![]() |
#991 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
Qlaira to moje pierwsze tabsy anty. Nie mam porównania, więc się nie stresuje, że coś jest inaczej niż przy innym rodzaju tabletek. Na razie jest okej, a biorę już ponad rok. Też miałam upławy i było "mokro", ale jak się okazało nie z powodu tabsów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#992 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja chyba na serio rzuce Q ... wczoraj nie mogłam zatamować krwotoku z nosa, wieczorem prawie zemdlałam, a dzisiaj rano sie o mało co nie przewróciłam wstając rano z łóżka
![]() ![]()
![]() |
#993 |
Raczkowanie
|
Witam.
Zaczynam czwarte opakowanie. Okres (w postaci bardziej plamień, rozmiar tamponu „normal” całkowicie wystarczał) występował regularnie i trwał 3 dni. Pierwszy był bolesny, kolejne całkiem bezbolesne. Generalnie nie wsłuchuje się w swoje ciało, gdyż wychodzę z założenia iż wsłuchując się zawsze można znaleźć jakąś dolegliwość. Raz miałam 2 dni powiększone węzły chłonne, raz czy dwa bolące łydki. Cera bez zmian. Waga – trudno powiedzieć. Spodnie trochę ciaśniejsze i apetyt jakby większy, ale nie wiem na ile to kwestia tabletek a na ile np. pory roku. Brak dolegliwości żołądkowych. Miałam jedne słabe plamienia śródcykliczne, trwały 2 dni. Zmieniałam na Qlairę po Yasmin z powodu częstych stanów zapalnych, uczucia suchości i spadku libido. Póki co nie miałam żadnych stanów zapalnych, libido (niestety) bez zmian (czyli baaardzo odbiega od stanu sprzed brania tabletek). Kilka dziewczyn wyżej wspomniało o tym, że przy tych tabletkach jest „mokro”. Cóż… ja właśnie zmieniałam na takie przy których miało być znów mokro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#994 |
Raczkowanie
|
kończę pierwsze opakowanie Qlairy, to moje pierwsze tabletki, ogólnie na plus.
-zero plamienia, -wzrost apetytu (bardzo mnie to cieszy, chudzina za mnie, a głód był dla mnie uczuciem niemal nieznanym ![]() -piersi są nabrzmiałe i bolą, ale powiększyły się więc być może rosną ![]() -cera średnio, zaczęłam mieć problemy z nią od początku przyjmowania, wcześniej raczej mi się to nie zdarzało, mam nadzieję, że minie -libido jak najbardziej ok mam dwa pytanka do was jeszcze, bo przeczyłam większość wątku, ale nie natrafiłam akurat na to : 1. czy w czasie stosunku nawilżenie macie takie jak wcześniej? 2. jak ominąć okres akurat z tymi tabletkami? ![]()
![]() |
![]() |
#995 |
znaczy piżmak
|
Przez 2 lata przyjmowałam Novynette i było ok, jednak z czasem zdałam sobie sprawę, że jestem non stop przygnębiona, a i libido zerowe. Lekarz przepisał mi Qlairę. Zjadłam 9 tabletek, ale już po drugiej zauważyłam koszmarne drętwienie rąk i nóg. Potem doszedł ból żył, szczypanie pod kolanami i w rękach. Lekarz stwierdził, że tabletki muszę natychmiast odstawić i takie dolegliwości oznaczają, iż antykoncepcja hormonalna jest jednak nie dla mnie. Trochę mnie to zmartwiło. No ale trudno.
![]()
We are young, we are here, So, let's make a deal and try to forget our fear b. Edytowane przez ondatrazibethicus Czas edycji: 2010-10-29 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() niestety jest to kosztowne, bo w tej sytuacji tracimy jeden blister, a wiadomo - tanie nie są ![]() poza tym zadaniem Qlairy było jak najwierniejsze odtworzenie cyklu kobiety, a robiąc to przedłużenie, zaburzamy całą tą harmonię (tak naprawdę nie wiem jak organizm może zareagować). ogólnie więcej z tymi tabletkami zachodu, niż jest to warte. jeszcze tylko 6 tygodni i mam nadzieję, że wrócę do poprzednich. najgorsze jest to, że nie jestem teraz w stanie stwierdzić jakie skutki uboczne mi dokuczają, bo od miesiąca mam problemy z zębami, wychodzące ósemki, wyrywanie, wieczny ból i branie tabletek przeciwbólowych. nawet wzrost libido mogę sobie w buty wstadzić w tej sytuacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#997 |
Zakorzenienie
|
ja jestem juz prawie pod koniec pierwszego opakownia i nie moge wiele powiedziec ale narazie cera jest ok bolow glowy nie mam natomiast mam problem ten co zawsze biorac tabsy czyli powrocily moje dawne infekcje
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#998 |
Raczkowanie
|
ponawiam, ponawiam:
wie ktoś, jak pominąć okres akurat tymi tabletkami? ![]()
![]() |
![]() |
#999 |
Zakorzenienie
|
ja za 2 tygodnie ide do gina i mu powiem ze chce wrócic do Mercilonu
![]()
![]() |
#1000 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1001 |
Raczkowanie
|
2 czerwona tabletka z pierwszego opakowania zażyta wczoraj.Ciąża jest niemożliwa,ale kiedy nadejdzie chociaż jakieś plamienie?Nawet mnie brzuch nie boli.Czuje się świetnie po tych tabsach,ale brak okresu chyba nie jest zdrowy??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1002 |
Wtajemniczenie
|
U mnie okres przychodzi dopiero po drugiej białej tabletce placebo. Spokojnie, poczekaj jeszcze zanim zaczniesz się martwić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1003 |
Zakorzenienie
|
u mnie to samo 2 czerwona i brak okresu nadal
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
u mnie to pierwsze opakownie
![]() ![]() no coz poczekam ...
![]() |
![]() |
#1006 |
Raczkowanie
|
Tak u mnie też 1 opakowanie.A czuję się świetnie-nie chcę zapeszać,ale bóle migrenowe odeszły w niepamięć,po wcześniejszych tabletkach nie mogłam się nawet napić lampki wina,bo głowa bolała 2 dni,miałam też kołatania serca,które nagle ustąpiły,chodziłam od lekarza do lekarza,serce niby zdrowe,tomografię głowy miałam(ze wzgl.na migreny)też wyszło o.k.I w końcu neurolog mi doradził,żebym zmieniła tabletki.Ginekolog powiedział mi,że jak po Q będę miała migreny to już mogę zapomnieć o tabletkach co nie bardzo mi pasuje,bo tabletki zażywam już jakieś 5 lat i się przyzwyczaiłam,ale ku mojemu zdziwieniu jest o.k i czuję się jak na razie bardzo dobrze.Raczej nie obawiam się,że mogę być w ciąży tylko jestem bardzo ciekawa kiedy pojawi się miesiączka.No nic pozostaje mi czekanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1007 |
Raczkowanie
|
Do Dziewczyn czekających na okres: SPOKOJNIE
Ja przez pierwsze 2 opakowania miałam okres dopiero w dniu przyjęcia 1 tabletki z nowego blistra. Przy trzecim miałam w dniu przyjęcia pierwszej tabletki placebo. Jak będzie przy czwartym opakowaniu - nie wiem. To pewien minus tych tabletek - przy poprzednich (Yasmin) okres przychodził z dokładnością co do godziny i trwał zawsze tyle samo dni. Ale plusem jest to, że jest naprawdę nieuciążliwy (ma postać bardziej plamień) i bezbolesny, dlatego można zaakceptować to, że nie pojawia się stricte regularnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1008 |
Zakorzenienie
|
u mnie juz jest
![]() ![]() lekki i nie boli a jeszcze nie wzielam 1 bialej bo biore wieczorami ![]() ![]() tez kiedys mialam migreny(przy cilest) ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1009 |
Przyczajenie
|
Ja dziś wzięłam ostatnią tabletkę z 1-go opakowania. Od 2 tygodni mam straszne migreny, głowa boli mnie od rana do wieczora, ketonal, apap, etopiryna... nic nie pomaga. A wczoraj i dziś to już wogle koszmar, łupie strasznie. Poszłam do apteki i tam polecono mi Solpadeine. W domu wyczytałam że w przypadku przyjmowania hormonów płciowych należy skonsultować się z lekarzem. Hmmm...
Zauważyłam że libido mi wzrosło nieco, zakupiłam sobie dziś Asecurellę, chcę ją przetestować, ona podobno również podnosi libido. Rozpoczęłam kurację Qlairą ze względu na bolące miesiączki, ale z biegiem czasu stwierdziłam że skoro już je biorę no to w sumie fajnie że nie musielibyśmy już bawić się z prezerwatywami. A ja dziś zauważyłam zanim wyrzuciłam puste opakowanie, że biorę tabletkę którą powinnam wziąść w poniedziałek. UPSS!!! Skrupulatnie przestrzegałam pory zażywania, kiedy nie było mnie w domu o danej godzinie, po powrocie natychmiast brałam pigułkę, a tu okazuje się że PRZEGAPIŁAM DZIEŃ!!! I pojęcia zielonego nie mam kiedy to się mogło stać. Mam takie pytanie, czy któraś z was zażywając antykoncepcję doustną bierze Fluoksetynę? Biorę F od kilku miesięcy ale nie mówiłam o tym mojej Gin. Czy może ona wpływać na działanie Q? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1010 |
Raczkowanie
|
Moje wrażenia po pierwszym opakowaniu qlairy-
po miesiącu plamień, okres przyszedł po przyjęciu drugiej ciemno-czerwonej tabletki, trwał 3 dni, pierwszy dzień był dosyć bolesny ale nie było źle. Drugie opakowanie już bez plamień. ogólnie czuje się super, libido polepszyło się (wcześniej po yaz było bardzo źle).ogólnie jestem zadowolona! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1011 |
Raczkowanie
|
Dziś zażywam pierwszą tabletkę z 2 opakowania a okresu dalej nie ma tak jak pisałam wcześniej nie boję się,że jestem w ciąży,więc nie będę szaleć z testami,tylko kurcze ciekawość mnie zżera-kiedy przyjdzie hehe
![]() A przy tych tabletkach rzeczywiście trzeba przestrzegać dokładnie dnia bo tabletki mają inny skład...co prawda nie wszystkie,ale lepiej nie ryzykować |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1012 |
Przyczajenie
|
Ja dziś wzięłam pierwszą tabletkę z drugiego opakowania i również nie mam jeszcze okresu, ale przy tamtym opakowaniu dostałam okres przy chyba czwartej tabletce bo ja zaczęłam blister przed miesiączką jak zaleciła mi moja ginekolog, bo u mnie chodziło o bolesne miesiączki.
U mnie to tak było że już tydzień przed miesiączką miałam nabrzmiałe bolesne piersi i bóle brzucha i krzyża, a teraz nic, także jeśli pojawi się miesiączka, jeśli wogle się pojawi to myślę że będzie bezbolesna. A jeśli tak będzie to te tabsy rzeczywiście będą warte swojej ceny. Żadnych plamień nie mam, problemów z suchością czy nadmierną wilgotnością też nie mam i żadnych problemów z cerą. Ból głowy minął. Mam do was pytanie dziewczyny. Bierzecie jakieś leki stosując równocześnie Qlairę? Ja biorę fluoksetynę, nie mówiłam o tym mojej gin, ale boję się że może ona mieć wpływ na działanie Q. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1013 |
Wtajemniczenie
|
Na ulotce Q pisze, że jej działanie osłabiają antybiotyki i leki na grzybicę, o twoim leku nic nie wspomniano. A cztałaś ulotkę fluoksetyny? Pisze coś o interakcjach? Dla spokoju ducha zapytaj gina przy następnej wizycie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1014 |
Zakorzenienie
|
u mnie wszystko ok
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1015 |
Zadomowienie
|
Nie wolno handlować lekami na receptę. To nielegalne. Zgłosiłam Twój post moderatorowi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
no coz
![]() dokladnie jak miesiac temu ![]() jestem teraz pewna ze to od tabsow wczesniej byl to poczatek brania wiec nie mialam pewnosci skad znowu ten bol ![]() ![]() ![]() chyba nie dla mnie antykoncepcja doustna ![]() jestem zalamana ![]() ![]() musze zaczac myslec o innej formie zabezpieczenia niz tabletki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam identycznie odczucie ![]() ![]() tyle ze ja nie mam bólów a dziwne uczucie ciaglego wzdecia, zaparcia ![]() ![]() ![]() dzisiaj juz nie biore tabletki, mam ich dosc ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1018 |
Raczkowanie
|
kończę drugie opakowanie, dzisiaj pierwsza czerwona tabletka. jeżeli znowu nic się nie pojawi, to się wścieknę..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1019 |
Raczkowanie
|
ja jestem w połowie drugiego opakowania i powiem tak - wszystko byłoby cudownie, bo libido nie spadło, waga nie skoczyła, głowa nie boli, okres krótki ale.. właśnie jest ale.. nie wiem czy to po zmianie hormonów czy zupełnie oddzielnie bolą mnie piersi i mam jakiś ropny wyciek z jednej...
![]() U mnie okres też pojawił się późno dosyć bo po 2 tabletce białej.
![]() |
#1020 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
blend_she, nie dziwię się. mam nadzieję, że to tylko skutek uboczny tabletek i wszystko będzie ok. trzymam kciuki! u Ciebie okes się pojawił, u mnie nie pojawiło się nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.