![]() |
#1021 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)
a to co nie pojawila sie ????kurcze zaniepokoilas mnie bo znajome sie u niej malowaly i bylo wszystko ok!!!!
kochałam wczoraj,kocham dzisiaj,kochać bedę jutro... ![]() jesteśmy razem ![]() ![]() powiedziałam TAK ![]() ![]() będziemy ślubować sobie miłość ![]() ![]() ślub odbył sie 22.08.2009 i było cudnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
wracając do tych garniturów - Bytom ZO prowadzą niby "Fabryczne Pracownie Krawieckie" gdzie możliwe jest "...samodzielne kompletowanie ubioru...", łącznie z wyborem materiału i fasonu..., posiadają również pełną rozmiarówkę. niestety ta dość enigmatyczna notka nie wyjaśnia czy szyją całkowicie na miarę
![]()
#1023 |
Rozeznanie
|
My bylismy w Bytomiu i szyją całkowicie na miare, ale koszt jest koło 2000 tysięcy przynajmniej z tego co mówiła nam pani w częsci gdzie były już 'gotowe' garnitury, powiedziała, że TŻ jest wymiarowy także nie ma sensu szyc na miare, szczególnie że chcielismy właściwie klasyczny garnitur. W końcu jednak zakupiliśmy garnitur w Intermodzie w Bytomiu na Moniuszki
![]()
#1024 |
Rozeznanie
|
#1025 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1026 |
Rozeznanie
|
To jutro powrót do dietki
![]()
#1027 |
Zakorzenienie
|
ja tez juz 3 dzisiaj wciełam.. i chyba niedlugo beda nastepne... bo widze ze w kuchni talerz stoi... a o dietce nawet nie chce wspominac... kiepsko mi wychodzi zeby sie za nią wziąć ;D
tak w ogole to zablokowali mi w pracy forum na wizażu *&^(*&%^%$#$%^$^&^ ![]() ![]()
#1028 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
pewnie
![]() ![]() dzisiaj przyszly zaproszenia moje ![]() SSR, a jak jutro, widzimy sie oczywiscie w NEO? ![]() ![]()
#1030 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Potem mamy zamiar iść pieszo do Neo, bo mamy blisko ![]() ![]() A jak nie to o 15 pod wejściem do Neo, będę w czekoladowej puchowej kurtce i zielonej torbie, pasuje?
![]() |
#1031 |
Zakorzenienie
|
i wróciłam!
szczerze to stoisk na tych pseudo targach było tak mało, że aż żal... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aa i pochwalę się że poznałyśmy się osobiście z SSR ![]()
#1032 |
Zadomowienie
|
To ja też się pochwalę
![]() ![]() ![]() Może rzeczywiście nie było dużo stoisk, ale dla tych co nie mogą się zdecydować, albo ich terminy gonią anie mają kompletnie nic, można było coś wybrać. Przed wejściem stała bajkowa kareta Kopciuszka, ale inna niż ta w spodku (chyba ładniejsza ![]() W środku były stoiska z różnymi różnościami i tak: 2 cukiernie- torty i ciasta (jeden tort był ładny, ten amerykański i fajne stelaże, no ale ja mam już wybrane więc mi w niczym nie pomogło), foto-video chyba ze 3 albo więcej stoisk - też już mam, to tylko pościągałam pomysły na zdjęcia, 3 stoiska z garniturami i sukniami- niby nic szczególnego, ale chyba się zdecyduję na jedną ofertę, oprawa muzyczna- skrzypce itp., 1 zespół muzyczny- no niestety nie miałam okazji za dużo posłuchać, bo tż się niecierpliwił do wyjścia- ale w sumie po co mi to jak już mamy, kwiaciarnia- o to co mnie interesowało i makijażystka z Gliwic, która dojeżdża do klienta, jescze były rzeźby lodowe i super mikser do zup soków i chyba wszystkiego co robi w 8 sekund ![]() No to teraz się pochwalę po raz drugi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1033 |
Zakorzenienie
|
zapomniałaś dodać że ten wszystko umiejący robot kuchenny kosztuje 3900 zł
![]() oni go pokazują na wszystkich takich imprezach, w zeszlym roku byl nawet na targach urody rossman w spodku ;D Mam nadzieję że moje przygotowania ruszą we wtorek jak pojade na zakupy ![]()
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2009-02-21 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Mi sie niestetynie udalodojechac dzis na targido NEO a szczerze sie zastanawiam czy jutro sie tam wybierac bo duzo sie dowiedzialam z Waszej relacji co tam sie dzialo. Ciekawa jestem czybyla tam moa pani fotograf bo chyba sie wybierala. Byla taka mloda babeczka brunetka ? Tak w zasadzie to wszytko co jest na tych targach to tez juz mam zalatwione... Smialismy sie z TZtem ze poedziemy tylko na degustace ciast ![]() Fajnie ze sie dziewczyny spotkalyscie na zywo ![]() ![]() A teraz bede sie chwalic ![]() ![]() Zamowilam dzis suknie ![]() Zamawialam w pracowni w Opolu, bedzie szyta troche na moj pomysl troche na wzor sukni ktore sobie wynalzalam gdzies na necie i w sklepach. Zaliczka wplacona, kro ustalony, miara zdejeta - przymiarka na pocztaku maja! Ale juz mam stresika czy dobrze zamowilam i czy wszystko bedzie OK.... Rozwozimy teraz z TZtem zaproszenia i przy okazji odwiedzamy rodzinke bo u kazdego kawa, herbata, ciasteczka i ploteczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lady a we wtorek to się gdzie wybierasz? i po co? na jakie zakupy? Ach i zapomniałam jeszcze dodać, że panie z salonu w TG w przesmyku przy rynku, mogą mi uszyć sukienkę w miesiąc, więc nie mam się co stresować, tak jak gdzie indziej, że niby 4-5 miesięcy. Chyba się na ten salon zdecyduję jak już zacznę chodzić, bo po pierwsze blisko, nie trzeba latać z przymiarkami, szyją wszystko na miejscu i są rabaty na np. garnitur TŻ, a to też ważne, no i ubiorą mnie tam kompleksowo ![]() ![]() Katunia, no szkoda, że Cię z nami nie było ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do fotografów pań to było kilka, chodzi może o: rima studio z Bytomia, studio grafit, czy Katarzyna Małota-Gwóźdź z Piekar Śl.? To fajnie, że masz już kieckę zamówioną, a można wiedzieć ile Cię wyniesie, jakie koszta? No i pokazałabyś jakieś zdjęcie ![]()
23.11 2006 r. 03.10.2009 r. 08.03.2011 r. Edytowane przez SSR Czas edycji: 2009-02-21 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 |
Zakorzenienie
|
Moja pani fotograf to pani Ania Kowol-Parnas i jestz moje miejscowości czyli z Tworoga. Nawet widzialam na jej drzwiach dostudia reklame tychtargow wiec mysllam ze tam bedzie...
Nio to ja szyje suknie w Opolu ![]() fajna profesjonalna obsluga, mile pani i co wazne szyja to na miejscu. Wiec juz opowiadam o swojej sukni ![]() Wzorowalam sie na trzech modelach glownie (zalaczniki) koncepcja polegala na tym ze ma byc taki ala koronkowy "fartuszek", na dole ponaszywane koronkowe aplikace i dol bezie takce wykonczony koronka (jak to panie fachowo nazywaly krajką koronkową ![]() Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2009-02-21 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Zakorzenienie
|
Katunia, gratuluję wyboru sukienki. mi moja wizja sie coraz bardziej rozjeżdża.. zdjęć na dysku przybywa [obecnie ok 100 szt], a i tak pewnie skonczy sie na przerobce jakiegos modelu dostepnego w salonie ;d
planowalam zakupic w gliwicach ale dzisiaj moja mama zaczęła mnie namawiac na TG, bo niby blisko na przymiarki i zeby ją przywieźć... ale jakos nie jestem przekonana do tego salonu w przesmyku bo juz slyszalam gdzies tu na forum ze u nich zamieszanie jest ![]() do katowic buty zamowic, i poogladać bielizne, moze jakiś fajny gorset sobie sprawie.. no i jeszcze mozeby pochodzic po salonach sukien, ale to bardziej w celu rozeznania asortymentu ![]() tak w ogóle to mam juz pierwszy elementu stroju slubnego - pończochy ![]()
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2009-02-21 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Zakorzenienie
|
LadySith - ja tez chodzilam po tarnogorskich salonach, i w tym na przesmyku i na ratuszowej panie na mnie zrobily dobre wrazenie ale jakos nie moglam sie do nich przekonac... a powiem Ci ze jak weszlam do tej pracowni w opolu (a tez zwiedzialam wszystkie opolskie sklepy...) to od razu wiedzialam ze tam wroce zamowic suknie! ja studiuje w opolu wiec jest to dla mnie znane i powiedzmy bliskie miasto.
Ty widze zaczynasz od ponszoczek ![]() a musze zaczac rozgladac sie za butkami bo na pierwsza przymiarke musze je miec juz kupine i stanik! |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Zadomowienie
|
Katunia było FotoKowol, to chyba o nich Ci chodzi, zapomniałam dodać
![]() Sukienka bardzo ładna ![]() ![]()
#1040 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dużo ludzi mi mówi, że to za wcześnie. Znam osoby, które mają w sierpniu ślub, a zaproszenia będą rozdawać dopiero w maju. No, ale na śląsku jest trochę inaczej. Jeszcze się u nas nie spotkałam, żeby ktoś roznosił zaproszenia 2 miesiące przed ślubem. Przeważnie tak jest u nas 5-4 miesiące. Raz dostałąm zaproszenie od kumpeli z małopolski miesiąc prezed. To było trochę za późno (kasę na kreację, na prezent tam wykombinowa z miesiąca na miesiąc to nie jest tak łatwo). Lepiej dac za wcześnie niż za późno. Pewnei wiele ludzi sugeruje się tym co piszą w gazetach typu "moda na ślub". Tam właśnei chyba jest 2 miesiące przed - rodzinie i miesiąc prze - znajomym. Szkoda tylko, że w większości są to przedruki amerykańskie. Poza tym my też tak nie mamy za bardzo czasu na roznoszenie tych zaproszeń ( tu do pracy, tu nauki, tu wyjazd, tu szkolenie), a ludzi trochę jest. Do każdego trzeba przyjś wypic kawkę, pogadac. Takie wpaś i wypaśc, bo trzeba leciec do następnych mnie nei interesuje. Cytat:
Ale z racji tego, że jesteśmy b. wysocy, to w autku retro wyglądamy śmiesznie. Mierzyliśmy isę do kilku. Był pomysł z audi tt, ale kumpel mi obrzydził (cały czas mi gadał, że jemu to auto kojarzy się z głupią blondynką). Więc w końcu jest citroen retro z kierowcą.
![]() |
#1041 |
Zakorzenienie
|
a wczoraj wlasnie mowilam o Citroenie, że ktoras z nas ma do slubu takie autko
![]() ![]() my bedzie zaproszenia rozdawac tak 3 miesiace przed chyba. albo w maju jak bedzie zlot rodzinny na imieninach babci od mojego.
#1042 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kitek, a Ty się już chwaliłaś swoim autkiem? Jak tak to pochwalisz się jeszcze raz? Bo ja wpisałam sobie to Twoje w google ale mi wyskakują rózne te citroeny retro i w końcu nie wiem który to Twój ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1043 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() zrobilam sobie mala przerwy w wypisywani zaproszen zaby do Was zajrzec. SSR nie pokazywalam jeszcze moich zaproszen wiec wklejam teraz ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 |
Rozeznanie
|
#1045 |
Raczkowanie
|
to wy na tym zdjeciu ciekawe zaproszenie
kochałam wczoraj,kocham dzisiaj,kochać bedę jutro... ![]() jesteśmy razem ![]() ![]() powiedziałam TAK ![]() ![]() będziemy ślubować sobie miłość ![]() ![]() ślub odbył sie 22.08.2009 i było cudnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zakorzenienie
|
KOKOSZANEL - tak to my na zdjeciu
![]() kitek - fajny ten wasz samochodzik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Zadomowienie
|
Katunia fajne zaproszenia, takie żywe kolorowe i dużo się na nich dzieje, tu zdjęcie tam inicjały
![]() Kitek_fm normalnie wymiatasz tym samochodem ![]() ![]() Ale jak wy zajedziecie takim autkiem to normalnie wszystkim szczęki opadną, jeszcze ta czerń dodaje powagi ![]()
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
Moje robiła firma mojego brata
![]() Jego wspolnik jest grafikiem i fotografem ![]() wiec moglam troche pomarudzic przy ich robieniu zeby byly takie jak sobie wymyslilam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
Kitek, autko po prostu powala
![]() katunia zaproszenia bardzo oryginalne i szalone ![]() ![]()
#1050 |
Rozeznanie
|
Katunia
B. ładne zaproszenia. SSR no ja wolałabym jechać białym, ale był o 300zł droższy (z innej firmy). Ten nasz to gdzieś w granicach 700-800zł będzie kosztował. No ale trudno, czarny też może być (zauważyłam, ze dużo młodych par decyduje się na czarne autko).
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.