|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1023 |
|
Rozeznanie
|
Paulina, super że Twój tz mogl poznać co to samodzielność. Ja trochę żałuję że mój nie miał okazji. Bo jak się poznaliśmy to mieszkał z rodzicami, zamieszkalismy razem w ie ale u jego siostry, ale oddzielnie sobie radzilismy. Ja za bardzo się staram on tego nie wymaga i jest ogólnie super, ale jest inna kwestia on boi się trochę samodzielności i ryzyka. Po 4,5 roku z przymusu się wyprowadzilismy, bo jak namawialam to nie chciał. Teraz czasami zachowuje się jak mała dziewczynka bo boi się gdzieś zadzwonic czy coś załatwić i męczy szwagra albo mnie. Ale to jest do zniesienia, bo tak to się stara. Tylko brakuje mi w nim odwagi.
|
#1024 |
|
Rozeznanie
|
Justyna milo czytac ze u was wszystko dobrze. Myślałam ostatnio jak sobie radzicie
![]() Lena mega ciężka sytuacja u was. Dziewczyny juz chyba wszystko w temacie napisaly. My z tz po slubie 3 lata prawie u moich rodzicow mieszkaliśmy. Sypialnie naprzeciwko siebie mielismy. Wszystko wspólne, nie powiem, mama nam zazwyczaj gotowala obiady czasem mi sie zdarzylo. Wygodne to bylo ale rodzice nigdy sie do nas nie wtracali. Nawet jak sie wyprowadzilismy a czesc rzeczy jeszcze u nich zostala to szafy rodzice zagospodarowali jak wszystko z pokoju zabralismy co bylo nasze. Paulina albo mi umknelo albo nie pisalas o porodzie za bardzo. Najważniejsze ze wszystko dobrze sie skonczylo. |
|
|
|
#1025 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje Kasiu
byłoby wręcz idealnie gdyby nie pobudki nocne. Mam nadzieję że wkrótce to się skończy
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1027 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Najpierw trę jabłko na tarce jak do placków ziemniaczanych, dodaje troszkę wody, gotuję chwilkę. Do szklanki wlewam trochę (1 cm. ? może troszkę więcej) zimnej wody i dodaję mąkę ziemniaczaną (1 płaska łyżka), mieszam i do gotującego jabłka kapię po trochu, mieszając. Dodaję tyle , żeby konsystencja była ok. Cytat:
![]() ___ U nas dzisiaj bardzo ciężka noc. Ignaś płakał do 3:00. Trochę drzemał na rękach i budził się co chwilę z płaczem. Potem podałam paracetamol i spał ale z cycem w buzi do rana. Ma znowu gila po pas
Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2017-01-04 o 08:48 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- I w ogole kisiel to juz ?????? Matko i corko ! Kompletnie zapomnialam... Myslalam, ze duzo pozniej... Ja to chyba jeszxze mysle, ze mam 3 miesieczne malenstwo w domu |
|
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Justynko super, ze Wam się dobrze układa i miło mieszka na nowym miejscu no i kciuki za staranka Paulina pamiętam jak pisałaś tu na forum, ze krwawisz... Dobrze, ze zdrowy synek jest z Wami Ja wiem jak wyglada taka akcja bo siostra miala tak samo Śliweczko oby Ignasiowi szybko przeszło My dzisiaj szczepimy się na WZW i spokój z kluciem na razie
|
#1030 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Honcia
za Was też trzymam kciuki mimo że do czerwca daleko ![]() Sliweczka współczuję Tobie, a Ignasia zdrowia. Moje dziecko postanowiło wstać o 7:30, nigdy tak rano nie wstawał. Niedobra matka jeszcze po godzinie uspila. Śpi sobie na boczku obok mnie na lozku, ciekawe na jak długo bonie darł się o jedzenie. Może i my dziś zaszczepiony jeśli dziś przyjmuje pielęgniarka. Miłego dnia
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Śliweczka zdrówka dla Ignasia.
Ja teraz mam stresa Tomuś został z wujkiem. Na jego widok sie rozpłakał. Trochę przerażona jestem, ale nie miałam z kim zostawić bo mąż powiózł swoich rodziców na pogrzeb, a ja ze starszakiem wizytę mam. Nie chciałam małego ciągnąć po przychodniach. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1032 |
|
Rozeznanie
|
Sliweczko przemęczenia się jedna noc z odkładaniem i zobacz jak będzie bo Franek jak spał z nami to non stop się budził na kp a u siebie w łóżeczku raz-dwa razy
![]() Tz pewnie spedzalby więcej czasu tam gdzie ma garaż..... A jak robisz kisielek? ![]() Paulina też Franka wygnam z domu ![]() Maszracje ze on ma już jakieś swoje dziwne poglądy. Ale teraz nie mogę nawet z nimi walczyć. A we własnym mieszkaniu jak nie posprząta to mamusia nie przyleci go wyreczać. Może i ja napiszę dla Was opis chociaż u mnie nie bardzo jest co opowiadać bo wszystko szło jak po linijce ![]() U nas noc średnia. Mały od 2 spał z nami. Nie dał się za nic odłożyć do łóżeczka. Wczoraj cały dzień spał po 10 min a dłużej tylko na raczkach. Moja dawna koleżanka urodziła 31.12 o 00:02 ![]() Już daje małej Ani butle w nocy bo jest duża (ur. 4200g) I "żarta" i cały czas chce jeść. Więc dostaje w nocy butle bo śpi 3 H wtedy to drugie dziecko ale pierwsze miała bezproblemowe. Kp bez żadnych przeszkód, nie wisiał na cycu itp. A też dostawał mm jak wychodziła. Życie jest jednak niesprawiedliwe: P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wpłynęło to w żaden sposób na dalsze kp. Od razu po powrocie do domu miałam nawał i mimo, że po butelce to dzieci ciągnęły pięknie. Maks większy a jadł po kilka minut co 3 godz. Kuba mniejszy a wisiał non stop. Tak więc myślę, że ta waga to tylko wymówka |
|
|
|
|
#1034 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ale was zaniedbałam, przepraszam was bardzo za tak długą przerwę Co u was ?
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wieki Cię nie było ![]() U nas trzeci dzień marudzenia prawie non-stop przez te głupie zęby... Ale w sumie dobrze, że nic poza tym się nie dzieje. Dziewczyny, co kupujecie na Dzień Babci i Dziadka? Ja chyba fotokubki zamówię, bo nie mam innego pomysłu
|
|
|
|
|
#1036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ma już pół roku i jednego ząbka już czuć, za pare dni bedzie go widać, waży 8800 gram i nosi ubranka na 80/86 także jest spory, prócz tego że ma Atopowe zapalenie skóry to można powiedzieć że jest narazie stabilnie. A jak tam twoja córeczka ? (Marysia tak ?) Jak się macie ?
|
|
#1037 | ||
|
Konto usunięte
|
Lena kilka postów wyżej pisałam jak robię kisielek.
![]() No może mi się kiedyś uda jakimś cudem nie odpaść przy karmieniu i go odłożę. Cytat:
Mój brat robił córce to im podkradłam i Ignasiowi bardzo zasmakował to mu robię ![]() Cytat:
Co u nas to wiadomo, powiedz lepiej co u Was
|
||
|
|
|
#1038 |
|
Raczkowanie
|
sliweczka85
Walczymy z Atopowym zapaleniem skóry, rozszerzamy dietę od 4 miesiąca, kolka odpuściła jak kuba miał 3,5 miesiąca, teraz przechodzimy na mleko 2, kubusiowi przebija pierwszy ząbek, tyle po krótce o nim
|
#1039 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też ma AZS, chociaż teraz już chyba można powiedzieć, że nie ma po nim śladu, kilka kosmetyków przetestowałam zanim trafiłam na ten skuteczny...Faktycznie Kubuś spory! Ale moja niedużo lżejsza, bo teraz pewnie waży ok. 8,5 Ale ubranka nosi 74, mój pulpecik No i zęby ma już dwa, a dwa kolejne właśnie wychodzą.Jak tam ślub?
|
|
|
|
|
#1041 |
|
Rozeznanie
|
Witaj Claudette !
A jak u Was z poruszaniem się? Rozrabia? Daje już mamie popalić? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Ps jesteś z roku 96? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1042 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() australia ja może bym jakąś fotoksiążkę machnęła
|
|
|
|
|
#1043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
Jak w przyszłym roku będzie umiał i wykazywał chęć to może jakaś laurkę lub coś innego zrobimy |
||
|
|
|
#1044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystko ze ślubem poszło zgodnie z planem i było pięknie, dziękuję że pytasz
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za rok zrobię kalendarz i wtedy na styczeń dam zdjęcie ze stycznia, na luty z lutego itd Chyba, że któraś mnie czymś zainspiruje
|
|
|
|
|
#1046 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Budzi się co 2,3 godziny na mleko, ale można powiedzieć że dość się wysypiam
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak synus się spisał? Grzeczny był? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1048 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Claudette gratulacje! Dużo szczęścia na wspólnych ścieżkach życia |
|
|
|
|
#1049 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U znajomych drugie dzieci przy małej różnicy wieku też tak mają, że ruchowo są do przodu. Za to jakoś zawsze później mówią niż starsze. Ja miałam świra z kładzeniem na brzuszku, bo z Rafałkiem trochę z tym zaspałam i późno zaczął raczkować.Byliśmy u znajomych na święta- 4 miesięczna dziewczynka aż ma głowę spłaszczoną od leżenia na wznak i włoski całe wytarte z tyłu. Jak się pytam czy koleżanka kładzie na brzuszku, to powiedziała że w ogóle nie kładzie bo płacze. No opad rąk, ale nic się nie odezwiesz bo się obrazi. Cytat:
Australia- my damy kalendarz ze zdjęciami. Justyna- fajnie, że już się zaklimatyzowaliście ![]() Kasia- no oby sami tacy rodzice/teściowie na świecie byli. Ja też nie mogę narzekać, ale mieszkać bym nie chciała za nic. Lena- optymalnie byłoby się wyprowadzić, ale też faceta bym nie stawiała pod ścianą "albo ja albo oni"- trochę czasu trzeba żeby sobie poukładać w głowie. Mojemu mężowi zajęło 4 lata małżeństwa zanim się postawił mamie i nie dał nakłonić do zmiany zdania... U Was na niekorzyść działa mieszkanie razem. |
||
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

gdy nie zdążę zrobić obiadu mój mąż je cokolwiek i zamwia pizze 

byłoby wręcz idealnie gdyby nie pobudki nocne. Mam nadzieję że wkrótce to się skończy

No i zęby ma już dwa, a dwa kolejne właśnie wychodzą.
Za rok zrobię kalendarz i wtedy na styczeń dam zdjęcie ze stycznia, na luty z lutego itd 
U znajomych drugie dzieci przy małej różnicy wieku też tak mają, że ruchowo są do przodu. Za to jakoś zawsze później mówią niż starsze. Ja miałam świra z kładzeniem na brzuszku, bo z Rafałkiem trochę z tym zaspałam i późno zaczął raczkować.