|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Przedluzanie wlosów-czesc IV wątek zbiorczy.
Cytat:
Włosy naturalne (prawdziwe) zawsze "złapią" farbę jednakże pamiętaj zabawa z zabiegami chemicznymi jak i dla Twoich tak i dla tamtych może być niebezpieczna. Trzeba wziąć pod uwagę z jakiego na jaki kolor chcesz zmienić, to czy włosy były już po wcześniejszej obróbce chemicznej i jaki był jej zakres (95% włosów dostępnych na rynku są już po obróbce więc raczej na nie możesz trafić). Co może się stać przy nieodpowiednim farbowaniu - włosy staną się sianowianie, mogą się puszyć i plątać . Dodatkowo źle dobrane składniki (mówię tu o farbach fryzjerskich) mogą dać niepożądany przez Ciebie kolor. Aha pamiętaj farbowanie to nie rozjaśnianie - tutaj używa się naprawdę wyniszczających komponentów, które bardzo niekorzystnie działają na każde włosy naturalne. Zawsze po czymś takim są potrzebne odpowiednie kosmetyki i pielęgnacja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ahmm . To są te same ![]() ![]() A ogólnie to mam dylemat jaki kolor wybrać..bo są 3 podobne do siebie kolory i totalnie nie wiem , który mam wybrać ;o a nie ma na tej stronie wszystkich kolorów .. aby wiesz były przynajmniej troche rozłożone i w realu robione , że tak to ujmę. Takie realne ;o a taki jaki kolor masz? Bo mi chodzi o 3 blondy, Nie wiem który odcień wziąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Przyczajenie
|
Witam
Jestem tu po raz pierwszy wiec prosze o wyrozumialosc ;-) szukalam forum na ktorym ktos mi pomoze i doradzi z włoskami, otóż kupiłam w październiu włoski clip in na all dałam za nie 120 zł nosiłam je do tej pory ale przechodziły rozne metamorfozy , farbowanie prostowanie i krecenie, http://www.allegro.pl/item997436923_..._do_45_cm.html i niewiem czy sa to naturalne czy nie ;/ i zastanawiam sie teraz nad tymi jednym z tych kolorow ale czy one sie roznia czyms odtych z allegro oprocz cena?? http://www.dobrewlosy.pl/product_inf...5524be2e6a517c bardzo prosilabym o informacje poniewaz wybieram sie do fryzjera i zastanawiam sie nad kolorem ;-) a chcem pokazac na obrazku jakie chce aby wyszly podobne, chcialabym dodac zdjecie jak wygladam w tych z allegro ale niewiem jak ;-( |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Raczkowanie
|
Jestem bardzo jasną blondynką więc miałam te najjasniejsze czyli drugie od konca... I wcale nie sa az tak jasne jak na zdjeciu.. sa w sam raz śliczny kolorek
![]() Iza-najlepiej zadzwon i upewnij się czy to te same.... róznie bywa Edytowane przez MYSIACZKA Czas edycji: 2010-04-23 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#995 | ||
Wieczne Kutango
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Raczkowanie
|
MYSIACZKA i NeverGoodEnough18
Kochane Ja dopiero co własnie będę szła do fryzjera. ![]() ![]() Ale mam dylemat straszny co do tych 3 odcieni ;oo może MYSIACZKa mogłabyś mi wysłać swoje włoski ? albo swój ogólnie odcień włosów [najlepiej takie wiesz normalnie zdjęcie bez flesza] albo samym Twoich clipów.. też jakbyś mogła takie mega realne , bez flesz. Dziękuję bardzo , pozdrawiam ;* |
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Przyczajenie
|
hm to lepiej dolozyc i chodzis w tych z drugiego linku??
to musze kasy troche dozbierac ale chyba warto tak jak mowisz... ja blond zawsze mialam pasemka rozjasniaczem ze swoim tez jasnymi . a teraz decyduje sie na calosc na glowie ale niewiem jaki kolor, dzis bylam u fryzjerki i powiedziala zebym przyniosla pasma clip in i ona na taki kolor pofarbuje albo najpierw ona mi pofarbuje i do kupie takie pasma ;p bo zawsze jest obawa ze inaczej kolor wyjdzie na glowie niz na pasmach clip in. ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |
Wieczne Kutango
|
tu masz real zdjecie włosów z dw, zapozyczone od wizażanki Agatau88 mam nadzieje, że się nie obrazi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Raczkowanie
|
Bardzo pomogłaś
![]() Kurczę no.. powinni oni na tej stronie zrobić real zdjęcia wszystkich kolorów. Albo po prostu wysyłać na e-mail całe taśmy real ;\ Bo po prostu ktoś sobie nie dobierze idealnego koloru .. a Ja jednak wolę zamówić i iść z nimi i będziemy kombinować. Bo wiadomo na necie inaczej ogólnie kolor widać itd. kurczę to Ja myślałam ,że 613 to jest platyna totalna ;o a Ty masz może zdjęcia swoich clipów też ? ![]() Ja już się w tych kolorach pogubiłam lol2. Napisałam do nich pare dni temu na pocztę.. o tych kolorach 3 .. , ale nawet nie odpisują . nie wiem czemu ;o brr. |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
Wieczne Kutango
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam zdjecia w przedluzanych włosach ale nie z tej firmy co chce zamówic, ja juz mialam przedłuzane włosy z 6 razy ale nigdy nie zamawialam z dw. Lepiej zadzwon do nich i przypomnij im zeby ci odpisali:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hey, Skoro nosiłaś tyle czasu - nawet farbowałaś to naprawdę rewelacyjnie jak na tą cenę. Skoro przetestowałaś to nie masz się co bać ![]() Z obrazka nie do końca korzystaj, bo tutaj niestety może być małe przekłamanie nie tyle na zdjęciu co nawet na monitorze - przerabiałam to kilka razy i jedne monitor pokazuje jaśniej drugi ciemniej - a we włosach to duża różnica. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym właśnie chciała jakiś jaśniutki blond .. . Ale z umiarem , czyli żeby nie był biały aż ![]() powinni właśnie odpisać.. to oni to sprzedają i powinno im zależeć brr. jeszcze raz napiszę albo zadzwonię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | |
Wieczne Kutango
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Raczkowanie
|
Nie mam zbyt wiele zdjęc ale wkleje jedne z niewielu ktore mam ... Chyba najlepiej widac
dodam ze to zdjecie jest robione po około 8m-cach noszenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ślicznie wyglądają i taki kolor chcę własnie ;o czyli 613 muszę wybrać? ![]() ![]() możesz nawet zrobić po prostu samych taśm , jak nie masz na kompie takich fot ;*** przepraszam , że tak Cię męczę , ale chcę dobrze trafić z kolorem i ogólnie z jakością włosów. a coś mi się wydaje,że te włosy będę naprawdę dobre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Raczkowanie
|
Niestety nie mam już aparatu , ale może na dniach będe miała to zrobię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Rozeznanie
|
Mysiaczka
Fajnie wyglądają na tyle czasu noszenia;-)
#1009 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam! Mam zamiar przedłużyć sobie włosy. Znajoma poleciła mi pewną dziewczynę, któa robi to za 400 zł. Pracuje na włosach europejskich . (pytałam się jej czy nie są przypadkiem o strukturze europejskiej, powiedziała, ze nie). Mam mieć doczepione 100 pasemek.
Myślicie, ze z taką cenę może być to poprawnie wykonany zabieg? Jak kazda kobieta.. chce miec dlugie wlosy (fryzjerka mi je maxymalnie sciela ;/ i do tego beznadziejnie ![]() ![]() Mam do wyboru metode na ringi i na tulejki.. Przegladalam forum, ale nigdzie nie znalazlam infromacji, ktora z tych metod jest mniej widoczna.. a juz na pewno nie znalazlam zdjec tulejek na wlosach. Ma ktos moze gdzies na komputerze takie zdjecie? Bylabym bardzo wdzieczna... Z gory dziekuje za odpowiedz ![]()
#1010 |
Rozeznanie
|
Dot.: Przedłużanie włosów za 400 zł
Ringi i Tulejki jak dla mnie to są dosyc widoczne cięzko dobrac kolor ringów no chyba ze czarny
400zł hmm jesli to z włosami to chyba dobre włosy kosztują minimum 300 zł ,no ale ja nie wiem bo włosy robie sama wiec nie wiem ile za taka usługe cenia sobie panie.Moja znajoma kiedys poszła za 500 zł no i po 2 tyg musiała zdjac bo szczota na głowie i nadodatek tylko z tyłu jej zrobiła a po bokach nic.
#1011 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziekuję za odpowiedz!
![]() A czy będe musiała stosować jakąś specjalną szczotkę? I jeśli tak.. to jaką? Jakiej firmy?
#1012 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Wieczne Kutango
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny zastanawaiam się na założenie włosów u tej Pani z allegro, może któras z was ma jakies info na jej temat ? Nie wiem czy mogę podac linka, jeżeli nie proszę o skasowanie.
http://www.allegro.pl/item1012194798..._warszawa.html Poza tym chce już kupić sobie zestaw do pielęgnacji, żebym była już "gotowa" Co myslicie o takim ? 1. Szampon Goldwell Kerasilk Ultra Rich Care 2. Odżywka Goldwell z tej samej serii 3. Maska Schwarzkopf Professional BC Moisture Kick 4.Szczotka wiem, że ma być z naturalnego włosa, jaka wybrac ? Czy potrzebuje coś jeszcze? A może coś lepszego polecacie ?
![]() Edytowane przez Pysiulka86 Czas edycji: 2010-04-25 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Rozeznanie
|
Kurcze troche tanio ale pisze ze sa to tez włoski Indyjskie między innymi a one sa dosyc tanie.Z uwagi ze przedłuzam włosy sama i robie to sobie wiem ze włoski z nizszej półki trzymaja sie tez dobrze ale po około 4 tygodniach wyglądaja juz nie za ciekawie.Ja zmieniam włoski co miesiąc góra 6 tygodni ale to dlatego ze tak chce bo po tym czasie mam 24 godziną przerwe na zrobienie odrostów i odżywienie ich.Ale większosc włosków to szajs na Allegro (nie mówie że wszystkie bo są i dobrej firmy.)
Ja mam juz około 8 lat przedłuzane włosy zaczełam od czasu kiedy obciełam sie na jeżyka;-( i tak mi zostało do dzis .3 razy były warkoczyki ale to jest masakra wypada połowe włosow.Mysle ze moje włoski nie sa az tak bardzo zniszczone przedłuzaniem więcej chyba wysuszyły sie od rozjasniania pasemek.tlejek sama osobiscie nie lubie ,robie na kreatynke sobie albo sobie tasmy przyklejam.Mozesz isc i zaryzykowac bo jesli będzie efektnie bardzo to mozesz sciągnac po miesiącu i nie będziesz załowac bo to nie aż tak duzo pieniedzy.
#1016 |
BAN stały
|
dziewczyny ja dzisiaj najprawdopodobniej będę zamawiać włosy na
http://www.dobrewlosy.pl/product_inf...348f142cd6cf5e jeszcze musze dostać od nich dokladniejsze zdjecia kolorku bo z tym jest najgorzej jaki dobrać ,dziewczyny czy te clipy są gęste?? jest ich duzo bo mi wygladaja na cienkie... http://www.dobrewlosy.pl/product_inf...348f142cd6cf5e |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co sądzicie o zestawie do pielęgnacji jaki chce kupic, coś jeszcze potrzebuje ? Jedwab ?
![]() |
#1018 |
BAN stały
|
niestety dzwonilam i nie ma mozliwosci otrzymac wiecej zdjec wlosow
![]() wklejam zdjecie moze poradzicie co wziasc 4 czy 6?? 1.fotka zdjecie zapozyczone z dobre wlosy 2.fotka roboiona jkies tydzien temu 3.robiona w sobote 4.fotka z ibiszem wczoraj 5 ,6fotki dzisiejsze |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Rozeznanie
|
na kosmetykach sie nie znam bo ja nie mam nic .Uzywam tylko specjalnej szczotki i moich szamponów z kosmetycznego.Pozatym jedwab.Dobrze zrobiłas ze zapytałas ;-)
Nie wszystko co najdrozsze znaczy najlepsze,widac sa panie które za niewiele pieniedzy robia dobra robote;-) Życze zadowolenia z włoskow
#1020 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.