|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
ja dziś kupiłam ten colonex; rano przed śniadaniem wypiałam i przed kolację tez (zgodnie z instrukcją) i narazie nic
![]() ale popołudniu to przypał z tym zrobiłam: na op. jest, zeby czubatą łyżkę wymieszać w pół szkalnki wody i rano tak zrobiłam, szybko i łatwo poszło; po przyjściu z pracy zrobiłam porcję i stwierdziłam, ze wypiję ją jak wrócę z młodym z przedszkola, czyli około godzinę póżniejl no i stało to ta godzinę w kuchni; jak wróciłam to chciałam wypić,a w szklance była galareta ![]() ![]() ![]() na jutro do pracy zrobiłam sobie omlet z 3 jajek (iczywiście po częsci sie rozerwał przy zdjęcia z patelni) i w środek kosta twarogu z 2 tabletkami słodziku i cynamonem; spróbowałam troszkę i ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() na obied zrobiłam sobie placuszki z piersi z otrębami i homo; da sie zjeść ![]() ![]() pozdrawiam serdecznie ![]()
#992 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#993 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#994 |
Raczkowanie
|
Witam i ja, kupiłam sobie dziś Kefir z Piątnicy Lekki 0% i powiem Wam, ze problemy z porcelanką zniknęły po godzinie. U mnie w sklepie pod domem podałam Pani, które jogurty, serki, twarożki ma mi zamówić i powiedziała, że nie ma sprawy, jutro bedą. W mięsnym dziś dowiedziałam się, że na moim osiedlu odchudza się około 20 osób ( Pani w mięsnym lubi z ludzmi rozmawiać,wiec wszystko wie). W RYBNYM makreli wędzonej zabrakło dziś już około 11 rano, wszyscy mówią, że się odchudzają. To istny szał na DUKANA !! na stronie Piatnicy sa wszystkie produkty i nowości www.piatnica.com.pl
Pozdrawiam
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 ![]() pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Rozeznanie
|
Oj a ja się głowię czy zrobić sobię tą nutellę czy nie, ech i po co ja to mleko kupowałam, teraz będę się męczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pijecie kefir i jogurty litrami a nad mlekiem w proszku tak sie roztrząsacie ![]()
![]() |
#997 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#998 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2010-05-18 o 18:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Biała czekolada ok 1/4 szkl mleka 0% koło 3 - 4 kopiastych łyżek odtłuszczonego mleka w proszku, 1 płaska łyżka (może być mniej, jeśli ma wyjść bardziej mleczna) odtłuszczonego kakao wedla 1 płaska łyżeczka słodziku (może być trochę mniej) Mleko porządnie podgrzać. Wsypać pozostałe składniki i przyzwoicie zmiksować, aż do uzyskania jednolitej bardzo gęstej masy. Włożyć do jakiejś foremeczki albo miseczki (najlepiej wyłożyć folią spożywczą, żeby nie przywierało) i do lodóweczki. TYlko chciałam bez słodzika i kakao, ale jak te proporcje rozdzielić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odrobina mleka w plynie slodzik do smaku i jak chcesz odrobine kakao zawsze wychodzi ![]() ale jak Ayu mowila lepiej nie na noc, chciaz ja potrafie w srodku nocy wcignac spora porcje - przed okresem ![]()
![]() |
#1001 | |||
wizażowy robalek
|
Czeeeść!
![]() ![]() Nadrobiłam jakieś 10 stron, bo niedawno dopiero weszłam xD Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja jakoś tak 5 tabsów max na tydzień. Bo słodzę tylko kawę - pół tabletki ![]() ![]() ![]() Brawooo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny! Pijemy dzisiaj! ![]() ![]() ![]() ![]() I dostałam 19 na 20 punktów! Jestem z siebie dumna! ![]() W nagrodę, na osłodę życia kupiłam sobie masło do ciała Farmona - ciemna czekolada i pistacja - świetnie pachnie ![]() ![]() Dziś ubrałam się znów w moje 'pierwsze spodnie prawdy' na egzamin - i są jeszcze wygodniejsze i luźniejsze niż wtedy, gdy założyłam je pierwszy raz po 2 tygodniach diety ![]() ![]() Niestety nie znalazłam dziś kardamonu ![]() ![]() ![]() Dziś zjadłam: na śniadanie 2 jajka sadzone (i oczywiście pytanie tatusia "coo, same jajeczka? Bez chlebka?" Ehh), grilowanego kurczaka w czasie czekania na wyniki, rozpustne kanapki z białym serkiem i wędzonym łososiem, jogurcik sojowy i za jakieś pół godziny kolacja - czyli wspomniany serek biały (dziś P) ![]() A jutro jadę na zakupy do Nadarzyna, bo mama dostała zwrot ze skarbowego ![]() Życie jest piękne! Pamiętajcie o tym! I Dukan też jest piękny, bo można zjeść mnóstwo fajnych rzeczy! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładnie się nagrodziłaś ![]() ![]() No i za spodnie prawdy też gratki ![]() Zuch dziewczynka, jestem z Ciebie dumna ![]()
![]() |
#1003 | |
404 Not Found
|
Cytat:
Mieszczenie się w spodnie prawdy to niezły wyczyn i przecudowne uczucie (również je znam ![]() Udanych zakupów, obłów się porządnie, należy Ci się po takich stresach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
szamanka
|
Mrofka
![]() ![]() Ja mam jutro poprawkę kolosa ![]()
#1005 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Łoooo matko! ile ja tu cytatów Waszych nawlepiałam, zaraz mnie kto przegoni. ![]() ![]() Edytowane przez aggie30 Czas edycji: 2010-05-18 o 18:59 |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 |
Wtajemniczenie
|
Hej. Pozdrawiam wszystkie proteinki.
Na zaparcia najlepsze jest nie myslenie o zaparciu, ktore sie moze pojawic i wyluzowanie sie, a samo przyjdzie... Ja wprowadzilam do diety otreby, a one wcale nie pomogly, od rana nie bylam na toalecie ale dzien jeszcze sie nie skonczyl.... jest nadzieja, przed otrebami bylo regularnie kazde rano... ale nic na sile, trza sobie zabrac do wc cos do czytania lub gre w telefonie, np tetris (widze w tym analogie- spadajace klocki ![]() Ludzie, nie faszerujcie sie chemia, ja kiedys o malo nie skonczylam ze soba przez tabletki przeczyszczajace. moze to smieszne, ale wszystko jest w naszej glowie, trzeba sie wyluzowac, i nie stresowac i wody duzo pic ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- a jeszcze ryb duzo jesc.... sa swietne w tej dietce..... Ja jestem na diecie juz od 16 dni, a dopiero sie zwazylam przedwczoraj. tragedia, nie wiedzialam, ze tyle waze.... bylam 10 dni na proteinach przed tym, a potem 5 dni na p/w, ale zle zaczelam p/w wiec postanowilam od wczoraj 10 dni proteinki i 5 /5, bo jednak musze wiecej stracic niz mi sie wydawalo. duzo schudlam przez ostatnie 2 tygodnie, luzniejsze ciuchy i ludzie juz zauwazaja.. dopiero po tym niedzielnym wazeniu dotarlo do mnie, ze nawet dobrze, ze nie wiem ile wazylam przed ta dieta. pozdrawiam i ciesze sie, ze Was znalazlam |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Majonez w 100g ma 3g tluszczu? a ketchup -pomidory slodzik,przyprawy i niewielkie ilosci nie odnotowane wartosciowo ale pewnie ogolnie w weglach skroii kukurydianej, laktozy i maczki ryzowej Jak bym mogla to chetnie bym sie podzielila tymi jogurtami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam sprawdzony sposob na nagle skurcze Trzeba od razu mocno ucisnac miejsce pod nosem. Nawet kazano mi grzbietem dloni kilka razy mocno uderzyc w to miejsce (oczywiscie bez przesady ![]() Cytat:
![]() Narazie na diecie nie jest zle, tfu tfu coby nie zapeszac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Rozeznanie
|
Wow, mrofka gratulejszyn
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayu, zmotywowałaś mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Raczkowanie
|
a ja wczoraj zrobiłam sobie naleśniki z przepisowni... i po prostu padłam.. tak pysznego ciasta naleśnikowego w życiu nie jadłam.. po prostu pycha, miało starczyć na 3 dni ale no jak się domyślacie nie starczyło.. teraz nie mogę przez jakiś czas zrobić bo skrobia kukurydziana więc odpocznę tydzień, ale za tydzień nie ma opcji i zrobię je bo są przepyszne!!!!! Polecam wszystkim
![]()
#1010 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie kombinuj tak, trzymaj się 5/5 i bądź cierpliwa. To nie dieta cud, w tydzień nie zgubisz 10 kg. To co planujesz zrobić, tylko pogorszy Twoją sytuację. Siądzie Ci metabolizm już na amen, nerki mogą nie wyrobić, wątroba tak samo. Miałaś już jedną długą uderzeniówkę (z testu tyle wyszło?), druga nic a nic nie zmieni, no chyba, że spieszno Ci do szpitala. ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Rozpasałam się Zrzucam zbędne kilogramy z Mel B. Mam nadzieję, że uda się przeżyć ![]() ![]() Edytowane przez Ayu Czas edycji: 2010-05-18 o 19:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Raczkowanie
|
Słuchajcie mam problem zupełnie odwrotny do Waszego od dwóch trzech dni ciągle mnie gania do kibelka
![]() ![]() ![]()
#1013 |
Rozeznanie
|
Mrofka gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() Spisalas sie na medal - szalenstwa zakupowe Ci sie naleza ![]() Поздравляю ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Wtajemniczenie
|
dzieki, w pore mi poradzilas...po prostu nie bylam pewna. zrobilam 10 dni na proteinach, a potem dodalam warzywa na 5 dni a teraz znowu 5 dni proteiny.
Mam duzo do stracenia- ponad 20 kg, idealnie 30 i jestem po wielu przejsciach z dietami, jestem w stanie zrobic wszystko, zeby schudnac, ale nie wierze w cuda. wedlug ksiazki, ktora kilka razy przeczytalam, 10 dni uderzeniowki to opcja dla mnie, a potem 5/5, tyle ze nie wiem, czy dobrze zrobilam, bo faze 5/5 zaczelam od warzyw, a ktos gdzies pisal, ze ta druga faze zaczyna sie od czystych protein, czyli 15 dni w moim przypadku pod rzad... to mnie mierzi, bo chce duzo schudnac....wielkie dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Rozeznanie
|
świetnie, witaj
a teraz przeczytaj uważnie to co napisała Ci koleżanka AYU i się zastosuj. Jeśli nie chcesz to miej świadomość ze zrobisz sobie wielkie "kuku" albo "bubu" - jak zwał tak zwał. Twój organizm się zbuntuje i powie NIE MA MOWY - NIE CHUDNĘ. Do tego schrzanisz nerki i ... szpital gotowy. Uderzeniówke już miałaś - jestem na 90 % pewna że za długą, a teraz idziesz wybranym systemem i NIE KOMBINUJESZ. No to ode mnie tyle. Wszystko z czystej życzliwości ![]() ![]()
#1017 | |
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dobrze zaczęłaś. Po uderzeniówce zawsze są warzywa ![]() byś była na samych białkach a to nie zdrowo.
![]() |
#1019 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Żeby określić długość uderzeniówki, robi się test, do którego link jest w pierwszym poście, ale teraz to już po ptakach. Idź spokojnie 5/5 i błagam po raz kolejny, nie kombinuj. Co spadnie to ma spaść, zobaczysz. Naprawdę nie ma co się spieszyć
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.