![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idiotyczne zachowania klientów ;)
Nie, nie - Kraków
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Jezuuu, przypomniałaś mi podobną przygodę ![]() pracowałam w sieciówce, jakieś wakacje to były i pani wchodzi kupić z tej okazji japonki. I chce takie jakie są na naszej wystawie. Ja mówię, ze niestety nie mamy dostępnego u nas tego modelu, a na wystawie jest tylko jeden but, pokazowy, nie mamy drugiego. I ze mogę jej zaraz sprawdzić, w których naszych sklepach są te modele jeszcze dostępne. No nie dało się. Bo ona chce teraz, tutaj, ten but i skoro mamy jeden, to na pewno mamy i drugi, a ja się wykręcam... Jezu....
![]() |
![]() |
#1023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To z autobusami to prawda, masakra jakaś. Jakiś czas temu kobieta za mną opowiadała przez telefon o tym, jak ją facet bije i pytała kogoś po drugiej stronie, w jaki sposób się zemścić ![]() A, jeśli nie czytałyście całego wątku, to swoje zwierzenia, które tu czasem snułam, zebrałam w jednym wpisie na blogu [dodając kilka innych historii ![]() ![]()
Edytowane przez Futbolowa Czas edycji: 2014-04-29 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1025 | |
Biała Dama
|
Cytat:
Ja bym sobie nie życzyła takiego zapuszczania żurawia do mojego portfela, często "oszczędzam" monety na busa, nie że kilogramy, ale jak mam mało to nie zamierzam wydawać w sklepie i mieć potem problem. Bo poza tym np. mam banknoty, i nie wydam ostatnich drobnych w sklepie żeby dać kierowcy potem 50 zł za przejazd 10 km. Wiadomo że on będzie miał większy kłopot z wydaniem. A głupio się czuję w sklepie, bo czuję na sobie ten potępiający wzrok jak mi coś zadźwięczy w kieszeni :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1026 |
Zakorzenienie
|
Mnie jest pani z rossmanna w Łodzi winna 3 grosze, szkoda tylko, że mieszkam w innym województwie
![]() ![]()
![]() |
#1027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A zrobilam tak umuslnie bo zwykle wczesniej tak zostawialam bo nie chcialo mi sie czekac Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2014-04-29 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
Z tym grosikiem w niektórych miejscach nie robią już tak
- czy mogę być winna Ona już cię po prostu informuje, że będzie winna i koniec. Mnie to denerwuje, po prostu sam fakt a nie tam jakies sprawy materialne jeśli można to tak nazwać :P oraz polityka firmy bo doskonale wiem, że w pewnej sieci one muszą to robić.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mnie się zawsze te sprawy groszowe równają, czasem pani w sklepie jest "dłużna grosika", a czasem to ja mówię, ze mogę dać odliczone pieniądze, jeśli zamiast końcówki 5 gr mogłoby być 2 (bo akurat mam to 2 w portfelu,a nie 5). na ogół nie ma problemu
![]() |
![]() |
#1030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- nie brakowało drobnych, po prostu logiczne, że skoro ktoś płaci 12,9 a daje mi 50zł, to pytam, czy ma końcówkę (właśnie po to, żeby potem nie mieć problemów z drobnymi ![]() - nie zapuszczam nikomu żurawia do portfela ![]() - ja rozumiem, że komuś są otrzebne drobne na busa itp. i nigdy tego nie komentuję, nieraz klienci mówią, że nie mogą mi dać drobnych, bo mają odliczone na autobus, ale jakbyś przeczytała post dokładnie, to byś wiedziała, ze : a) babka miała portfel pełen monet - nie 2, czy 10zł w monetach, tylko znaznie więcej b) ona powiedziała, że oszczędza W RAZIE CZEGO, a nie że jej to potrzebne. Zresztą kwotą z jej portfela można by było zapłacić w parkomacie za miesiąc parkowania. EOT ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1031 |
Raczkowanie
|
Świetny wątek
![]() Ja też przytoczę pewną sytuację, choć nie jest tak śmieszna jak Wasze ![]() Swego czasu dawałam korepetycje z języka, zarówno w rodzinnym mieście jak i mieście, w którym studiowałam. Miałam wrzucone ogłoszenie na jakąś stronę i czasem ludzie dzwonili. Pewnego razu zadzwonił starszy facet: Facet: Czy może mi Pani udzielić korepetycji? Ja: W jakim mieście? Facet: Obojętnie. Ja: ![]() Facet: Takie intymne lekcje, wie Pani. Ja: Wie Pan co ogłoszenie już jest jednak nieaktualne. Facet: Ale to takie intymne lekcje, bo wie Pani, ja poznałem Hiszpankę, ja Pani opowiem, ja chciałem się z nią seksić i robiłem jej minetkę i chciałem ją poderwać...etc. etc Jak zaczął rozwijać wątek o minetce to się rozłączyłam, dodam, że miał jakiś taki obleśny głos typowego zboczeńca.
![]() |
#1032 | |
Biała Dama
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1033 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1034 |
Zasiedzenie
|
Ja miałam klienta, który się mnie spytał czy może wyciągnąć pojedynczą skarpetkę z trójpaku i przymierzyć przed kupnem
![]() Jak powiedziałam, że nie, to się zdenerwował "przymierzyć nie można, zwrócić nie można (skarpet i majtek nie można), to jak ja mam je kupić?!" ![]() I tak się zastanawiam: 1. czy ktoś chciałby kupić skarpety które ktoś inny wcześniej mierzył 2. czy komuś się kiedyś zdarzyło kupić skarpety za małe bądź za duże (zwłaszcza że mają rozpiętość 3-4 numerów) WTF?
![]() |
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idąc Twoim tokiem myślenia, powinniśmy zamknąć ten wątek, bo klient ma do wszystkiego 'prawo'. Tak, dla mnie w idiotyczne zachowanie klienta, wpisuje się babka z portfelem pełnym monet i tłumaczeniem, że zbiera JAKBY CO na parkomat. Ale już nie dyskutuję, bo i tak nie rozumiesz, dlaczego to napisałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1037 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale według mnie cena skarpetek jest tak niska, że nie będzie jakoś strasznie szkoda tych kilku złotych... Gorzej z majtkami, które potrafią kosztować więcej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1038 | ||
Biała Dama
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Dalsza część jako moje odczucia nie w związku z naszą dyskują, żeby mi nie zarzucono znów bezpodstawnie świętego oburzenia. Nie lubię, jak mi się wybiera z dłoni monety bez mojego pozwolenia, żeby sobie rozmienić. w związku z tym, że jak wcześniej pisałam, te złotówki bywają mi potrzebne. Miałam taką sytuację niedawno, że dziewczynie w drogerii chciałam dać końcówkę groszami, wysypałam sobie zawartość portfela na rękę, i liczę. A ona mi błyskawicznie zaczęła wyjmować złotówki z ręki, że chętnie wymieni na grubsze, nieco mnie zamurowało, w końcu się skapnęła, i dodała, "jeśli można". No akurat było można, bo miałam sporo drobnych, ale instynkt łowcy przy widoku drobnych wziąl u niej górę i trochu się zagalopowała. Nieraz tak bywa, można uprzejmie zaproponować wymianę pieniędzy, jak się widzi że ktoś ma sporo, ale, na boga, nie rzucać się na nie jak wygłodniałe zwierzę |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
Miedzyfirmowy Romeo.
Najpierw koniecznie chciał się umówić na kawę choć w życiu mnie na oczy nie widział, a potem tak się zacukał ze na pytanie: - wysłać paczką czy na palecie? - powiedział: "na palecie , stać nas!" ![]() Towar za 70 zł, wysyłka palety 130 zł. (a Wysyłka paczką 15 zł ![]() ![]() I cała grupa wkurzających klientów. Wchodzi taki i zaczyna nas uczyć, jak mamy produkować. Od pierwszych słów widać, ze pojęcia zielonego nie ma w temacie, no ale nie ma to jak próbować udowodnić, że się jest największym w okolicy specjalistą, ludziom którzy zęby zjedli na danej dziedzinie. ![]() Albo pretensje, że coś proponujemy za cenę x. "Bo ON" by to wyprodukował 10 razy taniej. I obraza majestatu jak w odpowiedzi na to proponuję założenie własnej produkcji skoro mają patent na bycie aż tak konkurencyjnymi i jeszcze na tym zarobić. ![]() Jeden przeszedł ludzkie pojecie. Jak dostaję zapytanie, to od reki robię wstępne kalkulacje do czego muszę opracować kształt i funkcjonalność produktu + proces technologiczny produkcji. Zajmuje mi to... godzinę jak trudniejszy produkt. A facet cały w pląsach: "a ja SAM , zaprojektowałem taki produkt x w... 3 miesiące. ![]() Bo wie pani, ja to jestem, DYREKTOREM HANDLOWYM!" (tu mina pawia i rozpostarty pióropusz ![]() Chyba liczył ze spadnę z wrażenia z krzesła i podpełznę do stóp dyrektora handlowego skamląc o randkę ze śniadaniem ![]() Kadrowa ze śmiechu wpełzła pod biurko, co łatwe nie jest bo kobieta ma z 1,80 wzrostu i słuszną wagę.
![]() |
#1041 |
Zasiedzenie
|
Akurat majty można u nas mierzyć na swoją bieliznę, ale takie skarpety albo rajstopy wyciągnięte po mierzeniu (tego jeszcze brakuje)... fuj
A majty też mi się zdarzyło kupić w złym rozmiarze :p skarpet nigdy akurat Wysłane z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2014-04-30 o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1042 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie pracodawca nie zapewnia żadnych drobnych, bo to leży w moim interesie i nigdy u nas tego problemu nie ma. ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1043 | ||
Biała Dama
|
Cytat:
Cytat:
Bo, ustalmy parę rzeczy: Obowiązkiem klienta przy kasie jest zapłacenie wystarczającej kwoty za zakupy.Obowiązkiem sprzedawcy jest wydać mu resztę. Poza tym, jeśli jeden czy drugi nie łamie prawa, nie zakłóca porządku, nie narusza czyjejś godności, nie zawraca komuś dodatkowo głowy, jako klient czy sprzedawca nie robi nic niewłaściwego. Obowiązkiem sprzedawcy nie jest rozmienianie komuś pieniędzy (w sensie że przyjdzie ktoś z ulicy, i chcę stówę na drobniej), obowiązkiem klienta nie jest rozmienianie pieniędzy nikomu,ani innym klientom, ani sprzedawcy, ani na żądanie sprzedawcy. Prośby o rozmianę podchodzą pod zawracanie głowy Jako sprzedawca i klient płacąc, i wydając resztę robimy wszystko, co musimy jako sprzedawca i klient. Reszta, jak pomoc, np. w rozmianie pieniędzy to kwestia dogadania międzyludzkiego i dobrej woli. Jestem klientem: mogę wymagać od sprzedawcy, żeby mi, zamiast wydać 10 zł w jednym papierku, dal mi 10 razy po złotówce? Mogę tylko grzecznie poprosić, jeśli stanowczo poproszę to pewnie nie dostanę, żądać nie mam prawa. Gdybym się przechyliła przez kasę, i zaczęła sobie wyciągać bilon, natychmiast wezwano by ochronę i/ lub policję. Sprzedawcy rzadko grzecznie proszą, bardzo, bardzo często proszą stanowczo o drobniejsze, czasami wręcz żądają, mają za złe, że ktoś nie chce tego zrobić. Czy klient ma prawo mieć za złe, że od sprzedawcy nie dostanie drobniejszych? Dokładnie takie samo prawo, jak sprzedawca. Obie strony jako ludzie są w kwestii wiecznego braku drobnych równie winne i równie niewinne. Problem zapewne leży gdzie indziej. Obie strony często prowadzą świętą wojnę, mają wzajemne pretensje o te nieszczęsne monety. Słusznie? Raczej nie. Jak temu zaradzić? Chyba tylko zrozumieniem dla innych, dogadaniem międzyludzkim i dobrą wolą, pod warunkiem, że będzie obustronna.
Weź głęboki wdech Życie wokół ciebie słodkie jest jak bananowy dżem Webook ![]() Filmweb ![]() Last.fm ![]() Edytowane przez _Matilde_ Czas edycji: 2014-04-30 o 15:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
Pracowałam w sklepie z ciuchami
![]() Raz wykładając towar, kawałek ode mnie kłóciło się małżenstwo. Facet oglądał sobie męskie piżamy. Kobieta darła się na męża, że jest głupkiem, żeby nie wymyślał i że jest ślepy bo to nie jest piżama. W końcu wyrwała mu tą piżamę, podchodzi do mnie i mówi: - niech pani powie mojemu mężowi, że to nie jest piżama tylko dres! Podała mi ją i czeka Ja - ![]() -pani nie wie co sprzedaje! Ja ![]() Głupiomądra ![]() Ta sytuacja na szczęście nie była na mojej zmianie. Kobieta poszła do przymierzalni, po chwili wychodzi, oddała ciuchy które mierzyła i wyszła ze sklepu. Po jakimś czasie koleżanka poszła do przymierzalni, a tam leżą brudne majtki tej babki ![]() Pracowałam też w sklepie ze sztucznymi kwiatami. Przyszedł facet, ogląda, ogląda, w końcu pokazał mi jedne kwiaty i poprosił pięć. Na kasę wbiłam, on zapłacił i poszedł. Mija 10 minut, wpada zdyszany i mówi: "co pani mi sprzedała, ja chciałem żywe kwiaty dla żony" no to mu mówię że mamy tylko sztuczne kwiaty, przecież pisze przed sklepem. Mina faceta bezcenna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1045 | |
Zasiedzenie
|
Cytat:
Ja tam jestem za klasycznym naciąganiem majt w powietrzu w celu zweryfikowania czy tyłek się zmieści. Takie przymierzanie osobistych rzeczy mnie z deczka brzydzi (choć przy majtkach wmawiam sobie, że jednak robią to na swoją bieliznę) Wysłane z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
![]() |
![]() |
#1046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tysiąc innych głupich dziewczyn myśli tak samo ![]()
![]() |
![]() |
#1047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1048 |
Wtajemniczenie
|
Na wstępie zaznaczę tylko, że pracuję w firmie, której polityka wymaga od nas podejścia do klienta i zapytania go czego szuka. Miałam ostatnio bardzo niemiłą sytuację z klientką (K).
Ja: Dzień dobry. Czy mogę pani w czymś pomóc? K: A w czym chce mi pani pomóc? Ja: No nie wiem, mogę na przykład pomóc pani szukać sukienki. K: A no to proszę, bo ja właśnie szukam sukienki. Ja: To może podpowie mi Pani jaka ta sukienka ma być? Na jaką okazję? K: Nie, to pani ma wiedzieć jaką ja chcę sukienkę. A skoro pani wie to proszę mi taką ładną pokazać. Ja: W takiej sytuacji zachęcam do samodzielnego rozejrzenia się po sklepie. Wszystko mówiła tak żmijowatym, oschłym tonem, że zrobiło mi się bardzo nieprzyjemnie. Ważne jest to, że mamy w sklepie mnóstwo sukienek i naprawdę ułatwia mi sprawę jak klientka podpowie przynajmniej w jakim kolorze ma ta sukienka być. Poza tym była to młoda dziewczyna, a tak zgorzkniała i niekulturalna, że nie mogłam uwierzyć. Wystarczyło powiedzieć, że nie chce pomocy. Inne sytuacje bywają śmieszne. K: Może mi pani sprawdzić czy jest ta sukienka? Ja: Przykro mi, ale nie ma. K: Nie ma? Ja: Nie ma. K: Ale na pewno nie ma? Ja: Tak proszę pani, na pewno nie ma. K: Ale tak w ogóle nie ma? W tym momencie chciałam odpowiedzieć, że sukienka trochę jest a trochę jej nie ma. K: Jak pani składa ten żakiet?! Ja: Składam tak by jak najmniej się pogniótł. K: Pani NAWET się nie nadaje do składania żakietów! Proszę mi to dać! I sama złożyła sobie żakiet i go zapakowała. Dodam, że totalnie go zgniotła i upchnęła w torbie na siłę... Najgorsze są jednak sytuacje kiedy klient wchodzi 5 minut przed zamknięciem sklepu, gdy wszystko jest już poukładane, policzone, poprawione i wycackane. Wlezie i ciąga te ubrania, a na pytanie czy w czymś pomóc mówi, że "na razie się rozgląda". Po rozwaleniu połowy sklepu wychodzi wolnym krokiem nie odpowiadając nawet na "dobranoc". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
U mnie wczoraj 3 min do zamknięcia, wszyscy już czekają w sumie pod kasą i windą... a tu wbiega baba, że ona chce oddać kurtkę...
Nie byłoby to jeszcze takie szokujące gdyby nie robiła tak strasznie niezadowolonej miny i nie była tak oburzona, że kierownik zamyka inne piętro i musi poczekać aż zjedzie... zero jakiegoś poczucia, że np w tym momencie robi komuś za przeproszeniem ch***two bo np spóźni się na busa do domu, wielce obrażona, ohydna baba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1050 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() soulone współczuję, że trafiłaś na ynteligentne klientki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.