|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Ja mam wszystkie badania na nfz jesli sama chce jakies badanie to wystarczy, ze powiem ginekologowi, ktory mnie prowadzi. I on nawet kiedy wie, ze to nie potrzebne zgodzi sie
nie mam nigdy z tym problemu. Ja wizyte u gina dopiero 22 czerwca, a usg mialam na 16stego, ale chyba tam nie pojde, bo bede miala i tak prywatnie, ale za darmo Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Dziewczyny mam nietypowe pytanie wrecz zabawne. Czy Wy tez macie okropne gazy??? Hahaha ja nie dosc ze mam zaparcia to gazy mnie tak mecza.. Sa takie jakby zjadla jakies przeterminowane jedzenie. Na szczescie moj facet zdazyl przywyknac i juz tego nie odczuwa Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#962 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Przyjmiecie nową mamę? Mój tp wychodzi 13.01 - jestem aktualnie w 8 tc. No i mam już jednego malucha - za kilka dni skończy siedem miesięcy.
Co do ciąży - niestety walczymy z krwiakiem, mam nakaz maksymalnego oszczędzania się. Kilka z Was pisało o TSH - mnie endokrynolog mówiła, że kluczowy jest wynik do 20tc, powinno oscylować wokół 1-1,5. Startowałam w obu ciążach z poziomu 7,4-7,8. Starszy syn urodził się zdrowy. Teraz ciążę prowadzę prywatnie - mimo, że byłam tylko na jednej wizycie, to mogę liczyć na lekarkę pod telefonem.
|
#964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#965 |
|
Zadomowienie
|
Chodze do dr. Kalińskiego na nfz, a ten prywatnie to mąż mojej mamy przyjaciolki
|
#966 |
|
Rozeznanie
|
A ten na nfz robi usg na każdej wizycie czy tylko te 3jak to na nfz bywa?
|
|
|
|
#967 |
|
Zadomowienie
|
Co miesiac daje skierowanie na usg, bo on nie posiada.
|
#968 |
|
Rozeznanie
|
Aha..ale to i tak co miesiac dzidzi mozna podejrzeć
a jaka dzielnica?; )
|
|
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na ten moment dobrze, że mały jeszcze nie chodzi, bo byłoby ciężko z nakazem odpoczywania i oszczędzania się. Mam kilka koleżanek z podobną różnicą wieku dzieci jak u Ciebie i bardzo ładnie sobie radzą. U jednej starsza pomaga przy przewijaniu młodszej (podaje pieluchy).
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2016-06-01 o 09:14 |
|
|
|
|
#970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- W internecie wyczytalam, ze przyjmuje na Wilanowie
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój syn na początku też był nieodkładalny - wiszenie na piersi, poświęcanie maksymalnej ilości uwagi, zabawki zajmowały go maks. 5-10 min (a mamy bardzo dobre bujaczki i maty). Powoli wychodzi z tego - ale zawsze ktoś musi przy nim być i go zagadywać. Bardzo pomaga nam chusta - może u Ciebie też by pomogło nosidełko ergonomiczne? Do czasu wykrycia krwiaka nosiłam - jeśli ciąża przebiega prawidłowo, można nosić, ręce odciążone, plecy nie bolą. Ja też się boję - na ten moment bardzo przerażają mnie komplikacje ciążowe i pobyty szpitalne. Oby mnie to ominęło...
|
|
#973 |
|
Rozeznanie
|
Ja też naczytałam sie o tsh że najlepiej jak nie przekracza 2,5 ale co zrobic jak konsultuje sie z 2 lekarzami a oni patrzą na mnie jakbym paranoje miała... pociesza mnie że nie jest za duża ta niedoczynność i że w tym omegamed jest dawka jodu wiec może to tsh troszke sie obniży. Niebawem sprawdze.
Lidka a Ty narzekałaś, że mdłości nie masz to teraz masz:P mnie tam tylko czasem zemdli, 2 razy tylko przytulałam sie do kibelka ale i tak nic nie poleciało. A powiedzcie mi bardzo Was piersi bolą? Bo mnie tak średnio... w ogóle to czuje sie jakbym w ciąży nie była. Wiem, że każda inaczej to przechodzi no ale....
|
#974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do piersi to sa po prostu wieksze, ale nie bola jakos za specjalnie. Czasem tylko czuje taki 2 sekundowy skurcz w jednej piersi. Nawet nie wiem jak to nazwac, bo to takie dziwne kucie, ale doslownie trwa z 1, 2 sekundy. Czuje sie coraz lepiej i przyznaje, ze tez nie czuje, ze jeatem w ciazy, bardziej psychiczne objawy mam. Raz placze. Raz sie smieje. Jakbym byla dwubiegunowa
|
|
#975 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie chwalcie sie ze nie macie mdłości jak ja sie tu pochwaliłam to poległam na 3 tyg hehe
A co do rożnicy wieku to taka mała chyba jest lepsza bo jak młodszy zacznie raczkować to juz napewno nawiąże sie kontakt U mnie to do bani 4 lata to oni duże dziecko zeby byc samodzielne tez wymaga jeszcze duzo uwagi a ciezko pewnie im bedzie kontakt zlapac bo tu na etapie lego a tu grzechotki No ale moze jakos sie uda Do tego moj synek to typowy synek mamusi w nocy mamusia do jedzenia mamusia do kąpieli mamusia ja nie wiem jak on i ja przeżyjemy ten moj szpital bo zawsze ja sie nim zajmowałam babć do pomocy za bardzo nie ma , dobrze ze chodzi do przedszkola które uwielbia |
|
|
|
#976 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie najgorsza różnica wieku to 15-20lat. Moja koleżanka z pracy ma taką - robiła za nianię i za bardzo matkuje - zarzeka się, że żadnych dzieci. Cytat:
Co do piersi - mnie w pierwszej ciąży w ogóle nie bolały. Teraz są lekko napięte i nic poza tym. Wg mnie nie ma powodów do obaw. Mam koleżanki, którym w ciąży wyłącznie rósł brzuch i tyle z ciążowych niedogodności.
|
|
#978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dontbesoshine no mnie też praktycznie nie bolą piersi, jedynie jak z boku dotknę to czuje tak delikatnie... ja to myślałam że piersi będą boleć cała ciąże a tu... Mój mąż to już chodzi za mną i tylko mówi, kiedy mi ten brzuch urośnie a ja do niego że jeszcze troche poczeka:P
|
|
#979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie ja tez juz chcialabym poczuc te ruchy dzidzi. Ale jeszcze troche czasu
|
|
#980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszyscy sie niecierpliwią ja to sie tylko modle żeby wszystko było dobrze... już mówie, że wszystko zniose... moge wymiotować, może mi być cały czas niedobrze byle z dzidzia było oki.
|
|
#981 |
|
Rozeznanie
|
Witamy sie w 9 tc ;-)
U nas ciągle notoryczne zmęczenie.. ledwo człowiek wstanie jakieś sniadanie zje, kawy się nappije a juz by na drzemkę sie udał ![]() Ból piersi minął, mdlosci rzadnych... zeby tak jeszcze libido mi sie podnioslo to i mąż bylby szczęśliwym :-P Dziwnie mi sieczyta ze chodzicie gdzie indziej na badaniee, gdzie indziej na usg a jeszcze na krew i mocz tez gdzie indziej :szok: Jak ginekolog moze nie miec w gabinecie urzadzenia do usg?? ;? U mnie idzie sie do leekarza to pelen pakiet. Tam mam bafania, usg, i v tam oddaje krew do badann a obi wysylaja do laaboratprium ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#983 |
|
Raczkowanie
|
A ja cały czas plamię, bardzo skąpe te plamienia ale jednak są
Wczoraj myślałam ze nie zwlekę się z łóżka do pracy no i pierwszy raz przytuliłam kibelek. Cały dzień miałam mega wydęty brzuch i lekkie klucie w okolicy podbrzusza. Dziś kolejna beta - wieczorem będą wyniki a jutro wizyta jak się uda tak szybko. Mam już dość czekania, te dwa dni ciągną się w nieskończoność U mnie rodzina jeszcze nie wie, ale nie będę mówić dopóki nie dowiem się czy jest ok. Ciekawa jestem reakcji, na pewno się nie spodziewają. |
|
|
|
#984 |
|
Raczkowanie
|
Cześć,
pozwólcie, że dołączę do Was dzisiaj zrobiłam test - POZYTYWNY - taki prezent na dzień dziecka dostałam. Jestem w szoku. Mam mieszane uczucia, ciągle płaczę, chyba nie chcę tej ciąży, jestem przerażona Mam 27 lat, studia, chcę te studia skończyć, a tu... ciąża. Z facetem różnie nam się układa, chociaż to dobry człowiek. Ojciec szczęśliwy. Jestem załamana. Dzwoniłam do ginekologa, mam przyjść w następny piątek na wizytę. Pomocy, dziewczyny Edytowane przez bbrownie Czas edycji: 2016-06-21 o 12:03 |
|
|
|
#985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#986 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe mamusie
bbrownie a kto powiedział że w ciąży nie możesz studiować?? narazie jesteś w szoku ale jak emocje opadną to napewno uświadomisz sobie jakie szczęcie Cię spotkało że nosisz pod sercem maluszka a jak nie to my Cie uświadomimy |
|
|
|
#987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sorry ale się wkurzyłam. |
|
|
|
|
#988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#989 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
... a tu niespodziewanie los poplątał nam nasze plany. Ja od października planowałam zapisać się na nowe studia ale w tej sytuacji nie wiem czy nie odłożyć tego na kolejny rok. Termin porodu mam na 25 stycznia więc nie wiem czy nie wypadałoby to akurat na sesję. Pomimo tego że jestem przerażona to jednocześnie czuje ogromną radość, że będziemy mieli nowego człowieka (chocia ż czasami miewam różne myśli i boje się, że nie dam rady i nie nadaje się na matkę).Cytat:
. Ja już po pierwszej wizycie, niestety praktycznie nic nie było widać liczyłam na jakieś serduszko a wychodzi na to, że zgłosiłam się za wcześnie. Na razie wiem tylko tyle, że pęcherzyk jest we właściwym miejscu i ma 7,4mm. Odebrałam też pierwsze badania i są w porządku |
||
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
Cieszę się, że po długich staraniach Wam się udało.
Ja przez całe życie polegałam na kalendarzyku, miesiączki mam książkowe, metoda nigdy mnie nie zawoiodła, ale w tym miesiącu kopnęłam się o 2 dni, wiedziałam, że mogę być w ciąży, ale tę myśl wyrzuciłam z głowy. Zrobiłam dwa testy wcześniej, ostatni w czwartek, 6 dni temu, ale jeszcze nic nie było widać, miesiączka spóźnia mi się dzisiaj 4 dzień i zrobiłam kolejny test dzisiaj rano i wyszła delikatna, różowa kreseczka. Dla mnie to szok. Mam nadzieję, że niedługo zacznę się cieszyć, ale na razie to jeszcze do mnie nie dociera. Facet zadowolony, szczęśliwy chodzi, a ja po prostu nie wiem, co mam myśleć. Cały dzień płaczę. Zazdroszczę Wam, że wasze ciąże są chciane i że umiecie się z nich cieszyć. Proszę, dajcie mi wsparcie. Tak mi ciężko, tak się martwię, jak to będzie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.

nie mam nigdy z tym problemu. Ja wizyte u gina dopiero 22 czerwca, a usg mialam na 16stego, ale chyba tam nie pojde, bo bede miala i tak prywatnie, ale za darmo
ja nie dosc ze mam zaparcia to gazy mnie tak mecza.. Sa takie jakby zjadla jakies przeterminowane jedzenie. Na szczescie moj facet zdazyl przywyknac i juz tego nie odczuwa 

... a tu niespodziewanie los poplątał nam nasze plany. Ja od października planowałam zapisać się na nowe studia ale w tej sytuacji nie wiem czy nie odłożyć tego na kolejny rok. Termin porodu mam na 25 stycznia więc nie wiem czy nie wypadałoby to akurat na sesję. Pomimo tego że jestem przerażona to jednocześnie czuje ogromną radość, że będziemy mieli nowego człowieka
(chocia ż czasami miewam różne myśli i boje się, że nie dam rady i nie nadaje się na matkę).
liczyłam na jakieś serduszko a wychodzi na to, że zgłosiłam się za wcześnie. Na razie wiem tylko tyle, że pęcherzyk jest we właściwym miejscu i ma 7,4mm. Odebrałam też pierwsze badania i są w porządku