|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam
Cytat:
![]() to tak samo ja, kupiłam siorze telefon w palyu, zmieniłam jej z plusa, ale nie pomyślalam ze tez kartę trzeba nową włożyć ![]() ![]() ![]() ja dziś warzywka dla zwierzaczka i serek dla mnie 6.00 pensję wpłaciłam na lokatę, a jutro jadę zrobić big deal do klienta, na którym też zarobię cosik ![]() ![]() aaaa i jeszcze za szkolenie mi wypłacili 180.00 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
after hours
|
Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam
Cytat:
z KW: Art. 125. Kto w ciągu dwóch tygodni od dnia znalezienia cudzej rzeczy albo przybłąkania się cudzego zwierzęcia nie zawiadomi o tym organu Policji lub innego organu państwowego albo w inny właściwy sposób nie poszukuje posiadacza, podlega karze grzywny do 500 złotych albo karze nagany. z KC: Art. 183. § 1. Kto znalazł rzecz zgubioną, powinien niezwłocznie zawiadomić o tym osobę uprawnioną do odbioru rzeczy. Jeżeli znalazca nie wie, kto jest uprawniony do odbioru rzeczy, albo jeżeli nie zna miejsca zamieszkania osoby uprawnionej, powinien niezwłocznie zawiadomić o znalezieniu właściwy organ państwowy. § 2. Przepisy o rzeczach znalezionych stosuje się odpowiednio do rzeczy porzuconych bez zamiaru wyzbycia się własności, jak również do zwierząt, które zabłąkały się lub uciekły. Art. 185. Rozporządzenie Rady Ministrów określi organy właściwe do przechowywania rzeczy znalezionych i do poszukiwania osób uprawnionych do ich odbioru, zasady przechowywania tych rzeczy oraz sposób poszukiwania osób uprawnionych do odbioru. Art. 186. Znalazca, który uczynił zadość swoim obowiązkom, może żądać znaleźnego w wysokości jednej dziesiątej wartości rzeczy, jeżeli zgłosił swe roszczenie najpóźniej w chwili wydania rzeczy osobie uprawnionej do odbioru. ps.jeśli natknęłaś się na policjantów, którzy zajmą się szukaniem zgubionego telefonu, to naprawdę masz szczęście. czym innym przepisy prawa, czym innym wykonawstwo.
![]() |
#993 |
Gang Iren
|
Czesc.Ja dzis stanowczo nie bylam oszczedna
![]() Wydalam 280f 160 poszlo na jedzenie,co prawda na tydz spokoj,niektore rzeczy nawet na dluzej,no ale kasa duza poszla. 50f poszlo na paliwo pozostale 70f to: 3 opakowania witamin,toster,ostrzalka do norzy,lyzeczki,tablica korkowa,whisky i szampan na Sylwestra.
#994 |
Konto usunięte
|
ja dzis
ebay swinka peppa 9,99 pokrowiec na aparat 5,49 f |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Zakorzenienie
|
byłam dzisiaj na zakupach, później się wyspowiadam
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
after hours
|
nic, wczoraj 8,2 na 2 reddsy żurawinowe.
za☠☠☠iste ![]()
#997 |
Zakorzenienie
|
mieszkanie 240e ( połowę zwróci mi współlokator jak wróci)
paliwo 20e prezent dla kolegi z pracy 18,72e prezent dla bratowej Tż 19,95e obiad na mieście 15,50e 2 kawy Lavazza 4,33e syropy smakowe do kawy 9e 6 bułek 1,74e cukierki 0,98e skarpetki 2,50e parking 1e płatki oczyszczające na nos 1,98e żel do twarzy 0,65e farba do włosów 5,26e odżywka do włosów 2,94e rozświetlacz do twarzy z revlona 1,49e ![]() spinka do włosów 1,49e klipy do włosów 8e stringi 2e bluzka z wyprzedaży z new looka 2,50e kolejna bluzka z wyprzedaży też z new looka 5e papcie 3e |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#998 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Osobiście trafiłam na policjantów, którzy zajęli się skradzionym telefonem, ale nie obyło się bez mojego mocnego nacisku i prawdopodobnie stało się to tylko dla tego, że kilka ładnych lat temu miałam telefon kupiony w sklepie, nie u operatora i zapłaciłam za niego kwotę sporo przewyższającą "niską szkodliwość czynu" i komendant wówczas u mnie w mieścinie przyjął zgłoszenie dopiero po zapoznaniu się z fakturą za ów zakup. Telefon się znalazł kilka dni później, nim rozpoczęła się procedura blokady poprzez nr IMEI, znalazca (bo tak się koleś tłumaczył, że znalazł) dostał grzywnę i niezbyt długi wyrok w zawiasach (bo się okazało, że takie szczęście miał i znajdywał nagminnie), samo urządzenie wróciło do mnie dopiero po zakończeniu sprawy, ponieważ stanowiło dowód, a z powództwa cywilnego mogłabym się jeszcze z tym człowiekiem sądzić o cudy niewidy, typu szkody niematerialne wynikłe w wyniku przedostania się danych osobowych osób trzecich w niepowołane ręce, zadość uczynienie i inne szmery-bajery ale to już olałam, bo wydawanie kasy na prawnika z powodu telefonu to byłaby burżuazja co najmniej. Niestety, po kilku miesiącach w nieszczęśliwym wypadku stłukłam sobie w owym telefonie wyświetlacz. W serwisie usłyszałam, że koszt naprawy 500zł, więc (wtedy) 3/4 wartości aparatu. Znalazłam taki telefon na all, ale w opisie aukcji pisało, że "nie łapie zasięgu" i ekran dotykowy nie działa. Wylicytowałam za 150 zł. Tylko że jak paczka przyszła i zaczęłam kolejno przekładać i zamieniać części, to w kupionym telefonie odczytałam sms o treści "Uczciwego znalazcę proszę o kontakt z nr xxx". Dodam, że nie był to w tamtym czasie popularny model, rzadko spotykany. Kupiłam wtedy na części zamienne i otrzymałam przesyłkę z drugiego końca kraju, bo sam wyświetlacz osobno kosztował 3 razy więcej niż ten niby popsuty telefon. Nie mogłam się wtedy na tamten podany nr dodzwonić, to poleciałam na policję. Jak mnie Pan Władza "na bramie" zobaczył i usłyszał, że ja znowu w sprawie telefonu, to zrobił dziwną minę i znów mnie chciał spławić, ale się nie dałam. Ale wierzcie mi lub nie, wtedy na własnej skórze odczułam, jak bardzo uczciwość popłaca - prawowity właściciel się ze mną skontaktował po kolejnych kilku miesiącach i mi za sponsorował naprawę mojego telefonu, bo okazało się, że w tym jego zostały wszystkie kontakty, wiadomości, maile, a to był tel służbowy. Od tamtego czasu minęły 4 lata, a ja ten fon mam do dziś. W między czasie pracowałam dorywczo w komisie GSM gdzie miałam właśnie za zadanie kupowanie na all i wystawianie aukcji i czasem było tak właśnie, że jak do jakiegoś tel nie było części to się kupowało drugi w którym uszkodzone było co innego, żeby z 2 zrobić jeden i w tej firmie kilka razy byliśmy wzywani na policję w celu wyjaśnienia pochodzenia danego telefonu, bo to działa tak, że my mając dane z aukcji mówiliśmy że mamy to od pana XY, policja się przyczepiała do danej osoby, ale mienie było rekwirowane do czasu wyjaśnienia sprawy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ooo tak jest boski ![]() ja dziś musiałam zakupić sobie coś na sylwestra więc: 59 - spódnica w stradim 15 - naszyjnik i kolczyki w Camaieu Jeszcze wydaliśmy 130zł na alko i jedzenie na sylwka ale to już Tż płacił ![]() aa i duplikat 12,30zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Konto usunięte
|
ja mam cel na nowy rok- jak wroce z PL z holidaya koniec stycznia, zbieram na wyprowadzke, postanowione.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Zakorzenienie
|
kachaaa mam taki sam cel tyle ze tu cos sensownego znalesc...
![]() zreszta jakby jeszcze tz znalazl jakas lepsza prace ( ma szukac cos po nowym roku bo kurcze w tej co jest to na socjalu by wiecej dostawal ) no i kilka mniejszych celow ale to puki co w trakcie rozbudowywania ,,listy " ![]() aga tania ta lavazza u mnie najtaniej 6,99e chyba czy 6,50e jakos tak ostatnio fakt w promocji kupilam byly 3 za cene 7e wiec ta trzecia niby byla gratis |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Konto usunięte
|
Ja tez prace musze zmienic, odkladac MI strasznie ciezko z tymi wysldatkami przejada sie wszystko nic nie ma dla soiebie Malo odlloze pracujac normalne godziny a wiecej godzin odplacam zdrowiem:/
Sent from my BlackBerry 9300 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Wtajemniczenie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;31304069]
![]() bry ![]() Ja dziś paliwo 200,00 ![]() Albo pozostaje ................ rower, piechotka, rolki tudzież komunikacja, hihihi ![]() ![]() U mnie już 7 zł i potem będzie 300 zł zaległości za szkołę, jeszcze tylko 500 w styczniu i będę mieć z głowy , ufff . nigdy więcej nie robię tak, że 1 raty nie placę. Dziś podsumowanie ile mi zostało kasy w grudniu 900 zł !!!!!!!!!!! ale : 300 szkoła 300 odłożę na pokój reszta ma mi starczyć do 10, w tym muszę kupić kartę miejską. |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
after hours
|
gdzieś widziałam fajny tekst z rozmowy: na paliwo mnie stać, na akcyzę nie
![]() Iggi, to miło z ich strony, że tak się zajęli sprawą, ja mam tylko wiedzę z doświadczenia znajomych, że ledwo co z wielką łaską przyjęli zgłoszenie i spisali protokół o kradzieży, nie zgubieniu telefonu i oczywiście nigdy z tym nic nie zrobili. Natomiast TŻ kiedyś spotkała śmieszna sytuacja, bo kupił doładowanie na allegro, było napisane w aukcji, że do 2óch dni roboczych wyślą kod, a wysłali po upomnieniach chyba po tygodniu i tż wystawił negatywa, a kilka miesięcy później dostał wezwanie na policję, która sprawdzała, czy na pewno nie został oszukany przez tego sprzedającego, bo wpłynęło mnóstwo zgłoszeń.
#1006 |
Zakorzenienie
|
o Aga przypomnialas mi ze mam platki
![]() ![]() boberki z domku ![]() ![]()
#1007 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z resztą albo ja mam pecha, albo ludzie się zrobili bardziej chamscy - kilka lat temu jak wystawiałam regularnie aukcje z różnymi rzeczami i wtedy z tego komisu to nie było sytuacji, żeby kupujący nie zapłacił, a teraz co trzeci aukcja i po zakończeniu aukcji zero kontaktu z kupującym... Pada u Was śnieg? Bo u mnie gęsto sypie, ale od razu topnieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Wtajemniczenie
|
a u mnie jako tako
już w tych ostatnich dniach odpuściłam spisywanie wydatków same drobiazgi, spożywka, paliwo korcą mnie dwie kurtki snowboardowe, oczywiście kupiłabym jedną - ale to i tak wydatek jakieś 500,- a póki co mam świadomość, że w styczniu wydam 1000,- tylko na wyjazd na deche w nasze góry ![]() ![]() a co do mijającego roku - całkiem udany pod względem oszczędzania ![]() do tego zaliczyłam kilka super wyjazdów: Bolonia, Alpy, Rzym, Praga, kilka mniejszych dwudniowych wyskoków więc jakoś nie sępiłam pod innym względem nie podsumowuje tego roku - nie warto ![]() Edytowane przez fifiorek Czas edycji: 2011-12-30 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie niet ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Konto usunięte
|
ja jeszcze wogole sniegu nie widzialam w tym roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
after hours
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1012 |
Raczkowanie
|
Ale zła jestem z powodu cen paliwa bardzo, mimo, że na co dzień autem nie jeżdżę. W autobusach już wisi nowy taryfikator opłat za przejazd i za dojazd do pracy po nowym roku będę płacić prawie 6zł... Czyli jak policzyć drogę tam i z powrotem, to wychodzi, że przejadę prawie połowę tego ile po wyliczeniu wychodzi mi, że na dzień zarobię!
Trzeba będzie poszukać innej pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Podróżniczka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Zakorzenienie
|
ale sie napieklam
![]() zrobilam 3 blachy muffinek (36 sztuk - 12 czekoladowych z adwokatem i migdalami, 12 czekoladowych czesc z suszona morela, czesc z suszona sliwka, czesc z suszona zurawina i w kazdych garsc orzechow, 12 bialo ciemnych z ananasem i brzoskwinia i garscia orzechow) ciastka z brzoskwinia i ananasem (z francuskiego) paszteciki z kapusta z grzybami (z francuskiego) nie wezme tego wszystkiego - czesc dam siostrze czesc rodzicom ![]() plus koreczki ![]() i ich nie dam nikomu ![]() tz bedzie mnie na rekach nosil ![]() a jutro z rana wyjazd ![]()
#1016 | |
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
![]() bawcie się dobrze ![]() ![]() ja dopiero jutro koło 17 wybywam ![]() ![]() dziś biedrona; jezdonko+alkohol 45.00 apteka; maść na ucho olejek rycynowy na rzęsy -stosował ktoś??????? 21.00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Wtajemniczenie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;31316710]
![]() ![]() Apteka; maść na ucho olejek rycynowy na rzęsy -stosował ktoś??????? 21.00[/quote] ja, polecam! Nakładaj dodatkowo na paznokcie i na włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale pyszności ja zaraz się biorę za śledzie z pieczarkami i sałatkę grecką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
ja nie stosowalam...teraz napalam sie na to http://revitalash.com.pl/index.php/produkty-revitalash
no ale cena powala mnie poki co ![]() zapomnialabym, ze na sylwka skitralam pudelko pierniczkow ![]() ![]() ale mi sie nic nie chce..wlasnie pomalowalam paznokcie i siedze i zdycham... Aneszna gdzie idziesz na sylwka?
#1020 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.