|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nowoczesny, kolorowy no i przytulny:):)
Bardzo, bardzo dziekuje. Właśnie dostałam katalog ikei na własnośc, bo ostatnio wciąż przeglądała go moja siostra i nie mogłam go znaleźć. Bardzo fajne te pokoje. Szczególnie ta sypialnia chyba 5 obrazek. A z katalogu to zakochałam się w tym pokoju ze strony 97. Chociaż jest on zupęnie inny od tego jaki chce mieć, a może własnie dlatego. Muszę jeszcze przemyśleć sprawe kolorów. Ale wiem że napewno będą te mabelki (ława pod televizor i regał s.97) Dzięki wielkie jeszcze raz. Zdjęcia są super.!!
![]() ![]()
#1022 |
Zakorzenienie
|
Żywe kolory maja to do siebie, ze moga się łatwo opatrzeć. Pokój z katalogu, który wybrałaś bardzo łatwo uzupełnić zywymi kolorami (dodatki), które łatwo można zmienić, ze ścianami już nie jest tak łatwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Raczkowanie
|
no wlasnie, dlatego chyba wybiore wypróbowane kolory, takie które można łatwo połaczyc nie z jednym, ale z kilkoma innymi kolorami. W zimę np. z czerwonym, a na wosnę z zielonym zmieniajac np zasłony, świeczki wazonik itp. Ale w tym katalogu jest wiele fajnych rozwiązań. Napewno coś znajdę.
#1024 |
Przyczajenie
|
Dot.: Projekt pokoju - wystrój, malowanie
moim zdaniem to jest duzy pokój w porównaniu do mojego który mnierzy: 2,13 na 2,57 to jest dopiero mały pokój
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Raczkowanie
|
Mebelki z Ikea
Słuchajcie dziwczyny!!!
Prosze was o pomoc bo ja juz nie mam cierpliwości.....Będę malować w piątek pokój na banowo(3 ściany)-eukaliptusowo(1 ściana) Dulux'a. I mam już łóżko MELDAL z Ikei i biurko narożne (niewiem gdzie zakupione), ale nie mam stolika pod tv, regału, dywanu i półek. Bardzo podobaja mi się mele sosonowe, osikowe (jasne drewno), wiec jeśli macie czas to pomóżcie mi dobrac jakieś mebelki, ale koniecznie z ikei (mam niedaleko, lubie tamte meble, nie mam czasu jeźdźić po całym krakowie w pogoni za sklepami meblowymi). Wspomne tylko ze mam pokój 2,96m x 4,36m. Z góry thx i cmok dla wszystkich wizazanek. ![]() ![]()
#1026 |
Zakorzenienie
|
![]()
Chce jakos urozmaicic moj pokoj moze macie jakies pomysly chcialabym cos dodac zeby stal sie bardziej przytulny ale nie mam zadnych pomyslow
![]() Czekam na wasze propozycje i zdjecia niezbednych mi do tego akcesoriow ![]() Zamieszczam fotki ![]() ![]()
#1027 |
Rozeznanie
|
Dot.: **Moj pokoj**jakie zmiany kochane??!!!
Bardzo ładny kolor ścian. Jestem zwolenniczka minimalizmu - czyli jak najmniej ozdób itp., a wydaje mi sie ze one sa najbardziej odpowiedzialne za wrazenie przytulnosci. Wiec nie wiem czy uda mi sie Ci pomoc
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1028 |
Rozeznanie
|
mimo iz to nie moje klimaty to pokoj jest sliczny i bardzo mi sie podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Raczkowanie
|
Ale masz fajny pokój.....ja tesh nie przepadam za takimi kolorami, wole cieplejsze, ale ten pokój naprawde bardzo mi się podoba. Jeśli sama go urządziłaś to brawa ci za to bo jest zarąbisty.
![]() ![]()
#1030 |
Zakorzenienie
|
Twój pokoik bardzo mi się podoba, widze Ikea, co mi się rzuciło od razu w oczy to "biurowy" wygląd kącika do pracy. Może jakieś firanki dorzucisz, właśnie w Ilei widziałam (dzisiaj) bardzo ładne firanki-załonki muślinowe za 34 zł/ 2 sztuki, mogłabyś dać np: filoletowe (albo pomarańczowe, skoro zaczęłaś juz wprowadzać ten kolor, ale nie ma pomarańczu w firankach o których pisałam). Więcej obrazków na ściany, więcej kwitków i powinno być przytulniej. Możesz kupić dużą antyrame i zrobić kolaż ze zdjęciami. Na wyrko możesz dać więcej poduch we wcześniej wymienionych kolorach (ale nie łączyłabym fioletu z pomarańczem).
A tak poza wątkiem, zapytam jak się to krzedło sprawuje, wygodne jest?? Wytrzymałe?? Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Przyczajenie
|
Bardzo fajny pokoik, wlasnie jestem w trakcie remontu mojego :->, u ciebie w pokoju podobal by mi sie taki rysunek np. jakies drzewo w fajnym kolorze takie badzo rozwidlone namalowane na tej scianie przy drzwiach, ale w taki sposob zeby galezie wchodzi tez na ta obok co jest łóżko. a tak w ogole to subbufer powinien stac na ziemi, bo ci duze miejsca zajmuje, a po drugie tam lepiej spełni swoja funkcje :p (gdzies na forum byly takie zdjecia rysunkow)
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1032 |
Zakorzenienie
|
![]()
No sama go uzadzialm z tym obrazem na sciane to dobry pomysl musze poszukac cos efektownego podobalo by mi sie w jakims intensywnym kolorze mialam kiedyc czarno-biala menri monroe ale juz mi sie znudzilo
![]()
#1033 |
Zakorzenienie
|
![]()
Krzeslo niewygodne musze je zmienic
![]() ![]() co do subufera wlasnie nie mam gdzie go postawic ![]() nie chce tez duza jakis figurek,obrazkow czy kwiatkow bo nie lubie ponastawiane tak.Ale faktycznie myslalam o jakis fajnych poduchach najlepiej z aksamitu w jakism zywym kolorze np roz ![]() ![]() Nie mam juz tych pomaranczowych dywanikow na podlodze mam taki fajny ecru podoba mi sie wiec moge laczyc z inymi kolorami bez przeszkod ![]()
#1034 |
Raczkowanie
|
rewelacyjny kolor ścian, w sumie nie ma co przesdzać z dodatkami, bo przedobrzych - masz sporo "pierdółek" w kaciku roboczym. Ja bym radziła jedynie jakieś delikatne, skromne "coś" w oknie - albo na strunach pasy lnu albo delikatny zwój jakieś zwiewnej tkaniny też ecru
#1035 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 |
Zakorzenienie
|
![]()
Moze takie podusie
![]()
#1037 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Zadomowienie
|
dolaczam sie do zachwytow - masz naprawde fajny pokoj! i te sciany
![]() jesli dobrze widze na oknach masz biale rolety, wiec moze z nimi cos pokombinuj? moze sprobuj cos namalowac na nich, albo chociaz nakleic? obraz nad lozkiem zamienilabym na sporo wiekszy, albo chociaz dodala kilka kolejnych w zblizonym stylu do obecnego, by stworzyly wiekszy format. na parapecie postawilabym kilka ramek z ulubionymi zdjeciami - ale jesli nie lubisz miec 'nastawiane' to chyba jednak odpada ![]()
#1039 |
Rozeznanie
|
Dot.: odnawiam pokoik i ... potrzebuje pomysłu :)
Wreszcie nabyłam aparacik! I mogę pochwalić się moim dziełem.
Na początek chce wam GORĄCO PODZIĘKOWAĆ za inspiracje ![]() A więc : Z wielkim bólem musiałam przyjąć protest moich rodziców dotyczący kolorków czerwonego i żółtego razem na ścianie ![]() ![]() ![]() ->Wersja z baldachimem jest zarezerwowana na wieczorki, do tego w rogu parapetu stoi lampka z Ikei, która wieczorami stwarza bardzo milutki nastroik ![]() ->Gdy ktoś mnie odwiedza baldachim znika <troszkę przeszkadza> ->Firanki powiesiłam odwrotnie tak że zakrywają całe okienko wraz z kaloryferem ![]() ->Próbowałam coś wyczarować z moim biurkiem, zamienić na toaletkę ale ... nie wyszło mi zbyt ładnie... ![]() ![]() -> mebelków na razie nie zmieniłam, zamierzam to zrobić. W najbliższym czasie planuje zakup niskich mebelków. Z tego powodu nie zamieściłam zdjęć reszty pokoju. -> tymczasowo szafa stoi obok drzwi, a zestaw w rogu stojący obok łóżka przesunęłam na przeciwległą ścianę w kąt <obok okna> -> na łóżko planuję jakąś jasną nażute bo sie bardzo gryzie ten niebieski <jak myślicie to dobry pomysł? > I co wy na to?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1040 |
Zadomowienie
|
jestem pod wrazeniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Zakorzenienie
|
Ślicznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
ściana wyszła rewelacyjnie!
![]() Baldachim też fajnie wygląda. czekam na zdjęcia kiedy będziesz już miała jakieś nowe mebelki. Przykrycie czymś łóżka to świetny pomysł. Trzeba wprowadzić trochę więcej harmonii, tak mi się wydaje, bo fioletowa ściana +niebieskie łóżko + czerwony stolik i żółta podusia to za duże zagęszczenie kolorów jak na mój gust ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Rozeznanie
|
Madie właśnie też tak stwierdziłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
A moze bordowa?? Było by "przejście" fiolet==> bordo==> czerwień, ale najlepiej zaniam zakupisz kapę weź jakąś próbke materiału, zeby zobaczyć jak to wygląda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Zakorzenienie
|
Beżowa byłaby okej
![]() Może coś od siebie jeszcze dodam ![]() Widzę ciekawy kącik do zagospodarowania, a mianowicie ta niewysoka ściana przy łóżku pod skosem. Podoba mi się Twój pomysł z niskimi meblami. MOże tam przydałaby się jakaś niewysoka komódka na której postawiłabyś lampkę i jakieś ozdoby (figurka lub zdjęcia ![]() ![]() http://www.ikea.com/webapp/wcs/store...54&cattype=sub A stolik będziesz wymieniać? Jeśli chodzi o dodatki to wybrałabym jeden kolor, pasujący do fioletowej ściany i beżu (jeśli już na taki kolor się zdecydujesz ![]() ![]() generalnie uważam że trzy kolory we wnętrzu to najlepsza opcja. W różnych odcieniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Rozeznanie
|
Stolik również mam w planach wymiany mebli... jak starczy funduszy
![]() Co do ścianki to nie pomyślałam że moge ją w taki sposób zająć. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anoula popytam za próbkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Raczkowanie
|
wynajete mieszkanie
Hej wynajelam mieszkanie i chcialabym jakos przytulnie urzadzic moj pokoj. Problem polega na tym ze za duzo nie moge tam zmienic, odpada malowanie scian i wogole wieksze interwencje.
W pokoju stoi duza szafa na ktorej sa ponaklejane jakies badziewne naklejki, czym je mozna zaslonic?Plakaty odpadaja.... Pozatym bede wdzieczna za zdjecia fotek duzych parapetow i mozliwosci co na nich mozna postawic zeby fajnie wygadalo. Pokoj jest malutki ale nie chce zeby wszystko bylo w nim powrzucane byle gdzie, dlatego myslalalm tez o jakis ozdobnych pudlach na rozne rzeczy Niestety nie mam zdjec pokoju, ale wyglada to mniej wiecej tak: na wprost drzwi okno, po lewej str lozko i duza szafa a po prawej biurko. I juz nic wiecej sie nie zmiesci ![]() Bede wdzieczna za kazda sugestie na maly pokoik aha sciany sa biale |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wynajete mieszkanie
byłoby łatwiej gdybyś wkleiła zdjęcie, ale skoro nie masz... Jakie kolory mają meble??
Tez przeżywałam "meblowanie" wynajętego mieszkania - tanim kosztem ![]() Zdecyduj jakie kolory Ci się podobają i dobierz w tym kolorze - narzutę na łózko, kolory ramek na zdjęcia, może zasłonki? Co do parapetu możesz poustawiać na nim ramki ze zdjęciami, kwiatki, kolorowe pudełka na drobiazgi - był chyba taki wątek poszperaj w wyszukiwarce. Naklejek nie da się po prostu odkleić? A jeżeli nie to może nakleisz na drzwiach szafy jakieś korkowe tablice na których możesz przyczepić ozdoby wg własnego gustu? Dorzuć poduchy, świeczuszki i zrobi się "cieplej".
![]() |
#1050 |
Rozeznanie
|
Dot.: wynajete mieszkanie
ja na parapecie mam takie 3 wazoniki w róznych odcieniach fioletu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.