Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-18, 18:04   #991
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o

ja dziś kupiłam ten colonex; rano przed śniadaniem wypiałam i przed kolację tez (zgodnie z instrukcją) i narazie nic
ale popołudniu to przypał z tym zrobiłam: na op. jest, zeby czubatą łyżkę wymieszać w pół szkalnki wody i rano tak zrobiłam, szybko i łatwo poszło; po przyjściu z pracy zrobiłam porcję i stwierdziłam, ze wypiję ją jak wrócę z młodym z przedszkola, czyli około godzinę póżniejl no i stało to ta godzinę w kuchni; jak wróciłam to chciałam wypić,a w szklance była galareta nawet odwazyłam sie i zjadałm dwie łyżki; cięzko przechodziło przez gardło, bo takie bez smaku, wiec po drugiej łyżce się poddałam teraz już wiem - robić na świezo

na jutro do pracy zrobiłam sobie omlet z 3 jajek (iczywiście po częsci sie rozerwał przy zdjęcia z patelni) i w środek kosta twarogu z 2 tabletkami słodziku i cynamonem; spróbowałam troszkę i wg mnie bardzo fajnie komponuje się omlet bez żadych przypraw właśnie z tak doprawionym twarogiem a dodam, ze za jajkami nie przepadam, więc dla mnie to nowośc tylko, że wyszła tego taka wielka porcja, ze bedzie i na pierwsze i na drugie sniadanie zawsze jeden pojemnik mniej do noszenia do pracy i z pracy
na obied zrobiłam sobie placuszki z piersi z otrębami i homo; da sie zjeść ale bez sosu z homo się nie obedzie, bo pierś, jak to piers - sucha

pozdrawiam serdecznie

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 18:05   #992
grupies
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
A Wasze zatrzymywanie wody przed okresem ma za zadanie zwiększenie symetrii Waszych ciał (a ma to ogromne znaczenie w atrakcyjności), aby zachęcić samców
tia...jasne

Cytat:
Napisane przez aggie30 Pokaż wiadomość
Chyba mój ostatnio testowany środek wspomagający chudnięcie naprawdę działa
a jaki to środek

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
a po za tym jak na diecie nie umiecie opanowac swojego obzarstwa to co bedzie po zakonczeniu diety, poplyniecie zupelnie....
popieram :brawo:

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
ja uważam troche inaczej
jesli dieta ma byc nowym sposobem na zycie, to zycie nie polega na wiecznym ograniczaniu sie. A myslenie takie, ze jak w koncu skoncze diete to bede mogla sie najesc jest wlasnie jeszcze gorsze. Ja wole raz na miesiac na diecie zjesc cos zakazanego niz potem po 3 niesiacach diety rzucic sie na poczwórną ilosc.
No właśnie nowym sposobem odżywiania, a pizze przegryzamy frytkami jak przed dietą. Chodzi o to żeby zmienić proporcje b/w/t. Zresztą chyba każdy to rozumie, że jak przejdzie na 3 czy 4 i nadal bedzie jadł codziennie frytki, pizze i inne bardzo kaloryczne, tłuste i bardzo węglowe posilki to szybciutko wrzuci spowrotem to co stracil. Zresztą czytając twoje posty, rozumiem, że ty powinnaś to rozumieć najlepiej.

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość
Bo komórki tłuszczowe nie znikają... tylko tłuszcz z nich ucieka... W razie powrotu tłustych rzeczy one są nadal chętne na jego magazynowanie
szkoda, że nie można ich sie pozbyć raz na zawsze

Cytat:
Specjaliści od żywienia akceptują tylko jedną dietę... wszystko można, ale tylko 1000kcal... lub 1200
ta dieta MŻWR - niestety nie działa, jak jesz normalnie ok 15oo kcal i jeszcze sie troszkę ruszasz ..

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
Na naszej diecie jednak prawda wypływa jak tłusta oliwa. Jeśli zaczyna się od malutkich grzeszków, to potem coraz już tylko krok od coraz większych odstępstw od diety, zastojów i frustracji i załamań z tym związanych.
Ja sama wiem po sobie, co by było, jakbym sięgnęła raz czy drugi po michałka, tiktaka czy kasztanka i nie daj Boziu bym nie przytyła raz, drugi.....(tego pełno w moim domu i wzrokiem nauczyłam się ślizgać po tym, jakby to w ogóle do jedzenia się nie nadawało).Wiem, że zaczęłabym coraz bardziej eksperymentować, ile jeszcze mogę przegiąć(no bo skoro nie tyję, to co mi szkodzi). To samo w piwem czy drinami wieczorem. A przecież zastoje i wzrost wagi nie musi nastąpić od razu i natychmiast. I po kilku dniach, gdy zapomni się już o tym, że pokusa spożycia czegoś niedozwolonego była większa niż silna wola, może się pojawić zastój...a wtedy załamka, łamanie głowy od czego to tak i humor do de... i to o wiele dłużej trwający niż euforia po zjedzeniu jakiegoś zakazanego przysmaku.... nie opłaca się zwyczajnie i już i kropka!
Dobrze powiedziane (znaczy napisane )
Stary 2010-05-18, 18:10   #993
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
na jutro do pracy zrobiłam sobie omlet z 3 jajek (iczywiście po częsci sie rozerwał przy zdjęcia z patelni) i w środek kosta twarogu z 2 tabletkami słodziku i cynamonem; spróbowałam troszkę i wg mnie bardzo fajnie komponuje się omlet bez żadych przypraw właśnie z tak doprawionym twarogiem
To moja kolacja od jakiegoś miesiąca Jeszcze mi się nie znudziła, jest przepyszna Dziś tylko zastąpię cynamon kardamonem Omlet robię z 2 białek i żółtka i wychodzi fajny
Stary 2010-05-18, 18:13   #994
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Witam i ja, kupiłam sobie dziś Kefir z Piątnicy Lekki 0% i powiem Wam, ze problemy z porcelanką zniknęły po godzinie. U mnie w sklepie pod domem podałam Pani, które jogurty, serki, twarożki ma mi zamówić i powiedziała, że nie ma sprawy, jutro bedą. W mięsnym dziś dowiedziałam się, że na moim osiedlu odchudza się około 20 osób ( Pani w mięsnym lubi z ludzmi rozmawiać,wiec wszystko wie). W RYBNYM makreli wędzonej zabrakło dziś już około 11 rano, wszyscy mówią, że się odchudzają. To istny szał na DUKANA !! na stronie Piatnicy sa wszystkie produkty i nowości www.piatnica.com.pl
Pozdrawiam
11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg
23.01.2011 III Faza 62 [B]

pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm
sonia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 18:21   #995
Lily Rose
Rozeznanie

Oj a ja się głowię czy zrobić sobię tą nutellę czy nie, ech i po co ja to mleko kupowałam, teraz będę się męczyć

Najdroższy Aniołek 7.12.2010 [']

Lily Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 18:23   #996
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily Rose Pokaż wiadomość
Oj a ja się głowię czy zrobić sobię tą nutellę czy nie, ech i po co ja to mleko kupowałam, teraz będę się męczyć
z lyzki mleka mozesz sobie spokojnie zrobic
pijecie kefir i jogurty litrami a nad mlekiem w proszku tak sie roztrząsacie
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 18:25   #997
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
No to nie rób Węgle na wieczór to tak nie bardzo, a jutro o tym zapomnisz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 18:29   #998
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Korlat Pokaż wiadomość
Mejkap zrobiony, teraz bede sie intensywnie zastanawiac w co sie ubrac...
Na pewno wyglądasz olśniewająco. Pokaż im wszystkim (a szczególnie eksiowi ), że jesteś boska.

Edytowane przez Emilia 25
Czas edycji: 2010-05-18 o 18:43
Emilia 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 18:29   #999
Lily Rose
Rozeznanie

Cytat:
z lyzki mleka mozesz sobie spokojnie zrobic
pijecie kefir i jogurty litrami a nad mlekiem w proszku tak sie roztrząsacie
Ja mam taki przepis:
Biała czekolada
ok 1/4 szkl mleka 0%
koło 3 - 4 kopiastych łyżek odtłuszczonego mleka w proszku,
1 płaska łyżka (może być mniej, jeśli ma wyjść bardziej mleczna) odtłuszczonego kakao wedla
1 płaska łyżeczka słodziku (może być trochę mniej)

Mleko porządnie podgrzać. Wsypać pozostałe składniki i przyzwoicie zmiksować, aż do uzyskania jednolitej bardzo gęstej masy. Włożyć do jakiejś foremeczki albo miseczki (najlepiej wyłożyć folią spożywczą, żeby nie przywierało) i do lodóweczki.

TYlko chciałam bez słodzika i kakao, ale jak te proporcje rozdzielić

Stary 2010-05-18, 18:32   #1000
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam taki przepis:
Biała czekolada
ok 1/4 szkl mleka 0%
koło 3 - 4 kopiastych łyżek odtłuszczonego mleka w proszku,
1 płaska łyżka (może być mniej, jeśli ma wyjść bardziej mleczna) odtłuszczonego kakao wedla
1 płaska łyżeczka słodziku (może być trochę mniej)

Mleko porządnie podgrzać. Wsypać pozostałe składniki i przyzwoicie zmiksować, aż do uzyskania jednolitej bardzo gęstej masy. Włożyć do jakiejś foremeczki albo miseczki (najlepiej wyłożyć folią spożywczą, żeby nie przywierało) i do lodóweczki.

TYlko chciałam bez słodzika i kakao, ale jak te proporcje rozdzielić

eee lyzka mleka w proszku
odrobina mleka w plynie
slodzik do smaku
i jak chcesz odrobine kakao
zawsze wychodzi

ale jak Ayu mowila lepiej nie na noc, chciaz ja potrafie w srodku nocy wcignac spora porcje - przed okresem
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 18:40   #1001
mrofka
wizażowy robalek

Czeeeść!
Nadrobiłam jakieś 10 stron, bo niedawno dopiero weszłam xD

Cytat:
Napisane przez milaminka80 Pokaż wiadomość
Takie pytankoo mam: czy ktos was mobilizuje do działania?? Tzn jak reaguje na waszą diete rodzinka, druga połówka, znajomi itp.

U mnie moja wielkim kibicem jest siostra. Razem ze mna cieszy sie ze spadków, a w razie zastojow pociesza i ciągle powtarza, żebym nie oczekiwała zbyt wiele, bo dzieki temu każdy zrzucony kilogram będzie dla mnie miła niespodzianka i takim zastrzykiem dobrej energii do dalszego działania, a w razie porażki (w ogole tego nie zakładam) mniejsze rozczarowanie Mama ciągle nie wierzy w skuteczność diety, a przede wszystkim we mnie Zazwyczaj to daje mi to kopa do dalszego działania, ale chwilami to W sumie to ja jej jeszcze pokarze i bedzie głupio kobiecinie
Ja się odchudzam razem z mamą. Ale sama siebie dopinguję. Bo moja mama nie jest na typowym Dukanie: zje czasem kawałek chleba wieloziarnistego czy wieprzowinę... Ale sama się muszę motywować, bo jak zrobi sałatkę grecką z vinegretem z oliwy z oliwek to mówi do mnie "no proszę cię, przecież ci chyba nie zaszkodzi, jak zjesz?!". No ale chyba nie zdaje sobie sprawy, że to się odbija na wadze Ale jak coś to mama 'Ja ci ugotuję na jutro kurczaka na obiad. A z tego rosołku z kurczaka to mogę jakąś zupkę niezaprawianą śmietaną zrobić dla nas'

Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
hmm? ja sie odchudzam z Narzeczonym i jest fajnie bo oboje sie wspieramy nawzajempoza tym mama moja ostatnio mi powiedziala ze mi zazdrosci ze tak ladnie chudne, za to tata? hmm? jest odsamego poczatku pzzeciwny.... bo jak twierdzi.... mozna schudnac.. mniej jedzac ale za to wszystko ... i nie raz dziwnym tonem glosu mnie sie pyta... to ile juz schudlas?? ale jest okeyodchudzam sie dla siebie a nie dla innych
Dokładnie U mnie tata też totalnie przeciwny: mi i mamie. Ostatnio stwierdził, że z mamą sfiksowałyśmy i jakiegoś świra mamy...

Cytat:
Napisane przez raszpel Pokaż wiadomość

Ograniczacie jakoś słodzik? w sensie ile mniej więcej tabletek?
Ja jakoś tak 5 tabsów max na tydzień. Bo słodzę tylko kawę - pół tabletki Kawę uwielbiam, ale piję tak max kilka razy w miesiącu - jakąś codzienną pijaczką nie jestem. Jak mam smaka na kawę albo chce mi się spać, a muszę być przytomna to piję - kawa daje mi kopa I czasem jak mi się zachce twarożku na słodko, to ze 3 wrzucę tabletki. Ale to czasem, bo wolę na ostro, z warzywami czy cebulką i pieprzem

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
Chcę się pochwalić, że DOSTAŁAM 5 Z EGZAMINU
Brawooo Ja też się zaraz czymś pochwalę

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
ej, latynoskim pupskiem to ja bym nie pogardziła bo latynoskie krągłości są mega kobiece chciałabym mieć taki okrągły, jędrny tyłek
Dla mnie ideałem kobiety jest Beyonce: babeczka jakaś do przesady szczupła nie jest, trochę tłuszczyku ma, krągłe bioderka i pupsko i jest mega sexy Prawda?

Dziewczyny! Pijemy dzisiaj! Częstuję Was herbatą Lipton Clear Green Orient - jest świetna Uwielbiam herbaty zielone Liptona. Dzisiaj miałam ostatni egzamin maturalny - ustny angielski podstawowy. Żebyście wiedziały, jaki ciachomen mnie przepytywał Więcej takich egzaminatorów!

I dostałam 19 na 20 punktów! Jestem z siebie dumna!

W nagrodę, na osłodę życia kupiłam sobie masło do ciała Farmona - ciemna czekolada i pistacja - świetnie pachnie Stwierdziłam, że wolę sobie kupić taki fajny słodki kosmetyk do ciała niż wydawać na jakieś wysokokaloryczne śmieci, które mają zapchać mój żołądek

Dziś ubrałam się znów w moje 'pierwsze spodnie prawdy' na egzamin - i są jeszcze wygodniejsze i luźniejsze niż wtedy, gdy założyłam je pierwszy raz po 2 tygodniach diety Jestem szczęśliwa

Niestety nie znalazłam dziś kardamonu Ale jeszcze poszukam Ale dzisiaj powtórka z rozrywki - na kolację twarożek ze słodzikiem i cynamonem

Dziś zjadłam: na śniadanie 2 jajka sadzone (i oczywiście pytanie tatusia "coo, same jajeczka? Bez chlebka?" Ehh), grilowanego kurczaka w czasie czekania na wyniki, rozpustne kanapki z białym serkiem i wędzonym łososiem, jogurcik sojowy i za jakieś pół godziny kolacja - czyli wspomniany serek biały (dziś P)

A jutro jadę na zakupy do Nadarzyna, bo mama dostała zwrot ze skarbowego

Życie jest piękne! Pamiętajcie o tym! I Dukan też jest piękny, bo można zjeść mnóstwo fajnych rzeczy!
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 18:47   #1002
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez mrofka Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Pijemy dzisiaj! Częstuję Was herbatą Lipton Clear Green Orient - jest świetna Uwielbiam herbaty zielone Liptona. Dzisiaj miałam ostatni egzamin maturalny - ustny angielski podstawowy. Żebyście wiedziały, jaki ciachomen mnie przepytywał Więcej takich egzaminatorów!

W nagrodę, na osłodę życia kupiłam sobie masło do ciała Farmona - ciemna czekolada i pistacja - świetnie pachnie Stwierdziłam, że wolę sobie kupić taki fajny słodki kosmetyk do ciała niż wydawać na jakieś wysokokaloryczne śmieci, które mają zapchać mój żołądek

Dziś ubrałam się znów w moje 'pierwsze spodnie prawdy' na egzamin - i są jeszcze wygodniejsze i luźniejsze niż wtedy, gdy założyłam je pierwszy raz po 2 tygodniach diety Jestem szczęśliwa
Mrówcia, wielkie, ogromne GRATULACJE!!! Pięknie Ci maturka poszła, no cudnie
Bardzo ładnie się nagrodziłaś A to masło do ciała jest boskie
No i za spodnie prawdy też gratki

Zuch dziewczynka, jestem z Ciebie dumna
Stary 2010-05-18, 18:50   #1003
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez mrofka Pokaż wiadomość

A jutro jadę na zakupy do Nadarzyna, bo mama dostała zwrot ze skarbowego

Życie jest piękne! Pamiętajcie o tym! I Dukan też jest piękny, bo można zjeść mnóstwo fajnych rzeczy!
Kochana, gratuluję wyniku egzaminu i wyniku dietowego!
Mieszczenie się w spodnie prawdy to niezły wyczyn i przecudowne uczucie (również je znam ).
Udanych zakupów, obłów się porządnie, należy Ci się po takich stresach.
Stary 2010-05-18, 18:54   #1004
Mo_Nika
szamanka

Mrofka i za maturkę, i za podejście do diety

Ja mam jutro poprawkę kolosa
Stary 2010-05-18, 18:58   #1005
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Mocne, ale prawdziwe
2 faza to najlepszy czas na wprowadzenie nowych nawyków i pracę nad sobą
Cytat:
inaczej nie da rady
zawsze kilogramy wrocą
nawet dukan w ksiazce pisze ze po powrocie do nawykow z przed diety jojo gwarantowane
jestes przeciez tego swiadoma, no nie?
Cytat:
a jak bedziesz coraz blizej celu juz tak rozowo nie bedzie, maly grzeszek i od razu zastoj na miesiac, bo organizm sie broni przed stratami
zreszta poczytaj sobie posty, ostanio odezwalo sie sporo dziewczyn ktore 2 miesiace probuja wycisnac z siebie ostanie kilogramy, i nie grzesza, a wrecz przeciwnie faszeruja sie bialkiem jak kaczki
Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
PODSUMOWUJĄC:
- grzeszenie powoduje zastoje,jeżeli ktoś tak jak ja nie ma silnej woli to niestety musi się liczyć z tym,że mając nawet niewiele do zrzucenia ale grzesząc powodują przedłużanie się diety w nieskończoność. Ja już dawno powinnam być na III fazie.
Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
I po kilku dniach, gdy zapomni się już o tym, że pokusa spożycia czegoś niedozwolonego była większa niż silna wola, może się pojawić zastój...a wtedy załamka, łamanie głowy od czego to tak i humor do de... i to o wiele dłużej trwający niż euforia po zjedzeniu jakiegoś zakazanego przysmaku.... nie opłaca się zwyczajnie i już i kropka!
Podpisuję się pod tym obiema rękami i nogami i nosem !!!!!!! święte słowa.
Cytat:
jezeli zdecydowalyscie sie na diecie, oznacza ze macie swiadomosc tego ze na kilka miesiecy jestescie pobawione wszystkich smakolykow
albo sie jest na diecie albo nie jest
Choć to nie autorytet-Karl Lagerfeld-tuż po swojej kosmicznej diecie powiedział-że dieta musi być jak pokuta za grzeczy i musisz człeku trochę pocierpieć.Jakby nie było ja się z tym zgadzam. Nie ma furtek ani skrótów na tej diecie i basta!
Cytat:
Specjaliści od żywienia akceptują tylko jedną dietę... wszystko można, ale tylko 1000kcal... lub 1200
A wiecie, koleżanka która-o zgrozo-poleciła mi diete Dukana choć sama poległa z kretesem już na 2 dzień, przeszła na kolejną dietę 1200kcal.Ale tylko na 2 tyg żeby też ją zaniechać i co?Dzisiaj się z nią widziałam, u niej kolejne 3kg na plus, a u mnie w sumie 6 na minus brzydko sie chwalę, chwalipięta....
Łoooo matko! ile ja tu cytatów Waszych nawlepiałam, zaraz mnie kto przegoni. ale to bardzo ważna dyskusja, bo albo jest się "trochę" wegetarianinem albo...no właśnie...

Edytowane przez aggie30
Czas edycji: 2010-05-18 o 18:59
aggie30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 19:04   #1006
d666666
Wtajemniczenie

Hej. Pozdrawiam wszystkie proteinki.
Na zaparcia najlepsze jest nie myslenie o zaparciu, ktore sie moze pojawic i wyluzowanie sie, a samo przyjdzie...
Ja wprowadzilam do diety otreby, a one wcale nie pomogly, od rana nie bylam na toalecie ale dzien jeszcze sie nie skonczyl.... jest nadzieja, przed otrebami bylo regularnie kazde rano... ale nic na sile, trza sobie zabrac do wc cos do czytania lub gre w telefonie, np tetris (widze w tym analogie- spadajace klocki ),\
Ludzie, nie faszerujcie sie chemia, ja kiedys o malo nie skonczylam ze soba przez tabletki przeczyszczajace. moze to smieszne, ale wszystko jest w naszej glowie, trzeba sie wyluzowac, i nie stresowac i wody duzo pic)))

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

a jeszcze ryb duzo jesc.... sa swietne w tej dietce.....
Ja jestem na diecie juz od 16 dni, a dopiero sie zwazylam przedwczoraj. tragedia, nie wiedzialam, ze tyle waze.... bylam 10 dni na proteinach przed tym, a potem 5 dni na p/w, ale zle zaczelam p/w wiec postanowilam od wczoraj 10 dni proteinki i 5 /5, bo jednak musze wiecej stracic niz mi sie wydawalo. duzo schudlam przez ostatnie 2 tygodnie, luzniejsze ciuchy i ludzie juz zauwazaja.. dopiero po tym niedzielnym wazeniu dotarlo do mnie, ze nawet dobrze, ze nie wiem ile wazylam przed ta dieta. pozdrawiam i ciesze sie, ze Was znalazlam
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 19:05   #1007
joanasz
Rozeznanie

Cytat:
majonez ten wyspowy jak najbardziej sie nadaje chyba
ile ma tluszczu w 100g?
a ten keczup - to same pomidory, przyprawy i slodzik? jezeli tak to tez sie nadaje
u nas takich nie ma wiec nikt nie uzywa
a te jogutry porownaj z jogurtem naturalnym

ale chyba czuje ze Cie strasznie nie lubie jogurt toffi [COLOR="Silver"]

uwazaj zebys nie przedawkowala tego magnezu
Hej dzieki za odpowiedz
Majonez w 100g ma 3g tluszczu?
a ketchup -pomidory slodzik,przyprawy i niewielkie ilosci nie odnotowane wartosciowo ale pewnie ogolnie w weglach skroii kukurydianej, laktozy i maczki ryzowej
Jak bym mogla to chetnie bym sie podzielila tymi jogurtami ja ogolnie nie mam zamiaru ich uzywac tylko jak jakas zla chwila nadejdzie, ogolnie ubustwiam owocowe ale tu sa tylko z wsadem, z pulpa nie widzialam ale zarejestrowalam moim okiem takie jak te toffi i wanilia o smaku cytrynowym i grejfruta i chyba brzoskwini gdzie owoce sa tylko na dnie moze sie przydac

Mam sprawdzony sposob na nagle skurcze Trzeba od razu mocno ucisnac miejsce pod nosem. Nawet kazano mi grzbietem dloni kilka razy mocno uderzyc w to miejsce (oczywiscie bez przesady) Nie wiem dokl jak to dziala sa tam jakies sensory, ktore sa odpowiedzialne, no ale to doraznie oczywiscie magnez trzeba uzupełnic.

Cytat:
Napisane przez Korlat Pokaż wiadomość
O jezu jak ja bym tak chciala... No to tak zrobie. Juz mam dosyc no i te zastoje... Chciaz najbardziej to mnie przerazaja te toksyny zbierajace sie we mnie w srodku :/ No i ten wydety brzuch Bezsensu Od razu przestaje sie chciec dietkowac
Tak swiadomosc zatruwania organizmu jest najgorsza, ja kiedys mialam zastoj kilkanascie dni, bylam w szpitalu i chociaz walili mi codziennie rozne srodki na ten problem lacznie z czopkami nic nie dzialalo bo z tym dostawalam silne leki przeciwbolowe ktore dzialaly w druga strone - no i skonczylo sie niestety enema
Narazie na diecie nie jest zle, tfu tfu coby nie zapeszac
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 19:18   #1008
Lily Rose
Rozeznanie

Wow, mrofka gratulejszyn Super wynik, ja też pare latek temu zarobiłam 19/20. Z pisemnej też super, gorzej z rozszerz., ale i tak studiuję kierunek związany z jęz. ang, więc jestem happyTrzymam kciuki za Ciebie.

Ayu, zmotywowałaś mnie, zamiast nutelli zjadłam pół kostki sera ze słodzikiem. Chyba tak lepiej prawda?

Stary 2010-05-18, 19:19   #1009
biedronus
Raczkowanie

a ja wczoraj zrobiłam sobie naleśniki z przepisowni... i po prostu padłam.. tak pysznego ciasta naleśnikowego w życiu nie jadłam.. po prostu pycha, miało starczyć na 3 dni ale no jak się domyślacie nie starczyło.. teraz nie mogę przez jakiś czas zrobić bo skrobia kukurydziana więc odpocznę tydzień, ale za tydzień nie ma opcji i zrobię je bo są przepyszne!!!!! Polecam wszystkim
no to zaczynamy
biedronus jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 19:22   #1010
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość
a jeszcze ryb duzo jesc.... sa swietne w tej dietce.....
Ja jestem na diecie juz od 16 dni, a dopiero sie zwazylam przedwczoraj. tragedia, nie wiedzialam, ze tyle waze.... bylam 10 dni na proteinach przed tym, a potem 5 dni na p/w, ale zle zaczelam p/w wiec postanowilam od wczoraj 10 dni proteinki i 5 /5, bo jednak musze wiecej stracic niz mi sie wydawalo. duzo schudlam przez ostatnie 2 tygodnie, luzniejsze ciuchy i ludzie juz zauwazaja.. dopiero po tym niedzielnym wazeniu dotarlo do mnie, ze nawet dobrze, ze nie wiem ile wazylam przed ta dieta. pozdrawiam i ciesze sie, ze Was znalazlam

Nie kombinuj tak, trzymaj się 5/5 i bądź cierpliwa. To nie dieta cud, w tydzień nie zgubisz 10 kg.
To co planujesz zrobić, tylko pogorszy Twoją sytuację. Siądzie Ci metabolizm już na amen, nerki mogą nie wyrobić, wątroba tak samo. Miałaś już jedną długą uderzeniówkę (z testu tyle wyszło?), druga nic a nic nie zmieni, no chyba, że spieszno Ci do szpitala.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Ayu, zmotywowałaś mnie, zamiast nutelli zjadłam pół kostki sera ze słodzikiem. Chyba tak lepiej prawda?
Najlepszy wybór na kolację Twaróg ma białko, które wchłania się powoli, więc w nocy organizm nie przejdzie na głodówkę

Edytowane przez Ayu
Czas edycji: 2010-05-18 o 19:28
Ayu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 19:22   #1011
d666666
Wtajemniczenie

Gratulacje diety gdzie mozna wszystko ale malo sa dobre, ale nie w praktyce, o czym w ksiazce juz bylo pisane...Ja, czytajac te ksiazke, mialam wrazenie, ze pisza o mnie....Bardzo latwo przedobrzyc diete 1000- 1200 kcal, jeszcze troszke sobie tego czy owego zjesc... Mnie mecza psychicznie diety, gdzie sa takie ograniczenia i podswiadomie przynajmniej i nietylko chodzilabym na nich glodna...A w diecie proteinowej jest inaczej, nie gloduje sie i jest nadzieja, ze efekty zostana na dluzej a nawet na zawsze. sa podane konkretne wskazowki,co ile i kiedy..
Stary 2010-05-18, 19:27   #1012
bleha24
Raczkowanie

Słuchajcie mam problem zupełnie odwrotny do Waszego od dwóch trzech dni ciągle mnie gania do kibelka Ani stoperan, węgiel,smecta takie cuda nie działają. Już wyeliminowałam praktycznie wszystkich potencjalnie oskarżonych ale dalej to samo. Czy ktoś wie od czego to może być?
Stary 2010-05-18, 19:29   #1013
joanasz
Rozeznanie

Mrofka gratulacje
Spisalas sie na medal - szalenstwa zakupowe Ci sie naleza
Поздравляю
Stary 2010-05-18, 19:30   #1014
d666666
Wtajemniczenie

dzieki, w pore mi poradzilas...po prostu nie bylam pewna. zrobilam 10 dni na proteinach, a potem dodalam warzywa na 5 dni a teraz znowu 5 dni proteiny.
Mam duzo do stracenia- ponad 20 kg, idealnie 30 i jestem po wielu przejsciach z dietami, jestem w stanie zrobic wszystko, zeby schudnac, ale nie wierze w cuda. wedlug ksiazki, ktora kilka razy przeczytalam, 10 dni uderzeniowki to opcja dla mnie, a potem 5/5, tyle ze nie wiem, czy dobrze zrobilam, bo faze 5/5 zaczelam od warzyw, a ktos gdzies pisal, ze ta druga faze zaczyna sie od czystych protein, czyli 15 dni w moim przypadku pod rzad... to mnie mierzi, bo chce duzo schudnac....wielkie dzieki))
Stary 2010-05-18, 19:31   #1015
joanasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bleha24 Pokaż wiadomość
Słuchajcie mam problem zupełnie odwrotny do Waszego od dwóch trzech dni ciągle mnie gania do kibelka Ani stoperan, węgiel,smecta takie cuda nie działają. Już wyeliminowałam praktycznie wszystkich potencjalnie oskarżonych ale dalej to samo. Czy ktoś wie od czego to może być?
Moze to jakas wirusowka ??? do lekarza musisz sie udac koniecznie.
Stary 2010-05-18, 19:31   #1016
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
pozdrawiam i ciesze sie, ze Was znalazlam
świetnie, witaj
a teraz przeczytaj uważnie to co napisała Ci koleżanka AYU i się zastosuj.
Jeśli nie chcesz to miej świadomość ze zrobisz sobie wielkie "kuku" albo "bubu" - jak zwał tak zwał. Twój organizm się zbuntuje i powie NIE MA MOWY - NIE CHUDNĘ. Do tego schrzanisz nerki i ... szpital gotowy.
Uderzeniówke już miałaś - jestem na 90 % pewna że za długą, a teraz idziesz wybranym systemem i NIE KOMBINUJESZ.
No to ode mnie tyle.
Wszystko z czystej życzliwości Powtórzyłam się coby nie umknęło szanownej świeżynce

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 19:32   #1017
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez bleha24 Pokaż wiadomość
Też tak czasem miałam, ale wystarczył jeden węgiel i po sprawie. Kurcze, nie wiem co Ci poradzić. Może się normalnie czymś strułaś?
Stary 2010-05-18, 19:34   #1018
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
dzieki, w pore mi poradzilas...po prostu nie bylam pewna. zrobilam 10 dni na proteinach, a potem dodalam warzywa na 5 dni a teraz znowu 5 dni proteiny.
Mam duzo do stracenia- ponad 20 kg, idealnie 30 i jestem po wielu przejsciach z dietami, jestem w stanie zrobic wszystko, zeby schudnac, ale nie wierze w cuda. wedlug ksiazki, ktora kilka razy przeczytalam, 10 dni uderzeniowki to opcja dla mnie, a potem 5/5, tyle ze nie wiem, czy dobrze zrobilam, bo faze 5/5 zaczelam od warzyw, a ktos gdzies pisal, ze ta druga faze zaczyna sie od czystych protein, czyli 15 dni w moim przypadku pod rzad... to mnie mierzi, bo chce duzo schudnac....wielkie dzieki))
ufff nie umknęło
dobrze zaczęłaś. Po uderzeniówce zawsze są warzywa inaczej za długo
byś była na samych białkach a to nie zdrowo.

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 19:34   #1019
joanasz
Rozeznanie

Cytat:
Dobrze zrobilas, po proteinach a juz szczególnie po uderzeniowce warzywka konieczne
Stary 2010-05-18, 19:34   #1020
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Nie wiem gdzie to wyczytałaś, PW ZAWSZE zaczyna się od warzyw.
Żeby określić długość uderzeniówki, robi się test, do którego link jest w pierwszym poście, ale teraz to już po ptakach.
Idź spokojnie 5/5 i błagam po raz kolejny, nie kombinuj. Co spadnie to ma spaść, zobaczysz. Naprawdę nie ma co się spieszyć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości