![]() |
#991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7194737 1]Hej, u mnie dziś spokojnie, jutro będziemy jechać po farbę do mebli... szkoda że pogoda fatalna, bo chyba nie pomalujemy w ten weekend, bo wieki będzie schnąć to na meblach. Zrobiłam sobie troszkę zdjęć do albumu rodzinnego
![]() Ja nie mam termometr z miękką końcówką... może zakupię później. Na allegro widziałam z dwoma miejscami po przecinku (miękka silikonowa końcówka) i najtańsza opcja to 15 zł więc nie rozumiem czemu mówicie że to najdroższe jest. No chyba że wykorzystam ten co mam, ma aż dwa miejsca po przecinku - więc nie wiem czy kupować kolejny. Na razie jesteśmy na etapie mocnego zaciskania pasa, więc kupujemy to co musimy, reszta poczeka sobie. U mnie też szyjka mierzona przy każdej wizycie (bez usg). Kiedyś była ona wyłącznie palpacyjnie mierzona i oceniana przez lekarza.[/QUOTE] Zapewne chodzilo o termometr elektroniczny... Jak bez usg mozna zmierzyc szyjke? Linijka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#993 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#994 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, piszcie jaki model termometru kupiłyście, bo ja kompletnie nie wiem jaki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#995 | |
Zakorzenienie
|
Migotek ja zamowilam bezdotykowy dlatego byl taki drogi.
Nie rozumiem jak masz mierzona szyjke. Piszesz ze bez usg a kiedys palpacyjnie. To teraz jak? Vaneska wsluchaj sie w swoj organizm i jak bedzie cos nie tak to od razu na IP jedz. Bede trzymav kciuki aby bulo wszystko dobrze i zebys nie musiala jechac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#997 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Zakorzenienie
|
My mamy ROSSMAX QUITE HA500 taki z sową
![]() ![]()
![]() |
#999 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Swoją drogą palpacyjnie mierzy się szyjke, ale mierzy się rozwarcie szyjki a nie długość. Ewentualnie lekarz może szukać dna macicy i wtedy ucisks dodatkowo brzuch Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Zadomowienie
|
Ewelinka tak ten. Ta od czerwonego nic mi nie odpisala. Tzn napisal i odpisala, ze wczoraj go sprzedala. Benetto poszlam tylko obejrzec ale spodobal mi sie na zywo. Siostrze takze, wiec wzielam. Stwierdzilam, ze od listopada to dopiero 3 ktory mnie zainteresowal, pasowala waga itp. Do porodu coraz blizej, innych chetnych mieli na niego wiec wzielismy. Wiem, ze moe jeszcze cos sie trafi ale tak zawsze sie bedzie mowic. Ten czerwony bardzo mi sie podobal ale widocznie nie byl nam przeznaczony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Zadomowienie
|
Dzieewczyny niezle sie usmialam
![]() Ja mam zawsze mierzona szyjke. Lekarz nakpierw bada palpacyjnie a pozniej usg dopochwowym mierzy dlugosc, ocenia lozysko i jego polozenie. Pozniej robi jeszcze usg przez brzuch. Czuje sie zawsze dobrze zbadana i wiem czy wszystko w porzadku czy nie. Bez usg bym nie wiedziala ze mam obnizone lozysko i co przy porpdzie? Dopiero by sie komplikacje mogly narobic. Lekarz wspominal, ze jak sie nie podniesie to trzeba bedzie myslec o cesarce ale na szczescie troche sie podnioslo, zobaczyny jak bedzie dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Zadomowienie
|
Ewelinka dokladnie tak. Cena 600 zl a stan naprawde idealny wrecz. Bylam w szoku, ze wozek uzywqny moze tak dobrze wygladac (zawsze stelaz gdzies porysowany bo wiadomo o futryne sie zawadzi, a to gdzies w aucie). Widac ze dbali o niego. Kolory troche mi nie pasuja ale nie ma co wybrzydzac. Inaczej nigdy bym nic nie kupila. Wiem, smieszna jestem ale szkoda mi tego czerwonego mimo ze ten mi sie tez podoba
![]() No nie moge przestac sie smiac. Nie pamietam ktora z Was napisala o tym, ze spiderman mial laser w oczach ale tekst pierwsza klasa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
maja juz widzialam na fb😉 podoba mi sie👍
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | |
Zadomowienie
|
Mmona24 mam screny zdjec z ogloszenia. Jak w domu go skladalismy to mialam zrobić i zapomnialam. Na zywo jest ladniejszy. Moge fotki na fb dodac jezeli chcesz
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Rozeznanie
|
Hejjjjj. Ale dzis padam pi calym dniu wojazy z Mezem... Sluchajcie zlota ze mnie zona i kobieta. Maz pojechal an szkolenie zostawil mnie w galerii i mowi zaszalej... Zazartowalam - ile moge wydac? A On ile chcesz... No i kupilam koszulke Corce, 5ciopak bodziaczkow na ramiaczka dla Mlodego a jak Maz wrocil to Jemu 3 koszulki, spodnie i koszule. A ja kupilan sobie wode, a wracajac do domu bulke i dwie parowki
![]() Hehe - Inna to by wszystko wydala... A ja nawet na dzialy damskie nie chodzilam. Boziuuuuu jak ja tego nie lubie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- No dobra. Mam i ja zakup dzisiaj. Wracajac Maz odebral mi z paczkomatu przesyłkę. Doszly mi krotkie ciazowe spodenki z olx. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie tak samo mam badana, naciska jeszcze troche na dol brzucha, zawsze mowi - troche twardy a ja - nie no teraz to jest miekki ![]() co za dzien, fajny .. poplotkowałam z kumpelami, pozalatwialam sprawy, kupilam ten krem do twarzy ![]() podjechalam do Gina po recepte - ile tam było babek .. zas biedny zagoniony ale przepuscila mnie jedna Pani .. zerknal, zapytal jak sie w ogole czuje .. sprawdził na kompie chyba moje dolegliwości bo no tak, trudno pamietac tyle pacjentek jak sie przyjmuje w 3 roznych miejsach i 2 szpitalach.. mowie, ze brzuch twardnie ale nie boli wiec nie dzwonie jak mi twardnie bo mam to czesto i zobaczymy za 2 tyg czy sie szyjka skrocila, powiedzialam, ze sie martwie bo przeczytałam, ze ta bakteria powoduje tez skurcze macicy, usmiechnal sie i pokiwal glowa - zrozumialam, ze za duzo czytam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a no i w aptece stałam w kolejce, ale nie bylo akurat duzej kolejki, ale Pani mnie zawołała poza kolejnościa ![]() ![]() ogolnie z tymi kolejkami to tez tlumczylam dzis kumpeli bo bylam z nia w biedrze i ona - no Ty chyba bez kolejki i jej mowie, co Ty .. ludzie sie gapia, udaja ze nie widza albo mysla moze, ze jestem "przy kosci" albo nie chca widziec.. nie mogla w to uwierzyc .. i akurat przed nami starsza babka - kupowała vódkę i piwo .. obrocila sie...popatrzyła na brzuch i ... odwrocila sie ![]() ![]() i jeszcze jedno .. dzis mi sie tak Miki wypinał i nacisłam na brzuch, lekko ale jakby poczułam pod palcem jego czesc ciala- nozka ? raczka albo głowka, uciekl nią zaraz .. mam nadzieje, ze nie zrobiłam mu krzywdy ![]() wspolczuje wam z tymi złobkami, u mnie bedzie moja mama, jak wroce do pracy albo z mezem bo pracuje na 3 zmiany (moona zazdroszcze, ze maz ma weekendy wolne ![]() Tez wystraszyłam sie z ta płcią .. chyba bym sie poplakała jakby teraz z Mikiego sie dziewczynka zrobiła .. ![]() Vanessa dobrze, ze przeszło jak cos to wiesz..moze faktycznie za bardzo szlalas dzisiaj łowow w lumpkach wam zazdroszcze..ja nie potrafie szukac zreszta juz mam duzo rzeczy a jeszcze dostane to nawet tam nie wchodze.. co do poloznej..ja chce chodzic od kwietnia na ta SR to nie wiem, czy bede potrzebowała poloznej, ewentualnie jej zapytam, czy własnie jak mnie cos zmartwi, lekarz nie odbierze, nie poczuje ruchow czy moge dzownic itp..tak to mi nie potrzebna poki co w domu przed .. mam nadzieje, ze Sr mi wystarczy no i najwazniejsze .. tak chcialam burgera ale nie zjadlam go..wialo..zimno nie chcialo mi sie go jesc na dworze takze na sniadanie bułeczka z jajeczkiem, u kumpeli bułeczka, po powrocie troche sałatki z majonezem i na kolacje bułeczka..bułeczkowy dzien ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7194737 1] Ja nie mam termometr z miękką końcówką... może zakupię później. Na allegro widziałam z dwoma miejscami po przecinku (miękka silikonowa końcówka) i najtańsza opcja to 15 zł więc nie rozumiem czemu mówicie że to najdroższe jest. No chyba że wykorzystam ten co mam, ma aż dwa miejsca po przecinku - więc nie wiem czy kupować kolejny. Na razie jesteśmy na etapie mocnego zaciskania pasa, więc kupujemy to co musimy, reszta poczeka sobie. U mnie też szyjka mierzona przy każdej wizycie (bez usg). Kiedyś była ona wyłącznie palpacyjnie mierzona i oceniana przez lekarza.[/QUOTE] Ale jak chcesz zmierzyć takiemu maluszkowi temperaturę zwykłym termometrem? Nie dość, że trzeba to włożyć pod pachę to tą pachę trzeba przycisnąć do ciała przez jakiś czas. To chyba tylko na śpiąco się tak da, a jak trzeba będzie szybko zmierzyć gorączkę to nie będziesz czekać aż Ci dziecko zaśnie. W sumie można jeszcze przez odbyt, ale ja takiemu maluszkowi bałabym się włożyć cokolwiek do pupy. Jeżeli nie masz usg to nie możesz mieć mierzonej długości szyjki. Tylko właśnie badaną palpacyjnie. Cytat:
![]() ![]() Daga nie zapominaj że lekarz Migotka po wynikach krwi i moczu twierdził że z dzieckiem jest wszystko ok, więc może faktycznie ma te lasery ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Wróciliśmy ze szkoły rodzenia ![]() Mój mąż wykąpał lalkę, naoliwił, umył jej buźkę, oczka, nosek i uszka, wyczesał włoski, przebrał pampersa, ubrał i zawinął w kocyk. Jest przygotowany, może kąpać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Zakorzenienie
|
Hej😉 ja juz po sniadanku ale chyba jeszcze sie odwroce na boczek i nyny
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Zakorzenienie
|
Aaaa i dzis wreszcie studnioweczka🎉🎆🎊🎇 🍹
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Rozeznanie
|
Matko jaki miałam dziś poranek. Budzę się 6.00 męża nie ma. Kończy pracę o 6 , ale zawsze już o tej godzinie jest w domu. Dzwonie- poczta głosowa. Myślę sobie ok może do sklepu zajechał, zagadał się z kolegą z pracy itd. 6.30 nie ma, 7 nie ma, 7.30 nie ma, 8 nie ma. Wpadłam w panikę już w głowie mam najgorsze scenariusze, bazę wypadków samochodowych sprawdziłam, do pracy dzwoniłam. Ok 8.30- zadzwonił, że samochód się popsuł i jest u rodziców. Ufff
![]() Miłego dnia ![]() Mmona- otwieram szampana 🎉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Wtajemniczenie
|
Miłego dnia dziewczyny
1489738158066.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupuję wiaderko do kąpania zamiast wanienki to mam nadzieję, że pomoże mu się odgazować :P A lekcja w szkole rodzenia widzę na wypasie. Cytat:
Wczoraj powiedziałam mężowi, że moja cierpliwość w ciąży naprawdę przechodzi wielką próbę. On się śmieje, że jego też :P Pod tym kątem cieszę się, że tak długo pracuję bo jakbym siedziała w domu dłużej to bym z zniecierpliwienia jajko chyba zniosła. Cytat:
Cytat:
Ja oglądałam wczoraj przez chwilę program na TLC o hhmm chyba siedmioraczkach. A może pięcio... nie wiem. Przy tej ilości to się można pogubić :P I tak sobie gotowałam i zdałam sprawę ![]() ![]() ![]() ![]() tzn. w kontekście że jak teraz mam gorszy dzień i źle się czuję albo mnie coś dopadnie to zwijam się w kulkę przed telewizorem i tyle. A jak będzie dziecko to nie ważne jak się czujesz a dzieckiem się trzeba zająć. Trzeba się cieszyć trzema miesiącami beztroski, które zostały :P
![]() |
#1019 | |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Rozeznanie
|
Jaki dziś jest dziwny dzień . Zamówiłam łozeczko te malutkie , bo znalazłam dobrą ofertę a odkąd jest reklamowne w TV cena podskoczyła od ok 150 zł. Zaplaciłam przelewem . Przychodzi dziś kurier i mi mówi , że mam zapłacić , bo to pobranie 😨. AA i przyniósł piżamki z h&m ale jak na moje oko ten rozmiar 56 to jest co najmniej 68 jak nie 72.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.