|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: EURO 2008- czyli Wizaż kibicuje!
O właśnie! Matusiak...wczoraj starałam się przypomnieć sobie jak on sie nazywał
no zmarnował sie niestety...Pozatym myślę, że zamiast narzekać na to, że Podolski gra dla Niemców, trzeba się zająć trenowaniem Polskich piłkarzy. I tak jeden piłkarz nie wygrał by nam meczu, bo nie mamy takiego Lahma, który przebiega boisko w 10 sekund i mija rywali jak słupki, ani Ballacka, którego nasi sie chyba troche bali. Drużyna musi byc przede wszystkim bardziej zgrana.
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A szkoda, bie nie pokazał wczoraj tak wiele, jak pokazywał w Chelsea...A naszym problemem jest kiepski scouting. Nie wyłapujemy talentów z niższych lig [jedyny, porządny przykład do Kuba Błaszczykowski, który w KS Częstochowa wcale się nie wyróżniał, a zaraz potem w Wiśle był jednym z najlepszych zawodników]. U nas, za młodych uznaje się 25-latków, podczas gdy w najlepszych krajach to 16, 17-latkowie zaczynają już karierę w seniorach. Kiedyś takim kimś był u nas uwielbiany przeze mnie Saganowski, ale niestety straszny wypadek i błędy w doborze klubu sprawiły, że nie stał się wielką gwiazdą....
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
więc nawet czanoskorzy pilkarze w większości już urodzili się we francji i tam wychowali więc za takich można ich uznać.. tu moge nie być obiektywna bo w 1998 zakochalam sie w ich reprezentacji i mimo ze bardzo zmienila sie od tamtego czasu kocham ich nadal ![]() mi chodzilo i idea mistrzostw narodów ze takk to nazwe.. najlepsi rancuzi, najlepsi polacy itd i niech wygrają najlepsi.. a tak wygrywa jakaś reprezentacja i w pierszej 11 jest kazdy z innego kraju.. to kto tak naprawde wygra? jeszcze troche i zrobi sie z tego kolejna liga mistrzów czy puchar uefa.... gdzie kazdy gra gdzie ma kontrakt.. |
|
|
|
|
#994 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziemy sprawdzać jak długo mają obywatelstwo? Czy gdzie się urodzili? Albo kolor skóry, bo dla Anglii czy Holandii raczej biali mało grają. A może bedziemy przed każdym meczem pytać zawodników obywatelem jakiego kraju sie czują i gdzie chcieliby grac...
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Francji nie lubię, bo nie ma mojego Trezegueta
:P Z drugiej strony może to dobrze, bo wiecznie schrzaniał karne i aż żal było na niego patrzeć...Tylko tutaj jest właśnie to, co mówisz. Oni mieszkają tam od pokoleń i właściwie można ich uznawać za Francuzów. U nas jednak nagle pojawia się Brazylijczyk i od razu robią go Polakiem. Na szczęście te przepisy mają się zmienić i najpierw będzie musiał parę lat pomieszkać w danym kraju, żeby móc stać się jego obywatelem...
|
#997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda mi tylko Fabio, bo jest on swego rodzaju filarem, który podpiera Reprezentację Włoch, ale mam nadzieję, że bez niego sobie poradzą btw. Cytat:
jest nawet film jak wbiegły
|
|
|
#998 |
|
Wtajemniczenie
|
a dla mnie jest dobrze tak jak jest. no oprócz tego, że po mistrzostwach, gdy nic nie wygramy, to zapomnimy o rogerze i chłopak się zmarnuje. jak zwykle.
a co do reprezentacji Francji... w 1959 roku i teraz: http://i29.tinypic.com/28c2ero.jpg ![]() haha a ja oni się patrzyli fajnie na nie
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak Podolski przyjechał jako dwulatek do Niemiec. Ten facet już mieszka w Niemczech od ponad dwudziestu lat.
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
specjalnie na mistrzostwa w dodatku... dla mnie polakiem jest ktoś kto w polsce sie urodził (to samo dotyczy innych krajów..) roger ma tylko obywatelstwo co nie znaczy ze jest polakiem... tak jak podolski nie jest niemcem... ma tylko obywatelstwo.. |
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to z lasaki na treningu Włochów genialne |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1002 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale na mecz z Francją czeka w barku Barbera d'Alba Cytat:
![]() Piłkarze pewnie nie mogą odżałować
|
||
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, uwielbiam reprezentacje Włoch i dużo bym dała, aby zobaczyć ich trening, jednak w taki sposób na pewno bym tego nie rozegrała
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Łooooo dobre e laski
![]() A piłkarze stoją i cisza
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą... Mogły od razu nago wbiec
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawostka (takie gdybanie teraz), że wystarczy czasem urodzic dziecko na wyjeździe zagranicznym kóry trwa trzy dni i buuuum, nagle okazuje sie, że nie ma ono prawa byc Polakiem Co z tymi biednymi dzieciątkami rodzonymi przez Polki w przygranicznych ale niemieckich szpitalach?! Przez taką a nie inną decyzję mamy, która chciała sobie rodzic w ludzkich warunkach, ma dziecko przechlapane... Nie urodziło sie wszak w Polsce i jakby co, to za parę lat w polskiej drużynie se nie pogra. ![]() edycja: A zapomniałam o tych tysiacach dzieci urodzonych przez mamy emigrantki na Wyspach... też mają do tyłu, bo miejsce urodzenia nie to. No chyba, że któras z mam poleciała rodzić do polskiej ambasady
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
ale jacy zadowoleni i wcale nie źli że ktoś im trening zakłóca
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha, wtedy to nie tylko Cannavaro by dostał kontuzji, ale wiele innych piłkarzy - z wrażenia
![]() Cytat:
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrerozkojarzyliby się chłopaki i co z meczami późniejszymi
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
Luba, ale tu nie chodzi o takie przypadki.
Co innego, kiedy ktoś ma rodziców/rodzica Polaka i mieszka w tym kraju, ma z nim coś wspólnego, a co innego gdy nagle się zjawia i chce reprezentować ten kraj, bo udało mu się do jakiejś ważnej imprezy awansować... O Cantoro np. mówi się od lat, że mógłby nas reprezentować. Nie tylko w kontekście nagłego sukcesu. Dlatego niewielu miałoby żal, gdyby zagrał dla Polski. A Roger tak wszystkich piekli, bo zjawił się nagle i z Polską nie ma nic wspólnego.
|
#1012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- Mecz z Polską?Było to spotkanie jak każde inne. I nic poza tym. Brak dodatkowych emocji? Dla mnie nie ma znaczenia, czy pochodzę z Opola, Warszawy czy z Berlina. Jestem piłkarzem, gram w reprezentacji Niemiec i robię wszystko, żeby mój zespół odnosił sukcesy. I najlepiej, żeby traktowano mnie jako obywatela Europy, a nie Niemiec lub Polski - dodał napastnik reprezentacji Niemiec. - Polacy zgłosili się do mnie za późno, gdy już podjąłem decyzję. Wybranie reprezentacji Niemiec kosztem Polski było dla mnie trudną decyzją, potrzebowałem sporo czasu do namysłu. Dlatego później nie chciałem już zmieniać zdania. - Czy żałuję? A powinienem? Z reprezentacją Niemiec zdobyłem już dwa medale mistrzostw świata: srebrny w 2002 roku i brązowy dwa lata temu. To moim zdaniem olbrzymie sukcesy, o które z reprezentacją Polski byłoby bardzo trudno. Nie ma się co oszukiwać, z niemieckim zespołem łatwiej jest mi osiągać dobre wyniki, a to jest celem każdego piłkarza - zakończył Klose.
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że z Polską to to raczej niemożliwe jest
|
|
#1015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze by chcieli takie przedstawienia na każdym trenigu
Aj, Świntuchy z nich ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Świat robi się coraz mniejszy, bez problemu mozemy zmieniać kraje zamieszkania, możemy miec partnerów z innego kraju, dzieci moga wcale nie miec żadnej tozsamosci narodowej...
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mi nie chodzilo o odczucia pilkarza tylko zasady.. nie powinno sie wybierać w jakiej reprezentacji chce sie grać.. wybierać to mozna między klubami -np czy barcelona czy np chelsea..sprawa pilakarza gra gdzie ma najlepsze warunki.. i największe szanse na sukces me czy mś to mialy być z założenia turnieje narodów i tak powiny być traktowane.. i granie we własnych barwach powinno być dumą i walką do upadłego a nie chlodna kalkulacją z kim zajde wyzej i kto mi lepiej zapłaci reprezentacja to nie klub na rok czy dwa i nie powinna być tak traktowana... |
|
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
święta prawda tak zapewnę będzie
|
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mu kibicuję, to jasne, skoro już nas reprezentuję. Co więcej - lubiłam go od początku jego występów w Legii, ale nie będę popierać takich działań, jak robienie z kogoś Polaka w takim momencie. Bo jak ktoś nagle się budzi przed tak wielką imprezą, nie mam wątpliwości, po co to robi...
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
I nawet tym, którzy skandowali ''Roger, Ty nigdy nie będziesz Polakiem'' ( osobiście takie hasła mnie śmieszą )też poczują wstyd, bo Roger gra nieźle i własnie w kategoriach gry powinien być rozpatrywany, kwestie narodowościowe to już inna sprawa, sprawa, według mnie, drugiej kategorii
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

no zmarnował sie niestety...

dobre