![]() |
#1021 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część szósta
Cytat:
Może rozejrze się za czymś równie fajnym tylko tańszym Cytat:
Alusia standardowo budzi się między 6 a 7, coraz częściej blizej 6 🙄 Tyle że ona nie ma tego problemu że czeka aż ktoś wstanie. Nie śpi to automatycznie dla mnie to koniec spania 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część szósta
A teraz bomba wieczoru. Mowi do mnie D. przed chwila
"Zapomnialem ci powiedziec ze ostatnio jak spotkalem sie z X (tym kolega) to zapytal czy moze sie u nas zameldowac bo potrzeba mu do czegos taki meldunek. ![]() Oooo nieeee tyle krwi i nerwow mi zezarl ze nie zamierzam pomagac mu w kolejnych przekretach. Kolejnych bo on wiecznie cos kreci cos zataja w urzedach itp Ni huhu niech se szuka innych kolegow. ![]() Edytowane przez Iwonia27 Czas edycji: 2017-03-29 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pierwszy guz kiedy to bylo chyba nie zapisałam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może w takim przypadku warto rozważyć 0-18 kg? A właściwie nim się kolejne pojawi to przecież Martynka chyba dobije do 9 kg 😉 Cytat:
![]() Roses rozumiem, że ta szczęka zamówiona na Alie bo coś długo idzie 🙈 weź tam prezesie zrób coś żebyśmy na roczek do zdjęcia mogły załóżyć, wystarcza chociaż dwie jedynki 😛 Anika u nas to najlepsza zabawa jest rozrzucanie wyciąganie z szafek itp. A, że zabawki mamy pochowane w różnych miejscach to czasem zabawa polega na tym by wszystkie wywalić na środek pokoju. Tylko, że ja sprzątam po każdej zabawie, przed drzemka itd.czyli Iga ma że mną raj na ziemi ona wywala ja sprzątam i tak w kółko 😂😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2017-03-29 o 21:04 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, przyda się, bo dodatkowo łapie mnie jakiś kaszel
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obcielam dzisiaj Tymkowi grzywke. Mimo że miałam się wstrzymać do roczku to jednak rozsądek i nie wygoda wzięły górę i uwolnilam dziecko od tej grzywy sięgającej do ust ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nawet się nie spodziewasz a tu na roczek będzie pełna szczęka. I to nie z Alie 😜 Nasz lekarz jednak dziś potwierdzil moje przypuszczenia i obalil teorię że ta gorączka u Alicji miała związek z ząbkami. Twierdzi że tylko niższe temperatury można wiązać z zabkowaniem. Potwierdził że u nas to z dużym prawdopodobieństwem była kolejna trzydniowka. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | ||||||
Zadomowienie
|
O matulu! boję się troche napisać cokolwiek ...
spróbuję ... ![]() Bywam rzadko, ale czytam Was nałogowo ![]() No co tu dużo gadać - wiecie jaka jest Huba ... ![]() ... a Huba z pierwszym zębem ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Chlebek u nas też cały czas grany. Jak tak czytam co Wasze Dzieciaczki jedzą to martwię się coraz bardziej bo u nas chlebek, jogurt i banan i to by było chyba na tyle - reszta jest beee. Zwalam winę na zęby, ale jak one teraz będą się wyżynać przez następne pół roku to znaczy, że ona już nic nie będzie jeść tylko cycuć, chleb i banan? W przyszłym miesiącu bilans na roczek. Niby jak ważę Alę to będzie miała ponad 9kg hmmm Cytat:
Ja tak biegam miedzy pokojami jak odłożę spać Alę na sen nocny. Przy odkładaniu do łóżeczka za każdym razem się rozbudza, więc zsuwam ją z siebie na łóżko, ale potem sprawdzam co chwilę czy nie chce się z niego rzucić, bo ma taki odruch, że jak tylko się obudzi to siada, wstaje i biegnie raczkując. Jak słyszę tylko jakieś skomlenie z jej pokoju to biegnę ją łapać. Cytat:
![]() Notabene muszę się Wam wypłakać, że Huba mnie bije ![]() Cytat:
I tak, ma JUŻ pierwszego zęba i nie wyskoczyłam JESZCZE przez okno ![]() Fab, gratulacje osiągów Aluni ![]() Kaylla, oby podwyżka się urzeczywistniła jak najszybciej Cytat:
Ala jest zazdrosna jak nawet mąż mi buziaka daje. Wtedy szarpie go za nogawkę, że ma natychmiast przestać bo to przecież ona tylko i wyłącznie jest jego jedyną królewną od buziaków. Zwariować idzie w tym domu ![]() Trochę popisałam ... ale jak coś to wiecie - scroll jest dobry na wszystko ![]()
![]() |
#1028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
Asiaczek nie wiem raczej nie... No ale teraz dalas mi do myslenia bo przeciez on na wszelkie sprawy jakie mial do niego tamten odpowiadal zawsze bez wahania no jasne czego nie itp
![]() Ty chorutek jestes ostatnio przypomnialo mi sie? Mateo sie trzyma zdrowy? |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | ||
Z deszczem w butach
|
Cytat:
To inna sytuacja, ale rodzice mojej koleżanki spłacają nie swój kredyt, część ziemi stracili, dom jest wystawiany na aukcje komornicze, masakra. Wszystko fajnie, ale kasy lepiej nie pożyczać, nie żyrować kredytów i nie mieć nic do czynienia z niezbyt jasnymi zagraniami innych osób.. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Zakorzenienie
|
Fab dzięxxxx zaklepuje mu kolejny wylot w kosmos w luku bagazowym
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Dagga dokladnie mu tak powiedziakam ze poki jest dobrze to jest dobrze ale cos sie zmieni i nie potrzebuje tu miec dzikich lokatorow. No bez przesady czy ten koles nie ma zadnych hamulcow? Pytam sie co konkretnie on chce tym zyskac to nie wie? No kuzwa nie wie bo ten nie raczy wtajemniczyc a ten rozwaza meldowac. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1033 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli mówisz, że zanim Hubci wyszedł ząb to było jeszcze gorzej niż wcześniej? Zdaj sprawozdanie bo mnie to dopiero czeka 😱 Iga nie jest zazdrosna - chyba ?! Jak mnie M.przytula to Iga przychodzi i też przytula tyle, że nie mnie, a Jego to samo z buziakami ![]() Iwonia ma znajomości może Ci pomoc z tą kampania społeczna 😁 Czoko Ty chyba masz dla Alicji magnesy na lodówkę? Dasz linka jeśli są warte uwagi ![]() Scrollowac Ciebie, a w życiu. Do twoich postow to ja robię herbatę i zasiadam jak do dobrej książki 😉😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | |
Mama Land
|
Mia, nawet jeśli zamówisz tylko dwa ząbki do zdjęcia, to na tymże zdjęciu ząbka nie uchwycisz
![]() ![]() A fotelik kupimy później, bo co nagle, to po diable. Poza tym, w całym Trójmieście nie znalazłam dobrego doradcy fotelikowego a w Mama i ja wciskali nam Cybexa (którego kupili tam nasi znajomi hahaha, więc ewidentnie mają z tego profity). Czeko, no myślałam, że się popłaczę ze śmiechu, a o przemocy to Meżowi próbowałam wydukać, ale nie mogłam ![]() Iwonia, rety, ale Twój D. ma psiapsiółę ![]() Mój (swoją drogą też D. ![]() Cytat:
Przepraszam za nagłe wtargnięcie na wątek, ale w końcu nadążam ![]() ![]()
![]() |
#1035 |
Zakorzenienie
|
Nom dokladnie jak piszecie durnoty nie popre i koniec bede tą wredną sztywniarą co to sie zgodzic nie chce ale wisi mnie to.
Czeko potrzebujesz hasla reklamowego czy innej papierologii np Niebieskie Karty czy cus? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1036 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zęby - gorączki u nas nie było, ale z drzewa to już wcale nie schodziła przez tydzień. W środku nocy był taki ryk, że już nie miałam wątpliwości, że coś jest na rzeczy. Noce wyglądały tak, że głębszy sen to tak przez trzy godziny tylko, a reszta nocy to tylko na mnie. Jak się tylko zsunęła ze mnie to zaczynała serenadę na pół osiedla, więc od tygodnia śpię na wznak i nawet nie przejdzie mi przez myśl żeby się na bok obrócić - jeszcze mi życie miłe. Magnesy - mamy takie nie-zabawkowe, takie nasze z wojaży po Polsce i świecie. Średnio się nadają do wkładania do buziaka, ale co dziwne Ala nawet ich do buzi nie pakuje. Testuje dlaczego na lodowce się trzymają, a na ścianie obok już nie, więc w tym czasie mogę zrobić szybki obiad. Martunia chyba pokazywała takie fajne " dzieciowe " z farmą, jak dobrze pamiętam. Ja myślałam o zakupie klocków magnetycznych geomag czy smartmax, ale chyba staną się one dopiero prezentem na roczek od chrzestnej.
![]() |
#1037 |
Moderatorka z pazurem
|
Mia, kurcze blade, te szczeki leca chyba poczta malezyjska, mam nadzieje ze do maja dotra
![]() Czoko, czytanie twoich postow to czysta przyjemnosc 😁 Hubcia, brawo za zabka. Iwonia, jak meldunek czasowy to luz. Gorzej jesli staly - tak jak pisze Czoko, mozesz miec pozniej problem z wymeldowaniem goscia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
Cytat:
Dobrze się tu do Was wraca ![]()
![]() |
#1039 |
Rozeznanie
|
Jak zwykle długo pisałam, nacisnęłam coś i nic nie zostało z relacji co u Igi a co komuś odpisałam. W skrócie - jest dobrze. Nie jest chora a i Wasze dzieci chyba też teraz spoko że zdrowiem.
Leżę z nią i eksperymentuję czy będzie mniej pobudek ze mną czy to i tak psu na budę. Już 4 czy 5 karmień. Wszystko by było ok, tylko boję się ją zostawić bo już spadła kiedyś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Aaa, byłam na wspólnym posiłku z teściami i rodzeństwem mojego faceta, i jego babcią. Jego brat zaprosił do restauracji, bo co kilka miesięcy jest w Polsce. No to ten, Iga z była na rękach jego brata - sam sobie wziął, podkarmił strudlem z jabłkami. U cioci też była, dziwne, bo spotkałam ją na chodniku kilka dni wcześniej jak starsza córka puszczał a bańki to nawet się z nią nie przywitała. Teściowa podeszła raz do Igi, teść siedział obok mojego faceta to pozwolił raz ściągnąć sobie okulary. Z babcią mamy dobry kontakt, ona jest spoko. Iga w formie, im więcej osób tym lepiej, ma etap radości i miłości do wszystkich. Starsza córka, wiadomo, rozumna, rozumiecie, z ponad 3 latką nie pogadasz jak z nią 1.5 roku nie gadałeś, bo jednak Ci jest wstyd, że masz gdzieś własne wnuki, na niemowlaku można się jednak wylansować i cyknąć fotkę jak je makaron łapką. Masakra. Czułam się jak opiekunka małpek w zoo, rozmowy nie istniały tylko robienie z siebie bebe przez siostrę mojego faceta (najmłodsza z rodzeństwa). Kiedyś proponowała mam mediacje u psychologa mojej teściowej, ale jak poszła raz sama to już nie chciała ich zacząć. Masakra. Niby obcy ludzie, ale jednak żal sytuacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Magnesy z farma widziałam, ale podobno nie są tak fajne na żywo 😌 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2017-03-29 o 22:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Zadomowienie
|
aaaaa no i żeby nie było, że wpadłam tak bezinteresownie ... oczywiście mam pytanie
![]() Myślę cały czas o wakacjach. W związku z tym, że nasz wózek 3w1 jakoś nie chce się sprzedać, to nie kupiliśmy jeszcze typowej spacerówki. Jakbym tak napisała, że za darmo oddaję to chętnych pewnie byłby tabuny, ale do rzeczy ... jak to jest z tymi wózkami na pokładzie samolotów? czy są jakieś ograniczenia gabarytowe? czy raczej brałyście w podróż już jakieś parasolki? Anne, Aggasek - jak to było u Was? Są jakieś parasolki co rozkładają się na tyle, żeby nadawały się do spania podczas długich spacerów? Myślę też, że jak kupię tego literaxa i on będzie przerzucany z innymi bagażami to czy on przetrwa taką podróż? zabezpieczałyście jakoś Wasze rydwany? myślałam, żeby Alicję wziąć do Tuli na odprawę, a wózek zabezpieczyć strechem - czy to głupi pomysł? Literax też swoje gabaryty ma + pompowane koła - normalnie ja już ![]()
#1042 |
Zakorzenienie
|
Iwonia mój na początku też powiedział że przeginam i w dodatku cała rodzina też uważała że przesadzam i przecież za 500 złotych to już wypasiony kupię i jak to tak tyłem. Pokazałam mu o co chodzi z test plus no i byliśmy w 2 sklepach gdzie sprzedawcy mu wytlumaczyli też. W ciągu godziny zmienił zdanie i nie mógł się pogodzić że najdroższy fotelik nie wszedł do auta😂 chcieliśmy be safe który kosztował 5 tysięcy(koron) ale skończyliśmy na 3.5 bo była promocja na britax (z 4.4).
Znajoma już mi pokazywała takie za 200-300 złotych na allegro😋 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
Te buciki to masakra jakaś cenowa😂 ja chyba kupię jakieś odkryte lepsze bo jednak więcej w nich pochodzi a na teraz będą balerinki które już kupiłam jej o może jakieś tańsze z tą pięta usztywniana chyba muszą być?
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Rozeznanie
|
Mialavi od 10lat najpierw uczestniczyłam, bo myślałam, że wypada a potem jakoś zabrakło mi wszystkiego żeby po prostu marnować czas i chęci na patrzenie po sobie w popołudnia niedzielne i okazywanie mojego dziecka bo to nasz obowiązek. Szkoda, że skapnęłam się tak późno i zaproponowałam, że moją 1.5roczną córkę babcia może na spacer wziąć czy jakieś miejsce dla dzieci. Ja nie chciałam na nią patrzeć a ona by miała wolną rękę skoro nie przepada za mną. Czasu i chęci zabrakło już od prawie 2 lat. Zoo obiecali Agacie już wtedy. Chyba jednak nie ta zła synowa była największym problemem. Szkoda, że tak długo nie umiałam do tego podejść z dystansem. Po starszej córce było widać jak na dłoni jej relację z dziadkami, masakra, dziecko tyłem odwrócone jadło pizzę z czekoladą, nawet do ukochanej prababci, tylko dlatego, że siedziała obok jej dziadków. Wujka lubi, ale tylko w rozmowie sam na sam. Tak mi jej szkoda było, tuliłam prawie cały czas. Jeszcze kilka razy jej zdjęcia przed wyjściem pokazywałam kto jest kto, jak mają na imię, a ona przed wyjściem do mnie, że babci Kasi nie będzie, bo jest chora. Ma-sa-kra.
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zakorzenienie
|
Czekoladki naucz mała schodzić tylem- Lenka dzięki temu już nie zalicza upadków z lozka👍 poprostu idzie do krawędzi obraca się i nóżki w dol😁 i już słychać jak tupta. Czasami przez sen się przekręca za blisko albo źle wymierzy moment obracania ale to i tak spada bokiem i mamy wszędzie dywan.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Przemoc chyba możesz zgłosić u nas- Hallo wizaz Hubcia mnie bije😁 w sumie mnie też moje gryzie i bije😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1048 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Już miałam zrobić sobie kromkę chleba, ale szelest opakowania by ją wybudził, więc siedzę i wpierniczam drugiego banana - dobrze, że banany nie szeleszczą, więc nie jest tak źle ![]()
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
Mia ja wrzucalam magnesy z empika, dziewczyna się podobały😁
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.