|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Przyczajenie
|
hej wiarka macie jakis pomysl na moj pokoj???
Czesc ponizej przedstawiam Wam moj nowo wyremontowany pokoik...boazerii nie wybieralam juz byla tylko ja pokolorowalam (co myslicie o tym kolorze?)
Moj problem to gole jak na razie sciany...otoz mam pomysl - chcialabym aby na tej zielonej boazerii znalazly sie antyramy z rodzinnymi fotkami lub jakis obraz (moze 3czesciowy) a wokol tego jakis szablonik np motylki lub kwiatki??? co o tym myslicie??? natomiast na zoltej scianie bedzie niebawem kanapa w kolorze boazerii i nad nia tez moze jakis obraz lub antyramy z fotkami....oczywiscie do tego wszystkiego przyjda jeszcze ladnie upiete zaslony... Prosze piszcie jesli macie jakies oruginalne pomysly np w jaki sposob uzyc tych szablonow - tzn gdzie i z jaka czestotliwoscia...kurde tyle pytan tyle watpliwosci HELP!!!!!!!!!!!!!!!! Z gory wielkie dzieki...ponizej zdjecia mojego pokoju...POZDR |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Raczkowanie
|
Dot.: hej wiarka macie jakis pomysl na moj pokoj???
Hej! Ja proponowałabym ci na tą zieloną boazerię jakieś antyramy, ale dosyć jane, żeby zrównowazyć dość intensywny odcien tej zieleni. Natomiast na żółtą scianę rzuciłabym takie zielone żabki, jakie dodaje ponizej. Mam nadzieje że troche ci pomogłam. P.S. radze poszukać czegoś na www.ikea.pl bo tam jest wiele fajnych karteczek do włożenia w antyrame i prosto na ściane.
#993 |
Przyczajenie
|
![]()
Rodzina wyskoczyła nagle z remontem mieszkania, a ja kompletnie pomysłu na odświeżenie swojego gniazdka nie mam... Szczęśliwie przyjaciółka poleciła mi Was, załączam więc pospiesznie stworzony projekt pomieszczenia z prośbą o wszelkie rady, sugestie, wskazówki i podpowiedzi.
Pokoik jak widać mały, (410cm x 215cm), możliwości zbyt wiele też nie ma, gdyż służy za codzienne miejsce pracy oraz odpoczynku - tak więc zarówno biurko, jakiś regalik z miejscem na TV oraz przynajmniej wygodny, rozkładany fotel, na którym można się przespać. W tej chwili strasznie tu ciasno za sprawą wielgachnej szafy (której właśnie się pozbywam) oraz sporych rozmiarów materaca (służącego aktualnie za łoże ![]() Załączam też wstępny projekt zmian (kolejny post) - troszkę mniejsze mebelki, zamiast wytartej wykładziny panele podłogowe (chyba jasne), nowy kolorek, fotel-kanapa - jestem niemniej otwarty na wszelkie sugestie (choć budżet mam mocno ograniczony, więc raczej mebelki z niższej półki), choć po cichu marzy mi się nowoczesny, minimalistyczny wystrój. Mam dwa dni na wybranie koloru/kolorów ścian (może coś intensywnego?) i paneli podłogowych (jasne? ciemne?). Bardzo liczę na Waszą pomoc! P.S.: Wszelkie pomysły mogę od razu "sprawdzić" w programie do projektowania wnętrz i w razie potrzeby wrzucić zaktualizowane grafiki na forum, co by wszyscy mogli ocenić. |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Przyczajenie
|
![]()
Obiecany wstępny projekt...
|
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
BAN stały
|
Dot.: Projekt pokoju - wystrój, malowanie
Mam pytanie, w jakim programie zrobiłeś te projekty?
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Przyczajenie
|
Oba w programie PRO100 (akurat mam dostęp, więc postanowiłem wykorzystać). Sory, że zrobione niedbale, na szybko (w piętnaście minut), ale czas nagli (do jutra muszę wybrać kolorek na ściany oraz panele...).
|
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio wybieralam kolory do domu i polecam kolor limonkowy (jesli sie nie myle nazywal sie eukaliptus i nie wiem czy byl czasem duluxu ale nie jestem pewna)przy takim kolorze scian mozesz sobie pozwolic na ciemniejsze panele ja dobralam kolor cos w tym stylu a nazwy nie pamietam bo byla nie po polsku http://www.nowbud.radomsko.net/hornitex/panele.jpg wuszlo ekstra
![]()
![]() |
#998 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Na południowo (mniej) - zachodnią (bardziej), więc od godzin południowych do samego zachodu słońce zagląda mi prosto w okno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Zakorzenienie
|
ooooo to miozesz zobie z powodzeniem pozwolic na taki kolor scian jak i podlogi9 tylko pamietaj!! nie za ciemna
![]() ![]()
#1000 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Zakorzenienie
|
mam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1003 |
Zakorzenienie
|
Komunikacja w tym pokoju róna prawie 0, żeby dostac się do biurka trzeba przeciskać się miedzy sofą i stolikiem, albo stolikiem i meblami. Może zamienić miejscami biurko z rtv'ką. Doberamy je wtedy tak, a żeby tworzyły spójną całość. Kanapa znajdzie się wtedy pod oknem. I zniknie ww problem.
IMO kolorek limonkowy jak najbardziej, możemy go wtedy uzupełniac zieleniami i żółciami (ale to już dodatki). Jaki inne by mogły być... wystrzegałabym się kolorów ciemnych,a co by pokoiku jeszcze bardziej nie zmniejszyć. Myślę że dobre byłyby koory zarówno zimne jak i ciepłe jako że w pokoju masz dużo światła. Jeśli minimalistycznie, mozesz ściany machnąć na biało i zagrać dodatkami, a co by nie było zbyt szpitalnie. Szarości połączone z czerwienią. Bardzo ładne połączenia biel, czerń, czerwień. Zieleń z fioletem. Kombinacji jest naprawdę mnóstwo. Załączam kilka inspiracji. |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Zadomowienie
|
ja zrezygnowałabym z firanek i zasłon a w to miejsce jakas roleta, na sciane dwie duze antyramy z czarno- białymi fotkami. mozesz tez dac w kolorze np rolet poduchy na kanape
#1005 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniej doskonalym dodatkiem do tego co podalam byly by roletki w kolorku bladego pomaranczu dodatkowo jakie spoduszeczki na lozko
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1006 |
Zakorzenienie
|
aaaaaaa pbadaj jeszcze plaster limonki z duluxu!!! jesli sie nie myle to wlasnie to mam w pokoju bo bylo bardziej intensywniejsze
#1007 |
Zadomowienie
|
jesli mam byc szczera to kolor tej zielonej sciany przyprawia mnie o zawroty glowy
mialam kiedys lazienke w podobnym krzykilwym kolorze i caly rok musialam cierpiec zielen scian i powiedzialam sobie nigdy wiecej takich jaskrawych kolorow ![]() a wogole to mam pytanie-nie dalo sie tej boazeri calkiem usunac ? miala bys sliczny pokoik a tak to moim zdaniem ta boazeria psuje atmosfere przytulnosci |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Przyczajenie
|
kurcze tez mi sie cos zdaje ze przegielam z kolorem ale teraz juz nic nie poradze...na tej scianie beda jeszcze 2 regaly z ksiazkami i kilka antyram jasnych tak zeby w miare mozliwosci zrownowazyc ten kolor...mam nadzieje ze ostateczny wynik bedzie w miare satysfakcjonujacy...
Co do boazerii na poczatku nie myslalam wogole zeby zdjac to drewno ale teraz boje sie ze beda uwiazana z nim forever!!! chyba bede mogla to przemalowac za jakis czas co nie??? Co do wypowiedzi Kinolca to nie chce zrezygnowac z firanek i zaslon bez tego to juz wogole bedzie beznadziejnie...poza tym bez firanek to nie pokoj...wiem wiem jestem staroswiecka ale coz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Zakorzenienie
|
urządźcie mi pokój
hmm moze skasuja moj watek ale nie wiedzialam gdzie go podpiac poniewaz nie ma takiego fora a szkoda....
moi rodzice daja nam dom w ktorym to mozemy zagospodarowac dla siebie duzy pokoj w ksztalcie prostokata a po sordku na jednej scianie sa okna i wyjscie na balkon... nie mam zupelnie pomyslu jak urzadzic taki pokoj... zeby miec w nim troche prywatnosci a zarazem miejsce na meble czy jakis fotel.... moze ktos ma pomysly lubi sie takimi rzeczami zajmowac???? ja nie bardzo lubie kiedy luzko jest widoczne na wejsciu poniewaz zawsze sie krepuje ze ktos wejdzie w nieodpowiednim momecie i nie wiem jak zapospodarowac taki pokoj,... moze mimo wszystko ktos ma jakies pomysly zdjecia?? lubi dekorowac pokoje ![]()
#1010 |
Raczkowanie
|
Dot.: moda pokoju
Kochana, duzo porad znajdziesz na forum "zrób to sama" i podforum "Dom i ogród". Pozdrawiam
![]()
#1011 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Zakorzenienie
|
Przenosze na forum Zrob to sama - Dom i ogrod
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Zakorzenienie
|
Aby wytyczyć w pokoju dwie srefy najlepiej go czymś przedzielić, powstaje pytanie co zrobić, jeśli mam tylko jedno okno, a nie chce ę przebijać się przez ścianę. Jest kilka opcji np: budujemy ścinke z luksferów, przepuszcza światło, kolorowe dają bardzo ciekawy efekt, gdy pada na nie światło. Można użyć parawany (wiem, że brzmi szpitalnie, ale parawany moga być naprawde cudowne), nie zasłaniają całej ściany a co za tym idzie, przepuszczają światło, można także zbudowac ściankę, na tyle wysoką, aby zasłoniła łóżko. Są również takie szklane tafle podwiedzane na szynach na suficie, widziałam w dekoratorni.
Ja się tu rozpisuję, a nawet nie wiem jak duży masz ten pokoik, ale takie są moje propozycje. Wklejam kilka inspiracji. |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Raczkowanie
|
Dot.: kolor i umeblowanie pokoju - prosze o pomoc
Witam!!!! Pisze do Was bo nie wiem czy zielone firanki będą pasowały do mojej sypialni (bez zasłonek) kupiłam wczoraj karnisz metalowy brąz i doszłam do etapu wybierania firanek. Pomóżcie, piszcie
![]()
#1015 |
Raczkowanie
|
Nowoczesny, kolorowy no i przytulny:):)
Siema dziewczyny!! Jeśli macie jakieś foty pokoi urządzonych w nowoczesnym, kolorowym i przytulnym stylu to wklejajcie pod tym wątkiem
![]() ![]() ![]()
#1016 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowoczesny, kolorowy no i przytulny:):)
Byłoby łatwiej gdybyś określiła przynajmniej preferowane kolory
|
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Raczkowanie
|
Zielone, czerwone, żółte, fioletowe.....raczej soczyste i świerze barwy.
![]() ![]()
![]() |
#1018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam coś takiego: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Zakorzenienie
|
I jescze jedno:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.