Praca jako au-pair - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-22, 20:46   #991
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666
Dot.: Praca jako au-pair

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
ale wiesz. mi ciezko bedzie tu oplacic studia soie a co dopiero tam

a kurs to nie to samo, po studiach ma sie jednak wyksztalcenie wyzsze;/

szans na sciagniecie tam Tż nie mam
za dlugo opowiadac - ma rodzicow do du.py debile do potegi Ntej
hmm idąc na uczlenie państwową w trybie dziennym wcale nie musisz płacic za studia. a w weekendny czy popoludniami mozna podłapac jakas prace.

eeh no szkoda z TZ- czasem trzeba isc na kompromis, i to chyba teraz padło na Ciebie, musisz w PL sie kształcic i zostac z Nim

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 20:49   #992
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

no a ja tak już kombinowałam na wszytskie strony. jakbym była sama to bym chyba tam siedziała ale mam tu TŻta i plany poważne. Z jednej strony jakbym siedziała rok to języka bym się nauczyła super. Musiałoby być tak, że tam się uczę języka i potem idę tu na jakieś studia albo tam. Chciałabym iść tu np na pedagogikę z oligofrenopedagogiką i jeszcze do tego angielski ale chce tez kurs kosmetyczny to moje marzenie i potem moglibyśmy wybyć tam tylko u TŻ cieńko z angielskim...
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 21:27   #993
elfik5
Raczkowanie

Cytat:
oo to super
na stale tam bedzie tż?

a jak rodzinka?
Czy na stale, to jeszcze nie wiemy ale poki co, bedzie tutaj tak dlugo, jak ja zamierzam zostac w Niem. Przyjechal tu tylko i wylacznie ze wzgledu na mnie. Szukal baaardzo dlugo ale wytrwale pracy i w koncu mu sie udalo Zostawil w Pol. wszytsko co mial - prace, rodzinke, znajomych, stancje etc. Za jakies 2 miesiace bedziemy juz znowu razem na co dzien

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
To ja już nic nie rozumiem. Babka nam mówiła coś innego, ja jeszcze miałam tą ulotkę, która każdemu znającemu włoski pozwoliła się zapisać na taki kurs.

Zresztą nieważne. Później się będę o to martwiła.
Poszukaj sobie info. w necie np. przez google - jest tego pelno Ja tez jestem zaineteresowana tym tematem, wiec staram sie dowiadywac co i jak, tu i tam Moja korepetytorka z niem. aktualnie realizuje plan zdobycia owego tyt. Mieszkala przez 25 lat w Niem. Tu konczyla szkoly i studia a teraz musi robic mgr. z filo. niem. w Pl.

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
oo pedagożki..!
ja też wlasciwie...4 lata temu chciałam isc na nauczanie j.ang ale ..poszlam na resocjalizacje. tez jakąs tam pedagożką za rok bede.

Elfiku, a TZ na dlugo do Ciebie wpadł?

Zuczang 1500 zł za lot to wcale nie tak mało, wydaje mi się, że możesz tansza opcje wybrac i poleciec na jakies inne lotnisko a do Bordeaux dojechac pociagiem czy autobusem.

Paryż też brzmi ciekawie..
Mam nadzieje, ze na zawsze... Na razie nie jestesmy razem ale juz niebawem

Cytat:
a stypendia jakies ?dofinansowania??

eeh to ze nie chcesz roku przerwy i TZ- zdecydowanie jednak przemawiają za powrotem.
chyba zeby Ci się udalo tam TZ sciagnac...a rok przerwy ...jakos "zalepic" nauką jezyka...kursami jezykowymi czy czyms innym. nie trzeba isc na studia od razu...
Wszystko jest moozliwe a rok przerwy to swietny sposob na regeneracje sil, zwiedzenie swiata i realizacje drobnych marzen. Moim zdaniem to najlepsza opcja po szkole sr. Zaluje, ze tak nie postapilam bo zapewne losy potoczylyby sie nieco inaczej, lepiej... a tak musze nadrabiac i trace kolejne lata

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
no a ja tak już kombinowałam na wszytskie strony. jakbym była sama to bym chyba tam siedziała ale mam tu TŻta i plany poważne. Z jednej strony jakbym siedziała rok to języka bym się nauczyła super. Musiałoby być tak, że tam się uczę języka i potem idę tu na jakieś studia albo tam. Chciałabym iść tu np na pedagogikę z oligofrenopedagogiką i jeszcze do tego angielski ale chce tez kurs kosmetyczny to moje marzenie i potem moglibyśmy wybyć tam tylko u TŻ cieńko z angielskim...
Moj TZ nie zna ani slowa po niem. hehehe i rzucil sie chlopak na gleboka wode Cudowny jest... i moj

elfik5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 21:38   #994
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Elfik, dzięki za uświadomienie. Aż poczytam. Widać nawet wykładowcy na uczelni nie mają pojęcia o czym mówią ... I też żałuję tego roku po maturze od razu. Poszłam na studia, bo myślałam, że będzie mi szkoda roku. W efekcie przerwałam je i wyszły mi znowu pomaturalne wakacje. Tyle, że tych nie mam zamiaru przewalić, tak jak zrobiłam to w zeszłym roku. Z tym, że naprawdę trzeba mieć motywację do nauki, żeby wrócić do szkoły. Ja mam, więc wiem, że się aż tak nie rozleniwię. Niektórym ciężko wrócić do trybu szkolnego. Mój chłopak zmieniał kierunek i nawet mówił mi, że po takiej przerwie ( on też miał pół roku, tak jak ja ), to ciężko mu było znowu wpaść w ten tok nauki.
Tak więc ja nie żałuję, że przerwałam studia, ale cały ten rok mogłam inaczej wykorzystać.

Roux, zazdroszczę resocjalizacji! Zawsze marzyłam, żeby tam iść, ale rozszerzony WOS/historia to nie dla mnie, dlatego idę na poboczną pracę socjalną.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 22:00   #995
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Kinia, to teraz biora mature pod uwage??
jak ja składałam matura wlasciwie sie nie liczyła- byly egzminy z logopedii, rysunku i spiewu...

Stary 2009-04-22, 22:44   #996
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Tak, u mnie na UW na pracę socjalną chcą rozszerzony polski i drugi przedmiot dowolny rozsz.. Teraz tylko na poszczególnych kierunkach są egzaminy.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Dopisuję:
Hostka miała dzwonić dziś wieczorem lub jutro. Dziś nie zadzwoniła. Zaczynam się niepokoić.
Stary 2009-04-22, 23:24   #997
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Tak, u mnie na UW na pracę socjalną chcą rozszerzony polski i drugi przedmiot dowolny rozsz.. Teraz tylko na poszczególnych kierunkach są egzaminy.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Dopisuję:
Hostka miała dzwonić dziś wieczorem lub jutro. Dziś nie zadzwoniła. Zaczynam się niepokoić.
nooo to jutro zacznij sie niepokoic jak nie zadzwoni:P

Stary 2009-04-22, 23:37   #998
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Ale ja bym już tak chciaaaała, żeby zadzwoniła. Ja jestem w gorącej wodzie kąpana.
Stary 2009-04-23, 08:42   #999
tangozmotylem
Raczkowanie

moja rodzinka nie odzywa się 5 dzień
nie wiem czy mam napisać sama do nich czy poczekać aż oni napiszą.
tangozmotylem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 08:55   #1000
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
hmm idąc na uczlenie państwową w trybie dziennym wcale nie musisz płacic za studia. a w weekendny czy popoludniami mozna podłapac jakas prace.

eeh no szkoda z TZ- czasem trzeba isc na kompromis, i to chyba teraz padło na Ciebie, musisz w PL sie kształcic i zostac z Nim
no jak to w UK musisz placic, zaciagasz sobie taki kredyt i potem jak pracujesz juz to go oddajesz chyba

Cytat:
Napisane przez elfik5 Pokaż wiadomość
Czy na stale, to jeszcze nie wiemy ale poki co, bedzie tutaj tak dlugo, jak ja zamierzam zostac w Niem. Przyjechal tu tylko i wylacznie ze wzgledu na mnie. Szukal baaardzo dlugo ale wytrwale pracy i w koncu mu sie udalo Zostawil w Pol. wszytsko co mial - prace, rodzinke, znajomych, stancje etc. Za jakies 2 miesiace bedziemy juz znowu razem na co dzien

Wszystko jest moozliwe a rok przerwy to swietny sposob na regeneracje sil, zwiedzenie swiata i realizacje drobnych marzen. Moim zdaniem to najlepsza opcja po szkole sr. Zaluje, ze tak nie postapilam bo zapewne losy potoczylyby sie nieco inaczej, lepiej... a tak musze nadrabiac i trace kolejne lata

Moj TZ nie zna ani slowa po niem. hehehe i rzucil sie chlopak na gleboka wode Cudowny jest... i moj
mój umie coś tam i po niem i po ang ale jakoś matno to widzę. On będzie konczył w przyszłym roku 5 rok studiów i nie wiem nie wiem. zobaczymy co życie przyniesie w tym temacie. narazie prawie za tydzień matura

edit: wiecie że bilet do Londynu z Katowic na 6 czerwca wczoraj kosztował 179 a dzis 219 zł makara!

Edytowane przez sanrioo
Czas edycji: 2009-04-23 o 09:27
Stary 2009-04-23, 11:02   #1001
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez tangozmotylem Pokaż wiadomość
moja rodzinka nie odzywa się 5 dzień
nie wiem czy mam napisać sama do nich czy poczekać aż oni napiszą.
to moze sama cos napisz do nich....

Cytat:
no jak to w UK musisz placic, zaciagasz sobie taki kredyt i potem jak pracujesz juz to go oddajesz chyba

mój umie coś tam i po niem i po ang ale jakoś matno to widzę. On będzie konczył w przyszłym roku 5 rok studiów i nie wiem nie wiem. zobaczymy co życie przyniesie w tym temacie. narazie prawie za tydzień matura

edit: wiecie że bilet do Londynu z Katowic na 6 czerwca wczoraj kosztował 179 a dzis 219 zł makara!
ja miałam na mysli polską uczelnie

taki skok ceny to jeszcze nie jest duzy....mnie sie kiedys cena zmieniła w drodze, gdy szłam do biura podróży kupic bilet. heh a pozniej na tydzien przed lotem zadzwoniła pani z linii lotniczej, ze lot w ogole odwołany i ze jak chce moge leciec...za miesiac!! - cóż musiałam kupic bilet na autokar, ktory jeszcze droższy był.... nie zycze Wam takich przygód z Liniami....

Stary 2009-04-23, 11:14   #1002
2018070520180950
Konto usunięte

tangozmotylem to napisz do nich przeciez w ciemno nie pojedziesz
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 14:04   #1003
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Tango, a może poczekaj jeszcze trochę? 4 dni to jeszcze nie tak długo, jeśli chodzi o perspektywę takiego wyjazdu ( chociaż ja panikuję, jak ktoś po jednym dniu się nie odzywa, no ale chcę jakoś pocieszyć. )
Stary 2009-04-23, 15:49   #1004
tangozmotylem
Raczkowanie

poczekałam jeszcze i wchodzę na pocztę a tam meail od nich
ale ucieszyłam się !
oni są prawosławni i mieli święta, pisze mi hostka, że nie mogą już doczekać się mojego przyjazdu, pyta jak przygotowania do matury
i wysłała mi dużo nowych zdjęć ze świąt itp
czuję się pewniej teraz
tangozmotylem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 15:51   #1005
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
to moze sama cos napisz do nich....

ja miałam na mysli polską uczelnie

taki skok ceny to jeszcze nie jest duzy....mnie sie kiedys cena zmieniła w drodze, gdy szłam do biura podróży kupic bilet. heh a pozniej na tydzien przed lotem zadzwoniła pani z linii lotniczej, ze lot w ogole odwołany i ze jak chce moge leciec...za miesiac!! - cóż musiałam kupic bilet na autokar, ktory jeszcze droższy był.... nie zycze Wam takich przygód z Liniami....
z UŚiem już wiem wszytsko. załatwione.

śmiesznie bo rano sprawdzalam bilet w ryanair i kosztowal 0zł tylko oplaty tzreba btlo zaplacic za 15 minut u TŻ sprawdzalam i kosztował juz 9zł ten sam lot myślicie że juz rezerwowac czy czekać jeszcze na jakieś wieści hostki?
Stary 2009-04-23, 16:52   #1006
nowinka
Raczkowanie

Mysle,ze powinnas do nich zadzwonic i powiedziec jaka jest sytuacja,ze z dnia na dzien bilety drozeja,podac date,godzine miejsce przylotu czy im pasuje i wprost zapytac czy mozesz rezerwowac.
nowinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 17:02   #1007
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

0 zł.?:O A z jakiego miasta jest ten lot? Bo Ty, Sanrio, do Niemiec, tak? Pewnie z Katowic lecisz?
Stary 2009-04-23, 17:05   #1008
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nowinka Pokaż wiadomość
Mysle,ze powinnas do nich zadzwonic i powiedziec jaka jest sytuacja,ze z dnia na dzien bilety drozeja,podac date,godzine miejsce przylotu czy im pasuje i wprost zapytac czy mozesz rezerwowac.
to dobry pomysl
Stary 2009-04-23, 17:07   #1009
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Rany, teraz spojrzałam na stronę Ryana i tam loty z Gdańska do Frankfurta Hahn po jakieś 13 zł. za lot. :O Chyba jednak się przejadę jeszcze do Gdańska ...
Stary 2009-04-23, 17:24   #1010
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
z UŚiem już wiem wszytsko. załatwione.

śmiesznie bo rano sprawdzalam bilet w ryanair i kosztowal 0zł tylko oplaty tzreba btlo zaplacic za 15 minut u TŻ sprawdzalam i kosztował juz 9zł ten sam lot myślicie że juz rezerwowac czy czekać jeszcze na jakieś wieści hostki?
zgadzam sie z nowinką!

Stary 2009-04-23, 18:04   #1011
2018070520180950
Konto usunięte

ale mi zimno brrr chyba cos z krazeniem mam
Stary 2009-04-23, 18:28   #1012
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
0 zł.?:O A z jakiego miasta jest ten lot? Bo Ty, Sanrio, do Niemiec, tak? Pewnie z Katowic lecisz?
no ja lece do Londynu chyba polece tym ryanairem mozna miec 15 kg i 10 podrecznego ten wizzair jest okropnie dorgi a w ryanairze maja promocje. tylko nie wiem czy jest gwarancja stalej ceny?
jak juz zabukuje?

Cytat:
zgadzam sie z nowinką!
nie mogę do nich zadzwonic bo ona zaraz ma rodzic dwa juz mi pisala maila ze na jaka date mi wygodnie to im tez wydognie. ma jakies przygotowania do porodu czy cos mi w tym guscie pisala. po za tym boje sie ze mnie ochrzani ze dzwonie jak mi juz tyle maili napisala
Stary 2009-04-23, 18:51   #1013
2018070520180950
Konto usunięte

sanrioo podziwiam ja bym sie nie rzucila na opiekenad noworodkiem
Stary 2009-04-23, 18:56   #1014
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
sanrioo podziwiam ja bym sie nie rzucila na opiekenad noworodkiem
to jest 2 dzieci ten bobas co sie urodzila i 2 latka. ja mam doswiadczenie z bobasami od urodzenia wiem co i jak takze no problemo. o bobasach wiem wiecej niż wam się zdaje w ogole mam siostre malutka i nie jednym bobasem sie zajmowałam sa fajne spia duzo jedza i nie daja popalic najgorsze sa takie 1-2 latki wlasnie
Stary 2009-04-23, 19:02   #1015
2018070520180950
Konto usunięte

ja bym sie nie rzucila
ja sie opiekowalam 1-4 latkami wlasnie z rodziny
Stary 2009-04-23, 19:05   #1016
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
ja bym sie nie rzucila
ja sie opiekowalam 1-4 latkami wlasnie z rodziny
ja już miałam 3 miesieczne dziecko nie z rodziny, 1-5 lat tez nie z rodziny i bylo ok rodzice byli zadowoleni wiec bedzie dobrze. dzieciaki sa fajne
Stary 2009-04-23, 20:35   #1017
2018070520180950
Konto usunięte

Tż mnie zdenerwowal brrr!!

jutro zakonczenie roku wreszcie
Stary 2009-04-23, 20:41   #1018
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Tż mnie zdenerwowal brrr!!

jutro zakonczenie roku wreszcie
a my mamy w maju rozdanie świadectw
Stary 2009-04-23, 20:45   #1019
2018070520180950
Konto usunięte

no a jestes w maturalnej??

czemu tak?
bezsensu;/

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

jak tam przygotowania do matury?
Stary 2009-04-23, 20:57   #1020
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
no a jestes w maturalnej??

czemu tak?
bezsensu;/

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

jak tam przygotowania do matury?
dobrze mam jakies 10 zdań prezentacji
ale już mi się nie chce uczyć nic ja w ogóle jakoś dużo się nie uczyłam.

bo u nas tak jest że mamy po maturach.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości