przedłużanie - wasze doświadczenia - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-25, 10:12   #1021
gizela
Raczkowanie

Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia

Renihair - jesteś może z Poznania?
gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-25, 23:54   #1022
samirax
Raczkowanie

GG do samirax

Cytat:
Napisane przez anastazjaa Pokaż wiadomość
ale sie usmiałam nic ci nie powinno pikać, nawet jakbyś miała metalowe tulejki, to bramki nie są nastawione na tak małe metale. To tak jak guziki w jeansach. Niestety w polsce za każdym razem na lotnisku każą mi ściągać....szpilki
przechodzac przez bramke nie ma zadnych efektow specialnych czesto podrozuje samolotem i wiem o tym dobrze a sama mam przedluzone wlosy na microringi pozatym mnie rowniez kaza sciagac buty gdy maja metalowe szpilki
samirax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-26, 08:29   #1023
Renihair
Raczkowanie

najlepsza metoda moim zdaniem to zdecydowanie taśma.moze być przyklejona, lub przyszyta.Ale taśma.Są specjalne szczotki do czesania włosów przedłużonych .Jedne sa n naturalnego włosia inne z nylonu.Te pierwsze nie rozczesują tylko "liżą"włosy dobre do mikroringów zeby nie wyrwać lub innych spoiw.Te drugie dla odmiany sa twarde ..przyznam szczerze ze ja używam zwykłej szczotki z kuleczkami na końcu lub grzebienia z szerokim rozstawem zębów.Pasemka można farbować , ale chyba lepiej dobrac od razu kolor a jesli sie nie trafi to moim zdaniem lepiej przefarbowac swoje do koloru pasemek.Ale jeśli tak sie nie da można pofarbować doczepiane , tragedii nie bedzie ale ja osobiście uważam że farbowanie ich skraca ich żywotność.Co do pielęgnacji , zalecam stosowanie kosmetyków przeznaczonych do włosów przedłużanych.Bardzo dobrej jakości i polecane przez firmy produkujące włosy są kosmetyki Goldwell.Najlepiej kupić te do włosów suchych i zniszczonych.
...i jestem z KATOWIC
Renihair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-26, 11:07   #1024
gizela
Raczkowanie

Szkoda Renihair że nie jesteś z Poznania,bo już bym u ciebie była na doczepianiu włosów. Renihair -rozumiem że można używać normalnych kosmetyków z golldwela do suchych i zniszczonych włosów i przyczepianych pasemek a nie tylko specjalnie dobranych kosmetyków przy przedłużaniu? Czy może Golldwel też ma takie specjalne kosmetyki?

Czy taśma mniej obciąża włosy niż metoda na zimno?
Stary 2007-01-26, 11:22   #1025
NAtasha44
Raczkowanie

Anastazjaa: ja tez (o ile to aktualne) wzielabym od Ciebie numer tej dziewczyny u ktorej przedluzalas wloski. natasha113@wp.pl
NAtasha44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-27, 07:57   #1026
Renihair
Raczkowanie

no hej..ja też żałuje)można używać kosmetyków Goldwell jak najbardziej...pamietaj tylko że nie nakłada sie odżywki na spoiwa..nie ważne czy to mikroring, czy klej czy tulejka czy warkoczyk...poprostu omijaj łączenia.Taśma zdecydowanie mniej obciąża włosy.Gdyż jest ona równomiernie rozłożona i ten ciężar jest proporcjonalny.To tyle z fizyki
Stary 2007-01-27, 08:22   #1027
gizela
Raczkowanie

Renihair-masz PW

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-27, 19:03   #1028
eevvaa
Zakorzenienie

dziewczyny co sądzicie o tych włosach?

http://allegro.pl/item157651415_100_..._cm_fale_.html

http://allegro.pl/item161466442_40_c...emek_fale.html

eevvaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-27, 22:14   #1029
Renihair
Raczkowanie

pierwsze moga byc..drugie są beee.
Stary 2007-01-27, 22:19   #1030
eevvaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renihair Pokaż wiadomość
pierwsze moga byc..drugie są beee.
tak też myślałam, teraz tylko pozostaję problem dobrania koloru Ehhhh Przez internet to nie takie proste

eevvaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-28, 08:12   #1031
gizela
Raczkowanie

Renihair PW
Stary 2007-01-28, 20:13   #1032
Frozia
Raczkowanie

GG do Frozia

ja raz mialam te pierwsze ale byly zlej jakosci i po pierwszym myciu strasznie sie poplataly - niestety wolalam sciagnac bo wiedzialam ze dlugo nie wytrzymaja
Frozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-28, 20:29   #1033
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl
Smile Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia

basia a jaka metoda masz zamiar przedluzyc wloski????....
Stary 2007-01-28, 21:44   #1034
cukrem_w_oczy
Przyczajenie

Dot.: przedłużanie włosów

na czym polega metoda keratynowa i jak to wytlumaczyc ze doczepianie sztucznych wlosow nie niszczy naturalnych?
cukrem_w_oczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 08:24   #1035
sa_renka
Raczkowanie

GG do sa_renka

Hejka dziewczyny, ja już po wszystkim. Wreszcie zrobilam sobie wloski, przecudne, krecone blondy . Mam zrobione na mikroringach, a efekt ocencie same . Dzieki Reniu masz zlote raczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przed.jpg (51,5 KB, 205 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg i po.jpg (47,3 KB, 267 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg i jeszcze z boczku.jpg (39,9 KB, 259 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg i pelen efekt.jpg (41,6 KB, 265 załadowań)
sa_renka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 11:48   #1036
Renihair
Raczkowanie

bardzo prosze))
Stary 2007-01-29, 11:51   #1037
Xenia
Rozeznanie

Dot.: przedłużanie włosów

28Kasia slicznie Ci w tych wlosach.Patrze zazdrosnym okiem,bo mialam podobne,z tym ze falowane.Wkrotce przedluze 3 raz.
Cytat:
na czym polega metoda keratynowa i jak to wytlumaczyc ze doczepianie sztucznych wlosow nie niszczy naturalnych?
Wlosy (pasemka)przeznaczone do przedluzania keratynowego maja na koncowkach specjalne keratynowe koncowki uformowane w minimalny tunelik.
Tam wklada sie swoje wlasne pasemko ,pozniej przy pomocy specjalnego konektora rozgrzewa sie koncowke keratynowa doczepianego pasemka i ta zamyka sie ,oplatajac nasze wlasne pasemko.
Fryzjerka formuje cieply i elastyczny jeszcze zgrzew,nadajac mu ladny ,estetyczny ksztalt i po chwili pasemko jest juz gotowe.
Tym oto sposobem zaklada sie wlosy metoda keratynowa.
Jesli kupujemy wlosy bez gotowej keratyny na koncowkach ,wtedy musimy ja rowniez kupic i ...tutaj jest troszke wiecej pracy.
Jednak wracajac do metody keratynowej,to jesli sploty sie zniza a wlosy urosna -takie pasemka wygladaja niechlujnie.
Nalezy je zdjac i mozna ponownie zalozyc o ile sa ladne i zadbane..
Aby zdjac , kupuje sie specjalny plyn do usuwania pasemek keratynowych w granicach 25-30 zl.
Najlepiej jesli zrobi to osoba,ktora zakladala wlosy.Jednak,jesli nie ma takiej mozliwosci mozna wlosy zdjac w domu korzystajac z pomocy drugiej osoby.

UWAGA: chronic palce od kontaktu z tym plynem!Uzywac gumowych nakladek lub rekawiczek.
Wiecej wskazowek na pw.
Jako osoba,ktora miala i ma do czynienia z metoda keratynowa,moge potwierdzic ,ze wlosy po zdjeciu ,bynajmniej w miejcu zgrzewu byly w "normalnym" stanie.
Zdarzaja sie resztki keratyny,ktore trzeba wyczesac,czasem z wlasnymi wlosami ale ogolnie nie bylo zle.
Kazda metoda,bez wzgledu na technike lekko obciaza wlosy a dzieje sie tak wtedy ,gdy osoba,majaca swoje cienkie wlosy zafunduje sobie piekna,gesta czupryne,ktora jest ciezsza.Jednak to juz jest oczywiste.
Nie lubie jak niektore osoby krytykuja przedluzanie twierdzac ,ze to fatalnie dziala na wlosy i niszczy je.Mozna by rzec,ze ciagle farbowanie,trwala czy tez prostowanie prostownica tez wlosy niszczy...
Xenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 12:08   #1038
Renihair
Raczkowanie

tak swoja droga wracając do włosów i ich jakości..to powiem wam ze ostatnio przyjechała do mnie dziewczyna która w grudniu sama kupiła sobie włosy na allegro BETAHAIR .wlosy miały być jakosci Remy(cana ok 250 zl)i słuchajcie to co jej sie stało z tymi wlosami to koszmar. siano .poplątane, zdredowaciałe..FUJ!!!musi ałyśmy to swiństwo sciągnać..miesiac wczesniej (poczatek listopada)zakładałam dziewczynie włosy tez zakupione u BETAHAIR nie Remy. i wiecie co? dopiero teraz zaczeła miec z nimi problem.po prawie 3 miesiacach.A niedalej jak przedwczoraj była u mnie dziewczyna której zakładałam włosy zakupione W Anglii(ciutical Remy)(LACOSTE buziakii włoski miała takie jakbyśmy je dopiero wczoraj założyły.Jak nowe.zero poplątania, błyszczące poprostu super.Używa szamponu któru jej sprzedałam i odżywki ale nie pamietam jakiej.Dokładnie włosy rozczesuje i dokładnie wymywa wodą. Jak rozplątałam jej warkoczyk nie miała tam ini jednego opuszka z mydła czy szamponu.Tak czysta skóra i włosy to naprawde rzadkosć..Ale wracajac do tematu..sama jestem ciekawa jak długo wytrzymią te włosy.Jeśli ok 6 miesięcy to dziewczyny bede wam je polecała bez obaw. Może nie są to tanie włosy ale przede wszystkim nie pisze na nich MADE IN CHINA, a jak kupowałam w POlsce to na każdej paczce było napisane ze wyprodukowano w Chinach.Żeby nie było wątpliwości to mowa o włosach oczywiście prostych, gdyż jeśli chodzi o falowane lub kręcone to już inna bajka...
Stary 2007-01-29, 12:19   #1039
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziewczyny niedlugo bede przedluzac sobie wlosy. mam bardzo dobra fryzjerke ktora robi to naprawde dobrze i widzialam wiele jej dziel. niestety robi to bardzo drogo. moze jakbym kupila sama wlosy wyszloby mi taniej. mozecie mi polecic jakies wlosy z allegro? naturalne oczywiscie. dodam ze beda robione na luski keratynowe
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 13:38   #1040
Kaśka:):):):)
Raczkowanie

Hej dziewczyny ja wam bardz bardzo zazdroszcze ze moze sobie przedłużac włosy bo moje sa niestety bardz cieniutkie i rzadkie, dlatego boje sie takiego zabiegu ale ostnio na allegro znalazła taka aukcje co myslicie o tych włóosach jaki bedzie efekt naturalny?? A moze któras z was ma takie włosy??

http://www.allegro.pl/item158564446_..._w_10_min.html
Kaśka:):):):) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 01:02   #1041
Figurehead
Przyczajenie

Dziwie się Wam, że nie brzydzą Was włosy naturalne. Przecież rosną na człowieku czasem ładnych pare lat, żyją z nim, Jest w nich wszystko co ten człowiek jadł, zażywał, wszelkie ślady chorób. Z włosów można nawet odczytać jak często ktoś myje zęby. Nie mieści się to w moim swiatopoglądzie, że ktoś obcina włosy a ja sobie je później 'noszę'... Jak dla mnie zalatuje to obozami koncentracyjnymi...
Figurehead jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 08:38   #1042
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

no bez przesady...jesli mialabym takie podejscie do wszystkiego, to wogole nie moglabym egzystowac...przeciez wszystko co np. jesz ma tez naturalne pochodzenie...tez ma swoja "historie", o ktorej czasami nie chcialabys wiedziec....przedluzanie wlosow to nie jest zabieg inwazyjny, nie wciskasz wlosow w skore, tylko doczepiasz...ponadto te wlosy i tak poddaje sie malym zabiegom zanim trafiacfaktycznie na czyjas glowe...to nie jest tak ze daja ci "swiezo" sciete wloski i mowia prosze sobie zalozyc...rozumiem sens jaki chcialas przekazac, bo kiedys tez sie nad tym zastanawialam...mozna nad tym dyskutowac
Stary 2007-01-30, 10:15   #1043
ry-bcia
Zadomowienie

Zeby nosić na głowie czyjes włosy przynajmniej nie trzeba zabic ich właściciela tak jak w przypadku futer. Ich miłosniczki nie przejmuja sie tym ze zwierzaczki cierpia zeby one mialay futro a juz napewno nie zastanawiaja sie nad tym co taki zwierzak jadl w trakcie swojego zycia.
Lepiej sie nie zastanawiac za duzo nad tym kto te wlosy miala wczesniej "na sobie". Zakadam ze poddali je odpowiedniej obróbce
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 10:23   #1044
Apoteoza
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sa_renka Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny, ja już po wszystkim. Wreszcie zrobilam sobie wloski, przecudne, krecone blondy . Mam zrobione na mikroringach, a efekt ocencie same . Dzieki Reniu masz zlote raczki

Musze przyznac ze włosy wygladaja niezle))
pozdr
Apoteoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 12:29   #1045
podomka88
Przyczajenie

GG do podomka88 Wyślij wiadomość przez MSN do podomka88

Cytat:
Napisane przez ry-bcia Pokaż wiadomość
Kiedys obiecałam ze wkleje zdjecie jak mam doczepione włosy wiec wklejam. Zdjecie jest zrobione 2 tygodnie po założeniu wiec jest juz odrost.

mi sie strasznie podoba!!! tylko jestem ciekawa ile wychodzi z takiej tasmy pasemek? jesli mozna zrboic takie porowanie.czy one tez sie tak fajnie ukladaja jak przy microringach i keratynowych?
podomka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 12:37   #1046
Groszek@
Raczkowanie

Sarenka slicznie Ci w tych włoskach. Wygladają niewiarygodnie naturalnie Pochwała dla Reni tez sie do niej wybieram ale narazie mam za krótkie włoski
Groszek@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 12:41   #1047
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez podomka88 Pokaż wiadomość
mi sie strasznie podoba!!! tylko jestem ciekawa ile wychodzi z takiej tasmy pasemek? jesli mozna zrboic takie porowanie.czy one tez sie tak fajnie ukladaja jak przy microringach i keratynowych?
Nie wiem jak sie układaja przy microringach i przy keratynowych, ale ostatnio byłam u fryzjerki która nigdy nie widziała jeszcze włosów przedłuzonych na tasme wiec ogladała mnie w prawo i w lewo i stwierdziła ze jej sie bardzo podoba bo sie bardzo naturalnie układaja.
Uzyła sformułowanie "bo się nie rozkładaja na pojedyncze pasma jak w przypadku doczepiania pasemek" Nie wiem co miała na mysli
Ja jestem zadowolona z tej metody i raczej z innymi nie bede kombinować.
Stary 2007-01-30, 13:01   #1048
podomka88
Przyczajenie

GG do podomka88 Wyślij wiadomość przez MSN do podomka88

no ja jestem tu nowa ale przeczytalam juz caly watek bo jestem bardzo napalona na doczepienie..tylko nie wiem jakim sposobem.zastanawiam sie miedzy great lenghts(ale na stroncE nie ma cen!!!) keratyną i microringami z sylikonem ...pomocy naprawde nie wiem co wybrac.nie mieszkam w polsce ale wybieram sie do niej za dwa tygodnie i chcialabym zrobic sobie dobrze i raczej dlugoterminowo wloski bo tutaj ceny sa makabryczne(francja) a podciagac badz odnawiac bebe jezdzic do polski.mniej wiecej co 3 miesiace. zastanawiam sie jeszcze nad zrobieniem kursu i zajeciem sie tym tutaj tylko jescze musze sie rozeznac w materialach...
podomka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-30, 13:20   #1049
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

a wlasnie podobno jest jakas metoda zwana "supełkową" wiecie cos o tym????jak to wyglada?
Stary 2007-01-30, 13:47   #1050
ry-bcia
Zadomowienie

Byłam w salonie great lenghts i zapytałam ile u nich kosztuje przedłużenie włosów tak do połowy pleców - odpowiedzieli ok 1800 zł. Nie pytałam jaka metodą bo mnie na to i tak nie stać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości