Styczniowe mamusie 2015 cz. VI - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-02, 09:49   #961
raduska
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VI

Ja wczoraj sie naplakalam po tych odwiedzinach..tak mnie jeden kuzyn meza potrafi z rownowagi wyprowadzić..albo jestem przewrażliwiona w tej ciazy albo on jest mega bezczelny

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
raduska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 10:01   #962
pepa_
Rozeznanie

Koniecznie Jelonek- ja tez zapisalam sie na nauki, bo jednak te 2 lata nic nie robienia troche mnie odmozdzylo a kiedy startujesz?

Co tam Dusiolka Ci juz nawymyslali? ja to wczoraj jak wracalam z domu rodzinnego to az mnei nosilo, no prawe zawsze ta moja matka mnie z rownowagi wyprowadzi i to oczywiscie zawsze jest ze ja ta zla, dobrze ze juz zaczynam miec to w powazaniu bo kiedys jakies wyrzuty sumienia mialam
pepa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 10:22   #963
raduska
Zakorzenienie

Pepa kuzyn meza przywitał mnie słowami (wie ze w ciazy jestem doskonale) " ale przytyłas mowil ci to ktos ostatnio?" Albo jak jadłam rosol to stał nade mna i "teraz wszystko do konca zjadasz czy cos zostawiasz jednak?" To ze jest bezczelny nie ulega watpliwości bo miałam okazje z Nim mieszkać przez jakis czas (pomagał mężowi przy budowie ) i myslal ze jestem jego sprzątaczka wówczas. W dyskusje z nim nie ma co wchodzić bo na wszystko ma odpowiedz i w sumie zadne słowa go nie zrażają a wrecz bawi go to jak sie ktos zirytuje.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Pepa w weekend byłam u rodzicow ale po ostatnim popisie tym razem było spokojnie. Takze wiem co czujesz tez.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Dodam ze jest Młodszy jakies 4lata o ile dobrze pamietam. Maz chce mu zwrócić uwage po tym jak mu wczoraj w drodze powrotnej ryczalam ale ten człowiek i tak nic sobie z tego nie zrobi tylko jeszcze zatrze rece z głupim uśmieszkiem.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Odp mu na pyt o tym czy zjadam do konca czy nie ze na głupie pyt nie odpowiadam a on ze nie ma głupich pyt tylko sa głupie odp. To powiedziałam ze bedzie najlepiej jak sie nie bedzie do mnie odzywał. Tesciowa nie słyszała o co chodzi oczywiscie od poczatku tylko moja końcówkę i "a wy jak zwykle sie lubicie" . Ona wrecz uwielbia go,takze przy najbliższej okazji nie omieszkam powiedziec jaki jej ulubieniec wspaniały jest chociaz napewno jakos go wytlumaczy. Eh

Stary 2016-11-02, 10:23   #964
pepa_
Rozeznanie

Moze on ma po prostu takie poczucie humoru, i takimi 'zarcikami' chce na siebie zwrocic uwage w towarzystwie... ja to bym mu cos odszczeknela jakby mnie wnerwial

Pamietam taka sytuacje sprzed lat- siostra cioteczna w zaawansowanej ciazy a jej mlodszy brat z tekstem do niej- Izka, grasz w orkiestrze? na co obydwie az sie skrzywilysmy bo nie rozumialysmy pytania, po czym zart z tych 'madrych'- nie?.. to po co ci taki wielki beben...
Wybuchlysmy smiechem, bo nawet takiej glupoty sie nie spodziewalysmy. Ale nas lacza bardzo bliskie relacje, a te same slowa wypowiedziane przez inna osoba moga zranic
Lej na kuzyna i ciesz sie rosnacym Brzuszkiem, a zazdrosnik/blazen niech sie schowa w kat.

Edytowane przez pepa_
Czas edycji: 2016-11-02 o 10:26
Stary 2016-11-02, 10:30   #965
jelonekhihi
Zakorzenienie

Dusiolka, kuzyn taki "śmieszek hehe" . Nie znoszę takich ludzi. Olewam zazwyczaj jeśli nie mogę towarzystwa zmienić. Szkoda łez na pawiana.

Pepa, robię podyplomówkę wspomaganą internetowo, więc trochę jeżdżenia mi odpada i już w papierach siedzę. Zjazd mam 3 grudnia.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 10:42   #966
raduska
Zakorzenienie

Pepa ja nie mam z nim bliskich relacji a raczej wrogie. Jak u nas mieszkał to kulturalnie spytałam sie czy ma cos do prania bo jak ma to niech wsadzi do pralki i nastawie na co on " lezą na gorze porozwalane idz i pozbieraj " no zatkało mnie,oczywiscie odszcxeknelam i co? Nic nie dało,tylko chamski smiech. Na koniec to maz zakazał sie odzywać do mnie skoro nie potrafi.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Jelonek on ma problem z głowa jak dla mnie. Zaczął wlasnie 4kierunek studiów bo poprzednie zaczynał pobył rok dwa i konirc przygody. Na szczescie tym razem szybko stamtąd nie wyjdzie bo zdecydował sie na medycynę wojskowa a tam maja jakies zobowiązania ze nie moga sobie ot tak zrezygnować.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Jelonek ja bez ciazy to tez go olewalam albo warczalam ale teraz jest mi mega przykro ze nawet taka osoba nie moze uszanować mojego stanu i ze nie powinnam sie raczej denerwowac

Stary 2016-11-02, 10:53   #967
pepa_
Rozeznanie

Dusiolka ja takiego przyjemniaczka traktowalabym jak powietrze- nawet czesc by nie uslyszal, nie denewuj sie, bo to takim jelopem glowy nie ma co sobie zawracac, no a hormony pewno dolkadaja sie na wrazliwosc

Jelonek ja tez 3.12 mam zajecia, wiec tez bede 'na miescie' A fajnie Ci ze nie musisz co 2 tyg smigac na stacjonarne zjazdy, bo to jednak meczace szczegolnie zima takie transfery- nie boisz sie ze kalafior ci przeszkodzi w przyswajaniu wiedzy? Pamietam, ze ja mialam takie problemy z pamiecia i koncentracja ze szok- pani w lodziarni zamiast podziekowac jak podawala mi loda to powiedzialam dzien dobry i tak caly czas jakies gafy walilam
Stary 2016-11-02, 10:56   #968
raduska
Zakorzenienie

Pepa masz racje. Tak staram sie traktować go..eh dobrze ze wczoraj musiał szybko wyjeżdżać.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Ja tez mam mega kalafior,zostawiłam np kluczyk w drzwiach od auta na parkingu i poszłam robic zakupy

Stary 2016-11-02, 10:58   #969
jelonekhihi
Zakorzenienie

Pepa, powiem Ci, że na razie jest ok, bo to są rzeczy dla mnie ciekawe i przydatne. W poprzedniej ciąży też się uczyłam i jakoś dałam radę.
Stary 2016-11-02, 11:13   #970
pepa_
Rozeznanie

po mnie klucze w drzwiach, ale od mieszkania zawsze wyciagala sasiadka albo tz
A z autem na parkingu to chyba Katerina jakies akcje miala, a kolejna- Linda? albo Ewka? balona w pralce uprala smiesznie te powspominac

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

musze Dziekcku kupic kolejne puzzle bo to teraz jest szał na nie.
jakie oprocz czuczu macie- bo te czuczu to takie proste- przynajmniej te ktore my mamy. Chyba kupie jej kolejna serie z trefla z serii baby classic- a, czy macie cos ciekawszego?
Stary 2016-11-02, 11:16   #971
jelonekhihi
Zakorzenienie

My mamy drewniane ze zwierzętami i książeczkę do czytania z kilkoma kompletami puzli w środku.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-02, 11:28   #972
monnnia80
Zadomowienie

Dusiolka dziewczyny mają rację najlepiej takiego olewac, szkoda Twoich nerwów zwłaszcza teraz a to jest ten typ pewnie który czerpie jakąś dziwna satysfakcję z wkurzania innych. Nie cierpię takich ludzi, tez mam takiego w rodzinie ale na szczęście mieszka na drugim końcu Polski i jak tu przyjeżdża to omijam go szerokim łukiem.
Dziewczyny ja bez ciąży mam czasem kalafior, ostatnio byłam w dużym ch z podziemnym parkingiem, zostawiłam w samochodzie otwarte okno i poszłam sobie ma zakupy. A że przy wjeździe na parking są bramki to otwierając okno pomyliłam guziki i zamiast swoje otwarłam tylne i nie zauważyłam tego nawet😉😉 na szczęście nic się nie stało, chyba mam szczęścia więcej niż rozumu😆

monnnia80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 12:55   #973
pepa_
Rozeznanie

kliknelam kolejnego trefla i ksiazeczke- ciekawe czy puzzle w formie tej ksiazeczki spodobaja sie Damie

Monia- ciesz sie ze to podzemny parking, a nie pod chmurka podczas ulewy

objadlam sie koncowka ciasta marchewkowego i czuje sie z tego powodu wysmiencie dawno nie mialam tak dnia dla siebie na "nic nierobienie" no tylko obiad mam dzisiaj w planie zanim Mloda odbiore 'od dzieci'

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

zapomnialam sie pochwalic, ze moje dziecko przeprosilo sie z wozkiem- odkad nauczyla sie chodzic a raczej biegac- wozek palil w dupsko ogniem piekielnym, a od kilku dni sama wola aby wozek brac na spacer, z ochota do niego wsiada i co najwazniejsze po 5 min nie wysiada z niego

Linda- mam pytanie do Cie- jako milośniczki W5 jak oceniasz skutecznosc tego odplmiacza do ubran w sprayu w porownaniu do slawnego mydelka? bo ja nigdy nie pamietam czym dana plame namoczylam i tym samym nie pamietam czy to mydlo czy to spray nie dal rady..
Stary 2016-11-02, 13:11   #974
mmgi
Zadomowienie

Dusiolka, sorry że nie odpisałam. Już jej nie ma na stronie więc pewnie wyprzedane, ale podobno od czasu do czasu są w smaku takie promocje na te torby.
Co do kuzyna, mam takie samo zdanie jak reszta dziewczyn i współczuję, bo też by mi było przykro.

W poniedziałek miałam wizytę i Jan waży już 2400g, poza tym wszystko ok.

My uzywamy rękawiczek z jednym palcem jak na razie.

Też planuje na wiosnę kupić rowerek, ale jeszcze się nie rozgladalismy.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 14:15   #975
pepa_
Rozeznanie

Mmgi jaki Jasiek juz duzy dobrze, ze wszystko dobrze a Tobie przeszly te bole- zalecil cos lekarz?
Stary 2016-11-02, 14:24   #976
raduska
Zakorzenienie

Mmgi wlasnie wczoraj widziałam na str jeszcze ale nie miałam siły juz na nic. Bede polować moze akurat dzieki za inf

Pieknie Jasiu rosnie Ty juz pewnie pierzesz i prasujesz

Stary 2016-11-02, 14:27   #977
aczka5
Zakorzenienie

Mąż mi telefon zresetowal i poczyscil hasła- nie mogłam pisać na wizażu - straszne

Papa- z puzzli trefl baby były fajne. Kupiłam Jasiowi kolejny komplet ostatnio, ale szału nie zrobiły bo w 5 min je rozpracowal i poszedł dalej muszę kupić więcej elementów.

W pepco są polskie puzzle - komplet chyba 6 ukladanek po 2,3,4,5 i 6 elementów.

Dusiolka, ale patafian. Nie trawię takich typów.

Mmgi, ale klocuszek;
aczka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 15:03   #978
LindaC
Wtajemniczenie

pepa-czołem!!

słuszne pytanie i co najważniejsze zadane właściwej osobie!!! fajnie że jest jeszcze ktoś kto również "ma wrażliwość" do marki W5 !

ten spray na plamy beznadziejny, mydełko dużo lepsze, choć szukam idealnego odplamiacza tego typu. pod tym względem marka W5 mnie zawiodła to samo spray do taicerki.

ale jestem pod wrażeniem : - domestosa W5, sprayu do tłuszczu w pomarańczowej przezroczystej butelce (wyczyścił mi płytę sklejkową na szafeczce nad gazem w kuchni z odprysków tłuszczu) spray do czyszczenia piekarnika (sam czyści) i spray do pielegnacji frontu stalowej lodówki, spray różowy do kamienia i ścian

rękawiczki kupisz na jasieczkowo.pl na all. ja tam kupiłam tyle że z jedyn palcem, ale z 5-cioma też są

balon w pralce chyba do Ewki 555 należał

choć mi pełnia sprawności intelektualnej do chwili obecnej nie wróciła i wątpię czy kiedykolwiek wróci

mmgi-Jaś kawał chłopa!!!

Edytowane przez LindaC
Czas edycji: 2016-11-02 o 15:05
LindaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 16:06   #979
naamarelle
Zakorzenienie

Dziewczyny ja ost zostawiłam całą noc samochód otwarty na parkingu a pod galerią tez nam się z mężem zdarzało..

Miałam kiedyś odplamiacz, kupiłam w niemieckiej chemii, w sprayu, fioletowe opakowanie. Nie wiem czy to był Ariel czy Ajax ale usunął plamy sprzed wielu miesięcy na męża roboczych podkoszulkach, niestety kupiłam go raz i zlikwidowali mi sklep w którym był ;D w innym nie znalazłam..

Dusiolka współczuję zepsuty nerwów ale jeśli tego typa podnieca wkurzanie innych, to ja bym mu chyba odpowiadała na odcinki 'aleś ty śmieszny dziubeczku najsłodszy, króliczku pulchniutki, mięciutki'

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-02, 16:11   #980
monnnia80
Zadomowienie

Polecam odplamiacz Sil to jest z chemii niemieckiej, usuwa wszystko😊

Stary 2016-11-02, 17:19   #981
LindaC
Wtajemniczenie

monia też go kupuję! jest faktycznie bardzo dobry, choć wg mnie płowieją kolory bardzo. tylko że ja leję do każdego dosłownie prania do dozownika. to i nie dziwne że płowieją
biorę to w drogerii Superpharm zawsze.

Edytowane przez LindaC
Czas edycji: 2016-11-02 o 17:20
LindaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 18:50   #982
mmgi
Zadomowienie

Pepa, już się czuję dużo lepiej. Mąż miał 4 dni wolnego i odpoczepalam. A ginekolog powiedziała, że to na pewno rwa i zaleciła brać paracetamol przeciwbólowo.

Dusiolka, właśnie nie, ale mam zamiar się za to zabrać w najbliższym czasie. Dziś robię zamówienie z Gemini.

Linda, ja jak przeczytałam jak kiedyś pisałaś o tym pomarańczowym do tłuszczu to kupiłam i jestem zachwycona, więc resztę polecanych przez Ciebie produktów też wypróbuję
Szczególnie zależy mi na czymś dobrym do kamienia do płytek w łazience, bo szybko nam się robi :/
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 18:52   #983
raduska
Zakorzenienie

A ja był poprosiła o cos do kamienia w toalecie teraz myje jakims eko płynem to toalety i niestety widze ze tam głęboko tworzy sie kamień

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Mmgi jesli nie macie jakis kamiennych płytek np z gresu to ja bym potraktowała płytki octem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-02, 19:28   #984
monnnia80
Zadomowienie

Polecam produkty firmy Medisept, jest to chemia profesjonalna w bardzo fajnych cenach a efekty przebijają wszystko. Nawet są lepsze od voigta.

Stary 2016-11-02, 19:57   #985
pepa_
Rozeznanie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VIu

Ja do kamienia używam najczęściej wody z octem i tym spryskuje powierzchnię, schodzi lepiej niż po jakiś preparatach ale dużym minusem jest zapach. Mam małą łazienkę bez okien i jest ostre wietrzenie mieszkania potem.

Musze wypróbować ten Medisept

Linda ja też tez pomarańczowy psikacz do tłuszczu uwielbiam. Mam trochę środków z w5 ale u Ciebie to sobie wyobrażam ze wzięłas koszyk i leciałas po półkach i w głowie gadalas sama do siebie: tego nie mam- to mi się przyda i bach do koszyka i tak wszystkie produkty po kolei

Dawno nie było tego pytania- jak ubieracie dzieciaki na spacer? Dałam małej body z krótkim, Bluzkę z dlugim oraz kurtkę taka narciarska w lidlu oczywiście ostatnio jej wzięłam. U nas k 7 stopni. Odbierałam Młoda i pani spytała czy nie jest za zimno w tej kurtce. Zrobiłam oczy, mówię kurtka jest zimowa wiec nie sądzę. Mówi ze inne dzieci w grubych puchowkach i jeszcze bluzy rodzice grube dają. Zaśmiałam się i mówię ciekawe w co ubiora jak mrozy przyjdą. No ale wróciłam do domu i zaczęłam się zastanawiać...
Stary 2016-11-02, 20:09   #986
monnnia80
Zadomowienie

Ja ubieram młodej body z długim, rajstopy, spodnie dżinsy lub sztruksy, kurtkę zimowa ale jeszcze nie taka na baranku i lekko ocieplane buty😊 oczywiście czapa i chustka pod szyje😉

Pepa jak tak widzę jak inne dzieci są ubrane to tez się zastanawiam co założą im rodzice przy mrozie, pewnie z domu nie wyjda😆

Edytowane przez monnnia80
Czas edycji: 2016-11-02 o 20:12
Stary 2016-11-02, 20:15   #987
naamarelle
Zakorzenienie

Ja rajstop nie ubieram, spodnie jeansy+body krótki rękaw+bluzeczka cienka bawełniana lub sweterek ale też cieńszy, do tego kominek i czapka i kurtka zimowa Lidla buty to półbuty za kostkę albo adidasy jak jest słońce

Papa co do ubrań z Lidla to u nas w przedszkolu nr 1 wśród dzieci w szatni. W każdej półce coś z Lidla i co drugie dziecko ma kurtkę. Częśc musi być podpisana bo te same rozmiary i kolory

Edytowane przez naamarelle
Czas edycji: 2016-11-02 o 20:18
naamarelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 21:42   #988
aczka5
Zakorzenienie

Papa, moim zdaniem ubierasz dziecko prawidłowo. Dokładnie, jak te Mamy będą ubierać dzieci jak będzie mróz.

Ja ubieram body na krótki na to bluzkę lub bluzę, kurtke zimowa, spodnie, skarpety, bawełniana czapa i komin.

Fajny obiad zrobiłam- do żaroodpornego naczynia wrzuciłam pomidory, paprykę, seler naciowy i ziemniaki i zapieklam z ziolami. można jakieś mięsko do tego dac, albo rybkę.
aczka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 22:13   #989
raduska
Zakorzenienie

Ja tez podobnie ubieram. Body z krótkim,bluzka kurtka,komin i czapa a na dol to zalezy czy wyprawa samochodowa czy spacer . Jak samochodowa to leginsy i skarpety a jak spacer to albo skarpety plus ocieplane leginsy/spodnie dresowe a jak zimniej jest to rajstopki pod spod. Jak do samochodu dziecko biore to body z krótkim plus sweterek taki z polarem w srodku (z lidla ostatnio były ) i pozniej w samochodzie odpinam

Stary 2016-11-02, 22:42   #990
ewka1368
Zakorzenienie

Dusiolka ani słowem bym sie nie odezwala do tego "cwaniaczka"

Mgi rośnie synuś😊

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości