![]() |
#991 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Raczkowanie
|
ja?
jeszcze tego nie robiłam. Wiem, mam czas, 16 lat to niewiele. Jestem dumna z tego, ze jestem dziewicą. Bo wiem, co się dzieje teraz z większością dziewczyn, a ja lubię się stawiać, byc inna. Chcę to zrobić z moim eks, byliśmy ze sobą10 miesięcy, nie jesteśmy razem od pół roku. Mimo to widzimy się baaaaardzo często, zdarza się nawet ze przez cały tydzień codziennie. Możemy sobie mówić co chcemy- to jest niby-wolny związek, niby-przyjaźń. Nie jesteśmy razem bo stwierdziłam, ze go już nie kocham. Mimo wszystko to mnóstwo ciepła, czułości, sympatii i przede wszystkim zaufania, bo tak naprawdę jest jedynym moim prawdziwym przyjacielem i tylko on wie mnie dosłownie WSZYSTKO. Czego się boję? Ze dalej psychicznie będę czuła się dziewicą. Ze to będzie kolejny raz, jeden z wielu (mimo rozstania nie zaprzestaliśmy przytulanek i pieszczot). Ze będę żałowała i popłaczę się w trakcie albo na koniec. Wiem, to głupie, ale mam taką małą skłonność do autodestrukcji-nie potrafię powiedzieć ze coś jest źle, kiedy naprawdę jest źle. Mimo wszystko-to ja wyszłam z inicjatywą. Wiem ze COŚ jeszcze czuję, ale to za mało na związek. Nie wiem dlaczego, ale chcę spróbować. Może liczę na to że jakimś cudem do siebie wrócimy? Do czasu kiedy będziemy mogli spokojnie to zrobić jest ponad miesiąc. W każdym razie uprzedziłam go, żeby się na to przygotował i zabezpieczył. Wolę kupić prezerwatywy i się wycofać, niż w ostatniej chwili bieg na stację benzynową. Tylko nie wiem co robić. Chciałam żeby był tym pierwszym. I nadal chcę to z nim zrobić. Tylko co z tymi moimi zasadami? Nie wiem, czy powinnam czuć się przez to gorsza ;| |
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Raczkowanie
|
Lara,a czemu miałybyśmy zrozumieć Cię źle? Ja sama mam tyle co Ty i planuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Przyczajenie
|
a wie ktoś ( chciałabym nawet żeby był przekonany ;P ) jak to jest z dniami płodnymi i niepłodnymi... ? tzn kiedy są jakie ??
bo słyszałam różne wersje a w necie przeczytałam jeszcze inną... |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Raczkowanie
|
Tequila spokojnie xd bo orgazmu dostaniesz xd nie no joke ;] to powodzenia zycze. I pamietaj - pierwszy raz jest zawsze najgorszy xd potem juz jest z gorki ;]
A co do plodnych i nieplodnych to ja sie na tym w ogole nie znam... Niby w srodku cyklu (czli jesli masz 28. dniowy cykl) powiedzmy ok 14 dnia, koncza sie plodne, i sa dwa dni bezwzglexnej niplodnosci. Ja tam temu nie ufam, bo wg mnie na cykl wplywaja rozne czynniki, jest ich wiele. Ale nie bierz mojego zdania pod uwage ;] tak sobie tylko glosno mysle ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
W przypadku facetów mniej znaczy więcej, bo im mniej poświęcasz im uwagi, tym większe wzbudzasz w nich pożądanie! Przyczyną połowy naszych blędów życiowych jest to, że odczuwamy tam, gdzie powinniśmy myśleć, a myślimy tam, gdzie powinniśmy odczuwać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Raczkowanie
|
Lara nie podpuszczaj,bo dzisiaj mam chcicę ;P
Ja tam słyszałam,że 4 dni przed i 3 dni po okresie,one są. Rudzia chyba nie obraziłam Cie swoim postem.? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Zadomowienie
|
To chyba zależy od długości cyklu, najłatwiej jeśli ma się regularne miesiączki, wtedy bez problemu możnja szablonowo stwierdzić którego dnia następuje owulacja. Wiem że po owulacji do następnego okresu są dni niepłodne, dzień przed okresem na 100%. A wszystko wcześniej włączając dni okresu to dni wysokiego ryzyka :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bzdura! Skad w ogole wzielas takie informacje? Jak dni okresu moga byc dniami ryzyka, skoro podczas okresu wydalana jest niezaplodniona komorka, a nowa dopiero powstaje w jajniku? Jesli wtedy plemnik trafi w odpowiednie miejsce, ni znajdzie jajeczka, zeby mogl je zaplodnic. Dni okresu to wlasnie najbezpieczniejsze dni cyklu! Jesli kobieta ma bardzo regularne cykle, powiedzmy 28-dniowe, to jajeczkowanie wypada w 14 dniu cyklu. Wtedy tez stnieje najwieksze prawdopodobienstwo ciazy. Ale jakoze kazda owulacja moze sie ciut przesunac, biorac tez pod uwage zywotnosc plemnikow, dni plodne u kobiet z regularnym cyklem to te miedzy 10 a 18 dniem cyklu. Pozostale dni uwaza sie jako nieplodne. Zwlaszcza te zaraz po lub zaraz przed miesiaczka. Jednym slowem, im blizej owulacji, tym ryzyko zajscia w ciaze zwieksza sie. Powyzsza teoria stosowana jest dla kobiet, ktore nie stosuja zadnych hormonalnych metod antykoncepcyjnych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ryzyko zawsze jest. Nawet podczas miesiaczki. Slyszalam, ze wtedy tez moze (rzaaaaaaadko kiedy) dojsc do zaplodnienia. Plemniki zyja tam jakis sobie czas, do tego nasze cialo plata nam figle, choroba, stres to wszystko jakos wplywa na cykl. 100% pewnosci daje tylko abstynencja... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Przyczajenie
|
Czesc Wam wszystkim. Moj pierwszy raz odbyłam w wieku 19 lat i ku mojemu zdziwieniu wogole nie bolało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale gratuluje ![]() Fajny wiek ;] Pozdrawiam;* |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Zakorzenienie
|
Ja -pod koniec tamtego roku... pazdziernik... z moim ukochanym Tż (8 lat starszny)do tej pory jestesmy razem
![]() wieczor.. swiece.. szampan (tak jak sobie to wymarzylam ) podchodzilismy do tego 2 razy za trzecim sie zdecydowałam hehe a w sumie nie potrtzebne bylo tyle strachu bo nic nie bolało i bylo wspaniale ![]() szkoda tylko ze on mi nie dowierza do tej pory ze bylam dziewica, czy ktoras tez tak miala ze wasz tz nie wierzyl??ze byl waszym pierwszym???
#1009 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do tego że ci nie wierzy to nieładnie z jego strony ![]() ![]()
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
zapyatalam czemu nie wierzy powiedzial ze "dziwne ze od razu wiedzialam co i jak... zreszta powiedzial ze jest juz doswiadczony i wie.. co i jak "... krwi u mnie nie bylo.. ani zadnego bolu... sama nie wiem czemu tak
![]() ![]() nie wiem czy na dzien dzisiejszy mi wierzy czy nie wiem ze kiedys bylo o to sporo klotni... narrazie mowi mi ze "wierzy mi bo mnie kocha"
#1011 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Popieram kolezanke ze to nieladnie z jego strony... Ale Cie kocha ![]() Po prostu masz takie cialo i moze dlatego nie bolalo (jaki rym xd) Slyszalam ze krwawienie zdarza sie sporadycznie... Ale jak tak patrze to jednak czsto xd Szczesciara z Ciebie i tyle ![]() Zazdroszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Zakorzenienie
|
Staram sie ale czasem jak najdzie na ten temat to mnie to w jakis sposob tam "dotyka/boli"
ale nie ma co drążyc tematu... ![]() no , no swiece ... ale palila sie jedna czy dwie... wiem ze reszty nie zdazylismy podpalic ![]() ![]() a i zarymowalas tez niezle ![]() MASZ TALENT ![]()
#1013 |
Raczkowanie
|
poiglot powinnaś się cieszyć i Twój facet też ,że tak super i gładko wam poszło ,a nie debatować nad tym.Następnym razem tak mu powiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1014 |
Przyczajenie
|
poiglot91... wg mnie też nie ma co nad tym debatować teraz...
a on to mówi w sensie takim negatywnym ...?? może po prostu to jest jakaś swego rodzaju.... no nie wiem jak to określić... pochwała... że niby byłaś dziewicą, a byłaś taka " dobra" ?! i taaaa... świece itd.... wymarzona atmosferka ![]() a Ty masz... 17 lat ?! |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Raczkowanie
|
Miałam niecałe 16 lat kiedy zakochałam się w chłopaku niemal od pierwszego wejrzenia i natychmiast rozkochałam go w sobie (jest 5 lat starszy). Mieliśmy niesamowicie dużo okazji żeby to zrobić, ale on mnie bardzo szanuje, zawsze mówi, że poczeka aż będę gotowa i nie chce mnie naciskać, już niedługo skończę 18 lat i zaplanowaliśmy sobie, że po mojej 18stce to zrobimy.
Ale mam mnóstwo obaw, np. 1. tak naprawdę to ja go kocham i on kocha mnie, ale nie jesteśmy razem w rzeczywistości. Kiedy się spotykamy i jesteśmy sami to całujemy się i pieścimy, jest nam razem wspaniale, ale spotykamy się b. rzadko. 2. boję się też, że zostawi mnie jak tylko to zrobimy. Choć z drugiej strony myślę sobie, że nie czekałby na mnie tyle czasu, nie byłby taki wspaniały, czuły i delikatny i skorzystałby z pierwszej lepszej okazji gdyby chciał mnie tylko "sprawdzić" i zostawić. Jestem pewna, ze chce żeby to był właśnie on. Kocham go jak nikogo na świecie. Chciałabym żeby to był ten jedyny - pierwszy i ostatni (jeśli mowa o tym "pierwszym razie"). Jak myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Przyczajenie
|
ale jak to nie jesteście razem w rzeczywistości... ?!
i tak... myślę, że to normalne, na obecna chwilę, że jeśli go kochasz to chcesz żeby to właśnie on był tym jednym i jedynym do końca życia... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1018 |
Raczkowanie
|
LOLICIA chyba masz rację
![]() Na szczęście wiem już jak sobie z tym poradzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Przyczajenie
|
![]()
Mój pierwszy raz był około 2 lata temu miałam wtedy 16 lat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS.Troszkę krwi poleciało a poza tym to wcale mnie nie bolało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.