Biura Podróży, opinie, doświadczenia - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-20, 13:53   #961
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam
Dot.: Biura Podróży

Cytat:
Napisane przez maudy Pokaż wiadomość
dziewczyny poradzcie mi cos w tym roku we wrzesniu planujemy z kolezanka wybrac sie na zagraniczne wakacje. Najlepiej samolotem i z all inclisive. Jednak teraz ceny sa wiadomo bardzo duze , wiec planujemy zalapac sie na jakies last minute. Macie jakies porady czym sie kirowac przy wyborze takich ofert aby wybrac najlepsza ?? Wiem tez ze czekanie na ostatnia chwile jest torszku ryzykowne , ale teraz nie mam jeszcze takiej kwoty aby juz teraz wakacje sobie zarezertwowac
od pięciu lat jeździmy we wrześniu z mężem na wczasy i to wyłącznie last minute i all inclusive, w tym roku też tak planujemy, jeszcze nigdy się nie nacieliśmy, zawsze były to wczasy dużo tańsze niż normalnie, za każdym razem inne biuro podróży. Czym się kierować???? Jak już znajdziecie coś co Was zainteresuje poszukajcie opinii w internecie, my tak robimy, są specjalne strony z opiniami ludzi, którzy byli już w tym miejscu często dodają też własne zdjęcie a nie tylko te z katalogów itp.

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-20, 17:35   #962
Fara25
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Myślicie, że opłaca się wyjeżdżać z biurem podróży nie mając all inclusive? O ile więcej można przez to wydać?
Fara25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 08:18   #963
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

fara jak dla mnie dziwnie pytanie oczywiście że tak! przecież jak się jedzie np na tydzień a chce pozwiedzać wziąść samochód na kilka dni szkoda przepłacać za all, pozatym młodzi ludzie mogą sobie kupić jakąs flaszkę na bezcłówce i siedzieć na plaży pozatym Bułgarii nie opłaca się brać all bo jedzenie hotelowe jest słabe i na miejscu mega tanio obiad 8 zł w barze
miczka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 08:28   #964
darla13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miczka84 Pokaż wiadomość
fara jak dla mnie dziwnie pytanie oczywiście że tak! przecież jak się jedzie np na tydzień a chce pozwiedzać wziąść samochód na kilka dni szkoda przepłacać za all, pozatym młodzi ludzie mogą sobie kupić jakąs flaszkę na bezcłówce i siedzieć na plaży pozatym Bułgarii nie opłaca się brać all bo jedzenie hotelowe jest słabe i na miejscu mega tanio obiad 8 zł w barze
Tak samo w Egipcie, Maroko, Tunezji, i gdzieniegdzie w Turcji
Stary 2011-07-08, 10:19   #965
drusia
Zakorzenienie

Wiew, że może moje pytanie nie powinno znaleźć się w tym wątku,ale nie chciałam zakładać nowego.

Otóż... dwa dni temu wracałam z wakacji, wszystko było ok, pobyt udany, a na lotnisku masakra. Okazało się, że nie ma mnie na liście pasażerów samolotu, którym mieliśmy wracać, do ostatniej chwili nie wiedziałam czy polecę. Koniec był taki, że samolot mnie zabrał, ale ile stresu się najadłam to moje.
Czy takie coś podlega w ogóle reklamacji?
Nie chodzi mi o odszkodowanie,ale o sam fakt. Nie chciałabym być tak więcej potraktowana.

Będę wdzięczna za odpowiedź.

Nie liczę dni,
Sprawiam, że to dni się liczą...

drusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 23:20   #966
Sevillana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Ja miesiąc temu byłam na Krecie, pojechałam z OASIS. Wcześniej naczytałam się tylu negatywnych opinii, że miałam zamiar zrezygnować z ich usług, najczęściej o tym, że trafiono do niewłaściwego hotelu...
Ja także byłam w tym roku na Krecie z biura OASIS i byłam całkiem zadowolona. W skali od 1 do 10 wyjazd oceniam na 8 Nie było problemów z hotelem, wszystko wyglądało i przedstawiało się tak, jak być miało. Moim jedynym zastrzeżeniem była "praca" animatorki. Chwaliła się na lotnisku, ile to ona potrafi, ile to godzin aerobiku nam zagwarantuje. Niestety, jej jedynym zajęciem było leżenie przy basenie. Na prośby wielu uczestniczek wyjazdu "a może zorganizuje pani jakieś zajęcia w wodzie?" uciekała, często nie pokazywała się do końca dnia i unikała osób, które z taką prośbą się do niej zwróciły.

Rok temu byłam w Egipcie w Triadą i powiedziałam sobie: nigdy więcej Na samym początku spotkała nas nieco niemiła niespodzianka z samolotem (dość drastyczna zmiana godziny wylotu, o której dowiedzieliśmy się na parę godzin przed dokonaną zmianą). Po wylądowaniu na miejscu, okazało się, że ja i mój chłopak wykupiliśmy wczasy w hotelu, w którym... od roku panuje remont i nie przyjmuje on w ogóle gości Arab (pracownik Triady), bardzo słabo mówiący po polsku, wytłumaczył nam swoją mieszanką polskiego, arabskiego i angielskiego, iż musimy jechać do innego hotelu. Grzecznie wsiedliśmy w autobus, czekamy na zakwaterowanie, po czym ten sam Arab podaje mi telefon. Po drugiej stronie słuchawki odzywa się bardzo miła pani rezydentka, mówiąca, iż jesteśmy we właściwym hotelu i już możemy udać się do swojego pokoju. Egipcjanin zabrał mi telefon i każe nam ponownie wsiadać do autobusu, ponieważ będziemy zakwaterowani w innym miejscu. Po chwili ponownie dostaję słuchawkę do rąk i ta sama pani, co poprzednio, tłumaczy, że mam nie słuchać "jej kolegi" i mamy zostać tu, gdzie jesteśmy. Po 15 minutach kłótni przez telefon (między Arabem a polską rezydentką), w końcu ustalili, że jednak zostaniemy zakwaterowani w innym hotelu...

Na zakończenie mogę dodać, iż biuro podróży, z którego wykupiłam wycieczkę z OASIS, w ogóle nie sprzedawało ofert Triady, tłumacząc, iż jest to chyba najgorsza firma istniejąca na rynku.

Sevillana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 11:59   #967
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

Savillana zgadam się z twoja opinią biuro T jest najgorsze na rynku choć i zadoleni ludzię się zdarzają....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 13:16   #968
monika9952
Zadomowienie

Jeżeli chodzi o Egipt bardzo polecam biuro Neckermann Byłam z nimi za wakacjach w Egipcie 4 razy i jest to najlepsze biuro jakie może być Wszystko dopiętne na ostatni guzik
monika9952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 13:51   #969
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

Monika widać to też po cenach.. jednak biura które mają sporo wyższe ceny to i standard jest lepszi brak nie miłych niespodzianek
choć wiadomo nie można generalizować:br zydal:
Stary 2011-07-14, 17:13   #970
Sevillana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miczka84 Pokaż wiadomość
Savillana zgadam się z twoja opinią biuro T jest najgorsze na rynku choć i zadoleni ludzię się zdarzają....
fakt, mój wujek wielokrotnie jeździł na wczasy z Triady i był zadowolony. Lecz niestety, mój przypadek od to, co usłyszałam od pracownika biura podróży, całkowicie zmieniły moje zdanie o tej firmie

Stary 2011-07-14, 18:33   #971
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez Sevillana Pokaż wiadomość
Ja także byłam w tym roku na Krecie z biura OASIS i byłam całkiem zadowolona. W skali od 1 do 10 wyjazd oceniam na 8
O, a gdzie byłaś i w jakim terminie?

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 19:34   #972
Sevillana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
O, a gdzie byłaś i w jakim terminie?
Hersonissos A kiedy... hmm, chyba 26 maja miałam wylot z Łodzi

Stary 2011-07-14, 19:41   #973
Vivienne
... choć nie Westwood

Też tam byłam, ale tydzień po mnie przyleciałaś

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-15, 12:31   #974
dr_ka
Rozeznanie

2 lata temu byliśmy z Triadą w Turcji (opcja 7+7). Do NICZEGO absolutnie niczego nie mogę sie przyczepić. Fantastyczna, kompetentna przewodniczka (pani Mariola), hotele bez zarzutu, interesujacy program zrealizowany w 100%. Była to moja pierwsza przygoda z tym biurem i niezwykle udana.

W tym roku lecę z Itaką do Paryża ("Spacer po Paryżu") - moze któras z Was ma jakieś doświadczenia z tym organizatorem albo z tą konkretną wycieczką?

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.."
dr_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-15, 13:32   #975
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

też tak słysząłam że T ma dobre objazdy gorzej z wczasami.....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 20:38   #976
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

zgadzam się renoma biura, jego wielkośc długość na rynku opinie znajomych i z netu oczywiscie też. Cena też dużo mówi jak coś jest podejrzanie tanie to można się naciąć

Koralowe korale cieszę się z opinii
Stary 2011-07-18, 09:04   #977
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

renoma - ilość biur w Polsce, reklama, kampanie promocyjne, jak długo jest na rynku, wygląd biur, pracowników ich wiedza jest wiele czynników
Stary 2011-07-18, 12:56   #978
Marien
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dr_ka Pokaż wiadomość
2 lata temu byliśmy z Triadą w Turcji (opcja 7+7). Do NICZEGO absolutnie niczego nie mogę sie przyczepić. Fantastyczna, kompetentna przewodniczka (pani Mariola), hotele bez zarzutu, interesujacy program zrealizowany w 100%. Była to moja pierwsza przygoda z tym biurem i niezwykle udana.

W tym roku lecę z Itaką do Paryża ("Spacer po Paryżu") - moze któras z Was ma jakieś doświadczenia z tym organizatorem albo z tą konkretną wycieczką?
Ja też lecę na ta wycieczkę, wiesz może w jakim hotelu jest zakwaterowanie?
Marien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 21:28   #979
dr_ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marien Pokaż wiadomość
Ja też lecę na ta wycieczkę, wiesz może w jakim hotelu jest zakwaterowanie?
??
Na pobycie w takim, jaki sobie wybierzesz z katalogu, a na objeździe są to hotele **/***.

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.."
dr_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 09:12   #980
xenia37
Raczkowanie

Jestem pod ogromnym wrażeniem wakacji jakie wyszukała mi Pani z Alventus Travel w Gdańsku - od marca wybierałyśmy odpowiedni hotel, destynacje, jestem klientem z gatunku upierdliwych którzy o wszystko wypytują - musiałam wiedzieć wszystko jeszcze przed wyjazdem, jechałam z małym dzieckiem i trochę się obawiałam (dziecko siostry, nie moje ;P ) W końcu wybraliśmy Egipt, hotel Regency Plaza - w piątkę spędziliśmy tam wspaniałe 7 dni, przed wyjazdem sporo sie naczytałam o mało ciekawych rezydentach, że mogą być z nimi problemy - ale nawet nie byli nam zbytnio potrzebni w ciągu wyjazdu...

To był mój pierwszy wyjazd zorganizowany przez biuro i jestem pod wrażeniem... jutro lecę do Korei - na wyjazd zorganizowany samodzielnie Egipt na wypoczynek, do Korei po przygodę!!
xenia37 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-19, 09:37   #981
Marien
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dr_ka Pokaż wiadomość
??
Na pobycie w takim, jaki sobie wybierzesz z katalogu, a na objeździe są to hotele **/***.
Chodzi mi o to, że tam właśnie nie pisze jaki to hotel ...
Marien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-19, 10:27   #982
21kasia21
Work, work, work

Cytat:
Napisane przez Fara25 Pokaż wiadomość
Patrzcie co znalazłam...

http://wyborcza.biz/finanse/1,105684...B_Wyborcza_biz

Od dzisiaj poważnie będę się zastanawiała nad wyborem biura podróży bo te liczby mnie przerażają... wygląda na to, że więcej jest nieuczciwych niż uczciwych...
No dobra, a co powiesz o Itace? Największe BP w kraju, jeden z najdłuższych staż w branży, a może i najdłuższy i co? Ciągle wychodzą na wierzch jakieś niby przekręty, opisywane w gazecie, ale renomę dalej swoją mają, klienci zadowoleni.

Zresztą wiele rzeczy prasa opisuje, co nie są zgodne z prawdą, np. zamieszki w Egipcie czy Tunezji. Rzeczywistość jest zupełnie inna. Pracują w branży wiesz, co i jak, a potem z nowinek medialnych się śmiejesz, co nie zmienia faktu, że klient o tym czytający swoje sobie pomyśli i potem przyjedzie Ci taki do BP i mówi: "Nie chcę do Egiptu, bo mnie Araby zabiją", "W Tunezji śmierci wodą i jest brzydko" czy "Jak już mam umrzeć/zginąć, to wolę w Europie niż u Arabów..." i tak w kółko
mikroREKLAMA
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? ***
Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp.

Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
21kasia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-19, 12:30   #983
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

więcej to wszystko rozbuchane przez media tak jak i teraz z Grecją!!

Rainbow wykupił Bee Free to racja

REKLAMA
Stary 2011-07-20, 10:54   #984
Fara25
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Przecież tu nie chodzi tylko o duże biura podróży. Biur podróży jest naprawdę multum a artykuł ukazuje, że problem istnieje. Mój znajomy miał kiedyś problem z odzyskaniem pieniędzy za podróż, która się nie odbyła.
Fara25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-20, 11:11   #985
21kasia21
Work, work, work

Cytat:
Napisane przez Fara25 Pokaż wiadomość
Przecież tu nie chodzi tylko o duże biura podróży. Biur podróży jest naprawdę multum a artykuł ukazuje, że problem istnieje. Mój znajomy miał kiedyś problem z odzyskaniem pieniędzy za podróż, która się nie odbyła.
Owszem problem istnieje, ale należy do rzadkości, powiedziałabym, bardziej sprawa jest rozdmuchana przez media. Pracownicy BP wiedzą (przynajmniej powinni), ktorego touroperatora mogą polecac klientom, a którego nie- przynajmniej ja tak robię. Zawsze polecam sprawdzony hotel, w którym klient od nas już był, albo byliśmy na study tour w nim. Nie zawsze 5* jest superowym hotelem. W ciemno polecam np. Sun&Fun, Itakę, Oasisa itd. A znów kilka touroperatorów omijam szerokim łukiem i jedynie na własną prośbę klienta to sprzedaję, więc nie do końca tak jest, ale wiem, że są BP, które sprzedają cokolwiek, aby tylko sprzedać i mieć zysk, jednak mnie zależy na zadowolonym kliencie.

Od jakiego touroperatora jechał znajomy?
Jak sama napisalaś kiedyś, w chwili obecnej takie sytuacje naleza do rzadkości. Wszystko jest regulowane prawnie- zresztą wcześniej też było, przy każdym zakupie im.turystycznej dostajesz warunki jej organizacji, warunki odstąpienia od umowy przez klienta i touroperatora, warunki ubezpieczenia itd...

Edytowane przez 21kasia21
Czas edycji: 2011-07-20 o 11:15 Powód: literowki
mikroREKLAMA
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? ***
Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp.

Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
21kasia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 10:32   #986
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

zgadza się każde biuro ma jakieś wpadki i nie należy się kierować tylko i wyłącznie ceną podejrzanie niska cena jest podejrzana
Stary 2011-07-21, 12:07   #987
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

Korale zgadza się ale Bee Free nie ma tak podejrzanie niskich cen ma niższe RT ale nie aż tak jak niektórzy.............:br zydal:

REKLAMA
Stary 2011-07-21, 12:59   #988
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

Stary 2011-07-24, 17:00   #989
MariaCii
Przyczajenie

Jechałam na wycieczkę z biurem podróży Laguna, super warunki, polecam! W sumie jechałam autokarem, więc nie wiem jak wygląda to z samolotami. Autokar baaaardzo wygodny, te no coż, jednak trochę godzin, jakoś wytrzymałam. Telewizor - kto miał jakiś film pan włączał i nie było problemu i troche minęło z tym oglądaniem. Zawsze gdy siedziałam na kole odczuwałam dyskomfort, tym razem jadąc z Laguną nic nie było. Jedyne co na minus to mało postojów i nieczynna toaleta...Ale tak, to polecam.
MariaCii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-24, 20:33   #990
As_kaa
Raczkowanie

witam Was )
mam pytanie co do biura podrozy TUITAM - czy to jakis 'odłam' popularnego tui ?
logo na stronie int. jest takie samo, jednak wole sie upewnic.
mam zamiar leciec czarterem od nich z okecia i wolalam zasiegnac Waszej porady
wie któraś coś?
As_kaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości