Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-19, 17:17   #991
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Dzień dobry Paniom Przyszłam się 'pochwalić' moim U (trochę to P dla mnie, ale chcę jednak ruszyć do przodu, więc, więc, więc, więęęęc..) Liczę na ocenkę moje drogie..

śniadanie: 6.00 rano, bardzo niewdzięczna godzina..
dwie kromki słonecznikowego z masłem i jedna z dżemem mandarynkowym, a druga z grubaśną warstwą prawdziwego francuskiego pleśniowego zielona herbata

II śniadanie: w szkole na dwóch przerwach
gruszka ogromnych gabarytów
podwójna kanapka z masłem i dżemem JW.
0,5l zielonej herbaty z opuncją figową

obiad: 13.30
fura makaronu pełnoziarnistego z sosem sojowym do spaghetti (zamiast mięsa były jakieś drobinki 'miesopodobne' sojowe)
sałatka z pekińskiej, rzodkiewki i czegośtam jeszcze (maminy obiad)

zielona herbata

podwieczorek: 16.15
pączek, 8 kostek z milki 300g z herbatnikami
dwie garście nerkowców

kolacja: 19.00 - 19.30
2-3 kanapki z chleba jw. z masełkiem i czymś jeszcze nie wiem na co się skuszę.. śledzik? tuńczyk? salami? rzodkiewka, no coś w ten deseń. (:

no i nie wiem czy moja silna wola nie złamie się na czymś słodkim później
i jak, i jak , i jak ?

Stary 2009-02-19, 17:24   #992
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
Dzień dobry Paniom Przyszłam się 'pochwalić' moim U (trochę to P dla mnie, ale chcę jednak ruszyć do przodu, więc, więc, więc, więęęęc..) Liczę na ocenkę moje drogie.. widze ze humor dopisuje to ważne!

śniadanie: 6.00 rano, bardzo niewdzięczna godzina..
dwie kromki słonecznikowego z masłem i jedna z dżemem mandarynkowym, a druga z grubaśną warstwą prawdziwego francuskiego pleśniowego zielona herbata powiem Ci, ze tutaj trochę mało... Moze zamiast herbaty skusilabys sie na kakao? albo kawe na mleku?

II śniadanie: w szkole na dwóch przerwach
gruszka ogromnych gabarytów
podwójna kanapka z masłem i dżemem JW.
0,5l zielonej herbaty z opuncją figową

obiad: 13.30
fura makaronu pełnoziarnistego z sosem sojowym do spaghetti (zamiast mięsa były jakieś drobinki 'miesopodobne' sojowe)
sałatka z pekińskiej, rzodkiewki i czegośtam jeszcze (maminy obiad) mam nadzieje ze rzeczywisice była to fura makaronu... moze deserek?

zielona herbata

podwieczorek: 16.15
pączek, 8 kostek z milki 300g z herbatnikami mniam
dwie garście nerkowców

kolacja: 19.00 - 19.30
2-3 kanapki z chleba jw. z masełkiem i czymś jeszcze nie wiem na co się skuszę.. śledzik? tuńczyk? salami? rzodkiewka, no coś w ten deseń. (: rzodkiewka a śledzik to torche co innego :P skuś się na śledzika, jak dla mnie bardziej wyrazisty smak niz tunczyk. Uwielbiam z jabłkiem, cebulka i śmietaną !!! No i jakas wedlinka/serek do posmarowania + warzywa?
no i nie wiem czy moja silna wola nie złamie się na czymś słodkim później
i jak, i jak , i jak ?
nie pameitam Twoich wczesniejszych jadlospisow, ale ogolnie jezeli to U to moze byc, tylko sniadanie małe jak dla mnie. Najmniejsze chyba
Stary 2009-02-19, 17:35   #993
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
nie pameitam Twoich wczesniejszych jadlospisow, ale ogolnie jezeli to U to moze byc, tylko sniadanie małe jak dla mnie. Najmniejsze chyba
Dziękuje bardzo za ocenę, a ta rzodkieka to miał być 'suplement' xD
No i nie masz czego żałować, że ich nie pamiętasz.!
a dopisuje, bo cóż, kiedyś pora 'COŚ' w tym życiu zmienić, a chyba od TEGO trzeba zacząć by normalnie żyć.
Przepraszam wy wiecie za co .. -> OT.
Stary 2009-02-19, 18:47   #994
Nuria147
Raczkowanie

MoniczkaaSnk- ja pamiętam Twoje poprzednie jadłospisy i mając takie porównanie ... no muszę powiedzieć, że jest bardzo, bardzo dobrze. Chociaż Mongan dobrze prawi, że śniadanie mogło być trochę większe, ale rozumiem, że to pewnie ta ranna godzina. A na kolację śledzik, albo jakaś wędzona rybka, albo szyneczka , jajko, albo... możliwości jest mnóstwo
PRzede wszystkim ogromny plus za urozmaicenie, bo pamiętam, że poprzednio to jadłaś głównie twarożki i potem jeszcze chleb z masłem. Więc- tak trzymaj!
Nuria147 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 19:17   #995
funky87
Zakorzenienie

Moniczka a mnie się podoba że w końcu nie jest to z góry an dół serek wiejski an zmianę z twarożkiem, może ilości nie są powalające ale jest lepiej. Tak trzymaj
Stary 2009-02-19, 19:19   #996
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

R.

Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, banan, małe jabłko, szklanka mleka 3,2%, łyżeczka miodu, łyżeczka cynamonu)
II śniadanie: maleńka grahamka w ogórkiem konserwowym
Obiad: 2 małe kromki razowca, 3 malutkie koreczki śledziowe, miska sałatki (kapusta pekińska, papryka, ogórek, sos koperkowo-ziołowy)
W międzyczasie: 2 kostki gorzkiej czekolady, 2 litry zielonej herbatki
Podwieczorek: omlet z 2 jajek + 2 łyżeczki porzeczkowego dżemu niskosłodzonego
Kolacja: serek wiejski

A tłusty czwartek to zło,któremu się nie dałam i jestem z siebie dumna.
Szczególnie,że kilka pączków leży w kuchni i patrzy na mnie za każdym razem jak tam wchodze.

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 19:26   #997
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SweetAboutMe Pokaż wiadomość
R.

Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, banan, małe jabłko, szklanka mleka 3,2%, łyżeczka miodu, łyżeczka cynamonu) no ok, fajnie ze jest banan

II śniadanie: maleńka grahamka w ogórkiem konserwowym sama bułeczka z ogórkiem? to nie jest dobrze skomponowany posiłek powinna być jakaś kanapka i najlepiej świeże warzywa

Obiad: 2 małe kromki razowca, 3 malutkie koreczki śledziowe, miska sałatki (kapusta pekińska, papryka, ogórek, sos koperkowo-ziołowy) cóż, dla mnie to nie jest obiad. czemu nie jesz obiadów na ciepło? ani razu nie widzialam chyba takowego u Ciebie (raz tylko jajecznica...).

Podwieczorek: omlet z 2 jajek + 2 łyżeczki porzeczkowego dżemu niskosłodzonego no ok.

Kolacja: serek wiejski lekki? czy normalny? dodaj jakeis warzywa

Szczególnie,że kilka pączków leży w kuchni i patrzy na mnie za każdym razem jak tam wchodze.
Jest juz troche lepiej, ale II. sniadanie i obiad jak dla mnie do bani. Brakuje tez nnkt (tylko te malutkie śledziki...) Nie przekonasz sie do obiadu na ciepło złozonego z jakiejs rybki / kotleta sojowego z ryzem brązowym i surowka... ?
Stary 2009-02-19, 19:30   #998
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez SweetAboutMe Pokaż wiadomość
R.

Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, banan, małe jabłko, szklanka mleka 3,2%, łyżeczka miodu, łyżeczka cynamonu) tu łądnie
II śniadanie: maleńka grahamka w ogórkiem konserwowym hm, sucha grahamka z ogórkiem konserowym? może jakaś wędlinka chociaż? bo to nie wygląda zbyt zdrowo
Obiad: 2 małe kromki razowca, 3 malutkie koreczki śledziowe, miska sałatki (kapusta pekińska, papryka, ogórek, sos koperkowo-ziołowy) taki obiad? naprawdę nie możesz zjeść czegoś ciepłego?
Podwieczorek: omlet z 2 jajek + 2 łyżeczki porzeczkowego dżemu niskosłodzonego no, raczej w porze podiweczorku chyba za dużo węgli
Kolacja: serek wiejski taki samotny?

Szczególnie,że kilka pączków leży w kuchni i patrzy na mnie za każdym razem jak tam wchodze.w sumie okazji tłustego czwartku to moglas sobie pozwolic jak bys chciala, raz się nic nie stanie przecież

jw

jw.

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 19:38   #999
Nasturcja several years
Rozeznanie

Utrzymanie:

1) Owsianka, płatki Just Fit z Biedronki z mlekiem i jabłkiem, 2kromki chleba kołodziej z masłem i żółtym serem.

2)Pączek z czekoladą, drugi z masą budyniową, 5faworków, kawa.

3)Rybka-łosoś smażona, ziemiaki, kapusta z jabłkiem. Po obiedzie: pączek z marmoladą.

4)3tosty z żółtym serem i kechupem, makrela, sałatka warzywna z pudełeczka.

5)Jajecznica z 3jajek na cebulce, kromka chleba z masłem, żółtym serem i papryką.

---

Wpadną faworki, bo strasznie ich dużo w kuchni zostało
Stary 2009-02-19, 19:46   #1000
Papillon
Rozeznanie

Ja właśnie planuję jadłospis na jutro...możecie ocenić i powiedzieć co w razie czego powinnam zmienić?
6.00: truskawkowa Activia+łyżka płatków owsianych
9.00: jabłko
12.00: 2 kromki chleba razowego z ogórkiem
14.00: kasza gryczana z sosem grzybowym
16.30: jabłko ()
19.00: wafel ryżowy+jajko na twardo i ogórek

...może być? Wychodzi mi ok.1000 kcal ^^

Edytowane przez Papillon
Czas edycji: 2009-02-19 o 19:50
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 19:51   #1001
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Papillon Pokaż wiadomość
Ja właśnie planuję jadłospis na jutro...możecie ocenić i powiedzieć co w razie czego powinnam zmienić? r/u?
6.00: truskawkowa Activia+łyżka płatków owsianych jogurty smakowe na r uot, nie ma bialka i co to jesg jedna łyzka płatków?
9.00: jabłko to nie posiłek
12.00: 2 kromki chleba razowego z ogórkiem z samym ogórkiem? białko
14.00: kasza gryczana z sosem grzybowym nie ma bialka znowu, a sos to pewnie tluszcze a nie laczymy tluszczow z weglami
16.30: jabłko () nie posilek, brak bialka, na r owoce do 16
19.00: wafel ryżowy+jajko na twardo i ogórek czystobualkowa kolacja powinna byc i wafle ryzowe w ogole na r odpadaja, lepszy zwyky chleb razowy

...może być?
jw

Vana, a może z okazji takiego wydarzenia dasz jadłospisik swój dzieisiejszy? :big grin:Martyna prosi

175, 83/62/89

Edytowane przez gorzkakawa
Czas edycji: 2009-02-19 o 19:53
Stary 2009-02-19, 19:58   #1002
Neja22
Raczkowanie

Ponawiam pytanie i ogromnie proszę żeby ktoś mnie w końcu poratował...
-Jak liczyć kalorie z wygotowanego kisielku z siemienia lnianego, ale spożywanego bez ziarenek???
-Czy domowej roboty advokat zachowuje w sobie wartości z żółteczek jajek, czy też po zmieszaniu z wódką te żółtka tracą jakieś składniki???

Iza Wiosenna- owszem chcem przytyć, ale sama wiesz że nie jest to takie proste, a szczególniue początki. Kaloryczność tego siemienia interesuje mnie i jest to dla mnie ważne ponieważ spożywam codziennie 1,5 litra takiego kleiku na mój chory żołądek.Zazwyczaj schodzi na to 100-150g ziarenek. W takiej ilości jest dużo tych kalorii. Nie chcem jednak ani zawyżać ani zaniżać podliczając swój jadłospis. Nie umiem tak z dnia na dzień wyzbyć się tego liczenia, a i bez tego to wcale bym nie jadła ponieważ głodu nie odczuwam WCALE i NIGDY.Muszę pilnoiwać się żeby zjeść wystarczająco dużo i zwiększająco tą kaloryczność.

Więc bardzo proszę jeśli ktoś może mi pomóc i odpowiedzieć na te pytania to będę bardzo wdzięczna
Neja22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 20:12   #1003
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość
Utrzymanie:

1) Owsianka, płatki Just Fit z Biedronki z mlekiem i jabłkiem, 2kromki chleba kołodziej z masłem i żółtym serem.

2)Pączek z czekoladą, drugi z masą budyniową, 5faworków, kawa. mmm,narobilas mi ochoty na paczka z czekolada!

3)Rybka-łosoś smażona, ziemiaki, kapusta z jabłkiem. Po obiedzie: pączek z marmoladą.

4)3tosty z żółtym serem i kechupem kocham to polaczenie, makrela, sałatka warzywna z pudełeczka.

5)Jajecznica z 3jajek na cebulce, kromka chleba z masłem, żółtym serem i papryką.

---

Wpadną faworki, bo strasznie ich dużo w kuchni zostało
Slicznie,slicznie slicznie!
Tez chcialabym kiedys byc na takim U...

No to wklejam dzisiejszy jadlospis.. U/lekkie P

Sniadanie: miseczka platkow Cookie crisp(ok 80g) z mlekiem,duzy banan.

(w miedzy czasie)cukierek owocowy

2 sniadanie:2 kromki chleba (1 z pasztetem,2 z serem zoltym & keczupem)

(w miedzy czasie)paczek Taty (niestety trafilam na taki bez nadzienia)

obiad:ziemniaczki z sosem,kawalek karkowki,papryka konserwowa.

podwieczorek: jogurt bananowy(200g) z garscia platkow cookie crisp

kolacja:2 kromki chleba tostowego pszennego przekrojone na 4 czesci
( z metka lososiowa,z pasztetem,z serem zoltym i dzemem truskawkowym i ostatni kawalek z topionym serkiem)

edit; doszedl jeszcze paczek z marmolada... chryste panie jestem z siebie taka dumna!

oceni ktos?

Edytowane przez GummyKammy
Czas edycji: 2009-02-19 o 20:18
GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 20:23   #1004
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
Vana, a może z okazji takiego wydarzenia dasz jadłospisik swój dzieisiejszy? :big grin:Martyna prosi
hmmm, w sumie, to czemu nie no i jak prosisz, to już nie będę taka okropna i wstawię.

mój grzeszny dzisiejszy, czyli tłustoczwartkowe Peeee:

Iśn: 2 kromki razowego chleba górskiego z masełkiem, żółtym serem, pomidorem, majonezem i szczypiorkiem; jajecznica z 3 jaj na masełku z szynką, kukurydzą i pieczarkami; kawa na mleku 3,2% z cukrem; duże jabłko, mars delight

IIśn: 1. paluch 120g z masełkiem, serkiem topionym, salami, sałatą i papryką konserwową; pączek hiszpański; nescafe xpress vanilla
2. bakoma 7 zbóż śliwkowa, granola orzechowa, banan, oponka z budyniem

o: micha zabielanej zupy pomidorowej z furą makaronu, marchewy i mięska + pietruszka; zasmażane na masełku ziemniaczki z bułką tartą, 2 kotlety mielone, zasmażane buraczki, jakaś kupna surówka z majonezem, kubek kefiruuu
d: kawał miodownika, pączek z różą, lukrem i skórką pomarańczową, duuuużo faworków , kakao na mleku 3,2%

p: 8 pancakesów z bananami, sosem czekoladowym, płatkami migdałów i syropem klonowym; koktajl z mrożonych truskawek, maślanki i miodu

k: buła 3 ziarna z masełkiem; śledzie 'gajowego'- pychoooota; micha sałatki (kurczak, ryż, ananas, majonez, jogurt, curry), 2 kabanosy; herbata z cytryną i cukrem

w kuchni czekają na mnie 2 'mamowe' pączki z adwokatem i budyniem, które zamierzam przyjąć do swojego żołądka iii może wpadną jeszcze pierniki nadziewane w czekooo
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 20:33   #1005
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

UUUUUUUuuuuuuuUUUUUUUuuuu :

Iśn- grahamka z masełkiem, serem żółtym, szyneczką, wiejski z pomidorkiem i szczyporkiem, herbata, pączek z budyniem

jabłko

IIśn- pączek z czekoladą, pączek z dżemem, 2 kubki kakao, duuuuużo faworków

banannnnnnek

O- zupa fasolowa na wywarze mięsnym, zabialana, zaprawiana mąką, sporo ziemniaczków, mięsko z zupki, prazA/Oki ze śmiataną i cukrem, mleczko

kawwwwaaa z mlekiem, faworki i mars

P- budyń cappuccino z kawałkami czekolady plus wrzucone 2 okienka wedlowskiej, pączek z czekoladą

znowu chrust

K- dla odmiany nie pączki, ale prazaczki odsmażane z jajem sadzonym i mlekiem

a teraz mam obok siebie pączka z budyniem i chrust oraz kubek kakao więc zaraz przejdę do konsumpcji

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 20:41   #1006
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość
Slicznie,slicznie slicznie!
Tez chcialabym kiedys byc na takim U...

No to wklejam dzisiejszy jadlospis.. U/lekkie P

Sniadanie: miseczka platkow Cookie crisp(ok 80g) z mlekiem,duzy banan. - ładnie

(w miedzy czasie)cukierek owocowy

2 sniadanie:2 kromki chleba (1 z pasztetem,2 z serem zoltym & keczupem) - a tutaj skromnie, mógł wpaść jeszcze jakiś owoc lub słodkości ?

(w miedzy czasie)paczek Taty (niestety trafilam na taki bez nadzienia)

obiad:ziemniaczki z sosem,kawalek karkowki,papryka konserwowa. -obiadek taki utrzymaniowy, a nie na P

podwieczorek: jogurt bananowy(200g) z garscia platkow cookie crisp - ok

kolacja:2 kromki chleba tostowego pszennego przekrojone na 4 czesci
( z metka lososiowa,z pasztetem,z serem zoltym i dzemem truskawkowym i ostatni kawalek z topionym serkiem)

edit; doszedl jeszcze paczek z marmolada... chryste panie jestem z siebie taka dumna!

oceni ktos?
Gratki z powodu pączków ogółem jadłospis wydaje się być ok, aczkolwiek P bym tego nie nazwała
Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
hmmm, w sumie, to czemu nie no i jak prosisz, to już nie będę taka okropna i wstawię.

mój grzeszny dzisiejszy, czyli tłustoczwartkowe Peeee:

Iśn: 2 kromki razowego chleba górskiego z masełkiem, żółtym serem, pomidorem, majonezem i szczypiorkiem; jajecznica z 3 jaj na masełku z szynką, kukurydzą i pieczarkami; kawa na mleku 3,2% z cukrem; duże jabłko, mars delight

IIśn: 1. paluch 120g z masełkiem, serkiem topionym, salami, sałatą i papryką konserwową; pączek hiszpański; nescafe xpress vanilla
2. bakoma 7 zbóż śliwkowa, granola orzechowa, banan, oponka z budyniem

o: micha zabielanej zupy pomidorowej z furą makaronu, marchewy i mięska + pietruszka; zasmażane na masełku ziemniaczki z bułką tartą, 2 kotlety mielone, zasmażane buraczki, jakaś kupna surówka z majonezem, kubek kefiruuu
d: kawał miodownika, pączek z różą, lukrem i skórką pomarańczową, duuuużo faworków , kakao na mleku 3,2%

p: 8 pancakesów z bananami, sosem czekoladowym, płatkami migdałów i syropem klonowym; koktajl z mrożonych truskawek, maślanki i miodu

k: buła 3 ziarna z masełkiem; śledzie 'gajowego'- pychoooota; micha sałatki (kurczak, ryż, ananas, majonez, jogurt, curry), 2 kabanosy; herbata z cytryną i cukrem

w kuchni czekają na mnie 2 'mamowe' pączki z adwokatem i budyniem, które zamierzam przyjąć do swojego żołądka iii może wpadną jeszcze pierniki nadziewane w czekooo
I ja tez czekałam na te pyszności, Uwielbiam czytać Twoje jadłospisy

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
UUUUUUUuuuuuuuUUUUUUUuuuu :

Iśn- grahamka z masełkiem, serem żółtym, szyneczką, wiejski z pomidorkiem i szczyporkiem, herbata, pączek z budyniem

jabłko

IIśn- pączek z czekoladą, pączek z dżemem, 2 kubki kakao, duuuuużo faworków

banannnnnnek

O- zupa fasolowa na wywarze mięsnym, zabialana, zaprawiana mąką, sporo ziemniaczków, mięsko z zupki, prazA/Oki ze śmiataną i cukrem, mleczko

kawwwwaaa z mlekiem, faworki i mars

P- budyń cappuccino z kawałkami czekolady plus wrzucone 2 okienka wedlowskiej, pączek z czekoladą

znowu chrust

K- dla odmiany nie pączki, ale prazaczki odsmażane z jajem sadzonym i mlekiem

a teraz mam obok siebie pączka z budyniem i chrust oraz kubek kakao więc zaraz przejdę do konsumpcji
super
Stary 2009-02-19, 20:42   #1007
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Kika, Vana - widzę u was pozytywne wpływy tłustego czwartku- pąąąączki, mam nadzieję, ze smakowały i, że te, które zjecie teraz też będą pycha ja tam za pączkami nie przepadam, dlatego dzisiaj u mnie było bez nich

175, 83/62/89
Stary 2009-02-19, 20:46   #1008
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Napisane przez Papillon Pokaż wiadomość
Ja właśnie planuję jadłospis na jutro...możecie ocenić i powiedzieć co w razie czego powinnam zmienić?

6.00: truskawkowa Activia+łyżka płatków owsianych za malo!!sniadanie to najwazniejszy posilek dnia!! brak bialka

9.00: jabłko to nie posilek,brak bialka

12.00: 2 kromki chleba razowego z ogórkiem brak bialka

14.00: kasza gryczana z sosem grzybowym brak bialka

16.30: jabłko () ten usmieszek to pewnie dla podniesienia cisnienie sprawdzajacych

19.00: wafel ryżowy+jajko na twardo i ogórek nie wiem czy jestes na R U czy P wiec ciezko ocenic

...może być? Wychodzi mi ok.1000 kcal ^^
1000 kcal to glodowka,pozdrawiam
Stary 2009-02-20, 09:45   #1009
mavika
Zakorzenienie

wczorajsze U

sniadanie : owsianko-zytnianka jak zawsze z migdalami, bananem gruszka i jablkiem

2 sniadanie: 90g grahamka z margaryna, salata, piersi indyka i plasterkami ogorka rzodkiewek i papryka

obiad: pulpeciki z pangi (wykorzystalam pozostale bialka z paczkow), sos pomidorowy ze sloiczka, 250g warzyw na parze polane lyzeczka oliwy, 3 lyzki przed ugotowaniem kaszy jaglanej, kapusta pekinska

kolacja: 2 kromki chleba zytniego razowego z margaryna i piersia indyka, salatka z pekiny pomidora kukurydzi i kiszeniaka

niech bedzie ze jest to U chociaz gwarantuje wam ze na tym przytyje.
Stary 2009-02-20, 12:43   #1010
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mavika Pokaż wiadomość
wczorajsze U

sniadanie : owsianko-zytnianka jak zawsze z migdalami, bananem gruszka i jablkiem brzmi pysznie (:

2 sniadanie: 90g grahamka z margaryna, salata, piersi indyka i plasterkami ogorka rzodkiewek i papryka ladnie

obiad: pulpeciki z pangi (wykorzystalam pozostale bialka z paczkow), no nie mow ze pieklas paczki i sie na zadnego nie skusilas? sos pomidorowy ze sloiczka, 250g warzyw na parze polane lyzeczka oliwy, 3 lyzki przed ugotowaniem kaszy jaglanej, kapusta pekinska

kolacja: 2 kromki chleba zytniego razowego z margaryna i piersia indyka, salatka z pekiny pomidora kukurydzi i kiszeniaka ok

niech bedzie ze jest to U chociaz gwarantuje wam ze na tym przytyje. napewno nie
jw

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 14:45   #1011
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez mavika Pokaż wiadomość
wczorajsze U

sniadanie : owsianko-zytnianka jak zawsze z migdalami, bananem gruszka i jablkiem

2 sniadanie: 90g grahamka z margaryna, salata, piersi indyka i plasterkami ogorka rzodkiewek i papryka owoc może?

obiad: pulpeciki z pangi (wykorzystalam pozostale bialka z paczkow), sos pomidorowy ze sloiczka, 250g warzyw na parze polane lyzeczka oliwy, 3 lyzki przed ugotowaniem kaszy jaglanej, kapusta pekinska 3 łyżki ? wątpię, żeby s się najadła
PODWIECZOREK?
kolacja: 2 kromki chleba zytniego razowego z margaryna i piersia indyka, salatka z pekiny pomidora kukurydzi i kiszeniaka

niech bedzie ze jest to U chociaz gwarantuje wam ze na tym przytyje.
nie sądzę aby udało ci się przytyc, bo na przytycie to jest duzo za mało kalorii

175, 83/62/89
Stary 2009-02-20, 18:22   #1012
women101
Zadomowienie

GG do women101

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
SUPER!

świetny jadłospis, jak każdy. KCIUKAM a ta ryba w sosie salsa... skąd masz?

może jeszcze ja się dopiszę

COŚ (wychodzi na U) <tak a propos, Vana, nie byłam krótko na P 4 miesiace prawie):

1. dwie grahamki; jedna z masłem orzechowym i dżemem brzoskiwniowym, druga z masłem, serem żółym, szynką i keczupem, miseczka twarogu z dzęmem brzoskw. i masłem orzechowo-kokosowym

2. naturalny z musli morelowym :P (standard), cappuccino milka orzechowe, dwa paski gorzkiej, kilka migdalow w czeko

jabłko

3. barszcz czerowny z krokietem, ziemniaczki, buraczki, wątróbka drobiowa w jakimś dobrym sosie
deser; 3bit intensimo, kawa

4. orzeszki felix w miodzie - dużo, banana coffee (mleko + łyżka cukru + łyżka rozpuszczalnej + banan - zmiksowane)

5. będzie zapewne pyszny żytni chlebek z czymś, moze sobie zrobie jajecznicę

a po jakies owocki
Błagam Iza co to za firma?Kiedyś jadłam ,opakowanie wyrzuciłam i teraz nie wiem
women101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 18:56   #1013
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez women101 Pokaż wiadomość
Błagam Iza co to za firma?Kiedyś jadłam ,opakowanie wyrzuciłam i teraz nie wiem
czekaj chwilkę... (idę do kuchni) czeska firma - bona vita, takie w 500gramowym opakowaniu, kocham je

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 19:05   #1014
aoii
Rozeznanie

Pe z dzisiaj:

ś: 2kopiate łyżki manny, kubek mleka 2% do tego banan, trochę otrąb pszennych, granulowanych i branflakesów (w połowie jedzenia przypomianło mi się że mam jeszcze pół opakowania budyniu czeko słodka chwila i dorzuciłam go do papki XD) do tego herbata
po: 5 ciastek z jakiejś mieszanki
2ś: jeszcze cieplutkie rożki budyniowe ( chyba też z 5 ;p), wiśniowy jogurt polskie smaki, średnie jabłko, herbata
przed obiadem: jeszcze spora garść orzechów paprykowych
o: frytki w przyprawie do ziemniaków, (winiary pomysł na..) ryba zapiekana w sosie śmietanowo (18%) - koperkowym XD kawałek fileta z pangi i kawałek dorsza +2 korniszony
p: zielona herbata, kinder maxi
k: wieśniak ze szczypiorkiem z : kilkoma plastrami świezego ogórka, pomidora, rzodkiewką i cebulką (to sie chyba dymka nazywa ;p) + obwarzanek

teraz dalej jem te rożki XD
aoii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 19:14   #1015
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

R.

Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, szklanka mleka 3,2%, 2 jabłka, łyżeczka miodu, łyżeczka siemienia lnianego, pół łyżeczki cynamonu)
II śniadanie: kanapka (2 kromki razowca) z serkiem śmietankowym
Obiad: 2 kromki razowca, kawałek smażonego mintaja, surówka z kiszonej kapusty
W międzyczasie: troche ciniminis i michałek (aj,spieprzyłam.) i 2 litry zielonej herbaty.
Podwieczorek:omlet z 2 jajek z cynamonem i dżemem (cholera,węgle...wiem )
Kolacja: (będzie) 100g chudego twarożka z jakimiś warzywkami chyba.

'Komm und hilf mir fliegen.'

Edytowane przez SweetAboutMe
Czas edycji: 2009-02-20 o 19:32
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 20:10   #1016
Majeczka993xy
Rozeznanie

1ś ; platki fitness(30g) z filizanka mleka
1ś: jablko i mandarynka
o: 100gpiersi z kurczaka , kapusta pekinska , 100g brokul
K; jogurt z 2kromkami wasy
Majeczka993xy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 20:12   #1017
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez aoii Pokaż wiadomość
Pe z dzisiaj:

ś: 2kopiate łyżki manny, kubek mleka 2% do tego banan, trochę otrąb pszennych, granulowanych i branflakesów (w połowie jedzenia przypomianło mi się że mam jeszcze pół opakowania budyniu czeko słodka chwila i dorzuciłam go do papki XD) do tego herbata 2 łyżki to chyba mało, cooo? no ale jeśli wpadło dużo otrąb i BF, to jakoś przeżyję
po: 5 ciastek z jakiejś mieszanki wedlowskiej?
2ś: jeszcze cieplutkie rożki budyniowe ( chyba też z 5 ;p), wiśniowy jogurt polskie smaki, średnie jabłko, herbata no, ładnie! spóźniony tłusty czwartek?
przed obiadem: jeszcze spora garść orzechów paprykowych
o: frytki w przyprawie do ziemniaków, (winiary pomysł na..) ryba zapiekana w sosie śmietanowo (18%) - koperkowym XD kawałek fileta z pangi i kawałek dorsza +2 korniszony dużo frytek? tak to ok, choć ten 'kawałek' brzmi podejrzanie
p: zielona herbata, kinder maxi ok
k: wieśniak ze szczypiorkiem z : kilkoma plastrami świezego ogórka, pomidora, rzodkiewką i cebulką (to sie chyba dymka nazywa ;p) + obwarzanek mniam jaaaki wieśniak? masz ulubiony?

teraz dalej jem te rożki XD i na zdrowie!
coś mi się wydaje, że lepiej małe kroczki do przodu, oby tak dalej ile już jesteś na Peeee?

funky87- gracias! ja Twoje jadłospisy też uwielbiam, smaaacznie jesz, zdrowo i wesoło

Izaaa, wrzuć cooooś
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 20:35   #1018
aoii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
coś mi się wydaje, że lepiej małe kroczki do przodu, oby tak dalej ile już jesteś na Peeee?

funky87- gracias! ja Twoje jadłospisy też uwielbiam, smaaacznie jesz, zdrowo i wesoło

Izaaa, wrzuć cooooś
jak sypałam te łyżki to wydawało mi sie okey ale jak zjadłam to dorzuciłam jeszcze te ciastka, to nie wedlowska ;p jakaś bahlsen czy coś takiego.
właśnie nie wiem co to sie dzisiaj stało. wczoraj nie miałam tyle słodyczy ile dzisiaj XD
a wieśniak przeważnie jest z piątnicy. chyba przerzuce sie na te 0,5kg, wystarczy na 2 dni ;p

na pe nie długo jestem. tak stopniowo więcej jem jakoś od początku lutego, ale średnio mi to wychodzi. waga ciągle sie waha, raz rośnie potem znowu spada. jeszcze wczoraj mnie tak pogoniło po tej owsiance że chyba zaległości z całego tygodnia ze mnie wyszły XP

dzięki za komentarz i pokaż swoje menu! *
aoii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 20:40   #1019
tytka19
Raczkowanie

RRRRRRRRRRR

sniadanie 3lyzki platkow owsianych z jednym bananem nieduzym, kostka gorzkiej czekolady i kilka orzechow wlosich. ok 250ml mleka 1,5%

2) 1,5 kromki razowego z bialym serem i 1 activia sliwkowa

3) jablko

4) 2 kromki chleba razowego jedna z serem plesniowym druga z bialym, jajecznica bez tluszczu z 1 zoltka i 2 bialek.

czy moglby ktos pomoc policzyc kalorie?
tytka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 21:02   #1020
Ray1212
Zadomowienie

Dziewczyny mam do Was takie pytanie:
byłam na redukcji(tzn. jestem jeszcze 1 tydzień) i schudłam 10kg. teraz waze 58kg przy wzroscie 160cm chce jeszcze zrzucic ale najpierw chce utrzymac ta zrzucona wage i dopiero po takich 2 miesiacach stabilizacji zrzucic kolejne zbedne kilogramy. i tu nasuwa sie moje pytanie ile powinnam kalorii jesc na utrzymaniu by nie tyc? zaznaczam ze chodze do szkoly (duzy wysilek psychiczny) mam 3 razy w tygodniu wf, oprocz tego chodze jakies 4km dziennie a tak to raczej nie cwicze.
z gory thx. za odpowiedz

-14
-17
Ray1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości