Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-16, 19:42   #991
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7194737 1]Hej, u mnie dziś spokojnie, jutro będziemy jechać po farbę do mebli... szkoda że pogoda fatalna, bo chyba nie pomalujemy w ten weekend, bo wieki będzie schnąć to na meblach. Zrobiłam sobie troszkę zdjęć do albumu rodzinnego żeby dzidzia miała ładne jak w brzuszku sobie siedzi. Ale coraz trudniej mi samej foty sobie robić.

Ja nie mam termometr z miękką końcówką... może zakupię później. Na allegro widziałam z dwoma miejscami po przecinku (miękka silikonowa końcówka) i najtańsza opcja to 15 zł więc nie rozumiem czemu mówicie że to najdroższe jest. No chyba że wykorzystam ten co mam, ma aż dwa miejsca po przecinku - więc nie wiem czy kupować kolejny.

Na razie jesteśmy na etapie mocnego zaciskania pasa, więc kupujemy to co musimy, reszta poczeka sobie.

U mnie też szyjka mierzona przy każdej wizycie (bez usg). Kiedyś była ona wyłącznie palpacyjnie mierzona i oceniana przez lekarza.[/QUOTE]
Zapewne chodzilo o termometr elektroniczny...

Jak bez usg mozna zmierzyc szyjke? Linijka?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 19:46   #992
caat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość

caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 19:48   #993
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:

O jesus

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 19:51   #994
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Kupilismy wozek. Benetto luca plus. Uzywqny ale stan naprawde idealny. Jedyna wada to dwie drobne ryski na stelazu takze zakup udany

Migotek mysle, ze dziewczyny nie kupuja zwyklego termometru pod pache a taki bezdorykowy a to wiekszy wydatek juz. Sami chyba kupimy jakis bezdotykowy, nie wyobrazam sobie mierzyc takiemu maluchowi temperatury zwyklym termometrem.

Vanasa uwazaj na siebie. W razie co odrazu jedz na IP, nie ma co ryzykowac.

I nie pamietam co jeszcze pisac mialam :-P
ten co na fb pokazywałaś czy jeszcze jakiś inny?

Dziewczyny, piszcie jaki model termometru kupiłyście, bo ja kompletnie nie wiem jaki
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 19:52   #995
monika860902
Zakorzenienie

Migotek ja zamowilam bezdotykowy dlatego byl taki drogi.
Nie rozumiem jak masz mierzona szyjke. Piszesz ze bez usg a kiedys palpacyjnie. To teraz jak?

Vaneska wsluchaj sie w swoj organizm i jak bedzie cos nie tak to od razu na IP jedz. Bede trzymav kciuki aby bulo wszystko dobrze i zebys nie musiala jechac

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:

Albo rentgenem w oczach 😂

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 19:53   #996
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
ten co na fb pokazywałaś czy jeszcze jakiś inny?

Dziewczyny, piszcie jaki model termometru kupiłyście, bo ja kompletnie nie wiem jaki
Ja zamowilam microlife nc 150. Na allegro z etui razem z przesylka jest za 99 zl.

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 19:56   #997
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Ja zamowilam microlife nc 150. Na allegro z etui razem z przesylka jest za 99 zl.

dzięki, zapiszę sobie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 19:58   #998
Brydzia_
Zakorzenienie

My mamy ROSSMAX QUITE HA500 taki z sową 3,5 roku już i jestem zadowolona

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 20:04   #999
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Migotek ja zamowilam bezdotykowy dlatego byl taki drogi.
Nie rozumiem jak masz mierzona szyjke. Piszesz ze bez usg a kiedys palpacyjnie. To teraz jak?

Vaneska wsluchaj sie w swoj organizm i jak bedzie cos nie tak to od razu na IP jedz. Bede trzymav kciuki aby bulo wszystko dobrze i zebys nie musiala jechac

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Albo rentgenem w oczach 😂

Superman miał takie lasery w oczach

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Swoją drogą palpacyjnie mierzy się szyjke, ale mierzy się rozwarcie szyjki a nie długość. Ewentualnie lekarz może szukać dna macicy i wtedy ucisks dodatkowo brzuch

Stary 2017-03-16, 20:06   #1000
maajjaa88
Zadomowienie

Ewelinka tak ten. Ta od czerwonego nic mi nie odpisala. Tzn napisal i odpisala, ze wczoraj go sprzedala. Benetto poszlam tylko obejrzec ale spodobal mi sie na zywo. Siostrze takze, wiec wzielam. Stwierdzilam, ze od listopada to dopiero 3 ktory mnie zainteresowal, pasowala waga itp. Do porodu coraz blizej, innych chetnych mieli na niego wiec wzielismy. Wiem, ze moe jeszcze cos sie trafi ale tak zawsze sie bedzie mowic. Ten czerwony bardzo mi sie podobal ale widocznie nie byl nam przeznaczony tak sobie tlumacze.
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 20:08   #1001
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Swoją drogą palpacyjnie mierzy się szyjke, ale mierzy się rozwarcie szyjki a nie długość. Ewentualnie lekarz może szukać dna macicy i wtedy ucisks dodatkowo brzuch

o widzisz, mi zawsze tak naciska

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Ewelinka tak ten. Ta od czerwonego nic mi nie odpisala. Tzn napisal i odpisala, ze wczoraj go sprzedala. Benetto poszlam tylko obejrzec ale spodobal mi sie na zywo. Siostrze takze, wiec wzielam. Stwierdzilam, ze od listopada to dopiero 3 ktory mnie zainteresowal, pasowala waga itp. Do porodu coraz blizej, innych chetnych mieli na niego wiec wzielismy. Wiem, ze moe jeszcze cos sie trafi ale tak zawsze sie bedzie mowic. Ten czerwony bardzo mi sie podobal ale widocznie nie byl nam przeznaczony tak sobie tlumacze.
no to fajnie wiesz co, jakby się kupowało nowy za kilka tysi to pewnie i tak by się potem zastanawiało czy nie zaszybko, czy dobry wybór, a może znajdzie się coś lepszego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 20:10   #1002
maajjaa88
Zadomowienie

Dzieewczyny niezle sie usmialam

Ja mam zawsze mierzona szyjke. Lekarz nakpierw bada palpacyjnie a pozniej usg dopochwowym mierzy dlugosc, ocenia lozysko i jego polozenie. Pozniej robi jeszcze usg przez brzuch. Czuje sie zawsze dobrze zbadana i wiem czy wszystko w porzadku czy nie.

Bez usg bym nie wiedziala ze mam obnizone lozysko i co przy porpdzie? Dopiero by sie komplikacje mogly narobic. Lekarz wspominal, ze jak sie nie podniesie to trzeba bedzie myslec o cesarce ale na szczescie troche sie podnioslo, zobaczyny jak bedzie dalej.
Stary 2017-03-16, 20:14   #1003
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Kupilismy wozek. Benetto luca plus. Uzywqny ale stan naprawde idealny. Jedyna wada to dwie drobne ryski na stelazu takze zakup udany

Migotek mysle, ze dziewczyny nie kupuja zwyklego termometru pod pache a taki bezdorykowy a to wiekszy wydatek juz. Sami chyba kupimy jakis bezdotykowy, nie wyobrazam sobie mierzyc takiemu maluchowi temperatury zwyklym termometrem.

Vanasa uwazaj na siebie. W razie co odrazu jedz na IP, nie ma co ryzykowac.

I nie pamietam co jeszcze pisac mialam :-P
Gratuluje bryki😉 masz zdjecia?

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:

Tez go mam

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-03-16, 20:15   #1004
maajjaa88
Zadomowienie

Ewelinka dokladnie tak. Cena 600 zl a stan naprawde idealny wrecz. Bylam w szoku, ze wozek uzywqny moze tak dobrze wygladac (zawsze stelaz gdzies porysowany bo wiadomo o futryne sie zawadzi, a to gdzies w aucie). Widac ze dbali o niego. Kolory troche mi nie pasuja ale nie ma co wybrzydzac. Inaczej nigdy bym nic nie kupila. Wiem, smieszna jestem ale szkoda mi tego czerwonego mimo ze ten mi sie tez podoba

No nie moge przestac sie smiac. Nie pamietam ktora z Was napisala o tym, ze spiderman mial laser w oczach ale tekst pierwsza klasa
Stary 2017-03-16, 20:16   #1005
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

maja juz widzialam na fb😉 podoba mi sie👍

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-03-16, 20:19   #1006
maajjaa88
Zadomowienie

Mmona24 mam screny zdjec z ogloszenia. Jak w domu go skladalismy to mialam zrobić i zapomnialam. Na zywo jest ladniejszy. Moge fotki na fb dodac jezeli chcesz

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
maja juz widzialam na fb😉 podoba mi sie👍

Hmm nie wiem czy dobry widzialas bo wydaje mi sie, ze usunelam tego posta z linkami do wozkow. Do czerwonego, ktory chcialam i do teho ktory kupilam
Stary 2017-03-16, 20:38   #1007
Sarenkaa13
Rozeznanie

Hejjjjj. Ale dzis padam pi calym dniu wojazy z Mezem... Sluchajcie zlota ze mnie zona i kobieta. Maz pojechal an szkolenie zostawil mnie w galerii i mowi zaszalej... Zazartowalam - ile moge wydac? A On ile chcesz... No i kupilam koszulke Corce, 5ciopak bodziaczkow na ramiaczka dla Mlodego a jak Maz wrocil to Jemu 3 koszulki, spodnie i koszule. A ja kupilan sobie wode, a wracajac do domu bulke i dwie parowkino i czekajac na Niego to na lody poszlam..
Hehe - Inna to by wszystko wydala... A ja nawet na dzialy damskie nie chodzilam. Boziuuuuu jak ja tego nie lubie...

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

No dobra. Mam i ja zakup dzisiaj. Wracajac Maz odebral mi z paczkomatu przesyłkę. Doszly mi krotkie ciazowe spodenki z olx.

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 20:39   #1008
pannaanna_87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieewczyny niezle sie usmialam

Ja mam zawsze mierzona szyjke. Lekarz nakpierw bada palpacyjnie a pozniej usg dopochwowym mierzy dlugosc, ocenia lozysko i jego polozenie. Pozniej robi jeszcze usg przez brzuch. Czuje sie zawsze dobrze zbadana i wiem czy wszystko w porzadku czy nie.

Bez usg bym nie wiedziala ze mam obnizone lozysko i co przy porpdzie? Dopiero by sie komplikacje mogly narobic. Lekarz wspominal, ze jak sie nie podniesie to trzeba bedzie myslec o cesarce ale na szczescie troche sie podnioslo, zobaczyny jak bedzie dalej.

dokładnie tak samo mam badana, naciska jeszcze troche na dol brzucha, zawsze mowi - troche twardy a ja - nie no teraz to jest miekki

co za dzien, fajny .. poplotkowałam z kumpelami, pozalatwialam sprawy, kupilam ten krem do twarzy bo udalo mi sie z tym podatkiem..
podjechalam do Gina po recepte - ile tam było babek .. zas biedny zagoniony ale przepuscila mnie jedna Pani .. zerknal, zapytal jak sie w ogole czuje .. sprawdził na kompie chyba moje dolegliwości bo no tak, trudno pamietac tyle pacjentek jak sie przyjmuje w 3 roznych miejsach i 2 szpitalach.. mowie, ze brzuch twardnie ale nie boli wiec nie dzwonie jak mi twardnie bo mam to czesto i zobaczymy za 2 tyg czy sie szyjka skrocila, powiedzialam, ze sie martwie bo przeczytałam, ze ta bakteria powoduje tez skurcze macicy, usmiechnal sie i pokiwal glowa - zrozumialam, ze za duzo czytam zapytalam, czy szkodzi dziecku, mi to odp, ze poki sie szyjka nie skraca, ja sie dobrze czuje to nie ale wiadomo, do porodu trzeba wytępić i najlepiej wcześniej w razie szwu, nie chcialam mu dluzej zajmowac czasu, na mojej wizycie za 2 tyg popytam dokladnie co i jak ... biedny zas bedzie sluchal moich zalow i trosk .. tak jak wy powiedzialam tez, o tych antybiotykach, ze maz mi powiedzial, ktore to te niebezpieczne - ze ja zawsze przygotuje sie do wizyty powiedzial, ze nigdyby by mi nie przepisal nic co mialoby zaszkodzic mnie i dziecku powiedzial, ze da najbezpieczniejszy jaki moze, zobaczymy - dostałam na 5 dni, dwa razy dziennie ZINNAT. Maz zaakceptowal Za 2 tyg wizyta i zrobimy znowu wymaz, oby bylo dobrze

a no i w aptece stałam w kolejce, ale nie bylo akurat duzej kolejki, ale Pani mnie zawołała poza kolejnościa wszyscy sie odwrocili i wielkie oczy - aaa bo Pani w ciazy .. ale nei z usmiechem a z wyzutami - chociaz zaraz przeszli do kasy obok. Pani farmaceutka moze poznala po brzuchu, albo mnie zapamietała, bo ostatnio jak stałam w 40 minutowej kolejce, przeszłam do niej i brałam luteine, magnez i vitmainy dla kobiet w ciazy a to taka laska którą kojarze z liceum jeszcze

ogolnie z tymi kolejkami to tez tlumczylam dzis kumpeli bo bylam z nia w biedrze i ona - no Ty chyba bez kolejki i jej mowie, co Ty .. ludzie sie gapia, udaja ze nie widza albo mysla moze, ze jestem "przy kosci" albo nie chca widziec.. nie mogla w to uwierzyc .. i akurat przed nami starsza babka - kupowała vódkę i piwo .. obrocila sie...popatrzyła na brzuch i ... odwrocila sie mowie .. no widzisz, tak to wyglada

i jeszcze jedno .. dzis mi sie tak Miki wypinał i nacisłam na brzuch, lekko ale jakby poczułam pod palcem jego czesc ciala- nozka ? raczka albo głowka, uciekl nią zaraz .. mam nadzieje, ze nie zrobiłam mu krzywdy w sumie jest tam łozysko, wody .. troche tłuszczyku .. ale jest juz wyczuwalny pod "reka".. nie wiem jak to opisac

wspolczuje wam z tymi złobkami, u mnie bedzie moja mama, jak wroce do pracy albo z mezem bo pracuje na 3 zmiany (moona zazdroszcze, ze maz ma weekendy wolne ) bede myslala jedynie o przedszkolu od 3 roku zycia ale nie wiem, kiedy bede musiała go zapisac

Tez wystraszyłam sie z ta płcią .. chyba bym sie poplakała jakby teraz z Mikiego sie dziewczynka zrobiła ..

Vanessa dobrze, ze przeszło jak cos to wiesz..moze faktycznie za bardzo szlalas dzisiaj

łowow w lumpkach wam zazdroszcze..ja nie potrafie szukac zreszta juz mam duzo rzeczy a jeszcze dostane to nawet tam nie wchodze..

co do poloznej..ja chce chodzic od kwietnia na ta SR to nie wiem, czy bede potrzebowała poloznej, ewentualnie jej zapytam, czy własnie jak mnie cos zmartwi, lekarz nie odbierze, nie poczuje ruchow czy moge dzownic itp..tak to mi nie potrzebna poki co w domu przed .. mam nadzieje, ze Sr mi wystarczy

no i najwazniejsze .. tak chcialam burgera ale nie zjadlam go..wialo..zimno nie chcialo mi sie go jesc na dworze takze na sniadanie bułeczka z jajeczkiem, u kumpeli bułeczka, po powrocie troche sałatki z majonezem i na kolacje bułeczka..bułeczkowy dzien
pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 20:46   #1009
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _kasicka Pokaż wiadomość
VelaLuca na starym szpitalu bede miec Cesarke raczej u doktora Kacalskiego, a chodze do jego corki Kacalska-Jannsen. Jestem z okolic nie z samego Tarnowa.
Apropo Kacalskiego jeszcze, to robił cesarkę mojej mamie i wyciągał mnie z brzucha

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
kurka, fajne te spotkania. Tylko jak ta położna będzie z przekonaniami jak ta psycholog z sr to co ja zrobię? Niby miła była i w ogóle ale teraz to już się boję :p
Zawsze możesz spróbować i zobaczysz jak to pierwsze spotkanie będzie wyglądać. Jeśli Ci się nie spodoba to więcej się z nią nie umówisz. Nic na siłę

Cytat:
A to ta polozna jak sie jest w ciazy to zawsze bedzie przychodzila z calym swoim sprzetem?
Moja tak

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
A ja nie miałam szyjki ani razu badanej wiecie... Przynajmniej nic nie mówiła. Tzn na samolocie leżę na każdej wizycie ale długość szyjki to jak się dokładnie bada? Ciemnota :P
Mnie też nie bada szyjki przez USG. Zawsze ręcznie i do tej pory zawsze jest długa i zamknięta i to też wpisuje za każdym razem w kartę ciąży. Gdyby go coś zaniepokoiło to wtedy zrobiłby mi usg dowcipne

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7194737 1]
Ja nie mam termometr z miękką końcówką... może zakupię później. Na allegro widziałam z dwoma miejscami po przecinku (miękka silikonowa końcówka) i najtańsza opcja to 15 zł więc nie rozumiem czemu mówicie że to najdroższe jest. No chyba że wykorzystam ten co mam, ma aż dwa miejsca po przecinku - więc nie wiem czy kupować kolejny.

Na razie jesteśmy na etapie mocnego zaciskania pasa, więc kupujemy to co musimy, reszta poczeka sobie.

U mnie też szyjka mierzona przy każdej wizycie (bez usg). Kiedyś była ona wyłącznie palpacyjnie mierzona i oceniana przez lekarza.[/QUOTE]

Ale jak chcesz zmierzyć takiemu maluszkowi temperaturę zwykłym termometrem? Nie dość, że trzeba to włożyć pod pachę to tą pachę trzeba przycisnąć do ciała przez jakiś czas. To chyba tylko na śpiąco się tak da, a jak trzeba będzie szybko zmierzyć gorączkę to nie będziesz czekać aż Ci dziecko zaśnie.
W sumie można jeszcze przez odbyt, ale ja takiemu maluszkowi bałabym się włożyć cokolwiek do pupy.

Jeżeli nie masz usg to nie możesz mieć mierzonej długości szyjki. Tylko właśnie badaną palpacyjnie.

Cytat:
Jaki kolor?

Cytat:
Daga nie zapominaj że lekarz Migotka po wynikach krwi i moczu twierdził że z dzieckiem jest wszystko ok, więc może faktycznie ma te lasery

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
Może już kiedyś pytałam, ale w którym szpitalu będziesz rodzić? Bo ja raczej też w Krk, ale jeszcze się zastanawiam nad szpitalem
Tak pytałaś Na Siemiradzkiego

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Wróciliśmy ze szkoły rodzenia
Mój mąż wykąpał lalkę, naoliwił, umył jej buźkę, oczka, nosek i uszka, wyczesał włoski, przebrał pampersa, ubrał i zawinął w kocyk.
Jest przygotowany, może kąpać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 20:46   #1010
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Mmona24 mam screny zdjec z ogloszenia. Jak w domu go skladalismy to mialam zrobić i zapomnialam. Na zywo jest ladniejszy. Moge fotki na fb dodac jezeli chcesz

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Hmm nie wiem czy dobry widzialas bo wydaje mi sie, ze usunelam tego posta z linkami do wozkow. Do czerwonego, ktory chcialam i do teho ktory kupilam
No to wrzuc jak masz foty😉

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-03-17, 06:43   #1011
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Hej😉 ja juz po sniadanku ale chyba jeszcze sie odwroce na boczek i nyny

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-03-17, 06:47   #1012
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej😉 ja juz po sniadanku ale chyba jeszcze sie odwroce na boczek i nyny

No ja się coś pozbierać id godziny nie mogę a biedny pies juz poslady zaciska jak możechyba musze się ruszyć

Stary 2017-03-17, 06:51   #1013
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Aaaa i dzis wreszcie studnioweczka🎉🎆🎊🎇 🍹

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-03-17, 06:56   #1014
caat
Zakorzenienie

Cytat:

Brawo! 🎂🍶
caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 07:02   #1015
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:

Świętujemy 🍾

Stary 2017-03-17, 08:05   #1016
marikaxp
Rozeznanie

Matko jaki miałam dziś poranek. Budzę się 6.00 męża nie ma. Kończy pracę o 6 , ale zawsze już o tej godzinie jest w domu. Dzwonie- poczta głosowa. Myślę sobie ok może do sklepu zajechał, zagadał się z kolegą z pracy itd. 6.30 nie ma, 7 nie ma, 7.30 nie ma, 8 nie ma. Wpadłam w panikę już w głowie mam najgorsze scenariusze, bazę wypadków samochodowych sprawdziłam, do pracy dzwoniłam. Ok 8.30- zadzwonił, że samochód się popsuł i jest u rodziców. Ufff

Miłego dnia

Mmona- otwieram szampana 🎉

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 08:09   #1017
Daga825
Wtajemniczenie

Miłego dnia dziewczyny
1489738158066.jpg

Stary 2017-03-17, 08:21   #1018
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość

W sumie można jeszcze przez odbyt, ale ja takiemu maluszkowi bałabym się włożyć cokolwiek do pupy.
----------

Wróciliśmy ze szkoły rodzenia
Mój mąż wykąpał lalkę, naoliwił, umył jej buźkę, oczka, nosek i uszka, wyczesał włoski, przebrał pampersa, ubrał i zawinął w kocyk.
Jest przygotowany, może kąpać
Przez odbyt to można dziecku krzywdę zrobić... Ja miałam na liście ten katerer ale usunęłam.
Kupuję wiaderko do kąpania zamiast wanienki to mam nadzieję, że pomoże mu się odgazować :P

A lekcja w szkole rodzenia widzę na wypasie.

Cytat:

Ja mam jutro. Juuuhhu.
Wczoraj powiedziałam mężowi, że moja cierpliwość w ciąży naprawdę przechodzi wielką próbę. On się śmieje, że jego też :P Pod tym kątem cieszę się, że tak długo pracuję bo jakbym siedziała w domu dłużej to bym z zniecierpliwienia jajko chyba zniosła.

Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
Matko jaki miałam dziś poranek. Budzę się 6.00 męża nie ma. Kończy pracę o 6 , ale zawsze już o tej godzinie jest w domu. Dzwonie- poczta głosowa. Myślę sobie ok może do sklepu zajechał, zagadał się z kolegą z pracy itd. 6.30 nie ma, 7 nie ma, 7.30 nie ma, 8 nie ma. Wpadłam w panikę już w głowie mam najgorsze scenariusze, bazę wypadków samochodowych sprawdziłam, do pracy dzwoniłam. Ok 8.30- zadzwonił, że samochód się popsuł i jest u rodziców. Ufff

Miłego dnia

Mmona- otwieram szampana 🎉

To Ci zrobił niezły początek dnia :P

Cytat:
Miłego dnia dziewczyny
Załącznik 6975121

Hahaha
Ja oglądałam wczoraj przez chwilę program na TLC o hhmm chyba siedmioraczkach. A może pięcio... nie wiem. Przy tej ilości to się można pogubić :P I tak sobie gotowałam i zdałam sprawę że beztroska się skończy Haha
tzn. w kontekście że jak teraz mam gorszy dzień i źle się czuję albo mnie coś dopadnie to zwijam się w kulkę przed telewizorem i tyle. A jak będzie dziecko to nie ważne jak się czujesz a dzieckiem się trzeba zająć. Trzeba się cieszyć trzema miesiącami beztroski, które zostały :P

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 08:24   #1019
jelonekhihi
Zakorzenienie

Hejka wróciłam z labu i czekam na śniadanie i kawkę. Babeczki się śmiały z mojego pokolorowanego skierowania kolorowo i wiosennie Kartę ciąży mam też ozdobioną.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:

Stawiasz winko bez procentów
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 08:30   #1020
marikaxp
Rozeznanie

Jaki dziś jest dziwny dzień . Zamówiłam łozeczko te malutkie , bo znalazłam dobrą ofertę a odkąd jest reklamowne w TV cena podskoczyła od ok 150 zł. Zaplaciłam przelewem . Przychodzi dziś kurier i mi mówi , że mam zapłacić , bo to pobranie 😨. AA i przyniósł piżamki z h&m ale jak na moje oko ten rozmiar 56 to jest co najmniej 68 jak nie 72.

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości