Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-09, 15:37   #961
papaPapaya
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Nadrobilam 2 strony waszego pisania i juz zdaje rekacje!

Mam uparte dziecko. Pierwsze usg nie pokazało czy ro chlopiec czy dziewczynka, malenstwo bylo leniwe... skrzyzowalo nogi i podnioslo stope tak, ze nic nie hylo widac... do tego jakos dziwnie sie ułożyło... dostalam polecenie porobic krazenia bioder... wypilam ciepla herbatke i powtorzylismy usg. Nozki ładnie ulozone osobno ale pepowina weszla miedzy nogi malenstwa. Dostalam polecenie zjesc cos slodkiego raz jeszcze, pocjodzic dosc szybko po korytarzu i powinno byc ok. Za 3 usg zero roznicy! Pepowina między nogami! Babka powiedziala, ze chyba cos widzi ale nie jest pewna i nie chce nas w blad wprowadzić. Bo nie wie w koncu czy za ta pepowina cos jest. Moj juz sobie ubzdural, ze wlasnie ona nic nie widzi i to dziewczynka.. w kazdym razie dalej zyjemy w nieświadomości. Ze wzgledu na to, ze ponieslismy juz koszty i to nie male bo £60 babeczka zaproponowala nam jutro usg o 13.15 w ramach tych kosztow jakie ponieslismy dzis. Jestem jej mega wdzieczna.

Chociaz ja sie smieje, ze jak planowalismy dzidzie to ja zawsze mowilam, ze nie chce znac plci, ze chce miec niespodzianke przy porodzie i sobie moze wlasnie wykrakalam. No coz... zobaczyny jutro. Jak nie jutro to 9 sierpnia... a jak nie to bedzie prawdziwy prezent swiateczny albo noworoczny. Z tego wszystkiego zakupy przekladam na jutro albo ruszam po ciuszki unisex.
ja sie nie zdziwie jesli tak faktycznie było
ale moze jutro sie ułozy inaczej bardzo miło ze strony tej pani, że jutrzejsze usg macie w cenie dzisiejszego

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 15:44   #962
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:

Mam uparte dziecko. Pierwsze usg nie pokazało czy ro chlopiec czy dziewczynka, malenstwo bylo leniwe... skrzyzowalo nogi i podnioslo stope tak, ze nic nie hylo widac... do tego jakos dziwnie sie ułożyło... dostalam polecenie porobic krazenia bioder... wypilam ciepla herbatke i powtorzylismy usg. Nozki ładnie ulozone osobno ale pepowina weszla miedzy nogi malenstwa. Dostalam polecenie zjesc cos slodkiego raz jeszcze, pocjodzic dosc szybko po korytarzu i powinno byc ok. Za 3 usg zero roznicy! Pepowina między nogami! Babka powiedziala, ze chyba cos widzi ale nie jest pewna i nie chce nas w blad wprowadzić. Bo nie wie w koncu czy za ta pepowina cos jest. Moj juz sobie ubzdural, ze wlasnie ona nic nie widzi i to dziewczynka.. w kazdym razie dalej zyjemy w nieświadomości. Ze wzgledu na to, ze ponieslismy juz koszty i to nie male bo ÂŁ60 babeczka zaproponowala nam jutro usg o 13.15 w ramach tych kosztow jakie ponieslismy dzis. Jestem jej mega wdzieczna.

Chociaz ja sie smieje, ze jak planowalismy dzidzie to ja zawsze mowilam, ze nie chce znac plci, ze chce miec niespodzianke przy porodzie i sobie moze wlasnie wykrakalam. No coz... zobaczyny jutro. Jak nie jutro to 9 sierpnia... a jak nie to bedzie prawdziwy prezent swiateczny albo noworoczny. Z tego wszystkiego zakupy przekladam na jutro albo ruszam po ciuszki unisex.
ale uparciuch super że jutro znów spróbujecie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Miałam przełożoną wizytę tydzień temu
aaa no faktycznie
Stary 2016-07-09, 16:09   #963
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
folinka ty jestes ogromna skarbnica wiedzy i wszystkie inne dziewczyny które są już mamami. Szczerze powiedziawszy, to staram się zapamietywać wszystko o czym piszecie, bo takie rady doświadczonych kobiet są najbardziej cenne
coś czuje, że bliżej porodu albo już nawet po, będzie milion pytań do
jesli chodzi o spam to postaram się was nie zawieść
ale od poniedziałku do pracy i znowu moze byc ciezko wiec korzystam z weekendu

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

ja bym brała i najwyżej jak ginekolog powie ze nie trzeba brać, to bym przestała endo też lekarz, raczej też ma pojecie
Niby tak, ale to jednak nie lekarz prowadzacy ciaze i nie wie wszystkiego 😊

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
a bierzesz jakieś witaminy teraz? moze wystarczy zmienic na takie które mają więcej żalaza. Niestety z wypróżnianiem jest mały dyskomfort i kolor tego wypróżnienia jest czarny... ja bym poczekała do wizyty jednak

Biore femibion Natal 2 plus z dużą ilością żelaza ☺

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Mi też wyszła z morfologii anemia i gin przepisała mi na nią właśnie 1 tabletkę dziennie Tardyferonu, więc chyba to "dobre" żelazo a hemoglobina mi wyszła 11,2 ,norma dla kobiet w ciąży to od 11,5 podobno

Hemoglobine miałam 10,9

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 16:14   #964
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze lepiej ze sa za długie niz za krotkie
Troche mi dopska spadaja ale sa mega wygodne jak sie siedzi
Stary 2016-07-09, 16:57   #965
itstoolatex3
Zakorzenienie

Zajadam się bobem popijając koktajl borowkowo poziomkowy 😂

Stary 2016-07-09, 17:03   #966
folinka
Zadomowienie

Kurcze, sporo w Was lekarze tego żelaza pchają Ale wydaje mi się, że to bardziej na zapas - na zasadzie, że skoro już spada, to potem pewnie jeszcze więcej spadnie. Ja brałam chyba tylko pod koniec ostatniej ciąży żelazo.
Pamiętajcie, że z tabletek i tak niewiele tego żelaza się wchłania To jest najgorsze, że to nie działa tak, że wezmę tabletkę i po kłopocie. Najlepiej uzupełniać żelazo pożywieniem, zielone warzywka, itp.

Aż z ciekawości popatrzyłam na moje witaminy i tylko 17 mg mają, a hematolog mnie pytała, czy biorę coś, bo powinnam, skoro miałam w ciąży anemię i jeszcze małopłytkowość (czyli po prostu mało płytek krwi, czyli problemy z krzepliwością). Powiedziałam, co biorę, a ona na to, że to dobrze. Ale chyba nie miałam jeszcze złych wyników, bo pewnie by coś więcej powiedziała. Tu generalnie nie widzi się swoich wyników , tylko lekarz je widzi i mówi zwykle, że wszystko ok.
Ale a propos przyszedł mi dziś list od hematologa (takie podsumowanie wizyty, które wysyłają do lekarza kierującego i do pacjenta też). Na całą stronę ciasnym drukiem opisane moja historia i bieżąca sytuacja, sporo tego. I oni o dziwo uznają, że ja ogólnie mam małopłytkowość, bo dwa lata temu miałam trochę poniżej normy (fajnie swoją drogą, że tak po prostu mają dostęp do wyników, które gdzieś tam u lekarza rodzinnego zrobiłam) i teraz też tak mam. No ale nie będę Was zamęczać szczegółami.

Cytat:
folinka ty jestes ogromna skarbnica wiedzy i wszystkie inne dziewczyny które są już mamami. Szczerze powiedziawszy, to staram się zapamietywać wszystko o czym piszecie, bo takie rady doświadczonych kobiet są najbardziej cenne
coś czuje, że bliżej porodu albo już nawet po, będzie milion pytań do
Dziękuję Staram się zachować równowagę pomiędzy dawaniem rad a wymądrzaniem się, bo zawsze miałam z tym problem
Tu zawsze będzie milion pytań do

A właśnie pytałam ostatnio, jak u Was ze spaniem na brzuchu. Ale pewnie gdzieś w natłoku mojego gadulstwa to pytanie zaginęło

Cytat:

Mam uparte dziecko.
Hehe, rzeczywiście straszny uparciuch

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Chyba poszłyście jeść obiady... Albo kolacje? Bo coś się sobotnio cicho zrobiło
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 17:04   #967
LuckySparkle
Zadomowienie

Ja juz nie spie na brzuchu. Spie na boku z poducha miedzy nogami.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-09, 17:06   #968
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz nie spie na brzuchu. Spie na boku z poducha miedzy nogami.
Mi się zdarza jeszcze na brzuchu 😑

Stary 2016-07-09, 17:10   #969
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Aż z ciekawości popatrzyłam na moje witaminy i tylko 17 mg mają, a hematolog mnie pytała, czy biorę coś, bo powinnam, skoro miałam w ciąży anemię i jeszcze małopłytkowość (czyli po prostu mało płytek krwi, czyli problemy z krzepliwością). Powiedziałam, co biorę, a ona na to, że to dobrze. Ale chyba nie miałam jeszcze złych wyników, bo pewnie by coś więcej powiedziała. Tu generalnie nie widzi się swoich wyników , tylko lekarz je widzi i mówi zwykle, że wszystko ok.
Ale a propos przyszedł mi dziś list od hematologa (takie podsumowanie wizyty, które wysyłają do lekarza kierującego i do pacjenta też). Na całą stronę ciasnym drukiem opisane moja historia i bieżąca sytuacja, sporo tego. I oni o dziwo uznają, że ja ogólnie mam małopłytkowość, bo dwa lata temu miałam trochę poniżej normy (fajnie swoją drogą, że tak po prostu mają dostęp do wyników, które gdzieś tam u lekarza rodzinnego zrobiłam) i teraz też tak mam. No ale nie będę Was zamęczać szczegółami.

Dziękuję Staram się zachować równowagę pomiędzy dawaniem rad a wymądrzaniem się, bo zawsze miałam z tym problem
Tu zawsze będzie milion pytań do

A właśnie pytałam ostatnio, jak u Was ze spaniem na brzuchu. Ale pewnie gdzieś w natłoku mojego gadulstwa to pytanie zaginęło

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

małopłytkowość nie zagraża dziecku, prawda?
ja od kiedy się dowiedziałam to nie śpię na brzuchu, a to wszystko sprawka TŻ. Wcześniej całe noce przesypiałam na brzuchu, a bidulek się tak przejął, że zmiażdżę dziecko, że.... w nocy jak tylko się przewracałam na brzuch, to on czuwał i mnie budził, żebym się przełożyła na plecy
nienawidziłam tego do tego stopnia, że po prostu chyba jakoś sama się przestawiłam i spie już na plecach lub na boku

Ja jestem caaaaały czas

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-09, 17:12   #970
itstoolatex3
Zakorzenienie

Dziewczyny jak wejść do klubu przez aplikacje wizaz na telefonie?

Stary 2016-07-09, 17:14   #971
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
nie da sie musisz na telefonie wejsc przez przegladarke i to na dodatek tylko z włączoną opcją "wersji na komputer"

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-09, 17:19   #972
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
nie da sie musisz na telefonie wejsc przez przegladarke i to na dodatek tylko z włączoną opcją "wersji na komputer"
Beznadziejnie :/

Stary 2016-07-09, 17:20   #973
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Beznadziejnie :/
dlatego jak cały tydzien jestem tylko na tel. to mam słaby dostep do klubu

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-09, 17:25   #974
xjustyniaaax
Zakorzenienie

ja też jestem nudzi mi się okropnie...

Montują mi tą kuchnie już 3 dzień i się tłuką od 10 do 17 i teraz znów przyjechali... Jeszcze przyjadą we wtorek wykończyć i konieeeeec

Jutro jedziemy do tej Ikei to pooglądam przy okazji mebelki do pokoiku
Stary 2016-07-09, 17:25   #975
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego jak cały tydzien jestem tylko na tel. to mam słaby dostep do klubu
Ja zawsze pisze przez komputer a teraz jestem na tel i byłam pewna ze wejde 😀

Stary 2016-07-09, 17:26   #976
xjustyniaaax
Zakorzenienie

oczywiście mąż w pracy i odebrać robotę musze ja nie lubię
Stary 2016-07-09, 17:32   #977
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Nie da sie.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 17:45   #978
folinka
Zadomowienie

Cytat:
małopłytkowość nie zagraża dziecku, prawda?
ja od kiedy się dowiedziałam to nie śpię na brzuchu, a to wszystko sprawka TŻ. Wcześniej całe noce przesypiałam na brzuchu, a bidulek się tak przejął, że zmiażdżę dziecko, że.... w nocy jak tylko się przewracałam na brzuch, to on czuwał i mnie budził, żebym się przełożyła na plecy
nienawidziłam tego do tego stopnia, że po prostu chyba jakoś sama się przestawiłam i spie już na plecach lub na boku

Ja jestem caaaaały czas
Generalnie nie zagraża, choć trzeba sprawdzić po porodzie, czy nie odziedziczyło tego problemu. Zagraża mi, bo jest większe ryzyko krwotoku czy po prostu dużej utraty krwi przy porodzie. Przy Maksie miałam tak właśnie i po porodzie musiałam mieć transfuzję. Ale Maks miał po porodzie chyba ze 3 razy wyższy wynik płytek niż ja Więc zwykle tak jak nieraz mówiłyśmy, organizm odda dziecku wszystko co trzeba, nawet kosztem matki
Nawet rozważa się cc w takiej sytuacji, bo choć to operacja, to ponoć łatwiej jest opanować krwotok, jeśli wystąpi. Ale wtedy hematolog uznał, że mogę rodzić naturalnie. Miałam też zbadane czy nie mam przeciwciał przeciwpłytkowych i nie mam, czyli nie mam jako takiej choroby małopłytkowość, tylko po prostu mi się w ciąży obniża poziom płytek. Przy drugim porodzie też miałam niski, ale jakoś wszystko lepiej poszło. Dlatego mnie to trochę zdziwiło, że tu tak od razu założyli, że jest problem, choć póki co mam tylko odrobinę poniżej normy, ale cieszę się i jestem spokojniejsza, że jestem pod kontrolą.

Biedna byłaś z tym spaniem Dobrze, że się przestawiłaś szybko. Zawsze mówię, że ludzki organizm jest niesamowity i jak nie ma innego wyjścia, to wiele potrafi znieść czy też dostosować się
Ja to chyba śpię w różnych pozycjach, wiercę się sporo, ale zasypiać lubię na brzuchu. Cóż, już czas na jakiś czas się przestawić

Ja też w sumie jestem Spędzam leniwie popołudnie. Powiadomienia w apce dalej mi działają, jak chcą, ale im częściej wchodzę w nią i jest aktywna, tym lepiej działają

Ja jak mi się zdarza wchodzić na wizaż na tel czy to do klubu, czy żeby zobaczyć zdjęcia, to tylko w wersji na komputer. Jakoś ta mobilna w ogóle mi nie leży.
Właśnie, w klubie dziś jeszcze nie byłam
Stary 2016-07-09, 17:47   #979
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Mam uparte dziecko. Pierwsze usg nie pokazało czy ro chlopiec czy dziewczynka, malenstwo bylo leniwe... skrzyzowalo nogi i podnioslo stope tak, ze nic nie hylo widac... do tego jakos dziwnie sie ułożyło... dostalam polecenie porobic krazenia bioder... wypilam ciepla herbatke i powtorzylismy usg. Nozki ładnie ulozone osobno ale pepowina weszla miedzy nogi malenstwa. Dostalam polecenie zjesc cos slodkiego raz jeszcze, pocjodzic dosc szybko po korytarzu i powinno byc ok. Za 3 usg zero roznicy! Pepowina między nogami! Babka powiedziala, ze chyba cos widzi ale nie jest pewna i nie chce nas w blad wprowadzić. Bo nie wie w koncu czy za ta pepowina cos jest. Moj juz sobie ubzdural, ze wlasnie ona nic nie widzi i to dziewczynka.. w kazdym razie dalej zyjemy w nieświadomości. Ze wzgledu na to, ze ponieslismy juz koszty i to nie male bo £60 babeczka zaproponowala nam jutro usg o 13.15 w ramach tych kosztow jakie ponieslismy dzis. Jestem jej mega wdzieczna.

Ale dzidzia uparta postawiła dzis na swoim ciekawe czy jutro pokaże

Cytat:
Montują mi tą kuchnie już 3 dzień i się tłuką od 10 do 17 i teraz znów przyjechali... Jeszcze przyjadą we wtorek wykończyć i konieeeeec

Nam beda montować kuchnię w przyszłym tygodniu dlatego dziś jeździliśmy w poszukiwaniu zlewu i kuchenki gazowej. Ledwo żyje bo nie łatwo znaleźć coś co bedzie mi się podobać , będzie funkcjonalne i do tego w normalnej cenie
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-09, 17:52   #980
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Jutro jedziemy do tej Ikei to pooglądam przy okazji mebelki do pokoiku
Fajnie! Jak ja lubię to wybieranie!

Ale w sumie jakoś na razie nie myślę jeszcze w ogóle, jak urządzić miejsce dla malucha. Na razie ciągle rozkminiam wózki. Za tydzień już lecę do Pl i chcę przed tym być zorientowana, co i w jakich pieniądzach mogę kupić tu, żeby w razie czego łatwiej tam podjąć decyzję, czy będę kupować tam czy tu. Ale na razie słabo mi to idzie, bo co siądę do kompa, to tak od jednego linka do drugiego i rozkminiam wszystkie dzieciowe tematy

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-07-09 o 17:53
Stary 2016-07-09, 17:56   #981
mewkaa
Zadomowienie

Nie piszta tyle
Bo jak to ogarnąć
😢

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 17:56   #982
folinka
Zadomowienie

Darunia, jak u Ciebie? Odezwała się Ala?

motylek, a Ty? Daj chociaż znać, czy żyjesz
Stary 2016-07-09, 17:57   #983
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Ale dzidzia uparta postawiła dzis na swoim ciekawe czy jutro pokaże

Nam beda montować kuchnię w przyszłym tygodniu dlatego dziś jeździliśmy w poszukiwaniu zlewu i kuchenki gazowej. Ledwo żyje bo nie łatwo znaleźć coś co bedzie mi się podobać , będzie funkcjonalne i do tego w normalnej cenie
my wybraliśmy zlew i sprzęt u pana od mebli bo miał dobre ceny bo ma umowę z electroluxem a zlewozmywak i baterie mamy z franke bo ja sie uparłam droga niestety bo sam zlew chyba z 900 zl plus bateria 300 ale stwierdzilismy ze robimy ta kuchnie na iles tam lat a pewnie i do konca życia
Stary 2016-07-09, 17:57   #984
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, sporo w Was lekarze tego żelaza pchają Ale wydaje mi się, że to bardziej na zapas - na zasadzie, że skoro już spada, to potem pewnie jeszcze więcej spadnie. Ja brałam chyba tylko pod koniec ostatniej ciąży żelazo.
Pamiętajcie, że z tabletek i tak niewiele tego żelaza się wchłania To jest najgorsze, że to nie działa tak, że wezmę tabletkę i po kłopocie. Najlepiej uzupełniać żelazo pożywieniem, zielone warzywka, itp.

Dziękuję Staram się zachować równowagę pomiędzy dawaniem rad a wymądrzaniem się, bo zawsze miałam z tym problemTu zawsze będzie milion pytań do

Nie spie na brzuchu a bardzo to lubie. Samo jakos przyszlo. Koniecznie musze spac na boku z poduszka miedzy nogami bo inaczej biodra mnie bola.

Dzis witam 16 tc i chyba czuje ruchy <3
Jeszcze nie wiem na 100% czy to to ale od trzech dni mam dziwnie w brzuchu
W pierwszej ciazy czulam w 19 tc

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 17:58   #985
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Nie piszta tyle
Bo jak to ogarnąć
😢

Szybko
Stary 2016-07-09, 17:58   #986
mewkaa
Zadomowienie

A propo okien i czasu ich nie mycia
Nikt mnie w tym roku nie przebije
Jeśli chodzi o termin chowanie BN ozdób
Zrobiłam to w weekend majowy 😎
I co jest ktoś lepszy? 😋

Stary 2016-07-09, 18:02   #987
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie! Jak ja lubię to wybieranie!

Ale w sumie jakoś na razie nie myślę jeszcze w ogóle, jak urządzić miejsce dla malucha. Na razie ciągle rozkminiam wózki. Za tydzień już lecę do Pl i chcę przed tym być zorientowana, co i w jakich pieniądzach mogę kupić tu, żeby w razie czego łatwiej tam podjąć decyzję, czy będę kupować tam czy tu. Ale na razie słabo mi to idzie, bo co siądę do kompa, to tak od jednego linka do drugiego i rozkminiam wszystkie dzieciowe tematy
wózek wybierzemy w sieprniu a kupimy tak w połowie września
ja narazie celuje w riko nano albo w bebetto
w ogóle masakra... od zawsze marzyłam o szarym a teraz mi się spodobał czarny i koniec

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Co do spania to ja na brzuchu nigdy nie umiałam spać.. odkąd pamiętam spałam na boku

Edytowane przez xjustyniaaax
Czas edycji: 2016-07-09 o 18:01
xjustyniaaax jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-09, 18:05   #988
mewkaa
Zadomowienie

Te dzieciowe dylematy są okropne
Trochę mam wrażenie że w dużej mierze same je sobie wyolbrzymiamy
Bo czy będzie takie łóżko czy inny kocyk
To świat się nie zawali
Za rok i tak nie będzie tego pamiętał
A dziecko i tak przeżyję
Na razie tak się wymadrzam
Bo jeszcze nic nie wybierałam 😉

Stary 2016-07-09, 18:13   #989
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Te dzieciowe dylematy są okropne
Trochę mam wrażenie że w dużej mierze same je sobie wyolbrzymiamy
Bo czy będzie takie łóżko czy inny kocyk
To świat się nie zawali
Za rok i tak nie będzie tego pamiętał
A dziecko i tak przeżyję
Na razie tak się wymadrzam
Bo jeszcze nic nie wybierałam 😉

W tym wypadku mogę wyolbrzymiać to moje pierwsze dzieciątko i wszystko co związane z przygotowaniami do jego przyjścia na świat mnie niesamowicie kręci i cieszy i takie właśnie wybieranie kolorów, łóżeczek, itp sprawia że leci mi czas

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
A propo okien i czasu ich nie mycia
Nikt mnie w tym roku nie przebije
Jeśli chodzi o termin chowanie BN ozdób
Zrobiłam to w weekend majowy 😎
I co jest ktoś lepszy? 😋

Stary 2016-07-09, 18:14   #990
folinka
Zadomowienie

To ładnie dziewczynki się sprawujecie, że na boku śpicie Kolej na mnie!

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Dzis witam 16 tc i chyba czuje ruchy <3
Jeszcze nie wiem na 100% czy to to ale od trzech dni mam dziwnie w brzuchu
W pierwszej ciazy czulam w 19 tc

Pewnie tak. Jeszcze kilka dni i się upewnisz Ja już gratuluję!

Cytat:
wózek wybierzemy w sieprniu a kupimy tak w połowie września
ja narazie celuje w riko nano albo w bebetto
w ogóle masakra... od zawsze marzyłam o szarym a teraz mi się spodobał czarny i koniec
Ostatnio szeroko obczaiłam polskie wózki, m.in. Riko właśnie. Całkiem, całkiem są ale nawet boję się zaczynać pisać moje przemyślenia, bo niezła epistoła wyjdzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości