sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią) - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-21, 19:40   #991
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

Cytat:
Napisane przez Srebrna Pokaż wiadomość
A nie wpadlyscie na to, ze Frogwill tez je od kogos kupuje (nadhurtownika) i ze jezeli jest napisane
Minimalne zamówienie: 50 x sztuka

to znaczy, ze to jest 25 par? Bo mi logika tak jakos podpowiedziala.

Nie, nie da sie we Frogwill zamowic "3 sztuk". Da sie 50. W przypadku lampworkow, rzecz jasna.
To tym bardziej jesli to przechodzi przez tyle rąk to ktoś powinien zwrócić uwage na to, że skoro już są pakowane "odgórnie" to niech do siebie pasują.

A tym bardziej że sprzedaja na pary to powinny być dopasowane.
Stary 2006-10-21, 19:51   #992
Srebrna
Zadomowienie

Wrecz przeciwnie. Tym "wyzej" nie zalezy na konkretnym efekcie finalnym (czasem sie ktos w ogole nie zna, czy pakuje w parki spinacze czy lampworki, za jedno), bo nie oni dostaja w kuper od ostatecznego klienta. Ci w srodku tez nie dostaja sami w kuper, a w dodatku maja tego takie masy, ze nie maja szans wylapac (musieliby miec etatowy zespol Kopciuszkow do przesiewania, a to... podniosloby koszty!). Ci na dole dostaja w kuper, owszem, ale moze byc tak, ze partia, ktora dostaja nie dalaby odpowiednich par, no i dochodzi kwestia etatowego Kopciuszka do parowania. Ktory podnioslby koszty jak wyzej.

Nie usprawiedliwiam ich w zaden sposob, bo to jest (wielopoziomowe) zlewanie klienta/grupy klientow, ale ma to swoje ekonomiczne uzasadnienie.

Dzialanie, ktore podraza produkcje o tyle, ze produkt przestaje byc oplacalny (kupowany) jest szkodliwe ekonomicznie. Efekt braku dzialania nie jest widoczny (poniewaz nie ma porownania z wynikami z okresu, kiedy dzialanie bylo). Jest koszt wprowadzenia dzialania (Kopciuszki, rozpruwanie paczuszek, ew. ktos znajacy sie na rzeczy na poziomie I), ale nie jest znany zysk, ktory moglby byc osiagniety dzieki temu dzialaniu (bo nie wiedza, ile osob bedzie zachwyconych genialnym sparowaniem lampworkow na tyle, zeby kupic ponownie).

Poza tym licza pewnie na to, ze rynek jest na tyle obszerny, ze zawsze znajdzie sie dosc "pierwszych klientow", zeby zbyt byl.

Powyzsze zaklada, ze ktos w ogole pomyslal o sprawie w szerszym ujeciu, oczywiscie.

To mowilam ja, informatyk-ekonomista ze stopniem magistra ;)))
Srebrna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-21, 20:18   #993
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Ale ja o tym myślę z punktu widzenia klienta indywidualnego, detallicznego i za przeproszeniem w d**** mam co oni tam robią. Chcę mieć towar gdzie cena będzie odpowiadała jakości i jako taki klient rozumuję logicznie i skoro coś jest sprzedawane jako para to wygląda tak samo. To tak jakby kupować parę butów - jeden od drugiego się nie różni. Ja rozumiem że ekonomia itd. ale nie możemy dać się robić poprostu w bambuko.

To mówiłam ja, magister współpracy międzynarodowej.
Stary 2006-10-21, 20:41   #994
canidia
Raczkowanie

dwa nowe sklepy w sumie to ludzie z allegro:
www.koralik.abc24.pl (lamwork na allegro)
http://www.astari.pl (a ten to nie wiem kto, bo nie mogę dopasować po koralikach kto to, może borys78?)
canidia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-21, 20:47   #995
Tońka
Zakorzenienie

GG do Tońka

Na astari nie mają trwałego koszyka.
Tońka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-21, 20:54   #996
canidia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tońka Pokaż wiadomość
Na astari nie mają trwałego koszyka.
ale tybetańskie koraliki TK0001 mają ładne
Stary 2006-10-21, 20:57   #997
canidia
Raczkowanie

www.astari.pl to lol2 z allegro jaka ja mądra, po glinanych się skapnęłam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-10-21, 21:21   #998
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez canidia Pokaż wiadomość
dwa nowe sklepy w sumie to ludzie z allegro:
www.koralik.abc24.pl (lamwork na allegro)
http://www.astari.pl (a ten to nie wiem kto, bo nie mogę dopasować po koralikach kto to, może borys78?)
Astarti fajny sklepik,ale dużo mu jeszcze brak np.drutu posrebrzanego,gumek,kulec zek zaciskowych,sztyftów itp.Mam nadzięję,że sie rozbuduje
Koralik też jakiś taki skromny
Mozna zawsze zerknąć np na :
www.impresjaart.pl
Mało jeszcze jest,ale zawsze trzeba mieć tą nadzieje
Znalazłam jeszcze poradnik:
www.tacakoralikow.pl
Zapowiada się ciekawieAle zobaczcie jaka cena drutu 0,6 za metr 0,99 gr!
Tylko jakoś tak dziwnie poukładane
Co o tym myślicie ?
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-21, 21:24   #999
Srebrna
Zadomowienie

Anecia: A nieno, pewnie. Ja tez, jako klient detaliczny, mysle ze sprzedawanie niesparowanych, potluczonych, zle wymalowanych, krzywo nasypanych (pasmanteria kolo moich tesciow, brr), uszkodzonych albo zle wybarwionych koralikow czy jakichkolwiek innych produktow to swinstwo/olewanie klienta.

Ale zauwazam pewna zasade dzialania kolejnych etapow produkcji/dystrybucji, ktorych detaliczny odbiorca nie przeskoczy, jezeli jest sam. Podejrzewam, ze stanowimy zbyt drobny i rozproszony rynek, zeby miec skuteczny wplyw na dostawcow. No bo co taka hurtownie rusza, ze Ty albo ja nie kupimy ich zakichanego krzywego lampworka, rureczki albo cloisonka? Nic. I tak kupilybysmy tego tyle, ze nie zauwazyliby na swoich wielkich wykresach dochodow Nie my, to ktos inny (kto nie czyta tego forum i innych) kupi. Ba, ktos kto nie dba az tak o dokladnosc swoich produktow, tez kupi, bo mu dynda, czy ten kwiatek jest wymalowany dobrze, zle, czy w ogole (albo czy kolorki na czymstam sie dobrze dopasowuja).

Dobra, dosc. Specjalizacja mi sie rzuca na mozg
Srebrna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-21, 21:45   #1000
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
Napisane przez Srebrna Pokaż wiadomość
Anecia: A nieno, pewnie. Ja tez, jako klient detaliczny, mysle ze sprzedawanie niesparowanych, potluczonych, zle wymalowanych, krzywo nasypanych (pasmanteria kolo moich tesciow, brr), uszkodzonych albo zle wybarwionych koralikow czy jakichkolwiek innych produktow to swinstwo/olewanie klienta.

Ale zauwazam pewna zasade dzialania kolejnych etapow produkcji/dystrybucji, ktorych detaliczny odbiorca nie przeskoczy, jezeli jest sam. Podejrzewam, ze stanowimy zbyt drobny i rozproszony rynek, zeby miec skuteczny wplyw na dostawcow. No bo co taka hurtownie rusza, ze Ty albo ja nie kupimy ich zakichanego krzywego lampworka, rureczki albo cloisonka? Nic. I tak kupilybysmy tego tyle, ze nie zauwazyliby na swoich wielkich wykresach dochodow Nie my, to ktos inny (kto nie czyta tego forum i innych) kupi. Ba, ktos kto nie dba az tak o dokladnosc swoich produktow, tez kupi, bo mu dynda, czy ten kwiatek jest wymalowany dobrze, zle, czy w ogole (albo czy kolorki na czymstam sie dobrze dopasowuja).

Dobra, dosc. Specjalizacja mi sie rzuca na mozg
Stary 2006-11-03, 17:07   #1001
canidia
Raczkowanie

właśnie dotarła do mnie paczka z www.koralik.abc24.pl - lamwork z allegro
i muszę się pochwalić że ... dostałam więcej gratisów niż rzeczy zamówionych
zamówiłam tylko 2 korale - bo potzrebne mi tylko 2 były, 2 opakowania pomponików i 2 tasiemki - a dostałam w gratisie 5 lampworków i 2 opakowania drobnych - tzn takich 3 mm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-09, 13:09   #1002
pauka77
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mgielkaCORP Pokaż wiadomość
Swoje pytanie kieruje w szczególności do dziewczyn które robiły bądź robią tam zakupy.
A więc tak, dokładnie chodzi mi o to który sklep waszym zdaniem jest lepszy:
- http://qnszt.pl/
- http://koraliki.pl/
- http://artfan.pl/
- http://www.dadaleria.pl/
- http://www.magraf.com.pl/
- http://www.koralik.pl/
- http://www.art-bijou.pl/

Zauważyłam że na http://qnszt.pl/catalog.html brakuje paru towarów i niewiem czy opłaca się czekać aż będą mięli dostawę czy może gdzie indziej zakupić ten towar?

Jeśli znacie inne strony z podobnymi artykułami godne polecenia to proszę o wpis. I bardzo proszę o napisanie swoich doświadczeń dobrych i złych na temat tych sklepów lub innych.

Chciałabym wybrać jeden sklep bo wtedy można obniżyć sobie koszty towaru (kuferek) i nie trzeba płacić wielokrotnie za koszty przesyłki, czy wpłaty na konta bankowe.

Witam was a ja polcam www.swiatkoralikow.pl- hurt i swiatkoralikow2.pl, naprawdę duży wybór fajne ceny i super się kupuje bardzo miła obsługa, bardzo miłe dziewczyny obsługują sklep i znają się na rzeczy.
Polecam
pauka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-09, 13:22   #1003
pauka77
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez joanna_k Pokaż wiadomość
nie pisałam,bo zamówienie robiłam z innymi wrocławiankami.Przesyłka doszła tydzień temu,ale ja dopiero wczoraj otrzymałam swoją działkę.
Napisz całą sytuację dzieczny które tam pracują napewno ci pomogą obsługa jest naprawdę super. I napewno nie zrobili tego celowo
Pozdrawiam
pauka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-09, 14:47   #1004
Ellie
Raczkowanie

Chciałam trochę zbesztać qnszt za bigle antyczne, te zamykane z cieniutkiego drutu. Jednego dotknęłam tylko i całe antyczne pokrycie zaczęło się łuszczyć. Po za tym bublem inne półfabykaty są ok.
Stary 2006-11-10, 16:32   #1005
Tońka
Zakorzenienie

GG do Tońka

Zamówiłam w Loopiku i jestem zachwycona. Zamówienie było zrobione za 150 zł, a gratisem był fasetowany onyks i 6 kul jadeitu barwionego. Oczy wyszły mi na wierzch, jak to zobaczyłam.
Tońka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-10, 17:28   #1006
aniielica
Zakorzenienie

e tam... zamów za 150 zł w beadshopie, to dopiero oczy ci wyjdą na wierzch jak zobaczysz gratisy. Zawsze dużo, i świetnie dobrane do zamówienia.

Ktoś zamawiał w koralowo.pl?? Bo zastanawiam się czy warto. Mają fatalne zdjęcia i nie wiem jak dokładnie wyglądają korale i kamienie. Ale z drugiej strony są tam takie rzeczy, jakich nie ma nigdzie indziej...
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 09:42   #1007
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniielica Pokaż wiadomość
e tam... zamów za 150 zł w beadshopie, to dopiero oczy ci wyjdą na wierzch jak zobaczysz gratisy. Zawsze dużo, i świetnie dobrane do zamówienia.

Ktoś zamawiał w koralowo.pl?? Bo zastanawiam się czy warto. Mają fatalne zdjęcia i nie wiem jak dokładnie wyglądają korale i kamienie. Ale z drugiej strony są tam takie rzeczy, jakich nie ma nigdzie indziej...
Hm.....Te zdjęcia są dobre...Tzn.W niktórych przypadkach źle...Nie wiem,bo nie zamawiałam nic z tego sklepu,ale wygląda fajne
PS.Te przekładki są super! Takich jeszcze nie widziałam http://beadshop.pl/przekladki-cyrkon...szt-p-179.html
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 10:16   #1008
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A ludzie, którzy prowadza beadshop, są przemili. Ostatnio rozmawiałam z nimi na giełdzie w Sosnowcu
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 10:56   #1009
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:

Pczytaj sobie komentarze fiszerowej na allegro www.allegro.pl/show_user.php?uid=2028027 , ja uważam, że koralowo.pl jest bezpieczne
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-11, 11:08   #1010
blondyneczka2000
Raczkowanie

a ja pierwszy raz słysze o tym bead shopie!! normalnie duze zamówienie sie szykuje
blondyneczka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 11:24   #1011
joanna_k
Joanna d'Moder

hm,a jak się mają ceny w beadshop do innych?Głównie chodzi mi o minerały.Nie mam w nich rozeznania.Wiem,że mogę porównać sama,ale może ktoś się zlituje i określi jednym słowem "taniej" lub "drożej"

Edit:
Po zrobieniu jednych kolczyków z nocą kairu,wzięło mnie na kamienie .Ja chyba zbankrutuję
Stary 2006-11-11, 11:26   #1012
blondyneczka2000
Raczkowanie

jak dla mnie drożej ale mineraly które są w beadshopie sa super niegdzie takich nie widziałam
blondyneczka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 12:15   #1013
alorah
Zadomowienie

Coraz bardziej zniechęcam się do qnszt.pl...

Po pierwsze- z prawie wszystkich "antycznych" , ta "skorupka", odchodzi... ktoś już wcześniej tu pisał.

Ceny... widziałam lepsze, na dodatek ostatnio długo czekałam na przesyłkę od nich i "wycofali" gratisy, niby dla tego że nie trafiają z nimi w gust użytkowników...

Proszę odpisuj u mnie.
alorah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 12:16   #1014
kuksonik
Raczkowanie

Cytat:
ja zamowilam u nich za 50 zł i dostalam gratis za 7 maja sliczne lampworki,porcelane i cloisonne. a listopadowa dostawa... szykuje sie drugie zamowienie w beadshop
kuksonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 12:19   #1015
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

No i mają bugle ze stali chirurgicznej, a nie widziałam ich nigdzie indziej
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 12:43   #1016
mooooonia
Zadomowienie

Aniielica - ja zamawialam z Koralowa juz trzy razy Gratisow brak, ale mineraly zawsze dobrane w pary i porzadnie zapakowane Tak wiec polecam
mooooonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 13:20   #1017
RudaAB
Zadomowienie

GG do RudaAB

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
PS.Te przekładki są super! Takich jeszcze nie widziałam http://beadshop.pl/przekladki-cyrkon...szt-p-179.html
Chodzi Ci o kolor? Bo jesli o fason, to są też w innych sklepach

RudaAB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 16:02   #1018
aniielica
Zakorzenienie

Mam te przekładki- są śliczne. I cena bardzo fajna, w porównaniu do innych sklepów. Minerały sa przepiękne. Wszystkie świetnej jakości. Nie ma mowy o zadnych źle przewierconych czy uszkodzonych kamieniach. Tak samo lampworki.

Nie wiedziałam że koralowo jest fiszerowej. Złożyłam zamówienie. Zobaczymy jak dostanę przesyłke
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 16:11   #1019
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
Mam te przekładki- są śliczne. I cena bardzo fajna, w porównaniu do innych sklepów. Minerały sa przepiękne. Wszystkie świetnej jakości. Nie ma mowy o zadnych źle przewierconych czy uszkodzonych kamieniach. Tak samo lampworki.

Nie wiedziałam że koralowo jest fiszerowej. Złożyłam zamówienie. Zobaczymy jak dostanę przesyłke
Ja zamawiałam w koralowie. Wszystko super. Świetny kontakt mailowy, na każde pytanie zaraz odpowiadała.
Stary 2006-11-16, 12:28   #1020
czarny kot
Zakorzenienie

Robilam zakupy w beadshop.pl Produkty maja sliczne, wiekszosc kamieni i polfabrykatow bylo identyczne z fotami i faktycznie starannie sparowane. Z tym ze dostalam dwa buble :/
Pierwszy: http://beadshop.pl/jaspis-imperialny...6mm-p-295.html
Ja dostalam dwa szaro-bure kamyczki na ktore bym normalnie w ogole nie spojzala. Co z tego ze napisali 'moga sie roznic'. To co dostalam w ogole nie wyglada jak kamienie ze zdjecia. Zalamalam sie, bo to chyba ich najdrozsze kamienie i spodziewalam sie czegos naprawde ladnego. Nawet jak by mialo byc niebieskie a nie czerwone...
drugi bubel to porcelana z motywem dzikiej rozy. Nie ma jej juz, niedawno wyprzedali wszystko. Dostalam dwa korale cale poznaczone czarnymi kropkami, jak by brudne... Po za tym jeden jest skliwoiny i sie blyszczy a drugi matowy :/ co ciekawsze, dostalam dwie porcelanowe jako gratis i te sa juz ladne, no ale co z tego, skoro 2 pierwsze zamowila e mna siostra esfiry.
Napisalam do nich, zobaczymy co powiedza.
na szczescie reszta jest jak najbardziej wporzadku, a te:
http://beadshop.pl/afrykanski-jaspis...3mm-p-118.html
sliczne poprostu Tak samo jak przkladki cloissone srebrne z biala emalia. I przekladki posrebrzane z bursztynowa cyrkonia I w ogole reszta

Wątek z biżuterią
czarny kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości