Mamy styczniowe 2017 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-01, 08:55   #961
dontbesoshine
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

Ja mam wszystkie badania na nfz jesli sama chce jakies badanie to wystarczy, ze powiem ginekologowi, ktory mnie prowadzi. I on nawet kiedy wie, ze to nie potrzebne zgodzi sie nie mam nigdy z tym problemu. Ja wizyte u gina dopiero 22 czerwca, a usg mialam na 16stego, ale chyba tam nie pojde, bo bede miala i tak prywatnie, ale za darmo

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Dziewczyny mam nietypowe pytanie wrecz zabawne. Czy Wy tez macie okropne gazy??? Hahaha ja nie dosc ze mam zaparcia to gazy mnie tak mecza.. Sa takie jakby zjadla jakies przeterminowane jedzenie. Na szczescie moj facet zdazyl przywyknac i juz tego nie odczuwa

Stary 2016-06-01, 08:57   #962
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
Ja mam wszystkie badania na nfz jesli sama chce jakies badanie to wystarczy, ze powiem ginekologowi, ktory mnie prowadzi. I on nawet kiedy wie, ze to nie potrzebne zgodzi sie nie mam nigdy z tym problemu. Ja wizyte u gina dopiero 22 czerwca, a usg mialam na 16stego, ale chyba tam nie pojde, bo bede miala i tak prywatnie, ale za darmo

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Dziewczyny mam nietypowe pytanie wrecz zabawne. Czy Wy tez macie okropne gazy??? Hahaha ja nie dosc ze mam zaparcia to gazy mnie tak mecza.. Sa takie jakby zjadla jakies przeterminowane jedzenie. Na szczescie moj facet zdazyl przywyknac i juz tego nie odczuwa

A do kogo chodzisz?
Stary 2016-06-01, 08:58   #963
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cześć. Przyjmiecie nową mamę? Mój tp wychodzi 13.01 - jestem aktualnie w 8 tc. No i mam już jednego malucha - za kilka dni skończy siedem miesięcy.
Co do ciąży - niestety walczymy z krwiakiem, mam nakaz maksymalnego oszczędzania się.
Kilka z Was pisało o TSH - mnie endokrynolog mówiła, że kluczowy jest wynik do 20tc, powinno oscylować wokół 1-1,5. Startowałam w obu ciążach z poziomu 7,4-7,8. Starszy syn urodził się zdrowy.
Teraz ciążę prowadzę prywatnie - mimo, że byłam tylko na jednej wizycie, to mogę liczyć na lekarkę pod telefonem.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 08:59   #964
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Cześć. Przyjmiecie nową mamę? Mój tp wychodzi 13.01 - jestem aktualnie w 8 tc. No i mam już jednego malucha - za kilka dni skończy siedem miesięcy.
Co do ciąży - niestety walczymy z krwiakiem, mam nakaz maksymalnego oszczędzania się.
Kilka z Was pisało o TSH - mnie endokrynolog mówiła, że kluczowy jest wynik do 20tc, powinno oscylować wokół 1-1,5. Startowałam w obu ciążach z poziomu 7,4-7,8. Starszy syn urodził się zdrowy.
Teraz ciążę prowadzę prywatnie - mimo, że byłam tylko na jednej wizycie, to mogę liczyć na lekarkę pod telefonem.
O matko 7miesiecy..to ja mam 10miesiecznego i mnie przeraza tak mala roznica wieku:p
Stary 2016-06-01, 09:07   #965
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
A do kogo chodzisz?
Chodze do dr. Kalińskiego na nfz, a ten prywatnie to mąż mojej mamy przyjaciolki
Stary 2016-06-01, 09:09   #966
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Chodze do dr. Kalińskiego na nfz, a ten prywatnie to mąż mojej mamy przyjaciolki
A ten na nfz robi usg na każdej wizycie czy tylko te 3jak to na nfz bywa?
Stary 2016-06-01, 09:10   #967
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
A ten na nfz robi usg na każdej wizycie czy tylko te 3jak to na nfz bywa?
Co miesiac daje skierowanie na usg, bo on nie posiada.
Stary 2016-06-01, 09:12   #968
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Co miesiac daje skierowanie na usg, bo on nie posiada.
Aha..ale to i tak co miesiac dzidzi mozna podejrzeć a jaka dzielnica?; )
Stary 2016-06-01, 09:12   #969
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
O matko 7miesiecy..to ja mam 10miesiecznego i mnie przeraza tak mala roznica wieku:p
Na początku pewnie będzie ciężej, ale potem liczę na to, że maluchy będą się dogadywać. No i po urodzeniu maluszek będzie chustowany - nie ma zmiłuj
Na ten moment dobrze, że mały jeszcze nie chodzi, bo byłoby ciężko z nakazem odpoczywania i oszczędzania się.
Mam kilka koleżanek z podobną różnicą wieku dzieci jak u Ciebie i bardzo ładnie sobie radzą. U jednej starsza pomaga przy przewijaniu młodszej (podaje pieluchy).

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2016-06-01 o 09:14
Stary 2016-06-01, 09:14   #970
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Na początku pewnie będzie ciężej, ale potem liczę na to, że maluchy będą się dogadywać. No i po urodzeniu maluszek będzie chustowany - nie ma zmiłuj
Na ten moment dobrze, że mały jeszcze nie chodzi, bo byłoby ciężko z nakazem odpoczywania i oszczędzania się.
Mam kilka koleżanek z podobną różnicą wieku dzieci jak u Ciebie i bardzo ładnie sobie radzą. U jednej starsza pomaga przy przewijaniu młodszej.
No wlasnie ja mam typ hnb czyli wymagajacy na 1000 cyckuje jeszcze caly czas musi byc mu uwaga poswiecona..raczkuje i wstaje wszedzie gdzie sie da.. od poniedzialku chory i nie schodzi mi z rak prawie..heh no ale trzeba bedzie dac rade mimo ze sie boje tego:p
Stary 2016-06-01, 09:22   #971
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Aha..ale to i tak co miesiac dzidzi mozna podejrzeć a jaka dzielnica?; )
Ja mieszkam na okęciu, a lekarz na nfz jest na włochach na ul. 1 sierpnia. Przyjmuje tam jeszcze jakas kobitka, ale nigdy u niwj nie bylam, bo wole facetow ginekologow. Ten prywatnie co mnie przyjmie ma na nazwisko Pancześnik, ale jeszcze nie wiem gdzie przyjmuje, bo wszystko moja mama zalatwia, moj po prostu, zeby w 12 tc zadzwonic do niego a on mnie wciśnie gdzieś po miedzy inne pacjentki

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

W internecie wyczytalam, ze przyjmuje na Wilanowie
Stary 2016-06-01, 09:22   #972
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie ja mam typ hnb czyli wymagajacy na 1000 cyckuje jeszcze caly czas musi byc mu uwaga poswiecona..raczkuje i wstaje wszedzie gdzie sie da.. od poniedzialku chory i nie schodzi mi z rak prawie..heh no ale trzeba bedzie dac rade mimo ze sie boje tego:p
Zdrowia dla niego - siły dla Ciebie
Mój syn na początku też był nieodkładalny - wiszenie na piersi, poświęcanie maksymalnej ilości uwagi, zabawki zajmowały go maks. 5-10 min (a mamy bardzo dobre bujaczki i maty). Powoli wychodzi z tego - ale zawsze ktoś musi przy nim być i go zagadywać. Bardzo pomaga nam chusta - może u Ciebie też by pomogło nosidełko ergonomiczne? Do czasu wykrycia krwiaka nosiłam - jeśli ciąża przebiega prawidłowo, można nosić, ręce odciążone, plecy nie bolą.
Ja też się boję - na ten moment bardzo przerażają mnie komplikacje ciążowe i pobyty szpitalne. Oby mnie to ominęło...

Stary 2016-06-01, 09:25   #973
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Ja też naczytałam sie o tsh że najlepiej jak nie przekracza 2,5 ale co zrobic jak konsultuje sie z 2 lekarzami a oni patrzą na mnie jakbym paranoje miała... pociesza mnie że nie jest za duża ta niedoczynność i że w tym omegamed jest dawka jodu wiec może to tsh troszke sie obniży. Niebawem sprawdze.
Lidka a Ty narzekałaś, że mdłości nie masz to teraz masz:P mnie tam tylko czasem zemdli, 2 razy tylko przytulałam sie do kibelka ale i tak nic nie poleciało. A powiedzcie mi bardzo Was piersi bolą? Bo mnie tak średnio... w ogóle to czuje sie jakbym w ciąży nie była. Wiem, że każda inaczej to przechodzi no ale....

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 09:36   #974
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
Ja też naczytałam sie o tsh że najlepiej jak nie przekracza 2,5 ale co zrobic jak konsultuje sie z 2 lekarzami a oni patrzą na mnie jakbym paranoje miała... pociesza mnie że nie jest za duża ta niedoczynność i że w tym omegamed jest dawka jodu wiec może to tsh troszke sie obniży. Niebawem sprawdze.
Lidka a Ty narzekałaś, że mdłości nie masz to teraz masz:P mnie tam tylko czasem zemdli, 2 razy tylko przytulałam sie do kibelka ale i tak nic nie poleciało. A powiedzcie mi bardzo Was piersi bolą? Bo mnie tak średnio... w ogóle to czuje sie jakbym w ciąży nie była. Wiem, że każda inaczej to przechodzi no ale....
No ja wlasnie teraz w ogole nie mam mdlosci, czasem jest mi niedobrze, ale bardziej przez ten wilczy apetyt co do piersi to sa po prostu wieksze, ale nie bola jakos za specjalnie. Czasem tylko czuje taki 2 sekundowy skurcz w jednej piersi. Nawet nie wiem jak to nazwac, bo to takie dziwne kucie, ale doslownie trwa z 1, 2 sekundy. Czuje sie coraz lepiej i przyznaje, ze tez nie czuje, ze jeatem w ciazy, bardziej psychiczne objawy mam. Raz placze. Raz sie smieje. Jakbym byla dwubiegunowa
Stary 2016-06-01, 09:45   #975
nadia_85
Raczkowanie

Dziewczyny nie chwalcie sie ze nie macie mdłości jak ja sie tu pochwaliłam to poległam na 3 tyg hehe

A co do rożnicy wieku to taka mała chyba jest lepsza bo jak młodszy zacznie raczkować to juz napewno nawiąże sie kontakt
U mnie to do bani 4 lata to oni duże dziecko zeby byc samodzielne tez wymaga jeszcze duzo uwagi a ciezko pewnie im bedzie kontakt zlapac bo tu na etapie lego a tu grzechotki
No ale moze jakos sie uda
Do tego moj synek to typowy synek mamusi w nocy mamusia do jedzenia mamusia do kąpieli mamusia ja nie wiem jak on i ja przeżyjemy ten moj szpital bo zawsze ja sie nim zajmowałam babć do pomocy za bardzo nie ma , dobrze ze chodzi do przedszkola które uwielbia
nadia_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 09:48   #976
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadia_85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie chwalcie sie ze nie macie mdłości jak ja sie tu pochwaliłam to poległam na 3 tyg hehe

A co do rożnicy wieku to taka mała chyba jest lepsza bo jak młodszy zacznie raczkować to juz napewno nawiąże sie kontakt
U mnie to do bani 4 lata to oni duże dziecko zeby byc samodzielne tez wymaga jeszcze duzo uwagi a ciezko pewnie im bedzie kontakt zlapac bo tu na etapie lego a tu grzechotki
Do tego moj synek to typowy synek mamusi w nocy mamusia do jedzenia mamusia do kąpieli mamusia ja nie wiem jak on i ja przeżyjemy ten moj szpital bo zawsze ja sie nim zajmowałam babć do pomocy za bardzo nie ma , dobrze ze chodzi do przedszkola które uwielbia
Heh u nas tak samo.. dodatkowo jest jeszcze na piersi i nie zanosi sie na odstawianie.. i w nocy pobudek milion.. ja nie wiem co to bedzie..
Stary 2016-06-01, 09:52   #977
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadia_85 Pokaż wiadomość
Na spokojnie - na początku może być ciężej ze wspólnymi zabawami maluszków, ale potem dzieci ładnie się bawią Wg mnie najgorsza różnica wieku to 15-20lat. Moja koleżanka z pracy ma taką - robiła za nianię i za bardzo matkuje - zarzeka się, że żadnych dzieci.

Cytat:
Ja też naczytałam sie o tsh że najlepiej jak nie przekracza 2,5 ale co zrobic jak konsultuje sie z 2 lekarzami a oni patrzą na mnie jakbym paranoje miała...
A powiedzcie mi bardzo Was piersi bolą? Bo mnie tak średnio... w ogóle to czuje sie jakbym w ciąży nie była. Wiem, że każda inaczej to przechodzi no ale....
Przerobiłam kilku endokrynologow, którzy też robili ze mnie wariatkę - niestety ciężko o dobrego specjalistę.
Co do piersi - mnie w pierwszej ciąży w ogóle nie bolały. Teraz są lekko napięte i nic poza tym. Wg mnie nie ma powodów do obaw. Mam koleżanki, którym w ciąży wyłącznie rósł brzuch i tyle z ciążowych niedogodności.

Stary 2016-06-01, 10:03   #978
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
Na spokojnie - na początku może być ciężej ze wspólnymi zabawami maluszków, ale potem dzieci ładnie się bawią Wg mnie najgorsza różnica wieku to 15-20lat. Moja koleżanka z pracy ma taką - robiła za nianię i za bardzo matkuje - zarzeka się, że żadnych dzieci.

Przerobiłam kilku endokrynologow, którzy też robili ze mnie wariatkę - niestety ciężko o dobrego specjalistę.
Co do piersi - mnie w pierwszej ciąży w ogóle nie bolały. Teraz są lekko napięte i nic poza tym. Wg mnie nie ma powodów do obaw. Mam koleżanki, którym w ciąży wyłącznie rósł brzuch i tyle z ciążowych niedogodności.
No więc właśnie, lekarze mówią jedynie żebym głupot w necie nie czytała... tak to jest pierwsza wyczekana ciąża i człowiek panikuje czy wszystko będzie oki.
Dontbesoshine no mnie też praktycznie nie bolą piersi, jedynie jak z boku dotknę to czuje tak delikatnie... ja to myślałam że piersi będą boleć cała ciąże a tu...
Mój mąż to już chodzi za mną i tylko mówi, kiedy mi ten brzuch urośnie a ja do niego że jeszcze troche poczeka:P

Stary 2016-06-01, 10:18   #979
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
No więc właśnie, lekarze mówią jedynie żebym głupot w necie nie czytała... tak to jest pierwsza wyczekana ciąża i człowiek panikuje czy wszystko będzie oki.
Dontbesoshine no mnie też praktycznie nie bolą piersi, jedynie jak z boku dotknę to czuje tak delikatnie... ja to myślałam że piersi będą boleć cała ciąże a tu...
Mój mąż to już chodzi za mną i tylko mówi, kiedy mi ten brzuch urośnie a ja do niego że jeszcze troche poczeka:P
U mnie wszyscy sie niecierpliwia. Mama, tata, chlopak w sumie ja tez juz chcialabym poczuc te ruchy dzidzi. Ale jeszcze troche czasu
Stary 2016-06-01, 10:45   #980
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
U mnie wszyscy sie niecierpliwia. Mama, tata, chlopak w sumie ja tez juz chcialabym poczuc te ruchy dzidzi. Ale jeszcze troche czasu
Ja też już bym chciała mieć brzuszek i czuć dzidzie przynajmniej bym wiedziała że wszystko ok, a tu jeszcze tyle trzeba czekać... tata to już by chciał żeby dzidzia z nami była wszyscy sie niecierpliwią ja to sie tylko modle żeby wszystko było dobrze... już mówie, że wszystko zniose... moge wymiotować, może mi być cały czas niedobrze byle z dzidzia było oki.

Stary 2016-06-01, 10:45   #981
camilla21
Rozeznanie

Witamy sie w 9 tc ;-)
U nas ciągle notoryczne zmęczenie.. ledwo człowiek wstanie jakieś sniadanie zje, kawy się nappije a juz by na drzemkę sie udał
Ból piersi minął, mdlosci rzadnych... zeby tak jeszcze libido mi sie podnioslo to i mąż bylby szczęśliwym :-P
Dziwnie mi sieczyta ze chodzicie gdzie indziej na badaniee, gdzie indziej na usg a jeszcze na krew i mocz tez gdzie indziej :szok:
Jak ginekolog moze nie miec w gabinecie urzadzenia do usg?? ;?
U mnie idzie sie do leekarza to pelen pakiet. Tam mam bafania, usg, i v tam oddaje krew do badann a obi wysylaja do laaboratprium

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Drugie szczęście Tp. 19.05.2019
camilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 11:03   #982
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez camilla21 Pokaż wiadomość
Witamy sie w 9 tc ;-)
U nas ciągle notoryczne zmęczenie.. ledwo człowiek wstanie jakieś sniadanie zje, kawy się nappije a juz by na drzemkę sie udał
Ból piersi minął, mdlosci rzadnych... zeby tak jeszcze libido mi sie podnioslo to i mąż bylby szczęśliwym :-P
Dziwnie mi sieczyta ze chodzicie gdzie indziej na badaniee, gdzie indziej na usg a jeszcze na krew i mocz tez gdzie indziej :szok:
Jak ginekolog moze nie miec w gabinecie urzadzenia do usg?? ;?
U mnie idzie sie do leekarza to pelen pakiet. Tam mam bafania, usg, i v tam oddaje krew do badann a obi wysylaja do laaboratprium

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Na nfz przewaznie tak jest niestety...
Stary 2016-06-01, 12:00   #983
KPZ
Raczkowanie

A ja cały czas plamię, bardzo skąpe te plamienia ale jednak są

Wczoraj myślałam ze nie zwlekę się z łóżka do pracy no i pierwszy raz przytuliłam kibelek. Cały dzień miałam mega wydęty brzuch i lekkie klucie w okolicy podbrzusza.

Dziś kolejna beta - wieczorem będą wyniki a jutro wizyta jak się uda tak szybko.
Mam już dość czekania, te dwa dni ciągną się w nieskończoność

U mnie rodzina jeszcze nie wie, ale nie będę mówić dopóki nie dowiem się czy jest ok. Ciekawa jestem reakcji, na pewno się nie spodziewają.
KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:08   #984
bbrownie
Raczkowanie

Cześć,
pozwólcie, że dołączę do Was
dzisiaj zrobiłam test - POZYTYWNY - taki prezent na dzień dziecka dostałam.
Jestem w szoku. Mam mieszane uczucia, ciągle płaczę, chyba nie chcę tej ciąży, jestem przerażona
Mam 27 lat, studia, chcę te studia skończyć, a tu... ciąża.
Z facetem różnie nam się układa, chociaż to dobry człowiek. Ojciec szczęśliwy.
Jestem załamana. Dzwoniłam do ginekologa, mam przyjść w następny piątek na wizytę.
Pomocy, dziewczyny

Edytowane przez bbrownie
Czas edycji: 2016-06-21 o 12:03
bbrownie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:24   #985
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
Napisane przez bbrownie Pokaż wiadomość
Cześć,
Jestem w szoku. Mam mieszane uczucia, ciągle płaczę, chyba nie chcę tej ciąży, jestem przerażona
Mam 27 lat, pierwszy rok studiów prawniczych, dobrze mi idzie, chcę te studia skończyć, a tu... ciąża.
Jestem załamana. Dzwoniłam do ginekologa, mam przyjść w następny piątek na wizytę.
Pomocy, dziewczyny
Nie wiem co Ci nawet napisać bo u nas dzieciątko było wyczekane, upragnione i po 1,5 rocznych staraniach w końcu sie udało... więc ciężko mi czytać że ktoś ciąży nie chce... ale rozumiem, że każdy ma swoje prywatne przesłanki. Od siebie moge dodać tylko tyle, że jak to mówią nigdy nie jest odpowiedni moment na ciąże, zawsze jest coś... i naprawde w tym wieku to już warto sie cieszyć bo niektórzy nie mają tyle szczęścia... a dziecko to nie koniec świata, da sie wszystko pogodzić

Stary 2016-06-01, 16:31   #986
justa0101
Raczkowanie

Witam nowe mamusie
bbrownie a kto powiedział że w ciąży nie możesz studiować?? narazie jesteś w szoku ale jak emocje opadną to napewno uświadomisz sobie jakie szczęcie Cię spotkało że nosisz pod sercem maluszka a jak nie to my Cie uświadomimy Miałam na studiach koleżankę która na początku pierwszego roku zaszła w ciąże i dała rade a dyplom ukończenia odbierała już ze śliczną panienką, dziecko to nie przeszkoda tylko motywacja do dalszego działania!!
justa0101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:36   #987
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Cześć,
Mam 27 lat, pierwszy rok studiów prawniczych, dobrze mi idzie, chcę te studia skończyć, a tu... ciąża.
Pomocy, dziewczyny
Wiesz co jak masz tak pisać to nie pisz w ogóle tu! Są tu dziewczyny które bardzo długo czekały na ciążę i w końcu się udało a Ty piszesz że nie chcesz ciąży? Mając tyle lat powinnaś wiedzieć że jest coś takiego jak antykoncepcja.

Sorry ale się wkurzyłam.
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:38   #988
justa0101
Raczkowanie

Cytat:
ja mam umówioną wizyte u endo 9.06 a jeszcze załatwiłam dzis skierowania na nfz jutro ide sie umówić ciekawe czy mnie zapiszą na ten rok też naczytałam w necie o tym że tsh wpływa na rozwój intelektualny dzidziusia i się tym martwie. Mnie w 6 tyg piersi wogóle przestały boleć teraz znowu bolą ale nie cały czas a poza tym innych objawów nie mam. JAK już bedą kopniaki to przynajmniej bedziemy wiedziały ze wszystko w porządku
justa0101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 17:15   #989
MiszkaKiszka
Przyczajenie

Cytat:
Cześć,
Pomocy, dziewczyny
My też nie planowaliśmy... nie wiem w ogóle czy kiedykolwiek zdecydowałabym się na dziecko. Zawsze jakoś w myślach miałam, że może kiedyś, za jakieś 10 lat... a tu niespodziewanie los poplątał nam nasze plany. Ja od października planowałam zapisać się na nowe studia ale w tej sytuacji nie wiem czy nie odłożyć tego na kolejny rok. Termin porodu mam na 25 stycznia więc nie wiem czy nie wypadałoby to akurat na sesję. Pomimo tego że jestem przerażona to jednocześnie czuje ogromną radość, że będziemy mieli nowego człowieka(chocia ż czasami miewam różne myśli i boje się, że nie dam rady i nie nadaje się na matkę).

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Wiesz co jak masz tak pisać to nie pisz w ogóle tu! Są tu dziewczyny które bardzo długo czekały na ciążę i w końcu się udało a Ty piszesz że nie chcesz ciąży? Mając tyle lat powinnaś wiedzieć że jest coś takiego jak antykoncepcja.

Sorry ale się wkurzyłam.
Spokojnie są też takie które nie planowały i chcą również podzielić się swoimi emocjami i myślami. Mając tyle lat powinnaś wiedzieć również, że antykoncepcja nie daje 100% ochrony.

Ja już po pierwszej wizycie, niestety praktycznie nic nie było widać liczyłam na jakieś serduszko a wychodzi na to, że zgłosiłam się za wcześnie. Na razie wiem tylko tyle, że pęcherzyk jest we właściwym miejscu i ma 7,4mm. Odebrałam też pierwsze badania i są w porządku.
MiszkaKiszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 17:26   #990
bbrownie
Raczkowanie

Cieszę się, że po długich staraniach Wam się udało.

Ja przez całe życie polegałam na kalendarzyku, miesiączki mam książkowe, metoda nigdy mnie nie zawoiodła, ale w tym miesiącu kopnęłam się o 2 dni, wiedziałam, że mogę być w ciąży, ale tę myśl wyrzuciłam z głowy.
Zrobiłam dwa testy wcześniej, ostatni w czwartek, 6 dni temu, ale jeszcze nic nie było widać, miesiączka spóźnia mi się dzisiaj 4 dzień i zrobiłam kolejny test dzisiaj rano i wyszła delikatna, różowa kreseczka.
Dla mnie to szok. Mam nadzieję, że niedługo zacznę się cieszyć, ale na razie to jeszcze do mnie nie dociera.
Facet zadowolony, szczęśliwy chodzi, a ja po prostu nie wiem, co mam myśleć. Cały dzień płaczę. Zazdroszczę Wam, że wasze ciąże są chciane i że umiecie się z nich cieszyć. Proszę, dajcie mi wsparcie. Tak mi ciężko, tak się martwię, jak to będzie.
bbrownie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości