![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II
kurde zobaczcie to np jest na 80 i wydaje mi sie wielka-Rzabbo Aranko pomocy!!macie juz dzieci wiec i doswiadczenie tysz
![]() http://allegro.pl/item229645536_quad...a_modnisi.html Kamilka boskie zdjecie pt misiek ty mi nie podskakuje ![]() BTW gdzie sie podziala schatzsi, garnuszki, maszka??moze gdzies wyjechaly a ze ja nie przeczytalam zaleglosci to niewiem prosze mnie poinformowac bo sie martiwie |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zadomowienie
|
hej
my już kończymy wakacje w Polsce. 5 tygodni zleciało nawet nie wiem kiedy, w sobote wyjeżdżamy do Norwegii i od poniedizałku zacznę nadrabiać zaległości. Wpadam czasem kuknąć na zdjęcia zobaczyć dzieciaczki bo tak mi tęsnko za nimi i Wami. |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Raczkowanie
|
Witajcie
Chciałam Was wszystkie gorąco pozdrowic; dzieciaczki urosły i wszystkie są przesliczne. Zapewne nie nadrobię z czytaniem bo dawno nie tu nie było. Mam nadzieje ze o mnie nie zapomnialyscie, postaram sie wpadac czesciej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Zadomowienie
|
Mnie też już z tydzień nie było ale delikatnie podczytywałam
A więc przeżyłam wesele i muszę przyznac, że było bardzo udane. Jeszcze nie odespałam więc napiszę coś może jutro a dzisiaj wrzucę kilka zdjęć. Coś z wesela i z poprawin z naturą w tle ![]()
#1025 |
Zadomowienie
|
Ktoś mi zajął łazienkę więc moze was podpytam. Czy nie uważacie, ze Wikunię powinien zobaczyć lekarz skoro nie siedzi ani nie raczkuje? Ja wiem, że każde dziecko ma swój rytm itd. itp. a ona jeszcze miała 2 miesiące na początku życia do tyłu. Trochę mnie to martwi bo skończyła 8 miesięcy a tu nic ani zęba, ani raczkowania (dalej pełza) ani siadania (posadzona utrzymuje się kilkanaście sekund sama). Nie zależy mi żeby już chodziła, wręcz przeciwnie bo wiem, że to niedobrze dla kręgosłupa, ale i tak jest sporo ale...
I coś z wczorajszej sesji zdjęciowej. Wbrew temu co pokazuje zdj. 3 moje dziecko straciło rudawy kolorek włosków ![]()
#1026 |
Zadomowienie
|
Marti Schatzsi jest w Pl, a od pozostalych dziewczyn masz juz odpowiedz
![]() Maszko Wikusia bardzo sie zmienila. Ale pozostala smieszka jak widze. Taka dorosla juz z niej panna. A tym, ze nie siada sie nie przejmuj, to przyjdzie z dnia na dzien. Moja Antonowka tez nauczyla sie siadac dopiero jak skonczyla 8 miesiecy, siada dopiero do kilku tygdoni, a juz jest w tym mistrzynia. A to, ze nie raczkuje tylko pelza to tez nie szkodzi, niektore dzieci wcale nie raczkuja, i tu tez moja Antonowa dopiero jakies tydzien prawdziwie raczkuje, ale tez nie za duzo, bo leniwa jest. Kazde dziecko jest inne, ale ja bym sie nie przejmowala tym na Twoim miejscu. Wazne, ze sie porusza i jest usmiechnieta. Nic sie nie martw kobieto na zapas!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Zadomowienie
|
Po wczorajszej nocy nie dałam już rady i wzięłam wczoraj dzień urlopu. Za to dziś w nocy konsekwentnie podałam Ciutce wodę o 4 , której oczywiście nie chciała pić, no to dałam smoka , usnęła i obudziła się dopiero o 6. Dałam jej mleko i spała do 9,30. Sukces!. Mało płakała, szybko usnęła. Zobaczymy jak dzisiaj w nocy
Maszka - widze,że Wikunia była na weselu rozchwytywana ![]() Nita - Nikola śliczna, ma piekne oczka Aranka - Laurka po prostu jest powalająca. A na zdjęciu wygląda jak by conajmniej roczek miała. Malgogaj - olafek śliczny chłopaczek Ela - ja też się matwiłam jak szłam do pracy, ale Ciutka szybko się przyzwyczaiła,że zostaje beze mnie w domu. A z kim chcesz zostawić Jaśka? Kamilka - mamy identyczny fotelik. Podobają mi się zdjęcia w walizce A z ciekawostek to ponieważ w sobotę idę na imprezę to postanowiłam się wczoraj trochę upiększyć i poszłam na 10 min na solarium. I rzecz dziwna się stała bo ogólnie opalona nie jestem , za to tyłek mam koloru bordowego - jak małpa jakaś (chyba mandryle maja takie czerwone dupki) . I teraz cierpię. Zachciało mi się cholera Zapomniałam dodać: Garnuszki , fajnie ,że wróciłas. Wrzuć jakieś zdjęcia Kamilka - a tak mi teraz do głowy wpadło, a moze byś poszła do kafejki internetowej i zagłosowała z każdego z komputerów??
http://b1.lilypie.com/vPsqp1.png Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-08-31 o 20:46 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1028 |
Zadomowienie
|
Wikunia na weselu faktycznie była rozchwytywana. Drugiego dnia przed 22 przebrałam ją w pajacyka do spania a ona wtedy znalazła sobie nową ciocię. Dziewczyny były tak sobą zachwycone, że mała balowała do 23 bez mrugnięcia okiem. Bałam się, że hałas ją przestraszy, ale nic z tych rzeczy. Na drzemki chodziłyśmy na dwór a na nocne spanie wystarczyło jej pomieszczenie obok sali weselnej. Zasnęła w sukni balowej, taka śpiąca królewna w wózku
![]() ![]() ![]() ![]() Marti, bardzo się cieszę, że wróciłaś ![]()
#1029 |
Zakorzenienie
|
fibian ale się usmiałam z tym czerownym zadkiem...hihihi! mnie się kiedyś też tak zdazyło, ze w sumie nigdzie śladu, ze w solku byłam nie było ale dupcia w kształcie czerwonego jabłuszka dała mi o sobie znać!
maszko - ty szkielecie. ![]() ![]() kamilko Antonówka robi cudne minki ![]() garnuszki - witaj! ![]() marti - ja przejściową kurteczkę mam na 74 ale taka typowo wczesno-jesienną. Kombinezon mam jeden na 74 a drugi na 80. Jeden ze stópkami - drugi z odpinanymi bucikami bo może będzie chciała już chodzić więc do kozaczków idealny. Stwierdziłam, że typowe napisy "rozmiar 80" o kant d...rozbić! Najlepiej patrzeć na wymiary. Głównie długość od ramion do kroku, nogawek od kroku oraz rękawków. Zimowej kurtki nie kupuję bo wg. mnie się nie sprawdzi. Małym ledwo tuptającym dzieciom najlepiej sprawdzi się kombinezon, który nie krępuje ruchów a chroni plecki przy byle upadku czy nawet przechyleniu w wózku. Na dodatek żaden polar nie chroni tak przed wiatrem jak typowy ortalionowy kombinezon. Nawet upadek na wilgotne podłoże nie grozi przemoknięciem jak w przypadku polarku. Ale to tylko moje zdanie... http://www.allegro.pl/item230847769_..._tiny_ted.html http://www.allegro.pl/item229907438_...oz_6_9_m_.html http://www.allegro.pl/item229118338_...0_rewelac.html http://www.allegro.pl/item231030177_..._idealny_.html http://www.allegro.pl/item229493749_..._kompletu.html http://www.allegro.pl/item229494611_..._80_ideal.html http://www.allegro.pl/item229898386_...9_12_m_cy.html http://www.allegro.pl/item228962418_...iewczynki.html
#1030 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamy, jestem tu od niedawna - przyłączę się i niedługo powklejam jakieś fotki mojego synka z 8.01.2007. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Zadomowienie
|
Cześć KasiuPoznan. Zapraszamy
![]()
#1032 |
Zadomowienie
|
KasiuPoznan witamy serdecznie!!
Fibian tez myslalam juz o kafejce, ale u nas tego jak na lekarstwo i siedzi tam pelno zbzikowanych dzieciakow grajacych w dziwne gry. Jakos nie umiem sie przekonac zeby tam pojsc ![]() A co do Twojego opalania, to ja mialam podobnie tyle, ze mi sie spalil brzuch. Wszytsko blade, a brzuch jakbym lezala nim na rozpalonym weglu, koszmar. Dodam, ze ja poszlam na 7 min. i nie na turbo tylko na zwykle. Bardzo to bylo dziwne. Lacze sie z Toba w bolu, bo go znam. Widze, ze piszecie o kombinezonach, ja wlasnie widzialam fajny w katalogu, ale cena byla juz mniej fajna. Ja kupie na zime tylko ciepla kurtke. U nas i tak nigdy sniegu nie ma, a jak juz spadnie to topi sie w oczach. Temperatury zima raczej nie spadaja ponizej -5st. C. A na nogi wystarcza nam cieple rajstopy i spodnie, no i buty oczywiscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A moja Wikunia z aniołka przeistoczyła się w istnego diabła ![]()
![]() |
#1034 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Zakorzenienie
|
KasiuPoznan witaj moja imienniczko!
Maszko pieknie wygladalas! Wiki cudna! Dziewczyny, jakie wszystkie te nasze dzieciaki sa sliczne! Nie bardzo mam czas komplementowac wszystkich po kolei, ale ogladam regularnie i sie zachwycam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Zakorzenienie
|
Maszko slicznie wygladalyscie obie
![]() Aranko dziekuje za rady ![]() witam nowa mamusie ![]() wlasnie otrzymalam wiadomosc ze zmarla moja ukochana ciocia z dziecinstwa u ktorej do 10roku zycia spedzalam kazde wakacje.smutno tymbardziej ze miala tylko54lata ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Raczkowanie
|
Marti, bardzo mi przykro
![]() Ja nie mam pojęcia jaki kombinezon kupić, myślałam o 80, ale tak jak pisze Aranka, z tymi rozmiarami jest baardzo różnie. Raczej rozglądam się za jednoczęściowym, ale jeśli uda mi się kupić w miarę tanio, to dokupię też dwuczęściowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Zakorzenienie
|
kurde i jeszcze zadzwonila teraz kolezanka ktora byla u mnie kilka dni temu ze jej syn ma ospe i boje sie zeby malanie zalapala-po jakim czasie bedzie widac??ona ma jakies krostki od dluzszego czasu ale to sa na99%ugryzienia od komarow bo najpierw byly takie jak komar ugryzie i wraz z czasem zmienialy sie w krostki
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Wtajemniczenie
|
marti fajnie że z nami znów jesteś
![]() ![]() ![]() maszko dwie śliczna dziewczyny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
Laura na antybiotyku!!!
![]() Pojawiła się nagle bardzo wysoka temperatura powyżej 40'. już wiedziałam, ze to nie zęby! Nie było kaszlu a ni kataru ale całą noc 41' zbijane na zmiane Panadolem i Ibufenem dawały zawsze minimum 38'...Rano z dusza na ramieniu tuz po 8 pojechałyśmy do lekarza. Płucka czyste, gardło lekko zmienione ale zaleciła pobrać może na cito do analizy! Jak wróciłyśmy do domu to napisałam wczesniejszego posta odnośnie kombinezonów. Udało się nam pobrać do tego p... woreczka ok 1cm siuśków. W międzyczasie 4 poszły do kosza! Co to za g....TŻ szybko pojechał oddac do labnoratorium bo na 13 miałyśmy ustaloną kolejną wizytę z wynikiem. Wynik okazał się dobry. Lekarka stwierdziła, ze może to 3-dniówka albo jednak zaczyna się to gardło! Dostałyśmy więc antybioty Vercef...Mała okropnie marudna. Nie hcce nic poza moim cyckiem. Pić ma dużo a robi to na silę. Chrupka nie chce bo boli ją dziąsło więc rwałam jej go na maluśkie kawałeczki. zaraz kładę ją spać wic uciekam.Pa!
#1041 |
Zakorzenienie
|
Aranko Laura tez miala vercef a powiedz mi dostalas cos na ochrone zoladeczka??mala mi wlasnie po tym stracila apetyt ale pila ogromne ilosci bo do 800ml dziennie sokow tylko ze bardzo malo jadla.oby niunka szybko wrocila do zdrowka!!
Sohf tej formy co spodenki??one sa na 12-18m i sa dobre na laure juz teraz.mam nadzieje ze jednak sie nie zarazila, |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Konto usunięte
|
Aranko, współczuję szczerze! Nie ma chyba nic gorszego nad marudne, chore dziecko i zachodzenie w głowe co dalej i dlaczego. Oby jutro było lepiej, trzymam kciuki!
![]() malgogaj, na spanie nic nie podawalismy ![]() ![]() fibian, do Jasia mam nianię. Pani w wieku 60 lat, bardzo energiczna, nawet trochę zanadto i moze to Jasia ciut drażnić bo my tak koło niego nie skaczemy i nie kukamy, potrafi zająć się sobą sam, ale może pani tez długo tak nie pociągnie, może przy nas chce sie tak wykazać. Niemniej obawy mam ![]() ![]() ![]() Po południu przyjechała niania, rozpoznał ją, trochę się bawili, ale jak poszłam do kuchni zaraz był u mnie, sprawdzał czy jestem. A oto co własnie wyczytałam- na pocieszenie- na www.superrodzice: Dziecko w 8. miesiącu: obawa przed rozłąką i stres Dziecko uświadamia sobie, że ono i mama nie stanowią jedności; skutek - kiedy mama znika z jego pola widzenia, boi się, że już jej nie zobaczy, i wyraża to z całą mocą przez płacz i krzyk. Odróżnia osoby znane od nieznanych, obce twarze wzbudzają jego strach - to nie czas, aby wprowadzać je do nowego środowiska. A teraz trochę załuję, że wracam do pracy... mogłam wziąć urlop na poratowanie zdrowia, który jest roczny i 100% płatny, ale to dziś mnie oswiecono ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Rzabbocop
|
Marti Helena na roczek miała 77 cm a Laurka zapowiada się na większą
Maszko Miśka też jeszcze nie siada i nie raczkuje tylko pełza ale nie martwię się ![]() KasiuPoznan witam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
Laura wczoraj sie rozebczala jak zostawilam ja z tatusiemzeby zrobic mleko0w szoku bylam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Zadomowienie
|
Maszko Wiktoria super dziewczyna. Ciekawe czy zostanie jej to uwilbienie to zabawy. A z rozwoem to bez paniki. Olaf na początku sprężykował przez 2 miesiące a potem w ciągu tygodnia: usiadl, zaczal raczkowac i podnosoic sie do stania. Oczywiscie dla wlsanego spokoju mozesz isc do lekarza.
KAsiu jak ty robisz e kanapeczki? Zwykły chlebek? masełko?jaki serek? Ja ma kombinezon na 74. Teściowa kupiła w zeszłym roku (!!!!!) i pewnie w tym też go nie ubiore bo bedzie za maly. Mamy kurteczke a kombinezon kupie pozniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Wtajemniczenie
|
marti nie wiem jakiej firmy są spodenki
![]() aranko strasznie współczuję i Tobie i biednej Laurce. oby szybko było lepiej. a i zapomniałam ostatnio napisać, zę niunia jest już niezła lasencja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Zadomowienie
|
Hej kobietki.
Aranko co do twoich teściów, to no comment, historia z kosmitką przezabawna, a Laura to niezła laska. Współczuje ci choroby i marudzenia, wiem co to znaczy bo niedawno Asia miała trzydniówkę Malgogaj Olaf to śliczny chłopczyk Elu zdjęcia bardzo ładne, mi najbardziej spodobało się to ze śpiącym Jasiem Kamilko zdjęcie misiek ty nie podskakuj - bomba, jeśli chodzi o głosowanie to wśród znajomych namówiłam kogo mogłam, jeszcze zmobilizuję siostrę żeby zagłosowała od chłopaka i kuzyna Olif i Garnuszki witajcie po przerwie KasiuPoznań witamy, napisz o was coś więcej Maszko obydwie wyglądałyście super i cieszę się że wesele się udało. Asia dopiero w tym tygodniu zaczęła na dobre pełzać, ale cała podłoga należy do niej, dużo sprężynuje na czworaka i od poniedziałku zrobiła się straszną gadułą (mamamamabababatabamama) Marti bardzo mi przykro z powodu cioci ![]() Z tym kombinezonem to ja się zastanawiam nad 80, bo 74 byłby na teraz, a niunia waży 8,5kg. Wczoraj kupiliśmy niuni fotelik, mój typ, czyli MaxiCosi Priori XP i kurcze mam problem bo Asia do obecnego ledwo się mieści, bo jest do 10kg, główkę ma na styk, jutro jedziemy na dłuższą wycieczkę, bo jakieś 150km w jedną stronę i nie wiem czy lepiej żeby Asia jechała jeszcze w tym małym, czy już lepiej zmienić na duży, Rzabbo, Aranko pomóżcie. Aktualne zdjęcie Asi w tymże małym foteliku |
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Konto usunięte
|
Zabo, my kupilismy fotelik maxi cosi Priori (XP w naszym przypadku niepotrzebne, bo nie przekladamy fotelika do samochodow, mamy jeden) i Jasio jechał w nim nad morze - 7godzin. Było duzo lepiej niz w poprzednim. Jasio wazy 9500 a mierzy ok72cm. Dokupiłam jeszcze blacik do fotelika: Pilot Maxi Cosi. Fotelik fajnie się reguluje, bardzo płynnie i poziomy regulacji są ok.
A kombinezon ja kupię chyba 86, z 74 juz wyrasta powoli, a w 80 do wiosny nie pociągnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Zadomowienie
|
Aranko - wspołczuje chorej Laurce. Mam nadzieje,że dziś jest troszkę lepiej?
Ela - a nie możesz teraz iść na ten urlop??? Szkoda, zwłaszcza ,że 100% płatny No i doczekałam się . Sukces! Dziś Anielka przespała całą noc. Obudziłam ją sama o 7 na karmienie, a potem wstała o 9.30. Jestem szczęśliwa. Mam nadzieję,że nie jest to przypadek i że dziś też prześpi cała noc. A teraz lecę szykować się na imprezę.
#1050 |
Wtajemniczenie
|
według mnie nie ma co się kierować rozmiarami. ja chciałam kupić 80, albo 86, bo juz takie ubranka powili zaczynamy nosić, ale 74 okazał się w tym wypadku jeszcze za duży. więc w 80 to by się chyba Kuba utopił.
fibian gratuluję przespanej nocki. u nas to chyba nigdy nie nastąpi chociaż Kuba w nocy już dawno nie je. jeść dostaje dopiero o 8, a i tak najpóżniej co mu się zdażyło obudzić to 5. co prawda jego pobudki to nie wstawanie, tylko krzyk kontrolny pt. chce smoczka, ale to nie zmienia faktu, zę wyspać się nie mozemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.