![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1022 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Rozeznanie
|
Paulina, super że Twój tz mogl poznać co to samodzielność. Ja trochę żałuję że mój nie miał okazji. Bo jak się poznaliśmy to mieszkał z rodzicami, zamieszkalismy razem w ie ale u jego siostry, ale oddzielnie sobie radzilismy. Ja za bardzo się staram on tego nie wymaga i jest ogólnie super, ale jest inna kwestia on boi się trochę samodzielności i ryzyka. Po 4,5 roku z przymusu się wyprowadzilismy, bo jak namawialam to nie chciał. Teraz czasami zachowuje się jak mała dziewczynka bo boi się gdzieś zadzwonic czy coś załatwić i męczy szwagra albo mnie. Ale to jest do zniesienia, bo tak to się stara. Tylko brakuje mi w nim odwagi.
#1024 |
Rozeznanie
|
Justyna milo czytac ze u was wszystko dobrze. Myślałam ostatnio jak sobie radzicie
![]() Lena mega ciężka sytuacja u was. Dziewczyny juz chyba wszystko w temacie napisaly. My z tz po slubie 3 lata prawie u moich rodzicow mieszkaliśmy. Sypialnie naprzeciwko siebie mielismy. Wszystko wspólne, nie powiem, mama nam zazwyczaj gotowala obiady czasem mi sie zdarzylo. Wygodne to bylo ![]() Paulina albo mi umknelo albo nie pisalas o porodzie za bardzo. Najważniejsze ze wszystko dobrze sie skonczylo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Rozeznanie
|
Dziekuje Kasiu
![]() ![]()
#1026 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Najpierw trę jabłko na tarce jak do placków ziemniaczanych, dodaje troszkę wody, gotuję chwilkę. Do szklanki wlewam trochę (1 cm. ? może troszkę więcej) zimnej wody i dodaję mąkę ziemniaczaną (1 płaska łyżka), mieszam i do gotującego jabłka kapię po trochu, mieszając. Dodaję tyle , żeby konsystencja była ok. Cytat:
![]() ___ U nas dzisiaj bardzo ciężka noc. Ignaś płakał do 3:00. Trochę drzemał na rękach i budził się co chwilę z płaczem. Potem podałam paracetamol i spał ale z cycem w buzi do rana. Ma znowu gila po pas ![]() Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2017-01-04 o 07:48 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- I w ogole kisiel to juz ?????? Matko i corko ! Kompletnie zapomnialam... Myslalam, ze duzo pozniej... Ja to chyba jeszxze mysle, ze mam 3 miesieczne malenstwo w domu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Justynko super, ze Wam się dobrze układa i miło mieszka na nowym miejscu ![]() ![]() Paulina pamiętam jak pisałaś tu na forum, ze krwawisz... Dobrze, ze zdrowy synek jest z Wami ![]() Ja wiem jak wyglada taka akcja bo siostra miala tak samo ![]() Śliweczko oby Ignasiowi szybko przeszło ![]() My dzisiaj szczepimy się na WZW i spokój z kluciem na razie ![]()
#1030 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Honcia
![]() ![]() Sliweczka współczuję Tobie, a Ignasia zdrowia. Moje dziecko postanowiło wstać o 7:30, nigdy tak rano nie wstawał. Niedobra matka jeszcze po godzinie uspila. Śpi sobie na boczku obok mnie na lozku, ciekawe na jak długo bonie darł się o jedzenie. Może i my dziś zaszczepiony jeśli dziś przyjmuje pielęgniarka. Miłego dnia ![]()
#1031 |
Zakorzenienie
|
Śliweczka zdrówka dla Ignasia.
Ja teraz mam stresa Tomuś został z wujkiem. Na jego widok sie rozpłakał. Trochę przerażona jestem, ale nie miałam z kim zostawić bo mąż powiózł swoich rodziców na pogrzeb, a ja ze starszakiem wizytę mam. Nie chciałam małego ciągnąć po przychodniach. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1032 |
Rozeznanie
|
Sliweczko przemęczenia się jedna noc z odkładaniem i zobacz jak będzie bo Franek jak spał z nami to non stop się budził na kp a u siebie w łóżeczku raz-dwa razy
![]() Tz pewnie spedzalby więcej czasu tam gdzie ma garaż..... A jak robisz kisielek? ![]() Paulina też Franka wygnam z domu ![]() Maszracje ze on ma już jakieś swoje dziwne poglądy. Ale teraz nie mogę nawet z nimi walczyć. A we własnym mieszkaniu jak nie posprząta to mamusia nie przyleci go wyreczać. Może i ja napiszę dla Was opis chociaż u mnie nie bardzo jest co opowiadać bo wszystko szło jak po linijce ![]() U nas noc średnia. Mały od 2 spał z nami. Nie dał się za nic odłożyć do łóżeczka. Wczoraj cały dzień spał po 10 min a dłużej tylko na raczkach. Moja dawna koleżanka urodziła 31.12 o 00:02 ![]() Już daje małej Ani butle w nocy bo jest duża (ur. 4200g) I "żarta" i cały czas chce jeść. Więc dostaje w nocy butle bo śpi 3 H wtedy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wpłynęło to w żaden sposób na dalsze kp. Od razu po powrocie do domu miałam nawał i mimo, że po butelce to dzieci ciągnęły pięknie. Maks większy a jadł po kilka minut co 3 godz. Kuba mniejszy a wisiał non stop. Tak więc myślę, że ta waga to tylko wymówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ale was zaniedbałam, przepraszam was bardzo za tak długą przerwę ![]() Co u was ? ![]()
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas trzeci dzień marudzenia prawie non-stop przez te głupie zęby... Ale w sumie dobrze, że nic poza tym się nie dzieje. Dziewczyny, co kupujecie na Dzień Babci i Dziadka? Ja chyba fotokubki zamówię, bo nie mam innego pomysłu ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ma już pół roku i jednego ząbka już czuć, za pare dni bedzie go widać, waży 8800 gram i nosi ubranka na 80/86 także jest spory, prócz tego że ma Atopowe zapalenie skóry to można powiedzieć że jest narazie stabilnie. ![]() ![]()
![]() |
#1037 | ||
Konto usunięte
|
Lena kilka postów wyżej pisałam jak robię kisielek.
![]() No może mi się kiedyś uda jakimś cudem nie odpaść przy karmieniu i go odłożę. ![]() Cytat:
Mój brat robił córce to im podkradłam i Ignasiowi bardzo zasmakował to mu robię ![]() Cytat:
Co u nas to wiadomo, powiedz lepiej co u Was ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Raczkowanie
|
sliweczka85
Walczymy z Atopowym zapaleniem skóry, rozszerzamy dietę od 4 miesiąca, kolka odpuściła jak kuba miał 3,5 miesiąca, teraz przechodzimy na mleko 2, kubusiowi przebija pierwszy ząbek, tyle po krótce o nim ![]()
#1039 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie Kubuś spory! Ale moja niedużo lżejsza, bo teraz pewnie waży ok. 8,5 ![]() ![]() Jak tam ślub? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Rozeznanie
|
Witaj Claudette !
A jak u Was z poruszaniem się? Rozrabia? Daje już mamie popalić? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Ps jesteś z roku 96? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() australia ja może bym jakąś fotoksiążkę machnęła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
Jak w przyszłym roku będzie umiał i wykazywał chęć to może jakaś laurkę lub coś innego zrobimy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Budzi się co 2,3 godziny na mleko, ale można powiedzieć że dość się wysypiam ![]()
![]() |
#1047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak synus się spisał? Grzeczny był? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1048 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Claudette gratulacje! Dużo szczęścia na wspólnych ścieżkach życia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Byliśmy u znajomych na święta- 4 miesięczna dziewczynka aż ma głowę spłaszczoną od leżenia na wznak i włoski całe wytarte z tyłu. Jak się pytam czy koleżanka kładzie na brzuszku, to powiedziała że w ogóle nie kładzie bo płacze. No opad rąk, ale nic się nie odezwiesz bo się obrazi. Cytat:
Australia- my damy kalendarz ze zdjęciami. Justyna- fajnie, że już się zaklimatyzowaliście ![]() Kasia- no oby sami tacy rodzice/teściowie na świecie byli. Ja też nie mogę narzekać, ale mieszkać bym nie chciała za nic. Lena- optymalnie byłoby się wyprowadzić, ale też faceta bym nie stawiała pod ścianą "albo ja albo oni"- trochę czasu trzeba żeby sobie poukładać w głowie. Mojemu mężowi zajęło 4 lata małżeństwa zanim się postawił mamie i nie dał nakłonić do zmiany zdania... U Was na niekorzyść działa mieszkanie razem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.