|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Raczkowanie
|
Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia
Renihair - jesteś może z Poznania?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1022 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Raczkowanie
|
najlepsza metoda moim zdaniem to zdecydowanie taśma.moze być przyklejona, lub przyszyta.Ale taśma.Są specjalne szczotki do czesania włosów przedłużonych .Jedne sa n naturalnego włosia inne z nylonu.Te pierwsze nie rozczesują tylko "liżą"włosy dobre do mikroringów zeby nie wyrwać lub innych spoiw.Te drugie dla odmiany sa twarde ..przyznam szczerze ze ja używam zwykłej szczotki z kuleczkami na końcu lub grzebienia z szerokim rozstawem zębów.Pasemka można farbować , ale chyba lepiej dobrac od razu kolor a jesli sie nie trafi to moim zdaniem lepiej przefarbowac swoje do koloru pasemek.Ale jeśli tak sie nie da można pofarbować doczepiane , tragedii nie bedzie ale ja osobiście uważam że farbowanie ich skraca ich żywotność.Co do pielęgnacji , zalecam stosowanie kosmetyków przeznaczonych do włosów przedłużanych.Bardzo dobrej jakości i polecane przez firmy produkujące włosy są kosmetyki Goldwell.Najlepiej kupić te do włosów suchych i zniszczonych.
...i jestem z KATOWIC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Raczkowanie
|
Szkoda Renihair że nie jesteś z Poznania,bo już bym u ciebie była na doczepianiu włosów. Renihair -rozumiem że można używać normalnych kosmetyków z golldwela do suchych i zniszczonych włosów i przyczepianych pasemek a nie tylko specjalnie dobranych kosmetyków przy przedłużaniu? Czy może Golldwel też ma takie specjalne kosmetyki?
Czy taśma mniej obciąża włosy niż metoda na zimno? |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Raczkowanie
|
Anastazjaa: ja tez (o ile to aktualne) wzielabym od Ciebie numer tej dziewczyny u ktorej przedluzalas wloski. natasha113@wp.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Raczkowanie
|
no hej..ja też żałuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Raczkowanie
|
Renihair-masz PW
|
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny co sądzicie o tych włosach?
http://allegro.pl/item157651415_100_..._cm_fale_.html http://allegro.pl/item161466442_40_c...emek_fale.html
![]() |
#1029 |
Raczkowanie
|
pierwsze moga byc..drugie są beee.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Zakorzenienie
|
tak też myślałam, teraz tylko pozostaję problem dobrania koloru
![]() ![]()
![]() |
#1031 |
Raczkowanie
|
Renihair PW
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 |
Raczkowanie
|
ja raz mialam te pierwsze ale byly zlej jakosci i po pierwszym myciu strasznie sie poplataly - niestety wolalam sciagnac bo wiedzialam ze dlugo nie wytrzymaja
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Rozeznanie
|
![]()
basia a jaka metoda masz zamiar przedluzyc wloski????....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Przyczajenie
|
Dot.: przedłużanie włosów
na czym polega metoda keratynowa i jak to wytlumaczyc ze doczepianie sztucznych wlosow nie niszczy naturalnych?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny, ja już po wszystkim. Wreszcie zrobilam sobie wloski, przecudne, krecone blondy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Raczkowanie
|
bardzo prosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |
Rozeznanie
|
Dot.: przedłużanie włosów
28Kasia slicznie Ci w tych wlosach.Patrze zazdrosnym okiem,bo mialam podobne,z tym ze falowane.Wkrotce przedluze 3 raz.
Cytat:
Tam wklada sie swoje wlasne pasemko ,pozniej przy pomocy specjalnego konektora rozgrzewa sie koncowke keratynowa doczepianego pasemka i ta zamyka sie ,oplatajac nasze wlasne pasemko. Fryzjerka formuje cieply i elastyczny jeszcze zgrzew,nadajac mu ladny ,estetyczny ksztalt i po chwili pasemko jest juz gotowe. Tym oto sposobem zaklada sie wlosy metoda keratynowa. Jesli kupujemy wlosy bez gotowej keratyny na koncowkach ,wtedy musimy ja rowniez kupic i ...tutaj jest troszke wiecej pracy. Jednak wracajac do metody keratynowej,to jesli sploty sie zniza a wlosy urosna -takie pasemka wygladaja niechlujnie. Nalezy je zdjac i mozna ponownie zalozyc o ile sa ladne i zadbane.. Aby zdjac , kupuje sie specjalny plyn do usuwania pasemek keratynowych w granicach 25-30 zl. Najlepiej jesli zrobi to osoba,ktora zakladala wlosy.Jednak,jesli nie ma takiej mozliwosci mozna wlosy zdjac w domu korzystajac z pomocy drugiej osoby. UWAGA: chronic palce od kontaktu z tym plynem!Uzywac gumowych nakladek lub rekawiczek. Wiecej wskazowek na pw. Jako osoba,ktora miala i ma do czynienia z metoda keratynowa,moge potwierdzic ,ze wlosy po zdjeciu ,bynajmniej w miejcu zgrzewu byly w "normalnym" stanie. Zdarzaja sie resztki keratyny,ktore trzeba wyczesac,czasem z wlasnymi wlosami ale ogolnie nie bylo zle. Kazda metoda,bez wzgledu na technike lekko obciaza wlosy a dzieje sie tak wtedy ,gdy osoba,majaca swoje cienkie wlosy zafunduje sobie piekna,gesta czupryne,ktora jest ciezsza.Jednak to juz jest oczywiste. Nie lubie jak niektore osoby krytykuja przedluzanie twierdzac ,ze to fatalnie dziala na wlosy i niszczy je.Mozna by rzec,ze ciagle farbowanie,trwala czy tez prostowanie prostownica tez wlosy niszczy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Raczkowanie
|
tak swoja droga wracając do włosów i ich jakości..to powiem wam ze ostatnio przyjechała do mnie dziewczyna która w grudniu sama kupiła sobie włosy na allegro BETAHAIR .wlosy miały być jakosci Remy(cana ok 250 zl)i słuchajcie to co jej sie stało z tymi wlosami to koszmar. siano .poplątane, zdredowaciałe..FUJ!!!musi ałyśmy to swiństwo sciągnać..miesiac wczesniej (poczatek listopada)zakładałam dziewczynie włosy tez zakupione u BETAHAIR nie Remy. i wiecie co? dopiero teraz zaczeła miec z nimi problem.po prawie 3 miesiacach.A niedalej jak przedwczoraj była u mnie dziewczyna której zakładałam włosy zakupione W Anglii(ciutical Remy)(LACOSTE buziaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny niedlugo bede przedluzac sobie wlosy. mam bardzo dobra fryzjerke ktora robi to naprawde dobrze i widzialam wiele jej dziel. niestety robi to bardzo drogo. moze jakbym kupila sama wlosy wyszloby mi taniej. mozecie mi polecic jakies wlosy z allegro? naturalne oczywiscie. dodam ze beda robione na luski keratynowe
![]() |
#1040 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ja wam bardz bardzo zazdroszcze ze moze sobie przedłużac włosy bo moje sa niestety bardz cieniutkie i rzadkie, dlatego boje sie takiego zabiegu ale ostnio na allegro znalazła taka aukcje co myslicie o tych włóosach jaki bedzie efekt naturalny?? A moze któras z was ma takie włosy??
http://www.allegro.pl/item158564446_..._w_10_min.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Przyczajenie
|
Dziwie się Wam, że nie brzydzą Was włosy naturalne. Przecież rosną na człowieku czasem ładnych pare lat, żyją z nim, Jest w nich wszystko co ten człowiek jadł, zażywał, wszelkie ślady chorób. Z włosów można nawet odczytać jak często ktoś myje zęby. Nie mieści się to w moim swiatopoglądzie, że ktoś obcina włosy a ja sobie je później 'noszę'... Jak dla mnie zalatuje to obozami koncentracyjnymi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Rozeznanie
|
no bez przesady...jesli mialabym takie podejscie do wszystkiego, to wogole nie moglabym egzystowac...przeciez wszystko co np. jesz ma tez naturalne pochodzenie...tez ma swoja "historie", o ktorej czasami nie chcialabys wiedziec....przedluzanie wlosow to nie jest zabieg inwazyjny, nie wciskasz wlosow w skore, tylko doczepiasz...ponadto te wlosy i tak poddaje sie malym zabiegom zanim trafiacfaktycznie na czyjas glowe...to nie jest tak ze daja ci "swiezo" sciete wloski i mowia prosze sobie zalozyc...rozumiem sens jaki chcialas przekazac, bo kiedys tez sie nad tym zastanawialam...mozna nad tym dyskutowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Zadomowienie
|
Zeby nosić na głowie czyjes włosy przynajmniej nie trzeba zabic ich właściciela tak jak w przypadku futer. Ich miłosniczki nie przejmuja sie tym ze zwierzaczki cierpia zeby one mialay futro a juz napewno nie zastanawiaja sie nad tym co taki zwierzak jadl w trakcie swojego zycia.
Lepiej sie nie zastanawiac za duzo nad tym kto te wlosy miala wczesniej "na sobie". Zakadam ze poddali je odpowiedniej obróbce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
mi sie strasznie podoba!!! tylko jestem ciekawa ile wychodzi z takiej tasmy pasemek? jesli mozna zrboic takie porowanie.czy one tez sie tak fajnie ukladaja jak przy microringach i keratynowych? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Raczkowanie
|
Sarenka slicznie Ci w tych włoskach. Wygladają niewiarygodnie naturalnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Uzyła sformułowanie "bo się nie rozkładaja na pojedyncze pasma jak w przypadku doczepiania pasemek" Nie wiem co miała na mysli Ja jestem zadowolona z tej metody i raczej z innymi nie bede kombinować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Przyczajenie
|
no ja jestem tu nowa ale przeczytalam juz caly watek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
a wlasnie podobno jest jakas metoda zwana "supełkową" wiecie cos o tym????jak to wyglada?
#1050 |
Zadomowienie
|
Byłam w salonie great lenghts i zapytałam ile u nich kosztuje przedłużenie włosów tak do połowy pleców - odpowiedzieli ok 1800 zł. Nie pytałam jaka metodą bo mnie na to i tak nie stać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.