W III trymestr wchodzimy, niczego się nie boimy ! Lipcówki 2016 część VI - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-08, 10:40   #961
kamila_509
Zakorzenienie

Dot.: W III trymestr wchodzimy, niczego się nie boimy ! Lipcówki 2016 część VI

Przepraszam, że tak ciągle pytam ale u mnie ciotka to wychowuje dzieci sterylnie jak w bance mydlanej więc jej nie pytam wcale, mama ma metody sprzed 25 lat a szwagierka to dzieci ma zimowe wiec wiecie...
Stary 2016-04-08, 10:42   #962
_Inka__
Zadomowienie

Munia to może chociaż w zrobieniu zdjęcia teściu pomoże Ścianami się nie przejmuj, w twoim tempie uwiniesz się migiem z robotą
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 10:47   #963
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
Munia to może chociaż w zrobieniu zdjęcia teściu pomoże Ścianami się nie przejmuj, w twoim tempie uwiniesz się migiem z robotą
Teścia na szczęście nie ma, wiec się uwijam, żeby skończyć chociaż podłoge zanim wróci
Ide dalej.

Mój blog szyciowy

Szczęśliwa żonka [od 10.09.2011]
Kierowczyni [od 26.09.2011]
Tymoteusz [12 lipiec 2016]

MuniaMusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 10:47   #964
eskav8
Wtajemniczenie

Ogladalam serial polozne i tam Dużo kobiet rodzilo w wodzie ale jakoś to okropnie wyglądało. I to dziecko spadające do wody, trzeba go samemu wyjąć jakoś mi chyba nie podchodzi wzrokowo, bo ból może łagodzi. Nie wiem no...
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 10:54   #965
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
A co myślicie o porodzie w wodzie? Kusi mnie, ale chyba bym się czuła jak wieloryb
Trochę się czaję, ale we Wrocławiu jest dosłownie jedna wanna porodowa i weź tu na nią traf... a że o szpitalu z wanną (w którym chciałam rodzić) słyszę ostatnio średnie opinie, to się waham, czy na pewno tam bym chciała.
Weź tu kobiecie dogódź... :P
No i boję się trochę, że w wodzie kazaliby mi rodzić nago (chociaż niby czytałam, że nie trzeba, tym bardziej że mam strój z koszulką i mogłabym założyć górę), a przed tym mam opory

Cytat:
Napisane przez kama_pas Pokaż wiadomość
Ja też mam sporą wadę (-5,5). Mówiłam o tym mojemu ginowi, a on mi powiedział, że nie jest to przeciwwskazanie do porodu SN i tyle. Nie kazał robić okulisty... W poprzedniej ciąży miałam jeszcze mniejszą wadę (myślę, że około -4) i wtedy byłam u okulisty i rodziłam SN. Tak myslę, że może on nie pamięta, że mam wadę wzroku, bo chodzę w soczewkach
Mój w sumie na razie też nic nie wspominał, w ogóle jeszcze nie rozmawialiśmy o porodzie zresztą. Poszłam na własną rękę, bo dawno nie byłam na kontroli, a w obecnych okularach jestem jak gruziński uczony Gównowidze, okulistka sama powiedziała, że mam się zgłosić po połowie ciąży na badanie dna oka pod kątem porodu.
Tak myślę, że Twój lekarz założył, że skoro już jeden poród sn masz za sobą, to z oczami jest wszystko w porządku i nie przeciwwskazań

Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość
O nie nie wyobrażam sobie tego okulary must have
Też mam zamiar rodzić w okularach nie kochamy się z soczewkami, a teraz w ciąży założyłam tylko raz i ściągałam czym prędzej.

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
Ja znowu odwrotnie- mam skierowanie od neurologa na cc, ale boję się, że będą je podważać i każą mi rodzić sn
To trzymam kciuki, żeby nie każdemu wedle życzenia

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
To ja znowu z pytaniem: czy czapeczka latem u noworodka jest potrzebna? Jeśli tak to kiedy? W szpitalu? Na spacerku? Tylko kiedy faktycznie wieje wiatr lub jest zimno? Nie mam kompletnie pojęcia jak to wygląda u noworodków. Sama mam wrazliwe uszy i juz lekki wiatr powoduje bóle
Ja jestem Matka Polka i kupiłam czapeczki a tak serio, to kupiłam większe z myślą o chłodniejszych dniach, nie będę Młodego katować w upał czapeczkami. Fakt, niby latem sama często zakładam chustkę czy kapelusz dla ochrony przed słońcem, ale w końcu on ma od tego budkę wózka, myślę, że starczy
Stary 2016-04-08, 10:59   #966
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już nic nie zamawiam bo dawno temu zbankrutowalam :P

Ewentualnie coś małego będę kupować zanim urodze ale na większe rozmiary

Dziewczyny czy to prawda, że dziecko z rozmiaru 62 wyrośnie w kilka dni?!
Nie no bez przesady. To dziecko musialoby osiagnac doroslosc w kilka lat skoro tak rosnie Powiem Ci jedno... po porodzie dni wygladaja tak samo i tak szybko leca ze ledwo zauwazysz ze przeleca 3mc (to chyba jest efektem tych farmazonow ze dzieci szybko rosna)

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Czapeczke mam jedna jak bede wracac z mlodym wieczorem czy w nocy skads. Inaczej nie bede zakladac
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 11:02   #967
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Trochę się czaję, ale we Wrocławiu jest dosłownie jedna wanna porodowa i weź tu na nią traf... a że o szpitalu z wanną (w którym chciałam rodzić) słyszę ostatnio średnie opinie, to się waham, czy na pewno tam bym chciała.
Weź tu kobiecie dogódź... :P
No i boję się trochę, że w wodzie kazaliby mi rodzić nago (chociaż niby czytałam, że nie trzeba, tym bardziej że mam strój z koszulką i mogłabym założyć górę), a przed tym mam opory

Mój w sumie na razie też nic nie wspominał, w ogóle jeszcze nie rozmawialiśmy o porodzie zresztą. Poszłam na własną rękę, bo dawno nie byłam na kontroli, a w obecnych okularach jestem jak gruziński uczony Gównowidze, okulistka sama powiedziała, że mam się zgłosić po połowie ciąży na badanie dna oka pod kątem porodu.
Tak myślę, że Twój lekarz założył, że skoro już jeden poród sn masz za sobą, to z oczami jest wszystko w porządku i nie przeciwwskazań

Też mam zamiar rodzić w okularach nie kochamy się z soczewkami, a teraz w ciąży założyłam tylko raz i ściągałam czym prędzej.

To trzymam kciuki, żeby nie każdemu wedle życzenia

Ja jestem Matka Polka i kupiłam czapeczki a tak serio, to kupiłam większe z myślą o chłodniejszych dniach, nie będę Młodego katować w upał czapeczkami. Fakt, niby latem sama często zakładam chustkę czy kapelusz dla ochrony przed słońcem, ale w końcu on ma od tego budkę wózka, myślę, że starczy
Kurcze myślę że jakiś stanik sportowy to by pozwolili założyć. To że prawie nago to raz a dwa to te wanny są tak wielkie jak baseny u nas i raczej bym nie chciała po nim się czolgac w bolach. Wolałabym już leżeć normalnie na łóżku chyba z przygaszonym światlem i super muzyka

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Czapeczki ja będę zakładać, u nas nie ma lata 30 stopni raczej 20-22 i wieje albo pada
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 11:02   #968
aglo_mammy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Ja bym się chyba bała, że się porycze tam. Zapomnę w tym stresie o soczewkach zacznę trzec oczy i ból gotowy ja soczewki tylko latem do okularów przeciwsłonecznych i na imprezy np. swoje wesele a teraz na lato kupuje okulary przeciwsłoneczne z korektą w końcu

Ja najbliższy szpital w którym można rodzić w wodzie mam pewnie koło 100 km więc nawet o tym nie myślałam bo nie ma sensu

Edytowane przez aglo_mammy
Czas edycji: 2016-04-08 o 11:03
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 11:04   #969
Arida_
Zadomowienie

Witam się dzisiaj przeziębiona na maxa, w paskudnym humorze i w dodatku z pracy ja &^%#$%^&* ale mam dzisiaj dzień od kataru już obszczypany nos i powoli zaczyna mnie boleć głowa, bolące gardło i jeszcze niewygodnie mi w kiecce w pracy, wszystko mi się wbija, a myślałam, ze dam radę w niej dzisiaj bo jest rozciagliwa dresówka :/ Będę sie męczyć cały dług dzień. Do domu chce
Mały dzisiaj jakiś spokojny
Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość

A biustonosze do karmienia kiedy kupujecie? Myślałam, żeby w czerwcu kupić, ale trochę się boję, że nie trafię z rozmiarem (a i tak wzięłabym rozmiar większy niż noszę).
ja w czerwcu, chociaż moze jeden kupie przed porodem, a jeden po, zeby rozmiar był dobry

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
ufff jestem z siebie dumna, mimo braku sił i chęci udało mi się posprzątać całe mieszkanie, zrobić i rozwiesić dwa prania a dwa inne poskładać, pozmywać i jeszcze pójść do hurtowni dziecięcej
Wizyta w tej hurtowni upewniła mnie w tym, że zakupy wykonam na necie nawet doliczając koszt wysyłki i tak będzie mnie to mniej kosztować przy dużych zamówieniach.
ja pieluch tetrowych kupię chyba 12szt. białych, może 3 szt. flanelowych i ze 4szt. flanelowych ale takich małych np do podłożenia pod główkę. i chyba już a nie i jedną bambusową, ale z myślą o przykrywaniu nią dziecka.
tak naprawdę najtaniej jest na allegro, ale ciezko dostac wszystko od jednego sprzedajacego, wiec jak sie dda koszty wysyłki od każdego to juz lepiej w gemini

Cytat:
No właśnie nie zgaga zgage miewalam często i to nie to.
Taki ucisk jakby :/ podobnie boli jak np zjem coś za gorącego albo źle pogryze i stanie gdzieś w przelyku.

Miejmy nadzieję, że u Ciebie się nie powtórzy już to twardnienie. Może odpoczywaj więcej.
też miałam raz coś takiego, wstałam juz z taką gulą w gardle, jakbym źle tabletke przelnęla i niczym nie mogłam tego zrzucić dalej :/ Moze po prstu mały mnie na coś uciskał

Cytat:
Napisane przez MuniaMusia Pokaż wiadomość

Teść to chodzący terror. Leń do potęgi. U siebie nic nie zrobi, teściowa musi do wszystkiego wołać fachowców.
To ja już całkiem nie mam co na niego liczyć, chociaż jest stolarzem
jest to dla mnie ciężkie do wyobrażenia, zwłaszcza że wyrosłam w domu gdzie facet zrobi wszystko, pomaluje, powiesi, remont zrobi
Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Obudzilam sie w nocy o 2 i intuicja mi podpowiedziala, ze mam jechac na ip, bo dzieje sie cos zlego. Bez boli i bez niczego. Na ktg juz bylo tylko tetno 30 i mi w 20min cc zrobili
katoo szacun Mam nadzieję, że dasz radę przejść na spokojnie przez najbliższe tygodnie

Z drugiej strony boje się, że w razie jakby coś się działo, ja tego nie wyłapie
Cytat:
Kochany ten mój T chociaż czasem mam ochotę go zepchnac ze schodów :P

Czuje się lepiej, dziękuję
Głowa boli trochę ale reszta odpuściła. Kaszel mnie meczy ale to już do przeżycia.
heheh tez tak czasami mam
Stary 2016-04-08, 11:05   #970
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Czapeczek mam kilka, ale róznej wielkości, wszystkie cieniutkie, brałam bo są przepiękne będę zakładać jak uda mi się go nosić w chuście w słoneczne dni. W budzie gondoli niekoniecznie, bo osłona jest. Po kąpieli też nie wiem, bo przecież cieplutko będzie. Ponoć przez główkę maluch traci najwięcej ciepła.

Wczoraj podliczyłam ubranka i mam ok. 170 sztuk, od rozm. 50(najmniej) po 68, a nawet pare sztuk 74. Nie wliczając w to czapeczek, rajstop i skarpetek.

Śliniaki macie? Przy KP tez śliniak montować?

W temacie kawy zbożowej, polecam kokosową - z dodatkiem łyżeczki oleju kokosowego, pyszota!
Stary 2016-04-08, 11:08   #971
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Melduję się z domu, w sumie nie było źle, na 3 potrzebne pobrania 5 ukłuć Gdyby nie to, że to raczej do smacznych napoi nie należy to moje samopoczucie ok. Zjadłam właśnie zasłużone śniadanko i siadam chyba do zrobienia w exelu listy zakupów z podziałem na sprzedawców i biorę się za zamawianie.

mamaNiny trzymam kciuki za pomyślną wizytę u lekarza i za zmobilizowanie męża do działania w pokoju Co do problemów laryngologicznych niestety znam doskonale "od podszewki" temat. Mati miał dwa razy usuwany trzeci migdał w tym raz z przycięciem bocznych. Dodatkowo groziła nam endoskopowa operacja zatok, bo od przewlekłego stanu zapalnego miał mnóstwo polipów w zatokach i część z nich w ogóle nie była drożna, jakoś udało nam się to wyleczyć. Aktualnie wisi nad nami widmo usuwania przerośniętej małżowiny nosowej, ale może też się uda to jakoś wyprowadzić na prostą.

Katto powodzenia u okulisty

Kamila u nas 56 starczyło na miesiąc a 62 średnio do ok 3/4 miesięcy także nie ma reguły. A Mati urodził się 58cm długi. Teraz mam troszkę typowego rozmiaru 56 lub newborn a większość rozmiaru 0-3 m-ce/

Jejku, to też żeście sporo przeszli, i Maty i Wy Rodzice...

Cytat:
Napisane przez MuniaMusia Pokaż wiadomość
Dziękuję Kochana Przyda się, bo u mnie chmury różne sie przewalają i oby nie zaczeło padać, bo ja w środku roboty ^^

Chciałam Wam fote zrobić w akcji, ale sama na siebie nie mogę patrzeć to nie dam rady wrzucić

Co do wyprawki mam dokładnie: 10 szt tetry, 1 bambus, i te ciuszki, co wrzucałam w liczbie ok 10. Wózek tez kupuję w maju/czerwcu, łóżeczko jak będzie pokoik gotowy, a jeszcze nie mam ścian nawet

Mnie wczoraj całą czerwoną, upoconą, nawet bez grama choćby bb czy makijażu na twarzy, oglądał kolega z pracy ale śmiał się, że widział w życiu dużo gorsze rzeczy wiec myślę, że i Ty byś nas nie zabiła. Każda w domu lusterko ma i wie jak może wyglądać przy ciężkiej pracy

U fryzjera mi się przypomniało, że zapomniałam zjeść śniadania :/
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-08, 11:09   #972
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Munia pewnie teść uważa, że na każdej budowie kierownik też być musi! Weź mu jakąś drzazgę wbij!
Stary 2016-04-08, 11:10   #973
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Witam się dzisiaj przeziębiona na maxa, w paskudnym humorze i w dodatku z pracy ja &^%#$%^&* ale mam dzisiaj dzień od kataru już obszczypany nos i powoli zaczyna mnie boleć głowa, bolące gardło i jeszcze niewygodnie mi w kiecce w pracy, wszystko mi się wbija, a myślałam, ze dam radę w niej dzisiaj bo jest rozciagliwa dresówka :/ Będę sie męczyć cały dług dzień. Do domu chce

Mały dzisiaj jakiś spokojny

ja w czerwcu, chociaż moze jeden kupie przed porodem, a jeden po, zeby rozmiar był dobry

tak naprawdę najtaniej jest na allegro, ale ciezko dostac wszystko od jednego sprzedajacego, wiec jak sie dda koszty wysyłki od każdego to juz lepiej w gemini

też miałam raz coś takiego, wstałam juz z taką gulą w gardle, jakbym źle tabletke przelnęla i niczym nie mogłam tego zrzucić dalej :/ Moze po prstu mały mnie na coś uciskał

jest to dla mnie ciężkie do wyobrażenia, zwłaszcza że wyrosłam w domu gdzie facet zrobi wszystko, pomaluje, powiesi, remont zrobi

katoo szacun Mam nadzieję, że dasz radę przejść na spokojnie przez najbliższe tygodnie

Z drugiej strony boje się, że w razie jakby coś się działo, ja tego nie wyłapie

heheh tez tak czasami mam

Biedna!! Zdrówka życzę!!
Staś dziś mnie nawet raz nie uraczył najmniejszym kopniaczkiem... Więc nie tylko u Ciebie cisza w brzuchu...
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 11:11   #974
kamila_509
Zakorzenienie

Sliniaki mam bo dostałam od szwagierki po jej synkach i kilka sama kupiłam bo są świetne!
Stary 2016-04-08, 11:13   #975
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Arida do lekarza miałaś iść jak Ci nie przeszło do wieczora!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-08, 11:17   #976
kamila_509
Zakorzenienie

Arida może idź do lekarza jednak. Nie możesz tak się męczyć :/ potem może się infekcja przenieść na płuca i będzie klops.
Stary 2016-04-08, 11:23   #977
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Biedna!! Zdrówka życzę!!
Staś dziś mnie nawet raz nie uraczył najmniejszym kopniaczkiem... Więc nie tylko u Ciebie cisza w brzuchu...
U mnie też dziś cisza

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 11:29   #978
kamila_509
Zakorzenienie

U mnie też jakby spokojniej niż dwa dni temu.
Stary 2016-04-08, 11:33   #979
Arida_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Arida do lekarza miałaś iść jak Ci nie przeszło do wieczora!
myślałam, jak nie angina to po co będę szła ...
Stary 2016-04-08, 11:34   #980
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki

Aglo super, że syneczek ruchliwy i wszystko z nim ok

Iza buciki świetne..żebym ja na takich obcasach chodzić umiała..
Fajna taka kameralna SR

Kamila kochany Tż..
a przy bólach w okolicy mostka tak jak miałaś o ile to coś refluksowego to doskonale działa łyk czegoś baaardzo gazowanego...nie jest to zdrowe może ale pomaga

Elrosa super, że niema przeciwskazań do sn

Misia ale Ci zazdroszczę, że już po glukozce

Co do rozmiarów to tak jak pisałam oczywiście zalezy od firmy ale taki dzieciaczek 55-56 cm i koło 3300-3500 w chwili urodzenia koło miesiąca ponosi 56 a 62 kolejne ze 2..u mnie rozmiar 62 ze Smyka i Hm synek jeszcze w wieku 2-3 miesięcy miał luźne..np. pajace 62 z Pepco to też moim zdaniem nie na noworodka tylko koło miesiąca dziecka..więc ja bym tak nie unikałą rozmiaru 56 zwłaszcza jak ktoś spodziewa się większego dziecka..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 11:34   #981
Elfka86
Zakorzenienie

U mnie za to od kilku dni takie wariactwo w brzuchu, że nie wiem czy to dziecko w ogóle śpi
Stary 2016-04-08, 11:37   #982
Yousthyna
Zadomowienie

To chyba dzis taki spokojny dzien - ja od rana co jakiś czas po 1 ruchu, chyba młody spi i przekręca sie z boku na bok

Arida - zdrowka i śmigaj do lekarza!
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 11:39   #983
kamila_509
Zakorzenienie

To ta pogoda, mówię Wam!

Ja to się zastanawiam czy nie otworzyć hurtowni z ciuszkami dzieciecymi są taaaaakie slodkie! <3
Stary 2016-04-08, 11:46   #984
Monian
Zakorzenienie

Hej. Ja po wizycie. Wszyzstko ok. Dziś jest 24t6d i młody waży 805 gr
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 11:48   #985
kamila_509
Zakorzenienie

Świetnie, że wszystko gra ale duży dzieciaczek
Stary 2016-04-08, 11:49   #986
Wesola_Ania
Zadomowienie

Ja też mam parę czapeczek (2x56 i 2x68 i 3x74) i śliniaki 3, Mama sprezentowała;p

Aglo_mammy, no ja właśnie nie polubiłam się z okularami, i bardzo rzadko je noszę, w przeciwieństwie do soczewek:/ mam prośbę, jak będziesz u okulisty to mogłabyś zapytać jakie zdanie ma okulistka na temat rodzenia w soczewkach? ja potem zapytam swoja, jak pójdę, miałabym przynajmniej dwie opinie

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Hej. Ja po wizycie. Wszyzstko ok. Dziś jest 24t6d i młody waży 805 gr
duża Dzidzia
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 11:53   #987
deksterowa
Zakorzenienie

Ja na codzień noszę soczewki, ale rodzić w nich nie planuję. Wezmę sobie okulary, jakoś jeden dzień przeżyję A do szpitala planuje jednodniowe soczewki.

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-08, 11:58   #988
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Ja też zamierzam rodzić w okularach. Soczewki w razie znieczulenia ogólnego przy CC trzeba zdjąć.
Stary 2016-04-08, 12:06   #989
aglo_mammy
Zadomowienie

Monian gratki tez bym chciała wiedzieć ile mój waży

Wesoła_Ania bardzo się postaram nie zapomnieć zapytać

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Czuje się chora... Co można na zatoki w ciąży?
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 12:08   #990
Ananka
Zadomowienie

Witam się w 27 tygodniu, zaczynamy siódmy miesiąc . Córeczka kopie od samego rana. Wg aplikacji większość kobiet w tym okresie przytyła od 7,5 do 11kg i do końca przytyje jeszcze 5, więc nie brzmi to jakoś źle.
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości