Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-17, 17:09   #991
minisia
Zakorzenienie

Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007

frida110 trzymaj sie - czemu to jest takie niesprawiedliwe - az nie wiem co powiedziec

Patrilla jesli ta wczesniejsza wizyta cie uspokoi to idz lepiej. Powiem ci ze ja wczoraj bylam tez u lekarza na kontroli po szpitalu i moj lekarz nie na kazdej wizycie robi USG, ale wczoraj wyblagalam i mi zrobil i to mnie dopiero uspokoilo i mimo, ze rozpoczelam 19tc i niby te wieksze ryzyko minelo to nadal czasem nachodza mnie czarne mysli. Nie czuje jeszcze ruchow i to mnie tez zmartwilo i zapytalam lekarza i on powiedzial, ze powinnam poczuc za jakies 2 tyg, tym bardziej, ze mam lozysko na przedniej scianie i to tez opoznia poczucie ruchow. Mowia, ze ciaza to wspanialy okres w zyciu kobiety - ja sie zgadzam, ale co sie namartwie to moje. Pozdrawiam wszystkich

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-17, 19:32   #992
frida110
Zakorzenienie

Dziękuję za ciepłe słowa, nie smućcie się za bardzo, bo to się może źle odbic na waszych fasolkach. Ja sobie wytłumaczyłam, że jeżeli dziecko mogłobymieć później jakieś wady, to lepiej, że teraz to się stało niż w późniejszej ciąży. Albo miałoby się takie urodzić.

Jest mi tylko trochę ciężko słuchać tych wszystkich pocieszycieli bo kończy się tym, że to ja ich pocieszam, bo oni mnie nie muszą.

ALE MAM POSTANOWIENIE - NA WIOSNĘ NA UKOCHANE KONIE, LATEM NA UPRAGNIONE WAKACJE I OPALANIE, A WCZESNĄ JESIENIĄ "CIĘŻKA" PRACA NAD KOLEJNĄ CIĄŻĄ!!!!!
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-17, 19:32   #993
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Proszę również o wykreślenie mnie z tej listy. Jutro mam zabieg.
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Cześć
drżącą ręką to piszę, ale muszę: proszę, wykreślcie mnie z listy, jutro idę na zabieg. Fasolki - bo były dwie - odeszły. Będę co jakiś czas do Was zaglądać.
Pozdrawiam. Dbajcie o siebie.
nie no poprostu załamka...
siedzę i wyje...

dziewczyny bardzo mi przykro...
trzymajcie się...
Stary 2007-01-17, 20:56   #994
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

frida , bądź dobrej myśli, a wszystko się ułoży, i na jesień, zgodnie z oczekiwaniami, ponownie zaciążysz.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-17, 22:30   #995
ajanna
Wtajemniczenie

frida110: przyjmij moje wyrazy współczucia. nie będę Cię pocieszać, rozumiem, że możesz mieć tego dosyć. zresztą najlepiej to sobie sama wytłumaczyłaś. trzymaj się
ajanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-17, 22:39   #996
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dziękuję za ciepłe słowa, nie smućcie się za bardzo, bo to się może źle odbic na waszych fasolkach. Ja sobie wytłumaczyłam, że jeżeli dziecko mogłobymieć później jakieś wady, to lepiej, że teraz to się stało niż w późniejszej ciąży. Albo miałoby się takie urodzić.

Jest mi tylko trochę ciężko słuchać tych wszystkich pocieszycieli bo kończy się tym, że to ja ich pocieszam, bo oni mnie nie muszą.

ALE MAM POSTANOWIENIE - NA WIOSNĘ NA UKOCHANE KONIE, LATEM NA UPRAGNIONE WAKACJE I OPALANIE, A WCZESNĄ JESIENIĄ "CIĘŻKA" PRACA NAD KOLEJNĄ CIĄŻĄ!!!!!
dobrze sobie to wytłumaczyłaś, plan super, trzymam kciuki aby wszystko wypaliło , a może dzidzia zjawi się wczesnij niz zaplanowałas trzymaj sie
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 09:46   #997
Patrilla
Zakorzenienie

Talking Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007

frida ja myslę, że to świetny plan a jeszcze mam pytanie macie może gdzieś zachomikowaną w pamięci tabelkę z optymalnymi wynikami badań krwi - tzw normy?? bardzo proszę o link nie lubię tekstu wszystko ok ...

Edytowane przez Patrilla
Czas edycji: 2007-01-18 o 10:22
Patrilla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-18, 10:32   #998
Olinda
Raczkowanie

Patrilla może to ci pomoże. Ja jak przyniosłam wyniki z laboratorium to z tą stronką sobie porównywałam
http://www.strefamamy.pl/usefulls/si...tCategoryId/98
Olinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 10:46   #999
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
frida ja myslę, że to świetny plan a jeszcze mam pytanie macie może gdzieś zachomikowaną w pamięci tabelkę z optymalnymi wynikami badań krwi - tzw normy?? bardzo proszę o link nie lubię tekstu wszystko ok ...
Patrilla tutaj masz wszystkie badania jakie powinno sie zrobić bedąc w ciąży oraz jaki powinien być ich wynik (normy)

http://www.twojedziecko.pl/index.php...=114&Itemid=41
Stary 2007-01-18, 17:00   #1000
roxi1980
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki,
ja już po zabiegu niestety. Fasolki były dwie, o czym nie wiedziałam, aż do ostatniego usg… Wcześniej lekarz stwierdził pojedynczy pęcherzyk… Nauczka na przyszłość – jak masz dobrego lekarza to się go trzymaj! Ja swojego opuściłam tuż przed ciążą z powodu tego, że przeniósł gabinet na drugi koniec miasta i muszę jechać dwoma autobusami. A jest świetny i ma najnowszej generacji usg na wyposażeniu gabinetu, a ja wygodnicki leniwiec, stwierdziłam, że tak daleko (najwyżej 40 minut autobusem) to ja się w ciąży tułać nie będę i BŁAD, bo pewnie dzieciaczkom by nie pomógł, ale wiedziałabym na pewno dużo wcześniej, że coś jest nie tak. To do niego trafiłam do szpitala i to on zrobił zabieg – po usg stwierdził, że płody obumarły (bądź przestały się rozwijać) jakieś 3 tygodnie temu, bo w obrazie usg widać było tylko maleńkie 2-3 mm okruszki na „dnie” pęcherzyków płodowych. W wyniku mam wpisane 2 puste pęcherzyki płodowe

Może stwierdzicie, że jestem nienormalna, ale po jednym tragicznym dniu, kiedy musiałam się wyryczeć, wykrzyczeć i wyżalić, stwierdziłam - KONIEC! Nic nie da rozpaczanie, użalanie się nad sobą i nad tym, czego nie mogę cofnąć i wpadanie w coraz większą paranoję i depresję.
Zaczynam więc JUŻ układać plan przygotowań do poczęcia kolejnej fasolki. Z konsultacji z lekarzem wynika, że możemy się starać najwcześniej w 3, 4 cyklu, więc to wcale nie tak długo, a przecież ciało musi się zregenerować. Teraz z uśmiechem patrzę w przyszłość, bo MUSI być lepiej, nie ma innej możliwości. Następnym razem NA PEWNO się uda. Grunt to pozytywne nastawienie.

fredziunia, niezamienna_już_na _nic, frida110 – wiem, co przeżywacie, mam nadzieję, że tak jak ja macie wspaniałych partnerów, rodziny i cudownych przyjaciół, którzy pomogą Wam uporać się z tą tragedią. Każda z nas potrzebuje innego czasu na wygojenie się „ran”, ale to w końcu następuje. Wierzę w to, że nam się uda i spotkamy się na wątku np. „Czekając na dzieciaczki… styczniowo - lutowe”. Ściskam Was i trzymam kciuki J

Za resztę także trzymam kciuki, dobrnijcie w pełnym składzie do szczęśliwego rozwiązania i cieszcie się swoim szczęściem.

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 17:26   #1001
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

Roxi1980 podziwiam Cię za Twoje podejście. Wierzę, że wszystko się Wam poukłada tak jak sobie zaplanujecie. Trzymam kciuki .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-18, 17:34   #1002
kasia_mw
Zadomowienie

Dziewczyny, a teraz tak coś dla rozluźnienia wątku. Koleżanka mi przesłała i bardzo mi się spodobało.

- Przychodzi mama Jasia do biura pośrednictwa pracy, żeby synowi robotę jaka
zalatwic:
- Pani, nie byłoby dla Jasia jakieś roboty, bo pije chłopak i pije....
- A co Jasiu potrafi?
- No murować umie, podstawówkę skończył...
- A to mamy: murarz, 3000 na rękę...
- Pani kochana! Toc przeciez Jasiu caly czas bedzie chodzil pijany, jak tyle
pieniedzy zarobi...A za mniej cos nie ma?
- No jest jeszcze - pomocnik murarza, 2000 na rękę....
- No ale 2000? To przeciez bedzie pil i pil... A tak za 600-700 zlotych to
cos by sie nie znalazlo?
- 600-700...Hmmm... To by Jasio musial studia skonczyc....
Stary 2007-01-18, 17:36   #1003
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez kasia_mw Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a teraz tak coś dla rozluźnienia wątku. Koleżanka mi przesłała i bardzo mi się spodobało.

- Przychodzi mama Jasia do biura pośrednictwa pracy, żeby synowi robotę jaka
zalatwic:
- Pani, nie byłoby dla Jasia jakieś roboty, bo pije chłopak i pije....
- A co Jasiu potrafi?
- No murować umie, podstawówkę skończył...
- A to mamy: murarz, 3000 na rękę...
- Pani kochana! Toc przeciez Jasiu caly czas bedzie chodzil pijany, jak tyle
pieniedzy zarobi...A za mniej cos nie ma?
- No jest jeszcze - pomocnik murarza, 2000 na rękę....
- No ale 2000? To przeciez bedzie pil i pil... A tak za 600-700 zlotych to
cos by sie nie znalazlo?
- 600-700...Hmmm... To by Jasio musial studia skonczyc....
hihihihih ale się uśmiałam
Stary 2007-01-18, 22:14   #1004
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Xantia, proszę wpisz do mojej tabelki że w 15 tygodniu ciąży ważę 58,5 kiloska.

Ja dzisiaj zrobiłam pyszna zupę jarzynową. Mniam! Zaraz wskakuje pod prysznic i hop do wyrka.

Jutro wkleje moja fotkę do galerii, bo dzisiaj juz padam i mi sie nie chce.

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-19, 08:23   #1005
niezamienna_juz_na_nic
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ja już po zabiegu. Tak samo jak Roxi staram się myśleć pozytywnie i najpierw odpocząć, a potem znowu próbować. W szpitalu zobaczyłam, jaka jest skala tego zjawiska - tego dnia co ja zabieg miało jeszcze pięć kobiet, a lekarze tłumaczyli mi, że średni CO DRUGA ciąża u tzw. "pierworódek" się nie udaje, i to bez niczyjej winy, po prostu natura tak to "reguluje" (to brzmi dla mnie strasznie brutalnie, ale próbuję im wierzyć). Zresztą to chyba nie tylko wina współczesnego sposobu i tempa życia, jak któraś z Was pisała - dawniej kobiety często nie zauważały nawet, że są w ciąży, nie miały wielkiej wiedzy o funkcjonowaniu swojego organizmu, diagnostyka nie była tak rozwinięta, nie robiło się testów itp.
Cóż... jest ciężko, ale trzeba myśleć o przyszłości, i to pozytywnie. Ściskam Was, a szczególnie dziewczyny w podobnej sytuacji, życzę udanych starań (na pocieszenie - doświadczony lekarz powiedział mi na odchodnym, że 90% ciąż po takich przejściach jest udanych, bo organizm już "wie", jak reagować
niezamienna_juz_na_nic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-19, 08:36   #1006
niezamienna_juz_na_nic
Wtajemniczenie

Przepraszam, uświadomiłam sobie, że mój poprzedni post wygląda tak, jakbym chciała Was straszyć. Broń Boże. Nie ma się co bać, bo to, jak przebiegną pierwsze tygodnie, i tak w małym stopniu od nas zależy. Pisałam to raczej do dziewczyn po przejściach takich jak ja - mnie i mojemu niezawodnemu Mężowi świadomość, że nie zrobiłam niczego, co mogłoby zaszkodzić naszej kruszynce, że lekarze traktują takie przypadki jako coś normalnego (niestety), że to jakaś siła wyższa tym rządzi i przede wszystkim, że to nie musi oznaczac problemów przy dalszych staraniach, bardzo pomogła i pomaga.
Cieszę się, że większośc z Was ma dobrze rozwijające się dzieciaczki, i trzymam kciuki
niezamienna_juz_na_nic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-19, 10:24   #1007
minisia
Zakorzenienie

roxi, niezamienna trzymam za was kciuki i mocno sciskam Bardzo podziwiam wasze podejscie i zycze z calego serca, aby sie wszystko udalo Pozdrawiam serdecznie

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-19, 11:11   #1008
czerwcowa_panna_mloda
Rozeznanie

GG do czerwcowa_panna_mloda

No nie, co zaglądam do tego wątku to tak smutno...
NIE PODDAWAJCIE SIE DZIEWCZYNY!

A tak dla zmiany tematu...
Właśnie czuje jak moj blok sie cały trzesie, kwiaty mi sie kiwaja, mieszkam na 11 pietrze na wzgórzu i te wiatry naprawde dają sie we znaki. Wczoraj zadzwonił z pracy mój mąż i kazał mi sie w ciagu 2 godz. "ewakuowac" do teściów, bo usłyszał od znajomego meteorologa, ze nadciąga apogeum tej wichury. Na szczęscie nic sie nie wydarzyło. Okazuje sie jednak, ze to dziś! Strach wychodzic...

I pytanko: czy odczuwacie juz pierwsze bóle pleców, krzyza? Bo mnie wczoraj cos tak łupneło, ze po scianach łażę i nie wiem czy to jakas kontuzja czy przez zmiane wygiecia kregosłupa? Brzuszek mam na razie mały, wiec nie wiem o co chodzi?

czerwcowa_panna_mloda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-19, 11:58   #1009
kasia_mw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czerwcowa_panna_mloda Pokaż wiadomość
I pytanko: czy odczuwacie juz pierwsze bóle pleców, krzyza? Bo mnie wczoraj cos tak łupneło, ze po scianach łażę i nie wiem czy to jakas kontuzja czy przez zmiane wygiecia kregosłupa? Brzuszek mam na razie mały, wiec nie wiem o co chodzi?
Myślę, że to tylko coś ci strzyknęło, może źle spałś. Na bóle to jeszcze za wcześnie. Ja kiedyś miałam podobnie, cały dzień mnie bolało, przespałam nockę i przeszło. Myślę, że jutro będzie dobrze.
Stary 2007-01-19, 12:01   #1010
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez czerwcowa_panna_mloda Pokaż wiadomość
No nie, co zaglądam do tego wątku to tak smutno...
NIE PODDAWAJCIE SIE DZIEWCZYNY!

A tak dla zmiany tematu...
Właśnie czuje jak moj blok sie cały trzesie, kwiaty mi sie kiwaja, mieszkam na 11 pietrze na wzgórzu i te wiatry naprawde dają sie we znaki. Wczoraj zadzwonił z pracy mój mąż i kazał mi sie w ciagu 2 godz. "ewakuowac" do teściów, bo usłyszał od znajomego meteorologa, ze nadciąga apogeum tej wichury. Na szczęscie nic sie nie wydarzyło. Okazuje sie jednak, ze to dziś! Strach wychodzic...

może siedziałaś w przeciągu i cie przewiało.....
Stary 2007-01-19, 12:15   #1011
Kancia
Zakorzenienie

w bloku naprzeciwko mojego urwało cały dach , ktory runął na ulicę
przed chwilka byłam w sklepie i na gzymsie jeszcze wisi wielki komin. Nie wiem czy ktos w tym czasie był na ulicy ale chyba nie, w przeciwnym wypadku nic by z niego nie zostało tak jak nie zostało nic z samochodów zaparkowanych pod kamienicą. Masakra.
Stary 2007-01-19, 12:28   #1012
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
w bloku naprzeciwko mojego urwało cały dach , ktory runął na ulicę
przed chwilka byłam w sklepie i na gzymsie jeszcze wisi wielki komin. Nie wiem czy ktos w tym czasie był na ulicy ale chyba nie, w przeciwnym wypadku nic by z niego nie zostało tak jak nie zostało nic z samochodów zaparkowanych pod kamienicą. Masakra.
o kurczę no to u mnie na szczęście aż tak nie wiało.
Stary 2007-01-19, 13:47   #1013
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Szybciutko uzupełniłam tabelkę, kilka dziewczyn nie podało swoich wag... szkoda.

Lecę zaraz do dentysty i wieczorkiem sie odezwę

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skf33F.JPG (114,7 KB, 23 załadowań)

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-19, 14:00   #1014
Olinda
Raczkowanie

No ja nie podałam swojej wagi, bo ważyłam się tylko w domu na wadze takiej łazienkowej - to ważę 49,5 kg w 12 tygodniu(ale ta waga to chyba taka na wiatr ) 24.01 idę do gina z wynikami badań to mnie chyba porządnie zważą.
A robiłam u nas badania na toxo - kosztują za Ig i IgM czy jak to się tam nazywa 30 zł. Nie jest to dużo, ale pielęgniarka mi powiedziała, że na 100% nie ma tych badań za darmo, bo to są dodatkowe badania. Moje badania krwi nie wyglądają najlepiej - za mało czerwonych krwinek a za dużo białych. A jak u was z wynikami krwi i co jecie albo jakie tabletki aby je poprawić?
Olinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-19, 14:09   #1015
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Olinda, nie jest istotne na jakiej wadze się ważysz. Ważny jest przyrost wagi w ciągu tych 40 tygodni. Tzn różnica między wagą wyjściową a końcową a nie to, czy faktycznie ważysz 50 czy 49 kg. Ważne jest, żeby podawać pomiar zawsze z tej samej wagi. Gin mojej koleżanki też ma w gabinecie taką zwykłą łazienkową wagę i ona się strasznie obruszyła, że "niedokładne pomiary" hihihihihi, ale on jej wytłumaczył na czym to polega. Monitorowanie wagi w ciąży jest dość ważnym elementem. Wieczorkiem dopiszę Ci wagę.

Ja biorę od początku maxivit. Wyniki miałam do tej pory dobre a na małą zawartość krwinek czerwonych dobry jest sok z buraków! Ja robiłam sobie buraki + marchewka. Normalnie przez sokowirówkę.

Buziaki

Stary 2007-01-19, 14:19   #1016
Konto usunięte

Xantia, wpisz moją wagę w 12tygodniu- 47kg.

Wracając do wózków, to przez ostatnie kilka dni wertowałam sieć w poszukiwaniu informacji o moim faworycie-ROAN Marita. No i znalazłam mnóstwo wypowiedzi, na róznych forach, i generalnie wóżek jest bardzo chwalony, porównywany nawet do dużo droższych firm. Natknełam się tylko na jedna niepochlebna opinię, mianowicie ktoś stwierdził, że wózek wygląda na taki starodawny. jak dla mnie to nazywa się "klasyczny" i przede wszystkim dlatego na pierwszy rzut oka mi sie spodobał. To jest oczywiście kwestia gustu, mi osobiście nie podobają się te kosmiczne, mega-sportowe "wehikuły".
Więc zdania już nie zmienię- chcę Rona Maritę. Tylko jaki kolor? Początkowo podobał mi się bordowo-kremowy, teraz widziałam nowe obicia- sztruksowe, beżowe- śliczne. I co tu wybrać?

Na badanie krwi pędzę w przyszłym tygodniu.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-19, 15:50   #1017
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Lea, oglądałam ten wózek, bardzo mi się spodobał! I cenowo niezły!! Ja rozmawiałam z moim szefem nt wózków (sam ma dwójkę dzieci, dwóch chłopców) i on ma wózek firmy wielofunkcyjny firmy Emmaljunga. To są ponoć najlepsze wózki. Drogie jak cholera ale praktycznie niezniszczalne. W jednym wózku obwieźli obu chłopców, do teraz młodszy z nich jeszcze z niego korzysta, ale ale... wspomniał, że porozmawia z żoną czy w czerwcu będzie im jeszcze potrzebny i jeśli się nie obrażę to mogę go dostać!!!! Pewnie, że się nie obrażę!! Nie mam uprzedzeń do używanych rzeczy normalnie mój szef jest najfajniejszy na świecie!!

Załączam nową tabelkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skf849.JPG (115,8 KB, 14 załadowań)

Stary 2007-01-19, 16:16   #1018
Bling
Zadomowienie

O prosze jaki mily czlowiek z tego szefa. Zawsze bedziesz miala pieniazki na cos ekstra.
Ja tez kombinuje wozek dla kolezanki,fakt ze na odleglosc,ale zawsze.
Siostry kolezanka oddala wozek po swoim maluchu dla mojej kuzynki, ale ze ta juz miala kupiony nowy ,to go nie uzywa. Wiec czemu nie mialaby skorzystac na tym inna osoba.

To co u innych nazywamy grzechem, w naszym wykonaniu jest jedynie doswiadczeniem zyciowym.
ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღღ ღ ღ ღღ ღ ღ
Bling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-19, 16:19   #1019
Konto usunięte

ja też nie mam zupełnie żadnych uprzedzeń do rzeczy używanych, tym bardziej dla dziecka. Dzieci tak szybko wszystko "zużywają", tak szybko wyrastają z ubranek, bucików, zabawek, że chyba trzeba by w totka wygrać, żeby móc pozwolić sobie na zakup każdej rzeczy nówki.

Wózki firmy, o której piszesz oglądałam kiedyś na necie, wyglądają sympatycznie, czytałam tez gdzieś, że są bardzo dobre.

Kilka postów wczesniej pisałaś, Xantia, że idziesz do dentysty, mam w związku z tym pytanie: czy mozna stosować znieczulenie miejscowe w czasie ciąży? Mam do wyrwania ósemke, która dopiero co się wykluła, na dodatek nie wyrosła jeszcze do końca, a już widać, że nie jest zbyt zdrowa. No i boję się iść do dentysty teraz. Jak ostatnio miałam usuwany taki ząbek, też ósmka tylko z drugiej strony, to miałam taką :"jesień średniowiecza" w buzi, że przez tydzień plułam ropą, krwią, i czym się da, wyłam z bólu i wcinałam tabletki przeciwbólowe, z powodu bolesnej, rozwalonej rany. No i gdyby teraz miał się scenariusz powtórzyć, to nie wiem, czy lepiej nie poczekać z tym.
Stary 2007-01-19, 16:29   #1020
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Moja dentystka powiedziała, że jeśli koniecznie chcę to mi da znieczulenie, ale oczywiście lepiej tego nie robić. Więc zdecydowałam się na wymianę plomby bez znieczulenia. I nic nie bolało Jeśli z ciążą i z mamą jest wszystko ok, to generalnie nie ma jakiś ostrych przeciwwskazań na stosowanie z nieczulenia. Powtarzam to, co moja dentystka mi mówiła dziś. Moje zdanie jest takie, jeśli MUSISZ teraz koniecznie ten ząb usunąć to ze znieczuleniem oczywiście. Ale jeśli możesz się wstrzymać to lepiej chyba po porodzie. Tak mi się wydaje, ale nie jestem tak na 100% pewna.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości