|
|
#991 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))
Melduję się w dwupaku.
![]() Ja pół nocy dziś nie spałam- wszystko prze drętwiejące dłonie- masakra , w nocy się budze i palców zgiąć nie umiem. . Też tak macie? ![]() Od rana tak przyjemnie słonko po oknach świeci, Ja już od godziny spać nie umiem... TŻ jeszcze kima, a Maksiu w swoim łóżku książeczki sobie "czyta".
|
|
|
|
|
#992 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
I ja nadal 2w1 ![]() lea ja problem z drętwiejącymi rękami miałam z miesiąc temu,na szczęście minęło... Gdzieś wyruszymy dziś w plener,trzeba trochę połazić...Może coś się wtedy ruszy... |
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19667177]Melduję się w dwupaku.
![]() Ja pół nocy dziś nie spałam- wszystko prze drętwiejące dłonie- masakra , w nocy się budze i palców zgiąć nie umiem. . Też tak macie? ![]() Od rana tak przyjemnie słonko po oknach świeci, Ja już od godziny spać nie umiem... TŻ jeszcze kima, a Maksiu w swoim łóżku książeczki sobie "czyta". [/QUOTE]Lea-no nie wierzę, Ty jeszcze tu ![]() U nas w Polsce w parafii też dziś odpust... a ja kolejny rok siedzę tutaj... dziś mijają dwa lat odkąd przyleciałam do Szkocji... |
|
|
|
|
#994 | |
|
Rozeznanie
|
Ja również się melduję w dwupaku
![]() Właśnie wróciłam ze szkoły- fizykoterapia zaliczona Już myślałam, że mi facet nie da testu, ale postraszyłam go że jak wpadnę 19tego to nie wiem czy nie zacznę rodzić na zajęciach ![]() Kupiłam sobie plastry compeed bo już nie mogę wytrzymać z opryszczką.. chyba nie ma żadnych przeciwwskazań co do ciąży? na opakowaniu w każdym bądź razie nic nie ma... ![]() Aha i jeszcze jeden problem.. Zaczęły mnie napierniczać zęby pół nocy nie spałam ![]() Chciałabym pojechać je wyleczyć póki czas bo później nie wytrzymam z bólu bez żadnego procha Problem w tym, że chodzę do dentysty u mojego małża czyli ponad 100km ode mnie, nie wiem co robić czy jechać czy nie.. trochę się boję ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#995 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też dalej 2w1
![]() Gringo brawa za zaliczenie ja w poprzedniej ciazy kilka dni przed terminem mgr broniłam i komisja strasznie sie denerwowała czy mi zaraz wody nie odejda bo brzuch miałam gigantyczny![]() u mnie tez ładna pogoda
|
|
#996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a wiecie co.. chyba mi się brzuch obniżył albo coś schizuję
|
|
|
#997 | ||||
|
Raczkowanie
|
Jak to dobrze wejsc na wizaz od rana w niedziele. Same dobre wiesci
![]() Gringoo gratuluje zaliczenia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19662297] ![]() sms od velluto: Wczoraj o 17:35 przyszła na świat moja córeczka Natalia 3470g, poród sn trwał 16 godzin, a momentami było naprawdę ciężko, ale jestem najszczęśliwsza na świecie Pozdrawiam wszystkie mamusie. velluto.[/QUOTE] Serdeczne gratulacje dla Velluto |
||||
|
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19662297]
No i na koniec najlepsze, czyli sms-owy news. ![]() sms od velluto: Wczoraj o 17:35 przyszła na świat moja córeczka Natalia 3470g, poród sn trwał 16 godzin, a momentami było naprawdę ciężko, ale jestem najszczęśliwsza na świecie Pozdrawiam wszystkie mamusie. velluto.[/QUOTE] Gratuluję szczęśliwej Mamusi ![]()
|
|
#999 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za gratki
Aper, liliputek- trzymam za Was będzie dobrze Moja znajoma po cc oświadczyła, że drugi raz też by się na nią zdecydowała, więc sama nie wiem jakbym wolała już teraz rodzić ![]() Pędzę robić muffinki ze śliwką
|
|
#1000 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) jak ci się tam żyje? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
brawo Gring00
stała się rzecz niemozliwa - małż wstał dzisiaj sam, nie musiałam go budzić - w dodatku przed planowanym czasem pobudki
|
|
|
|
|
#1002 |
|
Konto usunięte
|
Gring00
![]() muffiny ze śliwkami- brzmi apetycznie... |
|
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1966818 9]mmm... szkocja to taki fajny kraj (tak myślę, bo nie byłam
) jak ci się tam żyje? ![]() [/QUOTE] Ja tam zawsze chciałam wyjechać na Wyspy, ale myślałam raczej o Irlandii. A Szkocja wyszła tylko dlatego, że tż dostał tu kontrakt. Kontrakt dawno się skończył, a my tu już dwa lata siedzimy. Ale nie narzekam. Oboje mamy pracę, stać nas na fajne samodzielne (od niedawna) mieszkanie i raz czy dwa razy do roku na wypad do Polski. W kraju pewnie dalej mieszkalibyśmy kątem u rodziców i jeszcze długo nie zdecydowalibyśmy się na dziecko. A minusy mieszkania tutaj: zimno, wietrznie i mokro (ciepłych i suchych dni w ciągu roku jest naprawdę niewiele, za to zimy są łagodne-w tym roku śnieg spadł pierwszy raz od 30 lat ). No i język, a raczej wstrętny, twardy szkocki akcent... tu się nie da porządnie nauczyć angielskiego![]() Tż pojechał rano na wyprzedaż (organizowaną zawsze w niedzielę) i... kupił fotelik dla dziecka... Jestem zła, bo nie skonsultował tego ze mną. Mieliśmy kupić wózek travel system, a teraz nie wiem czy ten fotelik (nota bene bez wkładki dla niemowlęcia) będzie pasował do jakiegoś wózka i czy przypadkiem nie zostaniemy z dwoma fotelikami |
|
|
|
|
#1004 | |
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19668332]Gring00
![]() muffiny ze śliwkami- brzmi apetycznie... Przepis dokładnie ten sam co na muffiny z chałwą, tylko nadzienie zmienione ![]() Muffiny ze śliwkami Składniki: *100g masła *1 jajko *1/2 szklanki mleka *2 łyżki kawy cappuccino rozpuszczone w 2 łyżkach gorącej wody *2/3 szklanki cukru *1 cukier waniliowy *1 i 3/4 szklanki mąki *1/4 łyżeczki soli *1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia *suszone śliwki Wykonanie: W misce wymieszać rozpuszczone i ostudzone masło z cukrem, dodać jajko, letnią kawę oraz mleko. Wymieszać. W drugiej misce wymieszać składniki suche czyli: mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sól. Wlać mokre składniki do suchych i wymieszać do połączenia składników. Mogą pozostać grudki. Napełniać foremki muffinkowe do połowy, włożyć śliwkę i przykryć masą. Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Ja robię zawsze podwójnie bo nie chce mi się bawić dwa razy ![]() aha- dodatkowo polewam jeszcze muffinki polewą waniliową lub czekoladową ![]() Cytat:
ja kiedyś wysłałam swojego eks po zakupy na bigos i nie kupił... kapusty
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny ten przepis na muffinki ze śliwką
A mogłabyś podać jakie nadzienie jest do tych muffinek z chałwą (bo brzmi smakowicie i smaka mi narobiłaś)
|
|
|
|
|
#1006 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ludzie, jak ja dzisiaj wytrzymam do wieczora? małż drugi dzień w pracy... wykańczają mnie te jego 12-tki... a ja mam tyle pomysłów, ogród botaniczny zobaczyć, nad zalew na spacer, ale sama nie pojadę, a jak już on ma wolne, to przeważnie cały dzień leje...
|
|||
|
|
|
|
#1007 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym jem wsio, tyle, że np. nie smażę na tłuszczu, robię np. zapiekanki - dzisiaj makaronowo-warzywna Ale np. herbatę z cytryną można, czemu nie?Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1966883 2]deszcz deszczem, ale ten brak śniegu jest okrutnie kuszący...
![]() może można zwrócić ten fotelik? albo sprzedać na e-bayu... niech się chłop pomartwi, będzie miał nauczkę na przyszłość... ![]() [/QUOTE] Za ten fotelik dał tylko 3 funty (jakieś 15 zł, nie wiem po ile chodzi funt teraz), więc to nie majątek, ale chodzi o sam fakt, że zrobił to beze mnie. Pół biedy, jakby była taka wkładka dla niemowlaka, to moglibyśmy troszkę odwlec zakup wózka... A on do mnie: to mogłaś jechać ze mną Podejrzewam, że jak ja bym tam była to i tak byśmy tego nie kupili, tylko byśmy się pokłócili i tyle...No jak nie będzie wyjścia, to go sprzedamy (niekoniecznie na ebay, ale może na lokalnym portalu ogłoszeniowym, wiele osób tak robi). |
|
|
|
|
#1009 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1966883 2] ludzie, jak ja dzisiaj wytrzymam do wieczora? małż drugi dzień w pracy... wykańczają mnie te jego 12-tki... a ja mam tyle pomysłów, ogród botaniczny zobaczyć, nad zalew na spacer, ale sama nie pojadę, a jak już on ma wolne, to przeważnie cały dzień leje... [/QUOTE]Ja byłam nad zalewem tydzień temu w celach zdrowotnych i tak wyzdrowiałam, że ho ho ![]() A na ten ogród też bym chętnie się skusiła ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19669035]Ja ni jem tylko czekolady, kapusty, cytrusów i truskawek. Poza tym jem wsio, tyle, że np. nie smażę na tłuszczu, robię np. zapiekanki - dzisiaj makaronowo-warzywna Ale np. herbatę z cytryną można, czemu nie?[/QUOTE] Hmm to na czym usmażyć kotlety jak nie na tłuszczu? Czy w ogóle nie jesz kotletów? tylko np. mięsko pieczone, gotowane? ![]() A czemu nie pije herbaty z cytryną.. nie wiem.. Twierdzi, że cytryny też nie wolno ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() Inny w ogóle się nie interesuje zakupem czegokolwiek dla dziecka.. A chłop jak to chłop- nie myśli recjonalnie co się przyda na pewno, złapał okazję więc ją wykorzystał- no i chciał zrobić Ci niespodziankę, dlatego nie zapytał
|
|
|
#1010 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
), ale jakoś nie wpadają mu do głowy podobne pomysły... żebym się nie zdziwiła, jeszcze wszystko przed nami
|
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19667177]Melduję się w dwupaku.
![]() Ja pół nocy dziś nie spałam- wszystko prze drętwiejące dłonie- masakra , w nocy się budze i palców zgiąć nie umiem. . Też tak macie? ![]() Od rana tak przyjemnie słonko po oknach świeci, Ja już od godziny spać nie umiem... TŻ jeszcze kima, a Maksiu w swoim łóżku książeczki sobie "czyta". [/QUOTE]Też tak mam od jakiegoś czasu - zwłaszcza jak jest cieplo rece mi puchną i palce dretwieją ![]() Tak wogóle to witam 2w1 ![]() Pogoda piekna i nie wiem co robic - uroki siedzenia samej w domu ![]() Nawet że sie wyspałam nie licząc kilku wizyt w toalecie i co godzinnych przewracanek z boku na bok - nie moge dłużej pospac na boku obojetnie którym bo mnie budzi ból bioder , i tak sie turlam z jednego na drugi - spanie na plecach odpada ![]() Nie wiem jak długo jeszcze bede z wami pewnie jutro i może pojutrze a pózniej moge miec przerwe , Dysponuje teraz internetem radiowym który wziełam na próbe i jest ok gdyby nie limity które są bardzo uciążliwe . Na szczeście to był tylko miesiąc próbny i w tym tygodniu musze go oddac - jesli nie jestem zadowolona - a nie jestem ![]() Jutro przyjadą panowie z tp sprawdzic łącze i dopiero podepną mi stałe - mam nowy dom i dopóki byłam w niemczech nie miałam potrzeby tego robic. Nie wiem ile to zejdzie i jeszcze musze nowego neta załatwic itp, napewno kilka dni może mnie nie byc - spoko jak sie rozsypie w tym czasie dam znac sms-owo .Na razie jeszcze ze 2 dni bede kożystac z tego neta . U was też jest takie ciepełko jak u mnie ![]() hanjah- zazdraszczam szkocji - piekny kraj zawsze mnie fascynował ale tylko w formie wycieczki lub wyjazdu indywidualnego ![]() Ma niesamowitą historie tak samo jak anglia czy irlandia ![]() Może kiedyś sie wybiore - jest to brane pod uwage ..
|
|
#1012 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1013 |
|
Konto usunięte
|
Teoretycznie cytryna jest cytrusem
Ale szpitalu dostaliśmy takie książeczki o diecie dla karmiących, sensowny bardzo, i tam podają, że słabą herbatę z odrobiną cytryny jak najbardziej można. A kotlety - czemu nie? Ale na beztłuszczowej patelni. Ale szczerze mówiąc za kotletami ogólnie nie przepadam, wolę np. pulpety w sosie pomidorowym - niby to samo, ale nie smażone
|
|
|
|
|
#1014 |
|
Rozeznanie
|
Ja tam kocham swojego małża za to, że interesuje się wszystkim co dotyczy nas "oboje"
Zawsze coś zakupi, podsunie, zapyta się czy czegoś nie potrzeba.. A jak nie trafi z zakupem to trudno- nie kupuje niczego kosztownego bez konsultacji ze mną więc mała strata. Co innego mój brat, który kompletnie nie interesuje się że coś małemu może być potrzebne i ma wszystko gdzieś i widzę jak z tym ciężko jest bratowej- nie tyle co ciężko a przykro.. Naprawdę wiem co mówię, najważniejsze to mieć chęci- a trafienie z zakupem przyjdzie z czasem- nie łudźmy się faceci nie chętnie robią zakupy więc skąd mają wiedzieć, że zakup będzie trafiony w 100%
|
|
#1015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że chciał dobrze. Do tej pory o zakupach dla dziecka decydowaliśmy razem, a tu nagle taka surprise, która mnie wcale nie cieszy... Już mi ta złość przechodzi, do wieczora się za nim i tak stęsknię ![]() Koleżanka ma już pięciomiesięczną córcię, to może pożyczy mi tę wkładkę do fotelika-o ile to się w ogóle da przełożyć. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1966925 9]e to faktycznie nie majątek... ale rozumiem w czym rzecz. mój to chyba jakiś "wytresowany" egzemplarz pod tym względem jest (nie, żebym ja go tresowała ), ale jakoś nie wpadają mu do głowy podobne pomysły... żebym się nie zdziwiła, jeszcze wszystko przed nami [/QUOTE]Ano mojemu czasem przychodzą do głowy takie rzeczy... I jaki on dumny potem jest... Cytat:
Najlepiej latem, bo wtedy jest szansa, że trafi się na kilka ciepłych dni Ale i jesień bywa tu piękna.---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Teraz to się cieszę, że wózka nie kupił ![]() Do pracy pojechał na rowerze, więc na szczęście i tak nie miałby się jak z tym zabrać Nie wiem tylko jak on sobie z fotelikiem na tym rowerze poradził ![]() Zaczynam sobie z tego żartować, więc chyba mi już przeszło
|
||
|
|
|
|
#1016 |
|
Rozeznanie
|
hanjah- to dobrze, nie złość się- złość piękności szkodzi
![]() no i dziecku oczywiście ![]() aaa mój małż za 2 dni będzie w Polsce
|
|
#1017 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twój mąż pracuje za granicą? |
|
|
|
|
|
#1019 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
faceci... Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1020 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie to ma tam połowę rodziny i wszystkich znajomych więc nie wiem jak się odnajdzie w Polsce- a ma zamiar wrócić na stałe.. zobaczymy.. Mogliśmy być w Londynie, ale ja nie chcę. Lecę spać bo przez te zęby to spałam w nocy z 4h tylko ![]() Miłego dnia życzę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

, w nocy się budze i palców zgiąć nie umiem. 

pół nocy nie spałam 

ja w poprzedniej ciazy kilka dni przed terminem mgr broniłam i komisja strasznie sie denerwowała czy mi zaraz wody nie odejda bo brzuch miałam gigantyczny
obie idziemy 31 do szpitala, tylko, że mnie mają kroić tego samego dnia (i mam nadzieję, że nic się nie pośliźnie...)