![]() |
#991 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3
Cytat:
![]() Dzisiaj rano zrobiłam test, dwie grube krechy. Odebrałam betę i jest 503,8 ![]() yes yes yes a już myślałam, że nic z tego nie będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#992 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pierwsze objawy - jakie? Jeszcze raz przypominam i proszę o nie zaśmiecanie wątku ![]() Dziewczyny wchodzą tu dzielić się swoimi refleksjami i szczęściem, a nie zgadywać czy któraś jest w ciąży, czy też nie ![]()
![]() "Nie płacz w liście nie pisz że los ciebie kopnął nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno." ![]() Przeszczęśliwa! Edytowane przez marronelle Czas edycji: 2011-04-06 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#993 |
Przyczajenie
|
Pierwsze objawy to zgaga, której nie miałam dobre kilka lat. Pojawiła się bez powodu właściwie, bo nic szczególnego nie jadłam. Delikatne nudności, ale bez wymiotów (jak dotąd), ale ustąpiły po kilku dniach.
Najbardziej uciążliwa była dla mnie podwyższona temperatura do 37,1 bo ludzie cieszyli się ze słońca na dworzu a mi było okropnie zimno. No i brak okresu potwierdził przypuszczenia, a jeszcze bardziej test + Beta ![]() Jestem szczęśliwa jak nigdy chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#994 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny, bardzo dawno nie odwiedzałam forum ale teraz jestem w temacie więc postanowiłam co nieco wtrącić.
otóz moja historia jest taka, iz zawsze miałam cykle bardzooooooo nieregularne, tzn, 34,56, 78, 32, maskara!! gdy mialam 24 lata jakoś specjalnie mi to nie przeszkadzalo ale postanowiłam coś z tym zroić i wtedy niespodzianka, lekarz powiedzial ze nie ma potrzeby regulacji cyklu bo jestem w 9 tygodniu ciąży;-)))) mąż i ja bardzo się ucieszyliśmy z tej niespodzianki. teraz córcia ma 4 latka a my chcieliśmy zmontowac drugie maleństwo ![]() a pierwsze objawy to mega senność i dlatego się domyśliłam, no i wbrak dni suchych przed okresem, ktore zawsze miałam. trzymam za was kciuki dziewczyny i polecam castagnus, mi bardzo pomógl w klarowności sluzu, nie wiem tylko jak go teraz odstawić więc wziełam dzis tylko poł tabletki. dam znac za dwa dni jak powtórze test;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#995 |
Zakorzenienie
|
Witam kochane
![]() To już 8 miesięcy minęło odkąd miałam laparoskopowe usunięcie ciąży ektopowej z lewego jajowodu.Pamietam niektóre z Was z którymi wtedy pisałam o objawach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#996 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
Planuje dzidzię z męże (nasze drugie dziecko)od kilku dni dziwnie się czuje,jest mi nie dobrze,ale bez wymiotów ,bolą mnie piersi,i podbrzusze zobaczymy może się uda,mam nadzieje narazie zostało czekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#997 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny to znowu ja;-) dziś mam 35 d.c. test wczoraj rano, dwie krechy praktycznie od razu, zatem mam nadzieję, ze wszytsko w porządku, wypada mi iz jutro zaczyna się 6 t.c, w poniedzialek idę do lekarza ale to tylko zwykły internista , który dopiero umówi mnie z położną, niestety w UK trochę to skomplikowane. Jak myslicie kiedy powinnam iśc do ginekologa aby mógl na 100% potwierdzić ciążę, nieukrywam iz tutaj to spory koszt dlatego nie chcialabym zmarnowac wizyty. o pierwszej ciąży dowiedzialam się w 9 t.c i lekarz pokazal mi juz dzidziusia na usg, czy sądzicie iż 7 t.c będzie odpowiedni? mam jeszcze dziwną dolegliwość, mianowicie upławy troszkę zabarwione na żółte i czasami takie małe grudki, od czasu do czasu czuję też swedzenie i pieczenie ale rzadko. czy myślicie że to grzybica? i co sądzicie o leczeniu w pierwszym trymestrze, bo moja pani ginekolog w polsce przy pierwszej ciązy to tylko kwas foliowy mi kazala brać...hmmm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#998 |
Wtajemniczenie
|
Ze względu na dolegliwość poszłabym do lekarza od razu, ze względu na samo potwierdzenie ciąży poczekałabym tydzień, może dwa.
![]() |
#999 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.Chyba i ja w końcu mogę do Was dołączyć.Normalnie powinnam czekać do jutra(cykle 32) na okres ale zaniepokoiło mnie kilka objawów.Mianowicie już kilka dni po owulacji urosły mi piersi.Bardzo bolą, nie mogłam spokojnie zasnąć ponieważ śpię zawsze na brzuchu.Podkładałam sobie poduszkę inaczej nici ze spania. Od kilku dni jest mi bardzo niedobrze,ale tylko wieczorami.Bez mięty przed snem nie daję rady.No i kawka moja ulubiona odpada
![]() ![]() Edytowane przez lenanova Czas edycji: 2011-04-16 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje kochana ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1001 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, może mnie zlinczujecie za to co napiszę, ale kiedyś kiedy miałam podejrzenie, że jestem w ciąży szukałam takich wątków z objawami i żaden nie był czytelny właśnie przez takie wcięcia, pytania " czy mogę być w ciąży", gratulacje, podejrzenia, prawdopodobne objawy itp.
Jak ktoś wchodzi na ten wątek raczej oczekuje OBJAWÓW kobiet które już wiedzą że są w ciąży. Więc może umówmy się, że pytania czy mogę być w ciązy zadajecie tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=448693&page=101, gratulacje i przemyślenia na wątkach staraniowych a tutaj same objawy? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1003 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytam ten wątek od pierwszej strony a już trochę tego jest.sama kiedyś szukałam tutaj objawów ale jeżeli czytałyście wszystkie strony powinnyście wiedzieć że dziewczyny dzieliły się tutaj wszystkim,i ciążą i objawami i próbami zajścia w ciążę i nigdy nikt nikomu nie napisał że tutaj nie wolno.Fakt są osobne wątki dla staraczek ale i tam są dziewczyny które już są w ciąży i nikomu to nie przeszkadza.Chcą się podzielić radością że wszystkimi.Tak więc proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1005 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do "wycieków" ja też miałam takie białe grudki w śluzie i dostałam na to nystatyne, podobno nieskuteczna u mnie zadziałała po 2 opakowaniach. 3mam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1006 |
Zakorzenienie
|
Nie, mój post nie był skierowany do Ciebie tylko ogólnie.
Dla mnie temat jest jasny - Objawy. I uważam że to, że wiele z wizażanek odbiega od tematu, nie oznacza , że jest to poprawne i że tak powinnyśmy robić. Rozumiem, że jest Ci miło, że ktoś Ci gratuluje w tej wielkiech chwili, ale jest wiele innych wątków- a nawet cała masa- w których osiągniesz " zaspokojenie gratulacyjne". Nie mówię tego złośliwie, ale uważam, że takie wątki powinny być przejrzyste i zawierać objawy, bez dodatkowych przemyśleń i fajnie by było gdyby ktoś trafiając na wizaż nie klnął jak ja kiedyś przeglądając 150 wątek na 150 forum i widząc to samo- czyli co 3 strona z jedną osobą która poda faktyczne objawy. Tyle ode mnie. I nie odbierzcie mnie źle bo nie chcę się ani kłócić ani nikogo atakować. pzdr. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-04-16 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szanuje to żę chcesz aby na forum panował porządek,ale chyba lepiej jest jak piszemy tak niż jesli każda otwierałaby osobny wątek typu"czy jestem w ciąży"itp. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1008 |
Zakorzenienie
|
Ale jest już jeden wątek Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.7 ;-) więc nie ma po co zakładać ich tak wiele.
![]() Ale ok, faktycznie znając życie i tak zaraz zrobi ktoś po swojemu i nie ma co się produkować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1009 |
Zakorzenienie
|
cotynato-ja już też usiłowałam przekonać do tego, że jest osobny wątek dla podejrzewających ciążę, ale nic to nie dało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo za ten wątek ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1011 |
Zakorzenienie
|
Cotynato nie zgodze się z Tobą- zaczynałam od tego wątku jeszcze zanim w ciąży byłam, a podejrzewałam i mogłam się poradzić dziewczyn, które już w ciązy były. Do tego pisały z nami niezafasolkowane, ale starające się mamy. To forum- publiczne- można pisać co i kiedy i gdzie się chce.
Monika kciuki zaciskam z całych sił! ![]() ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-04-17 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1013 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fakt, widzę że to walka z wiatrakami, bo przecież po co w wątku o objawach pisać o samych objawach skoro lepiej pisać o wszystkim a praktycznie nie o tym co trzeba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1015 |
Zakorzenienie
|
Cotynato wg. Twojego toku myslenia wychodzi na to, że karzdy ma tu wpaść napisać "moje objawy ciązowe to:..." i nara
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
Tak, a po co rozwodzić się nad czymś innym skoro ktoś kto wpisuje w google "pierwsze objawy ciąży" albo w wyszukiwarkę wizażu, chce przeczytać o objawach a nie o tym jak się czujesz, ile testów zrobiłaś , czytać 2 strony gratulacji i jeszcze twój życiorys. Do tego tak jak mówisz są inne wątki które są typowo plotkowe w których się zżywacie i to jest zupełnie coś innego. Ja osobiście bardzo ceniłam sobie jeden wątek jaki jakimś cudem wygrzebałam w internecie i miał - nie uwierzysz- same objawy bez zbędnych dodatków.
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-04-17 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1017 |
Zakorzenienie
|
No to mówie- moje objawy to i nara skoro tak powinno być
![]() Jakoś mnie nie przeszkadzały gratulacje i cudze testy jak podczytywałam wątek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok koniec. pzdr |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poproszę jeśli wolno o link do tego cudownego wątku,bo jakoś też takiego szukałam i wszędzie same dyrdymały były i sam-jak tu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1020 |
Wtajemniczenie
|
Robicie z igły widły.
Wystarczy się odrobinę wysilić i pomyśleć: po to są działy, kategorie, wątki, żeby w nich pisać konkretnie. O staraniu się o dziecko są wątki o staraniu, o objawach jest ten, o wątpliwościach są inne. Gdyby nikt nie patrzył na te podziały panowałby istny bałagan i nic nie można by było znaleźć. To forum jest źródłem informacji, ktoś włożył w to wiele pracy, by korzystało się z niego przejrzyście i z przyjemnością Uszanujcie czyjąś pracę i nie róbcie bałaganu. Dla mnie to proste jak drut. Tyle tytułem offtopa.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.