Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2009-03-09, 13:02   #1021
viki1988
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 975
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez aeronauta Poka¿ wiadomo¶æ
Od¿ywka Gal w aptece jest do kupienia. Ale to te¿ jest m.in. olej rycynowy (bo w sk³adzie na pierwszym miejscu).
Z t± ma¶ci± to ¶rednio sobie to wyobra¿am. Za to oliwka do demakija¿u potwierdzam, bardzo fajna sprawa
no w tej odzywce o keratyny nie u¶wiadczysz tam s± g³ównie ró¿ne olejki z tego co pamiêtam
Cytat:
Napisane przez belluci2 Poka¿ wiadomo¶æ
jest malo czytelna ta wersja
Te¿ mi sie ¶redni podoba ale kolorek fajny
Cytat:
Napisane przez ooodeta Poka¿ wiadomo¶æ
a ja z nowym wizazem sie nie moge w ogole polapac, z 10 min szukalam moich watkow,jakis taki zamotany teraz ale dobra tam , aa dziewczyny i mam taki problem z wlosami (tak dla odmiany ) chodzi o to ze od 4 dni biore witaminy na porost i zageszczenie , zastosowalam maseczke z jajka i nafty z olejkiem ryc, uzywam jedwabiu..i wlasnie wlosy nadal sa sianowate,spyrzone na koncach i sie lamia !! wiem ze regeneracja wymaga cierpliwosci ale nie widac nawet minimalnej poprawy. co ja moge zrobic z tymi koncowkami ?? naprawde nie chce ich obcinac, zreszta nie wierze zeby pomoglo, wiem ze to kara za lata torturowania wlosow rozjasniaczem,prostownica i przedluzaniem, ale ja juz naprawde NAPRAWDE o nie dbam a tu ...ukladaja sie taka kupa,po jedwabiu mialy byc lejace, natluszczone a nadal sa suche i takie blee, JESTEM ZDESPEROWANA , myslicie ze odzywka nisim do wlosow suchych i zniszczonych im pomoze? blagam o jakoms rade !!
na koñcówki - jakie¶ serum lub odpowiednia ilo¶æ olejku kokosowego, po 4 dniach, po jendym na³o¿eniu maseczki, nie ma co sie spodziewaæ regeneracji je¶li masz straszn± szope to zapodaj sobie jaka¶ od¿ywke ze silikonami to Ci wyg³adzi, a witaminy itp. dzia³aj± tylko na ten w³os co ro¶nie a nie na te które ju¿ masz
Stary 2009-03-09, 13:40   #1022
kasiaczek141
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 535

MI tez siê bardzo podoba "nowy wizaz" i ten fiolet
kasiaczek141 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-09, 14:15   #1023
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 814

Mi siê zamiast fioletu podoba³ ten ró¿ mmmm...a ja tez nie mam pojecia co z koncowkami zrobic, moze warto zainwestowaæ w wiele razy tutaj wspomniany olejek kokosowy. Macie jakie¶ swoje typy? I gdzie go kupujecie?
Aniaaa PlayMate jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-09, 14:42   #1024
aeronauta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 728

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Poka¿ wiadomo¶æ
Mi siê zamiast fioletu podoba³ ten ró¿ mmmm...a ja tez nie mam pojecia co z koncowkami zrobic, moze warto zainwestowaæ w wiele razy tutaj wspomniany olejek kokosowy. Macie jakie¶ swoje typy? I gdzie go kupujecie?
Przeczytaj:http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...1&postcount=70
Tam s± miejsca gdzie mo¿na go kupiæ.
aeronauta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-09, 16:38   #1025
LadyMakbet18
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 696

chce stary wizaz

ide jesc rze¿uche

Je t'adore mon cheri

Czy tkwisz w toksycznym zwi±zku?!

https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=3295
LadyMakbet18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-09, 16:42   #1026
AgataB
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 31

Cytat:
Napisane przez LadyMakbet18 Poka¿ wiadomo¶æ
chce stary wizaz

ide jesc rze¿uche
Skar¿ysz siê na rze¿uchê?

Wiecie... Rosn±, rosn±, rosn±! Czuæ i widaæ!
Stary 2009-03-09, 17:14   #1027
19agusia91
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 385

A ja zaraz idê wypiæ dro¿d¿e.

Kurczê, co Wy znów wymy¶li³y¶cie z t± rze¿ucha? Muszê przejrzeæ w±tek.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2009-03-09, 17:33   #1028
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Cytat:
Napisane przez LadyMakbet18 Poka¿ wiadomo¶æ
chce stary wizaz
Ja te¿. Ten jest mo¿e i ³adny ale nieczytelny Ale je¶li zw꿱 szeroko¶æ postów to dla mnie bêdzie ju¿ gites

No, w³a¶nie jem sobie ry¿ z warzywami i chyba dorzucê sobie do niego rze¿uszkê Ciekawe czy u mnie bêdzie widaæ spektaktualne efekty jej spo¿ywania
Stary 2009-03-09, 17:41   #1029
Eloska
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 159

Cytat:
Napisane przez Chatul Poka¿ wiadomo¶æ
A dajasz j± kiedy na w³osy? Mokre po umyciu? Suche, ale czyste? Brudne?

raczej umyte mokre

ale dzi¶ mia³am suprise w lustrze, przez weekend jako¶ tak nie patrzy³am na siebie w lustrze, ale ostatnio smarowa³am brwi i rzêsy olejkiem rycynowym, dzi¶ maluje sie do szko³y i tak musia³m sie zastanowic, czy malowa³am brwi czy co a to olejek tak fajnie przyciemni³
Eloska jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-09, 18:38   #1030
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 814

Dziêkujê aeronauta :-**
Aniaaa PlayMate jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-09, 19:29   #1031
ooodeta
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 898
GG do ooodeta

dziewczyny jestem przed zamowieniem odzywki nisim , tylko ze nie wiem na ktora sie zdecydowac .. dla moich zjechanych koncowek i wlosow ktore ukladaja sie jak kupa , patrzac na sklad ktora bedzie lepsza ?? ja sie w tym w ogole nie lapie
balsam 1:Distilled Water, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Polyethylene Glycol-40 (PEG40), Hydrogenated Castor Oil, Polyquaternium-7, Propylene Glycol, Vitamine E (Tocopherol), Inositol, Panthenol, Horsetail Extract, Ginseng Extract, Chamomile Extract, Rosemary Extract, Stearalkonium Chloride, Cystine, Cysteine, Methionine, Fragrance, Propylparaben, Methylparaben, FD & C Yellow #5, D & C Red #33.

blasam2:Aqua, Glycerin, Cetyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Polyquaternium-7, Behetrimorium Methosulfate, Cetrimonium Chloride,Emulsifying Wax, Cetearyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Aloe Barbadensis, Dimethicone, Camellia Sinensis, Hydrolyzed Wheat Protein, Wheat Starch, Panthenol, Inositol, Cysteine, Cysteine, Cystine, Biotin, Methionine, Polysorbate 20, Fragrance, Propylene Glycol, TetraSodium EDTA, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Blue 1.
ooodeta jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-09, 19:41   #1032
bojestemtegowarta
Rozeznanie

Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedzia³ Diabe³.
Wiadomo¶ci: 583

ja ju¿ spo¿y³am ca³± pierwsz± turê rze¿uchy i mam wielk± nadziejê, ¿e do jutra druga tura podro¶nie na tyle, ¿e bêdê mog³a j± trochê przerzedziæ.

Trochê mnie zniechêca fakt, ¿e nie mogê kontrolowaæ wzrostu moich w³osów. Wszystko przez to, ¿e ka¿dego dnia krêc± albo faluj± siê inaczej, Codziennie wydaje mi siê co innego - ¿e albo s± d³u¿sze, albo krótsze. To nie wp³ywa pozytywnie na moja motywacjê...
ale có¿, bêdzie dobrze !
bojestemtegowarta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-09, 20:57   #1033
blondi19
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159
GG do blondi19

i dzisiaj ja dolacze do tego watku takze jestem zrozpaczona wygladem moich wlosow mimo ze o nie dbam ontensywnie od 3miesiecy wiem ze to jescze malo ale nie widze efektow ;( zaczne od poczatku moze mi pomozecie.. jescze pol roku temu mialam bardzo geste wlosy siegajace za piersi w dol.. od 5lat rozjasniam wlosy na bardzo jasny blond u fryzjerki.. moje wlosy bardzo ciezko rozjasnic wiec rozjasniacz mialam trzymany nawet ponad godzine na glowie do zmycia aby uzyskac taki golebi kolor.. do tego co 2 dzien prostownica, suszarka z goracym powietrzem, zero odzywek przy prostowaniu ani suszeniu, zero nawilzaczy.. itp. nic sie z nimi nie dzialo wiec szcezrze mowiac o nie nie dbalam.. <moj wielki blad> potem aczely mi sie rozdwajac koncowki <tak rok temu> wiec zaczelam stosowac odzywki i maski przy mysiu bo tak mi sie wlosy plataly ze ich rozczesac nie moglam ;( jednak nadal byly bardzo dlugie i wciaz szybko rosly<widzialam po odroscie co 2miesiace robilam odrost> po wakacjach 2008 zaczel sie moj koszmar wlosy tak sie rozdwajaly, nie mogalm ich rozczesac, puszyly sie, lamaly i kruszyly , przy kazdym suszeniu czy prostowaniu mialam milony kawaleczkow moic wlosow na podlodze, szczepki, zaczely sie przezadzac ;( dziasiaj moje wlosy nie przypominaja niczego z tamtego roku.. zmniejszyla sie ich objetosc o 2/3 tego co bylo, teraz mam male sianko, cieniutka kitke i przeswit na tyl wzielam sie za nie od stycznia tego roku : prostownica lezy w kacie od 11stycznia jej nie dotknelam ani razu, kupilam suszarke z zimnym nawiewem, stosuje mase odzywek i masek regenerujacych w trakcie mysia i po, gdy susze nakladam rozwniez dodatkowo ochrone przed powietrzem, stosuje jedwab do wlosw, myje w zimnej wodzie zeby luski sie domknely szamponami do wlosow zniszczonych, zazywam belisse, bedac u fryzjera kazalam sobie trzymac tylko pol godz rozjasniacz czego konsewencja jest troche zoltawy odcien wlosow oraz ze lazmi w oczach scielam zniszczone konce <polowe wlosow> teraz mam ledwo do ramion mimo tego wlosy wciaz sie krusza i wypadaja !!! dziewczyny ratujcie.. co jescze moge zrobic.. tak bardzo dalam im w kosc ze nie doprowadze juz ich nigdy do stanu sprzed 2lat? .. caly czas czekam az zaczna odrastac i przede wsyztskim zageszczac sie.. bo nie moge na nie juz patrzec

I ¿yli d³ugo i... ciii.. ! Ty nie jestes z tej bajki ksie¿niczko!

blondi19 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-09, 21:05   #1034
Hlaskoida przy czystej
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 530

Cytat:
Napisane przez blondi19 Poka¿ wiadomo¶æ
i dzisiaj ja dolacze do tego watku takze jestem zrozpaczona wygladem moich wlosow mimo ze o nie dbam ontensywnie od 3miesiecy wiem ze to jescze malo ale nie widze efektow ;( zaczne od poczatku moze mi pomozecie.. jescze pol roku temu mialam bardzo geste wlosy siegajace za piersi w dol.. od 5lat rozjasniam wlosy na bardzo jasny blond u fryzjerki.. moje wlosy bardzo ciezko rozjasnic wiec rozjasniacz mialam trzymany nawet ponad godzine na glowie do zmycia aby uzyskac taki golebi kolor.. do tego co 2 dzien prostownica, suszarka z goracym powietrzem, zero odzywek przy prostowaniu ani suszeniu, zero nawilzaczy.. itp. nic sie z nimi nie dzialo wiec szcezrze mowiac o nie nie dbalam.. <moj wielki blad> potem aczely mi sie rozdwajac koncowki <tak rok temu> wiec zaczelam stosowac odzywki i maski przy mysiu bo tak mi sie wlosy plataly ze ich rozczesac nie moglam ;( jednak nadal byly bardzo dlugie i wciaz szybko rosly<widzialam po odroscie co 2miesiace robilam odrost> po wakacjach 2008 zaczel sie moj koszmar wlosy tak sie rozdwajaly, nie mogalm ich rozczesac, puszyly sie, lamaly i kruszyly , przy kazdym suszeniu czy prostowaniu mialam milony kawaleczkow moic wlosow na podlodze, szczepki, zaczely sie przezadzac ;( dziasiaj moje wlosy nie przypominaja niczego z tamtego roku.. zmniejszyla sie ich objetosc o 2/3 tego co bylo, teraz mam male sianko, cieniutka kitke i przeswit na tyl wzielam sie za nie od stycznia tego roku : prostownica lezy w kacie od 11stycznia jej nie dotknelam ani razu, kupilam suszarke z zimnym nawiewem, stosuje mase odzywek i masek regenerujacych w trakcie mysia i po, gdy susze nakladam rozwniez dodatkowo ochrone przed powietrzem, stosuje jedwab do wlosw, myje w zimnej wodzie zeby luski sie domknely szamponami do wlosow zniszczonych, zazywam belisse, bedac u fryzjera kazalam sobie trzymac tylko pol godz rozjasniacz czego konsewencja jest troche zoltawy odcien wlosow oraz ze lazmi w oczach scielam zniszczone konce <polowe wlosow> teraz mam ledwo do ramion mimo tego wlosy wciaz sie krusza i wypadaja !!! dziewczyny ratujcie.. co jescze moge zrobic.. tak bardzo dalam im w kosc ze nie doprowadze juz ich nigdy do stanu sprzed 2lat? .. caly czas czekam az zaczna odrastac i przede wsyztskim zageszczac sie.. bo nie moge na nie juz patrzec
uuu..czytaj±c to co Ty ze swoimi herami robi³a¶ to ja w porównaniu do Ciebie jestem ¶wiêta..
Przede wszystkim nie rozczesuj mokrych w³osów, nie rozjasniaj dalej swoich w³osów, bo rozja¶niacz jest na 1 miejscu je¶li chodzi o zniszczenia, a prostownica tu¿ za nim.
Pozby³aby¶ siê ¿ó³tego stosuj±c p³ukanki srebrne, ale one znowu wysuszaj±. na Twoim miejscu da³abym im spokój od suszarki, prostownicy, rozja¶niacza i ka¿dego innego czynnika niszcz±cego póki Ci nie odrosn±. Poszukaj czego¶ o wcierkach. byc mo¿e bedziesz zmuszona pozbyc siê reszty zniszczonych ³osów/ ¶cinaæ co miesi±c, regularnie?

¶wiat dzieli siê na dwie po³owy, w jednej z nich jest nie do ¿ycia, w drugiej nie do wytrzymania.
"Piêkni dwudziestoletni"

Fat burning:
start:51,5 kg
brzuch:70 cm.
cel: brzuch 60 cm.
waga?mo¿e pozostaæ

Hlaskoida przy czystej jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-09, 21:24   #1035
blondi19
Zadomowienie

GG do blondi19

no prostownicy sie juz pozbylam, koloru nie zmienie za nic w swiecie wole zrobic wsyztsko zeby je polepszyc niz byc ciemna ;/ i tak farbuje rzadziej niz wczesniej i teraz tylko odrost < kiedys mi jezdzila fryzjerka rozjasniaczem po rozjasnionych jescxze> i mysle ze to spowodowalo ta katastrofe a susze tak co -4dni ale zimnym powietrzem. ogolnie odkad sie wzielam za nie to tak od glowy do uszu wloski sa juz normalne, miekkie i gladkie odrosniete po prostu . na rszte poczekam , pomoglam im scinajac polowe wlosow swoich ale swierdzila ze tak bedzie dla nich lepiej. a powiedzcie mi czy sa jakies dobre kosmetyyki poprawiajace kondycje wlosow? nafty nigdy nie uzywalam naprawde ona jest taka dobra? dziekuje za rade ;*

Stary 2009-03-09, 21:26   #1036
viki1988
Zakorzenienie

Blondi19, rozja¶niacze to z³ooo wiem co¶ o tym rozja¶nia³am w³osy przez 2 lata, co prawda nie tak mocno jak ty ale historie mam podobn± - jakie¶ 2-3 mies. temu ¶cie³am (z w³osów do lopatek na takie ledwo do ramion) i równie¿ staram siê je odzywiaæ, u mnie przede wszystkim olejowanie, tak¿e wcierki (zagê¶ci³y mi sie zakola spowodowane rozja¶nianiem) czasem nafta i jaka¶ domowa maseczka (miód, ¿ó³tko,itp.) oraz oczywi¶cie od¿ywki/maseczki po ka¿dym myciu
no i przesta³am rozjasniaæ i bawie siê w br±zy teraz, a Tobie bym radzi³a skoro chyba nie chcesz rezygnowaæ z blondu to przej¶cie na baleja¿ z blondu, sama tak robi³am i odrastaj±ce w³oski by³y w duuuu¿o lepszej kondycji ni¿ reszta rozja¶niana w 100%
Stary 2009-03-09, 21:32   #1037
blondi19
Zadomowienie

GG do blondi19

Cytat:
Napisane przez viki1988 Poka¿ wiadomo¶æ
Blondi19, rozja¶niacze to z³ooo wiem co¶ o tym rozja¶nia³am w³osy przez 2 lata, co prawda nie tak mocno jak ty ale historie mam podobn± - jakie¶ 2-3 mies. temu ¶cie³am (z w³osów do lopatek na takie ledwo do ramion) i równie¿ staram siê je odzywiaæ, u mnie przede wszystkim olejowanie, tak¿e wcierki (zagê¶ci³y mi sie zakola spowodowane rozja¶nianiem) czasem nafta i jaka¶ domowa maseczka (miód, ¿ó³tko,itp.) oraz oczywi¶cie od¿ywki/maseczki po ka¿dym myciu
no i przesta³am rozjasniaæ i bawie siê w br±zy teraz, a Tobie bym radzi³a skoro chyba nie chcesz rezygnowaæ z blondu to przej¶cie na baleja¿ z blondu, sama tak robi³am i odrastaj±ce w³oski by³y w duuuu¿o lepszej kondycji ni¿ reszta rozja¶niana w 100%

kochana ja nie mam calej glowy blond zapomnialam dodac ze mam robione pasemka tylko bardzo geste i drobne dlatego robie bardzo jasne zeby jak sie zmieszaja z tymi ciemnymi moimi pasemkami wygladaly dalej na blond

nie chce sie rozstawac z blondem bo sie sobie w nim podobam i mojemu TZ.. scielam ich polowe i bede walczyc zeby odrosly wszytskeigo sie bede lapac i wydac moge nawet fortune na nie chce powiedziec ze po scieciu ich sa takie bardziej "lejace" nie akie sztywne i tym sie ciesze.. byc moze sie tylko pocieszam tak albo tlumacze ale to mi pomaga w motywacji i wytwalosci

Stary 2009-03-09, 21:40   #1038
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
kochana ja nie mam calej glowy blond zapomnialam dodac ze mam robione pasemka tylko bardzo geste i drobne dlatego robie bardzo jasne zeby jak sie zmieszaja z tymi ciemnymi moimi pasemkami wygladaly dalej na blond

nie chce sie rozstawac z blondem bo sie sobie w nim podobam i mojemu TZ.. scielam ich polowe i bede walczyc zeby odrosly wszytskeigo sie bede lapac i wydac moge nawet fortune na nie chce powiedziec ze po scieciu ich sa takie bardziej "lejace" nie akie sztywne i tym sie ciesze.. byc moze sie tylko pocieszam tak albo tlumacze ale to mi pomaga w motywacji i wytwalosci
To dobrze ze nie 100% bo ja moje ca³e katowa³am no ale to ju¿ przesz³o¶æ mo¿e spróbuj p³ukanki octowej (szklanka wody+ 1-2³y¿eczki octu, polewasz w³osy pod koniec mycia, nie sp³ukujesz)- ma kwa¶ny odczyn i domyka ³adnie ³uski w³osów, ja od siebie mogê te¿ poleciæ ampu³ki Kerastase (u¿ywa³am Vita-ciment i oleo fusion) chocia¿ nie jest to trwa³a "naprawa" w³osów, ale troche u³atwia ¿ycie i nawil¿a kud³y na jaki¶ czas
Stary 2009-03-09, 22:02   #1039
blondi19
Zadomowienie

GG do blondi19

no slyszalam dosc duzo o zabiegach i kosmetykach kerastase a ile taka impreza kosztuje? jutro ide po nafte do apteki olejek rycynowy i kokosowy na koncowki jak radza dziewczyny zawsze to warto probowac

Stary 2009-03-09, 23:26   #1040
weegirl
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 126

blondi19, ja bym rozpoczê³a od zmiany fryzjera moich w³osów te¿¿adne farby nie ³apa³y, wiêc fryzjerzy robili mi pasemka rozja¶niaczem. ponad 1,5 roku temu trafi³am wreszcie do fryzjerki z prawdziwego zdarzenia, która za pomoc± farb potrafi mi zrobiæ na g³owie bardzo jasny blond- inne fryzjerki nie chc± wierzyæ, ¿e ona nie u¿ywa rozja¶niacza, taki jest efekt , a fryzjerka akurat miesza farby przy mnie, wiêc wiem, co mi na g³owê k³adzie a wreszcie mam w³osy na g³owie a nie jak±¶ g±bczast± imitacjê w³osów. strasznie ¿a³ujê, ¿e wcze¶niej nie trafi³am do obecnej fryzjerki. ¿yczê powodzenia w ratowaniu w³osków
weegirl jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-10, 07:43   #1041
usiakons
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 327
GG do usiakons

Dziewczyny a ja mam pewien problem i totalnie nie wiem co robiæ...bo moje w³osy...stanê³y w miejscu
Bêd±c jaki¶ czas temu u ¶wietnej super i w ogóle fryzjerki w jednym z lepszych salonie w moim mie¶æie poprosi³am o podciêcie ale u¶miechniêta powiedzia³am ¿e mo¿e troszkê pocieniowaæ . Na zachêtê sie usmiechnê³am bo minê mia³a niepewn±..ja biedna nie przeczuwa³am ¿e fryzjerce jak powiesz "troszkê pocieniowaæ " to objedzie pó³ g³owy . Zboczenie raczej ! tak wiêc mój usmiech zmieni³ siê w krzywy u¶miech jokera
Ale do rzeczy . Mam w³osy zdrowe , od¿ywione , koñcówki a¿ tak siê nie rozdwajaj± . Mo¿e jedyne zmartwenie to brak gêsto¶ci ale nie o tym.. Po prostu od tamtego cieniowania w³osy pod spodem te najd³u¿sze rosn± i muszê je regularnie podcinaæ , poniewa¿ te z góry krótsze praktycznie w ogóle nie chc±..wygl±dam potem jakbym mia³a doczepiane..takie 2 warstwy , wiêc ¶cinam te na dole a na wierzchu czekam a¿ rosn±..a im siê co¶ nie chce ;/
Stosuje skrzypowite , seboradin , wax na skalp i oprócz poprawionej koncydji w³osów.... szybszego porostu nie widzê
Nawet fryzjerka powiedzia³a ¿e bardzo wolno mi rosna te w³osy z racji tego ¿e w³ost falowane / lekko krêcone rson± wolniej .
Co robiæ ?
Stary 2009-03-10, 13:46   #1042
ooodeta
BAN sta³y

GG do ooodeta

viki ja mam cala glowe blond, taki straszny chamski blond, nie moge juz na siebie patrzec ale wlosy sa w kiepskiej kondycji,miesiac temu rozjasnialam odrost, dodam ze mi fryzjer trzyma rozjasniacz na glowie ok50 min i potem i tak wychodza zolte wiec musi mi nakladac jeszcze raz i trzymac ponad pol godziny , ale wreszcie sie ocknelam , nakupowalam witaminek pare opakowan jedwabiu , tabletki na zageszczenie , bo po zdjeciu sztucznych pasemek na keratynie na glowie zostalo mi naprawde wielki zgliszcze !! ;( teraz chce zejsc z tego wstretnego blondu,chce jakies pasemka balejaz , nie wiem ale boje sie fryzjerow , boje sie ze jak pojde to mi spala calkiem wlosy , znalazlam juz sobie nawet ladny kolor , naturalny , zreszta kazdy bedzie naturalniejszy od tego co mam. viki a jak ty zaczelas kombinowac na twoim blondzie zni9szczylo ci to badziej wlosy ??
Stary 2009-03-10, 14:03   #1043
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooodeta Poka¿ wiadomo¶æ
viki ja mam cala glowe blond, taki straszny chamski blond, nie moge juz na siebie patrzec ale wlosy sa w kiepskiej kondycji,miesiac temu rozjasnialam odrost, dodam ze mi fryzjer trzyma rozjasniacz na glowie ok50 min i potem i tak wychodza zolte wiec musi mi nakladac jeszcze raz i trzymac ponad pol godziny , ale wreszcie sie ocknelam , nakupowalam witaminek pare opakowan jedwabiu , tabletki na zageszczenie , bo po zdjeciu sztucznych pasemek na keratynie na glowie zostalo mi naprawde wielki zgliszcze !! ;( teraz chce zejsc z tego wstretnego blondu,chce jakies pasemka balejaz , nie wiem ale boje sie fryzjerow , boje sie ze jak pojde to mi spala calkiem wlosy , znalazlam juz sobie nawet ladny kolor , naturalny , zreszta kazdy bedzie naturalniejszy od tego co mam. viki a jak ty zaczelas kombinowac na twoim blondzie zni9szczylo ci to badziej wlosy ??
Nie wiem czy to co zaczê³am robiæ mo¿na nazwac kombinowaniem, najpierw przez ok.9 mies. robi³am tylko baleja¿ na odrostach (tzn. przy pierwszej wizycie na tych rozja¶nianych zrobi³am baleja¿ z ciemngo blondu+ zbili¿ony do mojego naturalnego a potem ju¿ tylko blond baleja¿ na odrost), i te w³osy po baleja¿u s± w du¿o lepszej kondycji ni¿ resztki tych rozja¶nianych a teraz to wogle mam od jaki¶ 2 mies. br±z (farbuje sama w domu farb± profesjonaln± majirel) ale nadal mam problem z suchymi koñcówkami pamiêtaj±cych rozja¶nianie ogólnie teraz zapuszczam wlosy i bede stopniowo ¶cinaæ koñce... a co za kolor sobie wybra³a¶? ogólnie mi sie wydaje ze lepiej mieæ ¿ó³te w³osy i to neutralizwaæ pukankami/szamponami ni¿ mieæ rozja¶niacz na g³owie prawie 1,5 h (dodam ze ja nigdy na tyle nie mia³am, z tego co pamiêtam to ok .30-40min.)... i zmieñ fryzjera bo ten widocznie ma w nosie pó¼niejszy stan w³osów klientki...

Cytat:
no slyszalam dosc duzo o zabiegach i kosmetykach kerastase a ile taka impreza kosztuje? jutro ide po nafte do apteki olejek rycynowy i kokosowy na koncowki jak radza dziewczyny zawsze to warto probowac
kerastase w salonie ok.90z³ ale ja jako wiza¿anka oczywi¶cie kupi³am sobie u¿ywane w tych zabiegach ampu³ki na allegro - tam jedna kosztuje ok.20 z³ (zalezy jaka), u¿ywa sie jej raz na miesi±c
Stary 2009-03-10, 14:12   #1044
ooodeta
BAN sta³y

GG do ooodeta

viki wybralam sobie blond (ale blond normalny , nie taki oczo***ny) z pasemkami , ale calkiem nie wiem jak sie do tego zabrac ,chcialabym cos takiego :
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg wlosy.jpg (33,1 KB, 42 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg wlosy2.jpg (33,7 KB, 42 za³adowañ)
Stary 2009-03-10, 15:21   #1045
Hlaskoida przy czystej
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 530

Blondi, zainwestuj w Nissim. Przynajjmniej bêd± szybciej ros³y

¶wiat dzieli siê na dwie po³owy, w jednej z nich jest nie do ¿ycia, w drugiej nie do wytrzymania.
"Piêkni dwudziestoletni"

Fat burning:
start:51,5 kg
brzuch:70 cm.
cel: brzuch 60 cm.
waga?mo¿e pozostaæ

Hlaskoida przy czystej jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-10, 15:29   #1046
niutka1
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 904

Cytat:
dodam ze mi fryzjer trzyma rozjasniacz na glowie ok50 min i potem i tak wychodza zolte wiec musi mi nakladac jeszcze raz i trzymac ponad pol godziny

niutka1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-10, 15:36   #1047
LoczuSiek
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 213
GG do LoczuSiek

Hej Lski...
Pierwsze s³yszê ... Czyli mówicie ¿e rze¿ucha jest doskona³a na porost w³osa ?? No to cudownie bo ¶wiêta tu¿ tu¿ xDD
LoczuSiek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-10, 18:49   #1048
ooodeta
BAN sta³y

GG do ooodeta

no wlasnie niutka ostatnio kolezanka mi powiedziala ze dziwne ze po tych wsxzystkiich ekperymentach mam jeszcze wlosy na glowie hyhyy ale juz nigdy nie uzyje rozjasniacza NIGDY !! opracowalam juz nawet plan regeneracji chyba.. i kupuje nisim
Stary 2009-03-10, 19:42   #1049
dontknow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 302
GG do dontknow

do³±czam
muszê zapu¶ciæ w³osy do balu gimnazjalnego (co¶ ko³o maja chyba jest ;p). przyda³oby siê kilka cm wiêcej, bo chcê koka upi±æ, a nie wiem czy na moich tera¼niejszych by da³o radê.. ;/
Stary 2009-03-10, 20:34   #1050
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Cytat:
Napisane przez dontknow Poka¿ wiadomo¶æ
do³±czam
muszê zapu¶ciæ w³osy do balu gimnazjalnego (co¶ ko³o maja chyba jest ;p). przyda³oby siê kilka cm wiêcej, bo chcê koka upi±æ, a nie wiem czy na moich tera¼niejszych by da³o radê.. ;/
Witam I ¿yczê szybko widocznych efektów zapuszczania w³osów
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.