|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
Cytat:
A tym bardziej że sprzedaja na pary to powinny być dopasowane. ![]()
![]() |
#992 |
Zadomowienie
|
Wrecz przeciwnie. Tym "wyzej" nie zalezy na konkretnym efekcie finalnym (czasem sie ktos w ogole nie zna, czy pakuje w parki spinacze czy lampworki, za jedno), bo nie oni dostaja w kuper od ostatecznego klienta. Ci w srodku tez nie dostaja sami w kuper, a w dodatku maja tego takie masy, ze nie maja szans wylapac (musieliby miec etatowy zespol Kopciuszkow do przesiewania, a to... podniosloby koszty!). Ci na dole dostaja w kuper, owszem, ale moze byc tak, ze partia, ktora dostaja nie dalaby odpowiednich par, no i dochodzi kwestia etatowego Kopciuszka do parowania. Ktory podnioslby koszty jak wyzej.
Nie usprawiedliwiam ich w zaden sposob, bo to jest (wielopoziomowe) zlewanie klienta/grupy klientow, ale ma to swoje ekonomiczne uzasadnienie. Dzialanie, ktore podraza produkcje o tyle, ze produkt przestaje byc oplacalny (kupowany) jest szkodliwe ekonomicznie. Efekt braku dzialania nie jest widoczny (poniewaz nie ma porownania z wynikami z okresu, kiedy dzialanie bylo). Jest koszt wprowadzenia dzialania (Kopciuszki, rozpruwanie paczuszek, ew. ktos znajacy sie na rzeczy na poziomie I), ale nie jest znany zysk, ktory moglby byc osiagniety dzieki temu dzialaniu (bo nie wiedza, ile osob bedzie zachwyconych genialnym sparowaniem lampworkow na tyle, zeby kupic ponownie). Poza tym licza pewnie na to, ze rynek jest na tyle obszerny, ze zawsze znajdzie sie dosc "pierwszych klientow", zeby zbyt byl. Powyzsze zaklada, ze ktos w ogole pomyslal o sprawie w szerszym ujeciu, oczywiscie. To mowilam ja, informatyk-ekonomista ze stopniem magistra ;))) |
![]() ![]() |
![]() |
#993 | ||
Wtajemniczenie
|
Ale ja o tym myślę z punktu widzenia klienta indywidualnego, detallicznego i za przeproszeniem w d**** mam co oni tam robią.
![]() ![]() To mówiłam ja, magister współpracy międzynarodowej. ![]()
![]() |
#994 |
Raczkowanie
|
dwa nowe sklepy w sumie to ludzie z allegro:
www.koralik.abc24.pl (lamwork na allegro) http://www.astari.pl (a ten to nie wiem kto, bo nie mogę dopasować po koralikach kto to, może borys78?) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Zakorzenienie
|
Na astari nie mają trwałego koszyka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Raczkowanie
|
www.astari.pl to lol2 z allegro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koralik też jakiś taki skromny ![]() Mozna zawsze zerknąć np na : www.impresjaart.pl Mało jeszcze jest,ale zawsze trzeba mieć tą nadzieje ![]() Znalazłam jeszcze poradnik: www.tacakoralikow.pl Zapowiada się ciekawie ![]() Tylko jakoś tak dziwnie poukładane ![]() Co o tym myślicie ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Zadomowienie
|
Anecia: A nieno, pewnie. Ja tez, jako klient detaliczny, mysle ze sprzedawanie niesparowanych, potluczonych, zle wymalowanych, krzywo nasypanych (pasmanteria kolo moich tesciow, brr), uszkodzonych albo zle wybarwionych koralikow czy jakichkolwiek innych produktow to swinstwo/olewanie klienta.
Ale zauwazam pewna zasade dzialania kolejnych etapow produkcji/dystrybucji, ktorych detaliczny odbiorca nie przeskoczy, jezeli jest sam. Podejrzewam, ze stanowimy zbyt drobny i rozproszony rynek, zeby miec skuteczny wplyw na dostawcow. No bo co taka hurtownie rusza, ze Ty albo ja nie kupimy ich zakichanego krzywego lampworka, rureczki albo cloisonka? Nic. I tak kupilybysmy tego tyle, ze nie zauwazyliby na swoich wielkich wykresach dochodow ![]() Dobra, dosc. Specjalizacja mi sie rzuca na mozg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1001 |
Raczkowanie
|
właśnie dotarła do mnie paczka z www.koralik.abc24.pl - lamwork z allegro
i muszę się pochwalić że ... dostałam więcej gratisów niż rzeczy zamówionych zamówiłam tylko 2 korale - bo potzrebne mi tylko 2 były, 2 opakowania pomponików i 2 tasiemki - a dostałam w gratisie 5 lampworków i 2 opakowania drobnych - tzn takich 3 mm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Witam was a ja polcam www.swiatkoralikow.pl- hurt i swiatkoralikow2.pl, naprawdę duży wybór fajne ceny i super się kupuje bardzo miła obsługa, bardzo miłe dziewczyny obsługują sklep i znają się na rzeczy. Polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Raczkowanie
|
Chciałam trochę zbesztać qnszt za bigle antyczne, te zamykane z cieniutkiego drutu. Jednego dotknęłam tylko i całe antyczne pokrycie zaczęło się łuszczyć. Po za tym bublem inne półfabykaty są ok.
#1005 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam w Loopiku i jestem zachwycona. Zamówienie było zrobione za 150 zł, a gratisem był fasetowany onyks i 6 kul jadeitu barwionego. Oczy wyszły mi na wierzch, jak to zobaczyłam.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 |
Zakorzenienie
|
e tam... zamów za 150 zł w beadshopie, to dopiero oczy ci wyjdą na wierzch jak zobaczysz gratisy. Zawsze dużo, i świetnie dobrane do zamówienia.
Ktoś zamawiał w koralowo.pl?? Bo zastanawiam się czy warto. Mają fatalne zdjęcia i nie wiem jak dokładnie wyglądają korale i kamienie. Ale z drugiej strony są tam takie rzeczy, jakich nie ma nigdzie indziej... |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS.Te przekładki są super! Takich jeszcze nie widziałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Konto usunięte
|
A ludzie, którzy prowadza beadshop, są przemili. Ostatnio rozmawiałam z nimi na giełdzie w Sosnowcu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Raczkowanie
|
a ja pierwszy raz słysze o tym bead shopie!! normalnie duze zamówienie sie szykuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Joanna d'Moder
|
hm,a jak się mają ceny w beadshop do innych?Głównie chodzi mi o minerały.Nie mam w nich rozeznania.Wiem,że mogę porównać sama,ale może ktoś się zlituje i określi jednym słowem "taniej" lub "drożej"
![]() ![]() Edit: Po zrobieniu jednych kolczyków z nocą kairu,wzięło mnie na kamienie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Raczkowanie
|
jak dla mnie drożej ale mineraly które są w beadshopie sa super niegdzie takich nie widziałam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Zadomowienie
|
Coraz bardziej zniechęcam się do qnszt.pl...
Po pierwsze- z prawie wszystkich "antycznych" , ta "skorupka", odchodzi... ktoś już wcześniej tu pisał. Ceny... widziałam lepsze, na dodatek ostatnio długo czekałam na przesyłkę od nich i "wycofali" gratisy, niby dla tego że nie trafiają z nimi w gust użytkowników... |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Konto usunięte
|
No i mają bugle ze stali chirurgicznej, a nie widziałam ich nigdzie indziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zadomowienie
|
Aniielica - ja zamawialam z Koralowa juz trzy razy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1018 |
Zakorzenienie
|
Mam te przekładki- są śliczne. I cena bardzo fajna, w porównaniu do innych sklepów. Minerały sa przepiękne. Wszystkie świetnej jakości. Nie ma mowy o zadnych źle przewierconych czy uszkodzonych kamieniach. Tak samo lampworki.
Nie wiedziałam że koralowo jest fiszerowej. Złożyłam zamówienie. Zobaczymy jak dostanę przesyłke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1020 |
Zakorzenienie
|
Robilam zakupy w beadshop.pl Produkty maja sliczne, wiekszosc kamieni i polfabrykatow bylo identyczne z fotami i faktycznie starannie sparowane. Z tym ze dostalam dwa buble :/
Pierwszy: http://beadshop.pl/jaspis-imperialny...6mm-p-295.html Ja dostalam dwa szaro-bure kamyczki na ktore bym normalnie w ogole nie spojzala. Co z tego ze napisali 'moga sie roznic'. To co dostalam w ogole nie wyglada jak kamienie ze zdjecia. Zalamalam sie, bo to chyba ich najdrozsze kamienie i spodziewalam sie czegos naprawde ladnego. Nawet jak by mialo byc niebieskie a nie czerwone... drugi bubel to porcelana z motywem dzikiej rozy. Nie ma jej juz, niedawno wyprzedali wszystko. Dostalam dwa korale cale poznaczone czarnymi kropkami, jak by brudne... Po za tym jeden jest skliwoiny i sie blyszczy a drugi matowy :/ co ciekawsze, dostalam dwie porcelanowe jako gratis i te sa juz ladne, no ale co z tego, skoro 2 pierwsze zamowila e mna siostra esfiry. Napisalam do nich, zobaczymy co powiedza. na szczescie reszta jest jak najbardziej wporzadku, a te: http://beadshop.pl/afrykanski-jaspis...3mm-p-118.html sliczne poprostu ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.