Legginsy, Jegginsy, rurki - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-22, 17:18   #1021
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Dot.: RURKI, LEGGINGSY -Sprawdz, które sa dla Ciebie!

Cytat:
Napisane przez Diva1 Pokaż wiadomość
tak trzymaj
Ostatnio z kuzynką ( też ma 29,5 w łydce lat 31) stwierdziłyśmy oglądając program o kobitkach odchudzających się, że wolimy takie nogi jakie mamy. Ona też nosi rurki , getry itp. Tylko śmieszne ma określenie na takie nogi tzw."bez łydkowe"
trochę głupio się tak czuję taka straszna chudzina... moje łydki <których nie mam> wyglądają jak u dziecka z podstawówki
Stary 2010-02-23, 15:16   #1022
Audacieux
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dwudziestolatka Pokaż wiadomość
Cześć
może Wy mi coś doradzicie Jestem strasznie szczuplutką osobą...ważę niewiele ponad 40kg, mając 162cm wzrostu wiem, straszne
mam dość noszenia szerokich spodni chciałabym nosić rurki, ale, czy....wypada przy takich wymiarach?
łydka- 29cm;(
udo-46cm
Z normalnych legginsów np. Gatty wystarczy, że kupisz rozmiar 2
natomiast np. wet look polecam poszukać mniejszego rozmiaru, sama mam 155cm, ważę 40kg, w udzie mam 43cm i XXS z allegro były na mnie zbyt luźne, na szczęście mam w domu maszynę i zwęziłam je (o dobre 3 cm na każdej nogawce!)

Co do Twoich zdjęć w rurkach - jestem na TAK! Czy tylko kobiety mające masywne łydy mogą nosić rurki? Jasne, ze nie. Nie przejmuj się, ja mam bardzo podobną budowę ciała Mam 80cm w biodrach i dżinsy kupuję tylko w Tally Weijl, bo wszedzie są zbyt luźne na pupie.
Najbardziej doskwiera mi niedopasowanie kozaków, wszystkie odstają z boku, a mój mąż nawet powiedział kiedyś, jak mierzyłam buty, że moja łydeczka wygląda w nich jak słomka w szklance

Edytowane przez Audacieux
Czas edycji: 2010-02-23 o 15:20
Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-23, 15:38   #1023
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Audacieux Pokaż wiadomość
Z normalnych legginsów np. Gatty wystarczy, że kupisz rozmiar 2
natomiast np. wet look polecam poszukać mniejszego rozmiaru, sama mam 155cm, ważę 40kg, w udzie mam 43cm i XXS z allegro były na mnie zbyt luźne, na szczęście mam w domu maszynę i zwęziłam je (o dobre 3 cm na każdej nogawce!)

Co do Twoich zdjęć w rurkach - jestem na TAK! Czy tylko kobiety mające masywne łydy mogą nosić rurki? Jasne, ze nie. Nie przejmuj się, ja mam bardzo podobną budowę ciała Mam 80cm w biodrach i dżinsy kupuję tylko w Tally Weijl, bo wszedzie są zbyt luźne na pupie.
Najbardziej doskwiera mi niedopasowanie kozaków, wszystkie odstają z boku, a mój mąż nawet powiedział kiedyś, jak mierzyłam buty, że moja łydeczka wygląda w nich jak słomka w szklance
osz ale porównanie co do legginsów i wet looków, to chyba bym się nie odważyła taka już jestem, że bardzo się przejmuję wszystkimi opiniami zawsze przed wyjściem pytam w domu, czy nie wyglądam za chudo
Dziękuję za opinię ciężko było mi się przekonać do rurek, bo zawsze nosiłam szersze spodnie, a przynajmniej z ciut szerszymi nogawkami u dołu, bo po prostu było mi wstyd ubrać wąskie spodnie...najgorsze mam właśnie nogi i ręce ale nogi to już całkiem porażka, głownie łydki, których, jak już mówiłam - BRAK
ale dzisiaj zrobiłam wielki krok do przodu - byłam w rurkach na uczelni
Stary 2010-02-23, 18:10   #1024
Audacieux
Wtajemniczenie

Dwudziestolatka, ale pomyśl o tym, że o takiej figurze, jak Twoja maszą tysiące kobiet!
Kobiety, którym wystają tłuste, streczące 'boczki' nie wstydzą się założyć biodrówek, mimo iż wyglądają jak szynka opleciona sznurkiem.. Ty nie masz się czego wstydzić!

Stary 2010-02-24, 10:20   #1025
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
Dwudziestolatka, ale pomyśl o tym, że o takiej figurze, jak Twoja maszą tysiące kobiet!
Kobiety, którym wystają tłuste, streczące 'boczki' nie wstydzą się założyć biodrówek, mimo iż wyglądają jak szynka opleciona sznurkiem.. Ty nie masz się czego wstydzić!
Mama też mi to powtarza tylko, że to jest tak, że osobie "nieco grubszej" nie wypada powiedzieć, że źle wygląda, ale jak ktoś jest taki chudy jak ja, to go można zwyzywać od anorektyczek itp i to jest przykre
chociaż zawsze, jak widzę kogoś puszystego, to myślę sobie, że już lepiej być taką, jaka jestem. Ale i tak marzę o tym, żeby dobić do nieosiągalnej przeze mnie liczby 50 na wadze...
Stary 2010-02-24, 15:01   #1026
201707171013
Konto usunięte

Dwudziestolatka, moim zdaniem śmiało powinnaś pokazywać się w rurkach i legginsach. Po co chować ładną figurę w szerokich spodniach? Jeśli mogę spytać - ile ważysz i przy jakim wzroście?
201707171013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-24, 15:14   #1027
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Literka96 Pokaż wiadomość
Dwudziestolatka, moim zdaniem śmiało powinnaś pokazywać się w rurkach i legginsach. Po co chować ładną figurę w szerokich spodniach? Jeśli mogę spytać - ile ważysz i przy jakim wzroście?
dziękuję ale o ładniej figurce to mogę tylko pomarzyć
ważę niecałe 41kg a wzrostu mam 162cm....to mówi samo za siebie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 15:16   #1028
201707171013
Konto usunięte

Cytat:
dziękuję ale o ładniej figurce to mogę tylko pomarzyć
ważę niecałe 41kg a wzrostu mam 162cm....to mówi samo za siebie
Ja przy wzroście 168cm ważę 47 kg, więc wiem co masz na myśli, ale już polubiłam moją figurę i nie chcę innej Uwierz w siebie, bo naprawdę masz ładną figurkę
Stary 2010-02-24, 15:18   #1029
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przy wzroście 168cm ważę 47 kg, więc wiem co masz na myśli, ale już polubiłam moją figurę i nie chcę innej Uwierz w siebie, bo naprawdę masz ładną figurkę
Nawet nie sądziłam, że tu jest tak dużo dziewczynek z wagą poniżej 50 bardzo mnie to podbudowuje chyba rzeczywiście zacznę śmigać w rurkach dziękuję Literko
Stary 2010-02-24, 15:51   #1030
201707171013
Konto usunięte

Cytat:
Nawet nie sądziłam, że tu jest tak dużo dziewczynek z wagą poniżej 50 bardzo mnie to podbudowuje chyba rzeczywiście zacznę śmigać w rurkach dziękuję Literko
Ja na 'modzie' zauważyłam wiele dziewczyn z wagą poniżej 50 lub dążących do takiej wagi. Zauważ też, że bardzo dużo dziewczyn nosi rozmiar XXS/XS/S. I śmiało śmigaj w rurkach i w legginsach
Stary 2010-02-24, 15:54   #1031
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na 'modzie' zauważyłam wiele dziewczyn z wagą poniżej 50 lub dążących do takiej wagi. Zauważ też, że bardzo dużo dziewczyn nosi rozmiar XXS/XS/S. I śmiało śmigaj w rurkach i w legginsach
Ja ich właśnie nie rozumiem jak można chcieć tak mało ważyć ja bym chciała mieć trochę ciałka żyję nadzieją, że kiedyś tak będzie a na razie no cóż...będą mnie musieli tak ludzie oglądać

Edytowane przez dwudziestolatka
Czas edycji: 2010-02-24 o 15:55 Powód: literówka
dwudziestolatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 17:46   #1032
Audacieux
Wtajemniczenie

Ja ważę 43kg i wcale się tym nie przejmuje, że ludzie mówią ze jestem anorektyczką i że powinnam jeszcze jeden talerz zupy zjeśc, bo maranie wyglądam, ważne, że sobie się podobam i jest ok

Stary 2010-02-24, 18:46   #1033
malinoweciastko
Zadomowienie

dwudziestolatka normalnie przecież wyglądasz, nie ma się czego wstydzić

mi też całe życie mówili, że jestem za chuda itp. miałam z tego powodu kompleksy, ale chodziłam w czym chciałam. Uważam, że to karykaturalnie wygląda kiedy bardzo szczupła dziewczyna przyodziewa 'worki'. Teraz mi się troszkę przytyło i już siedzę i myślę, że chciałabym znowu ważyć tyle co kiedyś. Mam 167 wzrostu i ważę 52-53 kilo. I u mnie w mieście jest straszna nagonka na bycie patykiem, już zaczynam mieć mętlik w głowie czy to dobrze, że ważę powyżej 50 kilo;/ Mimo że lekarka zabroniła mi chudnąć.

Edytowane przez malinoweciastko
Czas edycji: 2010-02-24 o 18:49
malinoweciastko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-24, 19:35   #1034
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Chciałabym sobie kupić pierwszą parę getrów, ale troche się boję Jestem niziutka. Mam 157 cm i ważę 55 kg. U mnie wygląda to tak, że wszystkie te kg wcisły się na pupę (ta akurat mi się podoba ) i uda. Niestety o tym chyba świadczą moje geny, bo ileż ja to ćwiczeń próbowałam i nico z tych nóg W biodrach mam 90 cm, więc normalnie raczej, łydka 34 bodajże, a w udzie 57 cm. Nie wiem czy warto w ogóle bawić się w getrowanie Chciałam je nosić na wiosnę do sandałów i luźnych tunik. Tak na spacer, czy do sklepu. Myślicie, że się nie ośmieszę zbytnio?
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-24, 20:11   #1035
Audacieux
Wtajemniczenie

MalinowaMamba - najlepiej gdybyś umieściła zdjęcie, bo bez tego ani rusz.. Ciężko sobie wyobrazić Twoje proporcje tak 'na oko'

Stary 2010-02-24, 20:22   #1036
Diva1
Zadomowienie

Cytat:
MalinowaMamba - najlepiej gdybyś umieściła zdjęcie, bo bez tego ani rusz.. Ciężko sobie wyobrazić Twoje proporcje tak 'na oko'
Podbijam Jedynie co mi wyobraźnia podpowiada to raczej źle nie wyglądasz, ale jednak lepiej zobaczyc
Diva1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-25, 08:43   #1037
6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Chciałabym sobie kupić pierwszą parę getrów, ale troche się boję Jestem niziutka. Mam 157 cm i ważę 55 kg. U mnie wygląda to tak, że wszystkie te kg wcisły się na pupę (ta akurat mi się podoba ) i uda. Niestety o tym chyba świadczą moje geny, bo ileż ja to ćwiczeń próbowałam i nico z tych nóg W biodrach mam 90 cm, więc normalnie raczej, łydka 34 bodajże, a w udzie 57 cm. Nie wiem czy warto w ogóle bawić się w getrowanie Chciałam je nosić na wiosnę do sandałów i luźnych tunik. Tak na spacer, czy do sklepu. Myślicie, że się nie ośmieszę zbytnio?
Po opisie przypominasz mi moją budowę ciała, ja tam noszę legginsy do spódnicy i jest ok
6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-25, 09:43   #1038
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ważę 43kg i wcale się tym nie przejmuje, że ludzie mówią ze jestem anorektyczką i że powinnam jeszcze jeden talerz zupy zjeśc, bo maranie wyglądam, ważne, że sobie się podobam i jest ok
mi mówią to samo, a ja jem tyle, ile mogę w domu mówią, że wszystko normalnie jem. A mogę wiedzieć ile masz wzrostu?

Cytat:
Napisane przez malinoweciastko Pokaż wiadomość

mi też całe życie mówili, że jestem za chuda itp. miałam z tego powodu kompleksy, ale chodziłam w czym chciałam. Uważam, że to karykaturalnie wygląda kiedy bardzo szczupła dziewczyna przyodziewa 'worki'. Teraz mi się troszkę przytyło i już siedzę i myślę, że chciałabym znowu ważyć tyle co kiedyś. Mam 167 wzrostu i ważę 52-53 kilo. I u mnie w mieście jest straszna nagonka na bycie patykiem, już zaczynam mieć mętlik w głowie czy to dobrze, że ważę powyżej 50 kilo;/ Mimo że lekarka zabroniła mi chudnąć.
dzięki
teraz masz fajną wagę, zazdroszczę nawet nie myśl, żeby ważyć poniżej 50!!!
Stary 2010-02-25, 10:03   #1039
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

Kurcze, dziewczyny, ja też to doskonale rozumiem. Całe życie mówili mi "ależ ty jesteś chuda, głodzą cię w domu?" , "ty to chyba nic nie jesz", "ale masz chude nogi/ręce/" itp., itd. Ale kiedyś mnie to złościło Normalnie jem, nie odchudzam się, no ale na geny nic się nie poradzi i zawsze, gdy ktoś mi mówi coś niemiłego o mojej wadze, to myślę sobie w duchu, że inni mają gorzej. Są osoby niepełnosprawne, kalekie, a ja mam dwie ręce, dwie nogi i to chyba najważniejsze. Więc mój "problem" wagi to jest nic w porównaniu z problemami innych ludzi.
Dwudziestolatko, świetnie wyglądasz
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-25, 10:22   #1040
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Kurcze, dziewczyny, ja też to doskonale rozumiem. Całe życie mówili mi "ależ ty jesteś chuda, głodzą cię w domu?" , "ty to chyba nic nie jesz", "ale masz chude nogi/ręce/" itp., itd. Ale kiedyś mnie to złościło Normalnie jem, nie odchudzam się, no ale na geny nic się nie poradzi i zawsze, gdy ktoś mi mówi coś niemiłego o mojej wadze, to myślę sobie w duchu, że inni mają gorzej. Są osoby niepełnosprawne, kalekie, a ja mam dwie ręce, dwie nogi i to chyba najważniejsze. Więc mój "problem" wagi to jest nic w porównaniu z problemami innych ludzi.
Dwudziestolatko, świetnie wyglądasz
dziękuję widzę, że nas - chudych dziewczynek - jest dużo więcej to fajnie, bo nie czuję się w tym taka osamotniona ja też mam takie geny (moja mama dopiero po 50 wygląda "normalnie" a wcześniej też bardzo chciała przytyć i do tej pory jej się to nie udawało). Masz rację, ludzie mają poważniejsze problemy...
Stary 2010-02-25, 15:26   #1041
malinoweciastko
Zadomowienie

Ja się opycham czym popadnie odkąd pamiętam W szkole się ze mnie śmiali, że jestem najchudsza a najwięcej jem Ostatnio dopiero zaczęło coś ruszać i odkłada mi się tłuszczyk na brzuchu niestety zamiast w innych partiach
Stary 2010-02-25, 15:47   #1042
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się opycham czym popadnie odkąd pamiętam W szkole się ze mnie śmiali, że jestem najchudsza a najwięcej jem Ostatnio dopiero zaczęło coś ruszać i odkłada mi się tłuszczyk na brzuchu niestety zamiast w innych partiach
zawsze tak jest, że jak się tyje,to i tak nie tam gdzie trzeba, a najczęsciej niestety na brzuchu. Ja bym była za tym, żeby trochę szło w biust, a trochę w moje patykowate ręce i łydki
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-25, 15:50   #1043
dwudziestolatka
Zakorzenienie

O mi też tylko na brzuchu się odkłada zdecydowanie różni się od innych części ciała, a przecież mogłoby się coś odkładać w łydkach, rękach i tyłku dlatego tylko na brzuch nie narzekam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-25, 15:51   #1044
malinoweciastko
Zadomowienie

a ja bym była za tym żeby wszystko szło w biust niby mam to B, ale ja chcę więcej

wracając do tematu uwielbiam legginsy i mimo iż mam chude łydki będę je nosić w zaparte! Przy nich znienawidziłam spodnie
Stary 2010-02-25, 15:58   #1045
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja bym była za tym żeby wszystko szło w biust niby mam to B, ale ja chcę więcej

wracając do tematu uwielbiam legginsy i mimo iż mam chude łydki będę je nosić w zaparte! Przy nich znienawidziłam spodnie
ja tam tak bardzo na biust nie narzekam, bo raz mój najlepszy kumpel mi powiedział, że biust to u mnie coś, co najbardziej się rzuca w oczy przy patrzeniu na ciało,a nie żadna tam chudość a i mój TŻ wychwala bardzo, więc nie narzekam chociaż osobiście, to uważam, że taki jakiś on mały i przydałby się większy

taaaak...a wracając do tego tematu... nigdy nie miałam na sobie legginsów, chyba bym się nie odważyła. Kiedyś nosiłam spodnie z ciut szerszymi nogawkami na dole, ale czuję się w nich, jak jakieś niemodne dziecko mam już prawie 22lata, więc chciałabym się ubierać jakoś tak bardziej kobieco
Stary 2010-02-25, 16:02   #1046
MalinowaMamba
Zakorzenienie

I co, bedzie wiocha?
Stary 2010-02-25, 19:43   #1047
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
I co, bedzie wiocha?
Nie będzie.

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-25, 20:54   #1048
Diva1
Zadomowienie

Cytat:
I co, bedzie wiocha?
Jaka wiocha? oszalałaś kobieto ?! Dobrze wyglądasz wiochy nie bedzie na pewno
Diva1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-26, 12:31   #1049
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diva1 Pokaż wiadomość
Jaka wiocha? oszalałaś kobieto ?! Dobrze wyglądasz wiochy nie bedzie na pewno
Od razu ulżyło
Stary 2010-02-26, 21:03   #1050
lemongirl
Raczkowanie

Cytat:
I co, bedzie wiocha?
zgrabnie wyglądają nogi, więc spokojnie : D
lemongirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości