|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Cytat:
eeh no szkoda z TZ- czasem trzeba isc na kompromis, i to chyba teraz padło na Ciebie, musisz w PL sie kształcic i zostac z Nim
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
no a ja tak już kombinowałam na wszytskie strony. jakbym była sama to bym chyba tam siedziała ale mam tu TŻta i plany poważne. Z jednej strony jakbym siedziała rok to języka bym się nauczyła super. Musiałoby być tak, że tam się uczę języka i potem idę tu na jakieś studia albo tam. Chciałabym iść tu np na pedagogikę z oligofrenopedagogiką i jeszcze do tego angielski ale chce tez kurs kosmetyczny to moje marzenie
i potem moglibyśmy wybyć tam tylko u TŻ cieńko z angielskim...
|
|
|
|
#993 | ||||
|
Raczkowanie
|
Czy na stale, to jeszcze nie wiemy ale poki co, bedzie tutaj tak dlugo, jak ja zamierzam zostac w Niem.
Zostawil w Pol. wszytsko co mial - prace, rodzinke, znajomych, stancje etc. Za jakies 2 miesiace bedziemy juz znowu razem na co dzien Cytat:
Moja korepetytorka z niem. aktualnie realizuje plan zdobycia owego tyt. Mieszkala przez 25 lat w Niem. Tu konczyla szkoly i studia a teraz musi robic mgr. z filo. niem. w Pl. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cudowny jest... i moj ![]() ![]()
|
|
#994 |
|
Wtajemniczenie
|
Elfik, dzięki za uświadomienie.
Aż poczytam. Widać nawet wykładowcy na uczelni nie mają pojęcia o czym mówią ... I też żałuję tego roku po maturze od razu. Poszłam na studia, bo myślałam, że będzie mi szkoda roku. W efekcie przerwałam je i wyszły mi znowu pomaturalne wakacje. Tyle, że tych nie mam zamiaru przewalić, tak jak zrobiłam to w zeszłym roku. Z tym, że naprawdę trzeba mieć motywację do nauki, żeby wrócić do szkoły. Ja mam, więc wiem, że się aż tak nie rozleniwię. Niektórym ciężko wrócić do trybu szkolnego. Mój chłopak zmieniał kierunek i nawet mówił mi, że po takiej przerwie ( on też miał pół roku, tak jak ja ), to ciężko mu było znowu wpaść w ten tok nauki.Tak więc ja nie żałuję, że przerwałam studia, ale cały ten rok mogłam inaczej wykorzystać. Roux, zazdroszczę resocjalizacji! Zawsze marzyłam, żeby tam iść, ale rozszerzony WOS/historia to nie dla mnie, dlatego idę na poboczną pracę socjalną.
|
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Kinia, to teraz biora mature pod uwage??
jak ja składałam matura wlasciwie sie nie liczyła- byly egzminy z logopedii, rysunku i spiewu...
|
#996 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, u mnie na UW na pracę socjalną chcą rozszerzony polski i drugi przedmiot dowolny rozsz.. Teraz tylko na poszczególnych kierunkach są egzaminy.
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Dopisuję: Hostka miała dzwonić dziś wieczorem lub jutro. Dziś nie zadzwoniła. Zaczynam się niepokoić.
|
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#998 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ja bym już tak chciaaaała, żeby zadzwoniła.
Ja jestem w gorącej wodzie kąpana.
|
|
|
|
#999 |
|
Raczkowanie
|
moja rodzinka nie odzywa się 5 dzień
![]() nie wiem czy mam napisać sama do nich czy poczekać aż oni napiszą. |
|
|
|
#1000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w UK musisz placic, zaciagasz sobie taki kredyt i potem jak pracujesz juz to go oddajesz chyba ![]() Cytat:
ale jakoś matno to widzę. On będzie konczył w przyszłym roku 5 rok studiów i nie wiem nie wiem. zobaczymy co życie przyniesie w tym temacie. narazie prawie za tydzień matura ![]() edit: wiecie że bilet do Londynu z Katowic na 6 czerwca wczoraj kosztował 179 a dzis 219 zł makara!
Edytowane przez sanrioo Czas edycji: 2009-04-23 o 09:27 |
||
|
|
|
#1001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() taki skok ceny to jeszcze nie jest duzy....mnie sie kiedys cena zmieniła w drodze, gdy szłam do biura podróży kupic bilet. heh a pozniej na tydzien przed lotem zadzwoniła pani z linii lotniczej, ze lot w ogole odwołany i ze jak chce moge leciec...za miesiac!! - cóż musiałam kupic bilet na autokar, ktory jeszcze droższy był....
|
|
#1002 |
|
Konto usunięte
|
tangozmotylem to napisz do nich przeciez w ciemno nie pojedziesz
|
|
|
|
#1003 |
|
Wtajemniczenie
|
Tango, a może poczekaj jeszcze trochę? 4 dni to jeszcze nie tak długo, jeśli chodzi o perspektywę takiego wyjazdu ( chociaż ja panikuję, jak ktoś po jednym dniu się nie odzywa, no ale chcę jakoś pocieszyć.
)
|
|
|
|
#1004 |
|
Raczkowanie
|
poczekałam jeszcze i wchodzę na pocztę a tam meail od nich
![]() ale ucieszyłam się ! oni są prawosławni i mieli święta, pisze mi hostka, że nie mogą już doczekać się mojego przyjazdu, pyta jak przygotowania do matury ![]() i wysłała mi dużo nowych zdjęć ze świąt itp czuję się pewniej teraz
|
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmiesznie bo rano sprawdzalam bilet w ryanair i kosztowal 0zł tylko oplaty tzreba btlo zaplacic za 15 minut u TŻ sprawdzalam i kosztował juz 9zł ten sam lot myślicie że juz rezerwowac czy czekać jeszcze na jakieś wieści hostki?
|
|
|
|
|
#1006 |
|
Raczkowanie
|
Mysle,ze powinnas do nich zadzwonic i powiedziec jaka jest sytuacja,ze z dnia na dzien bilety drozeja,podac date,godzine miejsce przylotu czy im pasuje i wprost zapytac czy mozesz rezerwowac.
|
|
|
|
#1007 |
|
Wtajemniczenie
|
0 zł.?:O A z jakiego miasta jest ten lot? Bo Ty, Sanrio, do Niemiec, tak? Pewnie z Katowic lecisz?
|
|
|
|
#1008 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1009 |
|
Wtajemniczenie
|
Rany, teraz spojrzałam na stronę Ryana i tam loty z Gdańska do Frankfurta Hahn po jakieś 13 zł. za lot. :O Chyba jednak się przejadę jeszcze do Gdańska ...
|
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie z nowinką!
|
#1011 |
|
Konto usunięte
|
ale mi zimno brrr chyba cos z krazeniem mam
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba polece tym ryanairem mozna miec 15 kg i 10 podrecznego ten wizzair jest okropnie dorgi a w ryanairze maja promocje. tylko nie wiem czy jest gwarancja stalej ceny?jak juz zabukuje? nie mogę do nich zadzwonic bo ona zaraz ma rodzic dwa juz mi pisala maila ze na jaka date mi wygodnie to im tez wydognie. ma jakies przygotowania do porodu czy cos mi w tym guscie pisala. po za tym boje sie ze mnie ochrzani ze dzwonie jak mi juz tyle maili napisala
|
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten bobas co sie urodzila i 2 latka. ja mam doswiadczenie z bobasami od urodzenia wiem co i jak takze no problemo. o bobasach wiem wiecej niż wam się zdaje w ogole mam siostre malutka i nie jednym bobasem sie zajmowałam sa fajne spia duzo jedza i nie daja popalic najgorsze sa takie 1-2 latki wlasnie
|
|
|
|
|
#1015 |
|
Konto usunięte
|
ja bym sie nie rzucila
![]() ja sie opiekowalam 1-4 latkami wlasnie z rodziny |
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1017 |
|
Konto usunięte
|
Tż mnie zdenerwowal
brrr!!jutro zakonczenie roku wreszcie
|
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1019 |
|
Konto usunięte
|
no a jestes w maturalnej??
czemu tak? bezsensu;/ ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- jak tam przygotowania do matury? |
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jakies 10 zdań prezentacji ![]() ale już mi się nie chce uczyć nic ja w ogóle jakoś dużo się nie uczyłam. ![]() bo u nas tak jest że mamy po maturach. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

i potem moglibyśmy wybyć tam tylko u TŻ cieńko z angielskim...

Moja korepetytorka z niem. aktualnie realizuje plan zdobycia owego tyt. Mieszkala przez 25 lat w Niem. Tu konczyla szkoly i studia a teraz musi robic mgr. z filo. niem. w Pl. 

myślicie że juz rezerwowac czy czekać jeszcze na jakieś wieści hostki?