Majówki 2016 - część trzecia - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-12, 13:10   #991
martunia_199
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Co za noc...wstałam o 5 ściągać i przeraziłam się swojego odbicia, do tego wywaliło mi węzeł chłonny na karku, ściągnęłam tatę i pognałam znowu do nocny dyżur żeby dał skierowanie dalej, bo to nie okulistyczna bajka. Wysłał mnie na dermatologię i co? Półpasiec jak w mordę strzelił, lekarka w szoku, że dwóch lekarzy nie poznało. Ze względu na bliskość oka chcieli mnie nawet zostawić w szpitalu, ale odmówiłam, mam tylko pokazywać się na kontrolach. No i przez tydzień mleko w kanał, bo przy leku nie wolno karmić w sumie szczęście w nieszczęściu, że ściągam to nie będzie tragedii, sztuczne jest, od cioci też trochę mamy. Właśnie ściągam ostatnią porcję bez leków
O rany co za konowaly. Ale grunt że już wiesz o co chodzi. Szybkiego powrotu do zdrowia!
Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Zdrowia!

Martunia, same dzieciaki czy Wy też? Co zakładacie?

Ola, wykąpiemy w krochmalu do tej pory skóra cały czas była idealna, nie wiem od czego teraz się pogorszyła mam nadzieję, że to chwilowe
Nam też cyknela kilka fotek. Ja miałam czerwona sukienkę a mąż koszule i spodnie. Dla dzieci ona miała stroje aczkolwiek kilka fotek pstryknela w naszych strojach.

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Iwonia, małe dziecko ma delikatną skórę - nie widzę sensu na dzień dobry narażenia takiego maluszka na tyle chemii. U nas skóra bardzo ładna. Na początku tylko miał trądzik niemowlęcy, ale to chyba jak kazde dziecko. A i tak położna mówiła, ze ma na tyle delikatny, że można nic nie robić z tym.
Poza tym tak jak dziewczyny sugerują - lepiej nie kąpać codziennie. To jeszcze nie ten etap, że dziecko az tak się brudzi, a przy codziennej kąpieli pozbywasz go naturalnie tworzącej się ochrony.

Stanę w obronie facetów. Mój mąż od początku sam przygotowuje i leje płyny bez zadnych wytycznych i jest w porządku. Więc nie każdy nie ma umiaru.

Kocie, za to aby Wojtuś się nie zaraził.::
Moj mąż też daje rade z przygotowaniem wody. Kilka razy przedobrzyl ale szybko się poprawił

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 13:47   #992
Monanka83
Zakorzenienie

Chwalę się!
Dziś u nas w domu jest Dzień Mamy
Nina pięknie spała w nocy, następnie K. Wstał rano i dali mi jeszcze pospać więc wyspałam się jak suseł następnie obudzono mnie na karmienie i dospanie po nocce (mała zawsze dosypia z 2 godzinki). Nakarmilam więc, Nineczka z tatusiem zasnęła a ja wyspana poszłam pod prysznic, na kawkę i śniadanko. Jak się moje bejbi znów obudziło to dopchalam ją mleniem i uciekłam na 3 godzinki na shopping! Samaaaa! Wróciłam, dzieć uśmiechnięty i wybawiony a K. przystępuje do robienia obiadu! Więc zanim wyciskałam i nakarmilam moją Bubcię to obiad już stał na stole! Dodam tylko że podczas karmienia Najna zasnęła więc aktualnie najedzona jak bąk leżę i nadal odpoczywam!
Stary 2016-11-12, 14:10   #993
agassek
Zakorzenienie

Mona, brzmi dobrze korzystaj!

U nas nocka nie najgorsza, ale nad ranem było już wiszenie na cycku. Próbowałam podmienić na smoczek- bez szans. Afera jakbym nie wiem co jej robiła

My po sesji. Powinno być ok

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 14:13   #994
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Grrrr nic nie zalatwilismy
Pojechalismy na szpital bo tam w lab wiedza co robia i maja igielki dla takich babli. Okazalo sie ze lab ma remont i akurat dzis nie pobiora materialu. No to do luxmedu ale tam powiedzieli ze do 10 a byla 10.15 to za pozno no to do nastepnego gdzie robilam badania w ciazy pamietalam ze do 12 a dzis calkiem zamkniete. Noz parodia jakas.
W poniedzialek pojedziemy znowu na szpital. Przynajmniej nikt mu nie scisnie palca do bialosci i sie nie bedzie dziwic ze nic nie leci jak w luxmedzie sruxmedzie

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Ja tylko ciagle na czczo jestem (pomyslalam ze bede z okzaji tego wapnia ale bezsens przeciez bo i tak go z niczym nie dostarcze przed badaniem po zreszta tez nie haha) bo moj od razu pojechal do sklepu tj sklepow a malutek jeczy i jeczy i nie wie czego chce.
Dzieki za rady. Pokapiemy sie w samej wodzie.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

U nas tez jeszcze w pokoju. Panele maja dosyc. Choc po takich emolientach powinny byc zadowolone haha
Haha uwielbiam Cię 😂 panele na pewno zadowolone 😀

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 14:22   #995
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Chwalę się!
Nina pięknie spała w nocy, następnie K. Wstał rano i dali mi jeszcze pospać więc wyspałam się jak suseł następnie obudzono mnie na karmienie i dospanie po nocce (mała zawsze dosypia z 2 godzinki). Nakarmilam więc, Nineczka z tatusiem zasnęła a ja wyspana poszłam pod prysznic, na kawkę i śniadanko. Jak się moje bejbi znów obudziło to dopchalam ją mleniem i uciekłam na 3 godzinki na shopping! Samaaaa! Wróciłam, dzieć uśmiechnięty i wybawiony a K. przystępuje do robienia obiadu! Więc zanim wyciskałam i nakarmilam moją Bubcię to obiad już stał na stole! Dodam tylko że podczas karmienia Najna zasnęła więc aktualnie najedzona jak bąk leżę i nadal odpoczywam!
Nie chwal, bo zepsujesz
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 14:49   #996
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Mona wspanialy dzien <3

Ja wymyslilam, ze zabiore dziecie na spacer, plecy bola wiec chusta nie, w gondoli bunt, fotelika nie lubi wiec wyciagnelam spacerowke. Przez 15min zadowolona, a pozniej zalosny ryyyk do parku nawet nie dotarlysmy. Chyba jestesmy skazane na bliskie spacery z psem i zabawy w domu :/

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 14:53   #997
fasiek
Raczkowanie

Co do ilości płynu do kąpieli też potwierdzam, my mamy pewnie jeszcze z połowę pierwszego miezbyt dużego opakowania hippa do kąpieli i kąpiemy co drugi dzień.
Tak na chłopski rozum to ja sama jak się kąpię w wannie to przed wyjściem spłukuję z siebie płyn, a dzieci się wyciera bez płukania...
Fajna jest też kąpiel w płatkach lub mące owsianej.

Kocie, szybkiego powrotu do zdrowia. Dobrze że nie dałaś za wygraną.
fasiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-12, 15:03   #998
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Chwalę się!
Brawo Nina brawo K. Niech ta chwila jak najdłużej trwa
Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Mona, brzmi dobrze korzystaj!

U nas nocka nie najgorsza, ale nad ranem było już wiszenie na cycku. Próbowałam podmienić na smoczek- bez szans. Afera jakbym nie wiem co jej robiła

My po sesji. Powinno być ok
Super! My już też po sesji. Wieczorem powinna już być zapowiedź )) nie mogę się doczekać

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-11-12, 17:50   #999
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Kocie, zdrooooowka dla Ciebie
A piski i krzyki po kąpieli też teraz już mniej ale na początku to była masakra
Ja nas zapisałam na sesje w grudniu, z nadzieja ze zdjęcia będą już na siedząco

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Nasza sesje miała 7 i 8 listopada a ze to koleżanka co robiła nam i ciążowa i noworodkowa to zrobiła nam wyjątek grudniowy

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Musza się postarać
[B]Kocie[B] zdrowia
My tez planujemy sesje, musze umowic termin. w tej samej cenie mamy zdjecia na okolo pol roku i rok. Tez chcialabym zeby mala juz siedziala. kupilam takie drewniane litery z ktorych chce ulozyc imie ale cos czuje ze nie postoja w spokoju, ale w sumie jedna moze byc w zebach ha ha, macie jakies pomysly na zdjecia. fotograf ma duzo tych swoich rekwizytow ale ja chcialm zeby te zdjecia byly takie "nasze"- mamy juz litery, kulki takie jak z biedronki i takie futro biale. moze wezniemy slonia z ikea lub zyrafke. Mysllam tez nad takimi papierowymi albo tiulowymi kulkami. oczywiscie nie wiem czy wszytsko uzyjemy. aha i sesja nie ma byc swiateczna jak cos.
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 19:04   #1000
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Laski kp, jak ktoś Wam mówi, że przy danym leku macie nie karmić to zawsze sprawdźcie to w laktacyjnym leksykonie leków! Ulotki asekuracyjnie podają nie karmić albo konsultować z lekarzem, lekarze nie mają wiedzy na ten temat i też mówią nie karmić a tymczasem przy wielu lekach można karmić śmiało!
Mnie właśnie uratowały moje dziewuchy z grupy kpi, jak im się pożaliłam, że mleko pójdzie w kanał to zaraz przybiegła na ratunek promotorka kp i mi wrzuciła link do substancji czynnej leku w leksykonie i pokazała, że jest bezpieczny, jeszcze na wszelki wypadek zadzwoniłam do CDL ze szkoły rodzenia z międzynarodowym certyfikatem i potwierdziła - lek ma kategorię L2 więc śmiało mogę mleko podawać! Nadal się czuję jak kupa ale już trochę mniej, bo wiem że przeciwciała aż kipią i mój maluch jest chroniony najlepiej jak można!
A jedną butelkę, którą myślałam, że będę musiała wylać, postanowiłam wykorzystać i...posmarowałam sobie tym mlekiem zmiany na gębie. Ja pierdykam, jak to niesamowicie łagodzi! Normalnie półpasiec ponoć boli jak cholera a jak posmarowałam raz i drugi to nawet da się żyć. Następne butelki już idą dla kociaka, ale z tej akurat sporo mi wyszło więc tak sobie smaruję od czasu do czasu.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 19:14   #1001
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Laski kp, jak ktoś Wam mówi, że przy danym leku macie nie karmić to zawsze sprawdźcie to w laktacyjnym leksykonie leków! Ulotki asekuracyjnie podają nie karmić albo konsultować z lekarzem, lekarze nie mają wiedzy na ten temat i też mówią nie karmić a tymczasem przy wielu lekach można karmić śmiało!

Mnie właśnie uratowały moje dziewuchy z grupy kpi, jak im się pożaliłam, że mleko pójdzie w kanał to zaraz przybiegła na ratunek promotorka kp i mi wrzuciła link do substancji czynnej leku w leksykonie i pokazała, że jest bezpieczny, jeszcze na wszelki wypadek zadzwoniłam do CDL ze szkoły rodzenia z międzynarodowym certyfikatem i potwierdziła - lek ma kategorię L2 więc śmiało mogę mleko podawać! Nadal się czuję jak kupa ale już trochę mniej, bo wiem że przeciwciała aż kipią i mój maluch jest chroniony najlepiej jak można!

A jedną butelkę, którą myślałam, że będę musiała wylać, postanowiłam wykorzystać i...posmarowałam sobie tym mlekiem zmiany na gębie. Ja pierdykam, jak to niesamowicie łagodzi! Normalnie półpasiec ponoć boli jak cholera a jak posmarowałam raz i drugi to nawet da się żyć. Następne butelki już idą dla kociaka, ale z tej akurat sporo mi wyszło więc tak sobie smaruję od czasu do czasu.

No widzisz ale super. Ja tez dziekuje Bogu ze trafilam na takie forum majowe ze swietnymi lasencjami bo bez tego czlowiek nie raz by cos odwalił a tak poradzi sie i juz madrzejszy o kilkanascie innych opinii.
A taki leksykon swietna rzecz. I ile mlenia dla Wojtula uratowal. ja w czerwcu przy kamieniu tez pare razy mleko zmarnowalam nawet nie wiedzialam o leksykonie.
Dobrze ze juz Ci ciut lepiej tj przynajmniej znosnie.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-12, 19:28   #1002
gosiaczekbtm
Rozeznanie

Kocie, superancko!
gosiaczekbtm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 19:49   #1003
dzustam
Zakorzenienie

Pluszowy kocie, ekstra, że sprawdzone i potwierdzone. Teraz szybko zwalczaj wirusy.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Mojej siostrze klientka mówiła, że szukali przyczyny uczulenia u jej dziecka. Przerzucili się na eko sreko warzywa i mięso. A po badaniach okazało się, że to uczulenie na antybiotyki w mięsie. I te eko sreko wcale nie było lepsze pod tym względem.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 20:14   #1004
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Pluszowy kocie, ekstra, że sprawdzone i potwierdzone. Teraz szybko zwalczaj wirusy.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Mojej siostrze klientka mówiła, że szukali przyczyny uczulenia u jej dziecka. Przerzucili się na eko sreko warzywa i mięso. A po badaniach okazało się, że to uczulenie na antybiotyki w mięsie. I te eko sreko wcale nie było lepsze pod tym względem.

Niezmiennie mnie to przeraża..

Kocie - zdrowia, zdrowia, zdrowia! Masakra, że inteligentny człowiek lepiej się potrafi zdiagnozować niż lekarz i to nie jeden na dokładkę.. napiszesz jakąś skargę czy coś?

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 20:24   #1005
martunia_199
Zakorzenienie

Kocie super ze możesz jednak Wojtula karmić. Ja już nie raz widziałam ten leksykon leków ale nijak nie umiem się tam w nim polapac

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-11-12, 20:25   #1006
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Elo elo. Melduje sie na pokladzie. Zawiadamiam, ze ja i tesciowa mamy sie dobrze, mimo ze przez chwile patrzyla na mnie jak na swira jak pozwalalam mlodej na blw. Ze niby 6 miesieczne bobo (to juz za dwa dni) nie moze siorbnac golonki z piwem?

Iwonia, tak poczytalam o tych waszych kapielach i tez uwazam, ze duzo za duzo wszystkiego ten maly Jogurtas dostal. Zrob mu teraz ze 2x kapiel w samej wodzie a potem w krochmalu. Mam dobry przepis to moge ci podac.
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 20:40   #1007
fasiek
Raczkowanie

Kocie, dzięki! To forum jest dla mnie skarbnicą wiedzy! Tyle tu przydatnych informacji. Nawet by mi do głowy nie przyszło że istnieje coś takiego jak ten leksykon leków.
fasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 20:49   #1008
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Elo elo. Melduje sie na pokladzie. Zawiadamiam, ze ja i tesciowa mamy sie dobrze, mimo ze przez chwile patrzyla na mnie jak na swira jak pozwalalam mlodej na blw. Ze niby 6 miesieczne bobo (to juz za dwa dni) nie moze siorbnac golonki z piwem?

Iwonia, tak poczytalam o tych waszych kapielach i tez uwazam, ze duzo za duzo wszystkiego ten maly Jogurtas dostal. Zrob mu teraz ze 2x kapiel w samej wodzie a potem w krochmalu. Mam dobry przepis to moge ci podac.
Podziel się dobra kobieto przepisem na krochmal. Kiedyś robiłam ale mur beton mi wyszedł i nijak nie chcial się w wodzie rozpuścić

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-11-12, 20:49   #1009
asiaczek
Zakorzenienie

Kocie, super.

A może wiecie czy na FB posty mają jakieś ograniczenia co do długości i czy przed publikacją w niektóruch grupach są przez kogoś akceptowwne?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-12, 21:03   #1010
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:

Nom, pewnie poprosze przepis.
Teraz gdy tak o tym mysle to faktycznie dopiero zaczelo mi switac rady poloznej ze owszem emolienty stosujemy gdy skora robi sie sucha. On mial taka ale na poczatku.
Zupelnie nie wiem czemu pozniej ich nie odstawilam. Teraz jestem zla na siebie.
I dzieki za telepniecie mnie w tym temacie.
Stary 2016-11-12, 21:17   #1011
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Kocie zdrowka! Ze tez 2 lekarzy sie nie poznalo....

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Asiaczek i co tam u was wyszlo?

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Chwalę się!
No gratki
Stary 2016-11-12, 21:22   #1012
Iwonia27
Zakorzenienie

Asiaczek no wlasnie masz juz wyniki? Udalo sie z tej krewki?

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

U nas padly dzis pierwsze slowa.
I nie, nie chodzi o te wypowiedziane przez Igora
Stary 2016-11-12, 21:24   #1013
asiaczek
Zakorzenienie

Dzięki że pytacie... Na pocieszenie witamina d i crp w normie.
Leukocyty trochę ponad normę i pojawił się jakiś rodzaj limfocytów, który występuje przy wirusówkach:/ odebrałam też wyniki kupki i wyszło, że ma odczyn kwaśny. Pewnie dlatego mamy odparzenia pupy.
Jutro w nocy mieliśmy jechać nad morze, ale teraz nie wiem,bo wypadałoby iść skonsultować te wyniki choć Mateusz wygląda na zdrowego.

Stary 2016-11-12, 21:39   #1014
majlla
Raczkowanie

Z tymi wynikami krwi to oczywiście odnosilas się do norm dla niemowlaka A nie podanych przy wynikach tak? Nigdy nie analizujcie sami wyników jeśli Nie znacie się na tym . Można samemu tylko się wystraszyc . Zawsze laboratorium podaje swoje normy oczywiście tylko dla dorosłych .
majlla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 21:49   #1015
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majlla Pokaż wiadomość
Z tymi wynikami krwi to oczywiście odnosilas się do norm dla niemowlaka A nie podanych przy wynikach tak? Nigdy nie analizujcie sami wyników jeśli Nie znacie się na tym . Można samemu tylko się wystraszyc . Zawsze laboratorium podaje swoje normy oczywiście tylko dla dorosłych .
Tak.. Akurat przy tych limfocytach atypowych nie ma norm, po prostu napisali, że są. Może to po szczepieniu sprzed 2,5 tygodnia.
Generalnie martwi mnie już tyle rzeczy,że chyba po woli zaczynam się uodparniać na kolejne "nowinki".

Stary 2016-11-12, 21:58   #1016
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Podziel się dobra kobieto przepisem na krochmal. Kiedyś robiłam ale mur beton mi wyszedł i nijak nie chcial się w wodzie rozpuścić

Robie z 2 lyzek maki ziemniaczanej ofkors. Wsypuje make do wiaderka (mam takie male po kapuscie) zalewam to ZIMNA woda i mieszam (mniej wiecej szklanka wody). Wsio sie ladnie rozprowadza. Wlewam powoli wrzatek caly czas mieszajac. Na takie wiaderko leje caly czajnik wody. Wychodzi idealny kisiel. Potem pozostaje juz tylko wlac papke do wanienki i dolac chlodniejszej wody.

Krochmal jest super na wszelkie krosteczki czy wysypki na szyi.

Edytowane przez RosesAreRed
Czas edycji: 2016-11-12 o 22:01
Stary 2016-11-12, 22:03   #1017
majlla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Tak.. Akurat przy tych limfocytach atypowych nie ma norm, po prostu napisali, że są. Może to po szczepieniu sprzed 2,5 tygodnia.
Generalnie martwi mnie już tyle rzeczy,że chyba po woli zaczynam się uodparniać na kolejne "nowinki".

Myślę , że może i po szczepieniu . Przecież przeciwciala się wytwarzają intensywnie przez kilkanaście dni . A te limfocyty to układ odpornościowy odgrywa główną rolę wec jak najbardziej pasuje do szczepienia . Szczepienie może 5w1 było ?

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Robie z 2 lyzek maki ziemniaczanej ofkors. Wsypuje make do wiaderka (mam takie male po kapuscie) zalewam to ZIMNA woda i mieszam (mniej wiecej szklanka wody). Wsio sie ladnie rozprowadza. Wlewam powoli wrzatek caly czas mieszajac. Na takie wiaderko leje caly czajnik wody. Wychodzi idealny kisiel. Potem pozostaje juz tylko wlac papke do wanienki i dolac chlodniejszej wody.

Krochmal jest super na wszelkie krosteczki czy wysypki na szyi.
Robiłam identycznie nam bardzo pomagało przy trądziku w pierwszych tygodniach życia
majlla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 22:10   #1018
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę , że może i po szczepieniu . Przecież przeciwciala się wytwarzają intensywnie przez kilkanaście dni . A te limfocyty to układ odpornościowy odgrywa główną rolę wec jak najbardziej pasuje do szczepienia . Szczepienie może 5w1 było ?

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Robiłam identycznie nam bardzo pomagało przy trądziku w pierwszych tygodniach życia
Tak,5w1.

Stary 2016-11-12, 22:12   #1019
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Piateczka
Stary 2016-11-12, 23:27   #1020
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Niezmiennie mnie to przeraża..

Kocie - zdrowia, zdrowia, zdrowia! Masakra, że inteligentny człowiek lepiej się potrafi zdiagnozować niż lekarz i to nie jeden na dokładkę.. napiszesz jakąś skargę czy coś?
Chyba odpuszczę, wiadomo, że na nocnej pomocy siedzą lekarze z "łapanki", ten akurat zrobił swoje - przyznał bez bicia, że nie jest pewny, gra się toczy o oko, więc odsyła dalej, później też powiedział gdzie jechać i dał skierowanie, chociaż już trochę burczał, czemu nie poszłam prosto na dermatologię, co pewnie mogłam zrobić, ale wolę mieć dupokrytkę, żeby z kolei tam nie burkali czemu nie poszłam do poz. Mogłabym się czepnąć okulisty małolata, który w pierwszej chwili nawet pęcherzyków nie zauważył, ale dał acyklowir miejscowo a to już w pewien sposób pchnęło leczenie do przodu.

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Kocie super ze możesz jednak Wojtula karmić. Ja już nie raz widziałam ten leksykon leków ale nijak nie umiem się tam w nim polapac

Ja teżnigdy nie jestem pewna jak wpisać nazwę substancji czynnej, po prostu jadę po kolei przez całą listę i szukam. A oznaczenie jest tutaj:
http://www.kobiety.med.pl/cnol/index...=131&Itemid=49
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości