|
|
#991 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: proste i białe ząbki
Ile (średnio) kosztuje implant zęba??Czekam na odpowiedz
|
|
|
|
|
#992 |
|
Przyczajenie
|
Na szóstce mam plombe(w tym miejscu gdzie zakłada sie aparat) czy możliwe jest założenie aparatu na ten ząb??Czekam na odpowiedz
|
|
|
|
|
#993 |
|
Raczkowanie
|
kwiatuszek1326hej
ja mniej placilam za aparat, ponieważ mam aparat częsciowy.. tylko na 4zęby na 1 i 2 ;] coz, nie bylo sensu zakladac na cale, bo mam z przodu tylko nierowne ale niektórzy poprostu muszą mieć na całe uzębienie.. placilam zamiast 1200 to 850 zawsze cos pzdr.
|
|
#994 |
|
Przyczajenie
|
Kurcze ja też mam mały problem ]
.Zawsze miałam proste zęby ale ostatnio (odkąd wyrosły mi 8) zauważyłam, że zaczynają mi się krzywić dolne 2 ] , jedna już nawet troche nachodzi mi na 3, mam też bardzo małe przestrzenie między zębami (ze wciskaniem nitki dentystycznej mam kłopoty)...Dlatego za namową mojej dentystki będe miała usuwane 8.I tak się martwie czy to napewno pomorze??,czy mi się zgryz wyrówna sam czy będe potrzebowała aparatu??albo czy mi się te zęby nie rozejdą do tego stopnia że powstaną szpary... . Miał ktoś taki kłopot???
|
|
#995 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czarna pasta na białe ząbki ?
del
,,Nikt z nas nie zmienia się z czasem, lecz jedynie dociera bliżej istoty swej natury." Edytowane przez Satine_18 Czas edycji: 2007-08-01 o 18:30 |
|
|
|
|
#996 |
|
Raczkowanie
|
No ba ! To dlaczego opdowiedzi 0 ?
|
|
|
|
|
#997 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#998 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie nikt nie stosował bo się każdy boi że czarna pasta nie wybieli tylko ... na odwrót! Zęby staną się ... żółte , czarne hihiihih.
|
|
#999 |
|
Rozeznanie
|
Ja mialam czerwona z email diamant, troche farbowala zabki i rece, wiec czarnej bym sie obawiala
|
|
|
|
|
#1000 |
|
Wtajemniczenie
|
Czerwona pasta,czarna pasta czego to jeszcze nie wymysla durnego by zachecic nas do kupna...
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Zadomowienie
|
Postanowiłam pomóc wiec weszłam na jedną z aukcji właśnie tej pasty. Oto kilka neutralnych komentów ludzi, którzy zakupili paste:
"Przesylka blyskawiczna. Zuzylem cala tubke pasty i niewidac zadnego efektu. Niepolecam" "Witam, dziękuję za tranzakcję, oczywiście że przebiegła bezproblemowo i szybko, z tym że nie jestem zadowolony co do jakości zakupionego produktu. Reklama "Białe zęby w 30 sekund" jest zbędna, nie sprawdza się.Pozdrawiam." "Sprzedawca OK.Szybki i Dobry Kontakt.Po zużyciu CAŁEJ tubki pasty nie zauważyłem efektu wybielającego ani u siebie,ani u mojej dziewczyny,dziąsła również bez zmian.Szczotkowałem po 2-3min 3xdziennie i niestety nic Poza tym Sprzedający OK!"
|
|
#1002 |
|
Przyczajenie
|
Czy to,że ma się plombe w miejscu zetknięcia zębów nie przeszkadza przy założeniu aparatu??Czekam na odpowiedz
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Raczkowanie
|
Komenty mówią same za siebie!
|
|
#1004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1005 |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
dobrze ze zerknelam na ten wątek, mialam ochote na tą paste, na KWC ma nienajgorsze komenatrze
|
|
|
|
|
#1006 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: wybielanie zebow po aparacie ort.
..musze przyznac..ze to chyba nie wina kości...bo kosc nie moze byc dwukolorowa..
![]() :P..mysl e ze niedokladnie mylas zeby nad aparatem i pojawil się osad...mi zdjecli aparat i nie mialam ani jednej dziury a zeby bialutkie chciaz nosilam go ponad dwa lata..![]() .ale po zdjeciu aparatu czesto zalecane jest piaskowanie tyle ze to sie robi nie wczesniej jak 2 tyg. po zdjeciu drucików..![]() ..to moze byc po prostu osad ktory zostal po aparacie..a piaskowanie go powinno ladnie usunąc.. ..najpierw wybierz sie na piaskowanie a potem pomysl o wybielaniu bo piaskowanie jest napewno tansze a byc moze okaze sie ze wybielanie juz nie bedzie potrzebne..![]()
|
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZYM WYBIELIC ZABKI????
ja mam wprawdzie białe zęby, ale stosuję wybielającą pastę Aquafresh
dobrze czyści zęby, daje poczucie orzeźwienia, może delikatnie wybiela
|
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
acha
czyli tak profilaktycznie raczej
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1012 |
|
Raczkowanie
|
Ja się coraz bardziej zastanawiam nad kupnem tych pasków Blend a Med Podobno jakies tam efekty daja tylko niewiem czy na moje zeby bo ja chyba mam juz taka kosc zolta... Jak sprobuje to napisze jakie efekty
|
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bym chyba poleciła tą BP jednak
pasków nie probowalam wiec niewiem jak działają. Ale jak bedziesz wiedzieć to daj znać
|
|
#1014 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Mam do Was pytanie. Czy możliwe jest założenie stałego apartu na koronę/most/licówkę/implant, jeśli tylko 2 zęby są powiedzmy sztuczne? I czy wybielanie zębów można wykonać przed wstawieniem nowych zębów [ewentualnie tylko uzupełnienie własnych] czy też dopiero po ich wstawieniu/uzupełnieniu? I czy te martwe zęby w ogóle da się wybielić?
Pozdrawiam serdecznie! : ))
|
|
|
|
|
#1015 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj kupiłam sobie te paski ale zaczne je stosować dopiero od poniedziałku bo teraz wyjeżdżam na weekend dzisiaj spróbowałam sobie tylko i ten żel tak dziwnie smakuje... nie za ciekawie ale da się przeżyć
tylko śmierdzi troche :P napisze za tydzień czy są jakieś efekty
|
|
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
no to zdasz nam relacje
|
|
#1017 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: wybielanie zebow po aparacie ort.
Cytat:
Hmm ale wybielanie by mi się teraz przydało, bo po zdjeciu aparatu stałam się strasznym kawoszem i mam skutki
|
|
|
|
|
|
#1018 |
|
Przyczajenie
|
Wtam wszystkich!
dziś idę do ortodontki, ktora ma już wyciski szczęki i zdjęcia i dziś mi wszystko powie dokładnie jakie będzie leczenie....mam ząbki rowniutkie, dolna szczęka super, lewa strona górnej też, tylko pech chcial że z prawej mi dwójka nie urosła.... i reszta ząbkow poleciala w bok i chyba będę nosić stały aparat...ale nie wiem czy się zdecyduję, bo teraz idę do liceum - nowi ludzie, nowe otoczenie a ja bede miala jeszcze dodatkowy kompleks na punkcie "metalowego uśmiechu"? koszt jednego łuku metalowego to u mnei 1500zł..ale chcialabym na gorze mieć na jedynkach,dwojkach i trojkach te niewidoczne zamki...orientujecie się jak bardzo może wzrosnąć koszt tylko tych 6 zameczkow? bo na cały porcelanowy mnie nie stać... Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#1019 |
|
Rozeznanie
|
hej kochani ja wczoraj bylam udentysty tylko przez mojego chlopaka ktory leczyl zabka i zapytalam pani czy da sie zrobic cos z moja dwojka ktora byla leczona ale polowa jej odpadla(inny dentysta powiedzial ze to koszt ok 200 zl i tak zwlekalam) ale mniejsza z tym.pani doktor zapytala czy myslalm o aparacie ja na nia oczy ze nikt mi nic nie mowil.i ze prawdopodobnie na dolna i gorna szczenke ale to musze isc jeszcze do ortodonty.mam kilka ubytkow i 2 zabki do wyrwania rosna mi osemki (tez sie dowiedzialam<wow>)i takie moje narazie powierzchowne pytanko i moze dlosc glupie ale czy np jak sie nosi aparat to wszytski zeby musza byc idealnie wyleczone? czy w trakcie tego mozna zrobic jakies zabiegi male typu borowanie?
aha i jescze jedno dowiedzialm sie ze mam kamien na zabkach na dolnej szczece na jedynkach : ![]() i dziaselka mam opuchniete.dzis mnie zaczly jakos dzwnie zabki te bolec wlasnie z tamtej strony a raczej dziaselka jakby sie wypychaly do przodu zabki takie dziwne uczucie? to normalne? wiem ze musze szybko usnac ten kamien ..ale tak pytam czy ktoras to miala juz?buziaczki blaszaczki.wpadlam tu bo musze cos nie cos mysle o tym aparaciku a myslalm ze mnie ten temat nie dotyczy..ale dzieki temu watkowi zaczynam sie przekonywac |
|
|
|
|
#1020 |
|
Raczkowanie
|
A więc zdaje relacje :P Dużo osób zauważyło już poprawe mam naprawde bielsze zęby a jeszcze nie skończyłam opakowania więc moge polecić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

ja mniej placilam za aparat, ponieważ mam aparat częsciowy.. tylko na 4zęby
na 1 i 2 ;] coz, nie bylo sensu zakladac na cale, bo mam z przodu tylko nierowne
.Zawsze miałam proste zęby ale ostatnio (odkąd wyrosły mi 8) zauważyłam, że zaczynają mi się krzywić dolne 2 ]