|
|
#991 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Cytat:
Co się namęczyłam pierwsyz miesiąc z nim tomoje, ale teraz jak ręką odjął mam spokojne, cudowne dziecko A w piatek skonczyl 7tyg.Cytat:
Dzięki za info ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aczkolwiek jak zasypia na noc to trochę marudzi ale wystarczy go ponosic z 10min lub pobujac w leżaczku i odpływa, na szczęście tez nie ma z nim problemow jesli chodzi o przenoszenie, gdziekolwiek zasnie odlozony do łóżeczka śpi dalej Dziewczyny, czy Wasze dzidziole tez tak przystopowały z jedzeniem?? Bo Maks jak wiecie od początku był straszny żarłok, przybierał po 400g na tydzień. Po miesiącu trochę się u niego to unormowało i dotychczas jadł w ciągu dnia ok. 120ml średnio co 2h (karmię go tylko butelką). Od dwóch dni zaś je mniej, rzadko pochłania całą porcję, potrafi zjeść np. 80 czy 60ml i mniej, a nie je cześciej. Dotychczas ledwo nadążałam z odciąganiem mu mleka, a teraz mam zapas w lodówce. Nie zachowuje sie jednak inaczej, nie wygląda na głodnego, ani żeby mial cos z brzuszkiem, strzela uśmieszkami i śpi spokojnie, w nocy przesypia ciągiem po 5,5h. Ale zawsze rano duszkiem wtedy wciągał całą butelkę a i wczoraj i dzis tylko połowe i więcej nie chce To spora zmiana, zjada w ciągu doby przynajmniej 1/3 mniej niz dotychczas...---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Qrka martwię się serio, bo zjadl ostatnio o 11:45 tylko 80ml, godzine pobawil sie w leżaczku, usnąl i tak śpi juz 3h i wcale nie ma ochoty sie budzic... Nigdy bym nie pomyslala, ze to źe spi będzie mnie martwic
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U ciebie tez raczej to nie plesniawki bo one sie chyba rozprzestrzenija szybko |
|
|
|
|
|
#994 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Żadne
![]() Cytat:
W sumie tylko rano ma wilczy apetyt, a potem to już jest bardzo różnie.
|
|
|
|
#995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że tego nie można porównywać ale mnie też to stresowało, a przybiera ok ( po tygodniowym zwolnieniu związanym z infekcją ).
|
|
|
|
|
|
#996 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W sumie to się cieszę bo już nie muszę jak głupia cisnąć z laktatorem co chwila i spokojnie udaje mi się zrobić zapas na całą noc.
|
|
|
#997 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)) Masakra człowiek o każdą ☠☠☠☠☠☠☠ke musi się martwić prxy takim malenstwie. Pie...Lca można dostać ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
) Co do kąpieli uczę młodego rytmu dnia a z drugiej strony ja bym sama nie mogła się nie kąpać kilka dni wiec tak samo uważam z dzieckiem. Czuje się na pewno lepiej po kąpieli ) Chyba Pawełek przechodził skok rozwojowy bo juz dzisiaj sam w dzień praktycznie ciągle zasypial ) Moja małpeczka kochana Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#998 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyjechalam na zakupy bo pozniej nie bede miala za duzo czasu a teraz tesciowa z malymi
i sluchajcie normalnie kolejki w sklepach juz od 7 rano takie wielkie a ja glupia myslalam ze nie bedzie ludzi hahaha
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
: Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Dzisiaj młody mi w nocy akcje odwalil. Obudził się o 6 rano na jedzenie po 6h snu i tak łapczywie jadł ze na koniec prawie wszystko zwyniotowal. Ja całą koszule i szlafrok miałam obrzygany a on pajacyk taki był głodny. . ) ale ładnie mi już nocki przesypia ![]() Wieczorem zabieram się za zrobienie dwóch ciast. Sernika królewskiego (smak dzieciństwa) mniam i brownie z orzechami i pistacjami. Oczywiście po kąpieli młodego wiec nocka przy "garach" Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- A Wy co dobrego pichcicie? ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez 88maggie88 Czas edycji: 2015-12-23 o 15:19 |
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj na szybko zrobiłam dwie sałatki, jedna z łososiem a druga z kurczakiem, ciasto marchewkowe z kremem i bitą śmietaną, krem z buraków, muszę jeszcze zrobić zawijańce wołowe i pierogi ze szpinakiem, ale to jak mały pójdzie spac, choć dzis przechodzi samego siebie, ciagle chce na cyca :O dobrze że mąż wrócił wczesniej to zdążyłam tyle zrobic.
|
|
|
#1002 |
|
Wtajemniczenie
|
No armagedon dzisiaj. Ja też dziś wcześniej na zakupy, tyle że z dzieckiem to trochę mi zeszło, to już o 10 cały ogromny parking pod supermarketrm był zajęty. Jak po 13 wracałam do domu to był istny armagedon, korki w całej Warszawie !
|
|
|
|
|
#1003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi ciasta 3h zajęły. Ahh oby sernik wyszedł bo tyle lat jego nie jadłam w takiej postaci. Mniam Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#1004 |
|
Zadomowienie
|
Podziwiam was dziewczyny,ja jeszcze nie zrobiłam nic na święta...
Dzisiaj miałam popiec ciasta ale mały mi się rozchorował i praktycznie cały dzień spędziłam odciągając gluty. Mam nadzieję że do soboty mu trochę przejdzie bo mamy zaplanowane chrzciny.Jak zacznie mi gorączkować to trzeba będzie wszystko odwołać. Jakby w przyszłości któraś z was się zastanawiała nad kupnem elektrycznego aspiratora do nosa to nie polecam,przynajmniej nie na wielkie katarzysko z którym zmagamy się my.Praktycznie nic nie odsysa.To już Frida daje sobie lepiej radę . Gdyby jeszcze mój syn tak nie panikował na jej widok to było by cudownie .
|
|
#1005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy chrzciny 14 lutego na walentynki trzeba będzie niedługo juz poszukać ubranko ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#1006 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez myslalam nad 14.lutym ale nie lubie jak jest zimno
![]() Ja dzis robilam rybe po grecku, salatke podobna do jarzynowej ale z kurczakiem wedzonym barszcz czerwony gotowalam i polepilam uszka bylam jeszcze raz na zakupach ... i teraz dopiero mam chwile i ide spac ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Zdalam sobie wlasnie sprawe ze dzis zjadlam tylko miske zupy pomidorowej :/ Caly dzien bylam sama z dziewczynami i nawet nie mialam kiedy...
|
|
#1007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:Ja też nie lubię jak jest zimno ale też chcę aby maluszek nie był "za duzy" na chrzciny choć w jego wypadku to i tak ciężko a zimno pewnie będzie do kwietnia jak rok temu a tak długo nie chce czekać ![]() Ja byłam chrzczona w 1 dzień świąt i miałam tylko 2 mce
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochane Wesolych Swiat, smacznego jedzonka i dzieciaczkow zdrowych, grzecznych jak aniołeczki w swieta i juz cały czas ( hehe poniosło mnie;P) Jak nejwiecej grzecznych (o tak realniej;P). Bardzo milo bylo spedzic z Wami caly rok! Tak. To juz prawie rok jak sie znamy z wiekszoscia
jakby nie Wy to bym ocipła leżąc w ciąży i tak sie od Was uzaleznilam hihi![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
W końcu to mój dom sprzed ciąży. 2 miesiące prawie mi to zajęło, ale ja pedantka jestem i musi wszyściutko być czyste. ZMieni mi się pewnie jak Gabi zacznie bałaganić szkodnik mały ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- oooo jak Gabi zacznie bałaganić to przejdę na wyznanie mojego męża czyli póki sobie zębów nie wybije jak sie potknę o coś tzn że jest czysto
|
|
|
#1009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Inga miala 9msc a Nel bedzie miala 8 bo robimy 26 czerwca.Tesciowa ma dwie lewe rece do gotowania to ktos musial ![]() Cytat:
Jak Nel spi a Inga oglada bajki to mozna wszystko zrobilam Inguni poslanie w kuchni wszystkie kołdry i poduszki rzucialam na podloge i siedziala ze mna ![]() Zamówilam prezent dla Tz we wtorek po 13 i wiece ze chyba dojdzie dzisiaj Musze jeszcze tylko kupić chlebek i spokoj bedzie Mala dziekuje za życzenia ![]() Dokladnie to juz prawie rok , tez sie uzaleznilam , jak chociaz raz dziennie nie wejde na wizaz to ciezko mi zasnąć i po nocach czytam Ja również wszystkim życze wesołych i rodzinnych świąt
|
|
|
#1010 |
|
Wtajemniczenie
|
Mala i AgatkaSz kiedy to zlecialo. Dopiero chodzilysmy z wielkimi brzuszkami marudzac ile ciągle jemy i jak wyglądamy a teraz mamy przy sobie swoje Anioleczki ukochane
![]() I pierwsze święta z nimi Dziękuję za życzenia. Wszystkim Wam życzę zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia ; *
|
|
|
#1011 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane wszystkiego naj naj
Zdrowia, dużo przespanych nocy, mnóstwa uśmiechu i miłości. Wesołych Świąt !
|
|
|
|
|
#1012 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane cudownych pierwszych Świat z naszymi szkrabkami!!!!
|
|
|
#1013 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam że w gronie naszych pociech mamy 2 solenizantów. Ewa, Adaś - wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych imienin ! 😘
|
|
|
|
|
#1014 |
|
po drugiej stronie szafy
|
A dziękujemy
Wszystkiego najlepszego Dziewczyny, zdrowych i radosnych Świąt, niech będą tak wspaniałe, jak wspaniałe są uśmiechy tych, którzy świętują po raz pierwszy
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszytskiego najlepszego dla Ewuni i AdasiaA ja takie prezenty dostałam. Elve dla Ciebie wrzucam bo obiecałam jak dostanę bransoletkę ![]() IMG_20151225_065558-zmniejszajka_pl.jpg A my dzisiaj do teściów idziemy. Powiem tak jak robi Gabi po Cebionie : "bleh" No no może będzie fajnie o ile nie będę musiała warczeć na tesciową jak będzie chciała Gabi chuchać Bożonarodzeniowym kieliszkiem
|
|
|
#1016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lilou to moja obsesja
|
|
|
|
|
|
#1017 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Mała, śliczna
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
|
|
#1019 |
|
Wtajemniczenie
|
Piękna bransoletka
![]() W koncu się doczekalas
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Noooo
Tylko tak jak teraz patrzę i noszę to bym zrobiła z Niej dwie. Osobną z kończynką,motylkiem i osobną z zawieszką płaską serduszkami, bo tak nasr... za dużo. Myślałam że te serca mniejsze są kurczę. Elve wiesz czy jest taka możliwość jakoś gdzieś? Ciekawe czy zwykły jubiler by umiał zrobić, bo to na sznurku jubilerskim. Nawet bym mogła sama kupić na allegro hmmm...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

Ja tez na obczyznie, tZ wraca do domu 20-21 i jak mala placze godzinami, to mozna dostac na glowe. Łzy cisna sie do oczu z bezradności czasami. 
A w piatek skonczyl 7tyg.
:
To spora zmiana, zjada w ciągu doby przynajmniej 1/3 mniej niz dotychczas...

Mam nadzieję że do soboty mu trochę przejdzie bo mamy zaplanowane chrzciny.
.