Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-19, 06:30   #991
VwVampirka
Zakorzenienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Witam

Aldrin, nie widzę nigdzie żadnych wieści, więc dalej trzymam kciuki by skurcze się zatrzymały i byś mogła święta spędzić w domu w dwupaku

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak Wy dajecie rade z porządkami,gotowaniem,pie czeniem? Ja normalnie od godziny wyje z bólu kręgosłupa,rwy kulszowej i zmęczenia,a zrobiłam dzis tylko szybki obiad i zakupy :/
Siedze i ruszyć sie nie moge.Lzy same mi sie cisną do oczu z tej bezsilności....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
YYYYY, ja nie daję Dziś też spałam do południa, potem ugotowałam zupę, a potem poszłam z TŻ na zakupy - takie okrojone, bo na liście mieliśmy dosłownie kilkanaście rzeczy, głównie gotowców na święta... TŻ wszystko nosił, ja tylko podchodziłam do półek a wróciłam wykończona... miałam jeszcze jaja ugotować i zafarbować (by dziś tylko wzorek machnąć) ale nie dałam rady...
Na szczęście dziś mam trochę energii... może na te jajka starczy... no i wyprasowanie serwetek do koszyczka i go przygotowanie... a jak go jeszcze dam radę poświęcić to już wogle super będzie

Cytat:
Napisane przez Lu7 Pokaż wiadomość
ja dziś spakowałam torbę do szpitala dla malutkiego
ciuszki, skarpetki i niedrapki
20 pieluszek
4 tetry
jedna duuuża bawełniana pielucha
3 malutkie ręczniczki
jakieś waciki
chusteczki nawilżane
sudocrem
zastanawiam się też nad czymś do kąpieli np. oilatum
tylko slyszalam, że maluchy kąpie się już w domu

niech ktoś mi podpowie co jeszcze bo znajac zycie to nie wszystko
a torba już pełna

wiecie, że przy myciu okien bardzo często kobiety trafiają do szpitala?
te ruchy wywołują skurcze ja od mamy tż dostałam zakaz, a mój się jakoś do mycia okien nie pali więc mamy brudne

Aldrin trzymam kciuki za święta w domu -
U mnie w szpitalu trzeba mieć cos do kąpieli i coś do posmarowania ciałka po (oliwkę lub kremik). Do tego niektóre dziewczyny biorą octanisept do pępuszka (ale przeważnie jest w szpitalu).

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
VwVampirka nic dziwnego że padasz po zakupach - zwłaszcza w tesco tam to musiały być tłumy!
Pojechaliśmy pod wieczór i ominęliśmy najgorszy ruch. Ludzi było sporo, ale problem to mieliśmy tylko z zaparkowaniem, bo kilka razy co z oddali zobaczyłam jakieś wolne miejsce i zdążyłam tam dojechać to ktoś mnie uprzedzał Ale już w sklepie to spokojnie dawałam rade się dotaczać do kolejnych półek, potem w kolejce przede mną stały tylko 3 osoby (ale na przeciwko kasy była ławka to sobie na niej siedziałam i czekałam aż TŻ wszystko pokasuje i spakuje, wózek też On cały czas pchał... tak więc męczące było tylko to chodzenie z jednego miejsca w drugie, ale mi wystarczyło...

Oki, to biorę się za oporządzanie jajek Ostatnie święcenia chyba o 14-tej więc powinnam zdążyć

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 07:14   #992
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

No i co, wypakuje któraś kwietniówka swój koszyczek w te święta? Dziś pewnie będzie mały ruch, bo wszystkie człapiemy z koszyczkami do Kościoła, ale będę śledzić na bieżąco wieści
Miłego poranka

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 07:19   #993
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Żebyście chciały wiedzieć że ja bardzo chętnie

Ktosiowa jo planuje ze 3-4 razy zejść i wejść na 4 pietro

Plus wczesnej pobudki - nasze baby juz upieczone, Oliś sam mieszał skladniki

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 07:21   #994
agaaga89
Zakorzenienie

Madziula pamiętam, że wspominałaś, ale mój budyń nie ogarnął: Olafa urodziłaś przed tp? Teraz z Patrykiem chodzisz już dłużej w ciąży?

Stary 2014-04-19, 07:23   #995
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Oki, to biorę się za oporządzanie jajek Ostatnie święcenia chyba o 14-tej więc powinnam zdążyć
Kochana to ile Ty tych jajców malujesz? Chyba, że zdobienia będą jakieś mega wyczesane i pracochłonne? Pochwal się przed 14 efektem

Ja też się zabieram zaraz za swoje cebulkowe.

/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 07:40   #996
Nikii89
Zakorzenienie

Sylvunia wiem o czym piszesz bo mnie to męczyło na początku ciąży ;/
za wizytę

Madziula chcesz się wykręcić od świąt ?? :P

Dzień dobry

Powiem Wam że wczoraj ogarnęłam całe mieszkanie, kurze, podłogi, prysznic , WC , potem schody trochę podwórko i nawet tak najgorzej się nie czułam/czuję
Dziś w planach sernik + karpatka (miałam robić mleczną kanapkę ale odmieniło mi się:P ) potem szałot. No i obiad. A na jutro zostawię sobie tort i mięsa, oraz sałatkę z tuńczykiem

Jeszcze muszę dziś zaliczyć spowiedź.
Stary 2014-04-19, 07:42   #997
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dzien dobry

MADZIULA widze ze ciagle chcesz dzialac w kwesti porodu... prosze bardzo! U mnie jestes w kolejce masz pierwszenstwo wiec mozesz zaczynac ja ci kibicuje z calego serca!!!! 4x 4 pietro to moim zdaniem zdecydowanie za malo

VAMPIRKA rob sobie wszystko.swoim rytmem. Ja dzis nie zamierzam szalec. Pogoda sliczna wiec planuje tez odpoczac na lawce przed domem z ksiazka.

Do tego jaja faszerowane planuje zrobic i jedna salatke. I czekac na meza!!!!

Ide pakowac cos do brzuszka bo Franek glodny i cos do koszyczka bo ciagle pusty

Milego dnia i prosze nie szalec z przygotowaniami... no moze poza MADZIULA. Ona moze

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 07:45   #998
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Powiem Wam że wczoraj ogarnęłam całe mieszkanie, kurze, podłogi, prysznic , WC , potem schody trochę podwórko i nawet tak najgorzej się nie czułam/czuję
Dziś w planach sernik + karpatka (miałam robić mleczną kanapkę ale odmieniło mi się:P ) potem szałot. No i obiad. A na jutro zostawię sobie tort i mięsa, oraz sałatkę z tuńczykiem

Jeszcze muszę dziś zaliczyć spowiedź.
Jesteś mistrzynią świata nie wiem skąd Ty bierzesz tyle sił w końcówce ciąży....

Stary 2014-04-19, 07:46   #999
paulka0212
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ostatnio nie mogę w nocy spać przez drętwienie rąk biorę magnez ale za dużo nie daje....

Madziuuula ja już kciuki trzymam żeby coś Ci się rozkręciło

A tym czasem idę na śniadanko bo zgłodniałam

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 07:48   #1000
madziarek1
Rozeznanie

Dzień dobry wczoraj praktycznie valy dzień byłam zajęta, ostatnie pranie, obiad, okna moje małe dwa machnelam i pojechalusmy do siosry malować jajka tala u nas tradycją ze w wielki piątek wdzyscy znajomi się spotukaja, malujemy i każdy sobie kakies zabiera. Moja Mama chyba 120 jajek pofarbowala! I pawie wszystkie pomalowane farbkami Ja jeszvze lubię dkrobac, ale ręka mi dretwiala ' zrobiłam tylko 3 skromne...
Wesołych świąt Wam życzę i spokojnych

madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 08:31   #1001
chansons
Zadomowienie

Wesołych, rodzinnych i spokojnych Świąt!

ja będę dziś cały dzień u rodziców, planuję podczytywac forum na telefonie, ale pewnie dużej produkcji nie będzie

Madziulaa kibicuję Ci od rana
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 08:32   #1002
martuszka0
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Dzień dobry, wstałam w nocy jakieś sto razy. W sumie nawet nie wiem po co młoda wypije mleko i spadamy do sklepu po ogórki - bo wczoraj oczywiście pojechaliśmy całą bandą do sklepu głównie po te nieszczęsne ogórki i zapomnieliśmy
no to taki standard hehe też tak mam
Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ostatnio nie mogę w nocy spać przez drętwienie rąk biorę magnez ale za dużo nie daje....
a co lekarz na to? Od czego to drętwienie??

ilkas to trafiłaś wczoraj na przemiłych ludzi mi ostatnio coś sięto nie udaje...

Dziś znów pobudka o 4 na siku, poszłam do wc a tam 3 kropelki i oczywiscie potem ze 3 godziny usnąć nie mogłam.

Dziś kończymy 37t za 3 tygodnie termin i mam nadzieję, że do tego czasu młodą zobaczę

Lecę piec ciasta.

Miłego dnia, pieczenia babek i malowania jajek
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 08:32   #1003
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Dzien dobry u nas praca wre od rana i oczywiscie nerwowa atmosfera uwielbiam swieta

Milego dnia dziewczyny

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 08:46   #1004
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

Dziś kończymy 37t za 3 tygodnie termin i mam nadzieję, że do tego czasu młodą zobaczę
Super, już coraz bliżej

Dzień dobry ja już byłam z Tż poświęcić pokarmy Zostało mi ogarnąć kuchnie i pokój i koniec mogę świętować Po południu wybieramy się do babci w odwiedziny a wieczorem relaks w domu do kościoła nie idę bo nie wysiedzę tyle. Wczoraj byłam na czuwaniu i godzinka minęła a tu już siku hehe a dzisiaj będzie ze 2 godz na pewno

Miłego dnia

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 08:49   #1005
kasiab91
Zakorzenienie

Dzień dobry Kochane

Ja tylko na chwilę bo roboty mam masę. Mąż w domu więc go wykorzystuje jak mogę. Już byliśmy w mieście na zakupach.

Odezwę się później
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 08:56   #1006
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dzień dobry przedswiatecznie

My już jaja pofarbowalismy, ajemy śniadanie i na spacer. Ze swieconka pójdziemy pozniej, u nas do 17tej świecą

Niki jesteś super turbo mama i spóźnione życzenia dla Oskarka, duży buziak

Madziula oby Twoje życzenia co do rozpakowania się spełniły

Wesołego Alleluja Mamuski

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2014-04-19 o 08:57
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 09:22   #1007
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dzień dobry kochane!
Witam się w 35 tygodniu
U nas od rana potządki,na 13 pójdziemy z koszyczkiem

Odezwę się poźniej,buziaki

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 09:33   #1008
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Wszystkim rozpoczynajacym.nowe tygodnie

My juz po swieceniu! Tlumy i wszechobecne chamstwo! Az sie we mnie zagotowalo... starsze babki sie pchaja, przepychaja jakby im ksiadz mial uciec z ta woda swiecona

Teraz pije kawke i odpoczywam

Mama Franka

Stary 2014-04-19, 09:37   #1009
Nikii89
Zakorzenienie

Powiem Wam że i mi wiara w ludzi wróciła Byłam na spowiedzi, wchodzę do kościoła a tam tyyyle ludzi że szok. 1 konfesjonał i z 1 strony z ok 20 osób a drugiej jakieś 10 więc idę tam gdzie jest mniej. Stoję ok 2 min i nagle facet koło mnie mówi aby przeszła na początek, podziękowałam mówiąc że nie wiem co na to inni a nie chcę robić problemów i że postoję. W sumie rozmawialiśmy cicho ale zaraz wszyscy z uśmiechem przede mną co stali (sami faceci) że mam przejść. Tak więc grzecznie podziękowałam i skorzystałam z propozycji Dzięki temu nie musiałam długo stać.

Ale jak przyjechałam do domu i chciałam wysiąść z auta to taki ból mnie złapał (jakby kolka) że nawet wyprostować się nie mogłam nie mówiąc o tym aby wysiąść z auta.

Dobra zmykam do kuchni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-19, 09:48   #1010
Seksta
Rozeznanie

Hej dziewczyny

Witam się po sniadanku, tz już działa z układaniem paneli, zaraz mój tata do niego dolaczy. Ja mam zamiar zrobić sosy do wędlin i upiec kopiec kreta- zobaczymy jak mi pójdzie
W nocy w łazience byłam 3razy i oczywiście siusiu po 3 krople a uczucie jakby pęcherz miał peknac.
Całą noc mialam przepowiadacze alaaaaaaaa, dopóki tz nie spal to mnie masowal ale później radzilam sobie już sama. Nie wyobrazam sobie jak bardzo bolą skurcze porodowe!!!!
Wypoczywajcie Mamuśki i Spokojnych Świąt, wpadnę później

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 09:50   #1011
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Hej Gratuluję zbiorowo wszystkim skończonych tygodni Ja dziś zaczynam 35 tc

W każdym razie życzę Wam wszystkich udanych, radosnych świąt, łatwych, szybkich porodów, dobrego samopoczucia po porodzie, spokojnych i grzecznych dzieciaczków. Oby te, które już mogą jak najszybciej się rozpakowały, a te co jeszcze nie, wytrzymały jak najdłużej w dwupaku. Wszystkiego najlepszego !
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 10:26   #1012
gosius91
Zakorzenienie

Pierwsza noc w domu za nami

Bardzo spokojna, bez płaczu, krzyku itd ;-) Wstaliśmy z mężem tylko dwa razy. Jeśli jest sucho, i jest pojedzona - to nawet nie piśnie. Zaliczyliśmy też pierwszą kąpiel. W wanience była taka kochaniutka - nie płakała, obserwowała co się dzieje.

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 10:41   #1013
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość

Bardzo spokojna, bez płaczu, krzyku itd ;-) Wstaliśmy z mężem tylko dwa razy. Jeśli jest sucho, i jest pojedzona - to nawet nie piśnie. Zaliczyliśmy też pierwszą kąpiel. W wanience była taka kochaniutka - nie płakała, obserwowała co się dzieje.
aż zazdroszczę z moim Adasiem po powrocie do domu przez pierwsze trzy miesiące noce były straszne, płacz, krzyk, a ja ryczałam razem z nim... Super, że mała taka grzeczniutka
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 10:43   #1014
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Jej dziewczyny oby wasze życzenia się spełniły
Narazie obskoczyłam dwa razy schody
Ale jeszcze trza by było sklep zaliczyć, bo toaleciaka może zabraknąć

Tak Agaaga Oliś wyszedł przed tp, niby Papryk ma jeszcze 6dni ale Olaf w 38. I sie wtedy oszczędzałam :p
Nie no ja nie wierze że Papryk wyjdzie kiedyś...

My już wszystko prawie ogarnęliśmy, lazienka została ale jak młody zaśnie i podłogi ale to tż
Na szczęście na te święta nie musze sie wysilać, mięsa popiekłam, rybke i 2 ciacha, reszte najwyżej nam dadzą

Nikki no brawo dla tych panów
Jak widać nie wszyscy w kościele są mili co nie Justyna?

Gosius super, grzeczniutka córa wam sie udała super, zazdroszcze świąt w domu z maleństwem

A my na noc wywozimy Olisia bo babka chce z nim wieczorem na święconke iść

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 10:43   #1015
Lu7
Raczkowanie

Cytat:

super!! oby dziecie każdej z nas brało przykład z Milenki i było tak grzeczne
Stary 2014-04-19, 10:59   #1016
monika83
Raczkowanie

Gratuluje wszystkich nowych tygodni!

Gosius, super ze pierwszan nocka udana!

Madziuula, trzymam kciuki za Ciebie, zeby sie cos w koncu zaczelo dziac!

I chcilam Wam wszystkim zyczyc Wesolych Swiąt, spokojnego i terminowego rozwiazania bez zadnych niespodzianek
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 11:11   #1017
JJJustynAAA
Zakorzenienie

MADZIULA dokladnie! Ja takie zachowanie tlumcze tym ze mieszkam na wsi wiocha w zachowaniu jak nic

GOSIUS super ze mala taka grzeczna. Oby tak dalej!

Robie salatke... i u nas zbiera sie na burze... mocno wieje o czarne chmury sie pojawiaja...

Mama Franka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-19, 11:25   #1018
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

Super

Ja właśnie skończyłam przekładanie rzeczy z komody do szafki i padam

Od rana mam taką ochotę na mięsko że masakra

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 12:31   #1019
sylvuniaa84
Zadomowienie

Wesołych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych

Zrobiłam z rana sałatkę a teraz drugi sernik piecze się oraz baba
Córa o 10 była z koszyczkiem,potem pomogła mi z ciastem i tym sposobem mam już gotowe wsio
Stary 2014-04-19, 12:45   #1020
phdwao
Zakorzenienie

Dziewczyny spokojnych Świąt
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości