|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
Sąsiedzi Ci nie narzekają Pumas ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#992 |
BAN stały
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
Dziewczyny wczoraj od godz.19 bojkotuje Biedronke, sprzedali mi przeterminowane piwo, nikt mnie nie przeprosil, tylko olal, zlekcewazyl, kazali mi czekac na reklamacje i przyjeli ja z lacha i pretencha, do tego bezczelnie komentujac w niewlasciwy sposob, nic tam wiecej nie kupie, fakt, ze zdarzylo mi sie takei cos tam 1szy raz, ale nie odpuszcze, zaluje, ze nie wzielam paragonu i butelki i nie zanioslam jej do Sanepidu, wtedy by dopiero mieli meksyk. napisalam im maila do bok-u. ciekawe co mi odpisza, moja noga szybko u nich nie postanie, to jest pewne. Jeszcze chcieli ze mnie jakas pijaczke zrobic.
milego dnia, pozdrawiam. bylam na pedixie dzis. troche mi sie humor poprawil. od rana mam migrene znowu przez sasiadow, ktorzy od 7 rano halasuja i maja male dziecko ![]() Edytowane przez zip sklad Czas edycji: 2011-09-10 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#993 |
Zakorzenienie
|
zip jestem zaskoczona. po tej aferze z pracownicami (jak je wykorzystwali) w B. nieźle działa PR i myslałam, ze już odbudowali swoje zaufanie, a tutaj taka kolejna wpadka. Jednach chyba dalej wszytsko jest wewnątrz nietenteges. tylko na zewnatrz kreuja taki ładny obrazek
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#994 |
BAN stały
|
wiecie, juz nawet nie chodzi o to, ze to piwo bylo przeterminowane tylko o ich podejscie do klienta niemile i do tego te bezczelne komentarze, nie na miejscu. poczulam sie olana i zlekcewazona. no coz, zostaje mi Netto, bo do Lidla mam kawalek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#995 | |
Zakorzenienie
|
Sąsiedzi tego nie słyszą, bo to nie jest szczekanie, ale piszczenie pod drzwiami sypialni
![]() Cytat:
Byłam wczoraj na sponsorowanej imprezie, czyli jak najbardziej w temacie oszczędzania. Wróciłam po 3 nad ranem, odpoczywam ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#996 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do jedzenia to jestem zniesmaczona bo kupione przeze mnie brzoskwinie okazały się niedobre i psują się od środka - jak na ironię, raz jedyny raz kupiłam je w samie, a nie w Biedronce czy Lidlu. To tak w temacie rzekomo "niższej" jakości produktów z dyskontów. Propaganda. ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Bez sensu że robią sobie czarny PR (niezadowolony klient powie 10ciu kolejnym, prawda...) z drugiej strony mam wrażenie że często tak jest, że góra wie, że ważne jest podejście do klienta, ale koniec końców wszystko zależy od podejścia i umiejętności front line staff czyli kasjerek, ochroniarzy, często sfrustrowanych, źle opłacanych etc. Choć ja zwykle na miłe panie kasjerki trafiam i uśmiechnięte. PS przeczytałam oburzającą historię na którymś podforum gdzie ochroniarz oskarżył dziewczynę o przelepienie nalepek z ceną na taką o 5 zł niższą i nastraszył ją (mimo, że ona tego nie zrobiła) że jeśli nie podpisze "przyznania się" to on wezwie policję i będzie miała kłopoty...i dziewczyna podpisała, bo "myślała, że nie będzie mogła udowodnić, że tego nie zrobiła" ![]() Pamiętajcie o swoich prawach, taki ogólny apel ![]() ![]() No i z tego co wiem to nadal w tym kraju obowiązuje domniemanie niewinności ![]() ![]() Się z rana pobulwersowałam ![]() Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2011-09-12 o 08:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#997 |
BAN stały
|
Mam pytanie , pewnie znacie odp. Będąc na stażu z UP jest się nadal bezrobotnym. Czy okres odbywania stażu wlicza się do czegokolwiek, np lat pracy, czy oprowadzane są na nim składki ZUS. Jak ja byłam , to mówili że, się nie wlicza do niczego, a teraz na forum dla bezrobotnych piszą że się liczy . Jak to jest na pewno wiecie.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2011-09-13 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#998 |
Zakorzenienie
|
Ja się nie znam, ale wydaje mi się, że jak najbardziej składki są odprowadzane.
Mam ostatnio strasznie dużo pracy, całe dnie nie odchodzę od komputera. Może to minie za jakiś czas. W ogóle kończy mi się okres próbny ;-) co to będzie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#999 |
Konto usunięte
|
ustawa z 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy
Art. 79. 1. Okresy pobierania zasiłku i stypendium przyznanych na podstawie art. 41 ust. 1, art. 53 ust. 6 i art. 53g ust. 1 wlicza się do okresu pracy wymaganego do nabycia lub zachowania uprawnień pracowniczych oraz okresów składkowych w rozumieniu przepisów o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych. 2. Okresów pobierania zasiłku i stypendium nie wlicza się jednak do: 1) okresów wymaganych do nabycia prawa i długości okresu pobierania zasiłku; 2) okresu zatrudnienia, od którego zależy nabycie prawa do urlopu wypoczynkowego; 3) stażu pracy określonego w odrębnych przepisach, wymaganego do wykonywania niektórych zawodów. i jeszcze : ustawa z 13 października o systemie ubezpieczeń społecznych art.6 1. Obowiązkowo ubezpieczeniom emerytalnemu i rentowym podlegają, z zastrzeżeniem art. 8 i 9, osoby fizyczne, które na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej są: (...) 9) osobami pobierającymi zasiłek dla bezrobotnych, świadczenie integracyjne lub stypendium w okresie odbywania szkolenia, stażu lub przygotowania zawodowego dorosłych, na które zostały skierowane przez powiatowy urząd pracy, zwanymi dalej „bezrobotnymi”; a tu prostym, jasnym językiem o emeryturach i to z pewnego źródła : http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=2808 ale w sumie dobrze, że przestałaś się zapierać i nabrałaś wątpliwości ;p Edytowane przez 201803120851 Czas edycji: 2011-09-13 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1000 |
BAN stały
|
A co mówią te wszystkie art. po kolei, też to znalazłam na necie,a le nie wyczytałam, by który art, zaczynając od 41 mówił o stażu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1001 |
BAN stały
|
tajkuna wszystko sie liczy, ja juz jestem 2gi raz na stazu, tez mam malo czasu teraz na net, bo sam dojazd mi codziennie zabiera 2 godz. milego wieczoru, pozdrawiam.
Biedronka mi odpisala. ja sie nie chce na nikim mścic tylko byc dobrze traktowana, czy to az tak duzo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1002 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To w takim razie ewidentnie szwankuje Ci czytanie ze zrozumieniem : Art. 79. 1. Okresy pobierania zasiłku i stypendium przyznanych na podstawie art. 41 ust. 1, art. 53 ust. 6 i art. 53g (...) Art. 53. 1. Bezrobotnych, o których mowa w art. 49, starosta może skierować do odbycia stażu przez okres nieprzekraczający 6 miesięcy do pracodawcy, rolniczej spółdzielni produkcyjnej lub pełnoletniej osoby fizycznej, zamieszkującej i prowadzącej na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, osobiście i na własny rachunek, działalność w zakresie produkcji roślinnej lub zwierzęcej, w tym ogrodniczej, sadowniczej, pszczelarskiej i rybnej, w pozostającym w jej posiadaniu gospodarstwie rolnym obejmującym obszar użytków rolnych o powierzchni przekraczającej 2 ha przeliczeniowe lub prowadzącej dział specjalny produkcji rolnej, o którym mowa w ustawie z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników (Dz. U. z 2008 r. Nr 50, poz. 291, z późn. zm.16)). 1a. Starosta może skierować do odbycia stażu na okres do 12 miesięcy bezrobotnych, o których mowa w art. 49 pkt 1. 2. Do bezrobotnego, w okresie 12 miesięcy od dnia określonego w dyplomie, świadectwie lub innym dokumencie poświadczającym ukończenie szkoły wyższej, który nie ukończył 27 roku życia, ust. 1a stosuje się odpowiednio. (...) 6. Bezrobotnemu w okresie odbywania stażu przysługuje stypendium w wysokości 120% kwoty zasiłku, o którym mowa w art. 72 ust. 1 pkt 1, wypłacane przez starostę; przepisy art. 41 ust. 6 oraz art. 80 stosuje się odpowiednio. Za okres, za który przysługuje stypendium, zasiłek nie przysługuje. (...) No to jeżeli z tego nie wynika Ci o stażu, to radzę założyć lepsze okulary. Edytowane przez 201803120851 Czas edycji: 2011-09-13 o 20:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1003 |
BAN stały
|
Ja jak byłam na stażu to zaledwie było 400 zł na rękę i wszyscy wokół mówili, że do niczego się nie liczy. Teraz jest ponoć już z 700 zł na rękę jak nie więcej. Ja byłam 8 lat temu na stażu, wszystko inaczej wyglądało. Jak masz obrażać tu osoby, to może przestan się wypowiadać.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2011-09-14 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1004 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A moje posty służyły udowodnieniu prostej zasady - nie wiesz, nie wypowiadaj się, albo sprawdź i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Aktywne uczestniczki wątku przepraszam za offtop, już skończyłam ![]() Edytowane przez 201803120851 Czas edycji: 2011-09-14 o 09:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mówię tego do Tajkuny akurat ale w kontekście rozprzestrzeniania nieprawdziwych danych w temacie, w którym się nie jest zorientowanym... Co do offtopu, ten wątek to jeden wielki offtop ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 |
Zakorzenienie
|
no to, zeby nie było offtopa, powiem, ze w ramach oszczędzania nie wdałam dzisiaj ani złotówki
![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1007 | |
Zakorzenienie
|
Ja też nic nie wydaję (tyle, co na jedzenie do pracy). Zaczyna się u mnie okres gorący, który zapewne potrwa przez jesień do zamknięcia roku włącznie (na dobrą sprawę to w miarę mniej gorąco jest tylko od późnej wiosny przez lato), na szczęście ja już lepiej ogarnięta w temacie, nie mam ochoty na powtórkę z zeszłego roku.
No i zupełnie nie chce mi się i nie mam kiedy wydawać kasy. Nadgodziny klepię tylko. ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1008 |
Zakorzenienie
|
Anka, obyś miała rację z tą optymistyczną wersją, ja zaczynam się obawiać, choć byłam bardzo pewna siebie
![]() Też niewiele wydaje, ale też nic nie oszczędzam. Nie wiem jak to możliwe. Jedyny wniosek to taki, że za mało zarabiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1009 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
yhhhhhh no dobra, powiem za parę dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1011 |
BAN stały
|
tajkuna obecnie z PUPu dostaje sie za staz i skzolenie tyle samo-750 zl, ale jak bylam 1szy raz na stazu, to bylo chyba ok.650 zl. u mnie kiepski miesiac, bo na psa duzo poszlo, pies 4 kg, ale zarcie musialam duze zamowic i za weta-podstawowe szczepienia obowiazkowe, wiec 200 zl poszlo sie gonic, ale to raz do roku na szczescie, duzo na lekarza wydalam, 200 zl wczoraj poszlo na badania. kiepski m-c pod tym wzgledem. na szczescie niedlugo kasa z urzedu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1012 |
Zakorzenienie
|
Ja wydałam wszelkie limity w tym miesiacu - liczę na wypłatę ok. 25.09. więc się troche odbiję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1013 |
Zakorzenienie
|
Ja bym bardzo chciała ale nie mam kiedy wydawać pieniędzy i efektem tego mam zatrważającą część kieszonkowego nadal na koncie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1014 |
Zakorzenienie
|
Anka, za dużo masz zajęć ! Ja bym nie wyrobiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1015 |
Zakorzenienie
|
No a co mam zrobić, Pumas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
Absolutnie nie ! Super, wezmę z Ciebie przykład
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1017 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1018 |
Zakorzenienie
|
Pocieszę Cię, że ja ostatnio w ogóle nie gotuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż już reaguje entuzjastycznie na zupę pomidorową, Twój też ? Jest źle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1020 |
BAN stały
|
ja lubie zupe pominidorowa, Dziewczyny jestem chora i to dosc powaznie, na razie mnie nie bedzie na formu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.