Mamusie październikowe 2015 :D - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-22, 14:47   #991
Pasztetnik
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość
PASZTETNIK zaintrygowalas mnie fejsbukiem :O
Ja nie wiem czy ja sie po ciazy taka sentymentalna zrobilam czy co... Ale mimo ze bylam tylko na kilku pierwszych częściach strasznie milo to wspominam i teraz jak zaczynam sie ogarniac i miec wiecej wolnego umyslu od kilku tygodni o Was myslalam. Ciąże jednocza nie ma co

Cieszę się ze juz lepiej. Bo lepiej?? Znaczy z karmieniem?
Czytajac początkowe posty zrobilo mi się smutno, zadna mamusia nie powinna sie dolowac Ja tez na obczyznie, tZ wraca do domu 20-21 i jak mala placze godzinami, to mozna dostac na glowe. Łzy cisna sie do oczu z bezradności czasami.

Ile tygodni ma Wasz Mlodziaczek?
Uwielbiam nowe dzwieki
Lepiej, lepiej, a nawet barzo dobrze Co się namęczyłam pierwsyz miesiąc z nim tomoje, ale teraz jak ręką odjął mam spokojne, cudowne dziecko A w piatek skonczyl 7tyg.

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja jestem z watku listopadowego, ale moja Bianka urodzila sie o miesiac wczesniej (18 pazdziernika), wiec Was regularnie czytam
Pasztetnik, chcialam dac Ci znac, ze na facebooku jest bardzo fajna grupa "mamy sciagajace mleko (karmienie piersia inaczej)" - mnostwo przydatnych informacji o sciaganiu, laktatorach itp. Mi bardzo pomogla
Hej
Dzięki za info

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Dzięki za poradę. Ja planuje przemyć najpierw wodą ( chusteczek do mycia dupki używam tylko "w terenie") a potem jeszcze sterylnym gazikiem przemyje octaniseptem tak jak mi lekarka poleciła.

Biedna. Byłaś u kogoś się poradzić czemu tak często nawracają Ci te krwawienia ?

Zgodnie z obietnicą podrzucam link do kwartalnika.
Bezpośredni do ściągnięcia -> http://kwartalnik-laktacyjny.pl/wp-c...oad.php?id=681
Strona z której można ściągnąć najnowszy numer -> http://kwartalnik-laktacyjny.pl/portfolio/652/
Pasztetnik Tobie też polecam, bo jest o "karmieniu piersią inaczej".

Odnośnie Wigili -> Strona 110. Poniżej krótki urywek

Wydaje mi się właśnie, że zachowuję się całkiem normalnie. Jak był chory to faktycznie te pierwsze 2-3 dni wisiał na cyckach, ale widać ssanie go uspokajało. Teraz jest już ok. Jedyne co to przebudza się w ciągu dnia ze snu z płaczem, a potem z łatwością jestem w stanie go uśpić, ale to raczej nie jest nic nadzwyczajnego. W nocy nadal przesypia 5-6h.

Będę go teraz bardzo obserwować, wracamy do karmienia w ciągu dnia co 3h - Jak tak go karmiłam ( i stresowałam się, że je tylko 7 razy na dobę ) to przybierał najlepiej

Ja na razie "odważam się" pić tylko karmi i to tylko w weekendy jak idę z tż na spacer

Problemy pierwszego świata
Tak przy okazji, ja w końcu kupiłam karuzelę Tiny Love - rośnij z muzyką Taką jak nina polecała, tylko wersję safari Mi się bardzo podoba ( szczególnie te zwierzątka, są o wiele ładniejsze niż na zdjęciach. ) i synkowi też coraz bardziej. Nieraz już okazała się dla mnie półgodzinnym zbawieniem
Dzięki

Cytat:
Ja też w sumie nie specjalnie je widzę, czasami coś próbuje sobie skokiem tłumaczyć, ale równie dobrze może to być normalne zachowanie. W ogóle, to niektóre rzeczy z 3 skoku to mój już umie robić od kilku tygodni - np. robienie bąbli ze śliny czy wodzić główką za rzeczami czy osobami, a 11 tygodni to my dopiero teraz mamy licząc od planowanego terminu porodu
Maks tak samo, już potrafi te wszystkie rzeczy od jakiegoś tygodnia, a w piątek dopiero 7tyg skonczyl Te terminy na skoki to o kant dooopy potluc

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Kurde ja to chyba mam póki co złote dziecko bo on zawsze spokojny przy przebieraniu i rozbieraniu
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Moja to nawet nie tyle jest spokojna, co radosna Uwielbia przebieranki
U nas to samo, nawet sobie go kładę w ciągu dnia żeby go połaskotać i z nim pogadać na przewijaku, strasznie to uwielbia

Cytat:
No to ma pewnie gocha na całej linii :

My młodego kapiemy codziennie i tak było od zawsze myślę tylko jak to rozegrać w wigilię jak będziemy spędzać u teściów.
Chyba wyjątkowo odpuszczę tego dnia kąpiel. A Wy jak robicie?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
U nas kąpiele co 2-3 dni, bo zwyczajnie nie widze potrzeby robic tego częsciej, to po co

Cytat:
Moj Pawelek od trzech dni jest niespokojny i marudny kiedy nastepuje czas na spanie. Dotychaczas zasypial sam ze zmeczenia.. a teraz placze i drze sie w nieboglosy w dzien i wyglada to tak ze albo musze go brac na rece albo dac mu tetre na glowe do tego smoczek i kolysac np. Na sofie.

Skąd ta nagła zmiana??

Nagle ma problemu z zaśnięciem ale tylko w dzień. W nocy jak biorę go do karmienia to później po kilku minutach sam zasypia w łóżeczku.

Dziewczyny czy u której z Waszych dzieci był podobny problem ????

Tak, był, umnie przez pierwszy miesiąc a potem po skoku rozwojowym jak ręka odjął Aczkolwiek jak zasypia na noc to trochę marudzi ale wystarczy go ponosic z 10min lub pobujac w leżaczku i odpływa, na szczęście tez nie ma z nim problemow jesli chodzi o przenoszenie, gdziekolwiek zasnie odlozony do łóżeczka śpi dalej Moze tez sprobuj go ponosic albo pobujac. Maks sie zakochal w leżaczku, duzo wyl o to, ze po prostu nie chcial lezec, woli lezaczek bo tam jest połleżąco i więcej widzi, moze Twoj tez juz doszedl do tego etapu

Dziewczyny, czy Wasze dzidziole tez tak przystopowały z jedzeniem?? Bo Maks jak wiecie od początku był straszny żarłok, przybierał po 400g na tydzień. Po miesiącu trochę się u niego to unormowało i dotychczas jadł w ciągu dnia ok. 120ml średnio co 2h (karmię go tylko butelką). Od dwóch dni zaś je mniej, rzadko pochłania całą porcję, potrafi zjeść np. 80 czy 60ml i mniej, a nie je cześciej. Dotychczas ledwo nadążałam z odciąganiem mu mleka, a teraz mam zapas w lodówce. Nie zachowuje sie jednak inaczej, nie wygląda na głodnego, ani żeby mial cos z brzuszkiem, strzela uśmieszkami i śpi spokojnie, w nocy przesypia ciągiem po 5,5h. Ale zawsze rano duszkiem wtedy wciągał całą butelkę a i wczoraj i dzis tylko połowe i więcej nie chce To spora zmiana, zjada w ciągu doby przynajmniej 1/3 mniej niz dotychczas...

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Qrka martwię się serio, bo zjadl ostatnio o 11:45 tylko 80ml, godzine pobawil sie w leżaczku, usnąl i tak śpi juz 3h i wcale nie ma ochoty sie budzic... Nigdy bym nie pomyslala, ze to źe spi będzie mnie martwic
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-22, 19:32   #992
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość

Tak, był, umnie przez pierwszy miesiąc a potem po skoku rozwojowym jak ręka odjął Aczkolwiek jak zasypia na noc to trochę marudzi ale wystarczy go ponosic z 10min lub pobujac w leżaczku i odpływa, na szczęście tez nie ma z nim problemow jesli chodzi o przenoszenie, gdziekolwiek zasnie odlozony do łóżeczka śpi dalej Moze tez sprobuj go ponosic albo pobujac. Maks sie zakochal w leżaczku, duzo wyl o to, ze po prostu nie chcial lezec, woli lezaczek bo tam jest połleżąco i więcej widzi, moze Twoj tez juz doszedl do tego etapu

Dziewczyny, czy Wasze dzidziole tez tak przystopowały z jedzeniem?? Bo Maks jak wiecie od początku był straszny żarłok, przybierał po 400g na tydzień. Po miesiącu trochę się u niego to unormowało i dotychczas jadł w ciągu dnia ok. 120ml średnio co 2h (karmię go tylko butelką). Od dwóch dni zaś je mniej, rzadko pochłania całą porcję, potrafi zjeść np. 80 czy 60ml i mniej, a nie je cześciej. Dotychczas ledwo nadążałam z odciąganiem mu mleka, a teraz mam zapas w lodówce. Nie zachowuje sie jednak inaczej, nie wygląda na głodnego, ani żeby mial cos z brzuszkiem, strzela uśmieszkami i śpi spokojnie, w nocy przesypia ciągiem po 5,5h. Ale zawsze rano duszkiem wtedy wciągał całą butelkę a i wczoraj i dzis tylko połowe i więcej nie chce To spora zmiana, zjada w ciągu doby przynajmniej 1/3 mniej niz dotychczas...

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Qrka martwię się serio, bo zjadl ostatnio o 11:45 tylko 80ml, godzine pobawil sie w leżaczku, usnąl i tak śpi juz 3h i wcale nie ma ochoty sie budzic... Nigdy bym nie pomyslala, ze to źe spi będzie mnie martwic
Wiesz ja tylko cyckiem, ale mnie się to wydaje normalne że jak tyle wcinał to kiedys musiał przystopować. Jak się nic złego nie dzieje np nie chudnie to nie ma się co martwić
Stary 2015-12-22, 19:37   #993
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Mówisz ze na dziaslach mogły by być plesniawki? Sprawdziłam mu dzisiaj dokładnie jamę ustna i na podniebieniu ma jakąś biała kropeczke. Czyżby plesniawka? Ehh idę poczytać na ten temat.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cholerka może być to mini plesniawka. Idę jutro do apteki po lek :/

Maggie a wygoogluj sobie "Perły Epsteina" bo ja tez juz chcialam syna naplesniawki leczyc własnie na podniebieniu kilka kropek, a tu to się okazało.
U ciebie tez raczej to nie plesniawki bo one sie chyba rozprzestrzenija szybko
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-22, 19:38   #994
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość

wiecie które pieluchy Dada sa najlepsze??
Żadne

Cytat:
Dziewczyny, czy Wasze dzidziole tez tak przystopowały z jedzeniem??
Tak, ostatnio wiecznie niedojada, zostawia a to 10, a to 20, teraz nawet 40, bo zasnęła w trakcie karmienia W sumie tylko rano ma wilczy apetyt, a potem to już jest bardzo różnie.
Stary 2015-12-22, 20:57   #995
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja niby kp, ale też zauważyłam, że mniej je - w sensie czasowym. Tak jak jego standardowym czasem posiłku było 7 minut teraz standard to 5 a nawet czasem 4 ... Wiem, że tego nie można porównywać ale mnie też to stresowało, a przybiera ok ( po tygodniowym zwolnieniu związanym z infekcją ).
niud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-22, 21:00   #996
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz ja tylko cyckiem, ale mnie się to wydaje normalne że jak tyle wcinał to kiedys musiał przystopować. Jak się nic złego nie dzieje np nie chudnie to nie ma się co martwić
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Tak, ostatnio wiecznie niedojada, zostawia a to 10, a to 20, teraz nawet 40, bo zasnęła w trakcie karmienia W sumie tylko rano ma wilczy apetyt, a potem to już jest bardzo różnie.
Dzięki Pocieszyłyście mnie
W sumie to się cieszę bo już nie muszę jak głupia cisnąć z laktatorem co chwila i spokojnie udaje mi się zrobić zapas na całą noc.
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-22, 23:44   #997
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Maggie a wygoogluj sobie "Perły Epsteina" bo ja tez juz chcialam syna naplesniawki leczyc własnie na podniebieniu kilka kropek, a tu to się okazało.
U ciebie tez raczej to nie plesniawki bo one sie chyba rozprzestrzenija szybko
To mogło być właśnie to bo dziś rano spr u juz tego nie było ))
Masakra człowiek o każdą ☠☠☠☠☠☠☠ke musi się martwić prxy takim malenstwie. Pie...Lca można dostać

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Cytat:
Lepiej, lepiej, a nawet barzo dobrze Co się namęczyłam pierwsyz miesiąc z nim tomoje, ale teraz jak ręką odjął mam spokojne, cudowne dziecko A w piatek skonczyl 7tyg.

Hej
Dzięki za info

Dzięki

Maks tak samo, już potrafi te wszystkie rzeczy od jakiegoś tygodnia, a w piątek dopiero 7tyg skonczyl Te terminy na skoki to o kant dooopy potluc

U nas to samo, nawet sobie go kładę w ciągu dnia żeby go połaskotać i z nim pogadać na przewijaku, strasznie to uwielbia

U nas kąpiele co 2-3 dni, bo zwyczajnie nie widze potrzeby robic tego częsciej, to po co

W końcu przystopowal. Jeśli nic się jak dotąd nie zmienilo w jego zachowaniu itd to nie powodów do obaw )

Co do kąpieli uczę młodego rytmu dnia a z drugiej strony ja bym sama nie mogła się nie kąpać kilka dni wiec tak samo uważam z dzieckiem. Czuje się na pewno lepiej po kąpieli )

Chyba Pawełek przechodził skok rozwojowy bo juz dzisiaj sam w dzień praktycznie ciągle zasypial ) Moja małpeczka kochana

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-23, 07:05   #998
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Wyjechalam na zakupy bo pozniej nie bede miala za duzo czasu a teraz tesciowa z malymi i sluchajcie normalnie kolejki w sklepach juz od 7 rano takie wielkie a ja glupia myslalam ze nie bedzie ludzi hahaha
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-23, 14:11   #999
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Wyjechalam na zakupy bo pozniej nie bede miala za duzo czasu a teraz tesciowa z malymi i sluchajcie normalnie kolejki w sklepach juz od 7 rano takie wielkie a ja glupia myslalam ze nie bedzie ludzi hahaha
hehe pewnie wszyscy myśleli tak jak Ty
Stary 2015-12-23, 14:18   #1000
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha jak co roku. Wiele ludzi na ostatnią chwilę robi zakupy albo nie mają czasu. Ja byłam w poniedziałek to już był pogrom. Mogę jedynie się domyśleć co było dzisiaj :

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Dzisiaj młody mi w nocy akcje odwalil. Obudził się o 6 rano na jedzenie po 6h snu i tak łapczywie jadł ze na koniec prawie wszystko zwyniotowal. Ja całą koszule i szlafrok miałam obrzygany a on pajacyk taki był głodny. . ) ale ładnie mi już nocki przesypia

Wieczorem zabieram się za zrobienie dwóch ciast. Sernika królewskiego (smak dzieciństwa) mniam i brownie z orzechami i pistacjami. Oczywiście po kąpieli młodego wiec nocka przy "garach"

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

A Wy co dobrego pichcicie?

Edytowane przez 88maggie88
Czas edycji: 2015-12-23 o 14:19
88maggie88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-23, 16:06   #1001
krolewna1986
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj na szybko zrobiłam dwie sałatki, jedna z łososiem a druga z kurczakiem, ciasto marchewkowe z kremem i bitą śmietaną, krem z buraków, muszę jeszcze zrobić zawijańce wołowe i pierogi ze szpinakiem, ale to jak mały pójdzie spac, choć dzis przechodzi samego siebie, ciagle chce na cyca :O dobrze że mąż wrócił wczesniej to zdążyłam tyle zrobic.

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-23, 16:37   #1002
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
No armagedon dzisiaj. Ja też dziś wcześniej na zakupy, tyle że z dzieckiem to trochę mi zeszło, to już o 10 cały ogromny parking pod supermarketrm był zajęty. Jak po 13 wracałam do domu to był istny armagedon, korki w całej Warszawie !
Stary 2015-12-23, 18:34   #1003
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj na szybko zrobiłam dwie sałatki, jedna z łososiem a druga z kurczakiem, ciasto marchewkowe z kremem i bitą śmietaną, krem z buraków, muszę jeszcze zrobić zawijańce wołowe i pierogi ze szpinakiem, ale to jak mały pójdzie spac, choć dzis przechodzi samego siebie, ciagle chce na cyca :O dobrze że mąż wrócił wczesniej to zdążyłam tyle zrobic.
Wow dużo mi ciasta 3h zajęły. Ahh oby sernik wyszedł bo tyle lat jego nie jadłam w takiej postaci. Mniam

Stary 2015-12-23, 21:05   #1004
Libra2
Zadomowienie

Podziwiam was dziewczyny,ja jeszcze nie zrobiłam nic na święta...
Dzisiaj miałam popiec ciasta ale mały mi się rozchorował i praktycznie cały dzień spędziłam odciągając gluty. Mam nadzieję że do soboty mu trochę przejdzie bo mamy zaplanowane chrzciny.
Jak zacznie mi gorączkować to trzeba będzie wszystko odwołać.

Jakby w przyszłości któraś z was się zastanawiała nad kupnem elektrycznego aspiratora do nosa to nie polecam,przynajmniej nie na wielkie katarzysko z którym zmagamy się my.Praktycznie nic nie odsysa.To już Frida daje sobie lepiej radę . Gdyby jeszcze mój syn tak nie panikował na jej widok to było by cudownie .
Stary 2015-12-23, 21:51   #1005
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Podziwiam was dziewczyny,ja jeszcze nie zrobiłam nic na święta...
Dzisiaj miałam popiec ciasta ale mały mi się rozchorował i praktycznie cały dzień spędziłam odciągając gluty. Mam nadzieję że do soboty mu trochę przejdzie bo mamy zaplanowane chrzciny.
Jak zacznie mi gorączkować to trzeba będzie wszystko odwołać.

Jakby w przyszłości któraś z was się zastanawiała nad kupnem elektrycznego aspiratora do nosa to nie polecam,przynajmniej nie na wielkie katarzysko z którym zmagamy się my.Praktycznie nic nie odsysa.To już Frida daje sobie lepiej radę . Gdyby jeszcze mój syn tak nie panikował na jej widok to było by cudownie .
Jej.. życzę aby szybko powrócił do zdrowia!

My mamy chrzciny 14 lutego na walentynki trzeba będzie niedługo juz poszukać ubranko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-23, 23:13   #1006
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Tez myslalam nad 14.lutym ale nie lubie jak jest zimno
Ja dzis robilam rybe po grecku, salatke podobna do jarzynowej ale z kurczakiem wedzonym barszcz czerwony gotowalam i polepilam uszka bylam jeszcze raz na zakupach ... i teraz dopiero mam chwile i ide spac

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Zdalam sobie wlasnie sprawe ze dzis zjadlam tylko miske zupy pomidorowej :/
Caly dzien bylam sama z dziewczynami i nawet nie mialam kiedy...
Stary 2015-12-23, 23:50   #1007
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dzis robilam rybe po grecku, salatke podobna do jarzynowej ale z kurczakiem wedzonym barszcz czerwony gotowalam i polepilam uszka bylam jeszcze raz na zakupach ... i teraz dopiero mam chwile i ide spac

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Wow no to zaszalalas z tym jedzeniem dzisiaj :

Ja też nie lubię jak jest zimno ale też chcę aby maluszek nie był "za duzy" na chrzciny choć w jego wypadku to i tak ciężko a zimno pewnie będzie do kwietnia jak rok temu a tak długo nie chce czekać
Ja byłam chrzczona w 1 dzień świąt i miałam tylko 2 mce
Stary 2015-12-24, 07:33   #1008
mala29lll
Zakorzenienie

Kochane Wesolych Swiat, smacznego jedzonka i dzieciaczkow zdrowych, grzecznych jak aniołeczki w swieta i juz cały czas ( hehe poniosło mnie;P) Jak nejwiecej grzecznych (o tak realniej;P). Bardzo milo bylo spedzic z Wami caly rok! Tak. To juz prawie rok jak sie znamy z wiekszoscia jakby nie Wy to bym ocipła leżąc w ciąży i tak sie od Was uzaleznilam hihi

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:

Chyba grzeczne te Twoje dziewczyny jak tyle zdążyłaś zrobić. Ja robiłam z żarcia tylko krokiety, bo się bujamy po rodzince na święta zawsze, ale chata mi błyszczy W końcu to mój dom sprzed ciąży. 2 miesiące prawie mi to zajęło, ale ja pedantka jestem i musi wszyściutko być czyste. ZMieni mi się pewnie jak Gabi zacznie bałaganić szkodnik mały

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

oooo jak Gabi zacznie bałaganić to przejdę na wyznanie mojego męża czyli póki sobie zębów nie wybije jak sie potknę o coś tzn że jest czysto
Stary 2015-12-24, 07:37   #1009
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Wow no to zaszalalas z tym jedzeniem dzisiaj :

Ja też nie lubię jak jest zimno ale też chcę aby maluszek nie był "za duzy" na chrzciny choć w jego wypadku to i tak ciężko a zimno pewnie będzie do kwietnia jak rok temu a tak długo nie chce czekać
Ja byłam chrzczona w 1 dzień świąt i miałam tylko 2 mce

Inga miala 9msc a Nel bedzie miala 8 bo robimy 26 czerwca.
Tesciowa ma dwie lewe rece do gotowania to ktos musial

Cytat:
Kochane Wesolych Swiat, smacznego jedzonka i dzieciaczkow zdrowych, grzecznych jak aniołeczki w swieta i juz cały czas ( hehe poniosło mnie;P) Jak nejwiecej grzecznych (o tak realniej;P). Bardzo milo bylo spedzic z Wami caly rok! Tak. To juz prawie rok jak sie znamy z wiekszoscia jakby nie Wy to bym ocipła leżąc w ciąży i tak sie od Was uzaleznilam hihi

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Chyba grzeczne te Twoje dziewczyny jak tyle zdążyłaś zrobić. Ja robiłam z żarcia tylko krokiety, bo się bujamy po rodzince na święta zawsze, ale chata mi błyszczy W końcu to mój dom sprzed ciąży. 2 miesiące prawie mi to zajęło, ale ja pedantka jestem i musi wszyściutko być czyste. ZMieni mi się pewnie jak Gabi zacznie bałaganić szkodnik mały
No pewnie ze mam grzeczne dziewczynki hahah
Jak Nel spi a Inga oglada bajki to mozna wszystko zrobilam Inguni poslanie w kuchni wszystkie kołdry i poduszki rzucialam na podloge i siedziala ze mna

Zamówilam prezent dla Tz we wtorek po 13 i wiece ze chyba dojdzie dzisiaj
Musze jeszcze tylko kupić chlebek i spokoj bedzie

Mala dziekuje za życzenia
Dokladnie to juz prawie rok , tez sie uzaleznilam , jak chociaz raz dziennie nie wejde na wizaz to ciezko mi zasnąć i po nocach czytam

Ja również wszystkim życze wesołych i rodzinnych świąt
Stary 2015-12-24, 09:01   #1010
88maggie88
Wtajemniczenie

Mala i AgatkaSz kiedy to zlecialo. Dopiero chodzilysmy z wielkimi brzuszkami marudzac ile ciągle jemy i jak wyglądamy a teraz mamy przy sobie swoje Anioleczki ukochane
I pierwsze święta z nimi

Dziękuję za życzenia. Wszystkim Wam życzę zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia ; *
Stary 2015-12-24, 10:15   #1011
niud
Wtajemniczenie

Kochane wszystkiego naj naj Zdrowia, dużo przespanych nocy, mnóstwa uśmiechu i miłości. Wesołych Świąt !
Stary 2015-12-24, 11:02   #1012
krolewna1986
Wtajemniczenie

Kochane cudownych pierwszych Świat z naszymi szkrabkami!!!!

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-24, 14:11   #1013
niud
Wtajemniczenie

Zapomniałam że w gronie naszych pociech mamy 2 solenizantów. Ewa, Adaś - wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych imienin ! 😘

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-24, 19:24   #1014
elvegirl
po drugiej stronie szafy

A dziękujemy

Wszystkiego najlepszego Dziewczyny, zdrowych i radosnych Świąt, niech będą tak wspaniałe, jak wspaniałe są uśmiechy tych, którzy świętują po raz pierwszy
Stary 2015-12-25, 07:02   #1015
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam że w gronie naszych pociech mamy 2 solenizantów. Ewa, Adaś - wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych imienin ! 😘
aaaaaaaaaaaa zapomniałam Hu. ze mnie nie ciotka Wszytskiego najlepszego dla Ewuni i Adasia

A ja takie prezenty dostałam. Elve dla Ciebie wrzucam bo obiecałam jak dostanę bransoletkę
IMG_20151225_065558-zmniejszajka_pl.jpg

A my dzisiaj do teściów idziemy. Powiem tak jak robi Gabi po Cebionie : "bleh" No no może będzie fajnie o ile nie będę musiała warczeć na tesciową jak będzie chciała Gabi chuchać Bożonarodzeniowym kieliszkiem
Stary 2015-12-25, 12:23   #1016
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
aaaaaaaaaaaa zapomniałam Hu. ze mnie nie ciotka Wszytskiego najlepszego dla Ewuni i Adasia

A ja takie prezenty dostałam. Elve dla Ciebie wrzucam bo obiecałam jak dostanę bransoletkę
Załącznik 6109366

A my dzisiaj do teściów idziemy. Powiem tak jak robi Gabi po Cebionie : "bleh" No no może będzie fajnie o ile nie będę musiała warczeć na tesciową jak będzie chciała Gabi chuchać Bożonarodzeniowym kieliszkiem
Piękna....
Lilou to moja obsesja
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 14:38   #1017
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Mała, śliczna
Stary 2015-12-25, 20:54   #1018
mala29lll
Zakorzenienie

Dzięki
Stary 2015-12-25, 23:21   #1019
88maggie88
Wtajemniczenie

Piękna bransoletka
W koncu się doczekalas
Stary 2015-12-26, 08:14   #1020
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Piękna bransoletka
W koncu się doczekalas
Noooo Tylko tak jak teraz patrzę i noszę to bym zrobiła z Niej dwie. Osobną z kończynką,motylkiem i osobną z zawieszką płaską serduszkami, bo tak nasr... za dużo. Myślałam że te serca mniejsze są kurczę.
Elve wiesz czy jest taka możliwość jakoś gdzieś? Ciekawe czy zwykły jubiler by umiał zrobić, bo to na sznurku jubilerskim. Nawet bym mogła sama kupić na allegro hmmm...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości