Mamy listopadowe 2018 - część V - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-10-04, 21:07   #991
dews
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część V

Miałam się zgodzić ze Smileska, różne historie słyszałam i to nawet z dobrych szpitali. Nie popieram, ale takie historie niestety się zdarzają

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-04, 21:08   #992
AnetaErr
Wtajemniczenie

Na rydzyka bym nie dała złamane grosza ale przyznam wam się, że ostatnio u mnie w parafii była zbiórka pieniędzy "co łaska" na remont kościoła. Przyzwyczajona, że w poprzedniej parafii cała kasa szła na księdza, a nie na remont postanowiłam że nie dam im nic. Po miesiącu zaczęli remont i zrobili dach, dzwonnice, malowanie wnętrza kosciola i wylozyli tam jeszcze chodnik wokół. Byłam w szoku i w sumie dałam im stówkę później żeby też się dołożyć do tego przedsięwzięcia

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-04, 21:12   #993
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Macie jakiś krem ochronny na wiatr i mróz dla maluchów?
Bo ja zamówię ziajke

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-04, 21:15   #994
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Bo ja zamówię ziajke

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Ja wzielam nivea.

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-04, 21:15   #995
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ja zamówię ziajke

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Nivea na każdą pogodę. Jak będziesz zamawiała to patrz żeby wody w składzie nie bylo

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-04, 21:17   #996
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Nivea na każdą pogodę. Jak będziesz zamawiała to patrz żeby wody w składzie nie bylo

A jak będzie woda to co się dzieje ? Ok patrzę już

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-10-04, 21:21   #997
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
A jak będzie woda to co się dzieje ? Ok patrzę już

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Nie zaglebialam tej wiedzy wiem że ma być tłusty i bez wody, po spacerze zmywać

Stary 2018-10-04, 21:22   #998
dews
Zakorzenienie

bepanthen się nada?? Bo w sumie nie pomyślałam

Stary 2018-10-04, 21:24   #999
sara3008
Zakorzenienie

http://www.srokao.pl/2011/11/analiza...ogode.html?m=0

Stary 2018-10-04, 21:26   #1000
Figulina987
Zadomowienie

Ja z kasą dla lekarza mam dylemat. Niby też nie jestem za, bo "to ich praca", ale podobnie jak Smikeska chce być dobrze zszyta... A z tym bywa różnie. Dawanie kasy wywołuje większe poczucie obowiązku. Sama nie wiem... Na pewno jak się coś wydarzy z nienacka i nie będzie mojego lekarza, to kasa już nic nie zmieni.

Stary 2018-10-04, 21:32   #1001
dews
Zakorzenienie

Dzięki Sara

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-04, 21:32   #1002
justyna_fli
Zadomowienie

W Anglii nie ma lapowkarstwa w szpitalach i wcale nie powoduje to tego ze jest super opieka, chyba wrecz przeciwnie...

Sent from my MYA-L11 using Tapatalk
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-04, 21:37   #1003
tetrikk
Zakorzenienie

Dziewczyny, szokujące jest to o czym piszecie. Nie słyszałam o takich praktykach u nas w szpitalu i nie mam zamiaru nikomu za nic płacić dodatkowo.
Stary 2018-10-04, 21:41   #1004
jajoanka
Zakorzenienie

Krem do twarzy, szczegolnie na zime, powinien byc bez wody w skladzie, zeby nie zamarzala buzka :-P

Stary 2018-10-04, 21:42   #1005
freya_ka
Zadomowienie

W dobrej cenie bez wody tylko nivea chyba jest.

Ja nigdy żadnemu lekarzowi łapówki nie dałam. Nikt mi krzywdy nie zrobił.

Podjęłam decyzję jutro idę do szpitala

Agata
freya_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-04, 21:46   #1006
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Kurde bo ta ziajka ma wodę w składzie, ale ciekawe ile jest jej procentowo, bo mam ten krem kurde :-(

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-10-04, 21:54   #1007
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szokujące jest to o czym piszecie. Nie słyszałam o takich praktykach u nas w szpitalu i nie mam zamiaru nikomu za nic płacić dodatkowo.
Może szokujące, ale niestety prawdziwe w wielu przypadkach. Chcesz mieć dobrą położna przy SN to płacisz jej za "gotowość" i opiekę, chcesz mieć ładne szycie to płacisz. Albo nie i wtedy co ma być to będzie... Później można skargi pisać tylko nie zmieni to wydarzeń.

Sporo swojego życia spędziłam w polskich szpitalach zarówno jako dziecko jak i już w dorosłym życiu i niestety to często się sprawdza..

Choć oczywiście nie popieram, bo ja też pracuje z ludźmi i nie oczekuję extra kasy. Podpisuje umowę, zobowiązuje się do swoich zadań i dostaje pensję.

Opieka lekarska to wg mnie nadal inny świat. Zresztą lux med czy medicover czy inne prywatne firmy tylko to potwierdzają, bo płacisz i nagle okazuje się że nie czekasz godzinami w kolejce, miesiącami na wizytę, nie musisz zaliczyć 10 wizyt żeby dostać skierowanie do specjalisty itd... Gorzej jak człowiek potrzebuje pomocy na dłużej, a w tym operacji, gdzie koszty leczenia prywatnego są już kosmiczne.

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez freya_ka Pokaż wiadomość

Kciuki i daj znać co lekarz na wyniki powie.

Stary 2018-10-04, 22:06   #1008
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez freya_ka Pokaż wiadomość

Biedactwo... trzymaj sie i dawaj znac co z Toba! Kibicujemy Ci wszystkie Bedzie dobrze!

Stary 2018-10-04, 22:24   #1009
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Może szokujące, ale niestety prawdziwe w wielu przypadkach. Chcesz mieć dobrą położna przy SN to płacisz jej za "gotowość" i opiekę, chcesz mieć ładne szycie to płacisz. Albo nie i wtedy co ma być to będzie... Później można skargi pisać tylko nie zmieni to wydarzeń.

Sporo swojego życia spędziłam w polskich szpitalach zarówno jako dziecko jak i już w dorosłym życiu i niestety to często się sprawdza..

Choć oczywiście nie popieram, bo ja też pracuje z ludźmi i nie oczekuję extra kasy. Podpisuje umowę, zobowiązuje się do swoich zadań i dostaje pensję.

Opieka lekarska to wg mnie nadal inny świat. Zresztą lux med czy medicover czy inne prywatne firmy tylko to potwierdzają, bo płacisz i nagle okazuje się że nie czekasz godzinami w kolejce, miesiącami na wizytę, nie musisz zaliczyć 10 wizyt żeby dostać skierowanie do specjalisty itd... Gorzej jak człowiek potrzebuje pomocy na dłużej, a w tym operacji, gdzie koszty leczenia prywatnego są już kosmiczne.

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Kciuki i daj znać co lekarz na wyniki powie.

Czym innym zupełnie dla mnie jest podpisanie umowy z konkretna położna i zapłacenie jej za opiekę i gotowość. Tak samo jak prywatne placówki - płacisz za konkretna usługę, masz prywatna opiekę medyczna. Nie można porównywać opieki w publicznym szpitalu do medicoveru. Za wszystko co powyżej możesz zreszta dostać rachunek.

Ja jednak miałam na myśli publiczny szpital i typowe lapowkarstwo - tego nie popieram i koniec. A zgadzanie się na to i płacenie jest dla mnie równie obrzydliwe, bo przyzwala na to. Znam wiele kobiet, które rodziły u nas w mieście i na szczęście o tym nie słyszałam.
Stary 2018-10-04, 22:29   #1010
Sylvana
Zadomowienie

Hejka

Z kremów ochronnych fajny bajer to sztyft dla dzieci firmy Mustela.

Mają super produkty dla dzieci, maja cold crem albo wlasnie sztyft i sztyft jest o tyle fajny na mróz, ze mozna bez babrania siebie i malucha miec w torebce i pomazać go w newralgicznych miejscach na twarzy

Jutro mam wizytę u gina Mister 6000 tysięcy. Daliśmy mu z TZ ksywę.
Wizytę u psychiatry ws zaświadczenia o tokofobii i lękach mam dopiero 11 pazdziernika, mam nadzieję, że ten buc wpisze mi to w kartę ciąży.

Czy lekarz prowadzący od innego specjalisty doktora majac zaswiadczenie ze wskazaniem medycznym na cc, moze mi odmówić wpisu do karty ciąży o rozwiązanie przez cc i nie wypisania mi skierowania do szpitala na ustalenie terminu?

Co do tematu łapówek... zależy od lekarza ale wg mnie większość to psy na kasę niestety

Edytowane przez Sylvana
Czas edycji: 2018-10-04 o 22:32
Sylvana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-04, 22:32   #1011
fioleciasto
Zakorzenienie

Freyka wszystkie jesteśmy z Tobą, trzymajcie się

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-04, 22:39   #1012
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
Czym innym zupełnie dla mnie jest podpisanie umowy z konkretna położna i zapłacenie jej za opiekę i gotowość. Tak samo jak prywatne placówki - płacisz za konkretna usługę, masz prywatna opiekę medyczna. Nie można porównywać opieki w publicznym szpitalu do medicoveru. Za wszystko co powyżej możesz zreszta dostać rachunek.

Ja jednak miałam na myśli publiczny szpital i typowe lapowkarstwo - tego nie popieram i koniec. A zgadzanie się na to i płacenie jest dla mnie równie obrzydliwe, bo przyzwala na to. Znam wiele kobiet, które rodziły u nas w mieście i na szczęście o tym nie słyszałam.
Dokladnie. Sami tak "nauczylismy" lekarzy czy pielegniarki... gdyby nie bylo zaplaty za to, co powinni wykonywac zawsze i przy kazdym pacjencie jako standard, to nie byloby problemu. A tak, niestety pacjenci sami podzielili sie na tych gorzej i lepiej traktowanych. I takie "sortowanie" trzeba ukrocic. Godzac sie na lapowki, albo przymylajac oko na takie sytuacje, nagradzajac lekarza czy pielegniarke czekoladkami czy przekupujac kawa - dajemy przyzwolenie na to, by innych traktowali gorzej... Nie popieram lapowkarstwa w sluzbie zdrowia. Straszne, ze to sie dzieje. Straszne, ze nie mozna liczyc na fachowa opieke i leczenie. Ze trzeba sie domagac profesjonalizmu u osob, ktorym powierzamy zdrowie i zycie. Straszne, ze musimy "kupowac" wzgledy lekarza... lekarza, ktory o kazdego czlowieka powinien dbac tak samo. Obrzydlistwo. I tyle :-P
Cytat:
Napisane przez Sylvana Pokaż wiadomość
Hejka

Z kremów ochronnych fajny bajer to sztyft dla dzieci firmy Mustela.

Mają super produkty dla dzieci, maja cold crem albo wlasnie sztyft i sztyft jest o tyle fajny na mróz, ze mozna bez babrania siebie i malucha miec w torebce i pomazać go w newralgicznych miejscach na twarzy

Jutro mam wizytę u gina Mister 6000 tysięcy. Daliśmy mu z TZ ksywę.
Wizytę u psychiatry ws zaświadczenia o tokofobii i lękach mam dopiero 11 pazdziernika, mam nadzieję, że ten buc wpisze mi to w kartę ciąży.

Czy lekarz prowadzący od innego specjalisty doktora majac zaswiadczenie ze wskazaniem medycznym na cc, moze mi odmówić wpisu do karty ciąży o rozwiązanie przez cc i nie wypisania mi skierowania do szpitala na ustalenie terminu?
Ja zawsze myslalam, ze to specjalista wystawia takie zaswiadczenia czy skierowania. A to jeszcze trzeba lekarzowi pokazac? Hmmmm...

Stary 2018-10-04, 23:27   #1013
Sylvana
Zadomowienie

Asiu ja to rozumiem w ten sposób, źe lekarz specjalista wystawia tylko zaświadczenie z sugestią o wskazaniu do cc.
A skierowanie do szpitala na umowienie terminu kieruje i wypisuje ostatecznie lekarz ginekolog prowadzący. I tu dlatego martwię się, że moj pies na kasę w odwecie za brak współpracy z mojej strony, że nie chce mu zapłacić tylko przyniosę zaświadczenie do specjalisty moze odmowic wypisania skierowania i np powiedziec, ze w momencie gdy rozpocznie się akcja proszę sobie jechac na IP z tym zaswiadczeniem. A wiadomo, ze cc ze wskazaniem od specjalisty powinno sie robic wczesniej na umowionym terminie..

Edytowane przez Sylvana
Czas edycji: 2018-10-04 o 23:29

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-10-05, 00:08   #1014
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Asiu ja to rozumiem w ten sposób, źe lekarz specjalista wystawia tylko zaświadczenie z sugestią o wskazaniu do cc.
A skierowanie do szpitala na umowienie terminu kieruje i wypisuje ostatecznie lekarz ginekolog prowadzący. I tu dlatego martwię się, że moj pies na kasę w odwecie za brak współpracy z mojej strony, że nie chce mu zapłacić tylko przyniosę zaświadczenie do specjalisty moze odmowic wypisania skierowania i np powiedziec, ze w momencie gdy rozpocznie się akcja proszę sobie jechac na IP z tym zaswiadczeniem. A wiadomo, ze cc ze wskazaniem od specjalisty powinno sie robic wczesniej na umowionym terminie..
Ja wiem, że to już końcówka, ale nie myślałaś o zmianie lekarza ?

ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-05, 00:18   #1015
Sylvana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
Ja wiem, że to już końcówka, ale nie myślałaś o zmianie lekarza ?

Myslalam... po jutrzejszej wizycie pewnie z tz podejmiemy jakas decyzje , choc nie ukrywam, ze stresuje sie przez ta sytuacje jak cholera, ze postawil mnie w takiej sytuacji pod koniec ciazy
Stary 2018-10-05, 03:20   #1016
smileska
Zadomowienie

Asia spoko ja rozumiem ze to jest dla Ciebie obrzydliwe. Dla mnie tez jest to obrzydliwe i uwierz ja mam inne wydatki również. Wcale mi sie nie uśmiecha placic za cos ekstra. Ale juz wiele wiele lat przede mną ludzie płacili za lepszą opiekę. I nie zamierzam ryzykować teraz pokiereszowanym brzuchem albo paskudna blizna w imie idei bo cos jest dla mnie obrzydliwe. Obrzydliwy moge potem miec brzuch bo honorowo sie zachowałam. Co z tego ze ja nie dam, jak za mną 10 osób da??? To ja czegos nauczę lekarza? Czy po prostu naraze sie ze cos moze byc kijowo zrobione? Niestety to jest porod czy operacja, niesie ze sobą ogromne skutki i ewentualne konsekwencje. I nie zamierzam tutaj eksperymentować i sprawdzać czy bez dodatkowej kasy zostane potraktowana na równi z innymi. Takie rzeczy mozna sobie sprawdzać przy zabiegach ktorenw cialo nie ingeruja i nie powodują zmian na cale życie. A czy to obrzydliwe czy nie schodzi na dalszy plan. I uwierz czy Ty dasz czy nie dasz to jako jednostka gowno zmienisz niestety ...
Ja mam parę osob w okol siebie które tez przy CC niczym nie rzucily, to albo szwy sie rozeszly, albo blizna ma góry doliny. Ja bylam zszywana 9 lat temu i co mialam zrobic to zrobilam a Blizne mam malutka, gładką i niemal niewidoczna golym okiem.

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-05, 03:50   #1017
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Myslalam... po jutrzejszej wizycie pewnie z tz podejmiemy jakas decyzje , choc nie ukrywam, ze stresuje sie przez ta sytuacje jak cholera, ze postawil mnie w takiej sytuacji pod koniec ciazy
Nie dziwię się, że się stresujesz. Ja lekarzowi po takiej akcji już nie potrafiłabym zaufać i na pewno bym do niego nie wróciła. Też zmieniłam gina dopiero miesiąc temu i to była najlepsza decyzja ever.

Smileska, jak u Ciebie nastrój? Już trochę lepiej?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-10-05, 05:03   #1018
smileska
Zadomowienie

Ewcia nastrój mam w miare. Dziekuje przestalam sie przejmowac TZtem narazie. Moim priorytetem narazie jest Maks. Złośliwość losu polega na tym ze jak corka miala pol roku to on pojechal ma 1 misje. Teraz junior bedzie mial 4 miesiące a on znowu zniknie ... ale co ja nie dam rady?? Dam jak zawsze ze wszystkim!
Natomiast nadal nie moge otrząsnąć sie po wiadomości ze CC dopiero 5 listopada ... boje sie ze moje biodra kregoslup i psychika tego nie wytrzyma.

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-05, 05:07   #1019
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Ewcia nastrój mam w miare. Dziekuje przestalam sie przejmowac TZtem narazie. Moim priorytetem narazie jest Maks. Złośliwość losu polega na tym ze jak corka miala pol roku to on pojechal ma 1 misje. Teraz junior bedzie mial 4 miesiące a on znowu zniknie ... ale co ja nie dam rady?? Dam jak zawsze ze wszystkim!
Natomiast nadal nie moge otrząsnąć sie po wiadomości ze CC dopiero 5 listopada ... boje sie ze moje biodra kregoslup i psychika tego nie wytrzyma.

Masz super podejście . A dasz radę na pewno, chociaż sytuacja jest trochę przykra.
A dlaczego dopiero 5.11? Który to będzie tydzień? Ja pewnie pomęczę się z brzuchem jeszcze do połowy listopada

Stary 2018-10-05, 05:08   #1020
Vicarika
Zakorzenienie

Mojej siostrze corke lekarz ,, wyciskał,,
Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Niepotrzebnie Cie straszy... kasa nic tu nie da. Poza tym... nikt juz nie "wyciska" dzieci z brzucha. Wszyscy wiedza, ze to niebezpieczne.

Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka
Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości