|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
Witam!
Studiuję w Kolegium Nauczycielskim w Bytomiu na kierunku Edukacja przedszkolna i zintegrowana edukacja wczesnoszkolna. Jestem na etapie wyboru tematu do pracy licencjackiej i chciałabym coś napisać z zakresu muzyki. Czy ktoś mógłby mi pomóc wymyśleć jakiś temat? Będę bardzo wdzięczna ![]() Jeśli chodzi o praktyki to w Kolegium mamy je co semestr w różnych przedziałach wiekowych zaczynając od przedszkola a na 3 klasie szkoły kończąc ![]() Edytowane przez kasia2439 Czas edycji: 2010-03-28 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
ja praktyki miałam po 1szym roku- szkoła podstawowa lub gimnazjum a teraz po 2gim roku mam w placówce opiekuńczo- wychowawczej, w ośrodku diagnostyczno konsultacyjnym albo w poradni psychologiczno- pedagogicznej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
mam małe pytanie, czy któraś z Was, drogie koleżanki posiada może w domu słownik pedagogiczny? Jeżeli tak to mogłaby mi napisać wytłumaczenie pojęcia subkultura?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1024 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ![]() W związku z tym mam jedno pytanie...bo nie wiem czy dobrze rozumiem rekrutacje ![]() tutaj jest do niej link: https://www.rekrutacja.ukw.edu.pl/of...r=68&idOft=151 czy do tych punktów liczą się tylko te podstawowe przedmioty tzn polski, matematyka i język...czy trzeba zdawać coś jeszcze? ![]() Bo np na innych kierunkach jest napisane, że np jeśli się zdaje biologię to dodawane jest 20% a na pedagogice i resocjalizacji nic na ten temat nie ma...
![]() |
![]() |
#1025 |
Konto usunięte
|
Ja skończyłam pedagogikę opiekuńczą i pracy socjalnej i podyplomową logopedię. Z pracą w tym zawodzie bez znajomości jest kiepściutko...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1026 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z koleżanką. Ja skończyłam resocjalizacje, a teraz kończę kształcenie wczesnoszkolne z wych. przedszkolnym i wciąż szukam pracy. Niestety szara przyszłość się rysuje jeśli chodzi pracę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1028 |
Zadomowienie
|
mabi84 czyli nie pracujesz zawodowo ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny..to pewnie zależy od miasta..bo w warszawie to się prawie biją opanie przedszkolanki
![]() ale jak w mieście jest 10 przedszkoli..to pewnie kadra już się trzyma i nie zmienia. ale trzymam za Was kciuki.
![]() |
#1030 |
Zadomowienie
|
Nie dziękuję żeby nie zapeszyć. Faktycznie jest tak jak piszesz. U mnie są 4 placówki, więc nic dziwnego ze panie trzymają się sztywno swoich posad. Trzeba mieć nadziej. Pozdrawiam cieplutko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1031 | |
Zakorzenienie
|
nie i nigdy nie pracowałam, nawet praktyk nie miałam (odbębniłam trochę godzin w sądzie i tyle)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1033 |
Zakorzenienie
|
w Opocznie niestety tak jest
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- to co opisałam wyżej nie spotkało co prawda mnie ale moje koleżanki (ja jeszcze nie składałam papierów) jak narazie byłam w 1 przedszkolu tylko zanieśc CV i list ...i zabrałam papiery z powrotem bo dyrekcja ich nawet nie chciała przejrzec |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1034 |
Zakorzenienie
|
Aha, chyba, że w Opocznie. W Łodzi chyba nie było aż takich problemów z tego co mi wiadomo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1035 |
Zakorzenienie
|
kurcze, to faktycznie z praca po pedagogice nie jest za dobrze
![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1037 |
Zakorzenienie
|
nikt mi nie pomoże
![]()
![]() |
![]() |
#1039 |
Zakorzenienie
|
najlepiej nellady jakbyś zadzwoniła albo napisała maila do dziekanatu, myślę że tam Ci udzielą informacjo dokładnych
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tego co piszą to chyba tak jest.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1041 |
Zakorzenienie
|
Witajcie. Mam do napisania pracę na temat pomocy społecznej w Grecji do XIII w. nie mogę nic znaleźć na ten temat
![]()
![]() |
#1042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niestety nie pomogę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1043 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny!dołączam się do wątku
![]() jestem na III roku terapii pedagogicznej z oligofrenopedagogiką. Praktyki miałam 2 (2x120 godz). Pierwsze w świetlicy socjoterapeutycznej, drugie w szkole życia. Aktualnie jestem na etapie pisania pracy licencjackiej (o zgrozo!!!). Mam zamiar na magisterke wybrać się do Katowic bo tam jest oligofreno. Jest ktoś po tej specjalności na UŚ?Warto tam iść??będę bardzo wdzięczna za wszystkie opinie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
No ja rozpoczęłam atak na przedszkola i podstawówki, wysłałam narazie 22 podania (mam zamiar wysłac 49) do wszystkich możliwych szkół na terenie powiatu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1045 |
Raczkowanie
|
czesc czy ktoras z was ma moze jakis scenariusz w oparciu o metode storyline? jezeli tak to bede wdzieczna za kontakt monia_87@autograf.pl pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1046 |
Przyczajenie
|
Witam Was serdecznie wizażanki! Jestem studentką III roku Zintegrowanej edukacji szkolnej i edukacji przedszkolnej. Piszę pracę licencjacką dotyczącą bajkoterapii i jej stosowania w pracy przedszkola. Potrzebuję przeprowadzić badania (dokładnie zadać kilka pytań w ankiecie) nauczycielą przedszkola. Jeśli jest wśród Was ktoś, kto pracuje jako nauczyciel przedszkola to proszę o kontakt! mój mail: adniesta@gmail.com bardzo prosze o pomoc!
"(...)A ja? Ja poczekam jeszcze na swoją miłość. Może przyjedzie następnym pociągiem? Albo jeszcze późniejszym? A może nie przyjedzie wcale? Nie szkodzi, mam już wprawę w oczekiwaniu na pociągi, które nie przywożą nikogo.” ...tylko przysięgnij, że nie spóźnisz się o całe życie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W całym powiecie? A jak Ci dadzą jakiś odległy kraniec? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
mój powiat nie jest duży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1050 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy sa moze tutaj na wizazu jakies studentki 3 roku (licencjat) Uniwersytetu Pedagogicznego (w Krakowie)?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.