![]() |
#991 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
![]() Czapka z kompletu jest super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Wtajemniczenie
|
begie mi się ta 3 pozycja podoba ..
idę ogarniać chałupę...
#993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślimy o tym |
|
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek
![]() Kurczaki, przez dwa dni nie mogłam dodać żadnego postu ! Wogóle nie mogłam się zalogować ! To skandal ![]() Najpierw opiszę co z nami było a potem Was pójdę nadrobić. Pojechałam na IP do szpitala w Otwocku (mam do niego baaardzo blisko) i okazało sie, że zapis KTG zarejestrował duża ilość dość niebezpiecznych, silnych skurczy. Z tego tytuły lekarz dyżurny powiedział, że powinnam zostać bo te skurcze w każdej chwili mogą przejśc w skurcze porodowe. Wystraszyłam się i nie dyskutowałam. PO prostu przebrałam sie w sexy szpitalną koszulkę i zostałam. Potem zrobili mi USG i okazało się, że z maleństwem wszystko w jak najlepszym porządku, z łożyskiem również. To było dla mnie najważniejsze. I generalnie 3 dni spędzilam na łożku, bo podstawowym zaleceniem było że mam leżeć i tylko leżeć. W między czasie dostawałam 3 razy dziennie dostawałam Nospe i Scopolan a na wieczór 2 zastrzyki tylko nie pamiętam co to było. Pamietam jedynie że zaje***cie bolały ![]() Już drugiego dnia skurcze stopniowo zaczynały ustepować i stawały się co raz słabsze. Kolejne zapisy KTG co raz ładniejsze. Trzeciego dnia zrobili mi jeszcze USG szyjki. Szyjka bez zastrzeżeń. 34mm zamknięta. Więc mnie wypuścili ![]() dziękuję Wam kochane za kolejne miłe słowa i wsparcie ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam, że musiałyście się martwić... po prostu nie mogłam sie tu zalogować z telefonu a lapka nie miałam. dzięki Wam pojechałam na IP... gdyby nie Wy to różnie mogłoby sie to skończyć !!!! Nawet nie chcę myslec jak..... Wasze wsparcie jest nieocenione !!!!!!!!!!!!!!
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-09-20 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Zadomowienie
|
begie - tak to jest jak człowiek planuje... ja robiłam spontaniczne pranie ostatnio, widziałam że słonko świeci to prałam... wczoraj akurat poprałam kocyki, tapicerke z bujaczka i rożek. Może jeszcze będzie pogoda
![]() Tż nie zdążył iść przed pracą z psem ani po chleb ![]() ![]() Idę trochu posprzątać.. może dam rade. Dziś może odwiedzą mnie koleżanki bo chłopy na kawalerski sobie idą ![]() ![]()
#996 |
Wtajemniczenie
|
Zanet, po krzakach jeździć nie będziesz, chyba, ze deszcz jakiś brudny spadnie, o coś się jednak otrzesz wózkiem, ten biały tak trochę pod spodem jest, powinno być ok
Mi też 3 się podoba z czapek. Idę zrobić kawę, TŻ zaraz wraca z ryb, o 5 rano poszedł.
#997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Puściłam sobie muzyczkę z YouTube i mała zaczęła w brzuszku "tańczyć" ![]() Indra, dzięki ![]() ![]() No musimy dziś podjąć decyzję... albo ta Carera albo jeszcze taka szara (trochę mniej ma tego białego) albo szara Sevilla. Trzeba w końcu jakąś brykę kupić małej ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-20 o 09:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Zadomowienie
|
paulina, naprawdę dobrze że tam pojechałas i że już wszystko ok.
ja nie wiem czym się strulam , powietrzem chyba. leze z babeczka która urodziła przez cc w 37tyg, malutka jest taka słodka! czekam na obchod i CHCE DO DOMU! :/
#999 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj w klubie, u nas goście wyszli przed 2 a chłopcy już o 6 na nogach. 😒 padam na twarz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1002 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Też uważam, że powinno być to dofinansowane, albo jakiś odpis od podatku. Zwłaszcza, że w razie "W" wykorzystanie krwi pępowinowej zmniejsza przecież z reguły koszty leczenia NFZ, a i krew, pacjent, jak i sam zabieg może posłużyć w badaniach naukowych. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Rozeznanie
|
Tak wczoraj z mama kminilam na temat tej krwi pempowinowej, i stwierdzilysmy ze nasz undusz zdrowia jest glupi, wydajemy tyle kasy zeby leczyc bialaczki, raczki itp, zaloze sie ze pobranie krwi od kazdej ciezarnej i jej przerobienie itp to mniejszy koszt, a ze uratuje zycie jest wieksze prawdopodobienstwo, nie chodzi mi zeby brali te krew dla mojego dziecka tylko zeby ja wykorzystali dla kogos kto ma zgodnosc i mu pomogli, skoro tak sie da to czemu Ci ludzie do jasnej cholery umieraja albo sa truci ta chemia ;/
![]()
#1004 | ||
Zadomowienie
|
hej
![]() dzisiaj jakiś spiący dzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my tej krwi pępowinowej nie będziemy pobierać.. dla nas to za droga "zabawa", a mój gin twierdzi, że w Polsce i tak nie potrafią tego wykorzystać i głównie chodzi o nabijanie ludzi na kase ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z krwia nie ma systemu ktory by byl sensowny i dzialal na wieksza skale.. U nas o dziwo troche popadalo i przestalo wiec znikamy na grzyby ![]() A potem ognisko, pieczonki i gril ![]() Milego dnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz rząd nie myśli przyszłościowo... tylko dopiero jak zachodzi potrzeba, to dopiero wtedy może coś zadziałają.... ale tak by temu zapobiegać wcześniej to nie....ot cała polityka naszego kraju... przepraszam nie kraju, bo do kraju nic nie mam......"naszych przywódców"..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Raczkowanie
|
Z pęknięciem zebra nie wiadomo dokładnie. Teoretycznie za wcześnie jeszcze żeby takie spustoszenie ciąża wywołała, ale uderzenia napewno nie było. Nie miałam żadnych badań w tym kierunku bo teraz najważniejsze są te sterydy i astma, a w szpitalu weekend, pustki. Wiec nawet do końca nie wiadomo co to jest, to tylko podejrzenia.
Po sterydach spuchlam bardzo, ale astma przeszła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Zakorzenienie
|
Myślałam o tym na początku ciąży, ale szybko się wyleczyłam po zagłębieniu się w temat. Na świecie znanych jest tylko chyba 2 przypadki, gdzie komórki macierzyste pobrane od danej osoby zostały później wszczepione tej samej osobie. Zazwyczaj jest tak, że do przeszczepu bierze się komórki zupełnie obcego dawcy, wtedy jest pewność, że komórki nie są uszkodzone i nie zawierają tych złych genów, których chcemy się pozbyć przy przeszczepie. Nie wiem czy jasno to napisałam. Ja o tym sporo czytałam i dla mnie to jest po prostu nabijanie kasy, wielki biznes, który ktoś sobie genialnie wymyślił i trzepie teraz na tym niewyobrażalną kasę.
#1010 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Wtajemniczenie
|
Beatka to super że masz takie podejście! Tego się trzymaj, myśl pozytywnie i będzie miodzio
![]()
#1012 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1013 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1014 |
Wtajemniczenie
|
A tak co do tych żeber to moja szwagierka ma jedno żebro wypchnięte, przez to że mały ją tak kopał w to miejsce...
#1015 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1016 | |
Rozeznanie
|
Na wstępie wszytskich witam! JESTEŚCIE SZALONE! już wiem, że nie nadrobie wszytskiego!
U mnie totalny brak czasu... mam go w tej chwili o wiele mniej niż przed ciążą... Ostatnio na SR mieliśmy zwiedzanie oddziału... te sale porodowe we wszytskich wzbudziły przerażenie. ajjjjć.... a termin już tuż tuż. Cytat:
W skrzynce znalazłam pismo o niezastaniu mnie w domu i o obowiązku złożenia wyjaśnień, w przeciwnym razie zasiłek przepadnie. Najbardziej mnie zdziwił sposób przeprowadzania kontroli... 1. Na złożenie oświadczenia dają 3 dni (!!!!) - od kiedy takie krótkie terminy!!!????? 2. termin zaczyna być liczony od momentu odebrania listu.... tylko, że... list wrzuca urzędnik do skrzynki, ani nie ma potwierdzenia, że go nadał, ani tym bardziej, że ja go odebrałam. Równie dobrze ktoś przychylny może mi go wyciągnąć ze skrzynki itp itd.... PARANOJA i TOTALNA SAMOWOLKA. przecież każdy sąd by to zakwestionował, tylko kwestia ile kobiet chciałoby się z wielkim brzuchem ciągać po sądach. Dziewczyny, które były kontrolowane. miałyście kontrole powtórne???
![]() |
#1017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |||||||
Rozeznanie
|
olaboga! dzziedwczynki ale pędzicie! Nie idzie Was nadgonić;p
wolna sobota mmmmm ![]() małż a pracy a ja sie obijam ![]() może w końcu zamówię posciel ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i też zauważyłam, że jakos na lewym boku mi nie wygodnie, mała wtedy sie jakoś podejrzanie wierci i merda mnie w okokicach kości biodrowej jakbym ją tam gdzieś gniotła a na prawym jest ok. Cytat:
![]()
![]() |
#1019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.