Mamy marzec 2016 epizod 1 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-14, 20:00   #991
Kiinga26
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Monia
Uściski dla Tosi! U nas też zaraz trzy miesiące i chyba też skok był bo Marcel widzi swoje rączki, grzechotkę też będzie trzymał ale chyba jeszcze nie kuma że to on nią grzechocze haha
Rzęski uzupelniam co 4 tygodnie, ale to zależy jak wypadają Ci Twoje naturalne

Któregoś dnia, Kallina
Ja już 24 rocznikowo, tu na wizażu mam nie zmieniony wiek ale faktycznie mąż często mówi mi że jestem bardzo poważna jak na swój wiek, ale to przyszło z czasem jeszcze 4-5 lat temu żyłam jak hipis

Zaniedbuje Was dzisiaj -wybaczcie. Telefon dalej mi szwankuje, we wtorek spróbuje oddać go na gwarancji ale to skutecznie blokuje mnie w kontakcie w Wami byłam dziś na zajęciach, mieliśmy terenówki i zmarzlam okropnie +zaczął się okres i mam wrażenie że rozjechał mnie czołg, tak się czuję fizycznie dobrze że Synio grzeczny jak Aniołek bo bym chyba wykitowala, miał być dzisiaj kapany ale zrobimy Dzień Brudaska Mąż przywiózł mi mcflurry i dwa gotowe drinki więc będę oglądać Szpaka na Eurowizji bo TZ wychodzi do kolegi, no i dobrze

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
To Twój pierwszy okres po porodzie? Czy któryś z kolei? Bo wiesz... Ja się teraz będę wszystkich pytać jak mocno krwawią bo u mnie kończy się trzeci dzień i nadal bardzo mocno leci

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Komuś jeszcze zmienić wiek na pierwszej stronie?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 20:00   #992
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Malinka
co kupujecie?
My w poniedzialek jedziemy do mojej przyjaciolki, do 3 tygodniowej kolezanki Tosi i dumam co kupic bo ubranek i zabawek maja duzo, a pampersy takie oklepane.

Co slychac u Miry? Dawno nie pisała.
Polecam kupić szmatke z metkami. Mój średni je uwielbia, do dziś śpi z jedną.
Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Wasze dzieci też oglądają swoje rączki robiąc przy tym komicznego zeza ?
Mój właśnie dziś zaczął

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieciaki tez ledwo mieszczą się na przewijakach? Jeny gdzie ja będę przewijać niedługo?

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Polly dobrze ze Ninie ulżyło
Ja swojego dwulatka jeszcze przewijam na przewijaku także tego ;-)
Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja ma już 10 tyg a jak leży na brzuszku to nie podnosi główki a jak patrze na zdjęcia waszych dzieci to już tak wysoko trzymają gliwki:-(
Mój ma prawie 3 mce i tez nie podnosi. Prawda jest taka ze mało go kładłam bo był mocno rozwrzeszczany do niedawna.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 20:13   #993
monikmi
Zadomowienie

Kinga
Tak, pierwszy okres od porodu no mocno krwawie ale podobnie miałam i przed ciąża więc mnie to nie martwi. Za to praktycznie w ogóle nie boli mnie brzuch, tylko czuje ogólne oslabienie.

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 20:13   #994
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Tesciu na razie mi nie podskakuje po akcji jak mu ograniczylam kontakty. Nie pozwole sobie zeby darl na mnie jape. Niech sie hamuje!
Tesciu na Ciebie krzyczał?! Matko...
Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Zaraz na allegro oblukam co to za zyrafa. Zawsze zapominalam, a nazwa sie przewijala kilka razy w watku.

Co do naczyn, kusi mnie, bo po 4 mc mozna juz powoli wprowadzac cos? Czy po 6-tym dopiero? (Jablko, marchewka) ech zaraz spr czy mi sie daty qprowadzania produktow nie pochrzanily
Nowe zalecenia są takie ze bez względu na to czy kp czy mm dietę rozszerza się po skończonym 6 mcu. Jelitka nie są jeszcze gotowe wcześniej ja planuje tak właśnie albo nawet później bo chce blw a tu warunkiem jest aby dziecko siedziało.
Stary 2016-05-14, 20:31   #995
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Nowe zalecenia są takie ze bez względu na to czy kp czy mm dietę rozszerza się po skończonym 6 mcu. Jelitka nie są jeszcze gotowe wcześniej ja planuje tak właśnie albo nawet później bo chce blw a tu warunkiem jest aby dziecko siedziało.
też planuję blw sprawdziła się u Twoich chłopaków wcześniej czy dopiero Stasiowi wprowadzisz?
Stary 2016-05-14, 20:39   #996
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
U Niny znowu "ataki". Nie wiem czy to kółka, bo trwa za krótko, ale przychodzi jak w zegarku.
Też mam nadzieję, że Nina zaśnie ładnie i da rodzicom obejrzeć eurowizje.
U nas 4 dzien z rzędu wrzask od 18 do 20. To chyba nie kolki bo brzuch miękki, kupy sa i nie pręży się :-\
Stary 2016-05-14, 20:39   #997
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez olawojb Pokaż wiadomość
My mamy coś takiego
na początku Lilka nie była zainteresowana, ale teraz lubi jak jej zawieszam np. do fotelika w domu.
Fajna . Kurde wykupiłabym wszystkie zabawki dla tej mojej Damy
Cytat:
Tesciu na Ciebie krzyczał?! Matko...

Tak, zdarzyło mu się kilka razy podnieść na mnie głos. Ale wtedy to przesadził. To był chyba 2 tydzień w domu (nie pamiętam dokładnie daty). w każdym bądź razie białe pampersy tak mi uczuliły Małą, że płakać mi się chciało, dlugo walczyłam, żeby pupcia doszła do normy. On jakoś był przy przewijaniu, zobaczył pupkę, zaczął się drzeć, że co ze nie za matka, że jak dbam o dziecko, że kilka dni ze mną jest Młoda i już tak jej dupkę załatwiłam. Że czym ja dziecku tyłek wycieram (chusteczki, a nie woda), że wygodnicka jestem. Dobrze, że tz go przyhamował, bo jakby się zagalopował dalej, to przez najbliższe kilka mc nie dopuściłabym go do dziecka!

Ogólnie czasem wydaje mu się, że jest panem i władcą. jak np raz przylazł pod wpływem % i on do mnie z tekstem, że mam ubierać Młodą bo on ją na spacer zabiera. Nie pytanie. Rozkaz. Mhm, po moim trupie.

Raz poszedł z nią na spacer. Chłodno było. Wystarczyłoby 30 min spaceru. Po godzinie go nadal nie było, nie odbierał tel. Wrócił po 1.5h. Młoda mi trochę kaszlała później. Na szczęście osłuchowo czysta była. Bo bym go chyba rozszarpała. Od tego czasu ograniczyłam mu kontakty.

Czasem ma fazy "daj mi ją, powożę w wózku". Mhm, sama se powożę . I co to w ogóle za teksty "daj mi". co to kurde, zabawka? A ja służąca? Ni huhu. JA decyduję.
Teraz już się pyta czy może powozić po domu. A ja przeważnie odpowiadam, że nie bo idzie spać (noo chyba, że akurat Młoda jest wyjątkowo marudna a tz nie ma w domu i ja padam na ryjka- wtedy może ją powozić). Wiem, wredna zołza ze mnie. Ale ie pozwolę żadnemu chołpu pomiatać mną. Oj nie. A jeśli w grę wchodzi jeszcze moje dziecko - włącza mi się tryb matki wariatki obrończyni

---
Aha, moja Dama to dopiero jest dama. Wykąpana, pachnąca jadła mleko. Słyszę: kupa idzie. 1,2, 5. No to ok, zmieniamy pampersa. Taa, skończyło się na tym, że damę trzeba było od nowa kąpać

ej, ja zamierzałam tak karmić (blw). Nie wiedziałam, że to ma fachową nazwę . Człowiek się ciągle uczy

+ =

Edytowane przez nieznajoma0
Czas edycji: 2016-05-14 o 20:55
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-14, 20:40   #998
trzydziescidwa
Zakorzenienie

o kurcze, pierwsze o tym słyszę od Was, właśnie poczytałam i bardzo podoba mi się ta metoda!
Stary 2016-05-14, 20:56   #999
kallina_2014
Wtajemniczenie

Ja też muszę pogooglowac, bo nie wiem o co chodzi.
Stary 2016-05-14, 20:58   #1000
moooniaaaa
Zakorzenienie

Monikmi
sobota, wolny wieczór, Ty styrana po calym dniu to tż nie łaska zostać z żoną i razem drinka wypic?

Młodziez nakarmiona, umyta, śpi. Przewiduje nastepne karmienie za minimum 3 godziny. A wiec Wasze zdrowie!
edit:i wypite. Bozesztymój dlaczego tak mało, a takie dobre ciezki los matki oj ciezki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160514_205148.jpg (49,9 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2016-05-14 o 21:04
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 21:08   #1001
_polly_
Zakorzenienie

Ja też właśnie Ninę odłożyłam do łóżeczka, chyba transfer udany, bo słyszę tylko szumisia.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-14, 21:15   #1002
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Monikmi
sobota, wolny wieczór, Ty styrana po calym dniu to tż nie łaska zostać z żoną i razem drinka wypic?

Młodziez nakarmiona, umyta, śpi. Przewiduje nastepne karmienie za minimum 3 godziny. A wiec Wasze zdrowie!
edit:i wypite. Bozesztymój dlaczego tak mało, a takie dobre ciezki los matki oj ciezki.
ach monia zazdroszczę... kiedy ten antybiotyk się skończy?
a swoją drogą, trzeba było ściągnąć mleko i wypić 2 razy wiecej
Stary 2016-05-14, 21:16   #1003
olawojb
Raczkowanie

Też pierwsze słyszę o BLW
Ciekawe, musimy się nad tym zastanowić.
Tylko nie wiem czy cierpliwości nam starczy...
olawojb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 21:16   #1004
Szczeperka
Wtajemniczenie

Ignaś wykąpany i śpi od godziny. Matka wykąpana i idzie spać

Blw jest bardzo fajną metodą, tylko dziecko musi siedzieć, a nie każde siedzi mając pół roku.

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 21:17   #1005
Darkanddark
Zakorzenienie

Ja tez się chciałam napić bo mała od 20 leży w łóżeczku i raczej prędzej jak za 3h nie wstanie ale ten antybiotyk.. Musze się obejść smakiem :-D
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 21:18   #1006
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Ja tez się chciałam napić bo mała od 20 leży w łóżeczku i raczej prędzej jak za 3h nie wstanie ale ten antybiotyk.. Musze się obejść smakiem :-D
no właśnie! dziadostwo
Stary 2016-05-14, 21:19   #1007
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ach monia zazdroszczę... kiedy ten antybiotyk się skończy?
a swoją drogą, trzeba było ściągnąć mleko i wypić 2 razy wiecej
Nie mam szans na sciagniecie w dzien bo mloda je co 1.5 godziny, wiec oproznia na biezaco. A na 50ml to nawet laktatora nie bede wyjmowala bo dla panienki ze 150ml musze odciagnac, zeby miec pewnosc, ze sie naje musze kupic mm na takie sytuacje, ale tak sie boje rewolucji brzuszkowych :/

Aaa i jakby co to patrzcie na procentowosc wina. Ja przejrzalam butelki w domu to mam od 8.5% do 14.5%. Wybralam te najslabsze :P chociaz te najmocniejsze kusilo bo to jeszcze ostatnia butelka z wesela od gosci i mialam chec sprobowac

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2016-05-14 o 21:22
Stary 2016-05-14, 21:21   #1008
Darkanddark
Zakorzenienie

Moooniaaaa - ja od czasu jak rozmawialyśmy o problemach brzuszkowych po mm - podałam butle ze 3 razy i ani razu nic się nie działo mam najzwyklejsze Bebiko
Stary 2016-05-14, 21:22   #1009
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
o kurcze, pierwsze o tym słyszę od Was, właśnie poczytałam i bardzo podoba mi się ta metoda!
wizaz skarbnica wiedzy!

Cytat:
Monikmi

właśnie to samo pomyślalam o monkimi mężu, moglby zostać w domu i podrinkowac razem z żoną

a co do drinkowania u mnie też już po kąpieli, karmimy się i wyciągam małe piwko po tym upalnym dniu wstałam dziś o 5 (podziwiam was te które na co dzień tak wstają!), więc pewnie po tym padne jak mops

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-14, 21:23   #1010
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam szans na sciagniecie w dzien bo mloda je co 1.5 godziny, wiec oproznia na biezaco. A na 50ml to nawet laktatora nie bede wyjmowala bo dla panienki ze 150ml musze odciagnac, zeby miec pewnosc, ze sie naje musze kupic mm na takie sytuacje, ale tak sie boje rewolucji brzuszkowych :/
Monia, a jak zasypia wieczorem to ile godzin śpi? Wtedy nie możesz ściągnąć?
Ja ściągam np. codziennie koło 22-23, bo Jurek zasypia o 20 (ostatnio nawet wcześniej) i śpi do 1-2... to jeszcze cycki się zdążą naładować a wręcz muszę im ulżyć, żeby mi całkiem nie skamieniały...
Stary 2016-05-14, 21:25   #1011
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Moooniaaaa - ja od czasu jak rozmawialyśmy o problemach brzuszkowych po mm - podałam butle ze 3 razy i ani razu nic się nie działo mam najzwyklejsze Bebiko
my też kilka razy dawalismy małej mm (raz dwa dni piła jak brałam ketonal) i nie było problemów
Stary 2016-05-14, 21:25   #1012
Darkanddark
Zakorzenienie

Ja nawet do 4h mam flaki po karmieniu, jedynie w nocy po dobrych kilku h się napełniaja. Mam ostatnio jakieś ubytki w pokarmie
Stary 2016-05-14, 21:27   #1013
eeyesblue
Zadomowienie

ja tez jak ściągam to tylko w nocy albo nad ranem i to czasem podaję dwa razy ten sam cyc żeby w drugim coś było do ściągnięcia a ostatnio jak muszę ściągnąć to na wieczór wypijam herbatkę na laktacje, mam wrażenie, że wtedy jest więcej z rana
Stary 2016-05-14, 21:29   #1014
moonunit
Wtajemniczenie

Moonia też się tego obawialam ale jest ok Kupki ładnie idą Kupilam bebiko pro costam Biale opakowanie ;-)

Maly po kąpieli już dwa razy mi zasnal Raz obudzil się po odlozeniu do łóżeczka a raz mi na rękach jeszcze Ale przed chwila poszla kupa wiec to pewnie dlatego nie mogl zasnąć Teraz zaczyna się niecierpliwic w łóżeczku....
Stary 2016-05-14, 21:30   #1015
Lewek
Zakorzenienie

Magiczna chwila: siedzę na kanapie popijam winko, mieszkanie z grubsza ogarniete, chlopaki śpią u cioci, tz jedzie jutro na ryby wiec pół dnia będę miała dla siebie i Staska. Ale dzień był ciężki a chłopaków wywiozlam dopiero o 19. Szkoda ze juz tak późno ech. Ale co tam. Delektuje się
Stary 2016-05-14, 21:31   #1016
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Masz mm w buteleczkach?
Ja się zastanawiałam nad kupnem tego w buteleczkach, bo ostatnio musiałam wyrzucić prawie całe opakowanie Hippa, bo przez 3 tygodnie podałam jej chyba jedną lub dwie butle. Nie ma szans żebyśm zużyły to mleko przez ten czas przydatności.

Stary 2016-05-14, 21:31   #1017
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
ale faktycznie mąż często mówi mi że jestem bardzo poważna jak na swój wiek
Ja nie uważam, że jesteś poważna. Poczucie humoru masz, więc to nie to. Jesteś ogarnięta, masz poukładane w głowie, to co innego

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Komuś jeszcze zmienić wiek na pierwszej stronie?
Przez najbliższe trzy lata nie później się zastanowię

Dziewczyny padam, cztery godziny latania po sklepach, a później godzina z wózkiem na spacerze. Kupiłam bieliznę pod sukienkę ślubną, łatwo nie było bo jednak biust jest teraz spory a ja chciałam żeby trzymał bez ramiączek. Dopiero w Triumphie kupiłam. Ładnie leży i komplet za 150, także fajna cena
Z butami niestety lipa.
Stary 2016-05-14, 21:32   #1018
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Monia, a jak zasypia wieczorem to ile godzin śpi? Wtedy nie możesz ściągnąć?
Ja ściągam np. codziennie koło 22-23, bo Jurek zasypia o 20 (ostatnio nawet wcześniej) i śpi do 1-2... to jeszcze cycki się zdążą naładować a wręcz muszę im ulżyć, żeby mi całkiem nie skamieniały...
Zazwyczaj 21.00- 1.00, a czasami i do 3.00 dociagnie. Ale ja padam zaraz po niej, biore prysznic i do lozka. O 23.00 juz chrapie w najlepsze ja mam chyba podobnie jak Dark, rzadko uczucie pelnych piersi. Chyba ze w nocy sie zagapie i 2x nakarmie tą samą.
Stary 2016-05-14, 21:33   #1019
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Magiczna chwila: siedzę na kanapie popijam winko, mieszkanie z grubsza ogarniete, chlopaki śpią u cioci, tz jedzie jutro na ryby wiec pół dnia będę miała dla siebie i Staska. Ale dzień był ciężki a chłopaków wywiozlam dopiero o 19. Szkoda ze juz tak późno ech. Ale co tam. Delektuje się
dla takich chwil warto żyć

a co do tego odciągania, to ja karmię co 2h w dzień i później nocą mam problem, bo cycki się zbyt szybko zapełniają i są mocno twarde, ale Jurek często wypija je do deski! Nie wiem jak on to robi
Stary 2016-05-14, 21:35   #1020
_polly_
Zakorzenienie

Ja żeby się nie mylić, to zawsze karmię z aplikacją.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości