Od kolegów z wojska - doping stosowany :-). - cz.34 pogaduszek w poszukiwaniu dopingu - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-01, 06:22   #961
rudasek
Zakorzenienie

Dot.: Od kolegów z wojska - doping stosowany :-). - cz.34 pogaduszek w poszukiwaniu d

Przypomniało mi się powiedzonko mojego dziadka " cymboły do szkoły , bo osły już poszły" , zawsze nas to denerwowało, a teraz chętnie bym to usłyszała.
Mam sajgon w kuchni, wczoraj naniosłam owoców , zaczęłam myć buraki i wody zabrakło, wszystko zostało na dzisiaj łącznie z brudnymi naczyniami
rudasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 06:31   #962
babydelfi
Zakorzenienie

Dot.: Od kolegów z wojska - doping stosowany :-). - cz.34 pogaduszek w poszukiwaniu d

dobry

szkoła się zaczyna czas wstawać

oj to było ciężkie wstawanie

idę popędzić dzieci
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 06:47   #963
kalina1984
Zakorzenienie

Dzień dobry, wczoraj myślałam że po tym basenie nawet ręką nie ruszę, bo na prawdę sporo popływałam. A tu wręcz przeciwnie dużo lepiej mi się dzisiaj wstawało. Trzeba będzie chodzić regularnie.
Ja już spotkałam po drodze dzieciaki w mundurkach także widać odrazu, że początek roku.
Tak w ogóle to jestem jak narazie sama w biurze, koleżanka będzie dopiero o 9 a reszta jest na urlopach.

kalina1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 07:08   #964
Monika_75
Zakorzenienie

GG do Monika_75 Send a message via Skype™ to Monika_75

dzieńdoberek  

Szymon już pojechał do szkoły, pozbawiając mnie tym samym samochodu, na szczęście tylko dzisiaj, bo od jutra autobusem będzie jeździł (na który i tak będę musiała Go zawieźć ); Michał ma na 10 i pojedzie z sąsiadką, więc ja mogę spokojnie rozkoszować się ciszą przez te parę godzin  
jedyny minus rozpoczęcia szkoły to pobudki przed 6, ale to da się wytrzymać

papierowe twory
włóczkowo-kordonkowe dziergałki
blog: REALKOWY ŚWIAT RYBKI

Preferencje
Monika_75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 07:30   #965
gagatu
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dla mnie dziś dzień ja co dzień, jedynie w autobusie kilka dziwnie ubranych dzieciaków było No i wczoraj koleżanka jak wychodziła z pracy to powiedziała: "jutro mnie nie będzie, idę do szkoły", i teraz nie wiem, czy wróci dopiero na koniec czerwca?
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 07:32   #966
kalina1984
Zakorzenienie

Agatka a Ty nie odprasowałaś swoich szkolnych śpiochów?

Stary 2016-09-01, 08:10   #967
babydelfi
Zakorzenienie

coś mi się przypomniało o prasowaniu

gdy w piątek przed weselem, prasowałam Pawłowi koszulę dziękowałam mu że nie pracuje w jakimś biurze i nie musi chodzić w koszulach, bo dzięki temu nie muszę mu ich prasować nagminnie
a nienawidzę prasować koszul

i co?? pamiętacie co Wam się śniło???

ja pamiętam doskonale
a wolałabym nic nie pamiętać
bo śniły mi się ogromne włochate, szybko przemieszczające się pająki i było ich mnóstwo

i teraz mam problem
bo mam dziś jechać autem do lekarza
ale kiedy ostatnio mi się śniły takie pająki, to auto rozwaliłam
i teraz nie wiem czy ten sen to podświadomość czy ostrzeżenie bym jednak nie jechała
mam jeszcze kilka godzin, to przemyślę to

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-01, 08:27   #968
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalina1984 Pokaż wiadomość
Agatka a Ty nie odprasowałaś swoich szkolnych śpiochów?
Nie dosyć, że nie wyprasowane, to jeszcze przed chwilą zauważyłam, że brudne. Ale już "sprałam"

Mi się śniło coś, ale nie pamiętam co
Stary 2016-09-01, 08:42   #969
SlonecznikB
Zakorzenienie

Ja już wczoraj zauważyłam, że wszędzie pojawiło się dużo dzieci.

A śniło mi się śniło. Siedziałam i rozmawiałam z Cezarym Pazurą
SlonecznikB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 09:13   #970
Monika_75
Zakorzenienie

GG do Monika_75 Send a message via Skype™ to Monika_75

Szymon już wrócił, dostali dzisiaj świadectwa egzaminu zawodowego z 3 klasy i całkiem nieźle poszło temu mojemu leserowi - teoria na 95%, a praktyka na 88% :yupi:

papierowe twory
włóczkowo-kordonkowe dziergałki
blog: REALKOWY ŚWIAT RYBKI

Preferencje
Monika_75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 09:14   #971
little_ola
Zakorzenienie

witam z kawká

dziéki dziewczyny, juz sié lepiej czujé
do lekarza pójdé w srodé, bo tak mam umówioná wizyté

moje dzieci zaczynajá szkolé w przyszlym tygodniu...
Ola w poniedzialek, a Janek w srodé
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 09:20   #972
kalina1984
Zakorzenienie

Ja musiałam na gwałt pisać umowę za koleżankę, teraz jak pracownik idzie do pracy to już w pierwszy dzień ma mieć wszystkie badania i umowę w ręce.

Stary 2016-09-01, 09:22   #973
SlonecznikB
Zakorzenienie

Iwonka zdrówka i przebadaj sie dokładnie, bo bez przyczyny nie ma bólu.

Monia gratulacje dla syna.
Stary 2016-09-01, 13:18   #974
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
Aga tylko to nie jest endo na NFZ, a prywatnie
o to trochę coś innego, ale endo to słyszałam że gatunek jak dino... jest tego tak mało że powinni w rezerwatach pozamykać bo nawet prywatnie nigdy nie ma terminów... koleżanka mi mówiła (studiowała na medycynie) że Ci starsi blokują miejsca, bo to kasa jest, a do tego czasem czekają na swojego syna córkę itp. bo nie mogą mieć więcej niż iluśtam na raz (nie wiem czy 1 czy 2 czy jeszcze inaczej), a nie chcą swojemu zblokować, a młodzi muszą mieć u kogo robić specjalizację... a jak młodych nie przybywa, to nadal nie ma kto ich brać na specjalizację i kółko zamknięte....

Szkoła załatwiona na dziś... ale więcej dylematów mamy niż wcześniej... może coś podpowiecie...
poszłam dziś do szkoły z Jeremim, klasa 1b, ustawiliśmy się, zdjęcia porobione... od Jeremiego z przedszkola tylko 2 jeszcze chłopców tam szło, do innych klas nikt, jednego Jeremi lubi bardzo, drugiego wcale, ale widać że tamci się lubią, bo usiedli razem, część dzieci w tej klasie Jeremi znał trochę z wakacji w drugim przedszkolu...
zebranie się zaczęło, wparowała Pani dyrektor, że w tej drugiej klasie pierwszej (1c) to się wykruszyły wszystkie dziewczynki (były raptem 2 i jedną przeniosła do tej klasy) i by proponowała żeby w tej sytuacji chętni chłopcy (2-3) przeszli do tej drugiej klasy, która będzie klasą męską, sportową z piłką nożną... no i Ci dwaj koledzy Jeremiego polecieli tam, więc on też chciał i poszłam, bo uznałam że łatwiej będzie wrócić, niż się zapisać do tej drugiej następnego dnia, skoro tylu chętnych... w sumie poszło 6 chłopców, a miało 2-3 dla wyrównania ilości, więc teraz w tamtej klasie jest 14 dzieci a tu chyba 21 albo 22... na razie Jeremi chce zostać w tej c ale nie wiem czy pozwolą zostać tu całej tej szóstce, bo niby klasa sportowa może mieć max 20 osób...
do tego jest kilka argumentów za 1b i kilka za 1c, za 1b przemawia ilość osób i to że nie jest to klasa sportowa - mimo że Jeremi bardzo chce do piłki, to jakoś go nie widzę w klasie sportowej no i to że tam będą same 6latki, a w tej drugiej sportowej większość to jednak siedmiolatki, do tego chyba któreś z nich powtarzają pierwszą klasę

za to faktem jest że będzie darmowa piłka w ramach lekcji, do tego w tej niesportowej zostały teraz dzieci z jednej grupy przedszkolnej tylko - więc się dobrze znają i Jeremi byłby prawie obcy (to są dzieci z przedszkola do którego chodził w wakacje), a rodzice są chyba bardziej zgrani niż dzieci - na zebraniu w czerwcu, mimo że oprócz nich były jeszcze czworo innych dzieci, kilkoro rodziców oznajmiło, że oni mają już wybrany komitet rodzicielski i nie będą zmieniać... mają też już wybranego przedstawiciela do szkolnej rady rodziców... w ogóle się zachowywali tak trochę "rubasznie"... W tej klasie do której go teraz przepisałam są różne dzieci i nawet jeśli są grupki skądś to nie jest to cała klasa... zdaję sobie jednak sprawę, że o ile dla Jeremiego brak kolegi w tym momencie jest problemem, to w tym wieku dzieci się dość szybko odnajdują w grupie i te "zgrane paczki" przedszkolne nie są takimi silnymi tworami co później - np. w zeszłym roku do ich grupy w przedszkolu dołączyła 3 dzieci i bardzo szybko się wtopiły w grupę... boję się tak naprawdę że bardziej mu może zaszkodzić niechęć tego jednego chłopca z jego grupy, niż nieznajomość i inne przyjaźnie tych pozostałych dzieci...
w sumie to chyba go już nie cofnę samodzielnie do tej 1b, ale nie wiem czy pani dyrektor nie będzie próbowała kogoś przenieść i wtedy muszę mieć wymyślone czy warto walczyć o pozostanie w tej klasie sportowej jeśli by się dało, czy nie...
a miało być tak prosto ...

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Monika: gratulacje dla syna

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2016-09-01 o 13:21
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 16:58   #975
SlonecznikB
Zakorzenienie

Ale się nagadałyście dzisiaj kobitki

Aga znasz swojego syna najlepiej. Jeśli uważasz, że klasa nie sportowa będzie dla niego odpowiednia to przenieś go do niej, tym bardziej, że będzie z daleka od nielubianego kolegi. Sama napisałaś, że dzieci szybciutko nawiązują znajomości, po tygodniu już będzie miał sporo kolegów. Najlepiej to zrobić tak aby on sam chciał się tam przenieś, trzeba użyć jakiegoś podstępu.
Stary 2016-09-01, 18:56   #976
kalina1984
Zakorzenienie

Ja teraz mam współtowarzysza do lapka, bo TŻ padł jego i dzisiaj oddałam do naprawy.
Dzisiaj zakupiłam w naturze bazę i top do paznokci, pomalowałam i zobaczymy jak długo będą się trzymać. Ale efekt ładny bo lakier taki bardzo błyszczący.

Stary 2016-09-01, 22:32   #977
aga__tka
Zakorzenienie

Basiu: no właśnie mąż go dziś nastawiał żeby sam wybrał tę starą klasę...
jak ja z nim rozmawiałam to cały czas było że on chce tam gdzie ten kolega, którego lubi, a mąż poszedł z nim po gazetkę, którą mu obiecałam na rozpoczęcie roku, bo ja nie bardzo miałam czas i przy okazji dowiedział się że ten drugi to niezły zbój - zdaje się że bił i popychał Jeremka często, więc mąż rozpoczął agitację anty klasie sportowej i po godzinie Jeremi stwierdził, że on to chyba nie będzie lubił grać w piłkę no w każdym razie wyjaśniliśmy mu, że może sam zdecydować, przedstawiliśmy za i przeciw obu opcji, na dzień dzisiejszy Jeremi zdecydował się iść do klasy bez starych kolegów, nie wiem co będzie jak wstanie, ale coraz bardziej mam nadzieję że przy tej opcji pozostanie...

dziergam cały czas moje etui, widzę co prawda że w pewnym momencie mi się luz zrobił - chyba coś za mało pilnowałam dociągania nitki i mam trochę szerzej, potem się zorientowałam że jakoś luźno wychodzi i się pilnuję (może w sumie właśnie źle, bo trochę wybrzuszenie powstało tam gdzie było luźniej) ale ostatecznie to na użytek własny jak nie będzie idelanie, też przeżyję
nie wiem tylko jak to u góry wykończyć, żeby telefon nie wypadał, a jeszcze mi ze 2cm tylko zostały...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 00:09   #978
babydelfi
Zakorzenienie

Aga ja ci nic nie poradzę, bo to jednak ty najlepiej znasz swoje dziecko

ale np. moja Asia w zeszłym roku została rozdzielona ze swoją najlepszą koleżanką i przez przeszło pół roku, nie umiała się bawić z innymi dziećmi, przeważnie bawiła się sama w kąciku,
teraz znowu są jedną grupą i już jest zupełnie inaczej

ale dziś mi moje dziecko oświadczyło, że ona jest zakochana
i jest wierna uczuciem bo to stale jeden i sam chłopiec (ku rozpaczy mojego męża:haha ha
I że Bartek też ją kocha, bo jej to dzisiaj powiedział , i ona już nie będzie z Tomkiem, po tym jak on z nią zerwał

skończyłam hałasowanie maszyną do szycia na dziś
ponadto przygotowałam kilka wykrojów czapek i opasek na jutro do szycia
w końcu w niedzielę mam dożynki, a ja nie przygotowana jestem

i wiecie co

ktoś nam postrzelił kota z wiatrówki, nie wiadomo co z biedakiem będzie

ja może za tym kotem nie przepadałam, ale widzieć jak zwierzę się męczy i cierpi to nie ma moje serce

i co jeszcze gorsze, to nie chce mi się spać
Stary 2016-09-02, 03:12   #979
SlonecznikB
Zakorzenienie

Dzień dobry. Pewno tego nie zauważyłyście, ale bardzo dziarsko wypowiedziałam powitanie
Wyspałam się, a tak nie lubię wstawać jak jest ciemno, rano nie lubię palić światła, wieczorem mi to nie przeszkadza.
Skoro jestem już na nogach to i wam przygotuję, będziecie miały trochę więcej czasu na poprawienie swojej urody przed wyjściem do pracy czy na zakupy.
Chyba teraz trochę poczytam, a jak słoneczko poświeci to wezmę się za szydełko, może na ryneczek z rana pojadę, a potem jeszcze raz. Dwa razy dlatego bo na rowerze za dużo nie przywiozę, tyle co do koszyka się zmieści.
Na siłę staram się coś napisać, żebyście nie narzekały, że do śniadania nie było co czytać
Teraz proszę się przewrócić na drugi boczek i jeszcze pospać.
A, dzisiaj miałam sny takie, że będę przez najbliższe dni się bała i oglądała wokół siebie. Ten sen, niestety zawsze się sprawdza.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-02, 06:31   #980
rudasek
Zakorzenienie

Dzień dobry. Zdechła jestem nie wiem dlaczego. Miłego dzionka życzę.
rudasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 06:37   #981
babydelfi
Zakorzenienie

dzień dobry

i ja już na nogach i nawet wstałam bez większych problemów, choć spać poszłam po 2

na razie niebo u mnie ciut zachmurzone, ale w ciągu dnia ponoć ma być słonecznie

dzieci jedzą śniadanko i zaraz idziemy do szkoły i przedszkola

ale żeby nie było tak kolorowo, to znowu mam ucho całe spuchniete
i nie bardzo na razie chcę brać jakiś antybiotyk czy coś, bo wieczorem mam iść na sołecką imprezkę, podliczającą dożynki i mam na nią przyjść pieszo, a nie przyjeżdżać rowerem, więc wiecie ten teges
Stary 2016-09-02, 07:32   #982
kalina1984
Zakorzenienie

Dzień dobry Żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce, dobrze, że dzisiaj piąteczek jest

Stary 2016-09-02, 07:47   #983
gagatu
Zakorzenienie

Bry

Nie wiem, czy to zmęczenie, czy już jakaś jesienna deprecha, ale nawet pisać mi się nie chce
Stary 2016-09-02, 08:20   #984
rardan
Zakorzenienie

Witajcie.
Kończę dół bluzki, ale nie wiem czy nie wyszła za długa.
Muszę skonsultować z reszta rodzinki.
Iwonka, życzę zdrówka.
U mnie na razie dzisiaj w miarę dobrze.
Za to siostrzenica ma jakiś kolki bólowe po prawej stronie brzucha.
Na razie dostała antybiotyk, a jak nie pomoże, to ma jechać do chirurga.
Od wczoraj ją boli, ale nie nisko, tylko w nadbrzuszu.
Monia, gratulacje dla Synka.
Życzę Wam miłego dnia.
rardan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 08:26   #985
kalina1984
Zakorzenienie

Danusiu może jej też piasek schodzi z nerek, ja tydzień się męczyłam z takimi bólami, pomagały okłady termoforem i brałam nospe i buskopan.
Ale takie bóle tez mogą być przy przesileniu kręgosłupa.

Stary 2016-09-02, 08:46   #986
SlonecznikB
Zakorzenienie

no to po raz drugi dzień dobry. Żadna nie zaspała, to dobrze. U nas już gorąco, myślałam, że od rana będzie chłodniej, ale gdzie tam. Piękna końcówka lata.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Danusiu pokaż bluzeczkę na sobie to może coś doradzimy
Stary 2016-09-02, 08:59   #987
little_ola
Zakorzenienie

witam z kawká
dziewczyny sié postaraly i mialam troché do doczytania

wczoraj wieczorem dziergalam czésci ciala dla dwóch koali i jak kladlam sié spac to brakowalo mi tylko dwóch "rák" i jednej glowy,
ale to juz nie aktualne, bo wpadlo kolejne zamówienie na koalé
czyli dzi nadal dziergam szará wóczká...
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 09:16   #988
SlonecznikB
Zakorzenienie

Iwonka to zaproponuj coś nowego kolorowego np skunksa No co jest w 2 kolorach
Stary 2016-09-02, 09:24   #989
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SlonecznikB Pokaż wiadomość
Iwonka to zaproponuj coś nowego kolorowego np skunksa No co jest w 2 kolorach
Kameleona
Stary 2016-09-02, 09:30   #990
kalina1984
Zakorzenienie

Co nabroiłyście że co chwila mi wyskakuje komunikat antywirusa o zablokowaniu strony

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości