Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszamy! - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-29, 17:19   #991
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam

Cytat:
Napisane przez martita99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy. Dzis założylam konto internetowe, bo nie mialam i słuchajcie próbuje sie zalogowac i pisze mi błędny pin lub identyfikator. Wpisuje wszystko dobrze i nic z tego. O co kaman?
musisz zadzwonić do banku, może jeszcze go nie aktywowali

to tak samo ja, kupiłam siorze telefon w palyu, zmieniłam jej z plusa, ale nie pomyślalam ze tez kartę trzeba nową włożyćzadzwoniła m z awanturąi wyjaśnili mi co i jak

ja dziś warzywka dla zwierzaczka i serek dla mnie 6.00

pensję wpłaciłam na lokatę, a jutro jadę zrobić big deal do klienta, na którym też zarobię cosik:b rzydal:

aaaa i jeszcze za szkolenie mi wypłacili 180.00
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 17:57   #992
Ayo22
after hours

Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam

Cytat:
Napisane przez iggi0212 Pokaż wiadomość
ALE jeżeli znalazca nie odda znalezionej rzeczy właścicielowi lub policji, a w między czasie przedmiot zostanie zgłoszony jako skradziony to znalazca traktowany jest jak złodziej.

Policja jeśli przyjmie zgłoszenie, to musi wszcząć postępowanie, dopiero później prokuratura może umorzyć sprawę, np. z powodu braku dowodów.
Policja może zniechęcać do zgłaszania przestępstwa/wykroczenia ale jeżeli już zgłosisz, to muszą się tym zająć.

z KW:
Art. 125. Kto w ciągu dwóch tygodni od dnia znalezienia cudzej rzeczy albo przybłąkania się cudzego zwierzęcia nie zawiadomi o tym organu Policji lub innego organu państwowego albo w inny właściwy sposób nie poszukuje posiadacza,
podlega karze grzywny do 500 złotych albo karze nagany.

z KC:
Art. 183.
§ 1. Kto znalazł rzecz zgubioną, powinien niezwłocznie zawiadomić o tym osobę uprawnioną do odbioru rzeczy. Jeżeli znalazca nie wie, kto jest uprawniony do odbioru rzeczy, albo jeżeli nie zna miejsca zamieszkania osoby uprawnionej, powinien niezwłocznie zawiadomić o znalezieniu właściwy organ państwowy.
§ 2. Przepisy o rzeczach znalezionych stosuje się odpowiednio do rzeczy porzuconych bez zamiaru wyzbycia się własności, jak również do zwierząt, które zabłąkały się lub uciekły.

Art. 185.

Rozporządzenie Rady Ministrów określi organy właściwe do przechowywania rzeczy znalezionych i do poszukiwania osób uprawnionych do ich odbioru, zasady przechowywania tych rzeczy oraz sposób poszukiwania osób uprawnionych do odbioru.
Art. 186.

Znalazca, który uczynił zadość swoim obowiązkom, może żądać znaleźnego w wysokości jednej dziesiątej wartości rzeczy, jeżeli zgłosił swe roszczenie najpóźniej w chwili wydania rzeczy osobie uprawnionej do odbioru.

ps.jeśli natknęłaś się na policjantów, którzy zajmą się szukaniem zgubionego telefonu, to naprawdę masz szczęście.
czym innym przepisy prawa, czym innym wykonawstwo.
Stary 2011-12-29, 19:39   #993
gosia261282
Gang Iren

Czesc.Ja dzis stanowczo nie bylam oszczedna
Wydalam 280f
160 poszlo na jedzenie,co prawda na tydz spokoj,niektore rzeczy nawet na dluzej,no ale kasa duza poszla.
50f poszlo na paliwo
pozostale 70f to: 3 opakowania witamin,toster,ostrzalka do norzy,lyzeczki,tablica korkowa,whisky i szampan na Sylwestra.
Stary 2011-12-29, 21:20   #994
2018070520180950
Konto usunięte

ja dzis

ebay
swinka peppa 9,99
pokrowiec na aparat 5,49 f
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 21:25   #995
agusiownik
Zakorzenienie

byłam dzisiaj na zakupach, później się wyspowiadam

agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 22:01   #996
Ayo22
after hours

nic, wczoraj 8,2 na 2 reddsy żurawinowe.
za☠☠☠iste
Stary 2011-12-29, 22:28   #997
agusiownik
Zakorzenienie

mieszkanie 240e ( połowę zwróci mi współlokator jak wróci)
paliwo 20e
prezent dla kolegi z pracy 18,72e
prezent dla bratowej Tż 19,95e
obiad na mieście 15,50e
2 kawy Lavazza 4,33e
syropy smakowe do kawy 9e
6 bułek 1,74e
cukierki 0,98e
skarpetki 2,50e
parking 1e
płatki oczyszczające na nos 1,98e
żel do twarzy 0,65e
farba do włosów 5,26e
odżywka do włosów 2,94e
rozświetlacz do twarzy z revlona 1,49e
spinka do włosów 1,49e
klipy do włosów 8e
stringi 2e
bluzka z wyprzedaży z new looka 2,50e
kolejna bluzka z wyprzedaży też z new looka 5e
papcie 3e

Stary 2011-12-29, 23:23   #998
iggi0212
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ayo22 Pokaż wiadomość
z KW:
Art. 125. Kto w ciągu dwóch tygodni od dnia znalezienia cudzej rzeczy albo przybłąkania się cudzego zwierzęcia nie zawiadomi o tym organu Policji lub innego organu państwowego albo w inny właściwy sposób nie poszukuje posiadacza,

z KC:
Art. 183.
§ 1. Kto znalazł rzecz zgubioną, powinien niezwłocznie zawiadomić o tym osobę uprawnioną do odbioru rzeczy. Jeżeli znalazca nie wie, kto jest uprawniony do odbioru rzeczy, albo jeżeli nie zna miejsca zamieszkania osoby uprawnionej, powinien niezwłocznie zawiadomić o znalezieniu właściwy organ państwowy.
§ 2. Przepisy o rzeczach znalezionych stosuje się odpowiednio do rzeczy porzuconych bez zamiaru wyzbycia się własności, jak również do zwierząt, które zabłąkały się lub uciekły.

Art. 185.

Rozporządzenie Rady Ministrów określi organy właściwe do przechowywania rzeczy znalezionych i do poszukiwania osób uprawnionych do ich odbioru, zasady przechowywania tych rzeczy oraz sposób poszukiwania osób uprawnionych do odbioru.
Art. 186.

Znalazca, który uczynił zadość swoim obowiązkom, może żądać znaleźnego w wysokości jednej dziesiątej wartości rzeczy, jeżeli zgłosił swe roszczenie najpóźniej w chwili wydania rzeczy osobie uprawnionej do odbioru.

ps.jeśli natknęłaś się na policjantów, którzy zajmą się szukaniem zgubionego telefonu, to naprawdę masz szczęście.
Ayo, ja się zgadzam, że nasza policja nie jest rewelacyjna i próbuje nic nie robić niż robić coś dla sprawy "niewiele wartej" ale odnośnie tych wszystkich artykułów, jeśli ktoś wystawia na aukcję tel 2 dni po "szczęśliwym znalezieniu" (czyli jawnie nie wywiązuje się z wyżej wymienionych obowiązków) to jest tak traktowany, jak napisałam wcześniej, a ktoś ten tel kupuje, to niestety kupujący traktowany jest jak paser i nie jest to może traktowane stricte jako kradzież, ale bardziej jako "wyłudzenie za wykorzystaniem sposobności".

Osobiście trafiłam na policjantów, którzy zajęli się skradzionym telefonem, ale nie obyło się bez mojego mocnego nacisku i prawdopodobnie stało się to tylko dla tego, że kilka ładnych lat temu miałam telefon kupiony w sklepie, nie u operatora i zapłaciłam za niego kwotę sporo przewyższającą "niską szkodliwość czynu" i komendant wówczas u mnie w mieścinie przyjął zgłoszenie dopiero po zapoznaniu się z fakturą za ów zakup.

Telefon się znalazł kilka dni później, nim rozpoczęła się procedura blokady poprzez nr IMEI, znalazca (bo tak się koleś tłumaczył, że znalazł) dostał grzywnę i niezbyt długi wyrok w zawiasach (bo się okazało, że takie szczęście miał i znajdywał nagminnie), samo urządzenie wróciło do mnie dopiero po zakończeniu sprawy, ponieważ stanowiło dowód, a z powództwa cywilnego mogłabym się jeszcze z tym człowiekiem sądzić o cudy niewidy, typu szkody niematerialne wynikłe w wyniku przedostania się danych osobowych osób trzecich w niepowołane ręce, zadość uczynienie i inne szmery-bajery ale to już olałam, bo wydawanie kasy na prawnika z powodu telefonu to byłaby burżuazja co najmniej.

Niestety, po kilku miesiącach w nieszczęśliwym wypadku stłukłam sobie w owym telefonie wyświetlacz. W serwisie usłyszałam, że koszt naprawy 500zł, więc (wtedy) 3/4 wartości aparatu. Znalazłam taki telefon na all, ale w opisie aukcji pisało, że "nie łapie zasięgu" i ekran dotykowy nie działa. Wylicytowałam za 150 zł. Tylko że jak paczka przyszła i zaczęłam kolejno przekładać i zamieniać części, to w kupionym telefonie odczytałam sms o treści "Uczciwego znalazcę proszę o kontakt z nr xxx".
Dodam, że nie był to w tamtym czasie popularny model, rzadko spotykany. Kupiłam wtedy na części zamienne i otrzymałam przesyłkę z drugiego końca kraju, bo sam wyświetlacz osobno kosztował 3 razy więcej niż ten niby popsuty telefon.
Nie mogłam się wtedy na tamten podany nr dodzwonić, to poleciałam na policję. Jak mnie Pan Władza "na bramie" zobaczył i usłyszał, że ja znowu w sprawie telefonu, to zrobił dziwną minę i znów mnie chciał spławić, ale się nie dałam.
Ale wierzcie mi lub nie, wtedy na własnej skórze odczułam, jak bardzo uczciwość popłaca - prawowity właściciel się ze mną skontaktował po kolejnych kilku miesiącach i mi za sponsorował naprawę mojego telefonu, bo okazało się, że w tym jego zostały wszystkie kontakty, wiadomości, maile, a to był tel służbowy.

Od tamtego czasu minęły 4 lata, a ja ten fon mam do dziś.

W między czasie pracowałam dorywczo w komisie GSM gdzie miałam właśnie za zadanie kupowanie na all i wystawianie aukcji i czasem było tak właśnie, że jak do jakiegoś tel nie było części to się kupowało drugi w którym uszkodzone było co innego, żeby z 2 zrobić jeden i w tej firmie kilka razy byliśmy wzywani na policję w celu wyjaśnienia pochodzenia danego telefonu, bo to działa tak, że my mając dane z aukcji mówiliśmy że mamy to od pana XY, policja się przyczepiała do danej osoby, ale mienie było rekwirowane do czasu wyjaśnienia sprawy.
iggi0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 23:25   #999
carmen_20
Zadomowienie

Cytat:
z KW:

z KC:
Art. 183.

Art. 185.

Art. 186.

poczytałam sobie wczoraj forum prawne i każdy tam pisał, że policja olewa takie sprawy totalnie. W przypadku gdy telefon mi wypadł (czyli z mojej winy - zgubiłam go) nawet nie mogłabym zablokować jego IMEI, a co mówić o namierzeniu go i odzyskaniu

Cytat:
nic, wczoraj 8,2 na 2 reddsy żurawinowe.
za☠☠☠iste
ooo tak jest boski

ja dziś musiałam zakupić sobie coś na sylwestra więc:
59 - spódnica w stradim
15 - naszyjnik i kolczyki w Camaieu

Jeszcze wydaliśmy 130zł na alko i jedzenie na sylwka ale to już Tż płacił

aa i duplikat 12,30zł
carmen_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 23:34   #1000
2018070520180950
Konto usunięte

ja mam cel na nowy rok- jak wroce z PL z holidaya koniec stycznia, zbieram na wyprowadzke, postanowione.
Stary 2011-12-30, 00:07   #1001
irenkaaa
Zakorzenienie

kachaaa mam taki sam cel tyle ze tu cos sensownego znalesc...
zreszta jakby jeszcze tz znalazl jakas lepsza prace ( ma szukac cos po nowym roku bo kurcze w tej co jest to na socjalu by wiecej dostawal )

no i kilka mniejszych celow ale to puki co w trakcie rozbudowywania ,,listy "

aga tania ta lavazza
u mnie najtaniej 6,99e chyba czy 6,50e jakos tak
ostatnio fakt w promocji kupilam byly 3 za cene 7e wiec ta trzecia niby byla gratis
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 00:10   #1002
2018070520180950
Konto usunięte

Ja tez prace musze zmienic, odkladac MI strasznie ciezko z tymi wysldatkami przejada sie wszystko nic nie ma dla soiebie Malo odlloze pracujac normalne godziny a wiecej godzin odplacam zdrowiem:/

Sent from my BlackBerry 9300 using Tapatalk
Stary 2011-12-30, 07:20   #1003
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
ja mam cel na nowy rok- jak wroce z PL z holidaya koniec stycznia, zbieram na wyprowadzke, postanowione.

bry

Ja dziś paliwo 200,00ale cóż, jeździć trzeba....
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 08:11   #1004
joyeuxe
Wtajemniczenie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;31304069]

bry

Ja dziś paliwo 200,00ale cóż, jeździć trzeba....[/QUOTE]

Albo pozostaje ................ rower, piechotka, rolki tudzież komunikacja, hihihi Ale nie no powaga tyle teraz kosztuje ta benzyna, te utrzymanie samochodu, że nigdy chyba prawka nie zrobie

U mnie już 7 zł i potem będzie 300 zł zaległości za szkołę, jeszcze tylko 500 w styczniu i będę mieć z głowy , ufff . nigdy więcej nie robię tak, że 1 raty nie placę.

Dziś podsumowanie ile mi zostało kasy w grudniu
900 zł !!!!!!!!!!! ale :
300 szkoła
300 odłożę na pokój
reszta ma mi starczyć do 10, w tym muszę kupić kartę miejską.
joyeuxe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 09:28   #1005
Ayo22
after hours

gdzieś widziałam fajny tekst z rozmowy: na paliwo mnie stać, na akcyzę nie

Iggi, to miło z ich strony, że tak się zajęli sprawą, ja mam tylko wiedzę z doświadczenia znajomych, że ledwo co z wielką łaską przyjęli zgłoszenie i spisali protokół o kradzieży, nie zgubieniu telefonu i oczywiście nigdy z tym nic nie zrobili.

Natomiast TŻ kiedyś spotkała śmieszna sytuacja, bo kupił doładowanie na allegro, było napisane w aukcji, że do 2óch dni roboczych wyślą kod, a wysłali po upomnieniach chyba po tygodniu i tż wystawił negatywa, a kilka miesięcy później dostał wezwanie na policję, która sprawdzała, czy na pewno nie został oszukany przez tego sprzedającego, bo wpłynęło mnóstwo zgłoszeń.
Stary 2011-12-30, 09:44   #1006
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiownik Pokaż wiadomość
płatki oczyszczające na nos 1,98e
o Aga przypomnialas mi ze mam platki zapomnialam o nich kompletnie

boberki z domku

Stary 2011-12-30, 10:02   #1007
iggi0212
Raczkowanie

Cytat:

Iggi, to miło z ich strony, że tak się zajęli sprawą, ja mam tylko wiedzę z doświadczenia znajomych, że ledwo co z wielką łaską przyjęli zgłoszenie i spisali protokół o kradzieży, nie zgubieniu telefonu i oczywiście nigdy z tym nic nie zrobili.

Natomiast TŻ kiedyś spotkała śmieszna sytuacja, bo kupił doładowanie na allegro, było napisane w aukcji, że do 2óch dni roboczych wyślą kod, a wysłali po upomnieniach chyba po tygodniu i tż wystawił negatywa, a kilka miesięcy później dostał wezwanie na policję, która sprawdzała, czy na pewno nie został oszukany przez tego sprzedającego, bo wpłynęło mnóstwo zgłoszeń.
Akurat na all to chyba w żadnej innej kategorii nie ma tylu przekrętów co z tymi telefonami i wszystkim co się tego tyczy. Zwłaszcza teraz, gdy handlować mogą nawet 13letnie dzieciaki.
Z resztą albo ja mam pecha, albo ludzie się zrobili bardziej chamscy - kilka lat temu jak wystawiałam regularnie aukcje z różnymi rzeczami i wtedy z tego komisu to nie było sytuacji, żeby kupujący nie zapłacił, a teraz co trzeci aukcja i po zakończeniu aukcji zero kontaktu z kupującym...

Pada u Was śnieg? Bo u mnie gęsto sypie, ale od razu topnieje.
Stary 2011-12-30, 10:02   #1008
fifiorek
Wtajemniczenie

a u mnie jako tako
już w tych ostatnich dniach odpuściłam spisywanie wydatków
same drobiazgi, spożywka, paliwo

korcą mnie dwie kurtki snowboardowe, oczywiście kupiłabym jedną - ale to i tak wydatek jakieś 500,-
a póki co mam świadomość, że w styczniu wydam 1000,- tylko na wyjazd na deche w nasze góry gdzie tu logika ??? w marcu ponad tydzień w alpach bez dodatkowych kosztów i tez 1000,-

a co do mijającego roku - całkiem udany pod względem oszczędzania
do tego zaliczyłam kilka super wyjazdów: Bolonia, Alpy, Rzym, Praga, kilka mniejszych dwudniowych wyskoków więc jakoś nie sępiłam

pod innym względem nie podsumowuje tego roku - nie warto

Edytowane przez fifiorek
Czas edycji: 2011-12-30 o 10:05
fifiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:22   #1009
carmen_20
Zadomowienie

Cytat:
chyba w jakiejś reklamie jest ten tekst

Cytat:
Napisane przez iggi0212 Pokaż wiadomość

Pada u Was śnieg? Bo u mnie gęsto sypie, ale od razu topnieje.
u mnie niet i dobrze bo jutro czeka mnie droga do warszawy a ja nienawidze jedździć w zimie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-30, 10:23   #1010
2018070520180950
Konto usunięte

ja jeszcze wogole sniegu nie widzialam w tym roku
Stary 2011-12-30, 10:26   #1011
Ayo22
after hours

Cytat:
Napisane przez carmen_20 Pokaż wiadomość
chyba w jakiejś reklamie jest ten tekst

u mnie niet i dobrze bo jutro czeka mnie droga do warszawy a ja nienawidze jedździć w zimie
a nie wiem, możliwe, nie oglądam tv od 4 lat
Stary 2011-12-30, 10:39   #1012
iggi0212
Raczkowanie

Ale zła jestem z powodu cen paliwa bardzo, mimo, że na co dzień autem nie jeżdżę. W autobusach już wisi nowy taryfikator opłat za przejazd i za dojazd do pracy po nowym roku będę płacić prawie 6zł... Czyli jak policzyć drogę tam i z powrotem, to wychodzi, że przejadę prawie połowę tego ile po wyliczeniu wychodzi mi, że na dzień zarobię!
Trzeba będzie poszukać innej pracy
Stary 2011-12-30, 10:43   #1013
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
na paliwo mnie stać, na akcyzę nie
hahaha dobre!
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 15:25   #1014
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
kachaaa mam taki sam cel tyle ze tu cos sensownego znalesc...
zreszta jakby jeszcze tz znalazl jakas lepsza prace ( ma szukac cos po nowym roku bo kurcze w tej co jest to na socjalu by wiecej dostawal )

no i kilka mniejszych celow ale to puki co w trakcie rozbudowywania ,,listy "

aga tania ta lavazza
u mnie najtaniej 6,99e chyba czy 6,50e jakos tak
ostatnio fakt w promocji kupilam byly 3 za cene 7e wiec ta trzecia niby byla gratis
też w promocji kupowałam

Stary 2011-12-30, 16:39   #1015
crescent
Zakorzenienie

ale sie napieklam

zrobilam 3 blachy muffinek (36 sztuk - 12 czekoladowych z adwokatem i migdalami, 12 czekoladowych czesc z suszona morela, czesc z suszona sliwka, czesc z suszona zurawina i w kazdych garsc orzechow, 12 bialo ciemnych z ananasem i brzoskwinia i garscia orzechow)
ciastka z brzoskwinia i ananasem (z francuskiego)
paszteciki z kapusta z grzybami (z francuskiego)

nie wezme tego wszystkiego - czesc dam siostrze czesc rodzicom

plus koreczki
i ich nie dam nikomu

tz bedzie mnie na rekach nosil

a jutro z rana wyjazd
Stary 2011-12-30, 16:48   #1016
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
ale sie napieklam

zrobilam 3 blachy muffinek (36 sztuk - 12 czekoladowych z adwokatem i migdalami, 12 czekoladowych czesc z suszona morela, czesc z suszona sliwka, czesc z suszona zurawina i w kazdych garsc orzechow, 12 bialo ciemnych z ananasem i brzoskwinia i garscia orzechow)

plus koreczki
i ich nie dam nikomu

a jutro z rana wyjazd

bawcie się dobrze

ja dopiero jutro koło 17 wybywamtak, że z rana jeszcze będę mieszkanie pucować

dziś biedrona;
jezdonko+alkohol 45.00

apteka;
maść na ucho
olejek rycynowy na rzęsy -stosował ktoś???????

21.00
Stary 2011-12-30, 17:07   #1017
joyeuxe
Wtajemniczenie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;31316710]

Apteka;
maść na ucho
olejek rycynowy na rzęsy -stosował ktoś???????

21.00[/quote]

ja, polecam! Nakładaj dodatkowo na paznokcie i na włosy
joyeuxe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 17:10   #1018
carmen_20
Zadomowienie

Cytat:
ale sie napieklam

plus koreczki
i ich nie dam nikomu

a jutro z rana wyjazd

ale pyszności

ja zaraz się biorę za śledzie z pieczarkami i sałatkę grecką
Stary 2011-12-30, 17:12   #1019
crescent
Zakorzenienie

ja nie stosowalam...teraz napalam sie na to http://revitalash.com.pl/index.php/produkty-revitalash

no ale cena powala mnie poki co

zapomnialabym, ze na sylwka skitralam pudelko pierniczkow

ale mi sie nic nie chce..wlasnie pomalowalam paznokcie i siedze i zdycham...

Aneszna gdzie idziesz na sylwka?
Stary 2011-12-30, 17:15   #1020
Konto usunięte

Cytat:
Aneszna gdzie idziesz na sylwka?
w klubienapiszę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości