Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-10, 10:19   #1021
dorinka30
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim a szczególnie Tobie Dorinko za te słowa powyzej... kurcze...też w to wierzę i mam nadzieję, że kiedyś i mój przypadek będzie potwierdzał Twoją tezę. Od razu mi lepiej...

Ja też lepiej wyglądam lekko opalona, niesty mam sińce pod oczami i jak jestem blada to one wyglądają strasznie (konieczny korektor).
P.S. Co poleccie na takie sińce (mam delikatną skórę pod oczami i małe żyłki mi prześwitują...) ????? Active rozjaśnia cienie?
Gold będzie dobrze Jeśli oboje wierzycie w związek to dacie radę, każdy związek wymaga pracy nad nim i kompromisów, jeden mniej drugi więcej ale cudów nie ma
Życzę Ci cierpliwości i wiary a będzie dobrze
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 10:31   #1022
sanetka
Zakorzenienie

dostalam materialy na jeden egzamin.

tego jest 350 slajdow czyli 350 stron w PDF-ie

mozna to jakos przerzucic do worda zeby skrocic i wydrukowac?

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 10:33   #1023
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
Ja już zapomniałam jak to jest być opaloną na twarzy już od kilku lat w ogóle nie wystawiam buzi do słońca i juz nawet nie wiem jak wygladam w wersji opalonej
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
W końcu ktoś, kto będzie w stanie mnie zrozumieć
Ja też w ogóle się nie opalam, co wzbudza niemałą sensację.
W szkole średniej nawet mi babka na w-fie powiedziała, że powinnam iść na solarium, bo jestem nieapetyczna

Ja tez się nie opalam - z wiadomym wszystkim powodów

Butter, olewaj takie komentarze.

Ja bladościa nie straszę - mam świetny samoopalacz
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 10:35   #1024
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
zastanawiam się co robić przed ślubem, zostaje nałożenie samoopalacza u kosmetyczki albo air brush - bo chciałam iść jako bladolica- ale świadkowa mnie namawia na delikatne zbrązowienie, że będę wyglądała bardziej promiennie, zdrowiej....chyba jej posłucham, bo wiem że chce dla mnie jak najlepiej
Po airbrushu opalenizna schodzi b. szybko i brudzi ubrania. Ja bym zrobiła porządny peeling, depilację, nawilżanie, a potem brązowienie. W dzien ślubu wysmartowałabym się pachnącym olejkiem ze złotym pyłem (np. Sephora, Nuxe, pat & Rub).
Stary 2008-06-10, 10:35   #1025
kaska87
Zakorzenienie

witam ja dzisiaj musze sie uczyc ale pocieszam sie tym, że z każdym egzaminem coraz bliżej do wakacji

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 10:37   #1026
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość

Sanetko jest taki program, który nazywa się Abby FineReader i przerzuca pliki z pdfa do Worda.
Myślę, że można go znaleźć gdzieś na necie

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 10:37   #1027
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość

na pewno jest taki program do zmiany PDF na worda, ale jak jest tekst i obrazki, to on się miesza i potem głupoty wychodzą. a może to pozmniejszaj jakoś, np. po 4 na stronę

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Ja tez się nie opalam - z wiadomym wszystkim powodów

Butter, olewaj takie komentarze.

Ja bladościa nie straszę - mam świetny samoopalacz
zdradzisz jaki?
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 10:38   #1028
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość

zdradzisz jaki?
Twarz - mleczko Clarins. Ciało - L'oreal Nutribronze albo Eveline balsam ujędrniająco-brązujący.
Stary 2008-06-10, 10:42   #1029
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Twarz - mleczko Clarins. Ciało - L'oreal Nutribronze albo Eveline balsam ujędrniająco-brązujący.
a dziękuję bardzo - a one nie śmierdzą tak typowo jak samoopalacze? bo strasznie mnie ten zapach drażni

EDIT: oooo 500 mi stuknęła
Stary 2008-06-10, 10:43   #1030
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Sanetko jest taki program, który nazywa się Abby FineReader i przerzuca pliki z pdfa do Worda.
Myślę, że można go znaleźć gdzieś na necie
Cytat:
na pewno jest taki program do zmiany PDF na worda, ale jak jest tekst i obrazki, to on się miesza i potem głupoty wychodzą. a może to pozmniejszaj jakoś, np. po 4 na stronę

dzieki cos poszukam.

sprobuje 4 na strone ale mam tez szczegolowe rysunki i moga sie okazac za male

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 10:46   #1031
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
współczuję raka.

Znam ból PNJ - miałam z tego powodu 3 razy kampanię wrześniową kiedyś
No właśnie u mnie to pierwsze zetknięcie z PNJ i sama nie wiem jak to będzie w moim przypadku ale różowo to nie wygląda Co do samych egzaminów pisemnych to gdybym miała więcej czasu i nie pracowała to zakuwanie pewnie dałoby rezultaty ale najbardziej mnie przeraża "oral part" . Szczególnie że osoba egzaminująca raczej zniechęca do odzywania się bo potrafi zgnoić studenta za błahy błąd. Ale że jestem optymistką to uważam, że kampania wrześniowa od tego jest żeby z niej korzystać

Cytat:
Ja też myślę, że delikatne zbrązowienie będzie wyglądało najlepiej, więc air brush to chyba dobry pomysł
Ale najważniejsze jest to, żebys Ty się czuła komfortowa, w końcu to Twój wielki dzień
A czy z air brushem to nie jest tak że okropnie brudzi? Słyszałam takie opinie. A do tego jeśli zaraz po natrysku pójdziesz na jakieś ćwiczenia i się spocisz to ma się piękne zacieki. Z drugiej strony ktoś mi polecał tą formę opalania ze względu na piękny kolor uzyskiwany tą drogą, bardzo taki słoneczny jak po opalaniu nad morzem.

Cytat:
Gold będzie dobrze Jeśli oboje wierzycie w związek to dacie radę, każdy związek wymaga pracy nad nim i kompromisów, jeden mniej drugi więcej ale cudów nie ma
Życzę Ci cierpliwości i wiary a będzie dobrze
Zgadzam się z Tobą Dorinko nic nie przychodzi samo z siebie. Żeby miłość przetrwała i żeby dwojgu ludziom dobrze żyło się razem trzeba włożyć w to dużo pracy. O związek trzeba dbać i pielęgnować bo bez tego będzie trudno.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-10, 10:48   #1032
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

Ja też lepiej wyglądam lekko opalona, niesty mam sińce pod oczami i jak jestem blada to one wyglądają strasznie (konieczny korektor).
P.S. Co poleccie na takie sińce (mam delikatną skórę pod oczami i małe żyłki mi prześwitują...) ????? Active rozjaśnia cienie?

gold-fish
ja używam Pan Stik z max factora. Moim zdaniem jest rewelacyjny. Niby to podkład, ale wiem, że wiele osób go używa jako korektora też. Jest w stanie zatuszować wypryski, moje liczne piegi (chociaż akurat je lubię i niekoniecznie chcę je tuszować ;-) ) i moje sińce pod oczami też. Może Tobie też 'pomoże'

Hania

Stary 2008-06-10, 10:49   #1033
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
a dziękuję bardzo - a one nie śmierdzą tak typowo jak samoopalacze? bo strasznie mnie ten zapach drażni

EDIT: oooo 500 mi stuknęła
Clains nie - ma inną substancję oplającą. A smrodek w L'orealu jest zredukowany do minimum. Eveline juz czuć nieco bardziej.

EDIT: tez używam Pan Sticka
Stary 2008-06-10, 10:50   #1034
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Po airbrushu opalenizna schodzi b. szybko i brudzi ubrania. Ja bym zrobiła porządny peeling, depilację, nawilżanie, a potem brązowienie. W dzien ślubu wysmartowałabym się pachnącym olejkiem ze złotym pyłem (np. Sephora, Nuxe, pat & Rub).

No ponoć z air brushem tak jest dlatego trzebaby robić dzień przed

Chyba też pójdę stronę czegoś pewniejszego, a o jakim olejku mówisz - to typowy olejek do ciała, nie jest tłusty ???
Stary 2008-06-10, 10:52   #1035
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
No właśnie u mnie to pierwsze zetknięcie z PNJ i sama nie wiem jak to będzie w moim przypadku ale różowo to nie wygląda Co do samych egzaminów pisemnych to gdybym miała więcej czasu i nie pracowała to zakuwanie pewnie dałoby rezultaty ale najbardziej mnie przeraża "oral part" . Szczególnie że osoba egzaminująca raczej zniechęca do odzywania się bo potrafi zgnoić studenta za błahy błąd. Ale że jestem optymistką to uważam, że kampania wrześniowa od tego jest żeby z niej korzystać

.
PNJ to od zawsze były najtrudniejsze egzamny, ale wszystko jest do przejścia. U mnie praktyczny skłądał się z 5 części i napisanie chociazby jednej poniżej 75% skutkowało w zawaleniu całego praktycznego i wszystkie 5 części do powtórki (writing, listening, oral, lexis, grammar).
Stary 2008-06-10, 10:54   #1036
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
No ponoć z air brushem tak jest dlatego trzebaby robić dzień przed

Chyba też pójdę stronę czegoś pewniejszego, a o jakim olejku mówisz - to typowy olejek do ciała, nie jest tłusty ???

Mam na myśłi olekej w sparju z Sephory z serii bronze - nie, nie tłuści i nie plami ubrań, dzisiaj się smarowałam, pięknie pachnie. jest bardzo wydajny.
A olejek Nuxa jest drogi,a le to tzw. suchy olejek, w ogóle nei zostawa tłustawej powłoki, dlatego nadaje się nawet do włosów (kosztuje 100zł).
Stary 2008-06-10, 11:01   #1037
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
bardzo dobre podejście, poza tym wiesz, każdy student jakąś kampanię w życiu mieć powinien ponoć. U nas zawsze PNJ oblewała większość. Wiesz, że przynajmniej przez wakacje był czas, żeby coś z tym spokojnie porobić, jeśli się już człowiek zmotywował.

Cytat:
PNJ to od zawsze były najtrudniejsze egzamny, ale wszystko jest do przejścia. U mnie praktyczny skłądał się z 5 części i napisanie chociazby jednej poniżej 75% skutkowało w zawaleniu całego praktycznego i wszystkie 5 części do powtórki (writing, listening, oral, lexis, grammar).
my mieliśmy pisemny i ustny, można było oblać tylko jedną część. ale pisemny z kolei składał się z kilku części i oblanie jednej z nich powodowało powtórkę całego pisemnego i ustnego. Ci co pisemny zaliczyli mogli poprawiać tylko ustny.
U nas to też był najtrudniejszy egzamin, ale jakoś się udało
Stary 2008-06-10, 11:08   #1038
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
bardzo dobre podejście, poza tym wiesz, każdy student jakąś kampanię w życiu mieć powinien ponoć. U nas zawsze PNJ oblewała większość. Wiesz, że przynajmniej przez wakacje był czas, żeby coś z tym spokojnie porobić, jeśli się już człowiek zmotywował.

my mieliśmy pisemny i ustny, można było oblać tylko jedną część. ale pisemny z kolei składał się z kilku części i oblanie jednej z nich powodowało powtórkę całego pisemnego i ustnego. Ci co pisemny zaliczyli mogli poprawiać tylko ustny.
U nas to też był najtrudniejszy egzamin, ale jakoś się udało
U nas to wygląda trochę bardziej optymistycznie. W teorii oblanie któregokolwiek pisemnego dyskwalifikuje podejście do ustnego i powtórkę wszystkiego w kampanii wrześniowej. W praktyce jeśli obleje się tylko jeden z pisemnych to w kampanii wrześniowej poprawia się tylko to czego się nie zaliczyło (reszta pozytywnych ocen jest przepisywana) i podchodzi się wtedy do części ustnej.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 11:15   #1039
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Mam na myśłi olekej w sparju z Sephory z serii bronze - nie, nie tłuści i nie plami ubrań, dzisiaj się smarowałam, pięknie pachnie. jest bardzo wydajny.
A olejek Nuxa jest drogi,a le to tzw. suchy olejek, w ogóle nei zostawa tłustawej powłoki, dlatego nadaje się nawet do włosów (kosztuje 100zł).
dziękiodnotowałam, sprawdzę i coś zakupię

dzisiaj idę testować fliudy chciałam kupić coś fajnego, aby twarz wyglądała świeżo ale jednoczesnie żeby nie spłynął i nie tworzył efektu maski- nie wiem czy da się to wszystko połączyć w jendnym produkcie ale spróbuję cos powęszyć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-10, 11:17   #1040
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiam się co robić przed ślubem, zostaje nałożenie samoopalacza u kosmetyczki albo air brush - bo chciałam iść jako bladolica- ale świadkowa mnie namawia na delikatne zbrązowienie, że będę wyglądała bardziej promiennie, zdrowiej....chyba jej posłucham, bo wiem że chce dla mnie jak najlepiej
Ja mam zamiar przed ślubem skorzystać jednak z solarium, lecz w umiarkowanych ilościach. Nawet babka w salonie stwierdziła, ze jeśli będę chciała się opalać przed ślubem, to tylko troszeczkę, bo tak wyglądam idealnie (mam białą suknię).

U mnie z opalaniem jest tak. Zdecydowanie lubię być lekko brązowa, moim zdaniem wyglądam zdrowiej (też mam problem z sińcami pod oczami). Szczególnie nie akceptuję moich nóg w wersji śnieżnej Nie są zbyt smukłe i szczupłe, a bladość, miom zdaniem, dodatkowo nadaje im "klockowatość". Jakoś nie umiem przekonać się do samoopalaczy, według mnie strasznie dużo z nimi zachodu. Kupiłam sobie jednak ostatnio chusteczki samoopalające Garniera, muszę je wypróbować.
Myślicie, że lepsze w stosowaniu są balsamy brązujące czy samoopalacze? Jakoś po tych drugich zawsze zostają mi smugi, mimo dokładnego nakładania i nie przesadzania z ilością. Smarowałam zawsze tylko nogi, wychodziły przeważnie lekko pomarańczowe

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 11:40   #1041
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar przed ślubem skorzystać jednak z solarium, lecz w umiarkowanych ilościach. Nawet babka w salonie stwierdziła, ze jeśli będę chciała się opalać przed ślubem, to tylko troszeczkę, bo tak wyglądam idealnie (mam białą suknię).

U mnie z opalaniem jest tak. Zdecydowanie lubię być lekko brązowa, moim zdaniem wyglądam zdrowiej (też mam problem z sińcami pod oczami). Szczególnie nie akceptuję moich nóg w wersji śnieżnej Nie są zbyt smukłe i szczupłe, a bladość, miom zdaniem, dodatkowo nadaje im "klockowatość". Jakoś nie umiem przekonać się do samoopalaczy, według mnie strasznie dużo z nimi zachodu. Kupiłam sobie jednak ostatnio chusteczki samoopalające Garniera, muszę je wypróbować.
Myślicie, że lepsze w stosowaniu są balsamy brązujące czy samoopalacze? Jakoś po tych drugich zawsze zostają mi smugi, mimo dokładnego nakładania i nie przesadzania z ilością. Smarowałam zawsze tylko nogi, wychodziły przeważnie lekko pomarańczowe
ja używałam kiedyś jakichś balsamów brązujących na nogi, ale po 1 strasznie śmierdziały i nie mogłam zasnąć z tego powodu a po 2 robiły mi się zacieki dziwne, tak jakbym wycierała balsam nogami śpiąc na boku i on mi zostawał praktycznie tylko na łydkach i piszczelach a reszta się starła, ale może to kwestia jakości tych kosmetyków.
Stary 2008-06-10, 11:46   #1042
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość

Ja się boję solara, chyba że bez opalania twarzy, bo po tych eksfoliacjach kosmetyczka mi zabroniła

Asiuk ja znam jeden dobry samoopalacz ze złotym pyłem i pięknym zapachem migdałów- Yves Rocher - pachnie cudnie Balsamy są w miarę dobre, ale który lepszy- Nivea, Garnier czy Johnson ? Nie wiem
Stary 2008-06-10, 11:50   #1043
czeremchowa
Zadomowienie

Hej!

co do opalania, to od tamtego roku na twarz nakładam filtr 50 bo dermatolog mi kazała. A na ciało małe filtry. Lubię jak skóra jest lekko brązowa
czeremchowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 11:52   #1044
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czeremchowa Pokaż wiadomość
Hej!

co do opalania, to od tamtego roku na twarz nakładam filtr 50 bo dermatolog mi kazała. A na ciało małe filtry. Lubię jak skóra jest lekko brązowa

No właśnie mamy takie czasy, że nie można twarzy na słońce wystawiać
Nie na darmo Nicole Kidman i inne gwiazdy eksponują swoją białość i panicznie się chronią przed słońcem
Stary 2008-06-10, 11:57   #1045
czeremchowa
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie mamy takie czasy, że nie można twarzy na słońce wystawiać
Nie na darmo Nicole Kidman i inne gwiazdy eksponują swoją białość i panicznie się chronią przed słońcem
No niestety Ale jak widzę jaki kolor skóry miałam zanim się opaliłam to aż strach- taka biel Z kolei mój tż mam taką karnację że chwila na słońcu i robi się czarny
Stary 2008-06-10, 12:08   #1046
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czeremchowa Pokaż wiadomość
No niestety Ale jak widzę jaki kolor skóry miałam zanim się opaliłam to aż strach- taka biel Z kolei mój tż mam taką karnację że chwila na słońcu i robi się czarny
Ja nawet na białe ciało nakładam mój hit- Body Shape -firma Soraya - balsam rozświetlający z drobinkami złota- ciało pięknie lśni i nie musi być opalone, właśnie jak kupowałam to pani się zdziwiła, że wszyscy kupują brązujące a ja balsm rozświetlający- dla mnie produkt genialny zarówno na bladą jak i opaloną skórę
Stary 2008-06-10, 12:10   #1047
czeremchowa
Zadomowienie

oo dobrze wiedzieć! w takim razie zakupię skoro sprawdzone i dobre dzięki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-10, 12:16   #1048
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nawet na białe ciało nakładam mój hit- Body Shape -firma Soraya - balsam rozświetlający z drobinkami złota- ciało pięknie lśni i nie musi być opalone, właśnie jak kupowałam to pani się zdziwiła, że wszyscy kupują brązujące a ja balsm rozświetlający- dla mnie produkt genialny zarówno na bladą jak i opaloną skórę

Mam go, używam, faktycznie fajny
Stary 2008-06-10, 12:19   #1049
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Mam go, używam, faktycznie fajny

L_V Ty masz kobieto chyba tony kosmetyków, co ?

Edit

Dziewczyny a macie jakiś fliud godny polecenia na ślub prócz Revlona Colorstay i Estee lauder Double Wear ??? Szukam czegoś co ładnie kryje ale nie tworzy maski, czegoś bardziej naturalnego ?
Stary 2008-06-10, 12:25   #1050
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
L_V Ty masz kobieto chyba tony kosmetyków, co ?

[B]
Właśnie o tym samym pomyślałam

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości