Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-15, 20:56   #961
Lilotka
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
To tyle dobrze, bo już myślałam, że kilka blizn się ma po 3 cc
Druga cc miałam dwa tyg przed tp z om. pojechałam do szpitala na umówiony dzień i godzinę a po dwóch godzinach tuliłam już synka. 😍

14/40

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 21:00   #962
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Myślę, że gdyby poród normalnie postępował, to pewnie urodziłabym sn, zwłaszcza ze byłam na to psychicznie przygotowana, baaaa ja tego chciałam
Oczywiście jest tak, że po cc masz prawo odmówić sn przy drugim porodzie, gdyby nie ciąża bliźniacza, to chyba wybrałabym sn
Stary 2016-09-15, 21:02   #963
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Mój poród był męczący zakończony kleszczami. Po porodzie tez baaardzo długo dochodziłam do siebie. Ale szczerze to nie wiem czy sama z siebie zdecydowałabym się na cesarke aa i taka ciekawostka która bardzo mnie zdziwiła po porodzie. Na drugi dzień najbardzuej czułam ból d..py tak mnie to zdziwiło ze pytalam mojej położnej czy przypadkiem nie urodziłam zadem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Eeee ja już na drugi dzień chodziłam, no boli, zwłaszcza przy siadaniu, czy zmianie pozycji, ale to nie jest jakiś straszny ból, cały czas podają środki przeciwbólowe, jedyny minus jest taki, że trzeba dłużej w szpitalu zostać, bo ok 5 dni, ja mam cięcie zaraz nad wzgórkiem łonowym poziome, słyszałam że pionowe od pępka w dół bardziej boli, ale żeby 5 dni płakać z bólu?

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Ja po cesarce od razu robiłam wszystko, tzn. po pionizacji czyli jakiś 6-7 godzinach. Teraz chcę rodzic sn, zresztą w pierwszej też chciałam, ale nie mogłam z powodu ułożenia.

No to widzę,że akurat ta babka tak źle to znosiła. Zależy od organizmu. Każda inaczej odczuwa ból i niektóre po prostu dłużej do siebie dochodzą po operacji
Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Pierwsza miałam 18 lat temu i wtedy w moim szpitalu tylko tak robili. Dodam, że zrobili mi cc po 17 h boli bez rozwarcia.

14/40
Ała
Cytat:
Silver kciuki za piękne wyniki badań nereczki. ☺😚

14/40
dziękuję
mam nadzieję,że się poprawiło bo już lekarze mnie operacją straszyli ale jestem dobrej myśli,że jej się poprawiła sytuacja z nerką
Stary 2016-09-15, 21:10   #964
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że gdyby poród normalnie postępował, to pewnie urodziłabym sn, zwłaszcza ze byłam na to psychicznie przygotowana, baaaa ja tego chciałam
Oczywiście jest tak, że po cc masz prawo odmówić sn przy drugim porodzie, gdyby nie ciąża bliźniacza, to chyba wybrałabym sn
Ja od razu chciałam cc mimo traumy która przeżyłam po pierwszym porodzie. Dobrze, że w de można mieć cc na "życzenie" jakbym znów miała tyle godzin byc w bólach to bym przez okno skoczyła.

14/40

Paulina
Stary 2016-09-15, 21:17   #965
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
Silver mamy nadzieję, że będzie wszystko ok
Stary 2016-09-15, 21:19   #966
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Ewemis super teraz trzymaj się
Silver mamy nadzieję, że będzie wszystko ok

Jakie mogą wystąpić powikłania okołoporodowe? rozumiem, że nawet te bardzo poważne?

ooooo biedna mała, kiedyś też słyszałam o sytuacji skaleczenia maluszka

nie rozumiem tylko dlaczego szybciej lekarze nie podejmują decyzji o cc jeśli np poród trwa 14h jak np. w przypadku mojej koleżanki
Ja nie wiem, jakie wszystkie powikłania mogą być, ale w grę chyba może wchodzić ciężkie upośledzenie nawet
Z najpoważniejszych w mojej klasie to jeden chłopiec ma problemy intelektualne, był mocno podduszony/niedotleniony w czasie przedłużającego się porodu, a jedna dziewczynka to po prostu jak po wypadku miała obrażenia fizyczne i cała pokrzywiona jest, nóżka wykręcona w biodrze i bark, czy obojczyk coś przesunięty
Stary 2016-09-15, 21:20   #967
zuzkka
Zakorzenienie

Dziewczyny nadrobiłam Was jakimś cudem...
Upiekłam ciasto, ogarnęłam się trochę w domu a jutro jedziemy na 3 dni do rodzinki więć pewnie będę tylko podczytywać
Gratuluję córeczki MartaMagda cieszę się z wszystkich dobrych wieści
Kręgosłup mi wysiada i uciekam już do łóżka
zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-15, 21:36   #968
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie mogą wystąpić powikłania okołoporodowe? rozumiem, że nawet te bardzo poważne?
z takich poważniejszych na pewno zamartwica. spotkało to kuzynkę mojego TZ dziewczyna jest jak najbardziej normalna, niestety ma bardzo spowolnioną mowę i troszkę jest zaburzona ruchowo.
Stary 2016-09-15, 21:38   #969
justkonev
Zakorzenienie

Widzę, że temat porodów się wywiązał i że kilka z nas chce cc.
Jeśli chodzi o mnie, to na ostatniej wizycie poruszyłam temat porodu z moją gin. Powiedziałam jej, że chciałabym cesarkę, bo się boje rodzić sn (moja mama miała okropne porody sn). Gin powiedziała mi, że nie ma sprawy, że jestem drobna i i tak może się okazać, że cc będzie konieczne.
Tak czy tak, jeśli nie zmienie zdania co do cc to powiedziała mi, że ona mi je zrobi. Normalnie w szpitalu, z którym współpracuje. Także nie będę musiała chodzić po psychiatrach czy okulistach.

Edytowane przez justkonev
Czas edycji: 2016-09-15 o 21:39
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 21:45   #970
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, jakie wszystkie powikłania mogą być, ale w grę chyba może wchodzić ciężkie upośledzenie nawet
Z najpoważniejszych w mojej klasie to jeden chłopiec ma problemy intelektualne, był mocno podduszony/niedotleniony w czasie przedłużającego się porodu, a jedna dziewczynka to po prostu jak po wypadku miała obrażenia fizyczne i cała pokrzywiona jest, nóżka wykręcona w biodrze i bark, czy obojczyk coś przesunięty
Brrr. Okropne są te powikłania. 😣 Mojej koleżanki synek jest lekko niedotleniony i jest zawsze sporo w tyle za rówieśnikami. Całe szczęście znakomita większość porodów sn kończy się bdb i przypadki powikłań to rzadkość. Szczerze to trochę zazdrościłam koleżance z sali która sama zajmowała się córeczka. Ja mimo, że syn był non stop ze mną musiałam za każdym razem wołać położna, żeby mi podała synka, albo go przebrala. Obiad i kolacje w dniu cc jadłam na leżało pielęgniarki mnie karmiły.

14/40

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Idę spać. Dobranoc brzuchatki. ❤

14/40

Paulina
Stary 2016-09-15, 21:49   #971
s i l v e r
Zakorzenienie

Ja też idę spać. Słodkich snów wszystkim życzę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-15, 21:52   #972
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Druga cc miałam dwa tyg przed tp z om. pojechałam do szpitala na umówiony dzień i godzinę a po dwóch godzinach tuliłam już synka. 😍

14/40
Takie to nieprawdopodobne, ze wchodzisz do szpitala i po niedługim czasie masz dziecko przy sobie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

No to widzę,że akurat ta babka tak źle to znosiła. Zależy od organizmu. Każda inaczej odczuwa ból i niektóre po prostu dłużej do siebie dochodzą po operacji

Ała

dziękuję
mam nadzieję,że się poprawiło bo już lekarze mnie operacją straszyli ale jestem dobrej myśli,że jej się poprawiła sytuacja z nerką
Musisz byc dobrej myśli wierze, ze z Twoja córka wszystko bedzie w porzadku trzymam kciuki!

Cytat:
Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
z takich poważniejszych na pewno zamartwica. spotkało to kuzynkę mojego TZ dziewczyna jest jak najbardziej normalna, niestety ma bardzo spowolnioną mowę i troszkę jest zaburzona ruchowo.
Moj brat cioteczny urodził sie w zamartwicę, ale miał 1pkt, tylko dlatego ze nagle ożył. Na domiar złego jakas pielęgniarka podczas porodu urwała mu jakiegos nerwa i całe życie ma niesprawna cała rękę. Na szczęście nie ma żadnych problemów psychicznych, ma zonę i dziecko, pracuje, tylko całe życie bedzie niepełnosprawny.

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Widzę, że temat porodów się wywiązał i że kilka z nas chce cc.
Jeśli chodzi o mnie, to na ostatniej wizycie poruszyłam temat porodu z moją gin. Powiedziałam jej, że chciałabym cesarkę, bo się boje rodzić sn (moja mama miała okropne porody sn). Gin powiedziała mi, że nie ma sprawy, że jestem drobna i i tak może się okazać, że cc będzie konieczne.
Tak czy tak, jeśli nie zmienie zdania co do cc to powiedziała mi, że ona mi je zrobi. Normalnie w szpitalu, z którym współpracuje. Także nie będę musiała chodzić po psychiatrach czy okulistach.
Dobrze ze teraz da sie to załatwić w normalny sposób, bez proszenia innych o lewe zwolnienia z porodu sn.
Just, niestety ale w żadnym Entliczku w Krakowie nie maja Joolza a nie wiem czy jeszcze gdzies w Krakowie moze byc.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 21:53   #973
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Takie to nieprawdopodobne, ze wchodzisz do szpitala i po niedługim czasie masz dziecko przy sobie

Musisz byc dobrej myśli wierze, ze z Twoja córka wszystko bedzie w porzadku trzymam kciuki!

Moj brat cioteczny urodził sie w zamartwicę, ale miał 1pkt, tylko dlatego ze nagle ożył. Na domiar złego jakas pielęgniarka podczas porodu urwała mu jakiegos nerwa i całe życie ma niesprawna cała rękę. Na szczęście nie ma żadnych problemów psychicznych, ma zonę i dziecko, pracuje, tylko całe życie bedzie niepełnosprawny.

Dobrze ze teraz da sie to załatwić w normalny sposób, bez proszenia innych o lewe zwolnienia z porodu sn.
Just, niestety ale w żadnym Entliczku w Krakowie nie maja Joolza a nie wiem czy jeszcze gdzies w Krakowie moze byc.
Escorpio co do wózka to wysłałam Ci pm

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 22:13   #974
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:

Zaraz sie okaże, że obejrzeć Joolza w sklepie w PL graniczy z cudem

Stary 2016-09-15, 22:15   #975
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Brrr. Okropne są te powikłania. 😣 Mojej koleżanki synek jest lekko niedotleniony i jest zawsze sporo w tyle za rówieśnikami. Całe szczęście znakomita większość porodów sn kończy się bdb i przypadki powikłań to rzadkość. Szczerze to trochę zazdrościłam koleżance z sali która sama zajmowała się córeczka. Ja mimo, że syn był non stop ze mną musiałam za każdym razem wołać położna, żeby mi podała synka, albo go przebrala. Obiad i kolacje w dniu cc jadłam na leżało pielęgniarki mnie karmiły.

14/40

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Idę spać. Dobranoc brzuchatki. ❤

14/40
Większość na pewno kończy się bdb, ale czy taka znakomita większość to ja nie wiem. W każdej klasie u mnie w karcie wpisu rodzice deklarują, że dziecko miało jakiś problem poporodowy, choćby najlżejszy... A w klasach mamy 18 osób. To jakby któraś z nas dostała prawdopodobieństwo choroby na prenatalnych 1:18, to ja już widzę tę rozpacz i strach i niepewność do samego końca
Stary 2016-09-15, 22:38   #976
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Zaraz sie okaże, że obejrzeć Joolza w sklepie w PL graniczy z cudem

Na pewno jest w Radomiu i Wawie
Stary 2016-09-15, 23:33   #977
minula
Wtajemniczenie

Gratuluję udanych wizyt!

Ja napadów glodu nie mam, czasem zapominam o jedzeniu i efekt jest ze jem pozne śniadanie i obiadokolacje.

Liczę, że moje łożysko pojdzie w górę, bo nie usmiecha mi się leżeć.
Cytat:
lolita, ja wiem, ze na prosbę nie ma cc. bylam juz u okulisty ze wzgledu na wadę wzroku,ale przeciwskazan okulistycznych do sn nie ma, jeszcze tylko zostaly mi psychiatryczne, albo jak mały się nie obróci, ale to w ostatniej chwili wiadomo. a 8 tys na poród w medicoverze troche jednak szkoda. pogadam z moicm ginem jaki on ma do tego stosunek, jest spoko wiec licze ze okaze wyrozumialosc i mnie nie ofuknie
ja widze,ze przebieg ciazy jest w jakims stopniu dziedziczny, ja się męczę jak moja mama, a porody ona oba miala koszmarne. drugi ledwo przezyla, lekarz jej powiedzial,ze jeszcze kilkadziesiat lat temu takie kobiety jak ona umierały, wiec jesli chodzi o porod sn nie nastawiam się na rewelkę.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

kanał muzyczny, często wieczorami odpalam
W medicover w wilanowie cc na zyczenie to 12tys (2 lata temu) ok.9 tys to poród sn z lekarzem i 7 tys porod sn z położną. Damian ma taniej

Ja nastawialam się na sn przy pierwszym porodzie, teraz chyba będzie drugie cc.
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 05:55   #978
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt!

Ja napadów glodu nie mam, czasem zapominam o jedzeniu i efekt jest ze jem pozne śniadanie i obiadokolacje.

Liczę, że moje łożysko pojdzie w górę, bo nie usmiecha mi się leżeć.

W medicover w wilanowie cc na zyczenie to 12tys (2 lata temu) ok.9 tys to poród sn z lekarzem i 7 tys porod sn z położną. Damian ma taniej

Ja nastawialam się na sn przy pierwszym porodzie, teraz chyba będzie drugie cc.
widocznie cennik im się zmienił, konkurencja nie spi to i ceny zmniejszyli 12 tys nic nie kosztuje. 6000 zl poród tylko z położną.
cesarskie cięcie dokladnie 8890 zl, a poród prestige 16000. pododno najczesciej wybierana opcja to ta za 8890 zl. ale moj TZ ma takie poglady, ze czemu placic za cos co mi się za darmo należy... ale pogadam z moim lekarzem, podobno tam gdzie mam rodzic jest ok w tym względzie, znaczy nie mecza kobiet po 30 godzin zeby koniecznie sn rodzily.

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-09-16 o 05:59
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 06:19   #979
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Większość na pewno kończy się bdb, ale czy taka znakomita większość to ja nie wiem. W każdej klasie u mnie w karcie wpisu rodzice deklarują, że dziecko miało jakiś problem poporodowy, choćby najlżejszy... A w klasach mamy 18 osób. To jakby któraś z nas dostała prawdopodobieństwo choroby na prenatalnych 1:18, to ja już widzę tę rozpacz i strach i niepewność do samego końca
Czasami rodzice tak piszą, żeby usprawiedliwić ewentualne niepowodzenia chyba. Czy dają na to jakieś dokumenty potwierdzające te problemy?

14/40

Paulina

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-16, 06:35   #980
Escorpio
Zakorzenienie

Witam mam ostatnio jakies zaburzenia snu. Ostatnio wstawałam 8/9, a od paru dni wstaje 6/7 szkoda tylko ze po północy chodze spac...
Stary 2016-09-16, 06:37   #981
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Mój kuzyn przyszedł na świat przy użyciu kleszczy, jego głowa jest taka wydłużona, bardziej jak jajo, nie wiem czy mnie rozumiecie. ciotka miała traumatyczny poród, źle to wspomina.
Jednak chcę wierzyć w to, że lekarze wiedzą co robią,czasami dziewczyny w 3h rodzą sn i na drugi dzień śmigają, jakby nigdy nic, taki poród bym chciała
Stary 2016-09-16, 07:09   #982
Ysbaill
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Kurde, tylko ja nie mam?
Ja też nie

U mnie to raczej: "mam smaka na...", ale nie tak, że miałoby mnie rozerwać
Wczoraj kebab - mmmm, już dawno nie jadłam. Pychotka

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Cytat:
Ja mam po córce taką grubszą, pod spód jeszcze miała ubraną bawełnianą przylegającą, jak wychodziliśmy było -8 st, teraz też taką kupię

Ojej, musisz się oszczędzać, i nie denerwować, jakoś się poukłada i będzie dobrze

O matko
Ja w takich sytuacjach wpadam w panikę, współczuje Ci przeżyć

O jaaaa mniam

Teraz już nie Na początku takie napady miałam
Ja sobie zrobiłam taką sałatkę z pomidorów, cebulki i jogurtu
Mmmm uwielbiam tą sałatkę - często na kolacje jem chyba czas na śniadanie 😑

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Cytat:
Ja mam po córce taką grubszą, pod spód jeszcze miała ubraną bawełnianą przylegającą, jak wychodziliśmy było -8 st, teraz też taką kupię

Ojej, musisz się oszczędzać, i nie denerwować, jakoś się poukłada i będzie dobrze

O matko
Ja w takich sytuacjach wpadam w panikę, współczuje Ci przeżyć

O jaaaa mniam

Teraz już nie Na początku takie napady miałam
Ja sobie zrobiłam taką sałatkę z pomidorów, cebulki i jogurtu
Mmmm uwielbiam tą sałatkę - często na kolacje jem chyba czas na śniadanie 😑

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Cytat:
Widzę, że sporo małych Cesarzy się szykuje. 😍

14/40

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

TT są bardzo fajne. Polecam.

14/40
Mam nadzieję, że też będę miała cc - nie ma innej opcji. Po schizach z ivf chce, żeby wszystko poszło sprawnie. Nie chodzi o ból, bo to bym pewnie przetrwała, ale na myśl o porodzie SN widzę maluszka poplątanego w pępowinę i takie tam. Masakra.

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Oj widzisz nie wiedziałam że tak jest... Ale wiem też gdzie we wro iść żeby jakby nigdy nic zrobili cc zapraszam

Ja też o tym myślałam ale gdzieś przeczytałam że zaleca się max2.. A my chcemy 3 dzieci
To spróbuję sn, jak będzie dramat to 2 cesarki akurat będą na numer 2 i 3
A gdzie robią cc na zwołanie?

18.06.2016 - 15 dpt beta 960
01.07.2016 - widzieliśmy serduszko
TP 18.02.2017
Ysbaill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 07:32   #983
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
widocznie cennik im się zmienił, konkurencja nie spi to i ceny zmniejszyli 12 tys nic nie kosztuje. 6000 zl poród tylko z położną.
cesarskie cięcie dokladnie 8890 zl, a poród prestige 16000. pododno najczesciej wybierana opcja to ta za 8890 zl. ale moj TZ ma takie poglady, ze czemu placic za cos co mi się za darmo należy... ale pogadam z moim lekarzem, podobno tam gdzie mam rodzic jest ok w tym względzie, znaczy nie mecza kobiet po 30 godzin zeby koniecznie sn rodzily.
Damian i medicover to jedna firma kiedyś były całe pakiety łącznie z sr i pokojem, pobytem i tak dalej. Możliwe, że dziś jest inaczej. Oglądałam ich cennik przy okazji rekonstrukcji więzadła w kolanie więc to było ponad 3 lata temu.
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 07:36   #984
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Co sie tu porobiło, nie bylo mnie troche , czuje sie jakbym weszla na wizaz pierwszy , nawet nie wiem czy odpisze publicznie czy w wiadomosci prywatnej
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 07:39   #985
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Ja też chciałam rodzić sn, byłam bardzo nastawiona, ba miałam muzyke z autohipnozą. Miała dzialać znieczulająco ale dupa
Nie wspominam źle cesarki,najgorsze było dla mnie ciągnięcie szwów, jakby ktoś cały czas mi na brzuchu pokrzywke robił. Sam ból nie był jakiś duży, jak pielegniarki pytaly czy chcę cośprzeciwbólowego to nie chciałam bo nie potrzebowałam. Może też inaczej odczuwałam bo po 12h skurczy i bóli krzyżowych to był już pikuś?
Pionizacja zeszłą mi dłuzej niż koleżance z łóżka obok, ale myślę, że to może też dlatego że byłam wymeczona próbami sn? Ciężko mi powiedzieć.
Miałam nieplanowanącesarkę o 21, a na drugi dzień koleżanka miała o 9 rano planowaną. I pytała mnie czy boli, czy zakładanie cewnika boli no tak ogólnie chciała wiedzieć jak to jest. Wszystko jej mówiłam, że nie boli, cewnik to nawet nie wiem kiedy mi założyli. A potem ona poszła na to samo i mówiła, że ją okłamałam bo cewnikowanie boli jak cholera Więc albo ja jestem egzemplarz- marzenie chirurga, albo zmęczenie po próbach sn tak zadziałało. Ale ona później na bóle nie narzekała jakoś bardzo. Ciężko nam było się śmiać trzymałyśmy się za brzuchy i brzmiałyśmy jak hieny bo inaczej się nie dało
A kolejnego dnia następna miała planowaną cesarkę i ona to dopiero jęczała.W nocy o 3 dzwoniła do męża, że tak ją boli, a ja miałam tylko ochotę ją poduszką zatłuc, że o tej porze nas budzi wiem wredne. Ale ona chyba była jakaś panikara bo jak pielęgniarki dały mi gaziki żebym na ranie położyła, żeby się nie "slimaczyła", słabo rankę wietrzyłam po prostu, to ona tak jęczała, aż pielęgniarki jej przyniosły, mimo, że nic tam się jej nie robiło Non stop coś tam mękoliła. A ta pierwsza koleżanka jak już się spionizowała czyly 12h po cesarce to śmiagała z suszarką bo mąż miał przyjść w odwiedziny Więc co cesarka to inaczej.
A zanim się sponizowałyśmy to pielęgniarki nam przynosiły dziciaczki do łóżek żeby mogły z nami być,albo żeby nakarmić.

Edytowane przez kiciulec
Czas edycji: 2016-09-16 o 07:43
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 07:42   #986
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Co sie tu porobiło, nie bylo mnie troche , czuje sie jakbym weszla na wizaz pierwszy , nawet nie wiem czy odpisze publicznie czy w wiadomosci prywatnej

ale,że jak? coś się porobiło?

Nie było Cię chyba miesiąc u nas Co tam u Ciebie?
Stary 2016-09-16, 07:43   #987
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Dobra juz wiem

Dawno mnie nie bylo ale logowac sie przez tel ma wizaz nie lubie

Troszke mam wiecej czasu bo starsza poszla do przedszkola

Wczoraj po wizycie dziewczynka na 100% e dni temu zaczełam czuć ruchy

Co do CC ja mialam dwie teraz bedzie trzecia doktorek poiedzial ze moge miec i 5 :P

Pierwsza mialam bo był spadek tętna u małej szybko na stol ,

Nie mialam skurczy ani nie wiedzialam co to porod

Drugie bardzo chcialam sn , smutno mi bylo jak kolezanki opowoadaly jak rodzily i skurcze i wody odchodzily a ja taka bez histori :P

Niestety mimo ze z druga odeszly mi wody miala skurcze to byla za duzo , mie schodziła do kanału i porod sie zatrzymal.

Ale wiem juz wszystko co musze , teraz juz nawet nie mam mozliwosci wyboru musze miec cc temin wyzmaczony na 14.02

Bardzo dobrze znioslam cesarke wiec moge miec i 5
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 08:01   #988
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój kuzyn przyszedł na świat przy użyciu kleszczy, jego głowa jest taka wydłużona, bardziej jak jajo, nie wiem czy mnie rozumiecie. ciotka miała traumatyczny poród, źle to wspomina.
Jednak chcę wierzyć w to, że lekarze wiedzą co robią,czasami dziewczyny w 3h rodzą sn i na drugi dzień śmigają, jakby nigdy nic, taki poród bym chciała
Moje dziecię tez kleszczowe. Zaraz po urodzeniu miał wydłużona główkę z jednej strony, ale to podobno dlatego ze w naszym przypadku zbyt długo był w kanale rodnym. Po 4/5 dniach główka wróciła do normy. W książeczce zdrowia ma zapisane ze jest z porodu kleszczowego. Ped na początku mówiła ze przez taki porod będzie go bardziej obserwowała. Strasznie mnie to stresowalo czy wszystko aby napewno jest z nim ok. Położne po porodzie mówiły ze lekarz rewelacyjnie założył kleszcze i nawet żadnego zadrapania nie zostawił. Brrr straszne wspomnienia. Jechalam do porodu na luzie wiedząc że zdążają się komplikacje, ale jakos nie myślałam o tym ze mnie to będzie dotyczylo. Teraz boję się i SN i cc. Nie chce ktoras za mnie urodzić ?

gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 08:02   #989
mariea
Zakorzenienie

AgatkaSz, super, że wróciłaś zapisać Ci córeczkę na liście?
Stary 2016-09-16, 08:17   #990
justkonev
Zakorzenienie

Dzień dobry Właśnie kończe jeść śniadanie i popijam herbatke Dawno mi się tak dobrze nie spało jak dziś

Cytat:
Na pewno jest w Radomiu i Wawie
Nie pocieszyłaś mnie A w Radomiu napewno są? Zawsze to bliżej niż Wawa

Cytat:
Booooziu, jakie ceny

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Dobra juz wiem

Dawno mnie nie bylo ale logowac sie przez tel ma wizaz nie lubie

Troszke mam wiecej czasu bo starsza poszla do przedszkola

Wczoraj po wizycie dziewczynka na 100% e dni temu zaczełam czuć ruchy

Co do CC ja mialam dwie teraz bedzie trzecia doktorek poiedzial ze moge miec i 5 :P

Pierwsza mialam bo był spadek tętna u małej szybko na stol ,

Nie mialam skurczy ani nie wiedzialam co to porod

Drugie bardzo chcialam sn , smutno mi bylo jak kolezanki opowoadaly jak rodzily i skurcze i wody odchodzily a ja taka bez histori :P

Niestety mimo ze z druga odeszly mi wody miala skurcze to byla za duzo , mie schodziła do kanału i porod sie zatrzymal.

Ale wiem juz wszystko co musze , teraz juz nawet nie mam mozliwosci wyboru musze miec cc temin wyzmaczony na 14.02

Bardzo dobrze znioslam cesarke wiec moge miec i 5
Hej, fajnie że wróciłaś Gratuluje dziewczynki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości