Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy <3 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-18, 10:34   #991
sylwiettta
Raczkowanie

Dot.: Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy <3

A i u Was też taka zima?
1492508084594.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sylwiettta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 10:52   #992
misiula_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roosko Pokaż wiadomość
Gosia
Dzięki. Już nie mogę doczekać się czasów jak Mała będzie już na tyle kumata, że będziemy czytać bajki na dobranoc itp.

Bluegirl
U nas też na początku kaszka nie wchodzila. Z dnia na dzień je coraz chętniej i więcej. Na chwilę obecną to 110 ml + 100 ml owoców. Trzeba czasu. 🙂

ojej jak duzo zjada! moja kaszke z 60 ml wody i pol malego sloiczka owocow czyli ok 50 ml i czasem zostawi troche... no ale popic cycusiem musi
Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
Kaszkę dajecie saute czy zawsze z owocem? Od jakiej najlepiej zacząć?
O jakiej porze? Jaka smakuje Waszym dzieciakom? Chciałam kupić nominal na spróbowanie.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
ja daje rano- jak wstajemy to jest cyc, a potem za ok 1,5-2 godz kaszka na wodzie z owocami. Albo gotuje taka normalna jaglanke/owsianke/manne, albo bobovita jest taka seria bez cukru w jasnym kremowym opakowaniu

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Ja na początek dawałam samą, aby go zaznajomić ze smakiem. Dopiero po jakimś czasie dodawałam do owoców, lub marchewki. Tak jak pisałam wyżej, Nominal mojemu nie bardzo smakuje, a Bobovite wsuwa aż miło.
Kasia a jakie dajesz Szymkowi z Bobovity?
Cytat:
Napisane przez sylwiettta Pokaż wiadomość
A i u Was też taka zima?
Załącznik 7024276

o rany! nie az tak, ale platki wielkie lecialy rano. Niby 4 st, a odczuwalna duzo nizsza :/

Udalo mi sie kupic w lidlu 2 paki bodziakow, bardzo je lubie ale juz bardzo mocno poprzebierane.

Mamy karmiące piersia- robicie dzieciom kaszke na wodzie, mm czy sciagacie mleko? Ja robię na wodzie i popija potem moim mlekiem, nienawidze sciagac, a nie chce dawac mm.

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 10:57   #993
WKasiarr
Zakorzenienie

Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy &lt;3

Cytat:
A i u Was też taka zima?
Załącznik 7024276

Ojej, nieźle Was przysypało!

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość

Taką naturalną:
IMG_1492509379.384163.jpg
Szymek nie bardzo lubi te smakowe owocowe. Zdecydowanie woli jak dodaje mu owoce ze słoiczka do tej kaszki.
Kleik ryżowy też daje z Bobovity.

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2017-04-18 o 10:59
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 11:01   #994
ana909
Erudycja

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi. A owoce podajcie ze słoiczków czy macie inne źródła?

Świeże owoce samą scieram i dodaje, chyba że nie mam czasu/nie chce mi się. Ale np gruszkę czy śliwki kupuję
Stary 2017-04-18, 11:43   #995
morrigan1986
Wtajemniczenie

Chcę dziś pierwszy raz dać Zosi kleik ryżowy. Na opakowaniu jest przepis na 200 ml mm, Zosia w życiu tyle nie zje. Ile tego wsypać na 120ml?

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 11:48   #996
misiula_88
Raczkowanie

morrigan syp na oko, po lyzce, az bedziesz miala taka gestosc, jaka chcesz. Pamietaj, ze jak kaszka stygnie, to gestnieje

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 12:05   #997
EveryGirl
Raczkowanie

Witam po świętach u nas zmiany z zasypianiem i ciekawa jestem Waszej opinii, bo sama nie wiem co mam myśleć. Otóż moje dziecko nagle oduczyło się samo zasypiać. Przed świętami była chora i była taka masakra, że robiliśmy już cokolwiek, żeby tylko zasnęła choć na chwilę no i sobie zepsuliśmy Już z tydzień temu praktycznie choroba przeszła, a dalej musi zasypiać albo przy butelce (wystarczy, że jest to woda), albo na rękach. Jak próbujemy wrócić do starych sposobów to wpada w histerię i wtedy już ciężko ją uspokoić. Wiem, że problem w tym, że podczas choroby wprowadziliśmy rekwizyty i pewnie pasowałoby teraz konsekwentnie się ich pozbyć, ale widzę, że bez płaczu się nie obejdzie i zastanawiam się czy to ma sens. Usypianie nie jest przez to dla nas bardziej męczące, kwestia 5-15 minut, śpi bardzo dobrze, drzemki czasem nawet po 2h, w nocy dalej jedna pobudka, tylko sposób zasypiania się zmienił. I teraz mam trochę dylemat czy mimo wszystko powinnam ją uczyć samodzielnego zasypiania, czy zostawić to tak jak jest i zobaczyć jak się sytuacja rozwinie. Doradźcie
EveryGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 12:10   #998
Roosko
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi. A owoce podajcie ze słoiczków czy macie inne źródła?

Za pierwszym razem podałam słoiczek, bo nie wiedziałam jaką to powinno mieć konsystencję i w ogóle.
Teraz już blenduję owoce, najczęściej gruszkę i jabłko. Próbowałam brzoskwinię, ale zostały dość spore grudki, więc to nie przeszło. Musi być ciapka

Cytat:
ojej jak duzo zjada! moja kaszke z 60 ml wody i pol malego sloiczka owocow czyli ok 50 ml i czasem zostawi troche... no ale popic cycusiem musi

Mamy karmiące piersia- robicie dzieciom kaszke na wodzie, mm czy sciagacie mleko? Ja robię na wodzie i popija potem moim mlekiem, nienawidze sciagac, a nie chce dawac mm.

U mnie też kaszka jest zapita cycysiem, ale w odwrotnej kolejności - cycuś i po godzinie kaszka.

Robię albo mleczną kaszkę z Bobovity, albo na mm jaglaną/ryżową etc. Aktualnie najbardziej jej smakuje Bobovita, więc wszystkie cuda Nominala, Helpa itd. czekają na swoją kolej w szafce.

Ps. Chciałam się zapisać do grupy o kp, ale widzę, że nie tak łatwo się tam dostać, ha ha.

Edytowane przez Roosko
Czas edycji: 2017-04-18 o 12:11
Roosko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 12:13   #999
megilla
Zakorzenienie

Dot.: Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy &lt;3

EveryGirl, każda tu doradzi Tobie inaczej, bo to kontrowersyjny temat. Wszystko zależy jak bardzo jesteś zdeterminowana.
Ja uważam, że nauka samodzielnego zasypiania wg bloga to ostateczność dla ekstremalnych przypadkow jak Gosia, Styska czy Słonik.

Edytowane przez megilla
Czas edycji: 2017-04-18 o 12:18
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 12:23   #1000
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

U mnie dzis z drzemkami srednio. Przedwczoran usypiałam ją w łóżeczku na drzemki 3-5 min, za smoczkoem.
Wczoraj usnęła w samochodzie na druga drzemkę, choć miałam tak wyliczony czas ppwroti do domu, by położyć ją w łóżeczku i na trzecią drzemkę usypiałam ją 30 minut, bo była nie w humorze, ale pospała swoje i wyrównała braki.

Dziś już obudziła się nie w sosie, z trudem dotrzymała do pierwszej drzemki, na którą usnęła w 3 min, ale po gidzinie obudziła się z wrzaskiem, trudnym do utulenia i ululania. Teraz druga drzemka z walką przy zasypianiu i znów płacz po godzinie, gdzie praktycznie nie otwierała oczu przy tym, więc raczej przez sen.
Dzień do dnia nierówny. Już tak ładnie spała do 7, 6.30, a raz nawet do 7.30, a teraz budzi się 6.05. Choć dostaje wcześniej butlę.

Z kaszką będę próbować innych firm, zostało tej na killa razy, to zobaczę czy to kwestia pory podania, czy też smaku.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 12:33   #1001
EveryGirl
Raczkowanie

Dot.: Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy &lt;3

Cytat:
EveryGirl, każda tu doradzi Tobie inaczej, bo to kontrowersyjny temat. Wszystko zależy jak bardzo jesteś zdeterminowana.
Ja uważam, że nauka samodzielnego zasypiania wg bloga to ostateczność dla ekstremalnych przypadkow jak Gosia, Styska czy Słonik.
Tak, domyślam się, że mogą pojawić się sprzeczne opinie, ale pomyślałam, że może ktoś wysunie argumenty, które akurat do mnie trafią i od razu podkreślam, że na pewno nie zamierzam stosować metod typy controlled crying, bo uważam, że to zdecydowanie tylko dla ciężkich przypadków. Raczej myślałam o wiszeniu nad łóżeczkiem, głaskaniu, ewentualnie podnieś-połóż. Generalnie wolałabym zostawić to tak jak jest, ale mam trochę taką obawę, czy nie spowoduje to problemów w przyszłości i czy nie powinnam zadziałać teraz kiedy te nawyki jeszcze się jakoś głęboko nie zakorzeniły. A z drugiej strony zastanawiam się czy to nie trochę głupie, że martwię się o problemy w przyszłości, które mogą się wcale nie pojawić?

Edytowane przez EveryGirl
Czas edycji: 2017-04-18 o 12:36

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-18, 13:03   #1002
megilla
Zakorzenienie

EveryGirl, jak Ci się chce to próbuj. Ja nie.moglam patrzeć jak Klara płacze kiedy stałam rży łóżeczku. Pojawiły się już łzy jak grochy i potem byłam zła na siebie po co i dla kogo ja to robie. A robiłam, bo miałam wyrzuty sumienia, że Klara nie śpi samodzielnie.

Stary 2017-04-18, 13:13   #1003
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Chcę dziś pierwszy raz dać Zosi kleik ryżowy. Na opakowaniu jest przepis na 200 ml mm, Zosia w życiu tyle nie zje. Ile tego wsypać na 120ml?

Ja robiłam z połowy. Czyli 100ml i 3 łyżki kaszki. I tak całego nie zjadł. Dziś tez jej podam

Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 13:13   #1004
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Kaszkę dajecie saute czy zawsze z owocem? Od jakiej najlepiej zacząć?
O jakiej porze? Jaka smakuje Waszym dzieciakom? Chciałam kupić nominal na spróbowanie.

Ja na razie samą podaję, może z owocem zacznę jak jej będę podawać już owoce, na razie kosztowała kaszkę a z dań to marchewkę. Nominał mam w szafce a na pierwszy rzut poszła Bobovita własne ta bezcukrowa. Mam wrażenie że bardzej lubi ta marchew niż kaszkę.

Cytat:
Ja mojemu też czytam, zresztą dużo nawet w ciągu dnia, czasem nawet leżąc na macie. Zdarza mu się czasem zasnąć przy tym. Poza tym w związku z moim zamiłowaniem do rysowania rysuję mu też często. Rysunki chowam do teczki i kiedyś mu pokaże ... Poza tym widzę, że jego bardzo interesuje to, że na białej, bladej kartce nagle coś się pojawia.
Ja mojej też czytam, od zajączka dostała książeczkę to za chwilę będą nowe opowiastki 😁 Co do rysowania na kartce (u mnie niestety bazgroły, takie esy-floresy) bardzo jest zdziwiona że coś tam powstaje 😊 zawsze się śmieje z tej jej minek

Cytat:
A i u Was też taka zima?
Załącznik 7024276

Jak ja się cieszę że u mnie zero śniegu 😀

Cytat:

ja daje rano- jak wstajemy to jest cyc, a potem za ok 1,5-2 godz kaszka na wodzie z owocami. Albo gotuje taka normalna jaglanke/owsianke/manne, albo bobovita jest taka seria bez cukru w jasnym kremowym opakowaniu

o rany! nie az tak, ale platki wielkie lecialy rano. Niby 4 st, a odczuwalna duzo nizsza :/

Udalo mi sie kupic w lidlu 2 paki bodziakow, bardzo je lubie ale juz bardzo mocno poprzebierane.

Ja i tak moja dokarmiam więc kaszkę daję na mnie, nie chce mi się już ściągać więc już się nie bawię. Gratki zakupów.

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Ja robiłam 90 ml mleka i 1 lub 2 łyżeczki kleiku i podawałam z butelki przez smoczka.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 13:21   #1005
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość

Ja mojej też czytam, od zajączka dostała książeczkę to za chwilę będą nowe opowiastki Co do rysowania na kartce (u mnie niestety bazgroły, takie esy-floresy) bardzo jest zdziwiona że coś tam powstaje zawsze się śmieje z tej jej minek

Ja mojemu wczoraj czytałam bajkę o Alku i jego dżipie Niezwykle absorbująca lektura

A rysunki Szymkowi to matka np takie serwuje:

Byłam w Lidlu i lipa, nic już nie ma...

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2017-04-18 o 13:42
Stary 2017-04-18, 13:33   #1006
megilla
Zakorzenienie

Dot.: Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy &amp;amp;lt;3

Cytat:
Ja mojemu wczoraj czytałam bajkę o Alku i jego dżipie Niezwykle absorbująca lektura

Załącznik 7024581
Załącznik 7024591

Ale zdolna jesteś!

A ja jestem wściekła. Od powrotu tz przytyłam 1.5kg.

Edytowane przez megilla
Czas edycji: 2017-04-18 o 13:47
Stary 2017-04-18, 13:48   #1007
basiczek24
Wtajemniczenie

Dot.: Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy &amp;amp;lt;3

Cytat:

O kurka, jaki masz talent 😍
Cytat:
Niestety, nie otwierają mi się linki. Coś tapatalk mi źle chodzi ostatnio.

Żałuj że nie widzisz 😋

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Kasia, tak to może bym narysowała ale przez kalkę 😊

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 13:56   #1008
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
O kurka, jaki masz talent

Żałuj że nie widzisz

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Kasia, tak to może bym narysowała ale przez kalkę

Dzięki Basiaczku Szczerze, zdecydowanie bardziej wole rysować portrety niż bajkowe postaci Choć bardziej wymagające jednak. Mężowi na urodziny dałam portret jego z Szymkiem

Dolna jedynka nam się minimalnie przebiła

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2017-04-18 o 13:57
Stary 2017-04-18, 14:32   #1009
pearl126
Zadomowienie

Cytat:
A i u Was też taka zima?
Załącznik 7024276

O rany!

My podajemy kaszkę na śniadanie. Z helpa, plus jabłko, banan bądź gruszka. Czasem tez owoce ze słoiczka. Kaszkę zastępuje tez płatkami jaglanymi, gryczanymi, ryżowymi, mieszamy sobie na śniadanie.

pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 14:34   #1010
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roosko Pokaż wiadomość

Ps. Chciałam się zapisać do grupy o kp, ale widzę, że nie tak łatwo się tam dostać, ha ha.
Z tego co pamiętam na grupie były jakieś jazdy z wynoszeniem zdjęć na strony typu Madki, mieli zaostrzyć selekcję w przyjmowaniu do grupy.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 16:20   #1011
EveryGirl
Raczkowanie

Megilla chyba już wiem co miałaś na myśli pisząc, że na temat samodzielnego zasypiania każda doradzi coś innego widzę, że temat był już przewałkowany na facebooku kilka dni temu, tylko ja dopiero dzisiaj do niego dotarłam.
Stary 2017-04-18, 16:34   #1012
Lunus
Wtajemniczenie

Kasia mega zdolniachów jesteś

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 16:45   #1013
intense2103
Rozeznanie

Dziewczyny, u nas wszystko super się udało . Cały czas mam jeszcze gości i rozgardiasz, jak jutro pojadą ostatni to nadrobię i napiszę coś więcej. Dzięki za kciuki
Stary 2017-04-18, 17:31   #1014
słonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EveryGirl Pokaż wiadomość
Witam po świętach u nas zmiany z zasypianiem i ciekawa jestem Waszej opinii, bo sama nie wiem co mam myśleć. Otóż moje dziecko nagle oduczyło się samo zasypiać. Przed świętami była chora i była taka masakra, że robiliśmy już cokolwiek, żeby tylko zasnęła choć na chwilę no i sobie zepsuliśmy Już z tydzień temu praktycznie choroba przeszła, a dalej musi zasypiać albo przy butelce (wystarczy, że jest to woda), albo na rękach. Jak próbujemy wrócić do starych sposobów to wpada w histerię i wtedy już ciężko ją uspokoić. Wiem, że problem w tym, że podczas choroby wprowadziliśmy rekwizyty i pewnie pasowałoby teraz konsekwentnie się ich pozbyć, ale widzę, że bez płaczu się nie obejdzie i zastanawiam się czy to ma sens. Usypianie nie jest przez to dla nas bardziej męczące, kwestia 5-15 minut, śpi bardzo dobrze, drzemki czasem nawet po 2h, w nocy dalej jedna pobudka, tylko sposób zasypiania się zmienił. I teraz mam trochę dylemat czy mimo wszystko powinnam ją uczyć samodzielnego zasypiania, czy zostawić to tak jak jest i zobaczyć jak się sytuacja rozwinie. Doradźcie
I bardzo dobrze, że robiliście cokolwiek, żeby zasnęła, nic nie zepsuliście, tylko daliście Córci maximum bliskości, jakie wtedy potrzebowała Jeśli usypianie nie jest dla Was męczące, ma ładne drzemki (czyt. nie jest przemęczona) i mało pobudek w nocy - to ja osobiście absolutnie nic bym nie ruszała. Nie martw się tym, co może nastąpić. Jak się pogorszy to zawsze możesz ponownie zastanowić się nad nauką, a może się okazać, że Córcia ponownie sama dojrzeje do samodzielnego zasypiania

Cytat:

Też tak uważam, powtórzę po raz kolejny - gdyby u nas nie było tak dramatycznej sytuacji to w życiu bym się na to nie zdecydowała.

Cytat:

WOW! Ale fajne!

Cytat:
Napisane przez intense2103 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, u nas wszystko super się udało . Cały czas mam jeszcze gości i rozgardiasz, jak jutro pojadą ostatni to nadrobię i napiszę coś więcej. Dzięki za kciuki
Super!

U nas kolejny dzień rozszerzania diety - dziś na tapecie pasternak Podaję już warzywa 10 dzień. Za parę dni mam zamiar rozszerzyć o owoc. Rozumiem, że wtedy mam podawać już 2 posiłki - jeden pełny warzywny i owoc na próbę?
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 18:08   #1015
konwalia39
Wtajemniczenie

Moj maly pierwszy raz jadl dzis indyka z warzywami (ktore wczesniej juz jadl) okolo 12,zadnej wysypki ani nic,po wieczornej kapieli dostal mleko i po tym mleku chlustnal na pomaranczowo... Nie wiem sama czy to wymioty czy wielkie ulanie ale caly do przebrania byl... Pytanie czy to z przejedzenia czy nie moze indyka...
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 18:50   #1016
ja1003
Zadomowienie

My tez witamy po swietach.

Mnie wkurzyla ciotka. Co chwila mi dogaduhe, ze zle dzieci ubieram, karmie, przeze mnie sa chore, za malo wymagam, za malo ucze, itd, a ta w niedziele prawie mi dziecko "podtrula". Bylismy u tesciow na obiedzie, ciotka wziela Adama do siebie, szybko zjadlam i lece po to moje biedne dziecko i slysze tylko "nie dotykaj, zostaw" i smrod jak w lakierni. Wchodze, a ta "madra" baba trzyma Malego na kolanach i maluje sobie paznokcie. Adas juz nawet zaczal kaszlec a ta do mnie "no, ale jego to ty jeszcze nie wyleczylas. Popatrz jak kaszle". Nie pomyslala ze to od tego smrodu. A Starszak dostal na prezent bluzke i pizame dla dziewczynki bo " byly takie slodkie ze musiala kupic. Najwyzej po domu mu bedziesz ubierac"...
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 18:52   #1017
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja1003 Pokaż wiadomość
My tez witamy po swietach.

Mnie wkurzyla ciotka. Co chwila mi dogaduhe, ze zle dzieci ubieram, karmie, przeze mnie sa chore, za malo wymagam, za malo ucze, itd, a ta w niedziele prawie mi dziecko "podtrula". Bylismy u tesciow na obiedzie, ciotka wziela Adama do siebie, szybko zjadlam i lece po to moje biedne dziecko i slysze tylko "nie dotykaj, zostaw" i smrod jak w lakierni. Wchodze, a ta "madra" baba trzyma Malego na kolanach i maluje sobie paznokcie. Adas juz nawet zaczal kaszlec a ta do mnie "no, ale jego to ty jeszcze nie wyleczylas. Popatrz jak kaszle". Nie pomyslala ze to od tego smrodu. A Starszak dostal na prezent bluzke i pizame dla dziewczynki bo " byly takie slodkie ze musiala kupic. Najwyzej po domu mu bedziesz ubierac"...

Boże, widzisz a nie grzmisz Jakaś masakra!!

Stary 2017-04-18, 18:53   #1018
ja1003
Zadomowienie

Aaaa i Adasko dzis sam pierwszy raz usiadl
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 19:30   #1019
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja1003 Pokaż wiadomość
Aaaa i Adasko dzis sam pierwszy raz usiadl

Super

Stary 2017-04-18, 19:32   #1020
Fasolka10
Zakorzenienie

Kasia gratki ząbka ... masz talent dziewczyno tez Lubie rysować ale z portretów jestem kiepska

Ja gratulacje dla Adasia a ciotka szkoda gadać
...

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości