|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
KPZ, też mi się bardzo ta sukienka podoba, dobry wybór!
Lidka99, Moniczi - też mam dziś wizytę i liczę na ujawnienie się płci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Ja za tydzień, ale też tylko z wynikami mam się pojawić
![]() W ogóle dziś dziecko mnie tak skopało że aż musiałam wstać z łóżka. Do tej pory zastanawiałam się czy to dziecko czy jelita... ale wczoraj mąż poczuł ruchy... Położył rękę na brzuchu i tak dziecko się wiercić zaczęło że aż mu rękę podbiło. Także pierwsze koty za płoty, i TŻ też miał swoje 2 minuty aktywności dziecka. I chyba przez to że poczuł, dziecko stało się dla dla niego bardziej realne niż po tym jak je widział u lekarza na monitorze w trakcie USG.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zadomowienie
|
Cornflower konsultowałam ze znajomą gin i powiedziała że możal latać spokojnie. No ale postawcie się w sytuacji że lekarz prowadzący wprost odradza jechać i mówi że jak coś się stanie potem to nigdy nie bd wiedziała czy to nie od zmian ciśnienia
![]() ![]() Eh my mieliśmy super hotel na wybrzeżu wybrany, tylko na plażę i z powrotem ![]() ![]() KZP super sukienka ![]() Moniczi powodzenia na wizycie ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Rozeznanie
|
Kyiia u mnie też nie było żadnych muskań. Ale od razu wiedziałam, że to musi być to - żadne jelito nie stuknie z takim wyczuciem haha
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
Monicz jak u Ciebie cukier?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#969 | |||
<3 <3 <3
|
hej
![]() nadrobiłam a nie było to łatwe ![]() ![]() ![]() ![]() Czarny wózek jak najbardziej do mnie przemawia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Podczas połówkowych poprosiłam gin o fajne zdjęcie tak żeby dwie było widać ale powiedział, że na tym etapie ciąży na USG widać TYLKO fragmenty ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64772081]Bakterii nie ma! ![]() To teraz jadę do gina ![]() super ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64773906]Dziewczyny, widzicie zdjęcie na aplikacji? Bo chciałam się swoimi ostatnimi zakupami pochwalić ![]() fajny ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64781901]Jestem po połówkowych ![]() Poza tym, że z 10 razy usłyszałam, że mam za dużo tłuszczyku, to jest wszystko w porządku ![]() ![]() ![]() ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64782021]Pomachała nam łapką i ciągle ssała kciuka i wierzgała, szkoda tylko, że jeszcze tego nie czuję ![]() No i FOOOTKI! ![]() cudoooooo ![]() ![]() ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64789901]Wysłałam teściowej to zdjęcie z USG 3D i napisałam "Buziaki od wnusi!". Dostałam odpowiedź "Przecudowna wnusia, mogę sobie gratulować!" ![]() dobra jest ![]() ![]() zazdrooooo ![]()
![]() |
#970 |
Rozeznanie
|
NiEBiE z cukrem ostatnio średnio. Ciągle mam wysoko,w górnych granicach - nawet czasem przekraczam normy, ale najczęściej po posiłku jest 118, 124.
Myślę, że to wynika z tego, że bardzo dużo owoców wcinam, no i niestety wbrew zaleceniom robię to głównie wieczorem. Jem niby produkty o obniżonym indeksie, ale... Jem ich za dużo :/ Np. zamiast talerza zupy, zjadam 2 talerze. Mąż mnie pilnuje żeby chociaż ta godzinna przerwa była. Poza tym zachcianki mam na absolutnie niewskazane w naszej diecie produkty - kiełbaski, chrupki i jabłka. Pozazdrościłam ostatnio, że zjadłaś kilka pierogów i utrzymałaś się w normie ![]() Wizytę u diabetologa mam na 15 września, ale raczej stawiam, że nakaże mi ruszać się więcej, bo aktualnie prowadzę siedząco-leżący tryb życia :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
<3 <3 <3
|
coś mi nie wszystkie posty zaznaczyło
![]() któraś pytała czy chcę SN- tak bardzo mi na tym zależy ale niestety mało jest lekarzy, którzy podejmą się tego "trudnego" wyzwania szczególnie, że jestem po cc. Moja gin jest raczej na tak ale ostatnio zaczyna kręcić nosem ![]() ![]()
#972 |
Zadomowienie
|
Ja od momentu pierwszych ruchów czuję je codziennie, znam już rytm dnia mojego Mika. Najlepiej jest jak się budzę rano - on się jakoś tak śmiesznie przekopuje na jedną stronę, że aż mnie boli
![]() ![]() ![]()
#973 |
Zakorzenienie
|
Moniczi, ja też ostatnio sobie odpuściłam, jadłam mniej warzyw, jakieś wafelki wpadły i są tego efekty. Wczoraj na czczo 96, dziś po śniadaniu 136.
![]() Jestem z Tobą! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez NiEBiE Czas edycji: 2016-09-01 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sukienka prześliczna, bardzo dziewczęca ![]() Karolo ten wózek jest super ale cena powala. Ale jak oglądałam wózki na początku ciąży to marzyłam że jak będą twixy to kupię ten wózek. No ale mam pojedyńczego dziecia. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. I czekamy na relacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Rozeznanie
|
NiEBiE dzięki za wsparcie, wzajemnie
![]() Ja wczoraj po śniadaniu miałam 135, ale zjadłam taki grzeszny posiłek, że każdy by się za głowę chwycił. Słodyczy unikam, ale udaje się w sumie tylko dzięki temu, że mam po nich zgagę - chyba dzidziuś chce pomóc w trzymaniu diety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
<3 <3 <3
|
Cytat:
cena mnie też przeraża ale... wytłumaczyłam TŻ że pierwszy wózek kosztował ok 4 tyś wraz z dodatkami a że teraz musi być podwójny to już nic na to nie poradze ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z mojej wiedzy wynika ze akurat jak już jeść węglowodany to raczej po południu i na noc, dlatego że rano mamy wysoki kortyzol , który też powoduje że jesteśmy bardziej wrażliwi na insulinę. Więc z rana do południa nie powinno się jeść w ogóle węglowodanów tylko białka i tłuszcze. Jak zjesz 2-3 jajka z warzywami i jakimś tłuszczem (oliwa, olej kokosowy itp) to do południa powinnaś nie być głodna. Również ważna jest dłuższa przerwa między spożywaniem węglowodanów. NIE POWINNY ONE BYĆ W KAŻDYM POSIŁKU! Może choć w co drugim! Moja kruszynka też dziś strasznie fika od rana...i tak myślę że chyba dlatego że dziś mam wolne i nie przewiozłam jej rowerem (bo zawsze jeżdżę rowerem do pracy) . A jeśli chodzi o ruchy to ja zaczęłam czuć je mega wcześnie chyba już po 12 t.c. - no ale u mnie to tak zawsze, jestem szczupła, dość wysportowana a dziecko jest ułożone na przedniej ścianie łożyska, niektórzy lekarze też mi potwierdzili, ze mogę czuć i że to normalne....najgorsze jest to, że chyba znów mnie cc czeka a tak bardzo chciałam tym razem naturalnie rodzić Jeśli chodzi o wózek GRACO mieliśmy przy pierwszym dziecku tej firmy ...inny model, bo to było dawno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() Mojego Tz nie było 5 dni i wczoraj jak przyjechał to mówił że mam straszny beden ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Rozeznanie
|
Witam się dziś w 20tc!
![]() Właśnie umówiłam się na połówkowe- 7 września. Może tym razem Dzidziuś się ujawni;-) Czytam Was dzielnie a piszecie jak szalone! Wszystkie informacje sobie zapisuję i jak już poznamy płeć to zacznę latać po sklepach i internetach;-) Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące w najbliższym czasie, no i za bidulki cukrzycowe ![]() No ale czego się robi się dla Maluszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 | |
@}-,-'-
|
Cytat:
Moj TŻ poczuł raz a porządnie ![]() ![]() Czy wy dajecie rade spać tylko na lewym boku? Bo mój organizm nie może przywyknąć do niezmiennej pozycji ![]() I dzis jest taki dzien, ze tylko ryczeć, oczywiście bez powodu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
A kto powiedział, że nie działa? Podstawowa zasada diety cukrzycowej są węglowodany w każdym posiłku i nie można z nich rezygnować.
![]() U mnie po 6 tygodniach pojawiły się 2 przekroczenia nie przez ciemne pieczywo na śniadanie , ale przez rozregulowanie pór posiłków i jedzenie rzeczy niedozwolonych, czego jestem w pełni świadoma. Myślę, że Moniczi też. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez NiEBiE Czas edycji: 2016-09-01 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja raczej staram się zasypiać i polegiwać na lewym boku, ale jak się na prawy przekręcę to może tragedii nie ma... ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Rozeznanie
|
ebena, dziękuję za Twoje rady, ale one niestety nie pomogą przy cukrzycy ciążowej.
Ja mam skoki cukrowe bo przez nagłe napady apetytu jem za dużo, o złych porach, poza tym nie zrezygnowałam z białego pieczywa i nie jestem wystarczająco aktywna fizycznie ![]() NiEBiE dokładnie to co mówisz - jesteśmy świadome, ale to po prostu jest strasznie trudne ![]() Dziewczyny nie umiem spać tylko na lewym boku. Zaczynam od prawego choć przez 2 minuty, potem niby na lewym większość nocy, ale i tak budzę się na plecach :/ Z kojcem odrzuconym gdzieś w kącie łóżka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy już był link do tego (jeżeli był to przepraszam), ale koleżanka mi podesłała takie warsztaty: http://bezpiecznymaluch.com.pl/o-warsztatach.html
Część o pierwszej pomocy wydaje się ciekawa, a opinie o wcześniejszych edycjach są stosunkowo dobre. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.