Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-09, 08:48   #991
muron
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

uffffff, ale wiecie jak się zestresowałam? Jeszcze taka rozespana byłam...

Ja nie następna ktoś tam przede mną jest ze dwa dni;-) Dziś muszę załatwic gina, optyka i fryzjera. najchętniej jeszcze kupić sobie jakieś śniegowce. ALe nie coś al la emu bo to śliskie i przemaka.

Ja tam jestem uzależniona od alle i wolę nie wchodzić żeby nie kupować, bo potem dziwię się zawartości konta- no przecież nie byłam w sklepie...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 08:57   #992
cytrynka3002
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Podobno jeśli na USG wychodzi że dziecko waży powyżej 4kg, to wolą robić CC. Zwłaszcza u pierworódek, bo u tych co rodziły to rożnie. Daleka ciocia urodziła swoje piąte (!) dziecko ważące ponad 5,5kg SN ale to było jakieś 50 lat temu.

Rozmawiałam właśnie z położną o tym, że od wczoraj tak strasznie mnie brzuch ciągnie i mówię, że tak nisko jest, od jakiegoś czasu już nic nie mogę nosić poza sukienkami. No i powiedziała że powinnam się wybrać na KTG żeby sprawdzić czy to aby na pewno nie skurcze (może jutro pojadę do szpitala jak nie przejdzie) i że skoro brzuszek tak nisko już, a ja zaczęłam odczuwać tego typu objawy (na dodatek zgaga przeszła zupełnie, już drugi dzień żebra aż tak nie bolą jak bolały) to bardzo prawdopodobne że za 3-4 tyg urodzę - że maluszek pewnie pojawi się na świecie w 38 tyg.! Uciekam!
Biedny TŻ tak się zdenerwował tą wiadomością, że nie było mowy o filmie który mieliśmy dziś oglądać, tylko musiałam spakować do końca moją torbę, on zrobił sobie listę co jutro (!) dokupić i biedny aż pognał blady zapalić wygląda jakby był chory...
No dziewczyny, co tu dużo pisać - kiedyś ten dzień nadejść musi.... Kurcze, minie grudzień i pewnie codziennie po kolei będziemy się "rozpakowywały".

Ja z jednej strony boję się OKROPNIE porodu, nie wiem, czemu, czasami żałuję, że na tą sr chodzę, bo chyba w niektórych sprawach wolałabym żyć do porodu w nieświadomości, ale zaraz sobie powtarzam, że poród to tylko chwilka będzie w całym życiu z Maluszkiem...damy radę!!

Z drugiej strony już się nie mogę doczekać...mam już dosyć sapania, tego, że nie mogę sobie chodzić na długaśne spacery, jak przed ciążą, wkurza mnie tycie, wielki tyłek i masa innych rzeczy...no i najważniejsze - chcę już zobaczyć moje Maleństwo.

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
bo jestem w 37 tc i już może mi wszystko powiedzieć))
Dziewczyny dziś rano miałam taki pojedynczy "upław" b rzadki i teraz mam schizę czynie wody. ... Schizję od kilku dni z wodami. Tak jak jest to zalecane położyłam się i nic nie wycieka, wręcz przeciwnie. Sucho. Teraz to końcówka, ale przez caął ciążę tak mi się zdarzało rano i o wodach nie pomyślałam. No nic gin zaraz zbada to będzie wiedzieć.
3mam kciuki, żebyś dowiedziała się samych dobrych wiadomości. Ciekawe, czy Kalinka będzie rocznikowo 2011, czy jeszcze 2010.

Mój Mały dziś tak mnie kopie nogami, że aż mnie boli - ma siłę to dziecko. Wczoraj kilka razy tak w KTG kopnął, że aż podskakiwałam.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 08:58   #993
s_a_j
Rozeznanie

przed muron jest Charmeuse25, ta to też musi schizować już zresztą ja jestem jakaś 40 któraś w kolejce a też nie powiem, żebym nie schizowała. Zresztą ja mam takie ogromne przeczucie graniczące z pewnością, że urodzę w styczniu.Nie wiem, tak czuję, wszystkim tak mówię, mąz też już się tak nastawia i mówi, że w styczniu to na pewno mały już z nami będzie.
Stary 2010-12-09, 09:00   #994
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
No dziewczyny, co tu dużo pisać - kiedyś ten dzień nadejść musi.... Kurcze, minie grudzień i pewnie codziennie po kolei będziemy się "rozpakowywały".

Ja z jednej strony boję się OKROPNIE porodu, nie wiem, czemu, czasami żałuję, że na tą sr chodzę, bo chyba w niektórych sprawach wolałabym żyć do porodu w nieświadomości, ale zaraz sobie powtarzam, że poród to tylko chwilka będzie w całym życiu z Maluszkiem...damy radę!!

Z drugiej strony już się nie mogę doczekać...mam już dosyć sapania, tego, że nie mogę sobie chodzić na długaśne spacery, jak przed ciążą, wkurza mnie tycie, wielki tyłek i masa innych rzeczy...no i najważniejsze - chcę już zobaczyć moje Maleństwo.

3mam kciuki, żebyś dowiedziała się samych dobrych wiadomości. Ciekawe, czy Kalinka będzie rocznikowo 2011, czy jeszcze 2010.

Mój Mały dziś tak mnie kopie nogami, że aż mnie boli - ma siłę to dziecko. Wczoraj kilka razy tak w KTG kopnął, że aż podskakiwałam.
musi być 2011 Ja nie zakładam innej opcji;-)

Stary 2010-12-09, 09:00   #995
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
uffffff, ale wiecie jak się zestresowałam? Jeszcze taka rozespana byłam...

Ja nie następna ktoś tam przede mną jest ze dwa dni;-) Dziś muszę załatwic gina, optyka i fryzjera. najchętniej jeszcze kupić sobie jakieś śniegowce. ALe nie coś al la emu bo to śliskie i przemaka.

Ja tam jestem uzależniona od alle i wolę nie wchodzić żeby nie kupować, bo potem dziwię się zawartości konta- no przecież nie byłam w sklepie...
Zależy, jakie "emu". Oryginalne nie przeciekają i nie są śliskie, noszę je już 4 sezon na największe mrozy i jest okej. Jedyny minus, że jasnych nie da się doczyścić.
A o tych primarkowych czy innych new yorkerowych cudach się nie wypowiadam...tak masakrycznie stopę wykrzywiają, że dziewczyny, które w nich chodzą wyglądają przezabawnie wręcz.

Stary 2010-12-09, 09:01   #996
Jessy_
Raczkowanie

Dzień dobry!
Ja dzisiaj też miałam tragiczną noc - obudziłam się ok 3 i nie mogłam spać gdzieś do 6.... do tego jak tylko wstawałam do łazienki (2 razy) to mąż z przerażeniem w głosie "co ci się dzieje" - więc on chyba też nie pospał

Co do huśtawek to tak wczoraj jeszcze pomyślałam i chyba faktycznie lepiej zapolować na jakiś fajny leżaczek, bo trochę szkoda kasy i jeszcze jak któraś z Was napisała nie przy każdym dziecku to zdaje egzamin, więc po prostu za te kilkaset złotych lepiej kupić rzeczy które na pewno się przydadzą.

ps. kma1982 - głos oddany, ślicznie wyglądasz

Edytowane przez Jessy_
Czas edycji: 2010-12-09 o 09:06
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 09:03   #997
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy, jakie "emu". Oryginalne nie przeciekają i nie są śliskie, noszę je już 4 sezon na największe mrozy i jest okej. Jedyny minus, że jasnych nie da się doczyścić.
A o tych primarkowych czy innych new yorkerowych cudach się nie wypowiadam...tak masakrycznie stopę wykrzywiają, że dziewczyny, które w nich chodzą wyglądają przezabawnie wręcz.
znalazłam na alle nie emu, ale nie primark za 99 zł z baraniej skóry...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 09:03   #998
make_up_istka
BAN stały

Cytat:

No własnie ja się na chwile totalnie przestałam stresować może dlatego że musze odstresowywać TŻa Plus taki, ze w końcu mam wszystko spakowane do torby na poród, tylko jeszcze tę drugą, na potem muszę spakować. Pozostało dokupienie szczoteczki do zębów, małej pasty i malutkiej odżywki. Teraz czekam na kolejny czwartek na wizytę jak dowiem się czy mogę rodzić SN.

muron nie stresuj się tak. Im szybciej urodzisz, tym szybciej będziesz to miała za sobą Ja najbardziej to nie chciałabym doczekać czasu kiedy by minął mój termin, bo siedziałabym jak na bombie zegarowej

Ja mam buty a la emu, ale to nie oryginalne emu. 100% wełna (tylko nie wiem właśnie jaka) i też nosze je już drugi sezon na największe mrozy (w zeszłym roku) i nie marznie mi stopa (a to u mnie dziwne) i nigdy nic nie przeciekło. Są jaśniutkie i piorę je szczotką i szarym mydłem. Nawet płukane pod bieżącą wodą nie przemokły.

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-12-09 o 09:07
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 09:07   #999
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
przed muron jest Charmeuse25, ta to też musi schizować już zresztą ja jestem jakaś 40 któraś w kolejce a też nie powiem, żebym nie schizowała. Zresztą ja mam takie ogromne przeczucie graniczące z pewnością, że urodzę w styczniu.Nie wiem, tak czuję, wszystkim tak mówię, mąz też już się tak nastawia i mówi, że w styczniu to na pewno mały już z nami będzie.
Ja od początku ciązy powtarzam, że urodzę pod koniec stycznia...zresztą moja położna pomyliła się o dzień, wpisując 1 luty w terminie porodu, mi wszędzie wychodzi termin między 28, a 30 stycznia.

Ja chcę wstrzelić w termin 30 stycznia, bo mamy rocznicę ślubu wtedy.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
znalazłam na alle nie emu, ale nie primark za 99 zł z baraniej skóry...
Wiesz co, teraz tyle tego jest, że nawet się nie orientuję...ja pomykam w swoich w duże mrozy i śniegi, bo co tu dużo kryć - nie wygląda się w nich jakoś super zgrabnie. Ale teraz, na taką pogodę i nasz stan według mnie są chyba najlepszym rozwiązaniem - nie cisną, są ciepłe, nie mają wiązań/zamków etc.

Cytat:
No własnie ja się na chwile totalnie przestałam stresować może dlatego że musze odstresowywać TŻa Plus taki, ze w końcu mam wszystko spakowane do torby na poród, tylko jeszcze tę drugą, na potem muszę spakować. Pozostało dokupienie szczoteczki do zębów, małej pasty i malutkiej odżywki. Teraz czekam na kolejny czwartek na wizytę jak dowiem się czy mogę rodzić SN.

muron nie stresuj się tak. Im szybciej urodzisz, tym szybciej będziesz to miała za sobą Ja najbardziej to nie chciałabym doczekać czasu kiedy by minął mój termin, bo siedziałabym jak na bombie zegarowej
A masz jakieś problemy zdrowotne, żeby skierować Ciebie na cc??

W Rossmannie są miniaturki kosmetyków - kupiłam sobie nimi szampon, pastę do zębów i odżywkę, zajmują mało miejsca w kosmetyczce przynajmniej.

Stary 2010-12-09, 09:09   #1000
muron
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam buty a la emu, ale to nie oryginalne emu. 100% wełna (tylko nie wiem właśnie jaka) i też nosze je już drugi sezon na największe mrozy (w zeszłym roku) i nie marznie mi stopa (a to u mnie dziwne) i nigdy nic nie przeciekło. Są jaśniutkie i piorę je szczotką i szarym mydłem. Nawet płukane pod bieżącą wodą nie przemokły.
no mnie bbb pasuje nowy rok Ja chcę w nowym szpitalu!!

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Ja od początku ciązy powtarzam, że urodzę pod koniec stycznia...zresztą moja położna pomyliła się o dzień, wpisując 1 luty w terminie porodu, mi wszędzie wychodzi termin między 28, a 30 stycznia.

Ja chcę wstrzelić w termin 30 stycznia, bo mamy rocznicę ślubu wtedy.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Wiesz co, teraz tyle tego jest, że nawet się nie orientuję...ja pomykam w swoich w duże mrozy i śniegi, bo co tu dużo kryć - nie wygląda się w nich jakoś super zgrabnie. Ale teraz, na taką pogodę i nasz stan według mnie są chyba najlepszym rozwiązaniem - nie cisną, są ciepłe, nie mają wiązań/zamków etc.

W Rossmannie są miniaturki kosmetyków - kupiłam sobie nimi szampon, pastę do zębów i odżywkę, zajmują mało miejsca w kosmetyczce przynajmniej.
teraz chodzę w trekkingach z goreteksu, bo wiem, że nie przemoknę, ani nie poślizgnę się, ale określają resztę stroju, i są ciężkie cholerstwa, bo to pół-skorupy, tzn. takie twarde już, nie na niskie górki;-) No i chodzę jak ten słon w buciorach z brzucholem;-)

Pasowałyby mi tez ocieplane Huntery, ale nie za 460 zł:-(

Stary 2010-12-09, 09:10   #1001
Chantalle
Raczkowanie

hej dziewczyny,siedze rowniez na forum i stronce blizniaczej i dzisiaj przeczytałam taki wywiad z mama bliźniaków-wcześniaków:
http://www.blizniaki.net/kacik_porad_12_1_4.html
na cale szczescie u dzieci nie pozostało ani sladu po wczesniactwie, ale ile chorych dzieci jest pod opieką tej fundacji, masakra. Najbardziej sie boje przedwczesnego porodu i tego ze mogę mieć całe życie 2 chorych dzieci...

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 09:13   #1002
make_up_istka
BAN stały

Cytat:

Problemów zdrowotnych nie mam (chyba, bo dopiero się wybieram do okulisty sprawdzić jak moja siatkówka - a mam wadę wzroku) ale już trzech lekarzy stwierdziło, że mam bardzo wąską miednicę, a póki co moja córeczka nie wykazuje oznak, że miałaby mieć małą główkę i mówią mi że jest bardzo prawdopodobne, że wyjdzie mi niewspółmierność porodowa i wtedy najbezpieczniejsza i dla mnie i dla małej będzie cesarka. (z czego broń boże się nie cieszę...) Za tydzień ma mnie mierzyć.

No też chcę kupić własnie te miniaturki
Stary 2010-12-09, 09:15   #1003
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Bardzo, bardzo mi się Liwia podoba
nam tez sie bardzo podoba..
moj TZ powiedział swojej mamusi ze bedzie Liwia a ona do niego ze w szkole beda za nia wołac "LEWA" ale Szymon jej sie tez nie podobał..

ja juz tez zaczynam schizowac a to dopiero 33tc..
moj ginekolog twierdzi ze nie urodze przed 16.01..
wizyte mam 04.01 wtedy mam tez robic płytki jak mi spadna to znów na dwa dni na imunoglobuliny bede musiała sie połozyc..
dodatkowo od 07-14.01 jest u nas na porodówce dezynfekcja wiec chyba plackiem bede lezała zeby mnie poród nie wziął bo ja nie moge urodzic gdzie indziej
tej dezynfekcji boje sie najbardziej..

a dziewczyny.. czy jak bede na wizycie 04.01 to ginekolog bedzie mogół stwierdzic ze np. w przeciągu 2 tygodni nie urodze??
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 09:15   #1004
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
bo jestem w 37 tc i już może mi wszystko powiedzieć))
Dziewczyny dziś rano miałam taki pojedynczy "upław" b rzadki i teraz mam schizę czynie wody. ... Schizję od kilku dni z wodami. Tak jak jest to zalecane położyłam się i nic nie wycieka, wręcz przeciwnie. Sucho. Teraz to końcówka, ale przez caął ciążę tak mi się zdarzało rano i o wodach nie pomyślałam. No nic gin zaraz zbada to będzie wiedzieć.
odejscia wod raczej nie przeoczysz u mnie bylo to poprzedzone deliaktnym bolem w odstepie 10 min i wtedy jak wstalam do wc to poszlo
i wiedzaialam ze sie zaczyna

kma mnie boli krocza/pochwa od ok 2 miesiecy bol pojawil sie nagle najbardziej czulam go w pachwinach ,teraz kiedy chodze czuje taki napor na pochwe i mam wrazenie jakby miala mi sie rozerwac na pol ,wiec dlugo chodzic nie dam rady ,ale nawet lilijka pisala ze to normalne ,mi polozna tez tak mowila.ale za to kazdy mi mowi ze mam nisko brzuch a dopiero 31tc
glos oddany ,i powtorze za dziewczynami bardzo piekna z ciebie kobieta

dzis z mezem robilismy kanapki wspolnie on smarowal maselko ,ja kroilam miesko hehe

Liwia bardzo ładnie

Dziewczyny zazdroszcze wam mozliwosci robienia badan i usg ,normalnie nie wiedzialam ze tutaj w uk tak beznadziejnie prowadza ciaze.ostatnie usg mialam w 20 tc i juz nie bede miala wiecej a jak prosilam ze chce to polozna stwierdzila ze nie ma do tego potrzeby
Jedynie wiem ze w londynie jest polska klinika gdzie robia ale to kawal drogi ode mnie aby pojechac i jeszcze jaki koszt.
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 09:20   #1005
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
a dziewczyny.. czy jak bede na wizycie 04.01 to ginekolog bedzie mogół stwierdzic ze np. w przeciągu 2 tygodni nie urodze??
Z tym to rożnie bywa. Często się nie sprawdza. Znam zbyt wiele przypadków, kiedy gin mówił ze nic w najbliższym czasie się nie zapowiada a dziewczyna rodziła jeszcze tego samego dnia albo dzień później...

Was boli krocze, a mnie od czasu do czasu tak zaboli w pachwinie, ze muszę się zatrzymać. Nie wiem od czego to.
Stary 2010-12-09, 09:21   #1006
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,siedze rowniez na forum i stronce blizniaczej i dzisiaj przeczytałam taki wywiad z mama bliźniaków-wcześniaków:
http://www.blizniaki.net/kacik_porad_12_1_4.html
na cale szczescie u dzieci nie pozostało ani sladu po wczesniactwie, ale ile chorych dzieci jest pod opieką tej fundacji, masakra. Najbardziej sie boje przedwczesnego porodu i tego ze mogę mieć całe życie 2 chorych dzieci...
najgorsze jest czytanie różnych takich artykułów, stron etc..
nie można myslec ze akurat Ciebie spotka przedwczesny poród lub ze Twoje dzieci beda chore..
ja wiem po sobie ze nie jest łatwo, ale po co sie nie potrzebnie nakrecac??
Stary 2010-12-09, 09:22   #1007
Louboutinka
Raczkowanie

witam laseczki,
od rana latam i biegam po domu.. zasnelam okolo 3 obudzilam sie kolo 7 i siedzialam przy laptopie szukajac wozka a tu mi ktos dzwoni i mowi ze czeka z przesylką z usa pod drzwiami..

na poczatku nawet nie skojazylam ze to łózeczko... biegalam w poplochu szukajac spodnie by mu drzwi otworzyc gosciu jak mnie zobaczyl w brudnych dresach remontowych (tylko takie znalazlam na szybko ) koszulce meza i z fryzurą upiora oraz niewyspana twarzą to jakos dziwnie sie popatrzyl na mnie..ale co tam nie musze sie podobac kurierom

teraz kombinuje jak rozpakowac to łózeczko i posprawdzac ale chyba rozkladac jeszcze nie bede.. bo maly chyba i tak wyczol ze jego wyreczko juz jest i teraz caly czas mnie brzuch boli jakbym miala jakies skurcze.. mam nadzieje ze maly jednak nie zechce jeszcze wyjsc bo mama na to jeszcze nie gotowa

dzisiaj konczenie malowania scian w jego pokoju, ja koncze komody...pozniej czyszczenie wszystkiego.. zastanawiam sie jeszcze nad zmianą podlogi u niego.. bo na razie jest wykladzina dywanowa ecru (kolorystycznie neutralna ale mi jakos nie pasuje..) i chyba wolala bym nawet panele niz kurzojada ale maz upiera sie by najwyzej wymienic na inny kolor wykladziny bo dziecku bedzie wygodniej raczkowac..no niby tak ale jak pomysle o odkurzaniu..praniu tego pozniej to sama nie wiem..
a wy co macie u maluszków na podlodze? panele, dywaniki, wykladziny?? bo ja juz sama niewiem co tam dac..a musze szybko sie decydowac..
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 09:23   #1008
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Problemów zdrowotnych nie mam (chyba, bo dopiero się wybieram do okulisty sprawdzić jak moja siatkówka - a mam wadę wzroku) ale już trzech lekarzy stwierdziło, że mam bardzo wąską miednicę, a póki co moja córeczka nie wykazuje oznak, że miałaby mieć małą główkę i mówią mi że jest bardzo prawdopodobne, że wyjdzie mi niewspółmierność porodowa i wtedy najbezpieczniejsza i dla mnie i dla małej będzie cesarka. (z czego broń boże się nie cieszę...) Za tydzień ma mnie mierzyć.

ja natomiast cieszę się z cesarki. Nie cieszę się z doby po cesarce;-)

Stary 2010-12-09, 09:23   #1009
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Z tym to rożnie bywa. Często się nie sprawdza. Znam zbyt wiele przypadków, kiedy gin mówił ze nic w najbliższym czasie się nie zapowiada a dziewczyna rodziła jeszcze tego samego dnia albo dzień później...

Was boli krocze, a mnie od czasu do czasu tak zaboli w pachwinie, ze muszę się zatrzymać. Nie wiem od czego to.
jejciu a ja myślałam ze jak mi 04.01 powie ze nie urodze szybko to bede spokojniejsza jak bedzie ta dezynfekcja..

co do pachwin to mnie tez czasami strasznie boli.. najgorzej w nocy jak sie chce przewrócic albo sie zapomne i noga za szybko rusze.. albo jak chodze lub za szybko wstane ale z tego co wiem to normalne..
a i krocze tez mnie boli..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 09:25   #1010
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
a wy co macie u maluszków na podlodze? panele, dywaniki, wykladziny?? bo ja juz sama niewiem co tam dac..a musze szybko sie decydowac..
Ja mam penele a na nich dywanik z przyczepianą na rzep głową misia polarnego hahaha
Stary 2010-12-09, 09:26   #1011
muron
Zakorzenienie

Cytat:
witam laseczki,
od rana latam i biegam po domu.. zasnelam okolo 3 obudzilam sie kolo 7 i siedzialam przy laptopie szukajac wozka a tu mi ktos dzwoni i mowi ze czeka z przesylką z usa pod drzwiami..

na poczatku nawet nie skojazylam ze to łózeczko... biegalam w poplochu szukajac spodnie by mu drzwi otworzyc gosciu jak mnie zobaczyl w brudnych dresach remontowych (tylko takie znalazlam na szybko ) koszulce meza i z fryzurą upiora oraz niewyspana twarzą to jakos dziwnie sie popatrzyl na mnie..ale co tam nie musze sie podobac kurierom

teraz kombinuje jak rozpakowac to łózeczko i posprawdzac ale chyba rozkladac jeszcze nie bede.. bo maly chyba i tak wyczol ze jego wyreczko juz jest i teraz caly czas mnie brzuch boli jakbym miala jakies skurcze.. mam nadzieje ze maly jednak nie zechce jeszcze wyjsc bo mama na to jeszcze nie gotowa

dzisiaj konczenie malowania scian w jego pokoju, ja koncze komody...pozniej czyszczenie wszystkiego.. zastanawiam sie jeszcze nad zmianą podlogi u niego.. bo na razie jest wykladzina dywanowa ecru (kolorystycznie neutralna ale mi jakos nie pasuje..) i chyba wolala bym nawet panele niz kurzojada ale maz upiera sie by najwyzej wymienic na inny kolor wykladziny bo dziecku bedzie wygodniej raczkowac..no niby tak ale jak pomysle o odkurzaniu..praniu tego pozniej to sama nie wiem..
ja mam panele, choć żałujemy, że nie daliśmy drewna jak w salonie, cóż sknerostwo popłaca, a chcę kupić dywanik, taki ok 100x100 gładki pistacjowy-zgaszony, w seledyn wpadający, nie Shaggy i nic nie widzę takiego;-) W innych pomieszczeniach nie mam nic- żadnych dywanów bo nie przepadamy, ale potem u Młodej połozyć matę na ziemię czy jak sama będzie siedzieć- przydałby się

Stary 2010-12-09, 09:28   #1012
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
u mnie wszedzie są panele (płytki w kuchni etc) plus dywan ale nie na całej podłodze.. Amelce w niczym pęzanie po panelach nie przeszkadzało..
wykładziny mi sie kiedy podobały ale panel mozna szybko umyc, dywan wyczepac i wyprac takze pozostałam na tym..

Muron a Ty cesarke masz w znieczuleniu zewnatrzoponowym??
ja sie cesarki bałam jak diabli ale to ze wzgledu na to ze w całkowitej jakby co mam miec ale raczej zakończy sie na SN bo nic nie wskazuje na koniecznośc zrobienia cesarki..
Stary 2010-12-09, 09:28   #1013
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
ja natomiast cieszę się z cesarki. Nie cieszę się z doby po cesarce;-)
No własnie. Cesarka cesarką, ale co później No i szkoda by mi było tego, ze od razu po porodzie nie mogłabym przytulić małej...

Cytat:
jejciu a ja myślałam ze jak mi 04.01 powie ze nie urodze szybko to bede spokojniejsza jak bedzie ta dezynfekcja..
Różnie bywa, może akurat u Ciebie się sprawdzi, ale nie nastawiałbym się tak bardzo, że jak powie że w tym tyg nie urodzisz, to faktycznie tak będzie. Ruletka.
Stary 2010-12-09, 09:31   #1014
MARIKA.S
Zadomowienie

Hej dziewczyny !

muron to wody nie były na pewno, ale może czop śluzowy Ci się ewakuował??

make_up_istka wiesz co....jak czytam Twoje opisy sytuacji i wypowiedzi to powiem Ci, że lubię Twojego TŻ mimo, że go nie znam
Musi być fajnym facetem
To śmieszne ale mnie zawsze rozczula taki ich nadmierny stres. Głupio to zabrzmiało, ale zawsze się uśmiecham, kiedy mój mąż tak śmiesznie się przejmuje błahymi sprawami. Wtedy chyba włącza mi się instynkt macierzyński bo mam ochotę go przytulic, pogłaskać po główce i wytłumaczyć, żeby się nie denerwował
A z Was musi być sympatyczna para

kuskup mnie też podoba się Liwia, ale TŻ jakoś nie był przekonany
A z Lewą to w ogóle mi się nie kojarzy

Dziewczyny rodźcie już w końcu bo trzeba założyć wątek na odchowalni
Ja chwilowo podłączyłam się do Mamuś list-grudzień ale to nie to
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 09:31   #1015
muron
Zakorzenienie

idę się zaraz myć, ale mam stresa. Szlag mnie trafia pod nami remont 7 miesiąc!!! Z młotami, wiertarkami etc. Rozumiem 2, nawet ciężkich robót ale nie od wiosny!!!

Albo śniegowce z czasów dzieciństwa, choć niestety nie miałam a marzyłam o srebrnych;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg relaksy-kol01.jpg (29,8 KB, 6 załadowań)

Stary 2010-12-09, 09:32   #1016
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

szlag mnie jasny trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie jem nic w nocy, nie jem też jakoś mega dużo....słodycze ograniczam, a waga w ciągu tygodnia znów o 1kg skoczyła. Jakim sposobem...wrrr znowu mnie położna zrypie. Muszę jakoś ogarnąć to wszystko. Nawet nie jadę całej drogi tramwajem tylko robię sobie 30minutowy spacer...
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png

Edytowane przez JeSuisUnPapillon
Czas edycji: 2010-12-09 o 09:33
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 09:36   #1017
muron
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie wszedzie są panele (płytki w kuchni etc) plus dywan ale nie na całej podłodze.. Amelce w niczym pęzanie po panelach nie przeszkadzało..
wykładziny mi sie kiedy podobały ale panel mozna szybko umyc, dywan wyczepac i wyprac takze pozostałam na tym..

Muron a Ty cesarke masz w znieczuleniu zewnatrzoponowym??
ja sie cesarki bałam jak diabli ale to ze wzgledu na to ze w całkowitej jakby co mam miec ale raczej zakończy sie na SN bo nic nie wskazuje na koniecznośc zrobienia cesarki..
tak zewnątrzoponowe juz się pytałam, podpajęczynówkowe robią jak coś nie idzie, trzeba mocniejsze, a narkoza tylko w nagłych przypadkach

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
No własnie. Cesarka cesarką, ale co później No i szkoda by mi było tego, ze od razu po porodzie nie mogłabym przytulić małej...

Różnie bywa, może akurat u Ciebie się sprawdzi, ale nie nastawiałbym się tak bardzo, że jak powie że w tym tyg nie urodzisz, to faktycznie tak będzie. Ruletka.
to zalezy od szpitala- u nas pokazują dziecko, ale i tak będziesz w takim stresie... A po Sn to i tak sekundka też

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny !

muron to wody nie były na pewno, ale może czop śluzowy Ci się ewakuował??

make_up_istka wiesz co....jak czytam Twoje opisy sytuacji i wypowiedzi to powiem Ci, że lubię Twojego TŻ mimo, że go nie znam
Musi być fajnym facetem
To śmieszne ale mnie zawsze rozczula taki ich nadmierny stres. Głupio to zabrzmiało, ale zawsze się uśmiecham, kiedy mój mąż tak śmiesznie się przejmuje błahymi sprawami. Wtedy chyba włącza mi się instynkt macierzyński bo mam ochotę go przytulic, pogłaskać po główce i wytłumaczyć, żeby się nie denerwował

kuskup mnie też podoba się Liwia, ale TŻ jakoś nie był przekonany
A z Lewą to w ogóle mi się nie kojarzy

nie strasz mnie!!! jak wygląda czop śluzowy??? Bo to nie wyglądało w sumie inaczej niż inne "mokro" w poprzednich miesiącach

już czytam, no to raczej nie

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

a przy badaniu gin będzie widział?? Jejku on tak lubi w szpitalu zostawiać...

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-12-09 o 09:36
Stary 2010-12-09, 09:39   #1018
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:

Aha, rozumiem... mi nic takiego lekarze nie mówili. Ja ogółem szeroka w biodrach jestem - 90cm miałam przed ciążą, także z tego względu cc mi raczej nie grozi.
Wczoraj na sr położna mówiła nam o cc i trochę przestałam się bać, jeśli byłaby taka konieczność...myślałam, że to gorzej się przedstawia. miałam już w swoim życiu operację wyrostka, ale jako dzieciak i tak jakoś przerażała mnie wizja cięcia, narkozy etc. U nas jest przy cc kangurowanie tatusia i dziecka w czasie, kiedy mama dochodzi do siebie.
Chociaż ja liczę, że Mój nie będzie ważył powyżej 3,5kg, chciałabym rodzić sn.

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
odejscia wod raczej nie przeoczysz u mnie bylo to poprzedzone deliaktnym bolem w odstepie 10 min i wtedy jak wstalam do wc to poszlo
i wiedzaialam ze sie zaczyna

kma mnie boli krocza/pochwa od ok 2 miesiecy bol pojawil sie nagle najbardziej czulam go w pachwinach ,teraz kiedy chodze czuje taki napor na pochwe i mam wrazenie jakby miala mi sie rozerwac na pol ,wiec dlugo chodzic nie dam rady ,ale nawet lilijka pisala ze to normalne ,mi polozna tez tak mowila.ale za to kazdy mi mowi ze mam nisko brzuch a dopiero 31tc
glos oddany ,i powtorze za dziewczynami bardzo piekna z ciebie kobieta

dzis z mezem robilismy kanapki wspolnie on smarowal maselko ,ja kroilam miesko hehe

Liwia bardzo ładnie

Dziewczyny zazdroszcze wam mozliwosci robienia badan i usg ,normalnie nie wiedzialam ze tutaj w uk tak beznadziejnie prowadza ciaze.ostatnie usg mialam w 20 tc i juz nie bede miala wiecej a jak prosilam ze chce to polozna stwierdzila ze nie ma do tego potrzeby
Jedynie wiem ze w londynie jest polska klinika gdzie robia ale to kawal drogi ode mnie aby pojechac i jeszcze jaki koszt.
No niestety - tak już jest w UK. Moja przyjaciółka ma taką sytuację, że z pomiarów brzuszka wynika, że dziecko jest za małe (jest w 34tc), ale usg mimo to lekarz nie chcił jej zrobić. Ostatecznie w przyszłym tygodniu będzie miała zrobione, bo bardzo od noprmy odbiega.
Znowu mi położna ani razu jeszcze brzucha nie mierzyła.

Ja też bym tak chciała, żebym na początku stycznia dowiedziała się, kiedy urodzę. Podobno lekarz, do którego chodzę prywatnie na usg jest w tym taki świetny, że potrafi powiedzieć pacjentce: "nie urodzi Pani dziś, ani jutro, ale pojutrze" i faktycznie tak jest.

Stary 2010-12-09, 09:40   #1019
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Musi być fajnym facetem

Ale mi się miło zrobiło To prawda, TŻ jest świetnym facetem i wiem że zawsze mogę na nim polegać i że nie oleje żadnego problemu, niczego czym jak się przejmuję. Też zawsze mnie to jakoś rozczula jak się o coś za bardzo martwi i tak jak teraz muszę troszkę uspokajać mojego wielkiego chłopa a ze się lubimy przytulać to się tak nawzajem wspieramy

Ja już nie mogę się doczekać, zeby mieć Gabi i dołączyć do odchowalni
Stary 2010-12-09, 09:41   #1020
Koperco
Zakorzenienie

I ja się witam porannie!

Oj stresujecie dziewczyny tymi porodami
dzis kończę malować łóżeczko (w końcu!) i zaraz się ubieram i idę na lumpy coś dla Małego obczaić

Jest taka piękna pogoda, że szok. Nie zimno, śnieg pruszy, normalnie jak w bajce-aż się chce iść na spacer.zmykam co by mi lupmów nie zamknęli:P
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości