Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-01, 10:42   #961
zie_l_ona
Rozeznanie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

KPZ, też mi się bardzo ta sukienka podoba, dobry wybór!

Lidka99, Moniczi - też mam dziś wizytę i liczę na ujawnienie się płci Chociaż wielkiej nadziei nie mam, bo od kilku wizyt maluch nie współpracuje przy badaniach.
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 10:44   #962
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Ja mam też dziś na 15.40 wizytę
Ja za tydzień, ale też tylko z wynikami mam się pojawić

W ogóle dziś dziecko mnie tak skopało że aż musiałam wstać z łóżka. Do tej pory zastanawiałam się czy to dziecko czy jelita... ale wczoraj mąż poczuł ruchy... Położył rękę na brzuchu i tak dziecko się wiercić zaczęło że aż mu rękę podbiło. Także pierwsze koty za płoty, i TŻ też miał swoje 2 minuty aktywności dziecka. I chyba przez to że poczuł, dziecko stało się dla dla niego bardziej realne niż po tym jak je widział u lekarza na monitorze w trakcie USG.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 10:48   #963
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
KPZ, też mi się bardzo ta sukienka podoba, dobry wybór!

Lidka99, Moniczi - też mam dziś wizytę i liczę na ujawnienie się płci Chociaż wielkiej nadziei nie mam, bo od kilku wizyt maluch nie współpracuje przy badaniach.
To trzymam kciuki! ja dziś sama wizyta bez usg bo za tydzień mam połówkowe

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość

W ogóle dziś dziecko mnie tak skopało że aż musiałam wstać z łóżka. Do tej pory zastanawiałam się czy to dziecko czy jelita... ale wczoraj mąż poczuł ruchy... Położył rękę na brzuchu i tak dziecko się wiercić zaczęło że aż mu rękę podbiło. Także pierwsze koty za płoty, i TŻ też miał swoje 2 minuty aktywności dziecka. I chyba przez to że poczuł, dziecko stało się dla dla niego bardziej realne niż po tym jak je widział u lekarza na monitorze w trakcie USG.
Ja za tydzień połówkowe super że już tak czujesz ruchy
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 10:51   #964
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam usg na każdej wizycie u mojego prowadzącego lekarza, ale połówkowe umówiłam w połowie września u innego, który ma lepszy sprzęt. Więc jak dzisiaj nic nie będzie widać, to mam nadzieję, że na połówkowym się ujawni (chociaż planuję jakiegoś batona zjeść przed wizytą, żeby małe było bardziej ruchliwe ).
Stary 2016-09-01, 10:51   #965
muffi24
Zadomowienie

Cornflower konsultowałam ze znajomą gin i powiedziała że możal latać spokojnie. No ale postawcie się w sytuacji że lekarz prowadzący wprost odradza jechać i mówi że jak coś się stanie potem to nigdy nie bd wiedziała czy to nie od zmian ciśnienia Teraz takiej odpowiedzialności nie podejmę...

Eh my mieliśmy super hotel na wybrzeżu wybrany, tylko na plażę i z powrotem My z tych co lubią luksusy We Włoszech byłam ponad 20 razy i zawsze tam chcę wracać... No ale pocieszamy się że zaoszczędzimy i za rok pojedziemy gdzieś w komplecie.

KZP super sukienka

Moniczi powodzenia na wizycie

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 10:52   #966
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja za tydzień połówkowe super że już tak czujesz ruchy
A jeszcze przedwczoraj zastanawiałam się czy to ruchy dziecka czy może jelita... bo u mnie nie było żadnego muskania czy łaskotania. Pierwszy raz poczułam to jakby piłeczka od ping ponga mi się przetaczała I dlatego nie byłam przekonana bo mi brakowało tej "delikatności" Dostałam od razu z grubej rury
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Stary 2016-09-01, 11:06   #967
Moniczi
Rozeznanie

Kyiia u mnie też nie było żadnych muskań. Ale od razu wiedziałam, że to musi być to - żadne jelito nie stuknie z takim wyczuciem haha
Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 11:18   #968
NiEBiE
Zakorzenienie

Monicz jak u Ciebie cukier?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 11:22   #969
Karoloo
<3 <3 <3

hej
nadrobiłam a nie było to łatwe i przez Was mam mega ochotę na seks- a nie mogę chociaż nie powiem z 3-4 razy się zdarzyło ale ciiiiii

Czarny wózek jak najbardziej do mnie przemawia wiem już jaki kupie wózek ale pójdziemy przeze mnie z torbami kolor raczej "szary melanż" KLIK

Cytat:
Też mam takie dni

Zapisałam się na usg połówkowe na 8.09 czyli za tydzień w czwartek
super
Cytat:
Napisane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Pokaż wiadomość
Skoro te biedne grudniowe mamusie mogą niedługo wydać na świat kruche maleństwa... to czy wy sobie wyobrażacie mieć dzidziusia za miesiąc ?
biedne dziewczyny i nie zazdroszczę im stresu obstawiam, że urodzę min za 2 miesiące ale mam nadzieje, że ponoszę maleństwa jak najdłużej

Cytat:
Napisane przez pequenina_ Pokaż wiadomość

500g każda czy razem 500g? :O Tak czy inaczej, super! : )

U mnie gin też już nie umiał zrobić fotki całości więc w ogóle nie dostaliśmy wydrukowanej. Chyba już się nie da?
każda tyle waży

Podczas połówkowych poprosiłam gin o fajne zdjęcie tak żeby dwie było widać ale powiedział, że na tym etapie ciąży na USG widać TYLKO fragmenty

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64772081]Bakterii nie ma! Wczorajsza próbka pewnie stała zbyt długo przed zbadaniem. Piasek jest, ale z nim sobie poradzę.

To teraz jadę do gina [/QUOTE]

super

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64773906]Dziewczyny, widzicie zdjęcie na aplikacji? Bo chciałam się swoimi ostatnimi zakupami pochwalić [/QUOTE]

fajny

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64781901]Jestem po połówkowych
Poza tym, że z 10 razy usłyszałam, że mam za dużo tłuszczyku, to jest wszystko w porządku Bąbel pochwalił się wielbłądzim kopytkiem, czyli na 100% mamy Wiktorię 340g dziecko, 37mm szyjka, nie ma zajęczej wargi ani trąbki zamiast nosa, wszystkie narządy pomierzone i prawidłowe, sam mózg był mierzony z 5min Serduszko śmiga, choć jest duże, lekarz mówi, żeby się nie martwić, po prostu będzie obserwował. Wagę zaczynam nadrabiać, ale to może być też kwestia wzrostu TSH. Ulżyło mi strrrasznie [/QUOTE]

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64782021]Pomachała nam łapką i ciągle ssała kciuka i wierzgała, szkoda tylko, że jeszcze tego nie czuję

No i FOOOTKI! [/QUOTE]

cudoooooo i oklaski za prenatalne

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64789901]Wysłałam teściowej to zdjęcie z USG 3D i napisałam "Buziaki od wnusi!". Dostałam odpowiedź "Przecudowna wnusia, mogę sobie gratulować!" [/QUOTE]

dobra jest ja z moją teściową nie mam zbyt dobrych relacji i jak rodziłam Franka to błagałam żeby nie urodzić w jej urodziny ale bym się wyedy nasłuchała "Ooo jaki mi piękny prezent zrobiliście" itd itd. Na szczęście udało się dzień przed uffff

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Lecimy do Włoch ;-)

zazdrooooo

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 11:30   #970
Moniczi
Rozeznanie

NiEBiE z cukrem ostatnio średnio. Ciągle mam wysoko,w górnych granicach - nawet czasem przekraczam normy, ale najczęściej po posiłku jest 118, 124.
Myślę, że to wynika z tego, że bardzo dużo owoców wcinam, no i niestety wbrew zaleceniom robię to głównie wieczorem.
Jem niby produkty o obniżonym indeksie, ale... Jem ich za dużo :/
Np. zamiast talerza zupy, zjadam 2 talerze. Mąż mnie pilnuje żeby chociaż ta godzinna przerwa była.
Poza tym zachcianki mam na absolutnie niewskazane w naszej diecie produkty - kiełbaski, chrupki i jabłka.
Pozazdrościłam ostatnio, że zjadłaś kilka pierogów i utrzymałaś się w normie
Wizytę u diabetologa mam na 15 września, ale raczej stawiam, że nakaże mi ruszać się więcej, bo aktualnie prowadzę siedząco-leżący tryb życia :/
Stary 2016-09-01, 11:33   #971
Karoloo
<3 <3 <3

coś mi nie wszystkie posty zaznaczyło

któraś pytała czy chcę SN- tak bardzo mi na tym zależy ale niestety mało jest lekarzy, którzy podejmą się tego "trudnego" wyzwania szczególnie, że jestem po cc. Moja gin jest raczej na tak ale ostatnio zaczyna kręcić nosem muszę umówić się z ordynatorem mojego szpitala i obgadać sytuacje

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-01, 11:36   #972
furjatka
Zadomowienie

Ja od momentu pierwszych ruchów czuję je codziennie, znam już rytm dnia mojego Mika. Najlepiej jest jak się budzę rano - on się jakoś tak śmiesznie przekopuje na jedną stronę, że aż mnie boli ii mam taką kulę z jednej strony w ogóle ostatnio chyba rośnie w tempie zastraszającym - jeszcze kilka dni temu czułam go tuż powyżej linii majtek, a dziś myślałam że pępkiem mi wyskoczy
Stary 2016-09-01, 11:37   #973
NiEBiE
Zakorzenienie

Moniczi, ja też ostatnio sobie odpuściłam, jadłam mniej warzyw, jakieś wafelki wpadły i są tego efekty. Wczoraj na czczo 96, dziś po śniadaniu 136. dodatkowo czuje się ciężko, jestem obolała i też mało się ruszam. Wizyta 12.09 i go tej pory planuje się trzymać dobrych wynikow.

Jestem z Tobą!

Edytowane przez NiEBiE
Czas edycji: 2016-09-01 o 11:38
Stary 2016-09-01, 11:39   #974
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
Mnie od kilku dni bolą pachwiny, nie mogę stanąć na jednej nodze przy zakładaniu butów. No i rano czuje jakbym miala kamienie w brzuchu, ciężo się przekręcić z boku na bok. Dziś pójdę na basen może to coś da.
Wczoraj Tz wrócił, troszkę nie wyspana jestem :P

No i kupiłam sukienkę, co myślicie ? Mnie się bardzo podoba, do tego popielate buty i popielata torebka, jakieś delikatne kolczyki

http://allegro.pl/show_item.php?item=6460397990
Mam identycznie z tymi kamieniami na dole w brzuchu. Jak wstanę i się rozruszam to przechodzi. Najgorsze że w nocy mnie suszy więc dużo piję i latam siku.
Sukienka prześliczna, bardzo dziewczęca

Karolo ten wózek jest super ale cena powala. Ale jak oglądałam wózki na początku ciąży to marzyłam że jak będą twixy to kupię ten wózek. No ale mam pojedyńczego dziecia.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. I czekamy na relacje
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 11:42   #975
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość

Cudownie takie relacje czytać I fajnie, że i TŻ poczuł. Mój na razie ze dwa mini kopniaczki poczuł, ale za to naoglądał się ruszającego się brzucha

Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 11:44   #976
Moniczi
Rozeznanie

NiEBiE dzięki za wsparcie, wzajemnie

Ja wczoraj po śniadaniu miałam 135, ale zjadłam taki grzeszny posiłek, że każdy by się za głowę chwycił.

Słodyczy unikam, ale udaje się w sumie tylko dzięki temu, że mam po nich zgagę - chyba dzidziuś chce pomóc w trzymaniu diety
Stary 2016-09-01, 11:47   #977
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość

Karolo ten wózek jest super ale cena powala. Ale jak oglądałam wózki na początku ciąży to marzyłam że jak będą twixy to kupię ten wózek. No ale mam pojedyńczego dziecia.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. I czekamy na relacje

cena mnie też przeraża ale... wytłumaczyłam TŻ że pierwszy wózek kosztował ok 4 tyś wraz z dodatkami a że teraz musi być podwójny to już nic na to nie poradze zrozumiał i przyjął do wiadomości kurde a co poradze, że nic innego mi się nie podoba a cene poznałam dopiero po wyborze wózka

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2016-09-01, 11:47   #978
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
NiEBiE dzięki za wsparcie, wzajemnie

Ja wczoraj po śniadaniu miałam 135, ale zjadłam taki grzeszny posiłek, że każdy by się za głowę chwycił.

Słodyczy unikam, ale udaje się w sumie tylko dzięki temu, że mam po nich zgagę - chyba dzidziuś chce pomóc w trzymaniu diety
Ja mam zgagę po wszystkim i ostatnio okropną ochotę na słodkie, ale muszę z tym zawalczyć i wyeliminować słodycze. Aktualnie mam jakiś problem z posiłkami i zero pomysłów co jeść. :/

Stary 2016-09-01, 11:48   #979
ebena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
NiEBiE z cukrem ostatnio średnio. Ciągle mam wysoko,w górnych granicach - nawet czasem przekraczam normy, ale najczęściej po posiłku jest 118, 124.
Myślę, że to wynika z tego, że bardzo dużo owoców wcinam, no i niestety wbrew zaleceniom robię to głównie wieczorem.
Jem niby produkty o obniżonym indeksie, ale... Jem ich za dużo :/
Np. zamiast talerza zupy, zjadam 2 talerze. Mąż mnie pilnuje żeby chociaż ta godzinna przerwa była.
Poza tym zachcianki mam na absolutnie niewskazane w naszej diecie produkty - kiełbaski, chrupki i jabłka.
Pozazdrościłam ostatnio, że zjadłaś kilka pierogów i utrzymałaś się w normie
Wizytę u diabetologa mam na 15 września, ale raczej stawiam, że nakaże mi ruszać się więcej, bo aktualnie prowadzę siedząco-leżący tryb życia :/

Z mojej wiedzy wynika ze akurat jak już jeść węglowodany to raczej po południu i na noc, dlatego że rano mamy wysoki kortyzol , który też powoduje że jesteśmy bardziej wrażliwi na insulinę. Więc z rana do południa nie powinno się jeść w ogóle węglowodanów tylko białka i tłuszcze. Jak zjesz 2-3 jajka z warzywami i jakimś tłuszczem (oliwa, olej kokosowy itp) to do południa powinnaś nie być głodna. Również ważna jest dłuższa przerwa między spożywaniem węglowodanów. NIE POWINNY ONE BYĆ W KAŻDYM POSIŁKU! Może choć w co drugim!

Moja kruszynka też dziś strasznie fika od rana...i tak myślę że chyba dlatego że dziś mam wolne i nie przewiozłam jej rowerem (bo zawsze jeżdżę rowerem do pracy) . A jeśli chodzi o ruchy to ja zaczęłam czuć je mega wcześnie chyba już po 12 t.c. - no ale u mnie to tak zawsze, jestem szczupła, dość wysportowana a dziecko jest ułożone na przedniej ścianie łożyska, niektórzy lekarze też mi potwierdzili, ze mogę czuć i że to normalne....najgorsze jest to, że chyba znów mnie cc czeka a tak bardzo chciałam tym razem naturalnie rodzić

Jeśli chodzi o wózek GRACO mieliśmy przy pierwszym dziecku tej firmy ...inny model, bo to było dawno i czarny i nie polecam - tukło to się jak stara furmanka, lepiej używany kupić a lepszej marki
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-01, 12:05   #980
KPZ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
hej
nadrobiłam a nie było to łatwe i przez Was mam mega ochotę na seks- a nie mogę chociaż nie powiem z 3-4 razy się zdarzyło ale ciiiiii

Czarny wózek jak najbardziej do mnie przemawia wiem już jaki kupie wózek ale pójdziemy przeze mnie z torbami kolor raczej "szary melanż" KLIK

super

biedne dziewczyny i nie zazdroszczę im stresu obstawiam, że urodzę min za 2 miesiące ale mam nadzieje, że ponoszę maleństwa jak najdłużej

każda tyle waży

Podczas połówkowych poprosiłam gin o fajne zdjęcie tak żeby dwie było widać ale powiedział, że na tym etapie ciąży na USG widać TYLKO fragmenty

super

fajny

cudoooooo i oklaski za prenatalne

dobra jest ja z moją teściową nie mam zbyt dobrych relacji i jak rodziłam Franka to błagałam żeby nie urodzić w jej urodziny ale bym się wyedy nasłuchała "Ooo jaki mi piękny prezent zrobiliście" itd itd. Na szczęście udało się dzień przed uffff

zazdrooooo
Wózek fajny i ładny ale tyle kasy woow. Toz to auto w tej cenie już jakieś można kupić

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Ja od momentu pierwszych ruchów czuję je codziennie, znam już rytm dnia mojego Mika. Najlepiej jest jak się budzę rano - on się jakoś tak śmiesznie przekopuje na jedną stronę, że aż mnie boli ii mam taką kulę z jednej strony w ogóle ostatnio chyba rośnie w tempie zastraszającym - jeszcze kilka dni temu czułam go tuż powyżej linii majtek, a dziś myślałam że pępkiem mi wyskoczy
Ale słodko

Mojego Tz nie było 5 dni i wczoraj jak przyjechał to mówił że mam straszny beden ;-)

KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 12:19   #981
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ebena Pokaż wiadomość
Z mojej wiedzy wynika ze akurat jak już jeść węglowodany to raczej po południu i na noc, dlatego że rano mamy wysoki kortyzol , który też powoduje że jesteśmy bardziej wrażliwi na insulinę. Więc z rana do południa nie powinno się jeść w ogóle węglowodanów tylko białka i tłuszcze. Jak zjesz 2-3 jajka z warzywami i jakimś tłuszczem (oliwa, olej kokosowy itp) to do południa powinnaś nie być głodna. Również ważna jest dłuższa przerwa między spożywaniem węglowodanów. NIE POWINNY ONE BYĆ W KAŻDYM POSIŁKU! Może choć w co drugim!
W cukrzycy ciążowej węglowodany muszą być w każdym posiłku. Owoce można jeść do godziny 17, nigdy na noc. Nie funkcjonuje coś takiego, jak "najeść się do południa", bo jeść musimy co 2-3 godziny, małe porcje, 6 posiłków dziennie.

Stary 2016-09-01, 12:27   #982
ebena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
W cukrzycy ciążowej węglowodany muszą być w każdym posiłku. Owoce można jeść do godziny 17, nigdy na noc. Nie funkcjonuje coś takiego, jak "najeść się do południa", bo jeść musimy co 2-3 godziny, małe porcje, 6 posiłków dziennie.

No ale skoro ten system nie działa to może warto coś zmienic a z tym najedzeniem sie to źle mnie zrozumiałaś chodziło mi o to że do południa kiedy mamy wysoki kortyzol nalezałoby unikać węglowodanów, co nie znaczy że nie można zjesc 5 czy nawet 10 posiłków tylko trzeba je odpowiednio zbilansowac.
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 12:29   #983
Amalte
Rozeznanie

Witam się dziś w 20tc! Ależ ten czas leci!

Właśnie umówiłam się na połówkowe- 7 września. Może tym razem Dzidziuś się ujawni;-)
Czytam Was dzielnie a piszecie jak szalone!
Wszystkie informacje sobie zapisuję i jak już poznamy płeć to zacznę latać po sklepach i internetach;-)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące w najbliższym czasie, no i za bidulki cukrzycowe ja ostatnio jestem ciągle głodna i chyba ciężko byłoby mi utrzymać dietę....
No ale czego się robi się dla Maluszka
Amalte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 12:30   #984
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Cudownie takie relacje czytać I fajnie, że i TŻ poczuł. Mój na razie ze dwa mini kopniaczki poczuł, ale za to naoglądał się ruszającego się brzucha

Moj TŻ poczuł raz a porządnie poza tym cały czas czuje bulgotanie małej. No i jak położę sie na plecach to jej chyba ciasno bo wierzga jak źrebak
Czy wy dajecie rade spać tylko na lewym boku? Bo mój organizm nie może przywyknąć do niezmiennej pozycji
I dzis jest taki dzien, ze tylko ryczeć, oczywiście bez powodu
ItsyBitsyTeenieWeenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 12:31   #985
NiEBiE
Zakorzenienie

A kto powiedział, że nie działa? Podstawowa zasada diety cukrzycowej są węglowodany w każdym posiłku i nie można z nich rezygnować.

U mnie po 6 tygodniach pojawiły się 2 przekroczenia nie przez ciemne pieczywo na śniadanie , ale przez rozregulowanie pór posiłków i jedzenie rzeczy niedozwolonych, czego jestem w pełni świadoma. Myślę, że Moniczi też.

Edytowane przez NiEBiE
Czas edycji: 2016-09-01 o 12:32
Stary 2016-09-01, 12:31   #986
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
Wózek fajny i ładny ale tyle kasy woow. Toz to auto w tej cenie już jakieś można kupić
No ostatecznie to bryka dla malucha, nie?

Stary 2016-09-01, 12:32   #987
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Moj TŻ poczuł raz a porządnie poza tym cały czas czuje bulgotanie małej. No i jak położę sie na plecach to jej chyba ciasno bo wierzga jak źrebak
Czy wy dajecie rade spać tylko na lewym boku? Bo mój organizm nie może przywyknąć do niezmiennej pozycji

Ja raczej staram się zasypiać i polegiwać na lewym boku, ale jak się na prawy przekręcę to może tragedii nie ma...

2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 12:36   #988
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Ja zasypiam na lewym, ale jeszcze mi się chyba nie zdarzyło na nim obudzić. Mam ten kojec z motherhood położony od strony pleców, żeby się aż tak nie przekręcać, ale i tak zawsze się budzę na plecach. Wydaje mi się, że teraz to jeszcze nie ma jak zaszkodzić, bo dziecko jest lekkie, a do trzeciego trymestru może już się uda przyzwyczaić do spania na lewym? Oby
Stary 2016-09-01, 12:42   #989
Moniczi
Rozeznanie

ebena, dziękuję za Twoje rady, ale one niestety nie pomogą przy cukrzycy ciążowej.
Ja mam skoki cukrowe bo przez nagłe napady apetytu jem za dużo, o złych porach, poza tym nie zrezygnowałam z białego pieczywa i nie jestem wystarczająco aktywna fizycznie
NiEBiE dokładnie to co mówisz - jesteśmy świadome, ale to po prostu jest strasznie trudne

Dziewczyny nie umiem spać tylko na lewym boku. Zaczynam od prawego choć przez 2 minuty, potem niby na lewym większość nocy, ale i tak budzę się na plecach :/ Z kojcem odrzuconym gdzieś w kącie łóżka
Stary 2016-09-01, 12:42   #990
zie_l_ona
Rozeznanie

Nie wiem czy już był link do tego (jeżeli był to przepraszam), ale koleżanka mi podesłała takie warsztaty: http://bezpiecznymaluch.com.pl/o-warsztatach.html

Część o pierwszej pomocy wydaje się ciekawa, a opinie o wcześniejszych edycjach są stosunkowo dobre.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości