sześćdziesiątki z plusem - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-13, 16:56   #1021
nika672
Zadomowienie

Dot.: sześćdziesiątki z plusem

[quote=awia;]moze dlatego, ze nie wszyscy bywaja na technicznym, a dobrze by bylo, by wiedzialy, ze taki watek istnieje i ich dotyczy?
Ten watek, do ktorego linka podala Sylwia nie jest kontynuacja tamtego tematu.
W owym watku wyplynela sprawa praw i obowiazkow Moderatorow - w tym celu zostal przez szefowa zalozony, podejrzewam, ze po wczesniejszej dyskusji na BO.
Rozumiem, ze to jest Wasz mialy i przyjemny watek.
Ale zadziwia mnie chocby to, w jaki sposob Niko potraktowalas Sylwie, ktora
poza linkiem nie napisala niczego.

Tak to wyglada troche jak - to nasz piaskownica, uciekaj!
No i ja rzeczywiscie stad uciekam.[/qu
ote]

Awia,o czym Ty mówisz w ogóle!! Sylwia wyraźnie napisała że jest czysto gościnnie i sama opuściła ten wątek. Zacheciła nas tylko do lektury.
Czy ja jej napisałam że ma stąd uciekać,proszę Cie.
Szukasz zaczepki?
Jest mi niezmiernie przykro że w ten sposób sama zinterpretowałaś mój post.
Sylwia zajrzała na ten wątek tylko po to żebyśmy przeczytały w jaki sposób Moderator Ją tłumaczy a nie po to żeby zaprzyjaźnić sie z nami.

Edytowane przez nika672
Czas edycji: 2007-02-17 o 22:14
nika672 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-13, 17:03   #1022
awia
Zakorzenienie

niko - odwracasz kota ogonem.
Zapytalas po co w ogole Sylwia sie pojawila w tym watku.
Napisalam Ci po co. wlasnie po to, zeby podac linka - bo moze ktos z osob zainteresowanych chcialby sie w nim ywpowiedziec.
Nie szukam zaczepki.
Owszem. tak zinterpretowalam Twoj post - tym bardziej zadziwia mnie powyzszy, o 180 stopni odwrotny.
naprawde nie zamierzalam i nie zamierzam rozwalac tego watku - jesli Niko masz jakies do mnie watpliwosci, zapraszam na PW.
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-13, 17:09   #1023
Nutka
Nutka nie gryzie!

widze ze cobym nie napisala i tak moje posty sa pomijane milczeniem i nie czytane a więc znikam i wiecej nie wtracam sie w nie moje sprawy
Nutka -Moderatorka
Nutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-13, 17:22   #1024
nika672
Zadomowienie

Jeśli ktoś poczuje potrzebę wypowiedzenia sie w wątku na technicznym to sam tam trafi.

A Sylwia pojawiła sie na tym wątku tylko po to żeby sie usprawiedliwić i udowodnić że Robótka nie miała racji żądając od Moderatora upomnienia niektórych osób.

To Ty odwracasz kota ogonem.
Nie mam żadnych wątpliwości co do intencji Sylwii i dlaczego pojawila sie w tym wątku .Napisała do tego wątku tylko dlatego że dużo krytycznych słów dotyczyło Jej postów.
Nie rozumiem co Cię tak zadziwia i proszę Cie bardzo nie sugeruj iż kazałam Sylwii uciekać.
Pytając Sylwię dlaczego tu wpadła,miałam na myśli fakt,że znów będzie przykro Robótce i Starszej pani jeśli ta sprawa znów znajdzie sie na celowniku.A i mnie jest przykro bo do nastolatek nie należę.
Stary 2007-01-13, 17:59   #1025
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nika672 Pokaż wiadomość
Watek został zamkniety ale widzę, że wraca jak bumerang.
Jestem zszokowana tą sytuacją.

Na tym wątku panuje przyjazna atmosfera,nie rozumiem Sylwio dlaczego tu wpadłaś? Czyż nie dosyć już przykrych słów zostało powiedzianych?

Robótko kochana jesteśmy z Tobą!!
Co sugerujesz? Że jak ktoś jest z "wrogiego obozu" to ma tutaj nie zaglądać?

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
moze dlatego, ze nie wszyscy bywaja na technicznym, a dobrze by bylo, by wiedzialy, ze taki watek istnieje i ich dotyczy?
Ten watek, do ktorego linka podala Sylwia nie jest kontynuacja tamtego tematu.
W owym watku wyplynela sprawa praw i obowiazkow Moderatorow - w tym celu zostal przez szefowa zalozony, podejrzewam, ze po wczesniejszej dyskusji na BO.
Rozumiem, ze to jest Wasz mialy i przyjemny watek.
Ale zadziwia mnie chocby to, w jaki sposob Niko potraktowalas Sylwie, ktora
poza linkiem nie napisala niczego.
Tak to wyglada troche jak - to nasz piaskownica, uciekaj!
No i ja rzeczywiscie stad uciekam.

niko - odwracasz kota ogonem.
Zapytalas po co w ogole Sylwia sie pojawila w tym watku.
Napisalam Ci po co. wlasnie po to, zeby podac linka - bo moze ktos z osob zainteresowanych chcialby sie w nim ywpowiedziec.
Nie szukam zaczepki.
Owszem. tak zinterpretowalam Twoj post - tym bardziej zadziwia mnie powyzszy, o 180 stopni odwrotny.
naprawde nie zamierzalam i nie zamierzam rozwalac tego watku - jesli Niko masz jakies do mnie watpliwosci, zapraszam na PW.
Zgadzam się tutaj z Awią.

Cytat:
Jeśli ktoś poczuje potrzebę wypowiedzenia sie w wątku na technicznym to sam tam trafi.

A Sylwia pojawiła sie na tym wątku tylko po to żeby sie usprawiedliwić i udowodnić że Robótka nie miała racji żądając od Moderatora upomnienia niektórych osób.

To Ty odwracasz kota ogonem.
Nie mam żadnych wątpliwości co do intencji Sylwii i dlaczego pojawila sie w tym wątku .Napisała do tego wątku tylko dlatego że dużo krytycznych słów dotyczyło Jej postów.
Nie rozumiem co Cię tak zadziwia i proszę Cie bardzo nie sugeruj iż kazałam Sylwii uciekać.
Pytając Sylwię dlaczego tu wpadła,miałam na myśli fakt,że znów będzie przykro Robótce i Starszej pani jeśli ta sprawa znów znajdzie sie na celowniku.A i mnie jest przykro bo do nastolatek nie należę.
Niko chcesz atakowac Sylwię czy mi się wydaje? Nie zrobiła nic złego, wypisała się, zajęła stanowisko w sprawie (trudno, że przykre dla niektórych) i tyle. Wolno jej również się bronić, jeśli sytuacja tego wymaga. Ma do tego pełne prawo.
Wizażanka, która podejmuje się opieki na forami i zostaje moderatorem nie ma kneblowanych ust. Wolno jej się wypowiedzieć, choćby w sposób radykalnie skrajny, byleby nie łamała regulaminu, a sam post nie pozstawiał wątpliwości co do jej kultury. Warto o tym pamiętać, gdyż wydaję mi się, że Userzy często zapominają o tej prostej prawdzie, że moderator to też człowiek i tez ma swoje prawa, nie tylko obowiązki!
Sylwka napisała swoje posty, moim zdaniem, w mało skandaliczny sposób. Skąd wobec tego ta nagonka na nią?

Piszę to wszystko ze swojego pkt widzenia, jak ja oceniam ten wątek i całą sytuację... I dobrze jest zachować dystans w sprawie.
Stary 2007-01-13, 18:40   #1026
starsza pani
Zadomowienie

Jako gospodyni tego wątku chciałam prosić abyśmy się nie kłóciły.Jestem od niedawna na Wizażu i nie znam jeszcze jego meandrów.Nie bardzo wiem (a właściwie nie wiem)jaką rolę spełniają moderatorzy.Myślę,że (porównując ze szkołą) nauczyciel-(my)uczeń.Jeśli mam rację ,to Twoja Pomadko odpowiedż powinna przybierać łagodniejszą formę.Bo ja ją odczytuję jako reprymendę udzielaną niegrzecznej uczennicy nice 672. Nie bądz taką surową profesorką-
-uśmiechnij sie do nas.

Edytowane przez starsza pani
Czas edycji: 2007-01-13 o 19:49
starsza pani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-13, 19:01   #1027
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez starsza pani Pokaż wiadomość
Wiecie,że nóż mi się w kieszeni otwiera.Teraz zacznie się nagonka juz nie ogólnie na starszych ludzi lecz na Robótkę.Uważam,że skoro AgaZ chciała zalożyć taki wątek w obronie moderatorek to jej prawo.Nie powinna jednak wypunktowywać postu Robótki-ja to odczytuję jako udzielenie jej nagany za to,ze śmiała tak się wyrażać o moderatorkach.Nie chcę być złym prorokiem,ale teraz zacznie się wszystko od początku.Uważam,że AgaZ nie do końca przemyślała to posunięcie i nie przewidziała jego skutków.Bo nawet jeśli nie mam racji(oby) i awantury nie bedzie to Robótka ,która podtrzymywała mnie na duchu poprzez PW,teraz przeżyje dużo trudniejsze chwile.Jestem zbulwersowana i oburzona.A swoją droga ciekawe,ze właśnie sylwia.gda(o której postach i ja się wyrażałam krytycznie) a nie inna moderatorka zawiadomiła nas(czytaj Robótkę) o tym wątku życząc przy tym miłego dnia.Dziękujemy Ci sylwio.gda .Napewno miły dzień będzie miała Robótka a z Nią my wszystkie,które Ją kochają.
A wystarczyło odczekać trochę i bez powoływania się na konkretny post założyć taki wątek.[u]
Starsza Pani bardzo dobrze przemyślałam swoją decyzję. Nie jest metodą udawanie, że problemu nie ma.
Chciałam zauważyć, że na nowym wątku nikt nie piętnuje ani nie atakuje Robótki - bo to też nie było moim celem. Ale jest dyskusja na temat wolności słowa.
Staram się być obiektywna. Zarówno Sylwia jak i Robótka mają prawo czuć się obrażone ostatnimi wydarzeniami na forum. Ale może warto trochę popatrzeć na problem oczami tej drugiej strony?
Sympatyzujesz z Robótką. Rozumiem i szanuję. Ale pomyśl jak czuła się atakowana i napiętnowana bezpodstawnie Sylwia i Cheer?

Jak zwykle są dwie strony medalu. I moim zdaniem najlepszą metodą jest rozmowa wprost.
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-13, 19:05   #1028
Babygia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pomadka Pokaż wiadomość

Zgadzam się tutaj z Awią.

Niko chcesz atakowac Sylwię czy mi się wydaje? Nie zrobiła nic złego, wypisała się, zajęła stanowisko w sprawie (trudno, że przykre dla niektórych) i tyle. Wolno jej również się bronić, jeśli sytuacja tego wymaga. Ma do tego pełne prawo.
Wizażanka, która podejmuje się opieki na forami i zostaje moderatorem nie ma kneblowanych ust. Wolno jej się wypowiedzieć, choćby w sposób radykalnie skrajny, byleby nie łamała regulaminu, a sam post nie pozstawiał wątpliwości co do jej kultury. Warto o tym pamiętać, gdyż wydaję mi się, że Userzy często zapominają o tej prostej prawdzie, że moderator to też człowiek i tez ma swoje prawa, nie tylko obowiązki!
Sylwka napisała swoje posty, moim zdaniem, w mało skandaliczny sposób. Skąd wobec tego ta nagonka na nią?

Piszę to wszystko ze swojego pkt widzenia, jak ja oceniam ten wątek i całą sytuację... I dobrze jest zachować dystans w sprawie.
Pomadko-nie wydaje mi sie,ze Nika napisala tego posta,aby zaatakowac Sylwie jako moderatorke,tylko,krytycz nie odniosla sie do rozjatrzania wlasnie co zabliznionych zranien,ktore nasze kochane Damy odniosly na tamtym,nieprzyjemnym watku.Nie kwestionujemy prawa moderatorow do wolnej wypowiedzi,jako uzytkowniczek,tylko po co bylo zyczynac znowu z tematem,ktory notabene zostal zamkniety,a przez to moga zaczyc sie przepychanki i niesnaski tu,na bardzo spokojnym,tolerancyjnym i kazdemu przyjaznym forum.Starsza Pani,ktora jest nasza gospodynia,stworzyla,nawe t jak na Wizaz,wyjatkowy watek,na ktorym nawet bardzo rozniace sie od siebie osoby zawarly-moge tak to nazwac-przyjazn,nauczyly sie otwartosci,wyrozumialosci (np.moja skromna wyszczekana osoba).Nie ma powodu wracac do strych zatargow,nikt nie pietnuje Sylwii,znam jej wiele wypowiedzi w innych watkach,uwazam za inteligentna i sympatyczna osobe,zapewne te opinie podziela wiele Pan tutaj.Tylko ten post byl-jakby to ujac-niezreczny.Nikt Sylwii nie obwinia ani nie atakuje,ale nie chcialybysmy po prostu,aby akurat tu,w naszej oazie spokoju zaczely sie niesnaski.
Robotka miala prawo poskarzyc sie na nieuprzejme traktowanie osob w jej wieku,protestowala przed szufladkowaniem i uogolnianiem.Jest wspaniala,tolerancyjna i ciepla kobieta o wielkiej dozie poczucia humoru,ale na tamtym watku to nawet swietemu by nerwy puscily.
Wiec po co dolewac oliwy do ognia?
dystans-jak najbardziej,nasze Damy zamknely przeciez juz za tym,co tam sie dzialo drzwi,wiec po co bylo je znowu otwierac?
A teraz dajmy sobie spokoj,wrocmy do naszych tematow,podac sobie raczki,i sza!zycie jest piekne!

NASZA KLASA http://nasza-klasa.pl/card/11402382/e1546266ad

FACEBOOK http://www.facebook.com/Feline.Gia?ref=profile
Babygia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-13, 19:34   #1029
nika672
Zadomowienie

[quote=Babygia;3448985]Pomadko-nie wydaje mi sie,ze Nika napisala tego posta,aby zaatakowac Sylwie jako moderatorke,tylko,krytycz nie odniosla sie do rozjatrzania wlasnie co zabliznionych zranien,ktore nasze kochane Damy odniosly na tamtym,nieprzyjemnym watku.Nie kwestionujemy prawa moderatorow do wolnej wypowiedzi,jako uzytkowniczek,tylko po co bylo zyczynac znowu z tematem,ktory notabene zostal zamkniety,a przez to moga zaczyc sie przepychanki i niesnaski tu,na bardzo spokojnym,tolerancyjnym i kazdemu przyjaznym forum.

Babygia Kochana,dokladnie zrozumiałaś moje intencje, nie chciałam rozjątrzenia zabliźnionych ran,drzwi zostały przez szefową zamknięte i nagle sie otworzyły.
A zaatakowana poczułam sie ja.Nie wiem dlaczego Pomadka tak naskoczyla na mnie. Ale masz rację Babygia łapki na zgodę i nie podejmuję już tego tematu.

Stary 2007-01-13, 20:05   #1030
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Jako gospodyni tego wątku chciałam prosić abyśmy się nie kłóciły.Jestem od niedawna na Wizażu i nie znam jeszcze jego meandrów.Nie bardzo wiem (a właściwie nie wiem)jaką rolę spełniają moderatorzy.Myślę,że (porównując ze szkołą) nauczyciel-(my)uczeń.Jeśli mam rację ,to Twoja Pomadko odpowiedż powinna przybierać łagodniejszą formę.Bo ja ją odczytuję jako reprymendę udzielaną niegrzecznej uczennicy nice 672. Nie bądz taką surową profesorką-
-uśmiechnij sie do nas.
Uśmiecham się dużo i często. Ci co mnie znają choć odrobinę wiedzą, że mam wręcz nieznośna lekkoś bytu. Bez obaw.
Nie przyszłam nikogo ustawiać, to nie moje forum, a chciałm zrobić wpis. I właśnie stało się to o czym pisałam wyżej-moderatorem jesteśmy tam gdzie się opiekujemu swoimi forami, w każdym innym miejscu tylko jesteś my-zielone, wizażankami. I wolno NAM się wypowiadać wszędzie... Patrzycie tylko przez pryzmat moderatora i tu sytuacja się zapętla.

Cytat:
Napisane przez Babygia Pokaż wiadomość
Pomadko-nie wydaje mi sie,ze Nika napisala tego posta,aby zaatakowac Sylwie jako moderatorke,tylko,krytycz nie odniosla sie do rozjatrzania wlasnie co zabliznionych zranien,ktore nasze kochane Damy odniosly na tamtym,nieprzyjemnym watku.Nie kwestionujemy prawa moderatorow do wolnej wypowiedzi,jako uzytkowniczek,tylko po co bylo zyczynac znowu z tematem,ktory notabene zostal zamkniety,a przez to moga zaczyc sie przepychanki i niesnaski tu,na bardzo spokojnym,tolerancyjnym i kazdemu przyjaznym forum.Starsza Pani,ktora jest nasza gospodynia,stworzyla,nawe t jak na Wizaz,wyjatkowy watek,na ktorym nawet bardzo rozniace sie od siebie osoby zawarly-moge tak to nazwac-przyjazn,nauczyly sie otwartosci,wyrozumialosci (np.moja skromna wyszczekana osoba).Nie ma powodu wracac do strych zatargow,nikt nie pietnuje Sylwii,znam jej wiele wypowiedzi w innych watkach,uwazam za inteligentna i sympatyczna osobe,zapewne te opinie podziela wiele Pan tutaj.Tylko ten post byl-jakby to ujac-niezreczny.Nikt Sylwii nie obwinia ani nie atakuje,ale nie chcialybysmy po prostu,aby akurat tu,w naszej oazie spokoju zaczely sie niesnaski.
Robotka miala prawo poskarzyc sie na nieuprzejme traktowanie osob w jej wieku,protestowala przed szufladkowaniem i uogolnianiem.Jest wspaniala,tolerancyjna i ciepla kobieta o wielkiej dozie poczucia humoru,ale na tamtym watku to nawet swietemu by nerwy puscily.
Wiec po co dolewac oliwy do ognia?
dystans-jak najbardziej,nasze Damy zamknely przeciez juz za tym,co tam sie dzialo drzwi,wiec po co bylo je znowu otwierac?
A teraz dajmy sobie spokoj,wrocmy do naszych tematow,podac sobie raczki,i sza!zycie jest piekne!
Odebrałam to jako atak na Sylwię. Później zaczęła lekko gładzić sytuację...
NIe ja temat zaczynałam-nie ja go kończyłam, to jest decyzja AgiZ jako Szefowej.
Cytat:
Babygia Kochana,dokladnie zrozumiałaś moje intencje, nie chciałam rozjątrzenia zabliźnionych ran,drzwi zostały przez szefową zamknięte i nagle sie otworzyły.
A zaatakowana poczułam sie ja.Nie wiem dlaczego Pomadka tak naskoczyla na mnie. Ale masz rację Babygia łapki na zgodę i nie podejmuję już tego tematu.

Naskoczyłam? Wyłuszczyłam prostą kwestię, o której zdawało mi się niektórzy zapomnieli, a szkoda.
Może gdybym do swojej wypowiedzi nawkładała emotek wyszedłby mniej surowy post... Nieważne.
Stary 2007-01-13, 20:29   #1031
201710120930
Konto usunięte

a mi jest tylko przykro, że ''na podwórku starszej pani'' są roztrząsane animozje modów i nie modów
na technicznym nie wystarczy?
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-13, 20:33   #1032
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
a mi jest tylko przykro, że ''na podwórku starszej pani'' są roztrząsane animozje modów i nie modów
na technicznym nie wystarczy?
Nie. Bo wizaż to miejsce dla wszystkich, gdzie każdy może wejść wszędzie i wypowiedzieć się zgodnie z regulaminem. Tym samym zapraszam serdecznie na "moje-nasze" targowiska i ogłoszenia.
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-13, 20:40   #1033
nika672
Zadomowienie

[quote=Pomadka;3449454]

Nadal nie rozumiem dlaczego uważasz że to był atak na Sylwie?
Wyraźnie napisałam że w ten sposób zostanie na nowo rozpatrywana ta sprawa i sprawi wielu osobam przekrośc. I nic nie gładziłam.
napisałam;
Na tym wątku panuje przyjazna atmosfera,nie rozumiem Sylwio dlaczego tu wpadłaś? Czyż nie dosyć już przykrych słów zostało powiedzianych?
W którym miejscu jest atak na Sylwię?Sylwia napisała,że jest tu gościnnie,podała link który ma inny temat ale dotyczy starego wątku.Który był dość nieprzyjemny i dlatego zakończył sie tak a nie inaczej.
Jestem przerażona iż z tak krótkiej wypowiedzi wyciagane sa takie wnioski o których nawet nie pomyślałam,
napisałaś;
O jakim wrogim obozie mówisz?Co tu sie w ogóle dzieje?Gdzie w tym krótkim moim poście jest mowa o wrogach.
Pomadko coś mi sie wydaje iż chcesz sobie na mnie odbic to że dziewczyny niesłusznie uważają iż Sylwia pisała skandaliczne posty.

Stary 2007-01-13, 20:43   #1034
sylwia.gda
Wtajemniczenie

[QUOTE=nika672;3449737]
Cytat:

Wyraźnie napisałam że w ten sposób zostanie na nowo rozpatrywana ta sprawa i sprawi wielu osobam przekrośc. I nic nie gładziłam.
napisałam;
W którym miejscu jest atak na Sylwię?Sylwia napisała,że jest tu gościnnie,podała link który ma inny temat ale dotyczy starego wątku.Który był dość nieprzyjemny i dlatego zakończył sie tak a nie inaczej.
Jestem przerażona iż z tak krótkiej wypowiedzi wyciagane sa takie wnioski o których nawet nie pomyślałam,
napisałaś;
O jakim wrogim obozie mówisz?Co tu sie w ogóle dzieje?Gdzie w tym krótkim moim poście jest mowa o wrogach.
Pomadko coś mi sie wydaje iż chcesz sobie na mnie odbic to że dziewczyny niesłusznie uważają iż Sylwia pisała skandaliczne posty.

Niko, a jak- do diaska (!) można odebrać te słowa??
"Na tym wątku panuje przyjazna atmosfera,nie rozumiem Sylwio dlaczego tu wpadłaś?".
Stary 2007-01-13, 20:49   #1035
201710120930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sylwia.gda Pokaż wiadomość
Nie. Bo wizaż to miejsce dla wszystkich, gdzie każdy może wejść wszędzie i wypowiedzieć się zgodnie z regulaminem. Tym samym zapraszam serdecznie na "moje-nasze" targowiska i ogłoszenia.
no i widzisz Sylwio to może teraz przeniesiemy tą dyskusję na targowisko?
można-i nie można
Ja uważam,ze niepotrzebnie została tu wprowadzona taka atmosfera ,i tyle,jest dyskusja właściwie o tym samym na technicznym więc po co to dublować? żeby udowadniać wszędzie swoją rację?
ale powtarzam to jest moje zdanie
nie musi być Twoje
pozdrawiam
Stary 2007-01-13, 20:55   #1036
carolinascotties
Zakorzenienie

Kochane- uszanujmy Starszą Panią i nie róbmy tu niemiłej atmosfery...bardzo o to prosze - pewne kwestie można rozstrzygać przy pomocy PW.
Omawiamy tu przeróżne sprawy - z naszego życia, z życia naszych bliskich - rozumiem, że forum jest dla każdego - ale jeśli wolno mi wyrazić swoje zdanie- nie chcę aby ten wątek zmienił się na najbliższych X postów w wymianę zdań i cytowanie kto co powiedział.
Dziękuję.

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-13, 20:55   #1037
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Cytat:
no i widzisz Sylwio to może teraz przeniesiemy tą dyskusję na targowisko?
można-i nie można
Ja uważam,ze niepotrzebnie została tu wprowadzona taka atmosfera ,i tyle,jest dyskusja właściwie o tym samym na technicznym więc po co to dublować? żeby udowadniać wszędzie swoją rację?
ale powtarzam to jest moje zdanie
nie musi być Twoje
pozdrawiam
Na targowisko zapraszam, jak będziesz mieć coś na wymianę.
Forum 30-tki i inne -tki- jest o ile mi wiadomo-o tematyce ogólnej. Jeśli uważasz że przekroczyłam (wypowiadając się tutaj) swoje kompetencje, na dole jest opcja ZŁY POST.
pozdrawiam
Stary 2007-01-13, 20:57   #1038
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomadka
Cytat:
napisałam;
napisałaś;
Wydawało mi się, że chciałabyś ją przegonić z tego wątku, bo ma/miał odmienne zdanie. Może mi się jednak wydawało.

Pisząc "wrogi obóz" miałam na myśli: kto nie jest z nami jest przeciwko nam... Takie wiesz, moje zabawki, moja piaskownica i idź stąd...

Własnie, co tu się w ogóle dzieje?
Niko przesiadłaś się z Sylwii na mnie? Chcesz dyskutować w nieskończoność nad jednym zdaniem, nad źle postawionym przecinkiem, nad Sylwią, która miała odwagę napisać co myśli... Proszę bardzo.

Cytat:
Prosiłabym, aby nie wciskać w moje posty i nie sugerować sytuacji, które były/są mi obce.

A w ogóle to się dowiedziałam, że Starsza Pani ma jutro urodziny i być może odrobinę za wcześnie na toasty, ale chciałabym życzyc jak najmniej przykrych sytuacji, dobrych ludzi i wiele zdrowia!
Zdrowie Jubilatki!
Stary 2007-01-13, 21:07   #1039
carolinascotties
Zakorzenienie

Pomadko - masz chody u urodzinowych smoków?

Dziewczyny - ale jutro będzie impreza!!!! urodziny Starszej Pani -

Stary 2007-01-13, 21:12   #1040
nika672
Zadomowienie

[quote=Pomadka;3448519]

Czyli było czyjes zdanie inne.

Cytat:
Prosiłabym, aby nie wciskać w moje posty i nie sugerować sytuacji, które były/są mi obce.

Nic Ci nie wciskałam,dałaś do zrozumienia że były inne zdania na ten temat.

Pomadko napisałaś:Niko przesiadłaś się z Sylwii na mnie?

Kiedy ja siedziałam na Sylwii?
Propnuję żebyś dokładnie przeczytała wątek o zachowaniu Starszych pań, jakie były moje posty,ani razu nie skrytykowałam postu Sylwii ani nikogo innego zresztą też.

To Ty Pomadko rozjątrzyłaś moje jedno zdanie.Dlatego ja też proszę żebys nie wciskała w moje usta słów których nie powiedziałam.
Stary 2007-01-13, 21:15   #1041
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość

NIe mam, ale mogę coś zakombinować w temacie.
Stary 2007-01-13, 21:17   #1042
201710120930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sylwia.gda Pokaż wiadomość
Na targowisko zapraszam, jak będziesz mieć coś na wymianę.
Forum 30-tki i inne -tki- jest o ile mi wiadomo-o tematyce ogólnej. Jeśli uważasz że przekroczyłam (wypowiadając się tutaj) swoje kompetencje, na dole jest opcja ZŁY POST.
pozdrawiam
ojej ,od razu zły post
szczerze? w życiu go jeszcze nie użyłam

tylko przypominam sobie sytuację,gdzie natknęłam się w jakimś tam '' ich ''wątku,gdzie 2 czy 3 dziewczyny ewidentnie się ze mnie nabijały
i co?
sorki za zwrot --ale olałam je kompletnie
miały taką ochotę, proszę bardzo
nigdy później nawet tam nie zaglądałam
zostawiłam to w spokoju,
eeeee-taka była na nie moja reakcja
Stary 2007-01-13, 21:28   #1043
nika672
Zadomowienie

Starsza pani,bardzo Cie przepraszam,słowa już na tym wątku nie napiszę na ten temat.
Lajka ma rację to Twój wątek,chciałam tylko,żeby nie było przykrych sytuacji.Niepotrzebnie sie odezwałam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-13, 21:29   #1044
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej ,od razu zły post

tylko przypominam sobie sytuację,gdzie natknęłam się w jakimś tam '' ich ''wątku,gdzie 2 czy 3 dziewczyny ewidentnie się ze mnie nabijały
i co?
sorki za zwrot --ale olałam je kompletnie
miały taką ochotę, proszę bardzo
nigdy później nawet tam nie zaglądałam
zostawiłam to w spokoju,
eeeee-taka była na nie moja reakcja
Łajko, ja lubię zwrot 'olewać' Zazdroszczę ludziom, którzy potrafią sobie coś 'olać'. Ja od dzieciństwa nie potrafiłam.
Stary 2007-01-13, 21:30   #1045
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
NIe mam, ale mogę coś zakombinować w temacie.
Bardzo proszę - zakombinuj - niech smoki odwiedzą jutro Starszą Panią ze wspaniałym tortem urodzinowym i koniecznie - niech Smok Zygmunta zagra na saksofonie

A gdyby ktoś chciał zapoznać się ze smokami ("sceny z życia smoków", Beata Krupska) : http://dione.ids.pl/~ninka/smoki.html

Stary 2007-01-13, 21:38   #1046
palomino
Zakorzenienie

Cytat:
ojej ,od razu zły post
a ja i owszem - raz - zglosiłam Złemu .... jego własny post

z szybką z resztą reakcją

to dobra funkcja jesli chcesz zwrocic uwage moda na jakis post i nie chcesz zeby szczegolnie to sie rzuciło w oczy (tzn bez robienia niechcianej reklamy ewentualnej kłotni badz negatywnemu zachowaniu)
Stary 2007-01-13, 21:47   #1047
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość

Niech no mi Któraś spróbuje złożyć życzenia !!!(tu grożne spojrzenie).
Kończę strasznie duzo lat i chcę o tym zapomnieć.Zadnej imprezy,żadnych życzeń,ja chcę mieć tyle lat co Wy.Pomadko - masz chody u urodzinowych smoków? w granicach35(dzieci odchowane)-50 (jeszcze warto oko zaczepić)
Stary 2007-01-13, 21:50   #1048
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Starsza pani,bardzo Cie przepraszam,słowa już na tym wątku nie napiszę na ten temat.
Lajka ma rację to Twój wątek,chciałam tylko,żeby nie było przykrych sytuacji.Niepotrzebnie sie odezwałam.
Potrzebnie,potrzebnie.Wie m za kogo podstawiłaś się pod ostrzał.Dziękuje.
Stary 2007-01-13, 21:51   #1049
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Niech no mi Któraś spróbuje złożyć życzenia !!!(tu grożne spojrzenie).
Starsza Pani - to niewykonalne - nie dam rady - jesteś moim Promykiem Ciepła i koniec. życzenia będą - szkoda, że nie mogę ich złożyć osobiście...

Stary 2007-01-13, 21:54   #1050
201710120930
Konto usunięte

a z drugiej strony
to takiego ruchu chyba jeszcze na ''60 z +'' nie było

haloooo ,czy ktoś tu chce się wymigać od imprezy? :/
ja poproszę ciacho z kremem i l dobrego drina
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości