|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
| My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
|
6 | 10,53% |
| Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
|
36 | 63,16% |
| Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
|
15 | 26,32% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Cytat:
Cytat:
świetne |
||
|
|
|
#992 |
|
Podróżniczka
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Dzień dobry
![]() Byłam dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej. Z gardłem mi się poprawiło, chociaż babka przeprowadzająca rozmowę miała minę jakby za chwile miało zaatakować ją milion bakterii Poszło mi całkiem nieźle. Udało mi się wykazać, więc jestem z siebie zadowolona Na razie ukrop na dworze, a ja siedzę w domu z szalikiem na szyi i płukam gardło szałwią
|
|
|
|
#993 |
|
Zadomowienie
|
Od kilku godzin siedzę na tym blogu z przepisami, co któraś z was podała i normalnie zachwycam się tymi fotkami tam, chciałabym, żeby mi tak wszystko wychodziło w wypiekach jak tej Pani. Niezła klucha bym była, gdybym miała to wszystko zjeść
to może lepiej, że nie umie tak super piec.
|
|
#994 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzeba nam było zrobić fotkę ze wszystkim na sobie, to by łatwiej było ocenić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I jak tam imprezka? ![]() Cytat:
Jest mega fanem chałwy, a poza tym lubi bardzo sernik, a czegoś takiego chyba nigdy nie widział jeszcze na oczy, dzięki za przepisik, już sobie zapisałam ![]() Cytat:
Cytat:
Seagirl, to następnym razem jak Ci się to przyśni, to daj znać, co? Żebyśmy się mogły jakoś psychicznie przygotować, albo nie wiem, uciec na drugi koniec świata ![]() tenebrosko, sypialnia zapowiada się elegancko, już nie mogę się doczekać ostatecznego efektu ![]() A mi od wczoraj wszystko leci z rąk, cały dzień mnie wczoraj bolał brzuch (jeszcze nie okresowo, więc dziwnie, szczególnie, że jadłam normalne, lekkie rzeczy), więc prawie całą noc nie mogłam zasnąć, a dziś pierwsze, co zrobiłam, jak usiadłam przed kompem, to wylałam na siebie, stół i podłogę cały kubek herbaty (całe szczęście, że nie piję wrzątku, tylko sobie dolewam 1/4 zimnej wody, bo bym się jeszcze poparzyła). Ogólnie, to nie wiem, co się ze mną dzieje, ale bardzo mi się to nie podoba i czuję się tak dość żałośnie....
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaaa, ja tez jestem zakochana w tym bolgu laska robi tak piekne zdjęcia, że slinka cieknie!!! ![]() : slina:---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- [QUOTE=Chatka;27027786] Ooo, i już wiem, co zrobić mojemu Tacie na urodziny Jest mega fanem chałwy, a poza tym lubi bardzo sernik, a czegoś takiego chyba nigdy nie widział jeszcze na oczy, dzięki za przepisik, już sobie zapisałam ![]() [QUOTE] mam nadzieję, że tacie zasmakuje , ja chociaż fanka chałwy nie jestem zjadłam połowe formy
|
|
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
W sprawach ślubnych to tylko z naukami jesteśmy do przodu- wczoraj mieliśmy ostatnie spotkanie. Fajnie było, szybko się skończyło, zaświadczenia w ręku mamy i coraz bardziej do ołtarza się zbliżamy... Po niefortunnych zdarzeniach w minionym czasie pogodziłam się ze śmiercią, wiem, że tak dobrym ludziom teraz już nic nie grozi, że są szczęśliwi wraz z Bogiem w niebie. Inaczej podchodzę do pogrzebów, bo przecież dla umarłego to najradośniejszy moment w życiu. I tak też się wczoraj czułam. A i jeszcze jedno- dziewczyny wierzycie w obecność bliskiej osoby obok Was po śmierci, nawet na parę sekund, ale wierzycie w to??? i jakoś tak mi przyszło od wtorkowej nocy do głowy, że nie ma co się smucić, pozostaje się radować, że miałam tak wspaniałego bliskiego kumpla Więc wracam do tych radosnych spraw związanych ze ślubem, bo przecież Kamil wiedział, że mnie to jara i życzył mi wszystkiego najlepszego.Tak więc wróciłam do żywych!!!!!!!!!! A i na dokładkę wkleję Wam cosik
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze minimalistyczne suknie ujęły mnie swoją prostotą. W ogóle ciekawe pomysły z tych sukienek JP. Ta z czarną wstążką spodobała mi się jaka taka skromniejsza. A i mogłabym mieć suknię a la księżniczkę taka właśnie jak jednym zdjęciu. A ta ostatnia wg mnie jest booooska, tylko, że normalnie kosztuje ponad 8 tysiaków, po wyprzedaży z 4 i pół...
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 i 2 - co do odczuwania obecności zmarlej osoby, to ja tak, czulam obecnośc mojej babci dosyc długo, ale to nie był jakis niepokój czy strach wręcz odwrotnie, czułam się bezpiecznie. Czeęto tez sniła mi się, moja mama wtedy mówiła, że trzeba iśc dac na msze za spokój jej duszy, która pewnie błąka sie w czyścu
|
|
|
|
|
#999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam w ogóle inne podejście do tego wszystkiego, niż kościelne, uważam, że każda dusza żyje wiele razy, bo w końcu w jednym życiu, choćby nie wiem jak długim, nie sposób doświadczyć wszystkiego. Jak najbardziej też wierzę, że osoby zmarłe są blisko nas i nas wspierają ![]() Z sukni, które wkleiłaś najbardziej podoba mi się ta: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1305889716 - tylko ja bym odczepiła tę wstążkę, ewentualnie zmieniłabym jej kolor, bo jakoś tak mrocznie wygląda, ale może to tylko wrażenie. Natomiast te pierwsze są zbyt gładkie dla mnie.
|
|
#1000 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jejku dziewczyny nie straszcie mnie.. rano weszlam na sennik w necie i własnie wyczytalam ze wypadające zęby to jest nieszczescie lub smierc w rodzinie, a wybite zęby to nieszczesiwy wypadek... wiec tak czy siak żle... ale za to choroba -bogactwo zdobyte drogą niehonorową.. normalnie strach sie bac! brr.. Cytat:
a 1 dzien nauk to Wam sie udalo super co tam, niech jest nawet nudno, ale z głowy bynajmniej ![]() Cytat:
to sie kuruj! do łóżka z Tobą! bo za 2 tygodnie prawdopodobnie pojdziesz do pracy (czuję to ) i nie mozesz by chora![]() Cytat:
ale nie martw sie, jutro będzie lepiej ![]() Cytat:
a suknie cudowne mimo ze nie w moim guscie, ta ostatnia wogole |
||||||
|
|
|
#1001 | ||
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Podobnie jak Chatka zmieniłabym tylko kolor wstążki ![]() Co do odczuwania obecności osoby zmarłej, to ja tak miałam z moją prababcią. Byłam bardzo z nią związana, żyła bardzo długo i zmarła jak miałam 14 lat, bardzo to przeżyłam i jeszcze przez jakiś czas po pogrzebie, przed pójściem spać czułam jej obecność. Szłam wtedy z babcią na cmentarz by się pomodlić. Dobrze, że zmieniłaś podejście, łatwiej pogodzisz się ze stratą Cytat:
Bo chciałabym, żeby Twoje przeczucia się sprawdziły A w łóżku już się wyleżałam, a mnie roznosi jak taka ładna pogoda a ja się nie ruszam Skończyłam czytać książkę i teraz pozostaje mi komputer
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-05-20 o 13:41 |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chatko ja oczywiście takich sukni, jak te pierwsze raczej bym nie założyła, ale jakoś tak mnie zauroczyły. Całe życie marzyłam o raczej prostej sukni, ale najpierw muszę przymierzyć, później już coś wybiorę na pewno bardziej dopasowanego . A z śmiercią na początku jest szok, i pytanie dlaczego tak wcześnie, a z czasem wszystko zaczynamy rozumieć. Z resztą moja sytuacja w niczym nie może równać się Twojej stracie. Ale teraz sama usmiecham się do siebie na myśl o Kamilu
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja wlasnie dzisiaj zakupilam włochaty dywanik bo jak bylam w Pl teraz na swieta to przez 2 tyg. nie znalezlismy fioletowego w takim rozmiarze jak chcielismy. a tutaj dzisiaj patrze i jest fioletowy i wymiar 70x130 (bo mamy nie za duża sypialnie). Teraz sie prostuje bo byl zwiniety w rulon:P W Norwegii nie staty nie mamy OBI ale są inne z podobnym asortymentem![]() Sluchajcie dziewcznki! tak tutaj dzisiaj dzien salatkowy i teraz prosze mi powiedziec co dajecie do salatki greckiej? bo kupilam: kapuste pekinską, czerwona cebule, ogorka, pomidory, ser feta...:0 czy da sie cos z tego wyczarowac? bo sama nigdy nie robilam tej salatki a w necie jest 1000 przepisow, ale ja chce Wasze sprawdzone aha! i dodajecie moze do tego kurczaka?
|
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne , że sie da!!pyszna sałatkę ![]() żeby bylo zabawniej, dopiero niedawno dowiedziałam się, że oryginalna grecka sałatka jest bez ....sałaty.... ![]() Paulinko, ja dodaje jeszcze czarne oliwki i robię sos z oliwy z oliwek i przypraw |
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
a i jeszcze kupila truskawki
tak ladnie pachnialy ze musialam je wziąć i moj passacik przeszedl przeglą no! to 2 lata mam loozik z przeglądami:P
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o TAK TAK TAK https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1305889716 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1305889716 |
|||
|
|
|
#1007 |
|
Rozeznanie
|
![]() OFICJALNIE CHCIAŁAM WAS POWIADOMIĆ: 1.09.2012 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Narrrreszcie!!!! Pobyt w Polsce jak zawsze-zbyt krótki i mega intensywny, ale tym razem jakże owocny ![]() Zaręczyny wypadły bardzo fajnie nie spodziewałam się nawet, że 2 butelki wina pójdą Jak TŻ wręczył mojej Mamie kffiatushki, mojemu Tacie wódkę KRAKUS podszedł do mnie z drugim bukietem wtedy Rodzice się zapoznali i zasiedliśmy do stołu....przyszedł kelner, padło zamówienie i wtedy mój TŻ zaczął swoją wypowiedź....... i zgodził się i rozładowało to choć troszkę atmosferę później już było tylko lepiej....rozmowy o Naszych planach... weselu... i tak upłynęło Nam prawie 5h!!!! Ahhh dobrze to wspominam, naprawdę Jeszcze w tym samym dniu umówiliśmy się z TŻ na poniedziałkowe tourne po dworkach, pałacach i zamkach i wtedy wyszło, że Obie Mamy są w poniedziałek dostępne i chętne by jechać z Nami tak też się stało
|
|
|
|
#1008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie kupilam oliwek, bo ich baardzo nie lubie:P i zawsze wszystkie wyrzucam jesli są w salatce czy w pizzy, a sos mam z takiej malej paczuszki nazywa sie :"sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano" to sie miesza z wodą i olejem i jest sos:P ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
dla TZta i gratulacje |
||
|
|
|
#1009 | |
|
Rozeznanie
|
Oglądaliśmy wraz z Obiema Mamami kilka miejsc....i bez żadnych zbędnych dyskusji- Niepołomice- Zamek królewski jest NASZ!!!!!
![]() Tzn. oczywiście tylko częściowo Ogólnie jest ich więcej Byłam pewna przed wylotem, że jeśli zdecydujemy się na ten zamek, to na bank weźmiemy piwnice, bo są piękne, gołe mury....niemalże brak okien...brrr...takie zamczyskowe zaraz dołączę fotki ![]() Umowa podpisana Przed samym podpisaniem umowy byliśmy oglądać pobliski kościółek-jest z XIV wieku, malutki (liczyłam ławki ) z zewnątrz jest baaardzo stylowy, a wewnątrz bogaty, jednym słowem nie ma w nim nic "na nie" Szkoda, że nie udało Nam się załapać na godziny otwarcia kancelarii parafialnej....więc nie mamy jeszcze godziny ślubu Ale kościółek ten ma swoją www więc napiszę do Nich maila może wstępnie się uda coś ustalić ALE SIĘ CIESZĘ!!!!! ![]() Cytat:
Ciekawe czy na ich widok żaden z gości nie zszedł na zawał.... |
|
|
|
|
#1010 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż się wzruszyłammm.... ![]() ![]() ciesze sie, że wyszło wyszło tak jak chciałaś
|
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak serio to jedyna tego typu suknia, która podoba mi się w całości. Nic bym w niej nie zmieniała nic a nic. Taka ładna gładziutka, delikatna. Tylko teraz skąd uzbierać tyle kasiury, żeby ją zdobyć
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
NocnyVipowskiMotylu
za udany wieczór z rodzicami, za załatwienie sali, za datę, w ogóle za wszystko co ładne, miłe i przyjemne. i czekam na focie!
|
#1015 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Fajnie, że tak dobrze wypadło spotkanie! No i Niepołomice Miło się czyta takie relacje
|
|
|
|
|
#1016 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Nena za info
Widać dołożyli jeszcze 5 kuponów, bo rano było tylko 15 dostępnych. Zamówiłam!
|
#1017 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o te krzesełka winietki to widze że je samemu trzeba zrobić? I papier musze kupić i w wycinanki się bawić? Kurcze, ja to nie mam talentu do czegoś takiego, ale fajne są:-(
|
|
|
|
#1018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wczoraj szukałam piosenki na podziękowanie dla rodziców (szczerze to ja bym wolała tego uniknąć, ale TŻ jest uparty) i ktoś ułożył takie video podziękowanie i fotki rodziców itp, to jak był tam czyjś tata pokazany, to zaczęłam płakać (przypomniały mi się dobre lata spędzone w całej szczęśliwej rodzinie - już pomijając te złe, przeokropne lata, kiedy nawet mówiłam, że w pewnym stopniu nienawidziłam ojca, ale tak jak teraz sobie wspominam dobre dni, to jest lepiej). Dawno tak z głębi serca nie płakałam, aż nie potrafiłam przestać. Dobrze, że byłam sama, bo ja się tego wstydzę. seagirl na allegro są tez juz takie gotowe. Wpisz winietki i ci wyskoczy tego pełno
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie musisz się wstydzić łez. Właśnie dobrze, jak czasem człowiek się poryczy. Tym bardziej w takiej sytuacji. To Ci, którzy się z łez śmieją powinni się wstydzić, ale parapety juz tak mają... I cieszę się, że wracają Ci te dobre wspomnienia![]() Mój TŻ dużo w życiu widział, dużo przeżył, też ma inne spojrzenie na śmierć. jak się dowiedzieliśmy o naszym przyjacielu dobrze się trzymał, ale w momencie rozmowy z mamą Kamila po jego śmierci puściły nam wszystkie granice. Nawet ten pogrzeb nie był taki straszny jak pierwsza rozmowa z tą kobietą po okropnym wypadku.
|
|
#1020 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja np. dalej chcę taką, jaką chciałam od początku, ale teraz się przynajmniej upewniłam, że mi w niej będzie ładnie ![]() Dobrze, że się uśmiechasz, śmiech i radość zawsze były, są i będą lepsze od smutku i zgryzoty. Właśnie dlatego uważam, że jedno życie to by było straszne marnotrawstwo jak na jednego człowieka i wierzę, że Oni do nas wrócą w innych postaciach i może będzie się dało wyczuć ten subtelny znak, że to właśnie Oni. Super, że Kamil dodaje Ci tak pozytywnej energii, tak 3maj! Cytat:
ja ostatnio duużo czasu spędziłam nad szukaniem swojego i w sumie jestem zadowolona (jest śliczny i taki mięciutki), tylko często go trzeba odkurzać, bo się takie kłaczki robią na nim.... Ale i tak jest cudny Cytat:
Cytat:
Pokażesz nam ten kościółek? Lubię takie stare miejsca, mają klimat ![]() Cieszę się razem z Tobą, że tyle Wam się udało... Pewnie następna wizyta w PL to będzie już bieganie po salonach
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

Poszło mi całkiem nieźle. Udało mi się wykazać, więc jestem z siebie zadowolona

Z jednej strony nie lubię piątków, bo weekend to by się właśnie mógł już zaczynać od czwartku wieczorem (3 dni wolnego, 4 dni do pracy) a z drugiej strony to piątek to taki dzień optymistyczny bo lada moment a zacznie się weekend

jakoś tak nieswojo...

dla TZta
Ale kościółek ten ma swoją www więc napiszę do Nich maila 

nie musisz się wstydzić łez. Właśnie dobrze, jak czasem człowiek się poryczy. Tym bardziej w takiej sytuacji. To Ci, którzy się z łez śmieją powinni się wstydzić, ale parapety juz tak mają... I cieszę się, że wracają Ci te dobre wspomnienia