|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Brawa dla naszych chłopaków! Ale mecz!
![]() kla ski:Dzięki za komplementy, zdjęcie wyszło jak wyszło,próbowałam złapać też na nim Natale a to nie takie proste... ![]() Dziewczyny za życie bez TV. My nie mieliśmy przez chwilę i też miło wspominam ten czas. W zasadzie to dalej mogłabym poradzić sobie bez niego ale TZet niekoniecznie...Zrobiłam w końcu te ciacho,przy schabowych to mało sama się nie usmazylam...jak TZet wrócił z pracy to pojechaliśmy na zakupy i po jego core. Niedawno zjedliśmy super zdrowa kolacje-pizza i fryty,teraz dziewczyny sie bawia a my zaleglismy na kanapie. Plany na jutro - jezioro i grill tamże.
|
#962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas podobnie - powiało, poudawało, nic nie popadało,ale chłodkiem zawiało..dopiero wracam z tarasu.. w domu jednak musi sie wietrzyć ze dwa dni.. Cytat:
za zakupy..i podziwiam,że w taki upał się wybraliście..ja on-line zamówiłam rolety zaciemniające do dwóch pokoi..zobaczymy czy zdadzą egzamin, bo kosztowały zawrotna cenę 50 zł/szt (przecena ze 199 )
|
||
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
|
#964 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej,
U Nas dziś jakiś pogodowy armagedon. 35 stopni, czerwona jak burak dziś chodziłam, a wyszłam z domu dosłownie na 20 minut kupić córce basen ![]() Akurat w trakcie meczu przeszła u Nas taka burza ze hoho Lało ponad 2h, ulice płynęły, do tego mega grad....Tż lekko wkurzony bo mecz się przycinał w TV ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Ja kładę w łóżeczku i u Nas w sypialni też. Cytat:
![]() Cytat:
Ja połowy rzeczy nie mam jeszcze ![]() Gemini będe zamawiać w nast tygodniu |
||||
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
widzę że meczowe emocje u was. Też oglądaliśmy z rodzina, jak wygrali to wszyscy zaczęli wrzeszczeć a maluch mi w brzuchu się wystraszył aż . Biedny. Wiedzieliśmy domy i chyba się zdecydujemy na jeden z nich bardzo nam pasuje mimo że nie jest idealny no ale nie zawsze można mieć wszystko szczególnie że przy szukaniu ideału mozna szukac i miesiacami a tyle to ja czasu nie mam. Pewnie będziemy aplikować w poniedziałek . Babka dala nam znać że jak zadzwonie jutro to już nam zaklepie dom.
|
|
|
|
#966 |
|
Zadomowienie
|
Co do TV to my mamy telewizor jako telewizor ale nie mamy żadnej telewizji naziemnej/dekodera czy satelity. Głownie używany do xboxa, yt, netflixa. Plus podłączamy laptopa gdy oglądamy jakiś film z neta.
Mieliśmy na początku kablówkę, ale nie dość ze nic ciekawego nie było, jakieś durne paradokumenty.... To jeszcze te reklamy były wykańczające. Babski wieczór udany zawsze sie spotykamy w podobnym gronie w ostatnia sobotę miesiąca i sie zastanawiam czy na kolejne spotkanie dam radę czy już nie Nie wiem co będziemy robić jutro bo znów ma cały dzien padać:/ Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
|
#967 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Swoją drogą.. czasem zdarza mi się popuścić, jak kicham buehe Haha Cytat:
Opie*rzyłabym zdrowo Ludzie są dziwni.. Nie myślą w ogóle o innych.. W ogóle nienawidzę, jak ktoś się umawia na konkretną godzinę, a przyłazi 1,2 godz. później Tak, jak moja siostra ostatnio.. dochodzi umówiona godzina, a ona dzwoni.. '' będę za 1,5 godz. bo wstawiłam sobie jeszcze pranie '' kurde! To nie mogła wstawić wcześniej? Ona jest tak przewidywalna w takich sytuacjach.. zawsze się ślimaczy i po drodze do kogoś wstąpi jeszcze do np. paru sklepów, gdzie jej sporo schodzi wrrrrrCytat:
za zakupy!Jaką komodę kupiliście? ![]() My kupujemy z ikei nie tyle co szufladę, co taki pojemnik-pudło pod łożeczko Małej.. schowamy tam dyskretnie paki pampersów itp. ![]() Przez tę całodniową duchotę jestem baaardzo umęczona Wyglądam, jak po przebytej chorobie nawet wentylator niewiele już dawał.. dopiero teraz się ochłodziło i można iść spać.. jutro na szczęście temp. trochę niższa..Co do tv.. My też nie mamy żadnej kablówki.. Dla nas to strata kasy, bo rzadko oglądamy telewizję.. Wystarczają nam te 'podstawowe' darmowe programy.. Tż zawsze ściąga, jakiś film, serial to oglądamy
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-26 o 00:35 |
||||
|
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy sony androida i np wiadomości oglądamy z aplikacji.
|
|
|
|
|
#969 |
|
Przyczajenie
|
Nie ma to jak mieć mega zakwasy po wejściu i zejściu 2 razy na 3 piętro bloku i raz na 4. Już drugi dzień chodzę jak kaczka... Kondycja -200%
PS. Czy tylko mi coraz bardziej zmniejsza się lista potraw po których nie mam zgagi... ? Miłej i spokojnej niedzieli
|
|
|
|
#970 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Jak to co bedziesz robiła??? Ja mam dla Ciebie plan: 1. Możesz poszukać tego baseniku z palemką co obiecałaś zakupić ...(szkoda ze nie mam laptopa bo zawzielabum sie i odnalazła Twój post w tej sprawie) ![]() 2. Możesz calutki dzień zarzucać nas fotkami w klubie 3. Możesz opisać jak Oliwii na wakacjaCh u dziadków 4. Możesz jakaś imprezę na wizażu rozkręcić bo w szpitalu w niedziele zazwyczaj strasznie nudno ... Witam sie niedzielne. Dziś juz niw bede dostawała leku wiec moze mnie wypuszcza (??) Jakby dziś była impreza przebierana to na za ocelota mogę robić Taki jakoś zwierzęcy mam nastrój. Wstaje, idę sie wykopać po nocy gdyż sie Umęczyłam ![]() Poranek zapowiada sie chłodniejszy. Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 05:30 ---------- Poprzedni post napisano o 05:28 ---------- Powiem tak patrząc po statystykach ostatnich upałów i ilości kobiet na porodówce jak w sierpniu zdarza sie takie gorące dni to szybko rozpakujemy nasze jajka niespodzianki. Z patologii z pozabierali lozka na porodówkę w sumkę 8 łóżek zabrali bo sie panie nie mieściły... Dobrze ze w pokojach ich umieścili a nie na korytarzu .. Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 05:33 ---------- Poprzedni post napisano o 05:30 ---------- Jak byłam na IP była przyjmowana Pani do porodu z wyglądu miss tylko 1,56 na obcasach ale jak posłuchałam jak sie wyraża i co sadzi o ciazy to aż mi sie żal nienarpdzonego dziecka zrobiło. Po wyglądzie sie nie ocenia, wiem ale pani przyszła w podartej pod pachami lnianej koszulince z lat 80 z haftem. Na pytanie położnej o oddanie karty ciazy mówi ze zgubiła. Na prośbę o teczkę z wynikami mówi ze nie zbiera papierów. Na pytanie czy miała robiony test GBS powiedziała ze u lekarza to ona była jakies 3 mc temu a pózniej miała nie po drodze wiec pewnie nie robiła czegoś takiego. Za to dowiedziałam sie ze jest cos takiego jak test GBS szybki, który wyglada jak test ciążowy ;/ Juz nie truje idę sie popluskać pod prysznicem i stroić do następnego szpitalnego dnia pełnego wyzwań. Pisałam Wam ze wczoraj nie dostawałam pełnego posiłku cukrzycowej bo zapomnieli mnie zgłosić do jedzenia ;/ Miłej niedzieli odpoczywajcie i szalecie ... W końcu niedługo to bedą ostatnie podrygi lekkości ![]() Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ---------- Wczoraj po zastrzyku i obiedzie szpitalnym moje cukry pobiły rekord (dodam ze z posiłku wyslubalam to co wiem ze dla mnie raczej nie groźne) Cukier 216 po godzinie ![]() Liczę ze dziś szybko cukry wrócą do normy Wysłane za pomocą magii Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-06-26 o 05:42 |
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie!
|
#972 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Witam się w 8mym miesiącu!!! dziś 31t0d. Żarty się skończyły....
|
#973 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby za każdym razem okazywało się,że to właśnie ten.. Cytat:
Cytat:
strój wybrałaś dość monotematyczny,ale niech Ci będzie.. w końcu należy Ci się trochę drapieżności po tym szpitalu.. ten luz pani miss jest czymś czego zazdroszczę.. pewnie w upały porody idą szybciej,bo personel nie chce umęczyć bardziej ciężarnej albo sam siebie ![]() ktoś pisał ,że po zastrzyku może cukier skoczyć... Cytat:
ja , Krefetka i Pati mamy dziś 32t0d... ![]() z tej okazji mam pytanie - jak się pielęgnuje okolice genitaliów u dziewczynek-noworodków/niemowlaków? wacikiem czy myjką od góry na dół tylko z zewnątrz? któs? coś? |
||||
|
|
|
#974 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej! Wczoraj byliśmy z mężem prawie cały dzień u teściów i wieczorem jeszcze na grillu u kolegi. Dzisiaj przyjeżdżają do nas znajomi, mieliśmy robić sesję foto, ale z powodu przybywającego co jakiś czas deszczu przełożyliśmy te plany. Teraz tradycyjnie już nie mogę spać, późno wróciliśmy, więc jeszcze bym pospała, ale nie da rady. W tej sytuacji Was ponadrabiam.
![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]() Moje koszule chyba będą ok na cieplejsze momenty, a pomyślę też o jakichś spodenkach. Cytat:
Też mam takie ręczniki, wezmę je, w końcu się przydadzą. ![]() Cytat:
Z tą głową to tak sobie, było lepiej, teraz znowu boli, pomogłoby mi na pewno jakbym się wyspała, ale nie umiem tego dokonać od wielu nocy. ![]() Rozważasz teraz porodówki w innych miejscowościach? Myślałaś o jakimś zwiedzaniu ich i podpytaniu, poszukaniu opinii jak tam wygląda oczekiwanie na decyzję o ewentualnym CC? Ja też właśnie zaczynam trochę się martwić i postanowiłam zwiedzić porodówkę w poniedziałek żeby popytać o nurtujące mnie kwestie, może to coś pomoże. ![]() Cytat:
Brawa za spakowanie torby. ![]() Cytat:
Całe krocze mam jakieś takie obolałe, a i w środku nie jest najlepiej. :P Cytat:
![]() Moje meble mają przyjść we wtorek, mam nadzieję że w przyszły weekend uda się wszystko skręcić i też przystąpię do prania. Cytat:
Cytat:
Brawa za skończony 32. tydzień.
|
||||||||
|
|
|
#975 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
W nocy była burza i się fajne powietrze zrobiło Dzisiaj póki co słońca nie widać. Esik ma zegarek w tym małym zadzie W tygodniu wstaje z TŻtem po 5 rano, w weekend sam się budzi po 5 rano Jakieś pomysły? ![]() TŻ jak zawsze dający wsparcie. Gadamy o kontakcie jak się poród zacznie. Pytał się co zrobię gdy krwotoku dostanę, a będę w domu ![]() Cytat:
Pochwa jest rozpulchniona - raz mniej, raz mocniej i może dawać dziwne wrażenie. Teraz tym bardziej będzie się rozpulchniać do porodu.Cytat:
![]() Cytat:
Ty pewnie jesteś w dość małym szpitalu, co? Będzie Ci za gorąco w tej panterce ![]() ![]() Cytat:
|
|
#976 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do gościówy.. szkoda gadać.. takie baby nie powinny być matkami.. gdzie ta sprawiedliwość?! Cytat:
Cytat:
![]() Podłączam się do pytania ![]() O żesz kutwa!!
|
|
#977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super strój ... I w moim kocim klimacie. Szpital do molochów nie należy ale mały tez nie jest ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#978 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jej, wybralam sie dzis na basen na 9, okazalo sie ze czynny od 10 pojechalam o 9.55, a tam na parkingu zadnego wolnego miejsca. Jak pomyslalam ze mam sie przepychac miedzy tymi ludzmi, to wrocilam do domu :P
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A stroje to pokazujecie po prostu cudowne
|
|
#979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale pomysły na co? koty często grasują nocą i to ich naturalna pora.. pewnie Was zaczepia synek jakoś? najlepiej chyba olać,żeby skumał,że to czas kiedy Wy nadal śpicie..ewentualnie przygotować atrakcje do samodzielnej zabawy.. o fuu..ten strój to jakaś masakra.. |
||
|
|
|
#980 |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Czyli ze 33? Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Estetka sie znalazła ![]() Masz cos ładniejszego na oku? Moze żabka ??? ![]() Wysłane za pomocą magii Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-06-26 o 10:57 |
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie to:
http://www.blids.de/spion/bilder/aktkartepolengrau.jpg To samoaktualizująca się (co 30 minut) mapa pokazująca, gdzie są burze. Uwielbiam ją. (Czerwone te to najnowsze) Kurde, nie wiem, co z tym drapaniem. Wyeliminowałam mydło, teraz jeszcze podejrzewam bAlsam. Swędzą dłonie, stopy i trochę przedramiona. Ale po wapnie przechodzi, więc to chyba nie od wątroby. Ps. Nie wiem, czy znacie wapno krystaliczne, genialne jest! Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#982 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po wizycie znajomych drzemka będzie obowiązkowa. Za to mąż ma super spanie, zawsze się zrywał wcześnie w weekendy, a teraz jeszcze śpi, zazdroszczę mu, ale dobrze, bo on w tygodniu jest wykończony pracą. :PCytat:
To super, że przechodzi Ci po wapnie! Może balsam winny. U mnie się zaczęły uczulenia na sprawdzone produkty nagle, teraz znowu mam egzemę nie wiem po czym. Krystalicznego wapna nie znałam.
|
||
|
|
|
#983 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej.
U Nas od rana znowu skwar ![]() Zaraz nalewamy dziecku wodę do basenu, pomoczę chociaż nogi dla ochłody ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Zawsze od warg sromowych do pupy. Nam pediatra kazała delikatnie rozchylać i tam też wycierać, bo zdarzało się, że kupa się tam dostawała. Teraz przyjaciółka urodziła córeczkę i też nie wiedziała jak "to robić". Na początku nie rozchylała bo się bała i dostała opiernicz od lekarza że nalezy "tam" też czyścić. Natomiast nie wiem jak jest u chłopców ???? ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
Brawo
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo Ci polecam. Mam wrażenie, że działa dużo lepiej i nie ma żadnych dodatków, więc też bezpieczniejsze. Mnie zawsze alergolog synka ostrzega przed wapnami smakowymi, bo mówi, że te aromaty bardzo uczulają? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
U chłopców łatwiej, bo wszystko jest "na wierzchu" trzeba tylko podnieść jajka i siurka, żeby sprawdzić, czy tam się pod nie kupa nie dostała. Z dziewczynkami mam mniejsze dośwaidczenie, bo tyle tylko, co jako opiekunka, ale zawsze słyszalam, że czyści się w stronę pupy, żeby bakterii kałowych nie przenieść w okolice narządów. No i rozchylać, bo jak tam kupa wejdzie, to przecież jakieś dramatyczne podrażnienie zaraz gotowe. Dziewczyny wydają się jakieś trudniejsze w obsłudze...Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#985 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie chociaż nogi pomoczyć. ![]() U nas chyba nadciąga burza. Cytat:
Kupię sobie przy okazji. ![]() U mnie na SR podkreślali właśnie, żeby pod jajkami sprawdzać. A co do dziewczynek to tylko mówili o tym właściwym kierunku podcierania.Hmm pewnie trudniejsze dziewczynki, a ja się boję za to trochę sikowego ataku nakierowanego w nieoczekiwane miejsca przy zmianie pieluszki u chłopca.
|
||
|
|
|
#986 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:brzyda l:wierzyć się nie chce..skąd wiedziałaś? mąż na mnie mówi "estetka" zdjęcie sąsiadki z sali uciekającej ze szpitala zrobiłaś? Cytat:
dziwne te swędzenie u Ciebie..mam nadzieję,że jednak jakaś zwykła alergia i tyle.. nie znam tego wapna..dzięki za polecenie.. Cytat:
położna na sr mówiła,że u chłopców ważne żeby czyścić pod workiem mosznowym dokładnie, a reszta tylko z zewnątrz.. Cytat:
widzisz..czyli jednak rozchylać by trzeba..ale też słyszłam,że tam się wytwarza naturalna wydzielina, która chroni właśnie przed infekcjami i żeby tego nie ścierać..
|
||||
|
|
|
#987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sikowy atak to codzienność każdej mamy chłopca. Ale nauczysz sie działać zwinnie i to baaaardzo szybko, na początku najczesciej się obrywa :P Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Ale kupy na początku są bardzo rzadkie (szczególnie przy kp) i na pewno będą tam się dostawać, nie wyobrażam sobie tego nie ruszać. Czyli pewnie rozchylać, jak jest kupa to czyścić, jak nie ma, to nie ruszać naturalnej wydzieliny Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
I nie smarować dziewczynek kremem/mascia wewnątrz warg sromowych. Tylko z zewnątrz.
|
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po co smarować kremem/maścią z zewnątrz? |
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Na odparzenia/ zaczerwienienia/ żeby chronic przed działaniem moczu i kału.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

kla ski:

tzn mamy telewizor, ale używamy go tylko do gier i filmów (głównie filmów)
nie przeszkadza nam to kompletnie w niczym, ponieważ wszystko można obejrzeć w Internecie, a przynajmniej nie ogląda się jakiegoś badziewia tylko po to, by "coś w tle leciało"
także dla nas brak tv to nie problem 

ja bardzo nie lubię ludzi, którzy karzą innym na siebie zawsze czekać ale dzis to przesadziła.
Tak, jak moja siostra ostatnio.. dochodzi umówiona godzina, a ona dzwoni.. '' będę za 1,5 godz. bo wstawiłam sobie jeszcze pranie
czerwiec 2015

Jakieś pomysły?