![]() |
#991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: * Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III
madzia jak chodziło o Ninkę gosiuli to ona ma - owszem 26. - urodziny, ale sierpnia.
![]() Doridee superowo, że Aluta się przekonała do przedszkola ![]() U nas dziś dość "pogodnie" - chmury na całym niebie i słońce. Jak narazie to - odpukać - omija nasz teren ta dużo gorsza pogoda, bo w niedalekiej odległości powódź. ![]() monka Kartal kochany, że tak zareagował na babcię ![]() ![]() Odpoczniesz sobie teraz jak mama jest, chociaż te kilka dni. A szukasz pracy tan w Anglii? Ja wczoraj z Zosią byłam na Chyżnym po mojego ojca i Zosia też jak zobaczyła jak wysiada z autobusu to darła się wniebogłosy "To mój dziadek!!! Dziadku przyjechałeś wrescie!!!!" Śmiechu było dużo. Doridee nie wiem co Ci poradzić dokładnie co do sikania Ali. Ja na początku Zosię odsikiwałam tuż przed spaniem, potem ok. 23ciej i jeszcze potem ok. 1-2 w nocy. Musisz to wytrzymać. Może się zaopatrz w te podkłady do łóżeczka, jak ich jeszcze nie masz. Zosia mi pada właśnie, pójdziemy się uśpić. Edytowane przez edytcia Czas edycji: 2009-06-26 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#992 |
Wtajemniczenie
|
ale numer
![]() ![]() ![]() Nawet za dwa miesiące - ale dałam plamę - to z rozpędu zapomniałam, ze dzieci sa od maja do sierpnia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ninko wybacz za ten pośpiech ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#993 |
Zakorzenienie
|
Magda maseczke mam na twarzy teraz i smiac sie nie moge, hehe ale w duchu to zlewke mam na maxa , niezly numer
![]() ![]() Wiecie ze Micheal Jackson nie zyje, ogladalam wczoraj tv , patrze , ze jest hospitalizowany w szpitalu, mysle pewnie nic powaznego , a po 2 h okolo przelancza patrze zmarl ![]() Doridee moja mam wczoraj polozyla dzidka spac , przebudzil si ok 1 i zaprowadzilam go do mamy, i zlal sie u niej nad ranem. Teraz sie mnie pyta czemu nie mial pampka to sie smieje i mowie , a zalozylas? hehe zapomniala. Moze poczekaj jeszcze troche , tydzien, dwa i zacznij znowu. Pozatym wiesz to sa jeszcze dzieciaczki dopiero ucza sie siebie ![]() ![]() Edycia hehe nie ma jak dziadzia ![]() ![]() ![]() Jedziemy dzis do szpitala z malym , ciekawe co nam powiedza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#994 |
Wtajemniczenie
|
Monka nie tyle ciąża co remont w domu mnie tak rozkojarza, od ponieziałku śpimy u teściów i jestem nie wyspana bo mała z nami śpi i myślę cały czas kiedy to będzie koniec - no podłogi skończył wczoraj ale teraz trzeba pomalowac i wstawić meble a co za tym idzie generalne porządki
![]() ![]() ![]() Monka a dlaczego jedziesz z małym do szpitala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#995 |
Zadomowienie
|
Magda, remontem się nie przejmuj, mysl o efektach remontu, jak pięknie będzie po
![]() U Monki chyba chodzi o migdałki Kartala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#996 |
Rozeznanie
|
Ojej jaka to cisza
![]() ![]() A wiec,bylo spoko.Dzieci bardzo zadowolone ![]() Magda jak sie czujesz kochana ciezarowko?Brzusio rosnie? Doridee ja Kevinowi zakladam na noc jeszcze pampersa-wstaje z suchym a jak mu nie zaloze to sie obleje ![]() ![]() ![]() ![]() sniezynka rozmawiaj do niej dalej po polsku,nawet jak nie chce ,a ona pomimo ze nie chce teraz rozmawiac uczy sie i za rok czy dwa zaczanie zobaczysz.Bo jak niebedziesz mowic teraz po pl to potem to tym bardziej nie bedzie chciala,Sara tez jakis czas tak miala.A moja siostra przestala rozmawiac i co!!!!W tej chwili dzieci duze i ani be ani me ani kukuryku po polsku ![]() Jak tam Sarenka?Rosnie? Monka no slyszalam za Majcela ![]()
![]() |
#997 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie spokoj tutaj, jak nie wiem.
Djamelko super, ze urlop sie udal ![]() ![]() ![]() Doridee nie, nie mam jeszcze swoich wizytowek. Robie na razie po cichutku, bo jestem na urlopie wychowawczym ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj postaram sie wieczorem powklejac kilka zdjec moich dziewczynek ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Monka ja chyba tez bym sie rozplakala, jakby moje dziewczynki tak zareagowaly na widok babci ![]() ![]() Jedziemy 30 lipca do Polski i planujemy jechac na 2 dni do Krakowa. Wcisniemy dzieci dziadkom a my odpoczniemy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#998 |
Zakorzenienie
|
Magda chodzi o migdal
![]() Amelka no to dzieciaki sie wyszalaly ![]() Sniezynka nie no rozplakac sie nie rozplakalam ale dosc sie wzruszylam ![]() ![]() ![]() Bylismy wczoraj na quadach, bajera i moj maly ksieciuniu tez smigal. Zamarl z wrazenia ![]() ![]() ![]() Bujamy jutro do Londka na klimat , w planach byl jeszcze moj park rozrywki ale za malo czasu , za ktorki dzien ![]() U nas dzis byla parowka , maly w koncu pluskal sie w basenie. Wstalismy dzis ok 14 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#999 |
Zakorzenienie
|
Ale u nas ruch...
![]() monka to w Anglii będą mu wycinać te migdały w końcu? Fana wyprawa musiała być na te quady. To Kartal na takim "dorosłym" buszował z tym instruktorem? A do nas przywlokło się jakieś choróbsko ![]() Dam znać co jutro lekarz powie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1000 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz Edytcia ja również obstawiałbym trzydniówkę
ale Iza tego nie miała byłam na USG wczoraj moje dzidzi chyba jednak jest dziewczynką ![]() ![]() małe w każdym bądź razie zdrowe i rośnie wiec git opiekunka Izy mnie dziś wyprowadziła z równowagi - Iza generalnie jak ja jestem w domu to jej karze iść do domu i sypie teksty typu brzydka jesteś nie lubię cię itp., już rozmawiałam z nianią o tym i mi się wydawało, ze jest to zrozumiałe, zazdrość małej i jej foch to dla mnie tez nic przyjemnego - a ona do mnie dziś, ze jak Iza dla niej taka jest to moze lepiej aby ją pilnowała ta poprzednia (notabene ta poprzednia nie wyraziła chęci i ma przoblemy z poruszniem się po złamanym kręgosłupie) więc mi szczęka opadła ciśnienie się podniosło i powiedziałam jej, ze jak chce odejść to niech mi to poprostu powie, a ona do mnie że nie itd powiedziałam jej bez ogródek, ze to co jak Iza jest dla mnie niedobra to mam ją komuś oddać? cały problem jest w tym, ze zaczął się sezon na maliny a ona musi siedzieć z dzieckiem, tylko w listopadzie wiedziała, ze będzie siedziec z Izą do końca sierpnia, bo urlop z uwagi na przedszkole planowałam właśnie we wrześniu wkur... mnie to, ze ja teraz słyszę jaka to mała jest niedobra prawie codziennie, juz niani powiedziałma, ze jak jej pozwala to ma i niby ona wie itp ale dalej swoje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1001 |
Zakorzenienie
|
magda ale zakręcona niańka. Bez sensu, że musi Cię w takim tanie denerwować, też bym wolała, żeby już zrezygnowała, niż coś kręciła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1002 |
Wtajemniczenie
|
i znowu nic
![]() u nas gorąco delikatnie rzecz ujmując ![]() ja płynę ![]() musze kupić czarne body dla Izy do przedszkola ale nie wiem gdzie, wszyscy robią wielkie oczy ![]() może któraś z Was znajdzie u siebie, kasę bym przesłała prażcie się dalej ale dajcie tez znak życia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Monka Śnieżynka no jak Wy już strajkujecie to idzie się załamac ![]() Doridde a Ty kobitko dlaczego nic nie piszesz, jeszcze trochę a forum padnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1003 |
Zadomowienie
|
Magda, a co właściwie Iza robi niani? Jakieś konkrety, przykłady zachowań, zdarzeń niania podaje?
Zapytam z ciekawości po co czarne body? i jaki rozmiar? Ma być jednolite czy może mieć jakiś obrazek z przodu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1004 |
Zakorzenienie
|
Edycia i co powiedział lekarz??? Wiadomo co było Zosi?
Magda po co to czarne body ![]() Monka a co u Was?? Fajny klimat z tymi quadami ![]() U nas po staremu, Alutka nadal zostaje w przedszkolu sama ![]() ![]() ![]() ![]() Zrobiliśmy w końcu Alutce rowerek i śmiga tak, że ledwo ją doganiam, a jaka szczęśliwa ![]() Wczoraj nie spała od 5.00 rano do 22.00 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
Kurcze ruch sie zaczal
![]() ![]() Mialam wkleic zdjecia, ale zrobie to dopiero w weekend, bo musze pozrzucac z aparatu fotki a nie mam kabla ![]() Doridee dlaczego Alutka nie chce spac ????? Magda jak sie czujesz nasza ciezaroweczko ??? Masz juz imie dla malutkiej ???? I tez jestem ciekawa po co czarne body ???? Jak znajde, to kupie i wysle ![]() Djamelka jak Davidek ???? Rosnie pewnie, jak szalony ![]() Monka a gdzie Ty sie podziewasz ???? Kiedy znowu bujasz do Polski ???? Biegam ostatnio co 2 dzien z Tzetem po 6,5 km ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 |
Zakorzenienie
|
Śnieżynka myślę, że przez upały. Dziś pospała do 8.30 czyli jej standard, mam nadzieję że już tak zostanie
![]() Bieganie fajna sprawa, tylko czemu takie męczące ![]() Nie zapomnij wkleić zdjęć makijaży, jestem bardzo ciekawa. Paznokcie mnie natomiast nigdy nie kręciły, nie lubię, nie interesuję się ![]() A na jakich kosmetykach pracujesz?? Chodzi mi o wizaż.
![]() |
#1007 |
Zakorzenienie
|
Doridee chyba nie ma firmy, ktorej kosmetykow bym nie miala
![]() ![]() ![]() Moja Sarenka tez kiepsko spala przez te upaly... zreszta chora tez byla i lekarz zalecil powiesic nad lozeczkiem mokre przescieradlo, jak reka odjal !! Dale spi cale noc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1008 |
Wtajemniczenie
|
więc
Iza źle zachowuje się względem niani tylko przy mnie jak rano wstanie a ja jeszcze nie zdążę wyjść do pracy, generalnie jej teksty to - nie lubię Cię, brzydka jesteś, idź do domu - zawsze przerabiamy to we wtorki, ponieważ mam na 8 do pracy ja jej tłumaczę, rozmawiam z nią o jej zachowaniu, tym bardziej, ze takie teksty potrafi sypnąć do babci i dziadka, mnie jest głupio a ona to robi w specyficznych sytuacjach tzn uważamy, ze jej zachowanie wynika z zadrości, nie moge dotknąć TŻta, przytulić się do niego a o pocałowaniu to nie ma mowy. generalnie wszyscy twierdzą włącznie z TŻtem, ze jak mnie nie ma to Iza jest grzeczna, i że to moja obecność tak wpływa na zmianę jej zachowania fakt, ze jest zazdrosna i zaborcza w stosunku do mnie, nie mam już pomysłu jak jej tłumaczyć, staramy się z TŻtem dzielić obowiązki przy niej tzn mycie, czytanie, zabawy itp. między siebie, tylko usypianie musze być ja i z tym chcemy jeszcze powalczyć co do body to nie tylko body ma byc czarne ale i tenisówki z czarną podeszwą - myślę, ze to na zajęcia z rytmiki ale do końca nie wiem - rozmiar to 104 na dzień dzisiejszy będę wdzięczna jak by któraś znalazła, a potrzebne mi sa na wrzesień co do imienia dla dzidzi to jak urodzi sie córeczka to ja bym chciała Lenkę lub Kalinkę ale muszę jeszcze popracować nad TŻtem njabardziej bym chciała Lena Paula ale zobaczymy jak jednak będzie synek to Grzegorz Paweł i tu nie ma nad czym myślec - te imiona były wybrane jak jeszcze żyła moja Mama, zresztą wtedy tez była wybrana Iza co do samopoczucia to jest OK tylko puchnę, ale cóż jest lato a ja i tak w lecie miałam tendencje do puchnięcia, małe coraz częjściej i mocniej kopie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1009 |
Zakorzenienie
|
Ja chcialam tylko napisac, ze moja Oliviusia miala dzisiaj urodzinki.
Byl klown, byly dzieci z przedszkola i bylo poprostu swietnie !!!!! Ani jedna nie pamietala, szkoda.... ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Zancia wszystkiego najlepszego, duzo zdrowia, szczescia i usmiechu na Twarzy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1010 |
Rozeznanie
|
Śnieżynko!!!
Dla Olivki urodzinowe serdeczności ![]() ![]() ![]() Szczęśliwego dzieciństwa w atmosferze miłości wśród najbliższych.. ![]() Dopiero zajrzałam, ale mam doła takiego przewlekłego, węc siedzę cicho. Ale myślę o Was często ![]()
![]() |
#1011 |
Rozeznanie
|
Najlepsze życzenia urodzinowe, dużo miłości, radości i tymczsasowej dziecięcej beztroski dla Olivci życzą Oskar i Żancia Ps. Dziękuję za życzenia i pamięć!!! Jesteśmy teraz w Polsce ale we wtorek wracamy już do Anglii. I przepraszam za spóźnienie, jeszcze przedwczoraj pamiętałam, no ale masz rację nie ma usprawiedliwienia. Edytowane przez zancia03 Czas edycji: 2009-07-04 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1012 |
Zakorzenienie
|
Spóźniione życzenia dla Olivki!!! ![]() Widać, że zabawa przednia była. Ładny torcik miała Olivka, kupiłaś, robiłaś? Najlepsze życzenia dla Igorka!!!
Edytowane przez edytcia Czas edycji: 2009-07-04 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1013 |
Zadomowienie
|
Śnieżynka masz dzieci z klownem ?
![]() ![]() Sto lat i wszystkiego co wymarzone dla Olivki ![]() Sto lat i powiększenia rodzinki dla zanci ![]() U nas upały w końcu się zaczęły. Jest nawet przyjemnie bo słonko grzeje a wiaterek chłodzi. Pralka nie przestaje chodzić, bo w końcu można coś na balkonie wysuszyć i przede wszystkim schnie. Było u nas strasznie wilgotno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1014 |
Zakorzenienie
|
o ludzie o ludzie jakie dziurawce jestesmy, Oliwko wybacz , sto lat i pociechy z rodziców. Tak na marginesie to musze sie przyznac , ze pamietam tylko date urodzin Aluski , bo taki mialam termin porodu
![]() ![]() Edycia maly bujal na quadzie przeznaczonym dla dzieciakow ![]() Sniezynka nie wiem kiedy bujam do Pl ![]() ale sie ojadlam pierogami ![]() ![]() U nas git , leci kabarecik. Doridee yy raczej nie bujamy w tym roku, sa plany na nastepne wakacje. Mama wraca we wtorek , takze balujemy puki sie da. O matko ale mialam dzisiaj baje, poszalelismy wczoraj na imprezie, ale lajcik pion sie trzymal ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1015 |
Zakorzenienie
|
Dla Olivci, Igorka i Żanci moc najlepszych życzeń
![]() ![]() ![]() ![]() Monka może ktoś Ci czegoś dolał że taka fazę miałaś ![]() Śnieżynko a wiesz, ze ja pamiętałam o urodzinkach Olivci, że są 3 lipca ale nie sądziłam ze wczoraj już jest ta data ![]() ![]() ![]() ![]() Panie w przedszkolu pytają nas czy aby ktoś nam dziecka nie podmienił ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za zyczenia.
Zdjecia juz wczoraj wkleilam do Albumu ![]() Ja chce na urlop, bo inaczej zwariuje... Wieczorem powklejam jeszcze nowe fotki ![]() Teraz musze do dziewczynek leciec, bo beze mnie ani rusz !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1017 |
Zadomowienie
|
Śnieżynko, dobrze, że nie zrobiłaś takiej wielkiej imprezy jak rok temu. Oszczędzaj się kobitko
![]() ![]() Sto lat i życia z uśmiechem na twarzy dla Igorka ![]() Kasia, zaglada i podczytuje? ktoś ją widział? Doridee, jak Aluta będzie musiała sobie poradzić bez Kamilki, to sobie poradzi. Nie martw się i nie chroń za bardzo ![]() Monka, ty masz sny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1018 |
Wtajemniczenie
|
DLA OLIWKI I IGORKA MOC SERDECZNYCH ŻYCZEŃ DUŻO RADOŚCI MIŁOŚCI I ZDRÓWKA I SAMYCH KOLOROWYCH DNI WYPEŁNIONYCH SZCZĘŚCIEM Ja muszę w domu stawiać system na gwałt tzn TŻ, teraz to już nawet na wizaż nie moge wejść ![]() tak generalnie to byliśmy na weselu - Iza wybawiła się ponownie, mała tancerka ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- wkleiłam 4 nowe fotki ![]() na jednym Iza jest z kuzynką TŻta - panią młodą która jej się tak spodobała, ze ja jestem zdziwiona |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1019 |
Wtajemniczenie
|
????????????????????????? ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1020 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.