|
|
#991 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Dzień dobry Paniom
Przyszłam się 'pochwalić' moim U (trochę to P dla mnie, ale chcę jednak ruszyć do przodu, więc, więc, więc, więęęęc..) Liczę na ocenkę moje drogie.. ![]() śniadanie: 6.00 rano, bardzo niewdzięczna godzina.. dwie kromki słonecznikowego z masłem i jedna z dżemem mandarynkowym, a druga z grubaśną warstwą prawdziwego francuskiego pleśniowego zielona herbataII śniadanie: w szkole na dwóch przerwach gruszka ogromnych gabarytów podwójna kanapka z masłem i dżemem JW. 0,5l zielonej herbaty z opuncją figową obiad: 13.30 fura makaronu pełnoziarnistego z sosem sojowym do spaghetti (zamiast mięsa były jakieś drobinki 'miesopodobne' sojowe) sałatka z pekińskiej, rzodkiewki i czegośtam jeszcze (maminy obiad )zielona herbata podwieczorek: 16.15 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pączek, 8 kostek z milki 300g z herbatnikami ![]() ![]() dwie garście nerkowców kolacja: 19.00 - 19.30 2-3 kanapki z chleba jw. z masełkiem i czymś jeszcze nie wiem na co się skuszę.. śledzik? tuńczyk? salami? rzodkiewka, no coś w ten deseń. (:no i nie wiem czy moja silna wola nie złamie się na czymś słodkim później ![]() i jak, i jak , i jak ?
|
#992 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i nie masz czego żałować, że ich nie pamiętasz.! a dopisuje, bo cóż, kiedyś pora 'COŚ' w tym życiu zmienić, a chyba od TEGO trzeba zacząć by normalnie żyć. ![]() Przepraszam wy wiecie za co .. -> OT.
|
|
#994 |
|
Raczkowanie
|
MoniczkaaSnk- ja pamiętam Twoje poprzednie jadłospisy i mając takie porównanie ... no muszę powiedzieć, że jest bardzo, bardzo dobrze. Chociaż Mongan dobrze prawi, że śniadanie mogło być trochę większe, ale rozumiem, że to pewnie ta ranna godzina. A na kolację śledzik, albo jakaś wędzona rybka, albo szyneczka , jajko, albo...
możliwości jest mnóstwo ![]() PRzede wszystkim ogromny plus za urozmaicenie, bo pamiętam, że poprzednio to jadłaś głównie twarożki i potem jeszcze chleb z masłem. Więc- tak trzymaj! |
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczka a mnie się podoba że w końcu nie jest to z góry an dół serek wiejski an zmianę z twarożkiem, może ilości nie są powalające ale jest lepiej. Tak trzymaj
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, banan, małe jabłko, szklanka mleka 3,2%, łyżeczka miodu, łyżeczka cynamonu) II śniadanie: maleńka grahamka w ogórkiem konserwowym Obiad: 2 małe kromki razowca, 3 malutkie koreczki śledziowe, miska sałatki (kapusta pekińska, papryka, ogórek, sos koperkowo-ziołowy) W międzyczasie: 2 kostki gorzkiej czekolady, 2 litry zielonej herbatki Podwieczorek: omlet z 2 jajek + 2 łyżeczki porzeczkowego dżemu niskosłodzonego Kolacja: serek wiejski A tłusty czwartek to zło,któremu się nie dałam i jestem z siebie dumna. Szczególnie,że kilka pączków leży w kuchni i patrzy na mnie za każdym razem jak tam wchodze.
|
|
#997 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#998 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#999 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie:
1) Owsianka, płatki Just Fit z Biedronki z mlekiem i jabłkiem, 2kromki chleba kołodziej z masłem i żółtym serem. 2)Pączek z czekoladą, drugi z masą budyniową, 5faworków, kawa. ![]() 3)Rybka-łosoś smażona, ziemiaki, kapusta z jabłkiem. Po obiedzie: pączek z marmoladą. 4)3tosty z żółtym serem i kechupem, makrela, sałatka warzywna z pudełeczka. 5)Jajecznica z 3jajek na cebulce, kromka chleba z masłem, żółtym serem i papryką. --- Wpadną faworki, bo strasznie ich dużo w kuchni zostało
|
#1000 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie planuję jadłospis na jutro...możecie ocenić i powiedzieć co w razie czego powinnam zmienić?
![]() 6.00: truskawkowa Activia+łyżka płatków owsianych 9.00: jabłko 12.00: 2 kromki chleba razowego z ogórkiem 14.00: kasza gryczana z sosem grzybowym 16.30: jabłko ( )19.00: wafel ryżowy+jajko na twardo i ogórek ...może być? Wychodzi mi ok.1000 kcal ^^
Edytowane przez Papillon Czas edycji: 2009-02-19 o 19:50 |
|
|
|
#1001 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Vana, a może z okazji takiego wydarzenia dasz jadłospisik swój dzieisiejszy? :big grin:Martyna prosi
175, 83/62/89 Edytowane przez gorzkakawa Czas edycji: 2009-02-19 o 19:53 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1002 |
|
Raczkowanie
|
Ponawiam pytanie i ogromnie proszę żeby ktoś mnie w końcu poratował...
![]() -Jak liczyć kalorie z wygotowanego kisielku z siemienia lnianego, ale spożywanego bez ziarenek??? -Czy domowej roboty advokat zachowuje w sobie wartości z żółteczek jajek, czy też po zmieszaniu z wódką te żółtka tracą jakieś składniki??? Iza Wiosenna- owszem chcem przytyć, ale sama wiesz że nie jest to takie proste, a szczególniue początki. Kaloryczność tego siemienia interesuje mnie i jest to dla mnie ważne ponieważ spożywam codziennie 1,5 litra takiego kleiku na mój chory żołądek.Zazwyczaj schodzi na to 100-150g ziarenek. W takiej ilości jest dużo tych kalorii. Nie chcem jednak ani zawyżać ani zaniżać podliczając swój jadłospis. Nie umiem tak z dnia na dzień wyzbyć się tego liczenia, a i bez tego to wcale bym nie jadła ponieważ głodu nie odczuwam WCALE i NIGDY.Muszę pilnoiwać się żeby zjeść wystarczająco dużo i zwiększająco tą kaloryczność. Więc bardzo proszę jeśli ktoś może mi pomóc i odpowiedzieć na te pytania to będę bardzo wdzięczna ![]() |
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez chcialabym kiedys byc na takim U... ![]() No to wklejam dzisiejszy jadlospis.. U/lekkie P Sniadanie: miseczka platkow Cookie crisp(ok 80g) z mlekiem,duzy banan. (w miedzy czasie)cukierek owocowy 2 sniadanie:2 kromki chleba (1 z pasztetem,2 z serem zoltym & keczupem) (w miedzy czasie)paczek Taty (niestety trafilam na taki bez nadzienia![]() )obiad:ziemniaczki z sosem,kawalek karkowki,papryka konserwowa. podwieczorek: jogurt bananowy(200g) z garscia platkow cookie crisp kolacja:2 kromki chleba tostowego pszennego przekrojone na 4 czesci ( z metka lososiowa,z pasztetem,z serem zoltym i dzemem truskawkowym i ostatni kawalek z topionym serkiem) edit; doszedl jeszcze paczek z marmolada... chryste panie jestem z siebie taka dumna! ![]() oceni ktos?
Uwolniłam się by żyć, by nie otruć świata smutkiem łez, Więc nie pytaj mnie... Edytowane przez GummyKammy Czas edycji: 2009-02-19 o 20:18 |
|
|
|
|
#1004 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i jak prosisz, to już nie będę taka okropna i wstawię.mój grzeszny dzisiejszy, czyli tłustoczwartkowe Peeee: Iśn: 2 kromki razowego chleba górskiego z masełkiem, żółtym serem, pomidorem, majonezem i szczypiorkiem; jajecznica z 3 jaj na masełku z szynką, kukurydzą i pieczarkami; kawa na mleku 3,2% z cukrem; duże jabłko, mars delight IIśn: 1. paluch 120g z masełkiem, serkiem topionym, salami, sałatą i papryką konserwową; pączek hiszpański; nescafe xpress vanilla ![]() 2. bakoma 7 zbóż śliwkowa, granola orzechowa, banan, oponka z budyniem ![]() o: micha zabielanej zupy pomidorowej z furą makaronu, marchewy i mięska + pietruszka; zasmażane na masełku ziemniaczki z bułką tartą, 2 kotlety mielone, zasmażane buraczki, jakaś kupna surówka z majonezem, kubek kefiruuu d: kawał miodownika, pączek z różą, lukrem i skórką pomarańczową, duuuużo faworków , kakao na mleku 3,2%p: 8 pancakesów z bananami, sosem czekoladowym, płatkami migdałów i syropem klonowym; koktajl z mrożonych truskawek, maślanki i miodu k: buła 3 ziarna z masełkiem; śledzie 'gajowego'- pychoooota w kuchni czekają na mnie 2 'mamowe' pączki z adwokatem i budyniem, które zamierzam przyjąć do swojego żołądka iii może wpadną jeszcze pierniki nadziewane w czekooo ![]()
|
|
|
#1005 |
|
Zadomowienie
|
UUUUUUUuuuuuuuUUUUUUUuuuu :
Iśn- grahamka z masełkiem, serem żółtym, szyneczką, wiejski z pomidorkiem i szczyporkiem, herbata, pączek z budyniem ![]() jabłko IIśn- pączek z czekoladą, pączek z dżemem, 2 kubki kakao, duuuuużo faworków banannnnnnek O- zupa fasolowa na wywarze mięsnym, zabialana, zaprawiana mąką, sporo ziemniaczków, mięsko z zupki, prazA/Oki ze śmiataną i cukrem, mleczko ![]() kawwwwaaa z mlekiem, faworki i mars P- budyń cappuccino z kawałkami czekolady plus wrzucone 2 okienka wedlowskiej, pączek z czekoladą ![]() znowu chrust K- dla odmiany nie pączki, ale prazaczki odsmażane z jajem sadzonym i mlekiem a teraz mam obok siebie pączka z budyniem i chrust oraz kubek kakao więc zaraz przejdę do konsumpcji
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
#1006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogółem jadłospis wydaje się być ok, aczkolwiek P bym tego nie nazwała![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
super
|
|
#1007 |
|
Rozeznanie
|
Kika, Vana - widzę u was pozytywne wpływy tłustego czwartku- pąąąączki, mam nadzieję, ze smakowały i, że te, które zjecie teraz też będą pycha
ja tam za pączkami nie przepadam, dlatego dzisiaj u mnie było bez nich
|
#1008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
wczorajsze U
sniadanie : owsianko-zytnianka jak zawsze z migdalami, bananem gruszka i jablkiem 2 sniadanie: 90g grahamka z margaryna, salata, piersi indyka i plasterkami ogorka rzodkiewek i papryka obiad: pulpeciki z pangi (wykorzystalam pozostale bialka z paczkow), sos pomidorowy ze sloiczka, 250g warzyw na parze polane lyzeczka oliwy, 3 lyzki przed ugotowaniem kaszy jaglanej, kapusta pekinska kolacja: 2 kromki chleba zytniego razowego z margaryna i piersia indyka, salatka z pekiny pomidora kukurydzi i kiszeniaka niech bedzie ze jest to U chociaz gwarantuje wam ze na tym przytyje.
|
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1011 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(idę do kuchni ) czeska firma - bona vita, takie w 500gramowym opakowaniu, kocham je
|
|
|
#1014 |
|
Rozeznanie
|
Pe z dzisiaj:
ś: 2kopiate łyżki manny, kubek mleka 2% do tego banan, trochę otrąb pszennych, granulowanych i branflakesów (w połowie jedzenia przypomianło mi się że mam jeszcze pół opakowania budyniu czeko słodka chwila i dorzuciłam go do papki XD) do tego herbata po: 5 ciastek z jakiejś mieszanki 2ś: jeszcze cieplutkie rożki budyniowe ( chyba też z 5 ;p), wiśniowy jogurt polskie smaki, średnie jabłko, herbata przed obiadem: jeszcze spora garść orzechów paprykowych o: frytki w przyprawie do ziemniaków, (winiary pomysł na..) ryba zapiekana w sosie śmietanowo (18%) - koperkowym XD kawałek fileta z pangi i kawałek dorsza +2 korniszony p: zielona herbata, kinder maxi ![]() k: wieśniak ze szczypiorkiem z : kilkoma plastrami świezego ogórka, pomidora, rzodkiewką i cebulką (to sie chyba dymka nazywa ;p) + obwarzanek teraz dalej jem te rożki XD |
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, szklanka mleka 3,2%, 2 jabłka, łyżeczka miodu, łyżeczka siemienia lnianego, pół łyżeczki cynamonu) II śniadanie: kanapka (2 kromki razowca) z serkiem śmietankowym Obiad: 2 kromki razowca, kawałek smażonego mintaja, surówka z kiszonej kapusty W międzyczasie: troche ciniminis i michałek (aj,spieprzyłam. Podwieczorek:omlet z 2 jajek z cynamonem i dżemem (cholera,węgle...wiem )Kolacja: (będzie) 100g chudego twarożka z jakimiś warzywkami chyba.
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2009-02-20 o 19:32 |
|
|
|
#1016 |
|
Rozeznanie
|
1ś ; platki fitness(30g) z filizanka mleka
1ś: jablko i mandarynka o: 100gpiersi z kurczaka , kapusta pekinska , 100g brokul K; jogurt z 2kromkami wasy |
|
|
|
#1017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
małe kroczki do przodu, oby tak dalej ile już jesteś na Peeee?funky87- gracias! ja Twoje jadłospisy też uwielbiam, smaaacznie jesz, zdrowo i wesoło ![]() Izaaa, wrzuć cooooś ![]() ![]()
|
|
|
#1018 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie nie wiem co to sie dzisiaj stało. wczoraj nie miałam tyle słodyczy ile dzisiaj XD a wieśniak przeważnie jest z piątnicy. chyba przerzuce sie na te 0,5kg, wystarczy na 2 dni ;p na pe nie długo jestem. tak stopniowo więcej jem jakoś od początku lutego, ale średnio mi to wychodzi. waga ciągle sie waha, raz rośnie potem znowu spada. jeszcze wczoraj mnie tak pogoniło po tej owsiance że chyba zaległości z całego tygodnia ze mnie wyszły XP dzięki za komentarz i pokaż swoje menu! *
|
|
|
|
|
#1019 |
|
Raczkowanie
|
RRRRRRRRRRR
sniadanie 3lyzki platkow owsianych z jednym bananem nieduzym, kostka gorzkiej czekolady i kilka orzechow wlosich. ok 250ml mleka 1,5% 2) 1,5 kromki razowego z bialym serem i 1 activia sliwkowa 3) jablko 4) 2 kromki chleba razowego jedna z serem plesniowym druga z bialym, jajecznica bez tluszczu z 1 zoltka i 2 bialek. czy moglby ktos pomoc policzyc kalorie? |
|
|
|
#1020 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam do Was takie pytanie:
byłam na redukcji(tzn. jestem jeszcze 1 tydzień) i schudłam 10kg. teraz waze 58kg przy wzroscie 160cm chce jeszcze zrzucic ale najpierw chce utrzymac ta zrzucona wage i dopiero po takich 2 miesiacach stabilizacji zrzucic kolejne zbedne kilogramy. i tu nasuwa sie moje pytanie ile powinnam kalorii jesc na utrzymaniu by nie tyc? zaznaczam ze chodze do szkoly (duzy wysilek psychiczny ) mam 3 razy w tygodniu wf, oprocz tego chodze jakies 4km dziennie a tak to raczej nie cwicze. z gory thx. za odpowiedz
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.

Przyszłam się 'pochwalić' moim U (trochę to P dla mnie, ale chcę jednak ruszyć do przodu, więc, więc, więc, więęęęc..) Liczę na ocenkę moje drogie..
zielona herbata

to ważne!
.. -> OT.
to nie jest dobrze skomponowany posiłek
powinna być jakaś kanapka i najlepiej świeże warzywa

Wychodzi mi ok.1000 kcal ^^

no ale jeśli wpadło dużo otrąb i BF, to jakoś przeżyję
ile już jesteś na Peeee?