|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#992 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Zobaczyłam wpis siali o tak wczesnej porze i juz wiedziałam
![]() siala znajac ciebie to juz po ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:19 ---------- no hej niezawsze widze ze o tej samej godzinie napisałysmy ![]() Witam was porannie prosto z gumowej pilki na której siedze dzięki mobilizacji agravki ![]() ![]() Wogóle dzis mi sie snilo ze jechalam 400 km na rowerze w 4 godziny i potem zeszłam z niego niezmęczona z nadzieją że może coś ruszy .Tak twardo spałam ze po raz pierwszy nie usłyszałam jak Tz wrócił z nocki , obudziłam się dopiero jak słyszalam prysznic . Zjadłam kromke z sałatka z makreli i popijam kefirem ![]() W nocy była okropna duchota musialam wyłączyc wiatrak bo silniczek juz byl tak nagrzany ze grzalo zamiast chlodzic, pootwieralam okna w calym mieszkaniu wiec leciutki przewiew byl ... Acha agravko biorąc sobie do serca wpis siali pogadaj z moim Adasiem ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-07-12 o 06:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#993 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
![]() Cytat:
SMS od Siali g. 7.21 - Skurcze mam co 3 minuty i właśnie jestem w drodze do szpitala. Wody sobie kapią. Jak się okaże, że rozwarcie jest ze 2cm to się załamię, bo ból dosyć narasta.
![]() |
#994 |
Zakorzenienie
|
Wstalam jakos nie moge spac a polozylam sie pozno dosyc bo ok. 1. Ide sie teraz wykapac z ksiazka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane,ja dziś zainstalowałam sobie mini operę w telefonie i sprawdzam czy wkońcu uda mi się coś do was napisać. Mogłabym być w miarę na bieżąco,tzn przynajmniej do was pisać jak będziemy na ośrodku. SIALA trzymam kciuki by poszło szybko i sprawnie!
Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-07-12 o 06:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Zakorzenienie
|
niezawsze daj znac jak po ktg i oczywiscie
![]() serduszkoiz no bo jeszcze bys w domu mogla czasem urodzic biorąc sobie do serca rady tej baby ![]() Odośnie jeszcze zachowania przed porodem , przypomniało mi się co babka na sr mówiła, że nasze zachowanie zależy od przewagi danego hormonu w organizmie i znalazłam cos takiego KLIK rola hormonów w czasie porodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Zadomowienie
|
no mam jeszcze 2 dni a tu cisza na morzu
![]() ![]() u mnie jest płatne 500zł, ale nie wiem czy się zdecyduje wyjdzie w trakcie, a jak tam samopoczucie??? gwiazda666 gratuluję ![]() ![]() ![]() kociamborek super, ze już w domku ![]() anoxa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dzień dobry mamuśki, 2 dni do tp i fitka nic sie nie dzieje. Do tego wszyscy mnie dobijają bo dzwonią, piszę sms-y czy już ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-07-12 o 07:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |
Raczkowanie
|
witam Mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiec tak dzisiaj na 13 idziemy na usg zobaczymy jak mała sie rozwija i co u niej a jutro do swojego gina i zobaczymy jakie sa postępy ![]() ![]() GRATULUJE NOWYM ROZPAKOWANYM MAMUSIĄ ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
jak cie to wkurza ta bułka to posmaruj ale troszke sacholem
![]() |
#999 |
Zakorzenienie
|
Misiulka nie stresuj się za wiele,nie ma sensu. Siala jak zwykle się wybiła tak jak przychodziło co do spotkania jakiegoś hihi. Ciekawe co tam u niej? Nic nie pisała jak tam w szpitalu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My po pierwszej nocy, fakt ze goraco, ale raz wstałam w nocy i nad ranem ![]() ![]() ![]() I znów tak gorąco masakra....
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Zakorzenienie
|
Karolcia niech pomaga jak najwięcej...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
siala trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!! no tak wiec u mnie z tych wczorajszych skurczy wyszla d.upa dzisiaj od rana znowu sie pojawily slabsze niz wczoraj ale bolesne lekko bylam na badaniu i uslyszalam ze szyjka znacznie skrocona opuszki lekko przechodza (ostatnio mowil ze opuszek przechodzi z trudnoscia) i ze bardzo mozliwe ze zaczyna sie porod i ze sie rozkreci i mam wszystko obserwowac ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- a to chyba siali te jakies zasady murphego czy kogos tam sie sprawdzaja bo jak chodzilam ze zmytymi pazurami to nic sie nie dzialo a jak wczoraj pomalowalam to cos sie zaczyna ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- basienka bo coreczki sa zawsze tatusia przy drugiej moze byc lepiej moze byc bardziej za toba u mojej siostry tak jest dlatego po czesci sie ciesze ze bedzie synek ![]()
#1003 |
Zakorzenienie
|
Anoxa mam nadzieje, że u Ciebie wkońcu coś się ruszy...
a co do córeczek, no to wiem, że tak jest... ale to jak Łucja jest za Damianem to jest niesamowite. Ja to się śmieje, że teraz jak będa dwie to do męża wogóle się nie dopcham... |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() witam po nieprzespanej nocy,taki war byl u nas ze spalam az godzine,nawet wentylator i dwa prysznice mi nie pomogly,jestem padnieta.Chdzilam od okna do okna, maz mi lozko pod okno w koncu przesunal ale nie bylo ani grama wiatru wiec co mi po tym,dzis msi mi zlozyc lozko polowe w piwnicy bo sie wykoncze, brzuch m isie stawial, skurcze mnie zlapaly ale na szczescie po czopku przeszlo... Synus kupiony,cicia i jej synek nie sa odstepowani na krok a ja sobie leze i patrze na jego szczescie... Edytowane przez muminek88 Czas edycji: 2010-07-12 o 07:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
anoxa - no to za szybki poród
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 | |
Zadomowienie
|
własnie musze zaraz poszukać w apteczce
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1007 |
Zakorzenienie
|
Muminku nie zazdroszczę nocy... oj nie zazdroszczę!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Zadomowienie
|
Siala
![]() ![]() ![]() ![]() anoxa oby oby mam nadzieję, że ruszy ![]() mini ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Zakorzenienie
|
puki co sie nie nastawiam bo takie skurczyki zawsze moga sie rozejsc
![]()
#1010 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny dawno nie pisałam ale jak zawsze was podzzczytywałam widze ze znowu cos zaczyna sie dziac
siała -trzymam kciuki za szybki poród powodzenia mini za usg kciukasy anoxa-śniło mi sie ze dzis urodziłas i dlatego już rano weszłam zobaczyc czy to prawda ale widze że może to dzis sie rozkreci \miłego dnai dziewczyny |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Zakorzenienie
|
O kucze nasza Siala rodzi!! A nie wytłumaczyła jak ten masaż ma wyglądać no.
Siala powodzenia, oby nie bolało!! Dzięki Bogu za mój wiatrak, bo w nocy bym na pewno nie spała. Teraz też jest już ukrop! Pójdę na szybki zakupy i mieszkanie zapłacić. Mam ma przyjść dziś okna pomyć, może to jakos młodego wygoni. Wczoraj był grzeczny, ale zaczął wariować jak tatuś mu śpiewał i całował brzuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Mamusie!
Ale ta noc była gorąca... nie dało się spać nawet w bawełnianej koszulce... więc ją ściągnęłam i było golaskowo ![]() Teraz muszę zjeść śniadanie i iść pod prysznic, bo zaraz mi się wszystko poskleja... A potem porozmawiać z mankomatem i na 12:30 do zębologa. Siala- Trzymam mocno ![]() Anoxa- Oby się rozkręciło ![]()
#1013 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1014 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Zakorzenienie
|
witam
siala super ze ruszylo, pewnie jestes juz po, czekamy na wiesci ![]() anoxa ja caly czas trzymam kciuki ![]() noc powinnam chyba pominac milczeniem. zasnelam chyba o 4, o 5 pobudka, o 7 pobudka. moje dzieci wymeczone upalem jeszcze spia. nie wiem co robic zeby nam ulzyc. wiatrak nie moze chodzic caly czas bo sie przegrzeje. ![]()
#1016 |
Wtajemniczenie
|
No nic, idę pod prysznic, oby to przyniosło ulgę.
Dzisiaj też już mnie tak pobolewa okresowo...
#1017 |
Zakorzenienie
|
Co do prysznicu i niby ulgi... ja wyszłam spod zimnego prysznicu, nie minęły dwie minuty a lało się ze mnie dosłownie... teraz skończyłam pakować torbę, nie wiem czy czegoś jeszcze mi nie brakuje, na pewno muszę kupić jeszcze jakiś żel do mycia i do higieny intymnej... i skserować grupę krwi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Zakorzenienie
|
alisa mam nadzieje ze twoj sen sie spelni
![]() my wlasnie bylismy na usg i maly wazy kolo 4kg ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- u mnie w nocy tez bylo tak goraco... cala noc pod wentylatorem... od rana znowu jest masakra wzielam juz zimny prysznic ale na chwilke to tylko pomaga
#1019 |
Zakorzenienie
|
Anoxa duży ten twój synuś... choć u mnie na tydzień przed porodem, jak byłam na obserwacji w szpitalu wyszło, że dziecko ma ponad 3kg... wiadomo przez tydzień jeszcze powinno sporo przybrać, a jak urodziłam Łucja ważyła 2,8kg... więc trzymam kciuki by mimo wszystko było mniej...
Ale czas pokaże co i jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Zakorzenienie
|
Siala trzymam kciuki zacisniete
anoxa ty masz dzis termin... oby sie wreszcie rozkrecilo my wstalismy po cudownej nocy. syncio budzil sie przewijalam go dostawal butle i szedl spac ![]() ![]() ![]() ciekawe co u hd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.