|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
![]() A co do slodkiego to ja tez ostatnio mam ciagoty a to jest mega dziwne bo ja z tych co wolą zjeść tatara niz kawalek ciasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Lusia w dzień też ma drzemki 15-20 minutowe, sredniobraz na tydzień zaliczy jedną 1-2h i wtedy chodzę do niej sprawdzić czy wszystko ok :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#964 | ||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Cytat:
![]() Super z glowka, gratulacje dla Was i maluszków, chyba też muszę być bardziej konsekwentna i ćwiczyć z Hania. A i już wiem, że to nie ciąża, mdłości przeszły w silny ból brzucha także coś mi po prostu zaszkodziło, choć nie mam zielonego pojęcia co. Oby jutro było dobrze, żeby były siły na zajmowanie się Hanulką ![]()
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Hej. My po chrzicnach.
W kosciele Zosia trochę spala troche marudzila wtedy tz wzial.ja na pion i ogladala ludzi. Na polewanie woda sie darla ale uspokoilam ja. Na sali spala od jakiejś 12 do 18.30 łącznie moze godzine.. Takie krotkie drzemki. Dobrze ze było komu nosic i zabawiac. Na szczęście byla dosyc spokojna i jak sie nasluchalam ze podobna do mnie itd ;-) chrzciny sie zwróciły więc tez ok. Tata, tz i tesc tak sie spili ze ho ho ;-) Zosia zasnela po 20 i dalej spi..ciekawe o ktorej wstanie. Niech spi aniołek wymeczona po calym dniu... W ogole na mszy się okazalo ze jakis zespol z Białorusi bedzie uświetnial msze. I było cudnie ;-) Mnie przeziębienie trzyma ale jakos daje rade.
#966 |
Zakorzenienie
|
Marciar zdrówka !
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze sie udało wszystko ![]() Zosia niech śpi cala noc żebys i ty odpoczela po całym dniu wrażeń ![]()
![]() |
#968 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to niezle! Ja lecę sprawdzic czy oddycha dopiero jak mijają 3h ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 02:01 ---------- Cytat:
No co zrobic, taki egzemplarz. Ale pocieszę cie ze moja pola tez tak miała ze długie drzemki etc a po dzis dzien nie potrafi przespać nocki na raz wiec moze w tym ci sie poszczęści ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ---------- Cytat:
Zdrowka w takim razie! Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ---------- Cytat:
Brzmi jak udane chrzciny, to dobrze cieszę sie ![]() A ty zdrowiej! Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ---------- Nadrobione pojedzone ide w kime dalej ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Używa któras w samochodzie lusterka do obserwacji dziecka i może coś polecić, bo ceny są różne ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego HUAWEI Y560-L01 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#971 |
Rozeznanie
|
Marta dobrze że masz już chrzciny za sobą
![]() ![]() U nas noc rewelacyjna, Zuzia usnęła o 21 i śpi do tej pory ![]() ![]() U nas za oknem brzydko... pada deszcz, więc cały dzień zapowiada się w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zadomowienie
|
Marcia, fajnie ze imprezka udana
![]() My juz od godziny nie spimy i marudzimy od rana ![]() Czy Wasze dzieci tez sa tak srednio zainteresowane zabawkami jak moj? Piszecie, ze lubia maty i bujaczki, a Artus to tak chwilke popatrzy i zaraz steka, zeby ktos do niego przyszedl i gadal ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
#974 |
Zakorzenienie
|
Agaciorek zosia zalezy od dnia. Czasem sie popatrzy czasem nie
![]()
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marta super, że chrzciny się udały. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę w 7 niebie jak mi główkę sama podniesie ![]() Właśnie zasnęła nam mała. Za 20 min musimy wyjechać na ćwiczenia ![]() Ciekawe co dzisiaj ciekawego nam pokaże p rehabilitantka ![]()
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Figa i inne dziewczyny ktorej maja nakrecane karuzele. Znalazlam na ali pozytywke ktora ma 12 meldoii i nie trzeba nakrecac tylko jest przycisk play i stop ;-) za 5$więc jak chcecir moge wam wstawic linka
![]() |
#978 | |||||
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() ![]() Cytat:
![]() ja ostatnio piekłam "murzynka" karobowego, bez jajek. ALe niestety z jogurtem, to pewnie nie możesz? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ooo tyle godzin siedzieliście na przyjęciu??co tam robiliście? ![]() ![]() Fajnie,że się Zosia spisała ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
marciar7 super, że się wszystko udało
![]() ![]() Przemo też nie śpi w dzień. Tzn śpi, ale tylko tak dla regeneracji, 20 min i walczy dalej ![]() My poprosimy dziś o kciuki, na 14.30 idziemy do ortopedy sprawdzić, jak tam bioderka Przemcia. Mamy nadzieję usłyszeć same dobre wiadomości ![]() A później na imieniny do teścia ![]() Edytowane przez joann_ Czas edycji: 2016-04-25 o 08:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Paula, jak poznacie jakies ciekawe cwiczonka to sie podziel z nami ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Mamusie, czy podajecie na chrzcinach alkohol? Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#981 |
Rozeznanie
|
Aagaciorek u nas był alkohol. Jedni wypili po drinku lub dwóch a inni woleli wino... Z tego co wiem to na chrzcinach daje się alkohol, natomiast na komunii nie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki! ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
Ja podaje ale ja mam taka rodzine co uważa ze chrzciny to największe święto w rodzinie (większe niz wesele nawet) i trzeba uczcić ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#983 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Moje dziecię znów 3 zamiast 2 pobudek w nocy :/ 00, 3 i 6 i oczywiście o 3 pogaduchy aż padł o 7 patrzę 8 a on znów oczy jak 5zl położyłam go więc na brzuszek i śpi póki co. Coś ostatnio ma.probleny że snem na plecach czy boku wysusza się co chwile tak jakby by coś mu się śniło i się przeprasza jedynie na brzuchu śpi dłużej i spokojnie nie wiem o co chodzi ![]()
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas z kolei alko nie było i nie podaje sie na takich imprezach dziecięcych. Ale np moja cześć rodziny z Podlasia chleje na chrzcinach.Wcale nie mało ![]() ![]()
26.01.2016 Witaj synku ![]() ![]() 04.09.2019 Drugie szczęście ![]() Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-04-25 o 08:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tez tak mysle ze to od rodziny zależy. Ale tez nie bardzo mi sie widzi zachlanie na imprezie dziecka. Jakis drink wino czy symboliczny kieliszek ok. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
U nas tez ostatnio kiepsko spi na plecach czy boku ale w dzien. Jak długa drzemka to tylko na brzuszku ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Rozeznanie
|
Wasze dzieci śpią na brzuszku? U nas Zuzia przez pierwsze tygodnie spała na boku, a później na plecach. Ma brzuchu raczej nie usnęłaby...
Bałabym się że może coś jej się stać podczas snu... ale może przesadzam... |
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie się podaje, nawet wódka weselna jest po to trzymana ![]() ![]() Jak mi się nic nie chce, a do tego taka zimnica, że nawet mi się wyjść na zewnątrz nie chce... a nawet nie widze jak tam jest, bo mi robole okna folią zalepili ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic się nie stanie, nasze dzieci już na tyle duże, że same główkę przewracają na boki ![]() A nasz to spał tak jak i 4 tygodnie miał. No co, lubi ![]()
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() my juz po cwiczeniach kolejnych.Pani powiedziala ze malutka zrobiła duże postepy. ![]() ![]() Ma silniejsze nóżki i umie juz dwoma rekami sie bawic i do buzi wkładać. Wczesniej tylko jedna sie bawila. Położyla ja na brzuszek a ta pach i glowe do gory zadarła jak nigdy w domu! Chybna chciala sie popisac ze umie ![]() ![]() Powiedziala ze czuje ze ma mocniejsze miesnie karku bo czuje opór jak ja przekrecała. A malutka smiała sie w głos jak ona ja kreciła . Pokazała mi nowe cwiczenia jak mam ja karmic butelka zeby stymulowac glowke i kark - miesnie. No i na nogach jak z nia sie bawic zeby ja wyginac. Ale dzisiaj to mała tak sie rozgadala do niej ze szok. Az sie babka smiala ![]() ![]() ![]() moja dzielna pacjentka! ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
bardzo mocno trzymam !!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#990 |
Rozeznanie
|
Paula gratuluję !!! Super wiadomość...
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Lucy hmmm... jakoś się boję. U nas na plecach zasypia bez problemu... Wczoraj juz przy butelce podczas karmienia zasnęła... Dzisiaj obudziła się o 6.30 zjadła, pobawiła się do 7.30 i znowu usnęła i śpi dalej... A popołudniu raczej ze spaniem jest ciężko, szaleje, chce żeby ją nosić, bawi się na macie i później pada ze zmęczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.