|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Słowo PORÓD mnie przerażaaaaa bo dzidzia to na moje juz mogłaby ze mną być
|
#992 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Andape dlaczego seks bez zabezpiecznia w ciazy moz ebyc niebezpieczny ? chyba ominelam ten tamcik moglabys napisac cos wiecej ?? |
|
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się, że jest ok. |
|
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale byc moze jest tak jak piszesz ile ksiazek tyle teorii no wiec zeby bylo sprawiedliwie przyjmijmy ze od 27 tygodnia, wiec mam 3 dni do poczatku 3 trymestru ugh
|
|
#995 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#996 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Ale ten czas leciCytat:
|
|
#997 |
|
Raczkowanie
|
Mijaela jestem w 23 tygodniu, ty wiesz co to moze oznaczac albo czy ja sie niepotrzebnie martwie??
![]() Andape wierze Ci i ufam moja imienniczko |
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia zabij mnie ale dopiero dziś doczłapałam się do poczty. mustelka powinna dojść do poniedziałku, nie brałam żadnego poleconego żebyś ty nie musiała za tym łazić i odbierać, mam nadzieję że dojdzie bez papierków
![]() złaziłam się aż jeden przystanek i poczekałam na autobus by kolejny już przejechać, coraz gorzej ze mną, chodzę jak staruszka ![]() poza tym zaczęły mi się problemy z goleniem bo mi obszar do golenia zniknął już z pola widzenia ![]() nagadałyście się o spermie to proszę mi powiedzieć jak tam wasze, zaraz jak to Kasia swoją nazywa, Fredzia? jak tam wasze Fredzie pytam bo moja od początku ciąży wygląda jakbym była non stop po seksie. rozpulchniona lekko cały czas, swoją drogą te fałdki też golenia nie ułatwiają też tak macie ? pytałam dwóch przyjaciółek i u siebie tego nie zaobserwowały, czyżby moja była wyjątkiem ? ![]() ps. Wersta ta komoda jest obłędna. |
|
|
|
#999 |
|
Raczkowanie
|
witajcie wszystkie dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!! !!!
czy stosujecie kremy na rozstepy???czy macie jakies dobre sprawdzone ,ja kupiłam dzisiaj dopiero pierwszy krem dr.eris ciekawa jestem czy bedzie dobry ? stosowałyscie moze z tej firmy ? mnie wyskoczyły na posladkach paskudne pregi ........koszmar |
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozatym bolą mnie kości w kroczu-te fredziowe:/ dorbarku mam nadzieję, że wszystko się ułoży trzymam kciukija zakupiłam dwie pary spodni z weluru czekam az przyjdzie paczka
|
|
#1001 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
No i znowu wieczorek... Ja jak codzień po 2 godzinnej drzemce.Teraz tylko ja muzyka,świece i komputer.Może porobię coś jeszcze konkretnego.Pewnie jakieś plany co kiedy robic.Jutro na 17 mam spotkanie z byłą żoną pana M.Wymyśliłyśmy jak zdobyc jego CV by podczas sprawy alimentacyjnej był dokument świadczący o jego zdolnościach,kursach itd. Kinia wymyśliła,że pani pedagog z szkoły ich synka Marko chce od każdego z rodziców taki papierek by na podstawie danych z CV zbadać zależność zajęć pozalekcyjnych i zainteredować ich syna.Nawet podobno wiele sie nie pytał mądry Maciuś.A my obie sobie wykorzystamy ten dokument.
Nawet nie wiecie jacy ludzie mogą być okropni.To,że M nie jest prawdziwym ojcem Marko to wiecie chyba.Co lepsze prawdziwy ojciec płaci panu M ok.1500zł za to,by ten udawał ojca.A pan M alimenty ma zasądzone na 400zł. Ładnie sobie zarabia kosztem dziecka prawda???
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osz TY Pewnie, że tyję kochana, sprawiedliwość na świecie być musi A wiecie dziś powiedziałam mamie, żeby mnie nie denerwowała tym żebym uważała tak z jedzeniem, bo potem sie nie odchudzę. Odchudzę się w mordkę jeża, a nie zamierzam się w ciąży głodzić, jestem głodna to jem. Chyba, że dietę dostanę po 75 g glukozy to będę się jej trzymała.Kochane jesteście wielkie i wspaniałe, pocieszyłyście mnie bo szczerze to się troszkę podłamałam. Jeszcze takiej wartości hemoglobinki to ja w życiu nie miałam. Myślę, jednak że będzie dobrze. Najem się żelaza i git ![]() Judi widzisz Twoja pani gieniowa grozi palcem, a mój stary gienio jak dwa, czy trzy miechy temu miałam 11.5 to gdy zapytałam czy mam brać żelazo powiedział, a jak pani chce... Ciekawe ile bym miała jakbym nie brała żelaza wcale. Nawet nie chcę myśleć. Co za konował!!! Jowiszku a moja fredzia to mnie wkurza Mogłyby na niej te kłaki wstrętne nie rosnąć, golić mi ją strasznie ciężko, jeszcze coś tam widzę, ale muszę spłaszczyć lekko brzuch. Wczoraj zaczęłam golić to skończyłam dziś przed wizytą, bo się okazywało że mam tyle niedoróbek na koniec jeszcze się zacięłam AAA, Jowiszku nic się nie przejmuj. dziękuję za mustelkę z całego serducha, jak dojdzie od razu dam znać. Mam nadzieję, że nikt mi jej nie ukradnie, pamiętasz kochana jak ostatnio pisałam że ukradli mi Hugo Bossa Femme z listu poleconego. Z każdej przesyłki wyciągną, zależy na jakie osoby trafi liścik. Trzymam kciuki, żeby trafił na uczciwe. ![]() Mijalea piękna kołyska, niesamowita Werstuś komoda wymiata Leonko Twoja glukozka na pewno dobrze wyszła, moja mało przekroczyła normę. Norma była do 139 a ja miałam 142, ale gieniowa powiedziała że to i tak za dużo, więc niestety. Teraz mam taki plastikowy słoik z tą glukozą i jest jej tam tyle, że chyba padnę jak się nią spoję Sama sobie teraz kupię sok cytrynowy, bo jakbym trafiła na Panią która mi nie zechce nic dodać, to sama sobie wleje, bo nie przeżyję takiej ilości.
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
paskudztwo a wiec tak moje drogie, bylam dzis u gienia i wypytalam o wszystko Dzidzia rosnie, odpowiednio do 24 tygodnia, niestety głowki nie zmierzyl, wagi mi nie podal wiec nie wiem jaki ciezar nosze, zaczyna mnie wkurzac ten gieniek wyniki badan nie uległy poprawie i nadal mam lekką anemię, mimo zelaza ktore biore nic nie wzrasta( tzn tak minimalnie), wazne ze nie maleje. A co do płci malenstwa............uwag a........miedzy nogami ECHO jak to powiedzial lekarz, takze na 90 % baba we mnie rosnie . Pytalam o tą spermę i powiedzial tak, ze jakis tam składnik spermy (nie dokladnie oksytocyna tylko jakas pochodna) moze wywoływac skurcze co moze prowadzic do przedwczesnego porodu, kazał obserwowac czy po stosunku mam jakies skurcze i jesli takie sie zdarzą to uzywac gumek. Mi sie skurcze nie zdarzają wiec jest gicior teraz jak dopadnę jakis sklep z ciuszkami dla dzieci to wykupie wszystko co różowe i w kwiatki, smieje sie ze jak bedzie syn to bedzie slicznie w rozowym wyglądał a co do kremow na cellulit to ja uzywam z bielendy z zieloną herbatą, mam nadzieje ze nie zawiera nic szkodliwego, kofeiny nie ma
|
|
#1005 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj Kasiunia z tą glukozą jak ja dałam rade to i ty dasz
fakt nie przyjemne to jest i pozniej caly dzień ta słodycz czułam w przełyku ale jak to sie mowi da sie przezyc..![]() ja przed ciążą mialam dosyc silna anemie i pomimo zazywania zelaza nic mi sie nie poprawiało...poniewaz moj organizm nie przyswajał tego świństwa...a w ciąży jak reką odjal...Nie wiem od czego to jest zalezne ale bardzo sie poprawiło... Przynajmniej tak bylo jeszcze 2 miesiace temu...dowiem sie na nastepnej wizycie co i jak...Mam nadzieje ze nie spadło.... Dziewczynki jakie wy witaminy zazywacie? |
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki obiecałam wkleić zdjęcie zakupionych dzisiaj ciuszków ale postaram zrobić to jutro.
Teraz jak mi się uda wkleję pierwszą fotkę mojego brzusia - 18 tydzień Krytyczne komentarze mile widziane |
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na serio, to sama się dziś trochę przestraszyłam . ALe bać to się będę za jakieś dwa miesiące... Oj na stówe będę... Mój trzeci trymestr zaczyna się razem z 28 tygodniem
|
|
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, fajny zgrabny brzusio
Taka sobie, to kolejna baba nam rośnie
|
|
|
|
#1009 |
|
Wtajemniczenie
|
śliczny brzuszek i sliczna mamusia taka opalona
![]() ![]() I tak to jest z tymi tygodniami...wszedzie co innego pisza...ja az z ciekawosci zagladnelam do mojej ksiazki i pisze ze III trymestr zaczyna sie w 26 tygodniu
|
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Mała75
po 1 czy ty to zdjęcie obrobiłaś??? Matko ja tu żadnego cellulitu nie widzę,a u mnie aż się mnoży po 2 kurcze gdzie ty masz brzuch.Przecież to takie maleństwo po 3 się załamałam dziś nawet marchewki z jabłkiem na kolację nie zjem
|
#1011 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie no, tak na serjo, to na poczatku stosunek przeryway, a od roku juz na calego, ale bez liczenia dni plodnych. I jak zaczelam obliczac, to zaszlam w ciaze za trzecim razem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
byłam u gina i powiedział że jest wszystko ok. za 2 tyg mam zrobić badania krew mocz przeciw ciała i dał mi na glukoze widziałam też moją dzidzie super machała do mnie rączką ale przy tym usg się trochę strachu najadłam bo dość długo oglądał z każdej strony i w końcu powiedział że nie widzi nigdzie kości biodrowej już myślałam że jakaś kaleka będzie czy coś ale wkońcu się dopatrzył kamień z serca okazało się wszystko wpożądku i na miejscu nawet mi zrobił zdjęcie dzidzi ale tak mało widoczne widać tylko główke i tułów. pokazałam dzieciom to się ucieszyli a ten młodszy co ma teraz 3 lata nawt dopatrzył się na tym zdjęciu że dzidzia trzyma telefon kom.
|
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a właścicielka zgrabniutka ze ho ho. Pozazdrościć![]() taka sobie gratulkuję córci
|
|
#1014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fajnie, ze wszystko jest OK. |
|
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Poulette, to nie ja straszę. Ktoraś z bab tu wkleiła link do tego newsa. Więc nie moja wina, wypieram się! :P
O raju, ale mnie dziś boli wszystko buuuuuuuuu..... Całe krocze i plery co za uroki
|
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie wszamalam kanapki z piekarnika smazona szyneczka z cebulka, serkiem i keczupem
. A pozniej salate, zeby nie bylo zesie zle odzywam .Mila, ale ja wlasnie takiej kolyski szukalam i kurde znalezc nie moge! spytaj se gdzie takowa znalezli ci co Ci ja sprezentowali? (o ile pamietam to brat z bratowa?) ![]() Wersta, komodzioche to znalazlas odlotowa, musialas niezle sie naszukac. A to wloska firma Ital cos tam nie pamietam, musialabym znowu zajrzec na strone . Cos z pamiecia mi sie dzieje, czy y tez macie taka krotka pamiec?MaladT, Ty to sypiesz tu takimi tekstami, ze czasami normlanie boki zrywam..hahaha. A nie zaluj sobie jedzonka, co tam bedziesz z marchwia w buzi siedziala.) Mala, ale lacha z Ciebie, wez nas tu nie zalamuj, bo namto juz kryze si przelamuja, a co dopiero bedzie za 2 miechy. Sliczne posladki, a brzunio to malutenki, ale pewnie w cagu 2 tygodi nas nadgonisz ![]() Tak mi tu gadacie o tym seksie, ze jak mi sie nie chcialo tk mi sie zachcialo i chya cosik wykombinuje, bo nawe jak doktorek powiedzial nie to ja tam mysle,z e cos tam mozna zrobic no nie? |
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra w drodze kompromisu zjadłam jabłko.Zaraz idę szybko spać bym nie doczlapala się do kuchni.Boli mnie noga i nie mogę chodzić więc jest to dla mnie wielkie poświęcenie podskakując zasuwać do kuchni.
Marticia nie wiem czy na Twoim miejscu bym ryzykowała.Znam uczucie,że się chce i znam uczucie,ze się nie może.Tj.ja mogę ale chyba chomik mi pozostaje jako samiec(nie liczę mojego misia pluszaka).
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wyście oszalały
![]() Nie zawstydzajcie mnie i to o tej porze bo nie zasnę albo jutro znowu skoro świt na nogach będę Co jak co ale do zgrabnych nigdy nie należałam...I proszę mi tu nie mówić że nie mam cellulitu bo mam niestety Nic nie obrabiałam bo ja ciemna masa w te klocki jestem Mężuś robił zdjęcie a potem ja się pociłam pól godziny jak je wkleić na wizaż bo jeszcze o dziwo nigdy nic nie pokazałam...Jaka stara taka głupia jestem hehe...![]() Dzięki za wszystkie miłe słowa, no kurna się nie spodziewałam |
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)mala - porodu sie nie bój. położna mówiła że to dopiero mały pagórek a dalej takie góry że hoho
|
|
|
|
|
#1020 |
|
Rozeznanie
|
Kolejny piekny brzuszek nam sie pokazał - gratulacje
Ja własnie wyszlam z wanny - kompiel przy świecach bardzo by mnie odstresowała gdyby nie to, że na koniec wziełam sie za golenie nuzi i po raz kolejny stwierdzam, że proste czynności urosły juz do rangi cyrkowych akrobacji - a co dopiero bedzie za jakiś czas, aż strach pomyslec.Jakim cudem Wy widzicie jeszcze Wasze "Fredzie" - ja ze swoją juz dawno stracilam kontakt wzrokowy ![]() We wtorek bylismy u znajomych zobaczyc ich pięciodniowego synka - trzymając go na rekach myslałam o tym, że niedlugo sama będe miec takie małe szczescie w objęciach.Niesamowicie wzruszają mnie takie mysli. Miłej nocki dziewczynki.Mnie czeka jeszcze dzis zabawa z brzuszkiem - szaleje zawsze okolo północy.W ciagu dnia najbardziej lubi sie bawic koło 10 i 16-tej.O innych porach tez ale znacznie słabiej i nie tak długo.Czy Wasze maleństwa tez wykazują jakis rytm dobowy??Podobno to często wygląda tak samo po urodzeniu.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.

.Ja mam sporą ochotę na bara bara ale irytuje mnie to, że zwykle ja musze go zachęcac - jednak nie moge miec do Niego pretensji bo On ma ochote ale sie boi o mnie i dziecko i nie chce mnie zmuszac.
ale byc moze jest tak jak piszesz
ile ksiazek tyle teorii

wyniki badan nie uległy poprawie i nadal mam lekką anemię, mimo zelaza ktore biore nic nie wzrasta( tzn tak minimalnie), wazne ze nie maleje. A co do płci malenstwa............uwag a........miedzy nogami ECHO 
Mężuś robił zdjęcie a potem ja się pociłam pól godziny jak je wkleić na wizaż bo jeszcze o dziwo nigdy nic nie pokazałam...Jaka stara taka głupia jestem hehe...